Starity

Művészek munkáját lopta el Gigi és Bella Hadid?

2023. augusztus 11. 08:08   |   Szerző: SzilviD

Gigi és Bella Hadidet azzal vádolják, hogy egy fillért sem fizettek különböző művészek munkáiért.

hirdetés

A közösségi média uralja a világot, és a hírességek sem maradhatnak ki ebből. Gigi Hadid egy jogi vitába keveredett. Egy fotós, Ulices Ramales, beperelte Gigit egy New York-i bíróságon, miután az egyik Instagram bejegyzésében felbukkant egy Bella Hadisről készült fotó.

Az ügy dokumentumaiból kiderült, hogy Ramales készített egy fotót 2020 októberében Bella Hadidről, amin a kezeivel emeli fel a melleit. Gigi a képet Instagram Story-jában osztotta meg, a képaláírás pedig így szólt:

Ez aztán energia!!!! 2020, 2021, 2022, örökké @bellahadid.

Ramales állítása szerint soha nem adott engedélyt Gigi-nek a kép használatára, és licencdíjat sem fizetett neki érte. Valamint úgy véli, hogy a kép értéke is csökkent, miután Gigi azt a követőinek megmutatta. A perben szereplő vádirat szerint:

A vádlott [Gigi Hadid] anyagi hasznot szerzett az engedély nélküli felhasználásból. Az engedély nélküli felhasználás növelte a fiók forgalmát, és ezen keresztül a vádlott saját márkája is ismertebb lett, és ennek következtében növekedett az érdeklődés saját üzleti vállalkozásai iránt.

Majd így folytatódik:

A vádlott a képnek széles körben történő felhasználása esetén kárt okozna a felperesnek a kép potenciális piacán.

Ramales a perében nemcsak kártérítést követelt, hanem annak a tiltását is kéri, hogy Gigi a jövőben felhasználhassa a képeit.

Az ügy pár nappal azután robbant ki, hogy Bella Hadid is saját perrel nézett szembe. A  Chosen Figure LLC nevű cég perelte be a modellt. A cég egy "professzionális fotóst" képvisel, aki 2020 augusztusában fényképezte Bellát egy lakás előtt. Bella aztán az Instagramján használta fel a képeket. A vádirat szerint a fotó be volt jegyezve a szerzői jogi hivatalban.

A felperes nem engedélyezte a kép felhasználását a vádlottnak semmilyen módon, és nem is ruházta át kizárólagos jogait a kép szerzői jogában a vádlottra

- áll a vádiratban.

A Chosen Figure mindazon profitot követeli vissza, amelyet Bella a munkájuk felhasználásával szerzett, valamint meghatározatlan összegű kártérítést is. Bella és Gigi nem először találkoznak ilyen típusú perrel - korábban mindkettőjüket beperelték már fényképészek.

via Radar Online

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

Címkék

per lopás művészet
hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek