Starity

Ahn Jae Hyo

Ahn Jae Hyo Ahn Jae Hyo nemzetisége 1676. 390rajongó 9vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 100%
 • stílus: 100%
 • szimpátia: 98%
 • Születési név
 • Ahn Jae Hyo (안재효)
 • Becenév
 • Jaehyo, Jae, Derphyo, Pikahyo, Handsome One, Pretty Boy, Jaeko, Ostrich Hyung
 • Születési idő
 • 1990. december 23.
 • Születési hely
 • Busan, Dél-Korea
 • Foglalkozás
 • énekes, táncos és modell
 • Magasság
 • 182 cm
 • Eredeti hajszín
 • fekete
 • Szemszín
 • sötétbarna
 • Csillagjegy
 • Bak
 • Linkek
 • Hivatalos weblap
 • Twitter-oldal
 • Facebook-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Jung Yong Hwa Yong Jun Hyung Lee Joon Woo Ji Ho Pyo Ji Hoon Park Kyung Lee Ji Eun Kim Yoo Kwon Lee Min Hyuk (III) Lee Taeil Lu Han Kim Sae Ron

Ahn Jae Hyo életrajza


Születési név: Ahn Jae Hyo (안재효)
Születési idő: 1990. december 23.
Születési hely: Busan, Dél-Korea
Magasság: 182 cm
Súly: 60 kg
Csillagjegy: Bak
Kínai csillagjegy: Ló 
Ügynökség: Label Seven Seasons (2013 - )
Csapat: Block B (2011 - )

Ahn Jaehyo 1990. december 23. napján született a dél-koreai Busanban. Családját tekintve szülein kívül van egy két évvel idősebb bátyja. Tanulmányait a Youngdong Középiskolában, később a szöuli Jonghap Műv. Iskolában végezte.

Debütálását megelőzve ulzzang volt, majd később a DSP Mediánál megkezdte gyakornoki idejét a BEAST-ből ismert Gikwanggal, ám mindketten átmentek a Cube Entertainmenthez, ahol a BEAST fiúcsapat tagjai lehettek. Sajnálatos módon Jaehyo egy súlyos térdsérülése miatt nem debütálhatott a csapattal, ezért ott hagyta a céget is.

Térdműtétje során az MBLAQ extagja, Lee Joon öntött belé lelket, hogy igenis megéri küzdeni az álmaiért, így Jae Hyo beadta derekát s tovább haladt, legvégül bekerült a Stardom Entetainmenthez, ahol a 2011-ben debütáló hétfős csapat, a Block B énekesévé, táncosává és a csapat „arcává” válhatott. Miután a srácok csapat szinten kiléptek a Stardomtól, mind a heten átkerültek a Seven Seasons ügynökséghez, így azóta is ez az ügynökség felügyeli a srácokat csapat és egyéni szinten is.

Érdekességek

- Őt tartják számon a második SHINee-s Minhonak.
- Szeret kacsintani.
- Balkezes.
- Kedvenc színe a fekete.
- Jobban ragaszkodott ahhoz, hogy a saját nevével debütáljon, mert azt akarta, hogy azt a nevét használják, amelyet a szülei adtak neki.
- Jó barátságot ápol az MBLAQ volt tagjával, Lee Joonnal, aki ráébresztte arra, hogy érdemes küzdeni az álmaiért, miután Jaehyonak el kellett hagynia a BEAST-et térdsérülése miatt.
- Kedvenc lánycsapat az Apink.
- A Block B-ben rajta kívül még Taeil és B-Bomb a 90-es születésűek, ám hiába idősebbek Jaehyonál, jobban szereti, ha magára mondhatja azt, hogy ő a csapat legidősebb tagja.
- Többnyire úgy mutatkozik be, hogy ő a Block B „legidősebb tagja”, „vokalista és semmi más”, „az ok, amiért Block B az, ami az”, vagy „a busani nyelvjárás képviselője”.
- Nagyon magabiztos kinézetével kapcsolatban.
- Internetes ulzzang volt debütálása előtt.
- Sokszor használ BB krémet.
- Egy Flower boyos showban azt mondta, hogy a tehetsége a zuhanyzás.
- Ő volt az egyik olyan tag, aki már a Cube Entertainment alapításánál ott volt.
- Elmondása szerint számos ügynökségnél volt már.
- Szoros barátságot ápol a BEAST tagokkal.
- Ő javasolta a szintén BEAST-es Junhyungnak, hogy csatlakozzon a Cube-hoz.
- Szeret játszani a Shincheonon, Kangnamon és Apgujungon, akár hajnali 1 órakor is szívesen játszik rajtuk.
- A bal csuklóján van egy monogramos tetoválás, amely Jaehyo szerint nem jelent semmit, csak egy barátja "gyakorolt" rajta. Egyes állítások szerint egy volt barátnőjének a kezdőbetűi lehetnek.
- Szerinte a Dal Shabetes Jiyul cuki.
- Szeret baseballozni, illetve kosárlabdázni.
- Sokak szerint hasonlít a U-Kiss-es Kiseopra.
- Jaehyo egy perc alatt képes 600 betűt leírni, mindenféle hiba nélkül.
- Szereti a gyorskajákat.
- Hatalmas rajongója a 2NE1-ból ismert Darának, még egy róla ábrázolt zoknija is van, amit hord(ott) is.
- Néha fél Zicotól.
- Jaehyo Twitteren többnyire busani akcentussal tweetel játékosan.
- Sok idollal jó barátságot ápol, többek között IU énekesnővel, az EXO volt tagjával, Luhannal, a U-Kiss-es Kiseoppal, valamint Lee Joonnal.
- Idegességében sűrűbben pislog.
- Állítása szerint ő a legszebb a csapatban.

BLOCK BTagok:
Taeil (énekes és táncos)
B-bomba (énekes és táncos)
Jaehyo (énekes és táncos)
U-Kwon (énekes és táncos)
Kyung (rapper, énekes és táncos)
Zico (leader, rapper, énekes és táncos)
P.O (rapper, maknae és táncos)

2011, debütálás

2011 februárjában Cho PD (Stardom Entertainment alapítója) bejelentette, hogy szeretne debütáltatni egy héttagból álló hiphop fiúcsapatot. A csapat a debütálásukig több mint 1.4 millió dollárt emésztett fel valamint a legjobbaknak számító koreai hip-hop művészek terelgették őket. Többek között Verbal Jint, Skull és Rhymer is azok között volt akik fejlesztették a srácokat. A csapat ugyanúgy kapott érdeklődést belföldön és külföldön egyaránt, debütáló single-jük a Do You Wanna B? címet kapta, mely 3 dalszámot tartalmaz.

2011. április 13-án a Freeze debütáló MV-jük felkerült a világ legnagyobb videomegosztójára, de hamar betiltották az Ifjúságvédelmi Bizottság, mert úgy gondolták, ez túl felnőttes a koreai televízióhoz. Ennek eredményeként a dal nem került eladásra 19 éven aluliak számára, valamint a kisfilmet nem lehetett megtekinteni este 10 óráig. Április 15. napján a Block B megtette hivatalos debütálását a KBS Music Banken. Ezek után a csapat számos rádió, illetve más showkban is megjelent, beleértve Younha’s Starry Night-ot és a 100 Points out of 100-et is.

Június 23-án már a hivatalos mini album is megjelent New Kids on The Block néven. Egy nappal korábban a srácok feltűntek az MTV nyolcepizódos Match Up! műsorában az akkori időben debütált B1A4-ral. Az első epizódban megjelent a mini albumról származó Tell Them videoklipje.

2012, Welcome to the Block, thaiföldi viták, csapat visszatérése

2012. januárt írtunk, amikor kiderült, hogy a 7 fős csapat első visszatérésére készül Welcome to The Block című második mini albummal, amely február elsején debütál. Nalina című számukat bemutatták a közönségnek, ám - a Freeze-hez hasonlóan - két dalt (a LOL-t és a Did You You Not-ot) az albumról ismételten betiltottak, mivel úgy gondolták, ezek sem ajánlottak a 19 éven aluli közösségnek.

2012 februárjában egy interjús videó került fel a netre, amelyet Thaiföldön közvetítettek volna egy hónappal korábban. A videóban azt állt, hogy a fiúk eléggé félreérthetően magyaráztak az akkori thai katasztrófát illetően, ugyanis megkérdezték (az interjúban), mennyit fizetnének a katasztrófáért, mire azt mondták, 6 dollárt, majd jót nevettek A thai embereket felháborította ez a kijelentés, ezért a tagok egy videóüzenetben bocsánatot kértek. Még a csapat leadere, Zico is leborotválta a fejét ezzel kifejezve lelkiismeret-furdalását. Nemcsak a helyi emberek, hanem más thai idol se vette jóízűen a srácok poénnak szánt kijelentését, többek között a 2PM-es Nichkhun sem, aki szintén thai, s Twitteren kifejezte nemtetszését az üggyel kapcsolatban.

Körülbelül 8 hónapnyi szünet után a Block B visszatért első stúdió albumával, a BlockBusterrel. Az album egy más stílust mutat be, a megszokott hiphop stílusukat lecserélték különböző zenei stílusra. A korong érdekessége, hogy a dalokat a tagok komponálták és írták. Vezetődaluk a Nillili Mambo lett, amelyhez kisfilmet is készítettek, és ez számít a Block B egyik legsikeresebb dalának. A dal a 10. helyen tarolt a Billboard’s World Albums Charton.

Később a srácok előadták az All of The Lights című dalt Alexandra Burke brit énekesnővel az H-Artistry-n, Malajziában, november 3-án. November 30-án a Block B először felléphetett az Mnet Asian Music Awardsán a vörös szőnyegen pre-showos eseményen Hong Kongban.

2013, per a Stardom Entertainment ellen, új cég

Január 3-án bombaként robbant a hír, miszerint a Block B pert indít az ügynökségük ellen, hogy a kizárólagos szerződésüket semmisítsék meg. A média jelentései szerint a Block B tagok a Szöuli Központi Kerületi Bíróságnál indítottak pert cégük ellen. A nyilatkozatban azt állt, hogy a szerződéskötés alatt meg lett ígérve, hogy megfelelő ellátásban részesülnek, és minden hónap 25-éjén megkapják a fizetésüket, habár a cég nem fizette őket majdnem 1 évig. A tagok állítása szerint 2012 márciusában, amikor az egyik tag szerződése lejárt, fizetésének részét is kalkulálni kellett.

Fizetésüket különböző koreai televízió szolgáltatások drámáiktól kellett kapniuk, pl. a Phantom OST (SBS), a Golden Time OST (MBC), valamint beiktatási összegeket is kellett gyűjteniük a japán fansite fanclub miatt, valamint 10 másik dolog miatt, amelyet elhanyagolhatónak találtak. Hozzátették, hogy az ügynökség elnöke, Mr. Lee 70,000,000 wonos összeggel eltűnt, amelyet a tagok szüleitől összegyűjtött. Május 20-án kiderült, hogy Mr. Lee öngyilkosságot követett el.

Június 7-én a bíróság döntött a cég sorsáról mondván, hogy nem könnyű látni, ahogy a cég nem volt képes fizetni a csapatnak önszántából. A bizonyítékoktól kezdve nehéz volt elképzelni, hogy szándékosan nem fizettek a Block B tagjainak, valamint azt is, hogy nem nyújtott megfelelő teljesítményt, ahogy egy stúdióban és egy dormban illene, a helytelen oktatásról és a tanácsadásról pedig nem is beszélve. Az írásos nyilatkozatban nem eset arról szó, hogy a Stardom Entertainment megszegte volna-e kötelezettségeit. A botrány után a Block B tagjai bocsánatot kértek a rajongóktól, és elmondták, hogy nem hajlandóak tovább a Stardomnál folytatni pályafutásukat.

2013. augusztus 29-én a csapat bejelentette, hogy hivatalosan is elhagyta a Stardom Entertainmentet, valamint egy új céghez csatlakoztak, ez pedig a Seven Seasons. A cég képviselője hírül adta, hogy a tagok terveznek egy új albumot kiadni októberben. A Seven Seasons csinált egy YouTube-csatornát, ahol feltöltötte a Block B videóit. Augusztus 31-én az ügynökség megjelenítette U-Kwon teaser videóját, majd szeptember 4-én a Jaehyo és P.O párosét is azzal a kérdéssel zárulva, „Do You Wanna B?”

Szeptember 17-én megjelent a csapat Be The Light című single-je, melyet Taeil énekel, majd a hozzátartozó rövidke kisfilm is megjelent, a teljes verziója pedig 22-én. A szerzemény a 14. helyen tarolt a Gaon Digital Charton még a dal megjelenésének a hétén.

Október 2-án a Very Good nevezetű mini albumuk jelent meg, amely 5 dalszámot tartalmaz, s a vezetődal a Very Good lett, melyhez videoklipet is forgattak. Visszatérő showcase-üket október 3-án tartották a szöuli Korea University Hwajeong Gymben. A Very Good első helyen debütált a Gaon Album Charton, míg a When Where What How és a Nice Day a hatodik, huszadik és huszanhatodik helyen a Gaon Digital Single Charton. A teljes album a hatodik helyen tarolt a Billboard World Album Charton.

2014: Blockbuster, H.E.R és a Blockbuster Remastering

Április 10-én megjelent az Mneten a csapat valóságshowja Five Minutes Before Chaos (개판5분전) néven. Már a hónap elején bejelentették, hogy szeretnének comebackelni egy új szerzeménnyel, melyet Jackpot névre kereszteltek. A címadó dalhoz kisfilmet forgattak, amelyet 15-én fel is raktak a YouTube-ra.

A csapat megtartotta első koreai koncertsorozatukat májusban 2014 Blockbuster néven, a jegyek már az első napon elkeltek. A koncertsorozat 17-én kezdődött Szöulban, majd 24-én Busanban véget ért. Koreán kívül még az amerikai városokat meglátogatták, többek között New Yorkban, Miamiban és Washington DC-ben júniusban.

Július 11-én a Seven Seasons bejelentette, hogy „újdonsült” csapata újabb mini albummal rukkol elő, melynek a H.E.R nevet adták. Július 24-én megjelent a várva várt H.E.R MV-je. A dal a harmadik helyen tarolt a Gaon Digital Singles Charton, míg a Jackpot, Extraordinary Woman, a Hold Me Now és a Very Good (Rough [durva] verzióban) szerzemények ötödik, tizenhatodik, huszonnyolcadik és nyolcvanadik helyezést értek el. A teljes mini album pedig a hatodik helyt foglalta el a Billboard World Album Charton, majd a második helyt a Gaon Album Charton.

A májusi nagy sikerű mini körútjuk sikere miatt november 22-23-án tartottak egy ráadás koncertet, amelyet ezúttal 2014 Blockbuster Remasting-re kereszteltek.

2015: debütálás Japánban, első sub-unit, szólótevékenységek

A Block B immár megtehette debütálását Japán-szerte 2015. január 21-én a Very Good japán változatával. A single az ötödik helyen tarolt az Oricon Weekly Charton, majd a hetediken a Billboard Japan Hot 100-jében. A digitális CD megjelenése után Tokióban koncerteztek január 16-a és 17-e között több mint 5000 rajongó előtt.
Első fantalálkozójukat február 15-én tartották több mint 8000 rajongó társaságában.

A srácok hírül adták, hogy februárban és márciusban európai útjukra indulnak, melyet Franciaország fővárosában, Párizsban startolnak február 27-én, majd őket követik Helsinki, Varsó, s Milánó lesz az utolsó végállomás március 8-án.

Március 27-én a csapat legidősebb tagja, Taeil megjelenítette első szólódalát Shaking/Inspiring címen, melyhez készült videoklip is. A kisfilm érdekessége, hogy Nam Ji Hyun színésznő is feltűnik benne, ám Taeil nem végez semmilyen cselekedetet, csak énekel. Áprilisban kiderült, hogy a Block B-nek lesz egy alegysége Bastarz néven, melynek tagjai B-Bomb, U-Kwon és P.O lesznek. Debütáló single-jük a Zero For Conduct nevet kapta, melyet a Block B leadere, Zico komponált, hiába nem részese a sub-unitnak.

Az alegység debütálására április 13-án került sor, első mini albumuk pedig összességében 6 db dalszámot tartalmaz. Az album illetve annak dalai különböző helyezést ért el a Gaon Digital Charton. Később egy interjú során kiderült, hogy miért pont U-Kwon, B-Bomb éa P.O a Bastarz tagjai, a maknae állítása szerint ez csupán a véletlen műve, mert nem így lett betervezve. A Block B összes tagja összegyűlt, hogy egy kisedényből vegyenek ki egy-egy labdát, s az a három tag, amely a piros színűt húzta, az válhatott a Bastarz tagjává.  A Bastarz promotálása annyiból állt, hogy U-Kwon és B-Bomb szerepelt a Jumping Girl webdrámában az f(x)-es Lunával és a Secretes Hanával.

A Block B hivatalos japán weboldalán bejelentette, hogy megjelenítik második japán single-jüket, méghozzá a H.E.R japán változatát május 27-én. Ezzel kezdetét vette a japán turnénak május 14-én, melyet 4 koncertre terveztek, de a jegyek „túlzott eladása” miatt kénytelenek voltak 7 koncertet megszervezni.

Taeil és a Bastarz után már Park Kyung csillogtatta meg szólóban a tehetségét szeptember 21-ln, ugyanis megjelent az Ordinary Love, melyhez Park Boram énekesnő is közreműködik. A dalt Kyung írta és komponálta Kero One amerikai-koreai producerrel. A dal harmadik helyezést ért el a Gaon Digital Charton.

2016, Blooming Peroid, európai turnék, első japán album

2016. februárt írtunk, mikor a csapat cége, a Seven Seasons hírül adta, hogy a teljes csapat újabb comebackre készül, méghozzá egy újabb mini albummal áprilisban, de az azt megelőző hónapban egy single fog napvilágot látni.

Március 26-án, mielőtt megjelent volna az a bizonyos single, a srácok feltűntek vendégekként a Saturday Night Live Korea című showban, ahol egy pikáns fanfictionről beszéltek. Két nappal a műsor után megjelent a csapat single-je, mely az A Few Years Later címet kapta, április másodikán pedig a Toyhoz készült kisfilm látott napvilágot, amely legújabb mini albumuk, a Blooming Peroid vezetődala lett.
Június elsején pedig megjelent a Toy japán változata, ami egyben a csapat harmadik kislemeze is.

2016. július 27-én startolt a Hit The Stage nevezetű tévéprogram, ahol 8 idol profi csapatokként összeáll, hogy megmutassák tehetségüket a táncban. A túlélős showban olyan idolok versengtek, mint U-Kwon, Hoya (Infinite), Ten (NCT), Shownu (Monsta X), Taemin (SHINee), FeelDog (Big Star), Rocky (ASTRO), Hyoyeon (SNSD), Momo (Twice), Bora (Sistar), Chungha (I.O.I) és Stephanie énekesnő, valamint a BEAST volt tagja, Hyunseung is feltűnt. Két csapat volt, Devil Theme és This Love Theme néven, U-Kwon az előbbiben volt, ahol a harmadik helyen tarolt a fordulón.

Augusztus elején a Block B hírül adta, hogy októberben turnézni fognak, méghozzá Európában, első állomásuk Londonban zajlik, majd ezt követően ellátogatnak hazánk fővárosába, Budapestre, legvégül Amszterdamba, Lisszabonba és Helsinkibe.

Szeptembert írtak a naptárak, amikor nagyszerű hír érkezett a hétfős fiúcsapat háza tájáról, ugyanis a srácok kiadják első japán albumukat október 26-án, Japánban. A korong és a vezetődal a My Zone nevet kapta, a hivatalos videoklip október 15-én került fel a világhálóra. Az album érdekessége, hogy ez a csapat első olyan japán szerzeménye, melyhez korábban nem készült koreai változat.

Ám a srácok nemcsak ezzel lepték meg rajongóikat, hanem a BASTARZ visszatérése is lázba hozta őket. Az alegységet alkotó U-Kwon, B-Bomb és P.O október 24-én, a Block B japán albuma megjelenése előtt comebackel Koreában egy single-vel, melyet P.O komponált.

Végül a Bastarz október 24-én megjelenítette visszatérőt dalát, a Selfish & Beautiful Girl-t, melyhez kisfilmet is forgattak. Következő single-jükig nem sokat kellett várni, 31-én megjelent a Make It Rain hivatalos videoklipje, aznap pedig a Welcome 2 Bastarz egységes albumuk is napvilágot látott.

2017, Yesterday és második európai turné

2017. február 6-án tizenharmadik kislemezük, Yesterday címmel. A dalt Kyung komponálta és egészen a Gaon zenei lista éléig menetelt. Február és március között megtartották második európai turnéjukat Block B 2017 LIVE BLOCKBUSTER IN EUROPE! néven. Maga a turné öt várost érintetett (London, Amszterdam, Budapest, Lisszabon és Helsinki). Azonban sajnos P.O nem tudott részt venni a londoni és a budapesti koncerteken egészségügyi állapota miatt. 2017. november 7-én kiadták a Montage nevű albumukat, amelyikből a Shall We Dance-hez mv is készült. A srácok azóta nem adtak ki új dalokat. 

írta: thalien

kibővítette: bae hee yeon, Gureka10

  -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

TV műsorok
2015: 5 Minutes Before Chaos
2014: Idol Star Athletic Championship
2013: KBS Super Dog
2012: Oh my School! - speciális rész
2012: Let's Go Dream Team season 2
2011: Flower Boy

Sorozatok
2015: What in the World Happened
2012: The Thousandth Man (MBC) - cameo

Zenei videók
2015: Chae Yeon - Even If I Don't See

 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

TV műsorok
2016: Weekly Idol 
2016: Problematic Men 
2014: 5 Minutes Before Chaos 
2013: Signal B 
2013: Weekly Idol 
2013: After School Club 
2012: MTV Match Up: Block B Returns 
2012: Weekly Idol 
2011: MTV Match Up
2011: MTV Match Up Special: Block B in Japan

Zenei videók - koreai
2017.: Shall We Dance
2017: Yesterday
2016: A Few Years Later
2016: Toy 
2014: Jackpot 
2014: H.E.R 
2013: Very Good 
2013: Be The Light 
2012: NalinA 
2012: Close My Eyes 
2012: Action (RMX) 
2012: Nillili Mambo 
2011: Freeze 
2011: Tell Them 

Zenei videók - japán
2017: Yesterday
2016: Jackpot 
2016: Toy 
2016: My Zone 
2015: Very Good 
2015: H.E.R 

 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Albumok
2017.: MONTAGE
2016: My Zone - japán
2012: Blockbuster - koreai

Középlemezek - koreai
2016: Blooming Period 
2014: H.E.R
2013: Very Good 
2012: Welcome To The Block
2011: New Kids On The Block

Újracsomagolt albumok - koreai
2014: H.E.R (special Edition)
2012: Welcome The The Block 

Egységes lemezek - koreai
2016: A Few Years Later
2014: Jackpot
2011: Do You Wanna Be? 

Egyésges lemezek - japán
2017: Yesterday
2016: Toy
2016: Jackpot
2015: H.E.R
2015: Very Good

Kislemezek - koreai
2017: Yesterday
2016: A Few Years Later 
2016: Toy 
2014 Jackpot 
2014: H.E.R 
2013: Be the Light
2013: Very Good 
2012: NalinA 
2012: I’ll Close My Eyes 
2012: Nillili Mambo 
2011: Freeze! 
2011: Wanna B 
2011: Tell Them

Kislemezek - japán
2017: Yesterday
2016: Jackpot 
2016: Toy
2015: Verry Good 
2015:  H.E.R

Betétdalok
2014: Secret Door (Secret Door OST-) 
2012: Burn Out (Phantom OST) 
2012: Your Umbrella (The Thousandth Man OST)
2011: 빠빠빠빠 (All My Love OST)

Utolsó frissítés: 2020.08.10. 21:09 Gureka10 által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace