Starity

Andrea Ranocchia

Andrea Ranocchia Andrea Ranocchia nemzetisége 12312. 9rajongó 1vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 80%
 • stílus: 100%
 • szimpátia: 100%
 • Születési név
 • Andrea Ranocchia
 • Becenév
 • Béka, Rano
 • Születési idő
 • 1988. február 16.
 • Születési hely
 • Assisi, Olaszország
 • Foglalkozás
 • Focista
 • Családi állapot
 • nőtlen
 • Partner
 • Giulia Lucarini
 • Magasság
 • 195 cm
 • Eredeti hajszín
 • Fekete
 • Szemszín
 • Barna
 • Csillagjegy
 • Vízöntő
 • Linkek
 • Hivatalos weblap
 • Twitter-oldal
 • Facebook-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Javier Zanetti Diego Milito Giorgio Chiellini Giuseppe Rossi Riccardo Montolivo Mario Balotelli Philippe Coutinho

Andrea Ranocchia életrajza

Assisiben, Olaszországban született 1988 február 16-án, ami azt jelenti, hogy vízöntő a horoszkópja. Az Inter és az olasz válogatott középhátvédje. Bastia Umbrában nőtt fel, ahol a családja él (anyja Claudia, és apja meg Marco.) Ezek szerint egyke, mert itt nem sorol fel tesókat. Amikor ideje van, megy is hozzájuk, hogy pihenjen egyet. 

Pályafutása

A Bastia Umbria csapatában kezdte el pályafutását, abban a városban, ahol élt.

Arezzo

Eleinte a Perugia ifi csapatában szerepelt 1998 és 2004 között, majd 2004 és 2006 között az Arezzo ifi csapatában. A 2006-07-es szezonban felkerült a felnőttekhez, 18 éves korában bemutatkozott a Serie B-ben. Az edzője Antonio Conte volt. Az Arezzo csapata a szezon végén kiesett a Serie C1-be, Ranocchia maradt mégegy évet itt.

Bari

2008-ban megvásárolta a Genoa, majd azonnal kölcsönadták a Bari csapatának a Serie B-be, ahol megint Antonio Conte lett az edzője. A szezonban 17 mérkőzésen lépett pályára.

2009. augusztus 23-án 21 évesen debütált a Serie A-ban az Inter ellen, ami  1-1-re végződött a San Siroban. Október 18-án a Verona ellen ő szerezte az első gólt, majd később a Chievo ellen is, ahol 2-1-re győztek. 2010. január 10-én a Napoli ellen keresztszalag szakadást szenvedett a jobb térdében, mivel ez a sérülés eléggé súlyos volt, így véget is ért számára a szezon.

Genoa

A 2010-11-es szezon első felét a Genoa csapatában töltötte. A Genoa színeiben 2010. augusztus 28-án mutatkozott be az Udinese ellen. November 13-án gólt szerzett a Cagliari ellen (1-0).

Inter

2010. december 27-én a két csapat megegyezett, majd december 29-én Ranocchia már csatlakozott az Inter edzéseihez, bár a téli átigazolási szezon csak 2011. január 3-án nyílt meg. 2015. június 30-ig szól a szerződése az Interhez. 2011. január 12-én mutatkozott be az Interben az Olasz Kupában egykori csapata, a Genoa ellen, ahol 3-2-re nyertek. Február 19-én megszerezte az első gólját a Cagliari ellen egy bajnoki meccsen. Majd február 23-án debütált a Bajnokok Ligájában a Bayern München ellen. 2011. május 29-én az Inter megnyerte az Olasz Kupát a Palermo ellen (3-1). A szezonban 17-szer lépett pályára, 12-szer a bajnokságban.

A 2011-12-es szezon eléggé balul sült el számára, ugyanis a csapat akkori edzőjével nem igen jött ki és ez a teljesítményére is kihatott. Emiatt depresszióba esett és még a sérülések is hátráltatták, de amikor pályára lépett, akkor a játéka förtelmes volt. 2012. február 17-én, a 24. születésnapja után egy nappal kikaptak 3-0-ra a Bologna-tól, mindhárom gólt róla kapták, és ő volt a meccs leggyengébb játékosa. Mivel eléggé lelkiismeretes, ezért magát hibáztatta a vereségért, majd később a szurkolók is számon kérték a pocsék játékát, amire ő csak ennyit felelt: "Kérek egy nagy pofont, igazatok van!". Utána 3 napig nem evett, amit eltitkolt, de miután rosszul lett, csak akkor vett magához ételt. Ezt hónapokkal később ismerte be egy interjúban. Majd edzőváltás történt a csapatnál, így Andrea Stramaccioni foglalta el a kispadot.

2012. nyarán felmerült a neve egy bundabotrányban, ez tovább fokozta a depresszióját. Ez a botrány egykori csapatát, a Bari-t érintette, mivel 2009-ben bundázás történt. Augusztus 1-én meg kellett jelennie az ügyészségen, majd 2013. januárjában is, bár addigra már ártatlannak nyilvánították. 2013. májusában felmerült, hogy hat hónapos eltiltást kaphat, de június 6-án felmentették ez alól, így már nyugodt lehet.

A 2012-13-as szezonban Stramaccioni-nál rendszeresen szerepelt a kezdőcsapatban, és mivel jól is játszott, így hamarosan kigyógyult a depressziójából, bár ezt a számára nehéz időszakot a mai napig megemlíti az interjúiban. 2012. november 22-én először viselhette a csapatkapitányi karszalagot az Európa Liga mérkőzésen, a Rubin Kazan ellen, mivel nem játszott Zanetti, Cambiasso és Samuel sem. 2013. január 15-én az Olasz Kupa mérkőzésen, a Bologna ellen a hosszabbítás utolsó percében gólt fejelt, így továbbjutatta a csapatát az elődöntőbe. A szezonban a bajnokságban két gólt szerzett, az elsőt 2012. október 28-án a Bologna ellen, a másodikat 2013. február 10-én a Chievo ellen fejelte be a felső sarokba. Mindkétszer 3-1-re nyert az Inter. 2013. február 21-én a szülinapja után pár nappal az Európa Liga meccsen térd sérülést szenvedett, valószínűleg egy régebbi sérülése újulhatott ki, bár ez nem volt olyan súlyos. Mivel február 24-én került sor az Inter-Milan meccsre, ezért kérdéses volt a játéka ezen a meccsen, majd végül úgy volt, hogy ki kell hagynia, de az utolsó pillanatban elvállalta a játékot összedrótozva. Ennek ellenére ezen a meccsen jól teljesített, majd ahogy teltek a hónapok, a teljesítménye visszaesett, ahogy a csapat játéka is. Többször is kérdéses volt a pályára lépése a kisebb sérülése miatt, de mindig elvállalta a csapatért, az utolsó két meccsén már szemmel láthatóan szenvedett. Mindkétszer le kellett cserélni és az utolsó fordulóban már nem lépett pályára. Többször is nyilatkozta, hogy a következő játékot nem fogja vállalni, ha nem épül fel teljesen, de ennek ellenére mindig pályára lépett szenvedni. Lehetséges, hogy azért, mert ekkor már nem ment a csapatnak és folyamatosan kikaptak, de szinte semmit sem tudott ezen segíteni.

2013-ban ismét edzőváltás történt a csapatban és úgy néz ki, hogy az új edző nem számol vele, és még a csapat is mindenáron el akarja őt adni, így a jövője kérdéses az Internél. Már több kérője is akadt és még mindig érdeklődnek felőle. Meglátjuk, hogy marad-e.

2015-ben még kevesebb játéklehetőséget kapott, ezért 2016 januárjában a Sampdoria csapatához került kölcsönbe, ott fejezte be a szezont, majd visszakerült az Interhez. 

Olasz válogatott

Az U21-es válogatottban 19 évesen, 2007. augusztus 21-én mutatkozott be Franciaország ellen, majd 2009-ben részt vett az U21-es Európa Bajnokságon. Itt térd sérülést szenvedett és legközelebb csak 2010. augusztus 11-én lépett pályára a válogatottban egy barátságos meccsen, Dánia ellen.

A felnőtt válogatottban 2010. november 17-én mutatkozott be 22 évesen Románia ellen egy barátságos mérkőzésen. Majd a 2012-es EB 32-es listájára felkerült a neve, de a 23 fős keretbe már nem került be, bár nem volt tőle messze. Kétszer volt keretszűkítés, először 25 főre csökkentették a létszámot, ő ebbe még belefért, de a másik középhátvéd, Astori kiesett. Majd Ranocchia is kiesett az utolsó szűkítésnél. Később Barzagli megsérült, így ő nem vehetett részt az Európa Bajnokságot, és kellett a helyére egy középhátvéd, Ranocchia és Astori neve merült fel, akik visszamehetnek. Úgy volt, hogy Ranocchia megy, neki adtak több esélyt, de az utolsó pillanatban Prandelli Astorit hívta vissza, annak ellenére, hogy ő az első szűkítésnél esett ki, míg Ranocchia a másodiknál. Ezért nem vett részt a 2012-es Európa Bajnokságot. Sokáig ki is került az olasz válogatott keretéből, szeptemberben Prandelli hitegetni kezdte, valószínűleg felhívta és azt mondta neki, hogy még gondolkozik rajta, hogy a következő mérkőzésre behívja-e, ezért Ranocchia reménykedni kezdett, de végül kimaradt. A csalódottságát szóvá tette, elmondta, hogy Prandelli ezt mondta neki, de mást nem tehetett, azt kellett mondani, hogy elfogadja a döntését és nem vár el magyarázatot. Legközelebb októberben tért vissza a válogatottban, bár annyira sokszor nem lépett pályára, csak a keret tagja volt. 2013. február 6-án csereként lépett pályára Hollandia ellen, egy barátságos meccsen aminek a vége 1-1 lett. 

Prandelli májusban kihirdette a Konföderációs Kupa 30 fős keretét, ennek Ranocchia is a tagja volt, majd május 31-én barátságos meccset játszottak San Marino ellen, ahol a kezdőbe jelölte Prandelli, majd a meccs végén az edző azt nyilatkozta, hogy Ranocchia megérdemelné a kerettagságot a Konföderációs Kupára, de még gondolkodik rajta. Valószínűleg ő már tudta kiket küld haza, hiszen az a hét ember akik kiestek, azok mind kezdőként léptek pályára San Marino ellen. Ranocchia meg nyilatkozta, hogy reméli ott lehet a keretben, de úgy járt, mint tavaly, a keretszűkítésnél megint kiesett. Úgy látszik a keretszűkítéseknél nem túl szerencsés, mivel ő volt az egyetlen játékos, aki 2012-ben és 2013-ban is kiesett és egyiken se vehetett részt. Már csak az a kérdés, hogy 2014-ben részt vehet-e az VB-n, már ha Prandelli marad az edző, akkor könnyen megeshet vele ugyanez. 2016-os EB keretbe nem fért be, így lemaradt a tornáról. 

Érdekességek:

Gyerekkori példaképe Alessandro Nesta, gyerekkorában az ő posztereivel rakta tele a falát, és miatta is lett középhátvéd. 2011. áprilisában, amikor először játszott ellene, akkor elmondása szerint nagyon izgult, majd a meccs végén Nesta neki adta a mezét, amit nagy megtiszteltetésnek érzett.

Amikor az Interbe ment, akkor szíve szerint a 13-as mezt választotta volna, de mivel az foglalt volt, így a 15-öst kapta meg. Majd mikor az felszabadult, akkor se vehette fel, mert akkor vonult vissza Marco Materazzi és ő Ranocchiát az utódának tartotta, így neki adta oda a 23-as mezt, amit természetesen elfogadott. Valószínűleg azért nem veszi fel a 13-as mezt, mert megbántaná Materazzit, azonban a sípcsontvédőjére ez van írva: Rano 13. Ez meg mindent elmond, hogy még mindig imádja Nestát, ugyanis Alessandro egész pályafutása alatt a 13-as mezben játszott.

Interjú a csajával:

Perugiában találkoztak először.


Szerelem volt első látásra?

„Hát persze, hogy az volt. Mi más lett volna?”


Mi késztetett arra, hogy beleszeressél Ranocchiába?

„Leginkább a magassága miatt. Az első dolog az volt, hogy megkérdeztem tőle, hogy milyen magas. És olyan szerény és jó, hogy én azt már el sem tudom mondani”


Hogyan nyert meg téged?

„Nagyon szimpatikus volt, vonzó és szórakoztató. Ezeken kívül meg olyan kis édes, nem bírtam neki ellenállni.”


Andrea Ranocchia milyen ember?

„Ahogy már mondtam, nagyon alázatos, tisztelettudó, udvarias és nagyon jó. Andreára mindig lehet számítani, ha másnak segítségre van szüksége. Ez a fiú különleges.

Hibái: Félénk és befelé forduló. Harapófogóval kell kihúzni belőle a szavakat.” (nevet)


Sokszor féltékenykedik?

Igen, de nem esik túlzásba. Mindketten a határokon belül vagyunk.


Szoktál gondolni a házasságra?

„Nem (nevet). Még korai erről beszélni, nagyon fiatalok vagyunk. Azt akarjuk, hogy a gyerekek csak az esküvő után szülessenek meg. Be kell vallanom, hogy minden álmom, hogy gyönyörű ruhában menjek férjhez.”


Mi jellemző leginkább a szerelmetekre?

„Minden reggel, amikor felébred, az első dolga az, hogy megcsókol és megölel engem.”


Hogyan töltitek el a szabadidőtöket?

„Szeretjük megsétáltatni a kutyát, aminek a neve Alma és megnézni otthon egy filmet. Egyszerű dolgokat szeretünk csinálni és a legfontosabb az, hogy együtt legyünk.


Ki főz otthon?

„El kell ismernem, hogy Ranocchia nagyon jól főz. Engem is ő tanított meg, különösen a halételekhez ért.


Mit készítesz neki?

„Nagyon édesszájú, a kedvence a Tiramisu.


Van tetoválása?

„Nincs neki, bár mondtam neki, hogy csináltasson egyet kezdetnek a csuklójára, kicsit vitatkoztunk rajta, de nem akarta.”


Babonás?

„Nem babonás, legfeljebb csak annyit mond, hogy jó szerencsét és ennyi az egész.”


Vallásos?

„Igen, nagyon is az. Minden vasárnap reggel templomba megy.


Beszéltek otthon a fociról?

„Nem igazán, a nehéz időszakokban meg semmi esetre sem hozzuk fel a témát.”Mit kívánsz neki?

„Teljes szívemből kívánom neki, hogy valósítsa meg az álmait az labdarúgásban. Meg persze azt is, hogy maradjon velem egész életemben, mindig legyen békés és boldog, meg persze büszke legyen magára.”


Van valami, amit még el akarsz neki mondani?

„Igen, annyira szeretem őt, minden pillanatban, jóban és rosszban mellette állok. Ő az én erőm.” 


Interjú vele:

Tényleg bemutattad a társaidnak az umbriai olajat?

„Igen. Umbriai olaj nélkül nem tudok élni. Mindenhez ezt eszem, egyszerűen ha nem lenne, akkor én sem lennék már, abban biztosak lehettek. Segít, hogy jól érezzem magam, emellett közelebb érzem magam az otthonomhoz. Gondoltam bemutatom a csapattársaimnak, és ízlett is nekik.”

A konyhában is sok időt töltesz el?

„Több éve focizom, tehát távol kellett lennem mindig a családomtól. Nagyon hiányzott anyukám főztje, tehát mivel egyedül laktam, rákényszerültem, hogy megtanuljak főzni. Beiratkoztam egy szakács tanfolyamra és legjobban a halakhoz értek. De anyukám főztje akkor is legjobb a világon.”

Milyenek az Umbriai ételek? Milyen az ideális vacsora?

„Minden alkalommal, amikor megyek haza a szüleimhez, boldogsággal tölt el, hogy újra otthon lehetek, még ha kis időre is. Imádom a tortát, a sonkát, a kolbászt, a tésztát, a hentesárukat, különösen a sült csirkét, a sült sertést, meg persze a desszert elengedhetetlen. Bastia Umbrában, ahol élek, ott rendkívűli dolgokat esznek és én ismerem is.”

Miket mondtál a csapattársaidnak Umbriáról?

„Amikor beszélek a hazámról a barátaimnak, azzal kezdem milyen jó ott az étel. Beszélek a békéről, a szépségről meg a tájakról. Meg persze Assisiről, ahol születtem.”

Említetted az előbb, hogy a nagy gyerekkori példaképed Alessandro Nesta volt.

„Igen, valóban így volt. Nesta még mindig a világ legjobb védője. Gyerekkoromban nagy rajongója voltam, az ő posztereivel raktam teli a szobám falát. Amikor először játszottam ellene, akkor nagyon izgultam és a meccs végén nekem adta a mezét.”

Gondoltál már arra, hogy mit fogsz kezdeni az életeddel, amikor abbahagyod a labdarúgást?

„Ez még nagyon messze van, de már vannak elképzeléseim. Szeretnék családot: feleséget és gyerekeket. Fiatalon ott kellett hagynom a szüleimet, mivel több csapatban is játszottam már, Olaszország több városában is éltem már. De ha visszavonulok, Assisiben fogok élni, vagy a környéken.” 

A cikk címe: Ranocchia: „A 2012-es évem katasztrófálisan sikerült.”


1, Történtek veled kellemetlenségek az utcán?

„Sok helyen játszottam már, volt, hogy jól mentek a dolgok a csapatnál, de volt amikor nem, de a kapcsolatom a szurkolókkal mindig jó volt. Milánóban tavaly talán a legnehezebb időszakom volt, mert tényleg egy nagy csapatba kerültem, kaptam buzdító szavakat is. Sértegetés? Ez is megtörtént, azonban nem befolyásolta a játékomat. Azonban így jobban összeszedtem magam, hogy kijavítsam a hibáimat, ezáltal fejlődtem is. Ha a szívemre vettem volna a sértéseket, akkor teljesen elvesztem volna és még mindig ugyanott tartanék.”


2, A Weboldaladon volt egy idézet Albert Einstentől.

„Igen, ez így van. Sokkal érettebb vagyok, mint tavaly, a karrieremre is ez mondható ez.”


3, Van olyan dolog, ami nagyon zavar a teljesítménnyel kapcsolatban?

„Utálom, amikor ha hibát követek el, akkor az emberek elfelejtik mind azt a jót, amit tettem és csak az a rossz marad meg bennük. Ha eddig sokáig jó voltál és egyszer elkövetsz egy hibát, akkor azt jegyzik meg az emberek. Ezt nagyon nem szeretem.”


4, Te egy igazán szerény srác vagy. Minek köszönhető ez?

„Ki tudja? (nevet) Talán a gyökereimnek köszönhetően. Bastia Umbriából (Assisi) jöttem, ahol munkások és parasztok élnek, az én szüleim is azok, de büszke vagyok a származásomra. Nem egy nagy városi gyerek vagyok. Ez egy különleges hely és a mentalitás speciális.”


5, És ebben mi a titok?

„Én mindig követtem a szenvedélyemet, az első rúgást. Nem járt a fejemben a hírnév és a dicsőség. Csak továbbra is türelmesen tettem a dolgomat és szépen lassan teljesült az én kis álmom.”


6, De te egy olyan helyen éltél, ahol nincs túl nagy városi zaj. Milánó meg pont, hogy nagy város. Nehezen szoktál hozzá ehhez?

„Mielőtt az Interbe kerültem, előtte több csapatot is megjártam már, pl. Arezzo, Bari, Genova. Olyan barátokat találtam, akikre egy életen át számíthatok. Meg hát a szüleim is támogattak. Mikor a csúcsra értem, addigra már felnőttem.”7, Még soha nem képzelted el magad régebben a Serie A-ban?

„Ez egy természetes folyamat, szinte észre sem vettem, mikor egyszercsak odakerültem.Én akkoriban egy fantázia világban éltem és azt mondtam, hogy egy ilyen helyen szeretném egyszer befejezni”


8, Mikor jöttél rá, hogy a társak többek, mint aminek gondoltad?

„Soha nem gondoltam erre. Én egy nagyon zárkózott gyerek voltam, nem vettem észre, hogy az emberek jó szándékkal fordulnak felém, talán a félénkségem miatt is.”


9, De végül később rájöttél. Nem?

„De igen. Rájöttem, hogy a társak szeretnek engem és próbáltam megnyílni feléjük, ami sikerült is. Alessandro Nesta nagy példaképem még most is. Gyerekként folyamatosan őt fogyeltem és nagyon sokat tanultam tőle. Persze nem személyesen tanított, hanem a videóit néztem meg persze a tévében a meccseit. Az ő hatására akartam én is középhátvéd lenni.”


10, Te örökölted meg Marco Materazzi 23-as mezszámát. Erről mit gondolsz?

„Amikor Marco a Perugia csapatkapitánya volt, akkor én egy labdaszedő fiú voltam a stadionban. Mindig segített nekem, mielőtt magamra öltöttem a 23-as mezt, ezért nagyon tisztelem őt.”


11, Mégis mit gondoltál mit nyerhetsz meg az Interrel két és fél év alatt?

„Az Inter teljesítménye ingadozó, ahogy az enyém is. De elég sok tapasztalatot szereztem ebben az elmúlt 2 évben. Eddig nyertem Olasz kupát, de mást is szeretnék még az Interrel nyerni. Ez számomra kihívást jelent.”


12, És eddig mik megakadályoztak ebben? Esetleg a balszerencse?

„Nem hiszek a szerencsében, meg is van rá az okom. A 2012-es év katasztrófa volt számomra, beleértve a sérüléseket is, amik hátráltattak nagyon. Amikor ritkán a pályára kerültem, akkor szörnyű teljesítményt produkáltam. Depressziós lettem, amiből főleg a szüleim támogatásával tudtam kigyógyulni. Ha ők nem lennének akkor, nem is tudom, hogy most mi lenne velem, talán nem tartanék itt, összeomlottam volna. Ráadásul az akkori edzővel, Ranierivel is sok volt a félreértés. Ő nem értett meg engem, ez mégjobban megviselt. Szerencsére ennek már vége, már sokkal jobban érzem magam.”


13, Mi volt az utolsó film, amit megnéztél?

„A Skyfall, egy 007-es rajongó vagyok, főleg apámnak, Marconak köszönhetően, mivel ő is az. Tőle örököltem ezt. Bondnak hívom őt, még a telefonomban is ezen a néven elmentve a száma.” 

Utolsó frissítés: 2016.07.21. 20:08 Lambika által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace