Starity

Megvan a döntés a Rust című film forgatásán történt lövöldözés ügyében

2024. március 07. 14:02   |   Szerző: SzilviD

Alec Baldwin 2021 októberében véletlenül lelőtte a Rust című film forgatásán az operatőrt. Halyna Hutchins az életét vesztette a balesetben. Később a színész és a film fegyverszakértője, Hannah Gutierrez-Reed ellen is vádat emelt a bíróság.

hirdetés

Megszületett az ítélet Hannah Gutierrez-Reed, a Rust fegyvermesterének ügyében.

A 26 éves stábtagot, aki a filmen dolgozott, amikor Halyna Hutchins operatőrt véletlenül lelőtték, két, a lövöldözéssel kapcsolatos vádpontban állították bíróság elé. A 12 fős esküdtszék Santa Fe-ben, ahol a lövöldözés történt, az egyik vádpontban bűnösnek találta Gutierrez-Reedet, a másikban viszont nem ítélte el.

Nem ítélték el a bizonyítékokkal való visszaélés vádjában, de bűnösnek találták gondatlanságból elkövetett emberölésben, akár 18 hónapos börtönbüntetésre is számíthat. Az ítélethirdetés után Gutierrez-Reedet őrizetbe vették.

2023 januárjában Alec Baldwint gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolták meg, de az ellene felhozott büntetőjogi vádakat 2023 áprilisában ejtették. Azonban ismét vádat emeltek ellene, és ártatlannak vallotta magát a véletlen lövöldözéssel kapcsolatos gondatlanságból elkövetett emberölés megújított vádjaiban. Az ő ügye júliusban kerül a bíróság elé.

via Just Jared

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek