Starity

Így hozd el a mesés sztárokat a gyerekeidnek!

2024. február 04. 14:02   |   

Legyen a példaképük akár egy mesehős, egy filmes szuperhős karakter, több módja is van, hogy közelebb hozd a gyerekeidhez kedvenceiket. Lehet az is, hogy a szobájukban kapnak helyet, esetleg valamilyen közös játékot szervezel rá, vagy néhány órára akár bele is bújhatnak a bőrükbe. Nézzük, hogyan valósíthatod meg ezeket!

hirdetés
Így hozd el a mesés sztárokat a gyerekeidnek!

Itt a farsang, áll a bál

Ennél jobb alkalom, mint a farsang, nem is kínálkozik arra, hogy ha csak néhány órára is, de úgy érezhessék magukat a gyerekek, mint a kedvenc szuperhősük vagy mesefigurájuk. Szervezz tematikus beöltözős bulit a gyerekek legjobb barátaival, iskolatársaival, aminek középpontjában az adott mese vagy film áll. Így a jelmezek is ehhez kell, hogy illeszkedjenek. Ehhez megfelelő ennivalókat készíts, figyelj a részletekre, így a díszítésre, a meghívóra és a zenére is. Az pedig már tényleg csak hab a tortán, hogyha még valami tematikus játékot is kitalálsz és levezényelsz a bulin.

Dekor a szobában

Nagy sláger most a falmatrica vagy a sablon alapján történő falfestés. Ezek is feldobhatják a gyerekszobát, de ha egy kicsit több élményt szeretnél még a dekoráció készítése során, akkor a puzzle is jó közös móka. Így a mese egy jelenetét vagy éppen szereplőit rakhatjátok ki együtt. A kész alkotást pedig be is keretezhetitek, és aztán felkerülhet a falra. Ami még klasszikus szoba dekoráció: a szőnyeg és az ágynemű is passzolhat a meséhez, de például egy Verdákat idéző ágyban tuti édesebb lesz az alvás is.

Mesehősök a konyhában

Szerencsére már szinte minden mese főszereplői megjelennek tányérokon, alátéteken, kulacsokon, poharakon, így remélhetőleg nem lesz nehéz dolgod, hogy beszerezd a csemetéd kedvenceit ábrázoló konyhai eszközöket. Ezután pedig jöhetnek az ételek: az talán alap, hogy a szülinapi tortát már a sztár képmásával rendeled, de ezen túl is próbálgathatod a kreativitásodat. Nem kell itt nagy dolgokra gondolni, például Harry Potter villám jelét szórhatod kakaóporból a habos kakaó tetejére.

Sztárok az oviban és a suliban

Amellett, hogy otthon, ahol csak lehet, megjelenik a kedvenc, valószínűleg nem úszhatod meg, hogy az intézményekbe is bekússzon. Így a váltócipőt, hátizsákot vagy iskolatáskát, tolltartót is ebben a szellemben választhatjátok ki.

Ha minden megvan, akkor most már csak abban érdemes bízni, hogy a rajongás nem kérészéletű, és holnap nem egy másik mese, másik szereplője lesz az új sztár.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

Címkék

gyerek játék puzzle
hirdetés

Ajánlott cikkek