Starity

Adam Levine

Adam Levine Adam Levine nemzetisége 216. 1968rajongó 127vélemény
  • Értékelés
  • tehetség: 95%
  • stílus: 91%
  • szimpátia: 90%

Adam Levine életrajza

ADAM LEVINE

Korai évek:

Adam Noah Levine néven látta meg a napvilágot Los Angeles-ben, Kaliforniában, 1979. március 18-án. Édesapja, Fred Levine az M. Fredric kiskereskedelmi lánc megalkotója, édesanyja, Patsy Levine (lánykori nevén Noah) felvételi tanácsadással foglalkozik. Két fivére van, Michael és Sam, valamint egy mostohanővére, Julia. A szülők elváltak, mikor Adam még csak hét éves volt. Két nagybátja van, Timothy Noah író, valamint Peter Noah, aki producerként és írónként is tevékenykedik. Unokaöccse, Jordan Levine közgazdász. Gyermekkorában a hét napjait hol édesapjánál, hol pedig édesanyjánál töltötte. Szülei válása nagyon megviselte a fiút, terápiára kellett járnia. Elmondása szerint hangos sírásban tört ki a hír hallatán, s nem tudta megérteni, miért döntöttek így szülei. Később azonban sikerült feldolgoznia a válásukat.

Adam családja, bár nem éppen zenével foglalkozik, az énekes szerint zenei beállítottságú. Említette többek között édesanyja példaképeit - Simont és Garfunkelt, Fleetwood-ot és természetesen a Beatles zenekart, utóbbi meghatározó volt életében, neveltetésében. Zene iránti érdeklődése tíz éves korában mutatkozott meg. Így nyilatkozott ezzel kapcsolatban: „Felkaptam a gitárt, és teljesen megőrjített. Ennyi az egész, ez az, amit csináltam”. Első szakmai koncertjét 12 éves korában adta, ám kissé ideges volt a közönség előtt. Hatást gyakorolt rá számos előadó és zenekar, többek között a már említett The Beatles, az Alice in Chains, a The Police, The Who, a Pearl Jam, Bob Marley, Bill Withers, Al Green, Stevie Wonder, Michael Jackson, Prince és Marvin Gaye. Zenei sokszínűségét sem rejti véka alá. „Mindenféle zenét szeretek … még a legnyálasabb popdal is lehet a legjobb dolog a világon” - nyilatkozta a Billboard-nak.

A Brentwood iskolában ismerte meg későbbi bandatagjait, Jesse Carmichael-t és Mickey Madden-t. Zenei érdekeltségeit magával vitte a főiskolába is, ahol elmondása szerint igazi „kis lázadó” volt. Így nyilatkozott: „Semmit nem akartam megcsinálni, amit akartak tőlem, nem érdekelt, amire tanítottak. A zene elvette az eszem.”

Serdülőkorában hallucinogén drogokhoz nyúlt. A Q magazinnak adott interjúban elárulta, mindez arra kényszerítette, hogy „komolyan nézzen magára”. A Jimmy Kimmel Live! műsorban azt is bevallotta, az Ambien drog kipróbálása után hagyott fel végleg a szerekkel, ugyanis e drog hatására vagy egy óráig öntudatlan állapotba került.

Vallás:

Adam édesapja, valamint nagyapja anyai ágról zsidó vallású. Mindez nagyanyjától ered, aki skót és német származású protestáns volt. Adam saját magát is zsidónak tartja, ám elutasítja a valláshoz tartozó szellemi gyakorlatokat.

Zenei karrierje:

Kara’s Flowers

A négy fősikolás barát - Mickey Madden, Adam, Ryan Dusick és Jesse Carmichael 1995 szeptemberében alapították meg a Kara’s Flowers elnevezésű bandát. Eleinte csak kisebb fellépéseik voltak egy nightclubban Hollywoodban (Whisky a Go Go), ahol Adam a  gitáros és a vokalista szerepét is betöltötte. A zenekart Tommy Allen producer fedezte fel, még 1997-ben, egy tengerparti fellépés keretein belül, Malibuban. Társa, John DeNicola közreműködésével egy 11 számos albumot készített a bandával. Első albumuk neve a The Fourth World lett. Szintén ezévben a zenekarnak lehetősége nyílt egy drámasorozatban szerepelni, mégpedig a Beverly Hills, 90210-ben. A magas elvárások ellenére albumuk nem ért el kiemelkedő sikert, hiába sikerült 5000 másolatot eladniuk. Számuk, a Soap Disco csúfosan megbukott. Sokan úgy gondták, a bandának nincs komolyabb jövője. A banda végül látva albumuk sikertelenségét, feloszlott. Később Adam úgy nyilatkozott, a Kara’s Flowers csak egy kezdés volt, ami segítette feljebb mászni azon a bizonyos falon. „Gyorsan kellett felvennünk a dalokat, gyorsan kellett kiadni. [...] Nem volt turnéra sem lehetőség. Egyszerűen nem működött.”

Maroon 5

A Kara’s Flowers feloszlása után Adam barátjával, Jesse Carmichaellel elhagyta Los Angelest, hogy New Yorkban folytathassa tanulmányait. Elmondása szerint ez volt az az időszak, amikor érdeklődni kezdett a hip-hop és az R&B stílus iránt. Tanulmányaik után úgy döntöttek, újraegyesítik bandájukat Mickey Maddennel és Ryan Dusickkel. Kezdetben sok zenei stílussal kísérleteztek, többek között a country-val, valamint a folkkal, míg végül az úgynevezett groove-based zenei stílus mellett öntöttek (a groove magyarul barázdát jelent a lemezen). Adam azt is elárulta, nem szerettek volna tipikus rock & roll banda lenni, ezért válsztották végül a fentebb említett stílust.

Első demójuk után kerülhettek az Octone Records-hoz. Ben Berkman (aki az Octone Rec. tagja) tanácsára vették fel a bandába az ötödik tagot, James Valentine-t. Ettől kezdve nevük a Maroon 5. Valentine szerepe a gitározás lett, s egy interjú keretein belül elárulta, hogy Adam azt szerette volna, ha félénknek tűnne a színpadon, s maga a gitáros szabadítaná fel úgymond őt, az énekest.

Songs About Jane és a Grammy-díjak (2002-2006)

Ezidőtájt Adam írói asszisztensként is tevékenykedett a CBS tévéműsorában, a Judging Amy-ben, melynek producere, Barbara Hall családja jóbarátja. Lehetősége nyílt dalokat írni exbarátnőjéről, Jane-ről. Ezek a szerzemények 2002 júniusában debütáló albumukba, a Songs About Jane-be kerültek. A lemez kiemelkedően sikeres lett, közel 10 millió példányt sikerült eladniuk, ezért 2004 tizedik legjobban eladott albuma lett. Több országban lett először arany-, majd platina-, végül pedig tripa platinalemez. A 2005-ös évben Adam megkapta élete első Grammy-díját, a legjobb új előadónak titulálták. A következő évben szintén egy Grammy-t zsebelhetett be, mégpedig a legjobb pop alkotásért, mely ezesetben a “This Love” dala lett.

Később a dobost, Ryan Dusick-et Matt Flynn váltotta fel, ugyanis Ryan-nek gerincfájdalmai voltak.

It Won’t Be Soon Before Long (2007)

2007 májusában jelent meg a banda új albuma, az It Won’t Be Soon Before Long, amely rögtön a Billboard 200-as lista csúcsán kezdett. Az első héten közel félmilliót adtak el a lemezből, és a világ több országában is platinalemez lett. Debütálása után, 2007 kora júniusában, egy kisebb turnéra indultak, felléptek Bostonban, San Franciscóban, Minneapolisben, Miamiban és New Yorkban. Az album és három dal róla (“Makes Me Wonder”, Won’t Go Home Without You” és “If I Never See Your Face Again”) is Grammy-jelölt lett, ám ebből csak a “Makes Me Wonder” dal nyerte el a díjat.

Később világkörüli turnéra is indultak. Így jutottak el Svájcba, ahol 2009-ben kezdtek el dolgozni Robert John “Mutt” Lange producerrel. Adam elmondása szerint Lange olyan keményen dolgoztatta, mint még soha senki.

Hands All Over és a Moves Like Jagger (2010-2012)

A 2010-es évben debütált a Maroon 5 harmadik stúdióalbuma, a Hands All Over. Ezen a lemezen kapott helyett a “Moves Like Jagger” c. szerzemény (Christina Aguilera közreműködésével), mely az énekes szerint az eléggé rizikós dalok közé tartozott. Aggodalomra azonban semmi ok nem volt, ugyanis a dal világsiker lett, 2011-ben a kilencedik legjobban eladott dallá vált, közel nyolc és félmillió példányban kelt el. A 2012-es évben pedig minden idők nyolcadik legjobban eladott dala lett. Levine később úgy említette, mint a dal, amely „totálisan felélénkítette a bandát”.

Overexposed & turnék (2012-2013)

A Moves Like Jagger számuk után volt az első alkalom, hogy nem saját maguk írták meg dalaikat. Következő albumuk neve az Overexposed lett (ami magyarul annyit tesz, hogy túlexponált). Egy interjúban azt nyilatkozta, hogy nagyon kettős viszonyban áll ezzel a lemezzel; végül beismerte, inkább szereti, mintsem utálja. Az albumon szereplő első dal, a “Payphone” meghozta a zenekar számára a második Grammy-díjat “Legjobb Pop Dal” kategóriában, valamint a legjobb pop (duó/csoportos) előadásért járó díjat is. Újabb turnéra indultak a 2012-es és 2013-as szezonban, mely turné címe albumukhoz híven az Overexposed Tour nevet kapta. Ezután jelen lehettek a 12th Annual Honda Civic Tour-on is a Voice tehetségkutató versenyzőjével, Tony Luccával.

Ötödik album és a Sugar sikere (2014-2015)

2014-ben a Maroon 5 megjelentette legújabb stúdióalbumát, a V-t, Ryan Tedder és Max Martin közreműködésével. Ugyanazt a bevált módszert használták a dalíráshoz, mint előző albumuknál, az Overexposed-nél. Az lemezről összesen 14 daluk jelent meg. Az “Animals” című dal kisfilmje eléggé megosztó lett a közönség körében a pikáns jelenetek és a vér miatt. Óriási sikernek számít azonban, hogy az albumon szereplő esküvői témájú dal, a 2015-ben megjelent “Sugar” elérte az 1,5 milliárdos megtekintést és az 5 millió lájkot a legnagyobb videómegosztón. Az album több országaban lett arany- és platinalemez. Jelölést kapott a Billboard 200-as listáján is.

A sikeren felbuzdulva 2015-ben ismét útnak indult a banda a Maroon 5 World Tour keretein belül; néhány megálló említés gyanánt: Dallas, New York, London, Párizs, Amszterdam, Barcelona, München, Hong Kong, Bangkok, Melbourne, Sydney, Mexikóváros (összesen 37 város).

Don’t Wanna Know & új album (2016-2017)

Újabb számuk, a “Don’t Wanna Know” 2016 októberében debütált a 222 Records és az Interscope Records szárnyai alatt. Klipjét a Pokemon GO videójáték ihlette. A dal előadásra került élőben a 2016-os American Music Awards-on, valamint az AMA-n is, Kendrick Lamarral. A banda hivatalos volt továbbá az Ellen Show-ba, ahol szintén legújabb dalukat adták elő. 2016 októberében a szám első helyen végzett a Billboard listáján. Februárban pedig megjelent Future-rel készített legújabb számuk, a "Cold". A dal hatalmas nézettséget produkált.

A zenekar huzamosabb ideig koncertezéssel töltötte idejét Amerika-szerte, a megállókat a banda hivatalos weblapján találod. Augusztus 29-én új kislemezzel jelentkeztek: kiadták a SZA közreműködésével készült "What Lovers Do"-t. 2017 őszén két új dallal örvendeztették meg a rajongókat; debütált a „Help Me Out" és a "Whiskey". November harmadikán debütált hatodik stúdióalbumuk, a Red Pill Blues.

A Girls Like You sikere & egyéb projektek (2018-2020)

2018 januárjában kiadták "Wait" című számukhoz készült kisfilmet, melyben Adam mellett Alexandra Daddario színésznő is feltűnik. 2018. május 30-án kisebb kihagyás után új videoklippel tértek vissza. A "Girls Like You" Adam feleségéhez, Behatihoz szól; a modell mellett pedig feltűnik a kisfilmben még Jennifer Lopez, Camila Cabello, Gal Gadot, Ashley Graham, Elizabeth Banks, Rita Ora, Millie Bobby Brown, Ellen DeGeneres, valamint Cardi B-t is hallhatjuk rappelni. Júniusban megjelent "Three Little Birds" című daluk videoklippel, mely valójában Bob Marley "Everything's Gonna Be Alright" dalának feldolgozása.

2019 áprilisában Lil Dicky Earth című számában hallhattuk énekelni olyan hírességek mellett, mint Katy Perry, Ed Sheeran, Justin Bieber, Ariana Grande vagy Shawn Mendes, sőt még Leonardo DiCapriót is hallhatjuk pár mondat erejéig. A dal a  Föld Napján jelent meg, s Földünk védelmére hívja fel a figyelmet. 2019 októberében jelent meg a Maroon 5 újabb dala, a Memories, melyben Adam a bánatról és a veszteségről énekel. A klip végén a "For Jordi" (Jordi-nak) felirat látható, így emlékeznek meg a banda egykori menedzseréről és Adam legjobb barátjától, Jordan Feldstein-ről, aki 2017-ben, mindössze 40 évesen hunyt el.

2020. július 24-én debütált Nobody's Love című daluk videoklippel. A kisfilmben Adam egyedül szerepel, s Los Angeles-i otthonának hátsó kertjében láthatjuk őt végig, miközben jointot fogyaszt. A dal bár a szerelemről szól, egyben üzenet is a marihuánát fogyasztását szabályzó, korlátozó törvények ellen.

Új album: Jordi (2021-jelenleg)

2021. január 23-án jelent meg Jason Derulo új single-je, a Lifestyle, melyben Adam is énekel, bár a kisfilmben nem szerepel. 2021 márciusában debütált a Maroon 5 Beautiful Mistakes c. dala, melyben Meghan Thee Stallion hangja is felcsendül.

Június 11-én kiadták várva-várt 7. stúdióalbumukat, Jordi néven. A korongon hallhatunk kollaborációkat Stevie Nicksszel, Juice WRLD-del és Blackbearrel, többek között; valamint ezen szerepelnek a korábban kiadott Nobody's Love és Memories című dalok is. Nem titok, hogy az album Jordan  Felsteinről, a banda 2017-ben elhunyt menedzseréről kapta nevét. Szintén ebben a hónapban Lost című számuk zenés videóját is megosztották, melyben Adam felesége, Behati is szerepet kapott; őt sellőként láthatjuk a klipben. 

------------------------------------------------

Adam zenei karrierjével kapcsolatosan rengeteg pletyka látott napvilágot, többek között az is, vajon tényleg tervez e az énekes szólókarriert. Levine későb tisztázta a dolgot, így nyilatkozott: „Soha nem lesz szólóalbum. Esetleg egy másik banda.”

Munkássága megkoronázásaként 2017. február 10-én csillagot kapott a világhírű hollywoodi sétányon, így ő lett a 2601. híresség, aki eme megtisztelésben részesült.

 

TV & média:

Adamet összesen négy komikus darabban láthattuk. Elsőként 2007-ben a Saturday Night Live 33. szezonjának premierjén. Ez egy kisebb előadás volt csak, melynek címe az Iran so Far volt, s az énekes saját magát formálhatta meg Andy Samberg, Fred Armisen és Jake Gyllenhaal oldalán. Adam egy szerelmes dalt énekelt Mahmoud Ahmadinejad-nek. A 2008-as évben a Comedy Central “Night of Too Many Stars” produkciójában láthattuk. A Jimmy Kimmel Live!-ben is feltűnt, a 2008-as elnökválasztáson kellett jóváhagynia Barack Obama elnökké válását.

2013-ban ismételten a Saturday Night Live-nél vendégeskedett, ahol Kenrick Lamarral a “YOLO” c. produkcióban láthattuk, mely a You Only Live Once (Egyszer élsz) mozaikszót parodizálta. Az itt nyújtott alakítása nem tetszett igazán a bírálóknak, középszerűnek tartották.

The Voice

„Mindig úgy éreztem, az emberek úgy ismernek, mint az énekest, aki csinos lányokkal randizgatott. Üresfejű, agyoncicomázott lányokkal. Talán olyan voltam én is (A ‘bimbo’ angol kifejezést használta). Én voltam az az énekes, aki folyton meztelenkedett a lányokkal. És ez rendben van, nincs is ezzel semmi gond. De szerettem volna egy kis egyensúlyt teremteni. Mikor a műsor körbejárta a közönséget, arra gondoltam, az emberek most már tudják, hogy van agyam.” - így nyilatkozott Adam arról, hogy mit várt a The Voice tehetségkutató műsortól, hogy az miként fogja majd megváltoztatni az emberek róla alkotott közvéleményét. Zsűriként szerepelhetett a  tehetségkutatóban. A show győztese, Javier Colon az ő csapatában volt, ahogy az ötödik szezon nyertese (Tessanne Chin) és végül a kilencedik szezon győztese, Jordan Smith is. A műsor újjáélesztette a Maroon 5 akadozó karrierjét, a Hands All Over album után. Sokan úgy emlegették Adam-et a show hatására, mint a „műsor áttörő sztárját”. Több mint kétmillió említéssel büszkélkedhetett a Twitteren a műsor harmadik szezonjában, ami magasabb szám, mint az összes többi zsűrié. Elterjedt a #TeamAdam hastag is. 2013-ban egy hollywood-i riporter úgy becsülte, hogy az énekes körülbelül 10-12 millió dollárt költhetett a The Voice egyes szezonjaira.

2016 júniusában szárnyra kapott néhány pletyka, miszerint már nem tér vissza a Voice többi szezonjaira. Ennek oka teljességgel érthető, ugyanis a fiatalon elhunyt, egykori Voice-versenyző Christina Grimmie halála alalposan felforgatta őt. Adam nagyon jó kapcsolatot ápolt az énekesnővel, olyannyira, hogy felajánlotta, fizeti a lány temetését, valamint a repülőjegyeket is. Minderről telefonon tájékoztatta Christina édesanyját, aki mérhetetlenül hálás volt az énekesnek. A hír azonban meg lett cáfolva, Adam ugyanis visszatért a The Voice 2017-es és 2018-as szezonjára is. 2019 tavaszán döntött úgy, hogy ténylegesen búcsút int a shownak. A hírt mentortársai is aggodalommal fogadták, de  végül beletörődtek az énekes döntésébe.

American Horror Story: Asylum

Adam mint visszatérő karakter szerepelhetett a népszerű sorozat, az AHS (annak második évadában) epizódjaiban, a 2012-es évben. Az énekes Leo Morrison bőrébe bújhatott, egy frissen házasodott fotóséba, aki feleségével nászútjukon betéved a bolondok házába. Sorozatbéli feleségét, Teresát a Step Up-ból jól ismert színésznő, Jenna Dewan-Tatum alakította. A jeleneteket nyáron forgatták.

Adam az E! News riporterének elárulta, miért is vállalta el a szerepet: „Úgy tűnt, ez egy jó móka lesz, és ez az, amiért meg akartam csinálni … hisztérikus, vicces, sötét [...] - és további más jelzőkkel illette. Elmondta továbbá, hogy egyszer sem nézte vissza az epizódokat, mert szerinte mindez „túl furcsa és zavaró” lett volna.

 Begin Again (Szerelemre hangszerelve)

Az énekes 2012 júniusában új szerepet kapott egy zenés romantikus drámában, a Begin Again-ben. A rendező John Carney volt, a főszerepeket pedig Keira Knightley és Mark Ruffalo játszotta. Adam Dave Kohl-t alakította, Greta (Keira K.) dalszerző partnerét és barátját, akivel főiskola óta jártak. Amikor egy komoly kiadó szerződést kínált Dave-nek, a pár New Yorkba költözött, ám a frissen szerzett dicsőség hamar a férfi fejébe szállt, és szakított Gretával. A filmben szereplő dalok többségét Levine adja elő. A premier 2013-ban volt Torontóban, az International Film Festival keretein belül.

Önmagát alakíthatta a 2015-ös évben a Klown Forever c. filmben, valamint a Tökéletes Hang második részében a hangi bírót formálhatta meg. Egy epizód erejéig láthattuk 2016-ban a Broad City sorozatban, valamint a Popstar: Never Stop Never Stopping c. zenés filmben, mely egy feltörekvő bandáról szól, akiknek etökélt szándékuk, hogy popsztárrá válhassanak. 2017-ben egy vígjátékban (Anyák elszabadulva) szerepelt Luke-ként.

 

Televíziós szereplések:

2005-ben a Late Night with Conan’O Brien műsorban vendégeskedett. A 2008-as évben a Good Morning America egyik adásában láthattuk. 2011-ben a The Marylin Denis Show két epizódjában szerepelt, Barbadoson. Szintén ezévben az amerikai Top Gear autós magazin adásában vendégeskedett. Fellépett a 2011-es Victoria’s Secret Fashion Show színpadán is. Jimmy Fallon műsorában szintén jelen volt. A 2013-as évben Oprah Winfrey ismert showjában szerepelt. David Letterman meghívásának is eleget tett 2014-ben, 4 adásban láthattuk; 2015-ben pedig Seth Meyers showjában, ám csak egy adás erejéig. 2016-ban Ellen DeGeneres műsorában vendégeskedett. 2017 őszén ismételten Ellen DeGeneres látta őt vendégül műsorában, ahol a "What Lovers Do" című számát adta elő. Ellen műsorában azóta is sokszor szerepelt. 

 

Filmzenék:

Adam több mint nyolcvan filmhez, sorozathoz adta számait, valamint néhány dalát videójátékokhoz is felhasználták.

Néhány film említés szintjén: A Something’s Gotta Give c. 2003-as filmben a “Sunday Morning” dal kötődik a nevéhez. 2004-ben a Feketék Fehéren filmben a népszerű “This Love” csendült fel. Rá egy évre, 2005-ben a The Wedding Date-ben volt hallható “Secret” c. dala. A Karatekölyök (2010) c. filmben  a “Bang Bang”-et hallhattuk. A Head Over Heels 2-ben felcsendült a “Moves Like Jagger”, a 2012-es évben. 2014-ben szintén előbb említett dalát hallhattuk a Muppets Most Wanted filmben. A Sing Street-hez írta 2016-ban a “Go Now”-t.

Dalai felcsendültek az alábbi sorozatokban többek között: The Own Destiny (2004), Smallville (2004), CSI: NY (2008), Medium (2009), One Tree Hill (2003-2010), Glee (2011-2012), A Zöld Íjász (2012), Community (2013), Girls (2014), Dancing With the Stars (2011-2014), Stalker (2015), Sherlock és Watson (2015), Nunca es tarde (2016).

 

Videójátékok, melyekhez felhasználák dalait:

Grand Theft Auto V (“Moves Like Jagger”, 2013)

Karaoke Revolution (“This Love”, 2009)

 

Üzleti tevékenységek:

2008 októberében Adam a First Act-tel működött közre, hogy megalkossák a First Act 222 elnevezésű gitárt, mely saját elképzelései alapján lett megtervezve. A gitárt a Target kiskereskedelmi boltban árulták.

Két évvel később, megalkotta saját divatvonalát, “222” néven. Erre Las Vegas-ban került sor, a Project Trade Show keretein belül. A kollekcióban helyet kapott néhány egyszerűbb póló, bőrzseki és farmer. Levine a stílust az “egyszerű és tiszta” jelzőkkel illette. Partnerei a vállalatnál édesapja és unokatestvére, Sami Cooper. Az egyes ruhadarabok a Kmart.com és a shopyourway.com weboldalon jelenleg is megrendelhetőek.

2011 júniusában Adam részt vett egy oktatási kampányban, mellyel a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavarral küzdő gyerekek segítésére szerették volna felhívni a figyelmet. A projekt az “Own It” elnevezést kapta, és több más szervezet közreműködésével valósult meg. Fő témájuk, hogy az ilyen rendellenességgel diagnosztizált fiatalok miként fognak majd boldogulni a felnőttkorban. Levine elmondása szerint a kampány nagyon fontos volt számára; ezzel kapcsolatos élményeit az ADDitude magazinnak írt cikkében tárta fel.

2012 februárjában megalkotta saját lemezkiadóját, a 222 Records-t. Megalkotásában az inspirálta, hogy szerződtethesse felfedezettjét, Rozzi Crane diákot. Őt követte A Glee sorozatból ismert Matthew Morrison, majd Diego Boneta mexikói énekes, Tony Lucca a The Voice tehetségkutatóból, valamint a Polly A néven bemutatkozó énekesnő, Meleni Smith. A Szerelemre Hangszerelve c. film betétdala is e kiadó szárnyai alatt debütált.

Az ID Perfumes vállalattal működött közre, hogy megalkossa első illatát, 2013-ban. A parfüm piacra bocsátása Los Angeles-ben történt a Premiere Fragrance Installation keretein belül. Külön illat készült nők és férfiak számára. A palack mikrofonra emlékeztető külsőt kapott, és a Macy’s boltokban árulták kezdetben. Az énekes így nyilatkozott az illatról: „Olyan a szaga, mint a sz*rnak – viccelődött először, majd komolyra fordította a szót. – Nagyon jó illata van. Nem nagyon tudtam elképzelni olyan illatot, ami nem tetszik, szóval a feladat az volt, hogy olyan legyen, amilyet én is viselnék. Ez volt tehát a folyamat, és végre megállapítatjuk, hogy az illat jó. Teljes mértékben támogatom, és örülök, hogy az én nevem van rajta.”

Szintén ezévben a Proactiv pattanáskezelő készítmények reklámarca lett. A reklámban Adam saját középiskolás tapasztalatairól beszél a pattanásokkal, és reklámozza egyúttal a Proactiv Plus krémet.

Sears Holdings partnere lett egy kiegészítőket forgalmazó márkánál, szintén 2013-ban. A cégnél szerződtetett Nicki Minaj rapper is. Adamék kollekciója október elsején debütált a Kmart áruházon keresztül. A kiegészítők 500 boltban lettek kaphatóak. „Partnernek lenni a ShopYourWay-jel, hogy fejlesszük ezt a vonalat, egy izgalmas lehetőség számomra, és már nagyon várom az elmerülést a tervezés folyamatában, hogy felszereljünk egy kiegészítőkből álló kollekciót.” -nyilatkozta Adam a lehetőségről.

2018-tól az Yves Saint Laurent divatmárka arca.

2020-tól a Shure céghez szerződött; a márka vezeték nélküli fülhallgatóit reklámozza.

 

Érdekességek:

~ 2013-ban a People magazin a legszexibb férfiak közé sorolta; a Glamour listáján a 41. legszexibb lett, még 2012-ben; hetedik helyre sorolta őt az 50 legszexisebb zsidó férfi listáján a Shalom Life 2012-ben

~ jó barátságot ápol Jake Gyllenhaallal, Natalie Portmannel, Adam Brodyval, Blake Sheltonnel, és Billy Armstronggal

~ dolgozott pincérként egy gyorsétteremben

~ első csókját 11 évesen kapta, egy Katie nevű lánytól, ami elmondása szerint nagyon meglepte

~ szeret naponta jógázni, ha pedig a banda úton van, rendszerint velük tart egy jógaoktató

~ mindössze 15 éves volt, mikor bandájával a Beverly Hills, 90210 sorozatban szerepelt

~ nála is diagnosztizálták a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavart, még tinédzser korában, ám orvosi kezelésekkel sikerült háttérbe szorítani

~ mivel öccse, Michael homoszexuális, ő maga is támogatja az azonos neműek házasságát, valamint a LMBTQ közösséget is

~ volt egy Frankie nevű golden retriever kutyusa, jelenleg egy Bones névre hallgató kutya gazdija

~ balkezes, de jobb kezével gitározik

~ a Details magazinnak adott interjúban elárulta, hogy sohasem volt problémája azzal, hogy beszélgetni tudjon a lányokkal

~ kedvenc előadói Prince és Stevie Wonder

~ első koncertjén egy glam-metal bandát (Warrant) nézett meg

~ demokratának vallja magát

~ nem egyszer sírta el magát filmen

~ ír felmenőkkel is rendelkezik

~ összeboronálták már Cameron Diazzal, Maria Sarapovával, Lindsay Lohannel és Jessica Simpsonnal is

~ utál repülővel utazni

~ nem kedveli a valóságműsorokat

~ stílusérzéket édesapjától örökölte

~ kellemetlen tapasztalati vannak a pattanásokkal

 

Hangi adottságok:

Vokális tartomány: E2 - D5 - E6

Vokál típusa: lírai tenor (4 oktáv)

Vokál értékelése: C-lista

Azonnal felismerhető hang. Gyors átmenet a mellkasból a fejbe (lásd a “Payphone” dalnál). Jól használja fejhangját (falzett). Negatív viszont, hogy hangja eléggé kétnemű, és hamar orrhanggá tud alakulni. 

 

Magánélet:

Párkapcsolat:

2010-ben egy Las Vegas-i partin (ahol előadóként volt jelen) ismerte meg Anne Vyalitsyna orosz fürdőruhamodellt. Kapcsolatukat 2011-ben vállalták fel, a Victoria’s Secret Fashion Show keretein belül. A lány szerepelt a zenekar “Misery” és a “Never Gonna Leave This Bed” kisfilmjében is. Anne 2012 áprilisában, egy sajtótájékoztatón azonban szakított az énekessel. Nem sokkal a szakítás után Adamet félreérthető helyzetben látták a namíbiai VS modellel, Behati Prinsloo-val. 2013-ban szóba hozták Nina Agdal modellel is, ám a hír hamisnak bizonyult. 2013 nyarán Adam tiszta vizet öntve a pohárba megkérte Behati Prinsloo kezét. Az esküvőre 2014. július 19-én került sor a mexikói Cabo San Lucasban. Az eseményre 275 fő volt hivatott, köztük olyan hírességek, mint Robert Downey Jr., Candice Swanepoel, Coco Rocha, Jason Segel és Jonah Hill. Behati Marchesa-ruhát viselt, Adam násznagya Jesse Carmichael volt, a vendégek pedig a Hotel El Ganzóban szálltak meg. „A legjobb embert hozza ki belőlem, aki lehetek. Ő a legjobb a világon” – nyilatkozta Adam feleségéről.

2016 márciusában nyilvánosságra hozták, hogy első közös gyermeküket várják, egy hónappal később pedig kiderült, hogy Behati kislányt hord a szíve alatt. Dusty Rose Levine 2016 szeptemberében látta meg a napvilágot. Apává válásáról és gyakorlatáról így nyilatkozott Ryan Seacrest-nek: „Mit tudok? Semmit, de őszintén mondom, részben ez is a szépsége. Ez egy gyönyörű tapasztalat számomra.”

2018 februárjában Behati életet adott második gyermeküknek, aki a Geo Grace Levine nevet kapta szüleitől.

Bírósági ügyek:

2013-ban bírósági ügybe keveredett. Egy névtelen biztonsági őr pert indított, azt állítva, hogy Adam és több más híresség is marihuánát fogyasztanak az Universal Music Publishing Group-nál, Santa Monicában. Egy hivatalos interjúban az UMPG azonban „abszurdnak” nevezte a vádakat.

 

Elérhetőségek:

Facebook: OfficialAdamLevine

Instagram: adamlevine

Twitter: adamlevine

Weblap (1): maroon5.com

Weblap (2): iam222.com

Írta: LeerdammerGirl. Forrás: Wikipedia.com, imdb.com, Maroon5.com (saját fordítás)

Az életrajz másolása TILOS!

◆ FILMEK:

2005: Email! - számítógép hangja

2013: Begin Again/Szerelemre hangszerelve - Dave Kohl

2015 Pitch Perfect 2/Tökéletes hang 2 - önmaga

2015: Unity (dokumentumfilm) - narrátor

2015: Klown Forever - önmaga

2016: Popstar: Never Stop Never Stopping - önmaga

2017: Fun Mom Dinner/Anyák elszabadulva - Luke

2017: The Clapper - Ralph Ranter

◆ SOROZATOK:

1997: Beverly Hills, 90210 - önmaga ("Forgive and Forget" epizód)

2004–2014: Saturday Night Live - önmaga (vendég 7 epizódban)

2009: 30 Rock - önmaga ("Kidney Now!" epizód)

2011–jelenleg: The Voice - önmaga (zsűri) 

2012: American Horror Story: Asylum - Leo Morrison (3 epizód)

2013: Family Guy - szinkronhang ("Quagmire's Quagmire" epizód)

2016: Broad City - önmaga ("Jews on a Plane" epizód)

◆ VIDEÓJÁTÉK:

2009: Band Hero - hang

Albumok, dalok:

Songs About Jane (2002. június 25., Interscope Records)

Harder to Breathe

This Love

Shiver

She Will Be Loved

Tangled

The Sun

Must Get Out

Sunday Morning

Secret

Through With You

Not Coming Home

Sweetest Goodbye

Not Falling Apart

Woman

It Won’t Be Soon Before Long (2007. május 16., A&M Octone Records)

If I Never See Your Face Again

Makes Me Wonder 

Little of Your Tim

Wake Up Call

Won’t Go Home Without You

Nothing Lasts Forever

Can't Stop

Goodnight Goodnight

Not Falling Apart

Kiwi

Better That We Break

Back At Your Door

Until You're Over Me

Infatuation

Losing My Mind

Hands All Over (2010. augusztus 18., A&M Octone Records)

Misery

Give a Little More

Stutter

Don't Know Nothing

Never Gonna Leave This Bed

I Can't Lie

Hands All Over

How

Get Back in My Life

Just a Feeling

Runaway

Out of Goodbyes

Last Chance

No Curtain Call

Moves Like Jagger

Overexposed (2012. június 20., Interscope Records)

One More Night

Payphone

Daylight

Lucky Strike

The Man Who Never Lied

Love Somebody

Ladykiller

Fortune Teller

Sad

Tickets

Doin' Dirt

Beautiful Goodbye

Wipe Your Eyes

Wasted Years

Let's Stay Together

V (2014. augusztus 29., Interscope Records)

Maps

Animals

It Was Always You

Unkiss Me

Sugar

Leaving California

In Your Pocket

New Love

Coming Back for You

Feelings

My Heart Is Open

Shoot Love

Sex and Candy

Lost Stars

Red Pill Blues (Megjelenés: 2017. november 3., Interscope Records)

Best 4 U

What Lovers Do (ft.SZA)

Wait

Lips on You

Bet My Heart

Help Me Out (ft. Julia Michaels)

Who I Am (ft. LunchMoney Lewis)

Whiskey (ft. ASAP Rocky)

Girls Like You (ft. Cardi B)

Closure

Jordi (Megjelenés: 2021. június 11., Interscope, Polydor, 222 Records) 

[TELJES DALLISTA] 

Utolsó frissítés: 2022.09.01. 16:04 LeerdammerGirl által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace