Starity

Choi Jong Ho

Choi Jong Ho Choi Jong Ho nemzetisége 8859. 38rajongó 0vélemény
 • Születési név
 • Choi Jong Ho
 • Becenév
 • Jongho, Fruit Ninja, Jjong, Apple Breaker
 • Születési idő
 • 2000. október 12.
 • Születési hely
 • Dél-Korea
 • Foglalkozás
 • Énekes, maknae
 • Családi állapot
 • nőtlen
 • Magasság
 • 176 cm
 • Eredeti hajszín
 • Sötétbarna
 • Szemszín
 • Barna
 • Csillagjegy
 • Mérleg
 • Linkek
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Kim Hong Joong Park Seong Hwa Kang Yeo Sang Jeong Yun Ho Choi San Song Min Gi Jung Woo Young

Choi Jong Ho életrajza

Név: Choi Jong Ho
Művészneve: Jongho
Születési idő: 2000.10.12
Pozíció: vezértáncos, főrapper
Magasság: 176 cm
Vércsoport: 0
Ügynökség: KQ Entertainment

Érdekességek:

- Azért akart idol lenni mert már régen is imádott énekelni, viszont ha ez nem működött volna neki, akkor atléta lett volna
- Példaképe Jungkook a BTS-ből
- A Surak Gimnázum tanulója volt
- Szeret balladákat hallgatni
- Jelenleg Mingi szobatársa
- Szeretne majd a színészek életébe is belekóstolni
- Szívesen készítene közös számokat Bruno Mars-al
- Jongho Hongjoong-al, Wooyoung-al és Mingi-vel együtt versenyeztek a 'MIXNINE'-ban, de a végső formációba már nem jutottak be
- Családfájában benne van Choi Jiseun, akit szintén láthattunk a MIXNINE-ban
- Az egyik kedvenc ATEEZ dala a Desire
- A bandában Jongho a legerősebb, szeret focizással edzeni
- Sokfajta gyümölcsöt ketté tud nyitni a kezeivel, de specialitása az almák feltárása
- Kedvenc ételei a steak, pizza, ramen és csirke

ATEEZ

 (tagok felül balról jobbra: Yunho, Seonghwa, San, Yeosang, Hongjoong, Wooyoung, Jongho, Mingi)

Debütálás Koreában: 2018.10.24
Tagok száma: 8 (8 koreai)
Hivatalos fanclub név: ATINY (ATEEZ+Destiny)
Ügynökségük: KQ Entertainment

Tagok:

Hongjoong – leader, vezér rapper, énekes, zeneszerző
Seonghwa – énekes , táncos, visuál
Yunho – főtáncos, énekes
Yeosang – vezér táncos, énekes, visuál
San – vezér énekes, táncos
Mingi – főrapper, vezér táncos
Wooyoung – főtáncos, énekes
Jongho – főénekes, maknae

Debütálásuk előtt:

A fiúkat együtt 2017-ben láthattuk a ’MIXNINE’ című műsorban, ami október 29-től kezdődött a JTBC-n. A csapat tagjai mind megmutatták tehetségeiket, viszont a meghallgatásokon csak 4-en, Hongjoong, Mingi, Wooyoung és Jongho jutottak tovább. A végső formációig sajnos nem jutottak el, de az odajutók álma sem valósult, mivel törölték a projektet.
2018-ban visszaköszöntek KQ Fellaz néven. Május 22-én Youtube-on és V Live-on elkezdték sugározni a ’KQ Fellaz American Training’-et, amelyben feltűnt plusz egy személy, Lee Joonyoung. A 2001-ben született fiú nem debütálhatott a már mostani néven ismert ATEEZ-el, mert csak egy hónapig volt gyakornok. Jelenleg 2 másik fiúval gyakornokoskodik, Kim Youngseokkal és Lee Yechannal. A műsor záró részeként tekinthetjük a 9 fiú legelső közös dalát a ’From’-ot, amit július 2-án raktak ki a világhálóra.
Az ATEEZ csapatnév az ’A TEEnager Z’ rövidítése, amiből arra következtetünk, hogy azt akarják hogy ’A-tól Z-ig’ az összes tinédzser megőrüljön értük.
Ezek után július 20-án az egyik legnagyobb koreai közvetítő médián, az MNET-en, megjelent az első része a ’Code Name is ATEEZ’-nek. Ez a valóság sorozat szeptember 7-én végződött. Az utolsó részekben láthattuk a csapat első közös fellépését, amire a fiúk már nagyon vártak. Annak ellenére, hogy rendkívül idegesek voltak, a tökéletesnél is hibátlanabb műsort adtak elő. A rajongói találkozójuk is hatalmas sikert aratott, miután végeztek vele, érzelmekkel tele ültek le beszélgetni. Jongho szabadnak eresztette könnyeit, miközben visszaemlékezett az elmúlt 2 hónapra, majd egy záróbeszéddel elköszöntek a showtól.

2018:

’Treasure EP.1: All to Zero’
A KQ Entertainment október 2-án megerősítette, hogy az ATEEZ október 24-én fog debütálni. Debütáló mini albumuk címe ’Treasure EP.1: All to Zero’. Az album 6 zeneszámot tartalmaz, amiből a 2 fő szám a ’Treasure’ és a ’Pirate King’.
A teaser képeket október 8-tól kezdték megmutatni, majd a fiúk egyéni képeit és videóit október 10-től töltötték fel. Október 19-én a KQ Entertainment által kikerült az intro, ami a ’Long Journey’ címet kapta, gyönyörűen narrált angol szöveggel, mi arról szól, hogy mi fiatalok hogyan készülünk megkeresni a nagy kincset, ami bármi lehet. Végül a ’Pirate King’ teasere 22-én, a ’Treasure’-é és az albumba betenkintésé pedig 23-án került ki. A nagy napot a fanok és a tagok is nagyon várták, hiszen egy igazán nagy fordulópont ez az időszak.
A ’Pirate King’ egy koreográfiás videó lett, hiszen ezzel a számmal fognak legtöbbször fellépni a jövőben. A dalszöveg jelentése annyi, hogy kövessük a fiúkat és együtt mindenre képesek leszünk. Az úticélunk elérésében, csak az ő segítségükre van szükségünk, sőt még a végén barátok is lehetünk. A ’Treasure’ egy rendes zenei videó, tánccal és történettel egybekötve. A történet arról szól, hogy a féltett kincset együtt kell megkeresnünk, minden nap és minden éjjel, de óvnunk kell másoktól. Nem lesz esély arra, hogy megálljunk, de nem is akarunk soha, fogjuk a kezeiket és végig kísérjük őket, míg meg nem találjuk a szívünkben rejtőző kincset. A két videoklippet október 24-én tették közzé, és minkettőt Marokkóban forgatták.
A megjelenéseiket elemezve látható a klippekben a hétköznapibb viselet is, ahol a barnás kékes színek dominálnak inkább, ami tökéletesen passzol a hátterekhez, persze a színesebb ruhák is megjelennek később. Viszont fontosabb a szakadt fekete-fehér viselet, amiből következtethetünk arra is, hogy a 8 ’kalóz’ a szigeten és sivatagban már több ideje keresi a nagy kincset, amit a magukénak akarnak.
A promótálást október 25-től kezdték el, majd az utolsó fan találkozójuk vége december 9-én volt.

2019:

'Teasure EP.2: Zero to One'
Beleesve az új évbe, a fiúk nem restelve már január 2-án kiadtak egy képet egy trombitáról, a nevükkel ellátott piros, szakadt zászlóval. A kép felé egy morze kóddal ellátott szöveg volt írva, ami lefordítva 'Say My Name'-et jelent. Egy nappal később kaptunk egy közös képet, majd kikerültek az egyéni teaser képek is, amelyekből fejenként 6 darabot kaptunk (3X2 szett). Január 9-én a KQ Entertainment hivatalos youtube oldalára feltöltötték a 'Hala Hala (Hearts Awakened, Live Alive)' performance videót. Ezt követően 13-án kijött a 'Say My Name' teaser videója is, 15-én meg a hivatalos videoklipp is megjelent. Az albumba való betekintést 14-én hallgathattuk meg.
A 'Hala Hala' az albumra megkapta a teljes verzióját, minek a fanok is nagyon örültek. A szöveg elmondja, hogy a fiúk a szívük és lelkük mélyén még mindig vissza tudnak emlékezni a kiinduló helyzetekre, mikor elsőnek léptek rá a homokra a sivatagban, és ez a villanófény egyre csak növekszik bennük. Ennek az emléknek köszönhetően nem kell félniük. A 'Say My Name' vidóklippjében feltűnik, hogy a bandával valami történni fog. Láthatjuk a 'normál' és bandita formájukat is, melyek általában egy tükör visszaverődésében, vagy egy átlátszó üveg mögött rejtőznek meg. Vannak tagok akik nehezen küzdenek meg a másik énjükkel, például Yeosang és San, és vannak akik kódot akarnak fejteni abból az okból, hogy kiszabaduljanak, például Yunho és Wooyoung. Viszont a dal jelentése elmondja, hogyha együtt maradnak, a magasból nem tudnak lecsúszni. Ha túlnyomónak tartjuk az estéinket csak hívjuk őket, fogjuk meg a kezeiket és nézzünk a szemeikbe, majd együtt elszállhatunk egy jobb helyre. Az útjaikat mi határoztuk el, és bíznak abban, hogy ezért szólítottuk meg őket. Szerintük, csak mi adhatunk meg nekik mindent. A dal végén felcseng egy ismerős dallam, méghozzá a 'Treasure'-ből, amivel arra következtetünk, hogy a 'Say My Name' az előzménye.
Az említett banditák fekete szettben, kalappal és maszkkal tünnek fel, míg a saját énjük a megszokott hétköznapibb barnás viseletet képviselik.
Az album összesen 6 számot tartalmaz, a lemezre a régen jól ismert 'From' is felkerült.
 Február 4-én egy újabb képet kaptunk, egy megafonról, amely az előző 'Hala Hala' fellépéseken már feltűnt. A képhez újra egy morze kódos üzenetet kaptunk, mit 'Hala Hala'-ra lehet lefordítani, ebből jött a következtetés, hogy a fiúk egy videoklippet szánnak nekünk. Igazunkat megadva 6-án szabadnak engedték a teasert, majd másnap 7-én már nézhettük a klippet.
A promótálást január 17-től kezdték el, majd március 9-én fejezték be.

A banda első világkörüli turnéja, a 'The Expedition Tour' először márciusban kezdődik Amerikában, majd áprilisban folytatódik Európában. A sok hely mellé Magyarország is felkerült a listára.

'Treasure EP.3: One to All'
A fiúk turnéjának helyszínein elrejtve hagyott morze kódos üzenetekből az ATINYk hamar kiderítették, hogy az ATEEZ júniusban visszatér. Nem restelve, május 12-én felkerült egy kép, ahol a fiúk hátulról fényképezve új hajszínekkel rendelkeznek. Május 20-án kaptuk meg az album teaser képét, amit a kódos poszterek követtek. Az első kódja megfejtve "Illusion, Just like Columbus", majd a másodiknak "Wave, You ready to find it?". A két fő szám hangszeres teaserét 23-án hallhattuk, majd ezek után szavazhattunk a kedvencünkre, s ez a 27-én megjelent performance videó részleteinél is így történt. A fiúkról készült egyéni teaser képeket május 31-től június 3-ig osztották meg, az előzőekhez hasonlóan mindenkinek 4 (2 Illusion, 2 Wave) egyéni képe lett. Mind ezek után június 5-én két újabb kóddal ellátott képet katunk, melyeknek megfejtése egy dátum "2019.06.06", illetve "Let's meet at treasure cafe!" lett. Ekkor érkezett a hír, hogy a turné alatt forgattak nekünk egy kisebb valóságshow-t, és ennek a megjelenését takarta a dátum. A másik üzenet pedig azt takarta, hogy az ATEEZ 5 napig üzemeltetett egy cukrászdát, ahol az ATINYk tőlük vásárolhattak. Közeledve a nagy naphoz, június 7-én az 'Illusion', 8-án a 'Wave' teaserét kaptuk meg, mit követett 9-én az albumba való betekintés. 10-én a két klipp után betekintést nyerhettünk a premier showcase-be, ahol nem csak előadták a dalokat, hanem levezették azt is, amikor a fiúk szavaztak a kedvenc számukra. 7-1 arányban nyert a 'Wave', majd ez a többi szavazatot egysítve sem változott, mi azt jelentette, hogy a 'Wave' lett a fő szám az albumon.
Az 'Illusion', akár csak a címében, egy illúzióról szól, ahol minden csodás és elképesztő, ahonnan az ember soha sem akar felkelni. Az előző számaik szövegében is megkértek minket, hogy kövessük őket, s ez itt is megtötént. A videoklipp végen mindenki alszik egy tengerparton, s miután egy hang azt mondja, hogy "nyisd ki a szemed", a kamera Seonghwa-ra fókuszál, majd kinyitja a szemét. A tengerparti helyszín a 'Wave' videoklippjének háttere. Mivel ezzel az albummal lezárult a trilógia, és az első és második albumba is a kincset kerestük velük, ezért azt gondolhatjuk hogy ez a tengerpart és az ott található érzelmek az igazi kincs. Kalóz kapitányokból, harcoló utazók lettek, kik a végén az együttműködéssel megtalálták azt ami a szívük mélyén lakozik.
Az album összesen 6 számot tartalmaz, melyeknek címe Utopia, Illusion, Crescent, Wave, Aurora és Dancing Like Butterfly Wings.
A promotálást 10-től kezdték meg, majd 20-án az M Countdown-on bezsebelték a legelső hivatalos díjukat.

A banda június 14-én bejelentette, hogy augusztusban Ausztráliában fog koncertet adni két helyszínen. 

'Treasure EP.FIN: All to Action'
A KQ Entertainment szeptember 18-án megosztott velünk egy képet, mi egy kulcslyukat ábrázol, majd kaptunk egy képet a fiúkról, kik díszített ékszeres maszkban voltak lekapva. Szeptember 23-án megtudtuk, hogy a szériát lezáró albumnak 2 verziója lesz (A és Z verzió) és azt is, hogy október 8 lesz a kiadás végleges napja. 24-én kirakták a két csoportos teaser képet és a Moon River teaser képét, mely az első évfordulójuk alkalmából született meg. Az egyéni képeket szeptember 25-től kezdték el sugározni 28-ig, ezt követően másnap megtekinthettük az akbumhoz készült tracklistet. Nagy meglepetésként ért minket, hogy szeptember 30-tól kisvideókat kaptunk a fiúkról, hiszen ez legutoljára a debutálásuknál történt meg. Október 4-én és 6-án további teaser képeket tettek fel a világhálóra, 4-én youtubera feltöltöttek egy betekintést a Wonderland performance klippjébe, majd 7-én a klipp teaserét is megkaptuk. A 8-án világot látott Wonderland kevesebb, mint 5 nap alatt elérte a 10 milliós megtekintést, mi egy rekordot állított fel az Ateeznek. Az album 11 számat tartalmaz, melyek címe End of the Beginning, Wonderland, Dazzling Light, Mist, Precious (Overture), Win, If Without You, Thank You, Sunrise, With U és Beginning of the End. Sajnálatos módon Mingi hátproblémái rosszabbak lettek, ezért október 15-től rövid hiátusra ment, hogy minél előbb meggyógyuljon. Sajnos Jongho is megsérült, 22-én megeröltette a bokáját, ezért a fellépéseken, csak ülve tudott résztvenni.Október 24-én az Ateez a Moon River alkalmából V-live-on megtartotta az ünneplést minden Atinyvel.

November 10-én hivatalosan debütáltak Japánban az Utopia című számukkal.

Az Ateez hivatalosan is elindítja a második viláturnéját, mely neve The Fellowship: Map the Treasure. A turné február 8-án kezdődik Szöul-ban, majd márciustól folytatódik világszerte.

December 3-án esélyünk lehetett belehallgatni az album remixelt verziójába, mely címe 'Treasure EP.EXTRA: Shift the Map' lett, és december 4-én jelent meg. December 4-én a fiúk a MAMA-n megnyerték a Worldwide Fans' Choice díjat, melynek nagyon nagyon örültek. Az Ateez nagyon boldog volt, hogy kedvenc idoljaik előtt léphettek fel (főleg Wooyoung) és, hogy barátaikkal az Oneus tagjaival kollaborációt adhattak elő.  

2020:

'Treasure EPILOGUE: Action to Answer'
Első Japán albumuk megjelenése után, december 23-án megkezdődött a teaserek kidobálása a világhálóra. 26-án megtudtuk az új album címét, melyet az albumok kinézetei követtek. Szintén ezen a napon kaptuk meg a térképet, mely elvezet minket a megjelenés napjáig. December 27-én megtudtuk, hogy az album 5 számot fog tartalmazni, majd 28-tól elkezdték megosztani az egyéni teaser képeket (fejenként 4 db). A januárba beesve, 1-én meghallgathattuk az 'Outro: Long Journey'-t mi az új album záró száma. 4-én betekintést nyertünk a zeneszámokba, melyet 5-én a zenei videó teasere követett. Az 'Answer' január 6-án látott napvilágot, s rá 3 napra már elérte a 10 Millió megtekintést. Január egy igazán szorgalmas hónap volt a fiúknak, hiszen 22-én megjelent hivatalos lightstick-jük is, mely egy iránytűt szimbolizál. Január 23-tól kezdődött a fanclub merch előrendelése. Mind ezt 29-én a második Japán albumuk 'Treasure EP: Map to Answer' követett, ezen a napon jelent meg az 'Answer' japán verziója is.

A 'The Fellowship: Map the Treasure' nevű világturnéjuk február 8-tól kezdődik, majd márciusban folytatódik Európában. A KQ Entertainment bejelentette, hogy Jongho február végén megsérült a bokájára, mihez legalább 3 hónap gyógyulás szükséges, viszont részt fog venni a turnén. Az újonnan kialakult COVID-19 vírus,és a banda egészsége miatt az Európai koncerteket és fan meetingeket eltolták meghatározatlan időre.  

Írta: Seohyun

Videoklippek

2018:
- From
- Intro: Long Journey
- Pirate King
- Treasure

2019:
- Say My Name
- Hala Hala
- Illusion
- Wave
- Wonderland
- Utopia (Japán)

2020:
- Answer
- Answer /Japán/ 

Performance Videók

2018:
- KQ Fellaz Performance Video I
- KQ Fellaz Performance Video II
- KQ Fellaz Performace Video III
- Pirate King

2019:
- Hala Hala
- Aurora

2020:
- Answer

Valóságshow-k

2017:
- MIXNINE

2018:
- KQ Fellaz American Training
- Code Name is ATEEZ

2019:
- WANTED
- Long Journey
- Treasure Film

Full Album

2019:
- Treasure EP.FIN: All to Action
- Treasure EP.EXTRA: Shift the Map

Mini Albumok

2018:
- Treasure EP.1: All to Zero

2019:
- Treasure EP.2: Zero to One
- Treasure EP.3: One to All

2020:
- Treasure EPILOGUE: Action to Answer
- Treasure EP: Map to Answer /Japán/ 

Single

2018:
- From

2019:
- Utopia (Japán)

Utolsó frissítés: 2023.02.25. 21:09 funny18 által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace