Starity

Choi Seung Hyun "T.O.P"

Choi Seung Hyun Choi Seung Hyun nemzetisége 406. 1185rajongó 90vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 98%
 • stílus: 96%
 • szimpátia: 96%
 • Születési név
 • Choi Seung Hyun (최승현)
 • Becenév
 • T.O.P, Tabi, Tempo, Bingu
 • Születési idő
 • 1987. november 04.
 • Születési hely
 • Szöul, Dél-Korea
 • Foglalkozás
 • Rapper, Énekes, Színész, Dalszövegíró, Zeneszerző, Modell
 • Családi állapot
 • nőtlen
 • Magasság
 • 181 cm
 • Eredeti hajszín
 • Fekete
 • Szemszín
 • Sötétbarna
 • Csillagjegy
 • Skorpió
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Twitter-oldal
 • Facebook-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Park Bom Sandara Park TaeYang Kang Dae Sung G-Dragon Seung Ri Shin Se Kyung Choi Dong Wook Park Ji Yeon (II) Kim Ha Neul Lee Ha Nui

Choi Seung Hyun életrajzaT.O.P, Choi Seung Hyun-ként látta meg a napvilágot 1987. november 4-én Dél-Korea fővárosában Szöulban. Családjában nem egyedüli gyermek ugyanis van egy nővére. 2008-ban felvételt nyert a DanKook Egyetem Színhát-, és Filmművészeti szakára.

A rappelés már egészen kisiskolás kora óta foglalkoztatta, sőt jelenlegi csapattársával G-Dragonnal, aki gyerekkori jó barátja is egyben sokat jártak össze általános iskolásokként rappelni és táncolni is. De a későbbiekben GD elköltözött a környékről, így sajnos az egymással való kapcsolatuk is megszakadt. Hosszú évek múltán viszont a két gyerekkori jó barát újra egymásra talált, mikor az akkor már YG gyakornokként tevékenykedő GD nem feledkezett el Seung Hyun-ról amikor cége tagokat keresett új fiú csapatához. Így felvette barátjával a kapcsolatot, majd több demófelvételt is elkészítettek, amiket egyenesen a YG vezérigazgatójának Yang Hyun Suk-nak postáztak el. Ezek után Seung Hyun-t behívta a cég egy meghallgatásra, ám az akkor még túlsúlyos rappert elutasították, ugyanis a cég szerint nem illett volna bele az "ideális" bálvány képébe. Ezt követően Seung Hyun álma elérése érdekében, hogy tagja legyen a cégnek és, hogy bebizonyítsa tehetségét, mint rapper intenzív edzésbe kezdett, hogy testalkata "ideális" legyen a cég számára, így hat hónap kemény munka után a várt siker sem maradt el, ugyanis az újabb YG-s meghallgatásának végén egy szerződés is várta, így hivatalosan is a cég gyakornoka lett.
Végül 2006-ban debütált a Big Bang tagjaként, első daluk We Belong Together címmel jelent meg, melyben közreműködött a későbbiekben 2NE1 tagként debütáló Park Bom. A csapatot pedig, mint vezető rapper, táncos és dalszerző erősíti első sorban.

2017, latonai bevonulás & drogbotránya

Február 9-én T.O.P is bevonulását tette, hogy teljesítse a 21 hónapnyi kötelező katonai szolgálatot. Az alapképzést követően aktív szolgálatosként a rendőrségnél került elhelyezésre, ám június 5-én napvilágot látott az a hír miszerint T.O.P-ot marihuána használata kapcsán büntető eljárás indult ellene. Viszont míg az ügyészség büntetését várja, a függőben lévő ítélet hozás miatt Seung Hyun szolgálatait felfüggesztették a rendőrségnél.
Másnap viszont mentő vitte el a rappert a kaszárnyából, ugyanis feltehetően túl adagolta magának az eredetileg szorongásra felírt benzodiazepin nevezetű gyógyszert. Így eszméletlen állapotban kórházba szállították, de hála istennek másnap édesanyja közölte a jó hírt, miszerint fia kinyitotta a szemét.

Egyéni zenei tevékenység

Seung Hyun a csapattal való munkák mellett elkezdett dolgozni a szóló karrierjén is melynek első lépéseként 2007. áprilisában TaeYang és G-Dragon mellett ő volt a másik, aki közreműködött Lexy Super Fly című számánál, mely az énekes, rapper Rush című albumán található meg. 2008-ban több egyedülálló közreműködése is volt, hisz együtt dolgozott Gummy-val (I'm Sorry), a veterán énekes Uhm Jung Hwa-val (DISCO) és Zia-val is kiadött egy közös szerzeményt I Only See You címmel.

Rengeteg együttműködés után viszont 2010-ben végre esélyt kapott a cégtől, hogy szólóban is megmutassa tehetségét ugyanis június 14-én megjelent első Turn It Up című kislemezének teaser videója, majd június 21-én a teljes videó is kikerült. Már a teser videó több, mint 200 ezres nézőszámot generált, ám a teljes videó, melyet Dél-Koreában délben tettek közzé néhány perc alatt túl lépte az egy milliós nézettséget, valamint több ezer hozzászólás is generálódott, valamint ő az első koreai előadó akinek a dala világszerte megjelent az iTunes-on. A hatalmas sikert pedig október 29-én egy díjjal koronázott meg, ugyais a 47. Grand Bell Film Díjátadón neki ítélték a Hallyu népszerűségi díjat

Egyéni megjelenését követően pedig 2010. novemberében adta hírül a YG, hogy TOP G-Dragon-al közösen kiad egy albumot, mely a GD & TOP címet fogja viselni. Az albumot rengeteg promóció előzött meg, majd december 15-én mindjárt két klipet is kiadtak High High és Oh Yeah címekkel, majd 24-én az album is napvilágot látott, melyre több, mint 200 ezer elő rendelés érkezett. 2011. január 3-án pedig kiadták harmadik kislemezüket is Knock Out címmel.

A 2011-es év folyamán pedig nem kisebb sztár, mint Pixie Lott Dancing On My Own című dalánál működött közre G-Dragon-al egyetemben. 2013. november 15-én pedig újra szóló munkával állt elő. A dalt Doom Dada címre keresztelték.


Színészi karrier

2007 nyarán volt az első ilyen megmozdulása ugyanis Red Roc Hello című klipjében, ő alakította a klip főszereplőjét. Ezek után nem sokkal pedig a Big Bang-ből elsőként sikeresen debütált, mint színész az I Am Sam című sorozatban, melyet a KBS sugárzott még 2007. augusztus 6. és október 2. között. A sorozatban, mint az egyik főszereplőt alakította Chae Musin személyében. Két év elteltével 2009-ben az IRIS című nagysikerű sorozattal tért vissza, ahol a bérgyilkos Vick-et alakította. A sorozatnak végül a Hallelujah című dalát ő mellette TaeYan és G-Dragon volt az aki felénekelte. Valamint ugyan ebben az évben a rajongók a Nineteen című filmben is felfedezhették, mint az egyik főszereplőt csapattársával SeungRi-val egyetemben.

2010-ben újabb film szerepet kapott a 71: Into the Fire-ben. A filmben nyújtott alakításával rengeteg pozitív kritikát és dicséretet kapott valamint rekordmennyiségű, szám szerint 7 díjat zsebelhetett be a különböző díjátadókról. Ám maga a film is elképesztő népszerűségnek örvendett ugyanis egy hét leforgása alatt több, mint 1 millióan voltak kíváncsiak az alkotásra, ezzel a néző számmal pedig a 2010-es évben ez a film érte el először ezt az igen csak magas számot. 2012. júniusában megerősítést nyert az a hír miszerint TOP szerepet kapott a Commitment című filmben, mely végül 2013. november 6-án debütált a hazai mozikban.

2014-es évét a Tazza 2 című filmmel kezdte. A film Seung Hyun-on kívül olyan hírességeket vonultat fel, mint Shin Se Kyung, Lee Ha Nui, Kim Yoon Seok vagy Yoo Hae Jin. A film szeptember 3-án került hivatalosan is a mozikba ahol hatalmas sikert aratott. A filmet viszont szeptember 26-tól már Amerikában is több városban (pl.: Atlanda, Dél-Kalifornia, Chicago) játsszák a mozik.

2015 őszén T.O.P egy koreai-japán közös gyártású web sorozattal tért vissza. A sorozat The Secret Message címmel november 2-tól december 20-ig volt látható a NAVER tvcast oldalán. A sorozat összesen 18 részes volt, egy rész átlagosan pedig 15 perces volt.

Egyéb tevékenyégek

2007-ben, mint műsorvezető is kipróbálhatta magát hiszen november 10-től ő volt a Music Core fő állású műsorvezetője, ám 2008. áprilisában végül lemondott a megtisztelő posztról.

Díjak

2016: 4th Drama Fever Awards – Best SNS Drama [Secret Message]
2016: 4th Drama Fever Awards – Best Feature Film [Tazza: The Hidden Card]
2015: Prudential Eye Awards – Visual Culture Award
2013: 17th BIFF Asia Star Awards - Rookie Awards [Commitment]
2010: 47th Paeksang Arts Awards - Népszerűségi díj [71: Into The Fire]
2010: 47th Paeksang Arts Awards - Legjobb új színésznek járó elismerés [71: Into The Fire]
2010: Max Movie Awards - Legjobb új színésznek járó elismerés [71: Into The Fire]
2010: 31st Blue Dragon Film Awards - Népszerűségi díj [71: Into The Fire]
2010: 31st Blue Dragon Film Awards - legjobb új színésznek járó elismerés [71: Into The Fire]
2010: Style Icon Awards - Új ikon díj (film kategória) [71: Into The Fire]
2010: 8th Korea Film Awards - Legjobb új színésznek járó elismerés [71: Into The Fire]
2010: 47th Grand Bell Awards - Legjobb új színésznek járó díj [71: Into The Fire]
2010: 47th Grand bell Awards - Hallyu népszerűségi díj [71: Into The Fire]
Tagok
T.O.P (rapper) - kötelező katonai szolgálatát teljesíti
Tae Yang (énekes)
G-Dragon (leader, énekes és rapper)
Daesung (énekes)

Ex-tag
Seungri (2006 - 2019, maknae és énekes)

Pre-debüt

A csapatból TaeYang és G-Dragon voltak az elsők akik gyakornoknak szegődtek a YG Entertainment-hez, akik GDYB duó névvel még két számot ki is adtak valamint közre működtek más előadókkal és a tervek szerint már albumot is beterveztek, ám végül a hivatalos debütálás elmaradt és továbbra is gyakornokként tevékenykedtek, akkor már a cég új készülő fiú csapatának első tagjaiként. A YG további tagokat toborzott és ekkor került a látóhatárba T.O.P, akivel GD vette fel a kapcsolatot, hisz gyerekkori jó barátok voltak. Bár T.O.P-t első körben a cég elutasította túlsúlya miatt, ám fél évvel később lefogyva újra próbálkozott, ekkor már sikerrel, így ő is csatlakozhatott a csapathoz.

SeungRi YG-s gyakornoksága előtt részt vett a Let's Cokeplay: Mnet Battle Shinhwa című show műsorban, ahol a híres hat tagú dél-koreai fiú csapat a Shinhwa kereste a csapat utódját egy úgynevezett "második generációs Shinhwa-t". Végül SeungRi tudása csak a 4. helyig volt elég így ezután ment el egy YG-s meghallgatásra ahol sikeresen fel is vették, és elkezdték képezni, mint lehetséges Big Bang tagot. Ám SeungRi-nak itt nem értek véget a megpróbáltatásai ugyanis a fiúkról készült egy dokumentumfilm melyben "harcban" állt egy másik lehetséges csapat taggal Yang Hyun Seung-al, de végül bebizonyította, hogy igen is a csapatba való, így végül Hyun Seung volt az aki lecsúszott a debütálás esélyéről. [a későbbiekben Cube gyakornok lett, majd debütált a ma már szintén híres B2ST tagjaként.] Daesung sorsa ennél jóval egyszerűbb volt, hisz ő egy nyílt meghallgatás után bekerülve a céghez Wheesung vette a szárnyai alá és képezte a hangját, míg el nem jött a debütálás.

A csapat végül Big Bang névvel augusztus 19-én debütált a cég 10. YG Family koncertjén, majd 28-án megjelent az első egységes kislemezük Big Bang címmel, melyen debütáló daluk a We Belong Together és GD első szólója a This Love is szerepelt. A csapat első kislemeze igen jól szerepelt, isz közel 40 ezer példányban kelt el. Második kislemezükez Bigbang is V.I.P címmel engedték útjára egy hónappal később szeptember 28-án, mely végül egy 32 ezres eladást produkált, majd december 21-én megjelentették 3. Bigbang 03 címre keresztelt kislemezüket, mely már majdnem elérte a 40 ezres eladást. Egy nappal később 22-én pedig kibocsájtották első stúdió albumukat Bigbang Vol. 1 címmel, mely végül 48 ezres eladási csúccsal végezte.

2007 - 2008, Hazai áttörés és japán debütálás

Debütálsukat követően 2007-ben rendeztek egy kisebb turnét országon belül, melynek keretein belül öt nagy dél-koreai várost (Incheon, Daegu, Changwon, Jeonju, Busan) látogattak meg, majd augusztus 16-án megjelentették első mini albumukat, mely többféle szempontból is mérföldkő volt a csapat életében. Ugyanis immáron már nem csak szöveget, de zenét is szereztek, pontosabban G-Dragon volt az aki e téren élen járt, így az album vezető kislemezeként szolgáló Lies teljes egészében az ő munkája volt, fáradozásait pedig a kritikusok is csak elismerni tudták. Az album pedig a rajongók körében is igen népszerű volt, hisz 87 ezer példány kelt el. Három hónappal később viszont már 2. mini albumukat adták ki Hot Issue címmel, vezető kislemezként pedig a Last Farewell jelent meg, ami még a Lies-nál is nagyobb népszerűségnek örvendett, ugyanis a Juke-On lejátszási listát nyolc héten át vezette, így nem véletlen nyerte el végül a dal "A hónap dala" elismerést.

Ám az egész éves sikerekkel teli kemény munkájuknak végül meglett a böjtje, ugyanis a csapat több tagja is kórházban kötött ki kimerültség miatt. Ezt követően a további promóciós tevékenységeket törölte a cég, ám a csapat népszerűségén ez mit sem változtatott, hisz hatalmas kereslet volt az albumaikra, így azokat újra ki kellett adni. Valamint a 2007-es Mnet Asia Music Awards-on két kategóriában (a "legjobb fiú csapat" és "Az év dala" ) is győzedelmeskedtek, valamint a 17. Seoul Music Awards-ról "Az év előadója" díjjal távoztak.

Ám a jó év zárás, nem hatalmazta fel a srácokat a munka alol, ugyanis még év végén is a japán piacon való debütálásukon dolgoztak, aminek 2008. január 4-én meg is lett az eredménye, ugyanis kiadták első japán mini albumukat Fort he World címmel. A hazai sikerek ellenére viszont az album csak a 10. helyet tudta megszerezni az Oricon listán, majd számos promóció és egy koncert után a csapat haza tért, majd augusztus 8-án kiadták 3. mini albumukat Stand Up címmel, melyről vezető kislemezként a Haru Haru-t adták ki. Az album meghaladta a 100 ezer eladott példányt, valamint a vezető kislemez hat héten keresztül vezetett több lejátszási listát is, de az album többi dala is igen jó helyeken zártak.

Ezt követően a csapat újra neki vágott a felkelő nap országának és október 22-én kiadták Number 1-ra keresztelt első stúdió albumukat, mely az Oricon napi album listájának egészen a 3. helyéig jutott. A rövid japán promóciók után pedig újra hazai rajongóikat boldogították a szó legszorosabb értelmében ugyanis november 5-én napvilágot látott 2. koreai stúdió albumuk Remember címmel, a vezető kislemez címmel ezúttal pedig a Sunset Glow című dalukat tisztelték meg. Az album igen csak jól fogyott ugyanis túl lépte a 200 ezres eladást, az év végén pedig újabb díj került a vitrinükbe, ugyanis a MAMA-ról ezúttal "Az év előadója" kategória díjával távoztak. 

2009 - 2011, Egyéni munkák, japán tevékenységek és hazai visszatérés

Az év elején a csoport tartott némi szünetet, így a tagoknak csak szóló munkáikra kellett összpontosítaniuk. A későbbiekben újra összeálltak, hogy együtt működjenek a 2NE1-al, így született meg végül a Lollipop című dal, melynek promóciózásában a fiúk is segédkeztek. Ezt követően megjelent So Fresh, So Cool című daluk, mely a Hite nevezetű sör márkát volt hivatott reklámozni, pont ebből kifolyólag SeungRi ebben nem vehetett részt, mivel ekkor még kiskorú volt. Ugyan a csapat tagok ebben az évben zömmel szóló karrierjüket egyengették, augusztusban kiadták 2. japán stúdió albumukat Big Bang címmel, melynek vezető kislemezei a My Heaven és a Gara Gara Go volt.

2010. januárjában a csapa koncertet adott Big Bang Concert Big Show címmel a szöuli Olimpiai Stadionban, majd a következő hónapokban japán turnéjukat is elindították Electric Love névvel. Februárban pedig kikerült a Lollipop 2 című daluk, mely az LG Cyon promócióját szolgálta. Az év további részében pedig tovább folytatták a tagok egyéni megmozdulásaikat, majd rajongóik legnagyobb örömére augusztus 25-én kiadták Beautiful Hangover című daluk japán változatát.

Közel két éves kihagyással a csapat visszatért Dél-Koreába és megtartották 2011-es koncertjüket Big Show címmel. A koncerten hangzott el először teljes hosszúságban Tonight című daluk is mely hivatalosan február 24-én jelent meg, új mini albumukkal egyetemben. Az album több téren is rekordokat döntögetett, mint a lejátszási listákon, mint az értékesítési palettán. Ugyanis már megjelenése előtt közel tíz ezres nagyságban rendelték elő, ezzel pedig megdöntötték a TVXQ 2008-ban felállított 6800-as eddigi rekordját, de az album megjelenését követően is jól fogyott, hisz csak az első héten, több mint 100 ezer példányban került eladásra.

Ezt követően áprilisban két újabb daluk is megjelent Love Song és Stupid Liar címekkel, melyhez egy különkiadású albumot is kiadtak, májusban pedig útra engedték Love & Hopre címre keresztelt turnéjukat. Persze díjakat is folyamatosan bezsebeltek, ám egy kis időre nem épp a remek zenei eredményeik miatt voltak köztudatban, ugyanis év közepén Daesung autóbalesetétől és G-Dragon marihuána botrányával volt tele a média. Siker szériájukat végül ez se tudta megtörni, hisz hatalmas elismerésben részesültek ugyanis az MTV EMA-n ők vehették át a "Best Woldwide Act" díjat egyuttal pedig ők képviselték az ázsiai - csendes-óceáni régiót, több, mint 58 millió (!) szavazattal.

A november 29-én megtartott Mnet Asia Music Awrds-on sem maradtak díj nélkül, hisz elnyerték a legjobb zenei videó díját, melyet Love Song dalukkal érdemeltek ki. Az idén 15 éves YG pedig ehhez mérten tartott egy koncertturnét, ezen a koncerten lépett először hivatalosan színpadra Daesung, még májusban történt egy halálos áldozattal járó autóbalesete óta.

December 14-én pedig kiadtak egy válogatás albumon, melyen többek között legnagyobb slágerük a Haru Haru japán változata is fellelhető volt, az év végi összesítésből pedig kiderült, hogy annak ellenére, hogy összességében csak az év felét dolgozták át, így is nem kis bevételt hoztak össze.

2012 - 2013, Alive és első világkörüli turné

A YG január 20-án kezdte el szellőztetni a csapat legújabb Alive-ra keresztelt albumát, ami végül február 29-én jelent meg hivatalosan. Az albumról egyedülálló módon három dalhoz is készült klip, a Blue még az album előtt február 22-én jelent meg, a Bad Boy az albummal egy napon, majd kicsit később március 7-én a Fantastic Baby is napvilágra került. Persze mind az album, mind a kislemezek döntögették az eladási rekordokat és hazai fronton szinte minden lejátszási lista csúcsát meghódították. Később az albumnak március 28-án kiadták a japán változatát is, ami hasonlóan nagy sikert aratott.

A koreai album kiadása egybe esett a csapat éves nagy koncertjével, melyet március 2-4 között rendeztek meg Szöulban, a szöuli koncert pedig egyben nyitánya is volt a csapat első világkörüli turnéjának, ami a Big Bang Alive Galaxy Tour 2012 címet viselte és aminek keretein belül a fiúk összesen 13 országba és 21 városba látogattak el.

Június. 3-án Still Alive címmel kiadtak egy külön kiadásos albumot, amin négy új szám kapott helyet, vezető kislemezként pedig a Monster jelent meg. Az Alive-hez hasonlóan a Still Alive-nak is megjelent egy japán változata június 20-án. Az albumok hatalmas sikert arattak és így tovább emelkedett a csapat nemzetközi hírneve. A z eladási számok mellett pedig a 14. Mnet Asian Music Awards-on is taroltak a srácok november 30-án ugyanis míg csapat szinten két díjat zsebelhettek be, addig pluszba a csapat vezetője G-Dragon sem maradt díj nélkül. Így végül három kis trófeával lettek a fúk gazdagabbak.

2015 - 2016, MADE & Made Series

Márciusban a YG igazgatója bejelentette, hogy a csapat még nyár előtt visszatér. Később áprilisban a cég kiadott egy nyilatkozatott, hogy a csapat új stúdió albuma a Made szeptember 1-én kerül kiadásra. Az albumot viszont különleges módon vezették elő, ugyanis május elejétől minden hónap elején új project kislemezek kerültek kiadásra "M", "A", "D" és "E" jelzéssel. Ezt a projektet május elsején a Bae Bae és a Loser című dalokkal nyitották, majd június első hetén újabb két kislemez a Bang Bang Bang és a We Like 2 Party kapott klippet. Július elsején If You és Sober címmel került ki a ’D’ kiadás két klipje, majd augusztus 5-én az ’E’ is kiadásra került. a Let’s Not Fall In Love mellett megjelenő másik klip a Zutter pedig annyiban különbözött az eddigiektől, hogy itt csak GD & TOP duó kapott szerepet. 2016. Február 3-án a srácok kiadják legújabb japán stúdió albumukat is Made Series címmel.

Az elvileg még tavaly szeptemberre beállított MADE album megjelenésére majdnem másfél évet kellett várni. Ugyanis a sorozatot összefoglaló album végül 2016. december 12-én vált elérhetővé. Persze az albummal egy napon három új daluk a Last Dance, az FXXXK IT és a Girlfriend is megjelent, a dalok pedig természetesen az albumon is helyet kapott.

Bővítés alatt...


Bővítés alatt...

weboldal (kr) | weboldal (jp) | weibo (bb) | facebook (bb) | youtube (bb) | twitter (bb) | me2day | instagram

írta: BeJoyful
kiegészítette: bae hee yeon

Sorozatok
2015: The Secret Message – web sorozat
2009: IRIS
2007: I Am Sam

Filmek
2017: Out of Control
2014: Tazza 2: The Hidden Card 
2013: The Commitment
2011: IRIS: The Movie
2010: 71: Into the Fire
2009: Nineteen
2008: Story of Men - cameo

TV műsorok
2013: Running Man
2012: GO Show
2012: Running Man
2009: Family Outing

Műsorvezetői munkák
2007 - 2008: Music Core (SunYe & SoHee - Wonder Girls)

Zenei videókban való megjelenések
2011: Gummy - I'm Sorry -japán verzió
2008: Uhm Jung Hwa - D.I.S.C.O
2008: Gummy - Mianhaeyo
2008: Gummy - I'm Sorry
2007: Red Roc - Hello
2004: The One - I Do


DVD megjelenések
2013: 2012-2013 BIGBANG ALIVE GALAXY WORLD TOUR - koreai
2013: 2013 BIGBANG ALIVE GALAXY TOUR - THE FINAL IN SEOUL  - koreai
2013: 2012-2013 BIGBANG alive GALAXY Tour DVD [THE FINAL IN SEOUL & WORLD TOUR  - japán
2013: BIGBANG Best M/V Making Clloction 2006-2012  - koreai
2013: BIGBANG Alive Tour 2012 in JAPAN: SPECIAL FINAL IN DOME -TOKYO DOME-  - japán
2013: BIGBANG Best Music Video Collection 2006-2012  - japán
2013: 2012 BIGBANG Alive Tour In Seoul  - japán
2013: 2012 BIGBANG Live Concert DVD - ALIVE TOUR IN SEOUL  - koreai
2011: LOVE & HOPE TOUR 2011  - japán
2010: Electric Love Tour 2010  - japán
2010: 2008 BIGBANG Live Concert "Global Warning Tour" - japán
2010: Stand Up Tour - japán
2009: BIGBANG The Clips Vol. 1

Kislemezek
2013: Doom Dada
2011: Of All Days
2011: Oh Mom
2010: Turn It Up
2006: Big Boy

Együttműködések
2013: Bubble Butt (feat. Major Lazer, G-Dragon, Bruno Mars, Tyga & Mystic) 
2012: Dancing On My Own (feat. Pixie Lott & G-Dragon) 
2010: Digital Bounce (feat. Se7en)
2008: Forever with You -angol ver.- (with G-Dragon & Park Bom)
2008: All I See is You (feat. ZiA)
2008: D.I.S.C.O (feat. Uhm Jung Hwa)
2008: I'm Sorry (feat. Gummy) 
2007: Buckwild (feat. NBK Gray) 
2007: Friend (feat. TaeYang) 
2007: Act Like Nothing's Wrong (feat. Kim JiEun) 
2006: We Belong Together (with G-Dragon & Park Bom)
2006: Forever with You (with G-Dragon & Park Bom)

OST dalok
2015: Hi Haruka (Secret Message OST)
2010: Because (Nineteen OST)
2009: Hallelujah (feat. TaeYang & G-Dragon, IRIS OST)
2009: Friend (feat. Taeyang, Friend, Our Legend OST)


Koreai megjelenések

Mini albumok
2012: Alive 
2011: Tonight 
2008: Stand Up 
2007 Always
2007: Hot Issue

Albumok
2016: MADE 
2008: Remember
2006: Bigbang Vol.1 

Újra csomagolt albumok
2012: Still Alive 
2011: Big Bang Special Edition 

Live albumok
2013: Alive Tour 2012: Live in Seoul 
2013: Alive GALAXY Tour
2013: The Final in Seoul
2011: 2011 Big Show 
2010: 2010 Bog Show
2009: 2009 Big Show 
2008: Second Live Concert: The Great
2007: First Live Concert: The Real 

Kislemezek
2016: FXXXK IT
2016: Girlfriend
2016: Last Dance
2015: Bae Bae 
2015: Loser 
2015: Bang Bang Bang 
2015: We Like 2 Party
2015: If You 
2015: Sober 
2015: Let's Not Fall In Love 
2012: Blue 
2012: Bad Boy
2012: Fantastic Baby
2012: Monster
2011: Tonight 
2011: Love Song
2009: So Fresh So Cool
2008: Haru Haru 
2008: Sunset Glow
2007: Snake It 
2007: Lies 
2007: Always 
2007: Last farewell
2006: We belong Together
2006: La La La
2006: BIGBANG
2006: Dirty Cash 

Együttműködések
2010: Lollipop Part 2 (feat. 2NE1) 
2010: The Shouts of Red Part 2 (with Trans Fixion feat. Kim Yuna)
2009: Lollipop (feat. 2NE1)

Japán megjelenések

Mini albumok
2012: Special Final in Dome Memorial Collection
2008: Fort he World
2008: With U /

Albumok
2016: Made Series
2012: Alive 
2011: Big Bang 2
2009: Big Bang 
2008: Number 1 

Újra csomagolt albumok
2012: Alive (Monster Edition)

Válogatás albumok
2015: 「BEST SELECTION」Hi Quality CD
2014: The Best of Big Bang 2006 - 2014
2013: BIGBANG NON STOP MEGA MIX mixed by DJ WILDPARTY
2012: BIGBANG Best Selection 
2011: The Ultimate (International Best)
2011: The Best of BIGBANG 
2008: Asia Best 2006 - 2009 

Kislemezek
2010: Tell Me Goodbye 
2010: Beautiful Hangover 
2009: My Heaven 
2009: Gara Gara Go!
2009: Kose o Kikasete 
2008: How Gee
2008: With U 
2008: Number 1 

Albumok
2011: Play with GD & TOP
2010: GD & TOP 

Kislemezek
2015: Zutter
2011: Don't Go Home
2011: Baby Good Night
2011: Intro 
2011: Knock Out 
2010: Oh Yeah (feat. Park Bom)
2010: High High 

Utolsó frissítés: 2021.01.20. 22:10 Bae Hee Yeon által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace