Starity

Cha Sun Woo "Baro"

Cha Sun Woo Cha Sun Woo nemzetisége 2080. 259rajongó 13vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 100%
 • stílus: 100%
 • szimpátia: 97%
 • Születési név
 • Cha Sun Woo (차선우)
 • Becenév
 • Baro (바로), HamBaro, Squirrel, Baramji, Baroro
 • Születési idő
 • 1992. szeptember 05.
 • Születési hely
 • Gwangju, Dél-Jeolla tartomány, Dél-Korea
 • Foglalkozás
 • Rapper, Dalszerző, Szövegíró, Műsorvezető, Színész
 • Családi állapot
 • nőtlen
 • Magasság
 • 178 cm
 • Eredeti hajszín
 • Fekete
 • Szemszín
 • Sötétbarna
 • Csillagjegy
 • Szűz
 • Linkek
 • Twitter-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Woo Ji Ho Lee Jung Hwan Jung Jin Young Shin Dong Woo Gong Chan Shik Kim Yoo Jung Min Do Hee

Cha Sun Woo életrajza

Jelenlegi igen szépen felfelé ívelő karrierjét Baro egy barátjának köszönheti, aki feltöltött egy képet róla a Cyworld-re, melynek segítségével Baro-t behívta a WM Entertainment egy meghallgatásra. Az ügynökségnél előadta Sumi Jo - Once I Leave és Sung Si Kyung - The Road To Me című dalát, majd rap tehetségét és beatbox tudását is megmutatta. A meghallgatás végül sikeresen zárult és Baro gyakornokként folytathatta a hírnév felé vezető utat. Két éves gyakornoki képzés után pedig 2011 áprilisában debütált a cég új fiú csapatának a B1A4 tagjaként, ahol, mint fő rapper, táncos és alkalmanként énekes is jelen van.

2018 nyarán Baro nem újította meg szerződését a WM Entertainmenttel, így sem az ügynökségnél nem folytatja tovább, sem a B1A4-al. Egyenlőre arról nincs hír melyik ügynökség alatt fogja folytatni karrierjét.


SZÍNÉSZI KARRIER

2013-ban Baro, mint színész is debütálását tehette, hisz egy kisebb szerep után a Reply 1994-ben már, mint az egyik főszereplő foglal helyet. Remek alakításáért pedig sok pozitív értékelést kapott a nézőktől és a kritikusoktól is egyaránt.
A kisképernyő mellett pedig debütálását tette a filmvásznon is a szintén 2013-as alkotású Miseng című rövidfilmmel.
2014-ben pedig tovább folytatta színészi munkáit ugyanis szerepet kapott az SBS legújabb sorozatában a God's Gift - 14 Days-ben, melyben olyan színészek mellett tűnik fel, mint Lee Bo Young, Jo Seung Woo, Kim Tae Woo-n és Jung Gyu Woon. A 16 részes sorozatot március 3-án indította útjára az SBS, az utolsó részt pedig április 22-én adták le.

A színészet mellett viszont 2014-ben életében először bele kóstolhatott a szinkronizálás világába is. Ugyanis a Seven Dwarfs című animációs mesében magának a főszereplőnek Boboro-nak adta a hangját.
2015-ben ismét szerepet kapott egy rövid filmben a That's Not It-ben, valamint az Angry Mom-ban olyan színészek mellett került fő szereposztásba, mint Kim Hee Sun, Kim Yoo Jung vagy Ji Hyun Woo. A sorozatot az MBC március 18. és május 7. között adta le.
Emellett szerepet kapott a Loss Time Life című webes drámában, amelyet a NaverTV mellett több netes portál is leadott. Valamint ebben a kis mini drámában helyet kapott Baro csapattársa is Sandeul is.

2016-ban a KBS2 áptilis 27-én indította útjára Master: God of Noodles című sorozatát. A húsz részes sorozatban pedig Baro az egyik főszereplőnek Jo Jae Hyun fiatalkori énjét alakította.
2017-ben Baro először tavasszal tért vissza, hiszen május 19-én el kezdték játszani Close Your Eyes című thriller filmjét a mozikban. Itt a főszereplő karakterét Hyun Woot keltette életre.
Illetve másfél évvel legutolsó kis képernyős megjelenését követően szintén a KBS2 egy fiatalos komédiájában a Manhole: Wonderland’s Feel-ben láthatták rajongói ismét. A 16 részes sorozat augusztus 9-én került adásra, ahol Baro főszereplőként Jo Suk Tae karakterét kelti életre.  

2018 decemberében az MBC műsorra tűzte legújabb pszicho krimijét a Less than Evilt. Baro a sorozat egy támogató szerepében Hwang Dong Yoonként van jelen.


 

B1A4 (2011 - 2018)

2011: Debütálás, Let'S Fly és It B1A4
A csapatot a WM Entertainment rakta össze és debütáltatta két éves képzés után. 2011. április 11-én a tagokról kikerültek ilyen animált képregényszerű képek. Kezdetben azt hitték az emberek, hogy ez egy vegyes csoport lesz, ugyanis a csapat nevében lévő "A"-ról azt gondolták, hogy egy női nevet az Annát rejti, ám később ez a hibás találgatás zátonyra futott.
Ugyan ezen a napon mikor kikerültek azok a fotók a cég felfedte a csapat vezetőjét Jin Young-ot, majd 12-15. között a többi tag kilétére is fény derült.
Debütáló kislemezük teaser-je pedig április 19-én látott napvilágot "OK" címmel, majd 21-én megjelent a teljes videó és első mini albumuk is mely a Let's Fly címet kapta. 23-án pedig megtartották első élő showss fellépésüket a Music Core-ban.
Két hónappal később pedig megjelentették második Only Learned the Bad Things címre hallgató kislemezüket, majd a június 22-től vetített Match Up show műsorban is feltűntek a Block B mellett.

Augusztus 31-én bejelntetták, hogy a csapat hamarosan kiadja 2. mini albumát, majd egjelent több teaser kép is és a vezető kislemezről a Beautiful Target-ről is bemutattak egy kisebb részletet, majd végül szeptember 15-én megjelent a teljes videó, valamint az It B1A4-ra keresztelt mini albumukat is kiadták. Később november 18-án az album egyik másik dalát a My Love-ot is elkezdték népszerűsíteni.

Még októberben pedig bejelentette a cég, hogy jövő év elején a Pony Canyon alatt a srácok végre debütálnak a japán piacon is. Ehhez mérten pedig elkezdték az előkészületeket, ugyanis december 9-én megtartották első koncertjüket B1A4 - Japan Showcase Live 2011 címmel. A koncertre a jegyek rekord időn belül elkeltek, hiszen 1 percen belül vették meg az összeset, ami egy újonnan debütált csapattól igen csak nagy bravúr. A koncertet végül több mint ezer ember előtt tartották meg, majd a Japan's K-Pop Lovers! 2011-es díjátadón nekik ítélték a Rookie of the Year díjat.

2012: Japán debütálás és hazai megjelenések
Mielőtt a japán munkálatokba bele kezdtek volna rögtön év elején január 25-én kiadtak egy válogatás az albumot az országban, mely az eddig kiadott két albumukat foglalta magában. Ám ezek után a hazai munkálatokra figyeltek, ugyanis március 5-én kiadták This Time Is Over címre keresztelt kislemezüket, mely a csapat első stúdió albumának előfutáraként jelent meg. Majd 14-én a vezető kislemez a Baby I'm Sorry megjelenésével első stúdió albumuk is megjelent Ignition címmel. Az album később újra csomagolt változatban Ignition: Special Edition címmel május 23-án újra kiadták, valamint az albummal együtt következő Baby Good Night címre keresztelt kislemezük is megjelent.

Június 27-én pedig végre japán rajongóik örülhettek ugyanis megjelent első kislemezük a Beautiful Target japán verziója, mely az Oricon heti lejátszási listáján mindjárt a 4. helyen nyitott, valamint a kislemez több, mint 32 ezer példányban kelt el csak az első héten.
Ezt követően a fiúk nem sokkal később hazájukban újra láthatóak voltak ugyanis július 25-én velük indult a Hello Baby 6. évada, ahol is most rajtuk volt a sor, hogy megmutassák milyen apák is tudnak lenni.
Viszont nem hagyták japán rajongóikat sokáig magukra, hisz augusztus 29-én megjelent a Baby Good Night japán verziója, mely szintén a 4. helyen nyitott az Oricon heti lejátszási listáján, ám ezt a kislemezt már több, mint 35 ezer példányban kelt el. Október 24-én pedig kiadták első japán stúdió albumukat 1 címmel, ami szintén igen nagy népszerűségre tett szert, hisz 5. helyen debütált az Oricon heti album listáján, valamint több mint 20 ezer példányban kelt el.

November 12-én újra a hazai rajongóké volt a terep, ugyanis ezen a napon kiadták a srácok In The Wind névre hallgató 33. mini albumukat, melynek vezető kislemezeként a Tride to Walk jelent meg.
Ám az albumot megelőzően már jó hírrel szolgált a WM Ent. ugyanis még október 12-én közölték a rajongókkal, hogy a csapat hamarosan megtartja első önálló koncertjét BABA B1A4 címmel. A koncert partnerei a CJ E & M és az M-live volt, valamint október 18-án a jegyeket is elkezdték árusítani, ami nem kis kereslet volt, hisz 8000 jegyet adtak el 5 perc leforgása alatt. A koncertre végül december 8-9-én volt aminek a SK Olimpiai Kézilabda Gimnázium adott otthont.

2013: What's Happening? & AMAZING STORE
A 2013-as év jól indult a srácoknak ugyanis január 7-én mindjárt két díjjal is jutalmazták őket a 27. Golden Disk Awards-on Japánban.
Április 20-án a csoport hivatalos oldalára kikerült egy sejtelmes teaser fotó, amit követően elindult a találgatás, hogy a fiúk esetleg hamarosan visszatérnek. Végül a hazai visszatérést a három nappal később JinYoung-ról megjelent teaser képpel erősítették meg, majd május 8-án megjelent 4. mini albumuk "What's Happening?" névvel valamint a címadó dal videója is. A dalnak nagy sikere lett, hisz a csapat debütálása óta először május 18-án vehetett át díjat zenei showból, ugyanis a Music Core-ban egészen az első helyig tornázta fel magát a daluk.

Június 19-én jelentette be, hogy a csapat hamarosan megtartja második szóló koncertjét AMAZING STORE címmel, ahol új koncepcióval és élő zenekarral várják a rajongókat. A jegyeket június 26-án kezdték el árusítani, de mintegy 5 perc alatt el is fogyott mind a 10 ezer jegy, így augusztus 7-től 11-ig tartó koncert rendezvény teltházzal zajlott.

2014: Who Am I, Solo Day & 2014 Road Trip Tour 
A csapat 7 hónapos pihenő után mindjárt az év elején megörvendeztette rajongóit ugyanis Lonely címmel január 11-én kiadták legújabb kislemezüket, melyet 13-án 2. stúdió albumuk is követett Who Am I címmel.
Az év eleji visszatérésüket követően július 14-én 5. mini albumukat is kiadták Solo Day címmel. Az album vezető kislemeze is ugyan úgy Solo Day címmel jelent meg, melyet a csapat vezetője Jin Young írt és hangszerelt, valamint az album többi dalánál is közreműködött és a produceri munkákból is kivette a részét. De több dalnál CNU és Baro is közre működött.
Szeptember 1-jén pedig megjelent a Solo Day daluk japán verziója is.

Augusztus 23-án Tajvanon elkezdték a srácok első világkörüli turnéjukat "Road Trip" címmel. A turné utolsó koncertjét pedig október 11-én San Franciscóban tartották.
Decemberben pedig részt vettek egy jótékonysági rendezvényen ahol azt a pénz alapot kívánták növelni amiből a rászorulóknak biztosítottak fűtőanyagként szolgáló szén brikettet. A csapat mellett a rendezvényen részt vett még K.Will, Kim So Eun, az A Pink, Hello Venus, Jo Se Ho, Kim Tae Woo Sunmi, a Got7 és Yoo Jae Suk.

2015: White Miracle, Sweet Girl & 6th Japan Single
Rögtön év elején január 23-án a srácok kiadták legújabb japán kislemezüket White Miracle (Shiroi Kiseki) címmel.
Fél éves csend után végül egy nyári visszatéréssel örvendeztették meg rajongóikat, ugyanis koreai idő szerint augusztus 10-én éjfélkor megjelent legújabb kislemezük klipje, mely a Sweet Girl címet kapta. Valamint ugyan ezzel a címmel 6. mini albumuk is megjelent.

Október 27-én a ponycanyon YouTube oldalára felkerült legújabb klipjük a Happy Days, amely már sorban a 6. japán kislemezük. Maga a kislemez hivatalosan november 18-án került kiadásra.

2016 - 2017: Good Timing & Rollin
Közel másfél éves csend után a csapat vezetője Jin Young volt az, aki november 5-én bejelentette az örömteli hírt miszerint a B1A4 hamarosan visszatérését teszi hazai terepen. A hónap második felében 21-én pedig az első teaser kép is megjelent, valamint nyilvánosságra került, hogy a srácok 3. stúdió albumával fog visszatérni. Az album a Good Timing címet kapta és november 28-tól vált elérhetővé, és az albummal egy napot jelent meg vezető kislemezüknek megválasztott A Lie-hoz tartozó videó klip. 

Közel egy éves csendet követően 2017 szeptember elején a WM Entetainment örömhírrel jelentkezett miszerint a srácok még ebben a hónapban visszatérésüket teszik.
A bejelentéshez hűen pedig szeptember 25-én immáron 7. mini albumuk is a boltok polcaira került, mely a Rollin címet viselte. A vezető kislemezük pedig ezúttal a címadó dal lett.

2018: Jin Young és Baro távozása
Tavasszal minden tag szerződése lejárt kezelő cégükkel a WM Entertainmenttel. A srácok és az ügynökség ezt követően két hónapos tárgyalás után június 30-án hivatalosan is bejelentették, hogy ötből csak hárman (Sandeul, CNU, Gongchan) újítanak a céggel szerződést, míg a csapat vezetője JinYoung és a fő rapper Baro nem kívánják folytatni sem a céggel, sem a csapattal.
A cég leírta, hogy tiszteletben tartják a fiúk döntését és sok sikert kívánnak nekik a továbbiakban. Arról viszont eyenlőre nincsenek információk, hogy a három tag folytatja-e majd tovább trióként, ugyanis annyit lehet tudni, hogy egy időre a csapatot ők is szögre akasztják.  

Írta: BeJoyful

Sorozatok  
2017: Manhole: Wonderland’s Feel – Jo Suk Tae
2016: Master: God of Noodles – fiatal Kim Gil Do 
2015: Angry Mom  – Hong Sang Tae
2015: Persevere, Goo Hae-Ra  – Robin (cameo, ep.9.) 
2014: God's Gift - 14 Days  – Ki Young Gyu
2013: Reply 1994  – Binggeure 
2013: Can't Take It Anymore  – cameo


Filmek 
2017: Closer Your Eyes – Hyun Woo
2015: That's Not It  (rövidfilm)
2013: Miseng (rövidfilm)  – Kim Young Chan 

 

Szinkron munkák
2014: Seven Dwarfs (Boboro hangja)


Klipekben való megjelenések
2014: SoYou & JunggiGo - Some 
2013: Yoo Ji Ae - Delight
2012: ZiA - One Year

Egyéni megjelenései

Együtt működései
2016: Chocolate Kiss (with. Seo Ye Ahn)
2015: Just For One Day ( feat. JeA) 
2013: I Love It (feat. Baek Ah Yeon)
2012: Just The Two Of Us (feat. Min)

Sorozat,film dalok 
2018: No Problem (feat. CNU –Prison Playbook OST) 
2015: The Day I Met You (feat. Min hyo Rin & Jin Young - Persevere, Goo Hae-Ra OST)


B1A4 megjelenések

Koreai kiadások

Stúdió albumok
2012: Ignition
2014: Who Am I
2016: Good Timing

Mini albumok
2011: Let's Fly 
2011: It B1A4 
2012: In The Wind
2013: What's Happening?
2014: Solo Day 
2015: Sweet Girl
 
2017: Rollin 

Válogatás albumok
2012: Let's Fly/It B1A4
2015: Miracle Radio-2.5kHz 

Live Albumok
2012: 1st BABA B1A4 Concert 

Egységes digitális kislemezek
2012: This Time Is Over
2015: It’s christmas Time 

Együttműködések 
2016: Fingertips Love (with. EunKwang & ChangSub (of BtoB); Young Ji, A-JAX; APRIL; Oh My Girl & Kassy) 
2015: Family (with. GOT7 & CLC)
2012: Win The Day (feat. Nichkhun & Junho -2PM-, 4minute, Dal Shabet, MBLAQ, Miss A, Nine Muse & ZE:A) 

Sorozat/film dalok
2013: With You (Reply 1994 OST) 
2013: Sunshine (We Got Married Global Edition) 
2012: Hey Girl (The Thousandth Man OST) 
2012: Sky (Take Care of Us, Captain OST)


Japán kiadások

Stúdió albumok
2012: 1
2014: 2 

Kislemezek
2012: Beautiful Target
2012: Oyasumi Good Night
2013: What's Happening? What - Why? 
2014: Solo Day
2015: Shiroi kiseki (White Miracle)
2015: Happy Days 


Tajvani kiadások

Válogatás albumok
2012: Super Hits -Asian Edition- 

Utolsó frissítés: 2019.02.17. 11:11 BeJoyful által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace