Starity

Anna Chlumsky

Anna Chlumsky Anna Chlumsky nemzetisége 5135. 105rajongó 2vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 95%
 • stílus: 95%
 • szimpátia: 95%
 • Születési név
 • Anna Chlumsky
 • Becenév
 • Anna,Ann
 • Születési idő
 • 1980. december 03.
 • Születési hely
 • Chicago, Illinois, USA
 • Foglalkozás
 • Színésznő
 • Családi állapot
 • férjezett
 • Partner
 • Shaun So
 • Magasság
 • 157 cm
 • Eredeti hajszín
 • Barna
 • Szemszín
 • Zöld
 • Csillagjegy
 • Nyilas
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Twitter-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Jamie Lee Curtis Macaulay Culkin Dan Aykroyd John Candy

Anna Chlumsky életrajza

KEZDETEK:

 

Anna Chlumsky 1980. December 3.-án látta meg a napvilágot az Illinois állambeli Chicagoban. Édesapja, Frank Chlumsky oktató a Chicagói Kendall College-ban, valamint több Chicagoi étterem tulajdonosa. Annának van egy öccse, akinek a keresztneve szintén Frank. Vezetékneve lengyel eredetű. Anna a Walther Evangélikus Gimnáziumban éretségizett. 2002ben szerzett diplomát a University of Chicago egyetemen. 2007ben hivatalosan is bejelentették eljegyzésüket Shaun So-val. 2008. március. 8.-án össze is házasodott a pár, házasságuk az óta is harmonikusnak bizonyul.

 

KARRIER:

 

Anna egész fiatalon belépett a show business világába. Már háromhónaposan elvitte édesanyja egy modellügynökséghez. Az elkövetkezendő hat-hét évben folyamatosan ezzel modellkedett a kislány. Reklámokban, majd filmekben is feltűnt. Édesanyjával modellt állt egy reklámkampányhoz. A színészetre ekkor még csak nem is gondolt. Első szerepét 1989ben kapta, a Belevaló papapótló (Uncle Buck) című filmben kapta mellékszerep formájában. Az ismertség nem váratott sokáig magára.

 

My Girl – Az első szerelem (1991)

 

Az 1991es My Girl – Az első szerelem meghozta Chlumsky számára az ismertséget. Ebben a filmben játszhatott először főszerepet. Anna Vada Sultenfuss szerepét alakította, egy hipochonder lassan tinédzserré érő lányt, aki azért talált ki különböző betegségeket, hogy több figyelmet kapjon. A filmet a Columbia Pictures, és az Imagine Entertainment megbízásából készítették. Vada apját Harry Sultenfuss-t Dan Aykroyd neves kanadai színész játszotta, legjobb barátját, Thomas J.-t Macaulay Culkin alakította.

A film 15 millió dollár költségvetésből készült el, és 59,847,243 dollárnyi bevételt zsebelt be az alkotóknak a vetítésekből. A film 1991. november 27.-én debütált az Egyesült Államokban. A film zenéje számos az 1960-as és 1970-es évekbeli klasszikust is tartalmaz a pop slágerek mellett, beleértve a Wedding Bell Blues"-t (The 5th Dimension), az If You Don't Know Me By Nowt (Harold Melvin & the Blue Notes), a Bad Moon Risingot (Creedence Clearwater Revival), a Good Lovin' (The Rascals), és a Saturday in the Parkot (Chicago). amikor Vada ideges bedugja a fülét és a Manfred Mann-féle Do Wah Diddy Diddy című dalt énekli, ami szintén szerepelt a filmzene albumon.

 

My Girl 2. - Az első igazi kaland (1994)

 

1994ben bemutatták a nagysikerű első után a második részt is, a My Girl 2. – Az első igazi kalandot. A történet szerint Vada már 13 éves és fiatalon meghalt édesanyja emlékei után kutat. Los Angelesbe utazik a tavaszi szünetben, hogy színész édesanyja izgalmas életének helyszíneit bejárja, barátait megismerje. Phil nagybácsi családjánál meleg fogadtatásra talál: a nagybácsi élettársa, Rose és fia, Nick segítenek a csinos lány küldetését teljesíteni. A régi osztálytársak, udvarlók, sőt a felbukkanó első férj visszaemlékezései nyomán körvonalazódik az édesanyja portréja. Ez a film is az elsőhöz hasonlóan a Columbia Pictures, és az Imagine Entertainment megbízásából készült.

1994 februárjában meg is tartották a premiert. A film 17,359,799 dollár bevételt termelt világszerte. A filmben felcsendül Chaplin dal a Smile, Angeline Ball előadásában, aki Vada édesanyját alakítja a visszaemlékezős jelenetekben. A második film meghozta Anna számára az első filmes díját is. A Young Artist Awardson elnyerte a legjobb előadásért (Best performance) díjat. A folytatásról keringtek hírek. A Columbia Pictures 2003 óta tervezgette a harmadik rész forgatását. A film My Girl 3. – Still My Girl néven futott volna, de a projektet nem valósították meg az elmúlt kilenc év alatt.

 

Vegyünk új mamit! (1994)

 

1994ben Anna Tia Brelis rendező új filmjében, a Vegyünk új mamit! című vígjátékban kapott szerepet, ismét főszerepben csillogtathatta meg tehetségét. Chlumsky Elizabeth Martin-t alakította. A film egy anyáról szól, aki egyedül neveli három gyermekét, ám három csemetéje Elizabeth, Jeremy és Harry nincsenek megelégedve anyjukkal. Nem is haboznak, amikor egy ősi varázslat segítségével kitörölhetik emlékezetükből anyjukat, és újat választhatnak maguknak.

Három jelölttel is próbálkoznak: egyikük gazdag, fényűző életet él, a másik lelkes természetbarát és örökké kirándulna, míg a harmadik egy cirkuszban dolgozik veszélyes, lélegzetelállító mutatványokban. Az USA-ban 1994. május 13.-án mutatták be először a filmet. A film ezen kívül még tizenegy országban került bemutatásra. Magyarországon 1995. április 6.-án láthatta először a hazai közönség.

 

1995 – 2009

 

1995-ben Gold Diggers: The Secret of Bear Mountain című filmben volt látható Christina Ricci és Polly Draper oldalán játszotta el Jody Salerno szerepét. A produkció Kevin James Dobson rendezésében készült. Következő filmje az 1997es A Child’s Wish című dráma, melyben Missy Chandler szerepét játszotta olyan színészek mellett, mint John Ritter vagy épp Tess Harper.
Waris Hussein rendezte a produkciót.

Ugyanebben az évben leforgatta a Miracle int he Woods című filmdrámát, mely Arthur Allan Seidelman rendezésében készült. Chlumsky olyan színészek mellett játszott, mint Meredith Baxter, Della Reese és Patricia Heaton. 1998as évben két sorozatban kapott szerepet egy epizód erejéig. A nálunk is vetített Ámor nyila és A kiválasztott - Az amerikai látnok sorozatokban láthatták a TV nézők.

Szüneteltette színészi karrierjét egészen pontosan hét évig. 2005ben tért vissza egy rövidfilmmel, mely a Wait címet kapta. 2007ben ismételten két sorozatban láthattuk szerepelni (A Stúdió, Eight Days a Week). Valamint a Blood Car című horror-komédiában kapott egy szerepet. 2008ban az Eavesdrrop című filmben játszotta Chelsea szerepét.

2009ben Anna igen csak elfoglalt volt. Első projektje a House Rules című drámában volt, melyben Scotty Fisher karakterét vitte filmvászonra. A filmet Dani Minahan rendező jegyzi.

 

A 2009es évben nem ez volt az egyetlen filmje. Anna Alexis Bledel, Scott Porter and Bryan Greenberg oldalán leforgatta a The Good Guy című romantikus vígjátékot, melyet Julio DePietro rendezett, és 2010 februárjában mutatták be a nagyérdeműnek. Ugyanebben az évben még leforgatta a My Sweet Mistery című drámát, és a 12 Men of Christmas című Arlene Sanford rendezésében készült romantikus vígjátékot. Ezek mellett egy sorozatban, A szerelem nyilasa komédia-sorozatban kapott szerepet.

 

Egy kis gubanc - In the Loop (2009)


Ugyanebben az évben leforgatták az Egy kis gubanc című angol vígjátékot Peter Capaldi, James Gandolfini, Gina McKee, és Tom Hollander főszereplésével. A produkció a BBC Films és a UK Film Council megbízásából készült. A film Simon Fosterről szól, aki a nemzetközi fejlesztésekért felelős miniszter, és történetesen nem az eszéről híres. Ostoba módon olyan helyzetbe keveredik, amely túlnő rajta. Az egyik rádióinterjújában ugyanis - melyben a harmadik világ betegségei a téma - félreérthető kijelentést tesz. Mielőtt egyáltalán rájönne a hibájára, tovább tetézi azt, és a "hasmars elleni háború" a média olvasatában máris egy lehetséges közel-keleti katonai konfliktus képét villantja. A kész filmet 2009. január 22.-én mutatták be a Sundance filmfesztiválon a nagyérdeműnek. A költségvetésre 612,650 Fontot szántak, 4,870,963 Font bevételt termelt az alkotóknak. Armando Iannucci jegyzi a produkciót mint rendező.

 

2010 - napjainkig.


2010ben legelőször a The Quinn-tumplets című TV filmben láthattuk Amber Tambilyn színésznő oldalán Rachel Quinn szerepében. Ezt követte a Civil Unions: A Love Story című rövidfilm, mely Elisa Zuritsky rendezését dicséri. A 2010es év hátralevő részében a Covert Affairs című sorozatban láthattuk egy epizód erejéig, valamint végetért az Esküdt Ellenségek krimisorozat, melyben 2007 óta visszatérő szereplő volt.

2011ben először a Lights Out című dráma-sorozatban tűnt fel két epizód erejéig. Nem sokkal később már a White Collar sorozatban láthatták a lelkes TV nézők ugyancsak két epizód erejéig, mint Melissa. Ezeken kívül még két filmben láthattuk Őt szerepelni. Egyik a Three Weeks, Three Kids családi vígjáték, valamint a The Pill című romantikus vígjátékban.

Chlumsky 2012ben sem pihen. Legutóbb a HBO legújabb sorozatában a Veep című vígjáték-sorozatban kapott szerepet. Jelenleg forgatják a Bert and Arnie's Guide to Friendship című vígjátékot Jeff Kaplan rendezésében. A produkció premierje erre az évre esedékes.

 

ÉRDEKESSÉGEK:

 

Egyetemi éveit követően hat hónapot töltött Braziliában, és megtanult portugálul beszélni.

Hobbijai: olvasás (főleg történelem és politika), irás (fikció és utazás), utazás, brazil zene, háziállatok.

Balett, jazz, hip-hop, és latin táncokat tanult. Ezek mellett ének órákat is vett korábban. Klarinéton, és szaxofonon is tud játszani.

Egyszer a Történelmi múzeumban dolgozott. Palentologist szeretett volna lenni.

2002-ben részt vett egy karateoktatáson kezdőknek.

Elijah Wood jó barátja, és szeretett volna egy közös szerepet a szinésszel.

 

 
2013 Floating Sunflowers (Short)...June  

2012-2014 Az alelnök (TV Series)...Amy Brookheimer  

2013 Bert and Arnie's Guide to Friendship...Sabrina  

2013 Prez (Short)...Mrs. Shelby  

2013 Hannibal (TV Series)...Miriam Lass  

2012 Különleges ügyosztály (TV Series)...Jocelyn Paley  

2012 Katonafeleségek (TV Series)..Jessica  

2011 A nagy svindli (TV Series)...Melissa  

2011 The Pill...Nelly  

2011 Three Weeks, Three Kids (TV Movie)...Jennifer Mills  

2011 Lights Out (TV Series)...Charlie  

2010 Civil Unions: A Love Story (Short)   

2010 The Quinn-tuplets (TV Movie)...Rachel Quinn  

2010 Kettős ügynök (TV Series)...Vivian Long  

2007-2010 Esküdt ellenségek (TV Series)...Lisa Klein / Mary Calvin  

2009 Karácsonyi naptárpasik (TV Movie)...Jan Lucas  

2009 My Sweet Misery...Chloe  

2009 A szerelem nyilasa (TV Series)...Josie  

2009 A jó pasi...Lisa  

2009 Egy kis gubanc...Liza Weld  

2009 House Rules (TV Movie)...Scotty Fisher  

2008 Eavesdrop...Chelsea  

2007 Eight Days a Week (TV Movie)   

2007 A stúdió (TV Series)...Liz Lemler  

2007 Blood Car...Lorraine  

2005 Wait (Short)...Cara  

1998 A kiválasztott - Az amerikai látnok (TV Series)...Megan Clark  

1998 Ámor nyila (TV Series)...Jill  

1997 Miracle in the Woods (TV Movie)...Gina Weatherby / Field Pea  

1997 A Child's Wish (TV Movie)...Missy Chandler  

1995 Gold Diggers: The Secret of Bear Mountain...Jody Salerno  

1994 Vegyünk új mamit!...Elizabeth  

1994 My Girl 2. - Az első igazi kaland...Vada Sultenfuss  

1991 My Girl - Az első szerelem...Vada Margaret Sultenfuss  

1989 Belevaló papapótló...School Child

Utolsó frissítés: 2014.01.18. 11:11 Domi21 által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace