Starity

Matt Smith finoman kijavított egy újságírót

2024. június 12. 20:08   |   Szerző: SzilviD

Matt Smith finoman kijavított egy újságírót, miközben Emma D'Arcyról beszélve rosszul használta a személyes névmást.

hirdetés

Hétfőn (június 10.) Matt Smith a Sárkányok háza című sorozatának második évadának premierjén vett részt Londonban, Angliában. A vörös szőnyegen interjút adott Sue Perkinsnek, aki a Sky hivatalos rajongói műsorának, House of the Dragon: War Roomnak a műsorvezetője. Perkins pedig rosszul használta Emma D'Arcyra a személyes névmást. 

Az interjú során Perkins nőként, vagyis she (a nőnemű ő az angolban) személyes névmással hivatkozott D'Arcyra, amit Smith finoman kijavított, ugyanis a kollégája nembinárisnak vallja magát, és a they/them névmásokat használja.

Smith dicsérni kezdte D'Arcyt, közben pedig folyamatosan a they/them névmást használta, amit a magyar nyelvben azért nehéz átadni, mert nálunk egyetlen E/3, ő személyes névmás van, nem különbözik nemenként, így nem is használják a T/3 kifejezést. Az angolban viszont van neme az ő-nek (he a férfi, she a nő), így sok nembináris ember a nemsemleges névmás használatát preferálja, ami a leggyakrabban az egyes számú they.

Nem csak az enyém a dicsőség, azt kell mondanom, hát nem briliáns?

- kérdezte Smith a megfelelő they névmást használva D'Arcyra.

Abszolút briliáns, és idén igazi élvezetet ad, ha Emmát nézheted, szerintem Emma igazán nagyszerű teljesítményt nyújtott.

Az interjút követően Smith-t dicsérni kezdték a közösségi médiában, amiért az ők/they névmást használta, miközben D'Arcyról beszélt.

És így kell ezt csinálni, barátaim. Matt Smith egy abszolút KINCS

- tweetelte egy rajongó.

Egy másik pedig ezt írta: 

Lehet ennél fantasztikusabb Matt?Imádom, hogy kiáll Emma mellett, és kijavítja az interjúztatót a névmásokkal kapcsolatban.

A Sárkányok háza 2. évadának premierje június 17-én lesz az HBO-n és a Maxon. 

via Just Jared

hirdetés

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek