Starity

A régi textilek ideje lejárt, de szerencsére már itt vannak a modern eldobható pelenkák

2024. április 22. 16:04   |   

A nagymamáink vagy a nagyszüleink még nem eldobható pelenkát használtak. Hosszú és kemény munka várt rájuk, amíg elértek a szobatisztaságig. A várva várt bilizésig, pedig nagyon sok fertőtlenítésre, mosásra és vasalásra volt szükség.

hirdetés
A régi textilek ideje lejárt, de szerencsére már itt vannak a modern eldobható pelenkák

Könnyebbség a szülőknek

Az elmúlt évtizedekben a pelenkák jelentős fejlődésen mentek keresztül, megváltoztatva a szülők és a gondozók életét szerte a világon.

Korábban gyakran használtak textilpelenkákat, ám a technológia és az ipar fejlődésével megjelentek az első egyszer használatos pelenkák. Ezek már sokkal kényelmesebb alternatívát kínálnak nagyobbaknak és kisebbeknek egyaránt.

Például a Pelenkapiac kínálatában kapható Pampers Premium Care pelenka, már 12 órán át képes védelmet nyújtani a szivárgás ellen. Ez bizony régen még elképzelhetetlen eredmény volt…

A textilpelusokat ugyanis mindig mosni kellett és újra felhasználni. Nagy hátrányuk volt, hogy mindez nem csak sok munkával járt, de e pelenkák nem is voltak vízállóak. Így aztán gyakran átszivárogtak, és ez komoly kihívást jelentett a tisztaság és a higiénia szempontjából is.

Milyen előnyei vannak a modern pelenkáknak?

A legújabb pelenkák nagyon sok innovatív funkcióval rendelkeznek, amik egyrészt megakadályozzák a szivárgást, másrészt a babának is sokkal kényelmesebb érzetet nyújtanak.

Nézzük meg, hogy mik ezek a modern, alkalmazott technikák!

  • A nedvességjelző csík színt vált, így pontosan jelzi, hogy eljött a pelenkacsere ideje. Bele sem kell nézni a pelenkába, már kívülről látszik rajta, hogy ez bizony tele van.

  • A nedvességelvezető rétegek, segítenek a baba bőrét szárazon és egészségesen tartani.

  • Lélegző anyagokat tartalmaznak, amelyek csökkentik a bőrirritáció kockázatát. Engedik lélegezni a baba bőrét.

  • A gyengéd és állítható oldalszárnyak úgy követik a kicsi alakját, hogy az számára teljesen kényelmes legyen. Ezzel elkerülhető a kidörzsölődés és a viszketés.

  • Antiallergén anyagokat használnak, ami megakadályozza a piros pöttyök és sebek kialakulását.

  • Az újszülöttek számára kifejlesztett legmodernebb pelenkák a köldökkímélő kialakításuknak köszönhetően, ezt a területet is megóvják.

A pelenkahasználat két-három évig biztos

A legjobb pelenkát minden szülő igyekszik megtalálni, hiszen ez hosszú ideig, egészen a szobatisztaságig velünk marad. Csecsemőknél akár naponta 5-6 alkalommal is cserélni kell majd a pelust. Gondoljunk hát arra, hogy minőségi terméket válasszunk, a baba méretének megfelelőt.

Igazán kellemetlen, mikor éjszaka sírásra ébredünk, és nemcsak a pelenkát kell kicserélni, hanem a pizsamát, a hálózsákot, meg az ágyneműt is. Jó kis éjszakai program alvás helyett! Főleg, hogy a baba is felébred, és kezdhetjük az altatást elölről.

Így aztán érdemes a legjobb pelenkát választani, hogy valóban legyen lehetőség a pihentető alvásra is.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek