Starity

Aaron Paul

Aaron Paul Aaron Paul nemzetisége 2959. 142rajongó 10vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 97%
 • stílus: 97%
 • szimpátia: 97%
 • Születési név
 • Aaron Paul Sturtevant
 • Születési idő
 • 1979. augusztus 27.
 • Születési hely
 • Emmett, Idaho, USA
 • Foglalkozás
 • Színész
 • Családi állapot
 • nős, 1 gyermek
 • Partner
 • Lauren Parsekian
 • Magasság
 • 173 cm
 • Eredeti hajszín
 • barna
 • Szemszín
 • kékeszöld
 • Csillagjegy
 • Szűz
 • Linkek
 • Twitter-oldal
 • Facebook-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Mary Elizabeth Winstead Jessica Lowndes Krysten Ritter Bryan Cranston

Aaron Paul életrajza

KORAI ÉVEK

 

Aaron Paul Sturtevant, ismertebb nevén Aaron Paul 1979. augusztus 27-én Emmettben, Idahóban, az Amerikai Egyesült Államokban született és nevelkedet. Az édesapja nyugalmazott keresztény baptista lelkész, így míg felnőtt részt vett templomi programokon és eseményeken, illetve első bemutatkozása csecsemőkorában volt, mikor a kicsi Jézust játszotta. A középiskoláját a boisei, idahoi Centennial Középiskolában végezte, és még általános iskola nyolcadik osztályában döntött úgy, hogy színészi pályájára szeretne törni.

Ezért egy színházba is beíratkozott, illetve fontolgatta azt azt ötletet, hogy a színészetből akar megélni, ezért is iskolai tanulmányainak befejezte után Los Angelesbe, az angyalok városába költözött, hogy szerencsét próbáljon. Az 1990-es évek végén a Universal Studios Movie Theatre-nél jegyszedőként dolgozott Hollywoodban. Televíziós debütálása a Beverly Hills 90210 sorozatban volt 1999-ben, majd szintén ebben az évben egy másik Aaron Spelling sorozatban láthattuk, a Melrose Place-ben.

 

FILMES KARRIER

 

2000 – 2009:
2000-ben szerepet kapott a Kerül, amibe kerül
c. vígjátékfilmben. 2001-ben a K-Pax - A belső bolygó c. filmben Jeff Bridges elidegenedett fiát, Michaelt játszotta. 2002-ben Owen szerepében testesíti meg az egyik főszereplőt az Elveszettek című drámában. Szintén jelentősebb szerepe volt a 2005-ben megjelenő Vén csajok klubjában, ahol Jonathan karakterét formálta meg. 2006-ban a Mission: Impossible III c. filmben Tom Cruise sógórát játszotta, Rick-et. 2009-ben jelentősebb szerepet kapott Az utolsó ház balra c. horrorban, mint Francis.

♦ 2011 – 2012:

Fontosabb filmszerepei közé tartoznak ebben az időszakban a 2012-es Smashed/Szárazon című filmben alakított Charlie Hannah karaktere. Itt Mary Elizabeth Winstead mellett játszik. Szintén ebben az évben Glen szinkronhangjául szolgált a Robot Chicken: DC Comics Special című animációs filmben.

♦ 2013 – 2014:

2013-ban vezető szerepet játszik a Quad c. filmben. A Decoding Annie Parker pedig 2013 áprilisában jelent meg a mozikban Amerikában. Az utóbbiban Paul karakterét kapta meg. 2014-ben pedig több filmben is láthatjuk főszereplőként, amelyeket mind játszottak a magyar mozikban is: A Hosszú út lefelé című filmben, mint JJ, illetve a Need for Speed-ben, ahol Tobey Marshall karakterét alakítja. Valamint feltűnik az Ördögfióka c. dráma-thrillerben is, ahol Hollis Wilson-t játssza, illetve az Exodus: Istenek és királyok-ban, mint Joshua.

♦ 2015 – 2016:

Láthatjuk a készítés alatt álló Come and Find Me c. filmben, az Eye in the Sky-ban, mint Steve Watts, a Apák és lányaikban (Cameron), illetve a The 9th Life of Louis Drax (Peter).

2016-ban több filmen is dolgozik, amelyekben látható lesz a kedvenc színészünk:  Tripe 9, Central Intelligence, The Parts You Lose, Come and Find Me.

 

TELEVÍZIÓS PÁLYA – KEZDETEK, MAJD KISEBB SZEREPEK

 

1999-ben több reklámfilmben szerepelt: Kellogg's Corn Pops, Pepsi és a Pizza Hut reklámaiban. 2000-ben Juicy Fruit Gum, 2002-ben a Vanilla Coke, s majd 2004-ben a Verizon, 2011-ben a CÎROC reklámaiban tűnt fel.
2001-2006 között Aaron több sorozatban kap vendégszerepet televíziós sorozatokban, mint Az ügyosztály (2001), ahol Tyler Petersen-ként láthattuk viszont, majd az X-akták (2001, David Winkle szerepe), New York rendőrei (2002, Marcus Denton), Helyszínelők (2002, Peter Hutchins Jr.), Vészhelyzet (2003, Doug), Miami helyszínelők (2003, Ben Gordon), Gyilkos elmék (2005, Michael Zizzo), Dr. Csont (2006, Stew Ellis) és a Szellemekkel suttogó (2006, Link).

Szerepelt a 2010-ben megjelenő Funny or Die webes sorozatban, ahol "Weird Al" Yankovic-ot játszotta. Feltűnik 14 epizódban a Hármastársak című sorozatban, mint Scott Quittman. Ezen kívül érdemel megemlíteni, hogy 2013. szeptember 28-án láthattuk a Saturday Night Live című műsorban is. Hozzátehetjük a televíziós munkájához a TRON: Uprising című animáció sorozatot is, ahol két epizódig Cyrus hangját kölcsönözte.

2015-ben pedig a narrátor hangját adta egy Mazda reklámhoz.

2014-től 2016-ig futó 37 epizódban a BoJack Horseman animációs sorozatban kölcsönözte Todd Chavez / G ustav herceg hangját.

2016-tól induló The Path sorozat első részében Eddie Cleary szerepét játssza.

2016-ban megjelenő Kingsglaive: Final Fantasy XV-ben hallhatjuk Aaron hangját Nxy személyében.
 

 

A NAGY ÁTTÖRÉS – BREAKING BAD

 

Több amerikai sorozatban szerepelt, de mégis az áttörést 2008-ban Jesse Pinkman karaktere hozza a AMC Breaking Bad/Totál szívás sorozatában, ahol szintén főszerepet játszik. Aaron karaktere, Jesse eredetileg az első évadban meghal, de miután Vince Gilligan, a sorozat alkotója látta az összhangot Aaron és Bryan Cranston között, ezért módosította az eredeti terveket megmentve ezzel Jesse karakterét. Viszont Bryan Cranston színésszel már a Breaking Bad előtt is együtt dolgozott a Már megint Malcolm c. vígjátéksorozatban, amikor Francis szerepének meghallgatása volt. Akkoriban nagy rajongója volt édesanyjával együtt Bryannek, így mikor megtudta, hogy ő mellette fog játszani, majd kiugrott a bőréből. A Breaking Bad-ben nyújtott alakításáért 2010-ben, és 2012-ben Emmy-díjat kapott a "Kíváló mellékszereplő egy drámasorozatban" kategóriában. A sorozat forgatása alatt kijárt gokartozni a szereplőtársaival a forgatás melletti pályára.

2012. márciusában kezdték el forgatni a Breaking Bad (Totál szívás) ötödik évadát, amelyhez 16 részt forgatnak, s az nyolc-nyolc részre bontották, és azt két-két periódusban adták le: az első nyolc részt 2012 júliusától szeptember elejéig, a második nyolcat pedig 2013-ban adták le.

A sorozat világszerte nagy sikereket ért el. Eddig kb. 138 jelölést tudhattak a magukénak, amiből 53 díjat zsebeltek be, többek között két Golden Globe-ot.
 


KARRIERJÉNEK GYÜMÖLCSEI DÍJAK, JELÖLÉSEK

 

2009: Emmy Award: Kíváló mellékszereplő egy drámasorozatban - Breaking Bad/Totál szívás (jelölés)

2009: Saturn Award: Kíváló mellékszereplő egy drámasorozatban - Breaking Bad/Totál szívás (megnyerte)

2010: Emmy Award: Kíváló mellékszereplő egy drámasorozatban - Breaking Bad/Totál szívás (megnyerte)

2010: Saturn Award: Legjobb színész televízióban - Breaking Bad/Totál szívás (megnyerte)

2011: Saturn Award: Legjobb színész televízióban - Breaking Bad/Totál szívás (jelölés)

2012: Saturn Award: Legjobb színész televízióban - Breaking Bad/Totál szívás (megnyerte)

2012: Emmy Award: Kíváló mellékszereplő egy drámasorozatban - Breaking Bad/Totál szívás (megnyerte)

 

MAGÁNÉLET CSALÁDJA ÉS A FELESÉGE

 

2001-ben együtt volt Samaire Armstrong színésznővel, akivel az X-akták sorozatnak a Legyek ura c. epizódjának a forgatásán ismert meg. Jelenleg Lauren Parsekian a párja, akivel a Coachella Zenei Fesztiválon találkoztak, s 2011 december végén eljegyezte őt, amiről maga Lauren adott hírt a rajongóknak a Twitteren. 2013. május 26-án pedig sor került az esküvőre Calamigos Ranchon, Malibun. Az esküvőjük az 1920-as évek párizsi karneválokra épült, a zenét pedig a Foster the People és John Mayer biztosította. Aaron elküldte minden egyes meghívottnak a The Shivers együttes "Beauty" számát és mondta, hogy tanulják meg, hogy együtt tudják énekelni az esküvőn. A család szerint az eljegyzés rendkívül hangulatos, jó és nagyszerű kimenetelű volt. A 25 éves Lauren szerint ő a világ legszerencsésebb embere, hiszen Aaron tökéletes férfi. Egyébként a lány szülei sem vélekednek másképp róla. Óriási boldogságban telnek az együtt töltött napjaik, és már mindketten nagyon várják az esküvőt.

Aaronnak nagyon jó kapcsolata van a családjával: amikor csak tud meglátogatja, és meglepi őket. Az édesanyja Darla sok bejegyzést ír a Facebookon Aaronról, illetve Laurenről, és édesapja, Bob is támogatja mindenben. Ha tud, akkor hazautazik a menyasszonyával a nagy családjához, és ekkor még a nagymamáját is meglátogatják. Anyósa Debra Kelly.

 

ÉRDEKESSÉGEK

 

... Nagy rajongója a Korn együttesnek, és a karrierje elején szerepelt a Korn együttes "Thoughtless", illetve az Everlast "White Trash Beautiful", majd a Plastiscines "French Made" című videoklipjeiben.
... Régebben egy rádiónál dolgozott, amelynek a kabalájának kellett beöltözni, egy békának.
... Van négy idősebb testvére van.
... Részt vett a Price is Right televíziós játékban, ahol egy asztalt nyert.
... Szereti a horror filmeket. Szeret bungee jumpingozni, írni és snowboradoznI.
... Egy hónappal hamarabb született a kiírt időpontnál a szülei fürdőszobájában.
... A Breaking Bad sorozat forgatása alatt kijárt gokartozni a szereplőtársaival a forgatás melletti pályára.
... Kedvenc sorozata a Lost - Eltűntek és a Dexter. Aaron az egyik díjátadó után megkereste az egyik forgatókönyvíróját, hogy elmondja neki, mennyire szereti a sorozatot. Sőt, tudtad, hogy ha választhatna, hogy melyik sorozatban szeretne vendégszereplőként feltűnni, természetesen az a Lost - Eltűntek lenne.
... Kedvenc vendégszerepe, ahol feltűnt az a Végveszélyben című sorozatban volt 2003-ban, ahol egy rossz gyereket játszott, aki végül jó útra tér, de ebola vírusban végül meghal.
... Közreműködött Zen Freeman "Dance Bitch" című számában.
... Feltűnt az általa játszott karakter, Jesse Pinkman A Simpson család What Animated Women Want című epizódjában.
... 2003-ban Aaron és felesége, Lauren a "Kind Campaign" nevezetű kampány számára 1,8 millió dollár adományt sikerült gyűjteniük. A Kind Campaign egy nonprofit erőszakellenes szervezet, amely iskolákat látogatja, és bíztatja a lányokat, hogy ne bántsák egymást se lelkileg, se testileg, hanem inkább legyenek kedvesek és figyelmesek egymással.
...Abban a városkában, ahol Aaron járt iskolában, Idaho állambeli Boise-ban, az boise-i Egyptian Theatre-ben tartott ceremónia alatt Butch Otter kormányzó október 1-jét "Aaron Paul Sturtevant Nap"-nak nevezte ki.

201?: Android

2016: Kingsglaive: Final Fantasy XV

2016: Central Intelligence
2016: Triple 9
2016: The Path (Eddie Cleary)
2016: Come and Find Me
2016: The Parts You Lose 
2015: The 9th Life Of Louis Drax (Peter)
2015: Apák és lányaik (Cameron)
2015: Eye In the Sky (Steve Watts)
2014-2016: BoJack Horseman (Todd Chavez / Prince Gustav / Skippy)
2014: Exodus: Istenek és királyok (Joshua)
2014: Need for Speed (Tobey Marshall)
2014: Long Way Down/ Hosszú út lefelé (JJ)
2014: Ördögfióka (Hollis Wilson)
2008-2013: Breaking Bad/Totál szívás (Jesse Pinkman)
2013: Saturday Night Live (Jesse Pinkman / Math Nephew / Egyéb)
2013: Chicks'n'Guns (video, Jesse Pinkman)
2013: A Simpson család (Jesse Pinkman)
2013: Decoding Annie Parker (Paul)
2012-2013: TRON: Uprising (Cyrus)
2013: Quad
2012: Robot Chicken: DC Comics Special (Glenn)
2012: Smashed/Szárazon (Charlie Hannah)
2011: Quirky Girl (Joseph)
2007-2010: Big Love/Hármastársak (Scott Quittman)
2010: Weird: The Al Yankovic Story (Weird Al)
2010: Wreckage (Rick)
2009: Az utolsó ház balra (Francis)
2008: Say Goodnight (Victor)
2007: Leo (Hustler)
2007: Daydreamer (Clinton Roark)
2006: Choking Man (Jerry)
2006: Mission: Impossible III (Rick)
2006: Szellemekkel suttogó (Link)
2006: Dr. Csont (Stew Ellis)
2005: Sleeper Cell - Terroristacsoport (tinédzser #1)
2005: Gyilkos elmék (Michael Zizzo)
2005: Point Pleasant - Titkok városa (Mark Owens)
2005: Isteni sugallat (Denunzio)
2005: Candy Paint (Brad Miller)
2005: Veronica Mars (Eddie Laroche)
2005: Vén csajok klubja (Jonathan Wharton)
2004: Az ellenkező nem (Monty Brandt)
2004: Line of Fire (Drew Parkman)
2003: Végveszélyben (Shane)
2003: The Guiding Light (Adrian Pascal)
2003: Miami helyszínelők (Ben Gordon)
2003: Kingpin (Stoner)
2003: Vészhelyzet (Doug)
2003: The Snobs (Clay)
2002: Birds of Prey (Jerry)
2002: Buliszerviz (Wasted Guy)
2002: Elveszettek (Owen)
2002: Helyszínelők (Peter Hutchins Jr.)
2002: New York rendőrei (Marcus Denton)
2001-2002: Amynek ítélve ('X-Ray' Conklin)
2001: X-akták (David 'Sky Commander Winky' Winkle)
2001: Őrangyal (Ethan Ritter)
2001: K-Pax - A belső bolygó (Michael Powell)
2001: Nikki (Scott)
2001: Az ügyosztály (Tyler Petersen)
2001: Kutya legyek... (Ethan)
2000: Segítség, hal lettem! (Chuck)
2000: Légy valódi! (Derek)
2000: Kerül, amibe kerül (Floyd)
1999: Űrbalekok (tanuló)
1999: Szeleburdi Susan (Zipper)
1999: Melrose Place (Haver #2)
1999: Beverly Hills 90210 (Chad)
1999: Locust Valley (Gregor)
1998: Even the Losers

Utolsó frissítés: 2018.02.09. 18:06 _ToTo_ által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace