Starity

Ashley Costello

Ashley Costello Ashley Costello nemzetisége 4333. 59rajongó 7vélemény
  • Értékelés
  • tehetség: 98%
  • stílus: 100%
  • szimpátia: 98%

Ashley Costello életrajza

Ash Costello 1985. február 21-én született Anaheim-ben, Californiában. Énekesnő a New Years Day amerikai rockbandában, mely 2005-ben alakult. A banda zenélt már Chris Motionless-szel, a dal pedig az Angel Eyes címet kapta, melyhez kisfilm is készült.

NEW YEARS DAY

A New Years Day nevű formáció 2005-ben alakult meg Ashley-vel az élén, viszont az akkori tagok már felcserélődtek, új zenészek jöttek a helyükre, csak az énekesnő tartott ki végig a banda mellet.
A srácok először a Myspace-re rakták fel a dalaikat és ott próbáltak meg egy kis hírnévre szert tenni. 
Ezután leszerződtek a TVT Records-hoz és kiadták a saját magukról elnevezett EP lemezüket, 2006-ban. Elsősorban digitálisan volt elérhető, például az iTunes-on, de természetesen CD formájában is belehetett szerezni. Ugyanebben az évben felléptek a South by Southwest fesztiválon.

2006 és 2007 között az együttes saját maga finanszírozta a debütáló albumukat, a My Dear-t, mely 2007. május 8-án jelent meg. A dalok rögzítése több, mint 8 hónapig tartott Eugene Pererras producer házában. Ez idő alatt a csapat olyan együttesekkel turnézott, mint a The Fall Of Troy, Ozma, Hawthrone Heights és még sokan mások. A kislemez videoklipjét az I Was Right-ot, Shane Drake rendezte. A gitáros Keith Drover ezután kiszállt a bandából és Svédországba költözött.

Miután a TVT, 2008-ban csődbe ment, a bagázs a The Orchard céghez került. A My Dear nem kapott elég promóciót, bukás lett, emiatt újabb két tag hagyta el a bandát.
A megmaradt tagok elhatározták, hogy nem adják fel és folytatják ezek után is, elkezdtek friss dalokat írni, 2009-ben. Szeptember környéken két új dalt töltöttek fel a MySpace oldalukra. Mikor az EP albumról kérdezték, az énekesnő így nyilatkozott: „Az EP demó fázisban van, folyamatosan vesszük fel a dalokat és még mindig írunk is. 2010 tavaszán jelenhet meg.” 

2010. március 12-én, az Alternative Press bejelentette, hogy nyáron a társulat Warped-turnéra indul. Ezen év július 2-án megjelent a debütáló japán albumuk a Headlines & Headstones, a Spinning Inc. jóvoltából. Olyan számokat tartalmazott, mely az első EP-jükön, vagy a My Dear hanglemezükön is megjelent, valamint egy Lady Gaga szám átdolgozása is megtalálható volt.

2011. január 31-én, a NYD bejelentette, hogy a legújabb tag Matthew Lindblad lett, aki a régi gitárost Dan Arnold-ot váltotta. Ezt hamarosan Jake Jones követte.
2011. május 15-én, a Hollywood Waste közzétette, miképpen a banda egy új lemezen dolgozik, név szerint a The Mechanical Heart-on, mely június 21-én meg is érkezett, sok pozitív visszajelzés kíséretében. A banda az All The Rage Tour-nak keresztelt turnéra a Blood On The Dance Floor nevű formációval indult. Nikki Misery cserélte Lindbald-ot, mivel szólókarrierbe kezdett.

A második album a Victim to Villain nevet kapta, mely 11 számot tartalmazott, 2013. június 11-én jelent meg a Century Media Records-nak köszönhetően. A Vans Warped Tour 2013 nevezetű turnéra indultak, minden állomáson felléptek, valamint ősszel az Otep, Stolen Babies bandákkal indultak útnak, majd 2014 tavaszán a William Control és a Combichrist is csatlakozott. 2014 elején Nick Turner helyére Nick Rossi került. 2014 októberében belefogtak egy Európai turnéba az Escape The Fate-tel és a Glamour Of The Kill-lel, eközben újabb tagcsere volt. A háttérben folyamatosan egy új EP-n dolgoztak, melynek a címe Epidemic lett és 2014. november 18-án jelent meg.

A harmadik album 2015 őszén jelent meg, mely a Malevolence névre hallgat. Még augusztusban megjelent a Kill Or Be Killed dal, melyhez természetesen videoklipet is kaptunk. Ugyanebben az évben a Malevolence-hez is készült kisfilm, valamint 2016-ban az I'm About To Break You is megjelent.
Jelenleg a banda turnézik, valamint Ashley közös projektet indított Matt Montgomery-vel (Rob Zombie basszusgitárosa), mely a The Haxans nevet kapta. Az album 2017. októberében jön ki, de kis ízelítőt már kaphattunk a "Chains" és a "Party Monster", illetve a "Little Black Goat" szerzemények keretében.

2018. január 26.-án jelent meg legújabb EP-jük, mely a Diary Of A Creep nevet viseli. Az albumon egy saját szerzemény és 5 feldolgozás hallható. 

2018. november 9-én új dallal jelentkeztek, melynek cím gyanánt a "Skeletons" szót választották. A dal a 2019. elején megjelent Unbreakable című albumon kapott helyet. 2019. februárjában Ashely azt nyilatkozta, hogy az új album jelentősen keményebb, mint a Malevolence volt, tematikusan pedig az előre jutásra fog fókuszélni, mintsem a negatívumokra és a múlt sérelmeire. 2019. március elsején ismét egy új dalt tettek közzé az albumról, ezúttal a "Shut Up" került nyilvánosság elé.

A BANDA JELENLEGI TAGJAI

Ashley Costello
Nikki Misery
Jeremy Valentyne
Trixx
Frankie Sil

ÉRDEKESSÉGEK

• A Bloody Mary című dalt turné közben írták meg.
• Turnézni szeret a legjobban, a dalokat felvenni kifejezetten gyűlöli, mivel unalmasnak tartja újra és újra ugyanazt az egy számot énekelni.
• Hatalmas rajongója Harley Quinn-nek, ami külsején is megnyilvánul, mivel Joker női megfelelője inspirálta a hajszínéhez.
• Mindegyik összeállításában a fekete, a vörös és a fehér játszik nagy szerepet, mert nem szereti a többi színt.
• Jobban szereti a gonosz karaktereket, mindig is a sötétebb figurákat kedvelte, mert sokkal érdekesebbnek találta őket, mint a Disney hercegnőket, akikért egyáltalán nem volt oda.
• Vonzónak tartja az olyan bizarr férfiakat, akárcsak Till Lindemann, a Rammstein énekese.
• A rajongóktól sok abszurd ajándékot kapnak, mint például véres üvegcséket, dolgokat amik mérgezők, borotvapengéket, vagy olyan babákat, amik a tagokra hasonlítanak, de a legkedvesebbek számukra a levelek. 
• Egy rajongó megakarta venni Ashley egy hajtincsét, természetesen az énekesnő visszautasította az ajánlatot. 
• Készített egy képregényt, melyben megölte azokat a lányokat, akiket nem kedvelt vagy éppen gonoszkodtak vele. 
• Az iskolában igazi bajkeverő volt. Sokat lógott a suliból, mégis mindig kitűnő jegyei voltak. 
• Nem hisz a Mennyben vagy a Pokolban, de ha létezne, a saját belátásai szerint a Mennybe menne, mert, mint hangoztatta, úgy néz ki, mint egy démon, de a szíve mégis angyali.
• A kedvenc albumai közé tartozik a Night At The Opera a Queen-től, a City Of Evil az Avanged Sevenfold-tól, az Eat Me, Drink Me Marilyn Manson-tól, és a Mutter a Rammstein-tól.
• Első tetoválását 18 éves korában szerezte.
• Van egy kiskutyája, akit az utcáról fogadott be.
• Utálja a vizet, kávé és Dr. Pepper függő, ezért egyik újévi fogadalma volt, hogy több vizet és teát iszik.
• Igazi éjjeli bagoly.

 

ELÉRHETŐSÉGEK

NYD Facebook: New Years Day
NYD Instagram: nydrock
NYD Twitter: @NYDrock
Ahsley Facebook: Ash Costello
Ashley Instagram: ashcostello
Ashley Twitter: @Ahs_Costello
Shop: newyearsday

STÚDIÓALBUMOK


MY DEAR (2007)

 1. I Was Right
2. Ready Aim Misfire
3. My Dear
4. Part Time Lover
5. Sunrise Sunset
6. My Sweet Unvalentine
7. You'll Only Make it Worse
8. Brilliant Lies
9. Temecula Sunrise
10. Razor
11. Saying Goodbye
12. Let's Toast VICTIM TO VILLAIN (2013)
1.  Do Your Worst
2. I'm No Good
3. Bloody Mary
4. Victims
5. Hello Darkness
6. Death of the Party
7. The Arsonist
8. Angel Eyes
9. Any Last Words
10. Tombstone
11. Last Great Love StoryMALEVOLENCE (2015)
 1. Kill or Be Killed
2. I'm About to Break You
3. Alone
4. Left Inside
5. Relentless
6. Save Myself From Me
7. Suffer
8. Anthem of the Unwanted
9. Scream
10. Your Ghost
11. Defame Me
12. Malevolence 

Utolsó frissítés: 2019.10.23. 13:01 ScreamQueen által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace