Starity

Egyszerű és praktikus tetőablak szúnyogháló

2023. december 20. 15:03   |   

Jó dolog beengedni a természetet a lakásba, de azért az sem hátrány, ha megválogathatjuk a „vendégeket”. A tetőablak szúnyogháló egy kiváló eszköznek számít ebből a szempontból, mert a frissítő levegőről sem kell lemondanunk, és a kellemetlenkedő rovarok, bogarak sem fognak zaklatni pihenés közben.

hirdetés
Egyszerű és praktikus tetőablak szúnyogháló

Tetőablak szúnyogháló az esztétika jegyében

Mivel a tetőablakoknak más a mechanikájuk, mint a hagyományos nyílászáróknak, ezért nincs lehetőség hagyományos szúnyogháló használatára. De miért kéne egyáltalán szúnyoghálót használni, amikor máshogy is védekezhetünk a csípős rovarinvázió ellen? A válasz erre nagyon egyszerű: kíméli a környezetet, nem úgy, mint a vegyszerek és a különféle rovarírtók. Valószínűleg mindenkinek elképzelhetetlen egy olyan élettér, ahol nap mint nap a szúnyogriasztó szagával kell kelni és feküdni. Logikus, hogy ez mennyire káros az egészségre nézve, főleg a kisgyerek és a házi kedvencek esetében. Szóval a szúnyogspray használatát hamar „lefújhatjuk” és inkább a tetőablak szúnyogháló felszerelését helyezzük előtérbe.

A keret nem az ablak, hanem a fal síkjára szerelhető fel. Ebben kap helyet a le- és felcsúsztatható háló, ami speciális kefetömítésű sínekkel van ellátva. Természetesen most egy minőségi változatról beszélünk. Mert ha már tetőablak szúnyogháló, akkor bizony meg kell felelnie bizonyos szempontoknak, mivel az apró rovarok a legkisebb rést is képesek megtalálni a pajzson, különösen akkor, ha az nem egy fix, hanem egy mechanikus elemeket tartalmazó szerkezet.

Kellemes környezet tetőablak szúnyogháló révén

A felszerelése egyszerű, amihez mindössze néhány csavarra van szükség, a működtetése pedig manuálisan történik. Persze szakember segítségét is kérhetjük, ha úgy érezzük, nem boldogulunk a dologgal. A téli, hideg időszak alatt a nincs szükség a leszerelésére, egyszerűen csak felhúzott állapotban lehet hagyni. Nem kell lemondani a szellőztetésről sem, mivel ezen keresztül csak a friss levegő jut át, a rovarok semmiképp. Nekünk csak annyi a dolgunk, hogy rendelés esetén pontosan győződjünk meg a szükséges méretről. A legtöbb esetben szabvány méretek közül válogathatunk, de ha különleges méretezésre van szükségünk, akkor ezen igényünket mindenképp ismertetnünk kell az eladóval. Esetenként még árajánlatkérésre is nyílik lehetőség, ha pl. több nagyobb ablakon szeretnénk szúnyoghálót elhelyezni.

Összeségében egy minőségi tetőablak szúnyogháló ismérve a merev, strapabíró kivitel és a rolós mechanika esetén a kefe tömítések megléte a sínekben, illetve a roló szerkezetben.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek