Starity

Összeveszett Azahriah miatt a magyar popszakma

2023. október 12. 16:04   |   Szerző: SzilviD

Azahriah dupla koncertet ad a Puskás Arénában Budapesten. A fiatal eladó óriási sikere azonban nem tetszik mindenkinek.

hirdetés

Azahriah 2024-ben két koncertet is ad Budapesten a Puskás Arénában. Az elsőre néhány óra alatt elfogytak a jegyek, így hamar meghirdettek még egy időpontot. A fiatal énekes elsöprő sikerének azonban nem örül mindenki a popszakmában, a Bors összeszedte, hogy más előadók hogyan reagáltak a duplázás hírére. 

Én nagyon sok esélyt adtam a dalainak. Sokszor újrakezdtem, hogy zenében, szövegben is megpróbáljam felfedezni, ráérezni. Sajnos semmivel nem tudott meglepni, lelkesíteni, tehát megvenni sem. Sokszori próbálkozás után is az az érzésem, hogy zavarba ejtően gyenge, átlátszó, ötlettelen és proli. Persze, nyilván stadionkoncert, meg minden. De ugyanennyi erővel zseni Zámbó Jimmy, Orbán Viktor, vagy Majka is, hiszen milliók imádják őket is. Mivel az igazságnak egyáltalán nem kritériuma az igazság népszerűsége, a kedvelőinek legyen elég elfogadtatni azt, hogy népszerű! Azt azért már mégse kelljen, hogy jó is

- osztotta meg a véleményét Czutor Zoltán.

Koós Réka sincs elájulva: 

Na meghallgattam 3 dalt. Képtelen lennék megkülönböztetni őket. De annyira nem az én zeném hogy inkább nem is mondok véleményt. Meg nem is érdekel senkit én tuti nem leszek ott az Arénában.

Azért akadnak olyanok is, akik megvédték Azahriah sikerét: 

Kreatív és tehetséges! Megérdemli. (...) Számomra (tisztelet a kivételnek) , a magyar zenei szakmában ,ahogy egymást tapossák , elszomorító…képmutató emberek, akik egy partyn jópofiznak, aztán ahonnan lehet kifúrják a másikat… hiányoznak a “nagyöregek” , akik valahogy mindig egyensúlyt tartottak és összehozták a zenész generációkat … hiányoznak … hiányoznak azok a közösségi helyek pl szeparé, ahol tudtunk egymással beszélgetni… alteros , népzenész, dj, rocker… mindenki… jót tenne a szakmának… talán picivel nagyobb lenne az összefogás és kevesebb a másikra irigykedés, megfejtés…

- idézi Tóth Gabit a lap.

Illetve Dopeman is örül: 

Mindenki sikerének képes vagyok örülni, mert az ITT ÉS MOSTBAN ez mindig annyival több kerek, egész embert jelent. HAJRÁ!

De a legkomolyabban Majka állt bele a kritikusokba, akiknek szerinte azért savanyú a szőlő, mert ők sosem fognak hasonló teljesítményt nyújtani: 

Ezeknek az embereknek a 90%a sosem fog megérteni egy sikeres előadót, mert ő vagy sosem volt sikeres, vagy egyszerűen irigy, vagy mindkettő. Legtöbb esetben meg az egyik szülte a másikat… Azahriah azért egy hihetetlenül felkapott előadó, mert a dalai egész máshogy, és másról szólnak mint kortársainak. Ez már elég ahhoz, hogy népszerűbb legyen náluk. Nagyon sokszor léptünk fel együtt, egy helyen. Láttam sokszor a színpadon, és itthon a gyerekek is rongyosra hallgatják a dalait. Vannak dolgok amiket én a helyében egészen máshogy csinálnék ,dehát pontosan azért mert én egy másik előadó vagyok. Nem kezdek el okoskodni nyilvánosan, vagy adok kéretlen tanácsokat egy olyan fiúnak aki jelenleg minden fórumon no1.

via Bors
 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek