Starity

Mik a legfontosabb létra tartozékok és kiegészítők?

2023. július 11. 14:02   |   

Az egyes létra tartozékok és kiegészítők fontosságáról rendszerint kevesebb szó esik, mint magukról az eszközökről, illetve azok beszerzésének szempontjairól. Pont emiatt gondoltunk arra, hogy összefoglaljuk a legfontosabb tudnivalókat.

hirdetés
Mik a legfontosabb létra tartozékok és kiegészítők?

Egyrészt felsoroljuk azokat az elemeket, amelyek sokat adhatnak hozzá a problémamentes hasznosításhoz. Másrészt külön kitérünk olyan kiegészítők fontosságára is, amelyekre talán nem is gondolna az ember.

Miért lehet egyáltalán szükség létra tartozékokra és kiegészítőkre? 

Ennek több oka is van. Egyrészt be kell látni, hogy a rendszeres használat, az ide-oda szállítás, a szét- és összeszerelés következtében a szerkezet kisebb elemei fogyó eszköznek számíthatnak.

Emiatt nagy előny, hogy például a Krausenagyker.hu - Krause márkaképviselet tartozékok és kiegészítők kategóriáján belül gyakorlatilag bármi pótolható, amire csak szükség lehet. Vagyis egy-egy csavar vagy apró alkatrész elvesztése még nem jelenti azt, hogy a komplett munkaeszközről is le kell mondani.

A másik döntő faktor, hogy a korszerű létrák és állványok kellően hatékony és biztonságos használatához bizonyos kiegészítők megléte elengedhetetlen. Máris megmutatjuk konkrétabban, melyek ezek az elemek.

A legtöbbször keresett létra tartozékok és kiegészítők

Talán nem okoz túlzottan nagy meglepetést, hogy csavarokra van szükség legtöbbször, mint a modern szerkezetek és állványok kiegészítői. Akár a lábprofilhoz illeszkedő, akár az úgynevezett kalapácsfejű vagy a szemes csavar megléte is sokat adhat a hasznosuláshoz.

Aztán ott vannak a speciális biztosítószegek, amelyek a szerkezet stabilitását hivatottak elősegíteni. Pontosan emiatt nem árt, ha az elsődlegesen használt változat mellett akár tartalék darabok is vannak a szerszámosládában.

Nem szabad megfeledkezni külön a lábdugók fontosságáról sem. Pláne, hogyha ipari vagy félprofi jellegű létrákat használunk a munkánk során. Egy-egy speciális lábdugó elképesztően nagy hozzáadott értékkel bír, hogy a szerkezet változatos talajviszonyok között is stabilan álljon.

Még néhány hasznos tartozék, illetve kiegészítő

Nem esett még szó az úgynevezett szárlezárókról. Pedig a hasznosságuk ott van a megnevezésben. Amilyen kicsik, olyannyira hasznosak, ezért a beszerzésükre mindenképp megéri gondot fordítani.

Ipari környezetben, illetve építési munkálatoknál úgynevezett ellenőrző címkékre is szükség lehet. Ezek funkciója abban rejlik, hogy a létrákon és fellépőkön elvégzett felülvizsgálat jelölését lehessen mivel megoldani.

Összességében elmondható tehát, hogy nem tanácsos lebecsülni a különféle tartozékok vagy kiegészítők fontosságát. Mert bár látszólag a méretük kicsinek tűnik, adott esetben rajtuk múlhat a létrán vagy állványon állás biztonságos jellege, nem beszélve az éppen végzett munkálatok hatékonyságáról.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

Címkék

munka ipar tartozék
hirdetés

Ajánlott cikkek