Starity

Choi Woo Shik

Choi Woo Shik Choi Woo Shik nemzetisége 13421. 13rajongó 0vélemény
 • Születési név
 • Choi Woo Shik
 • Becenév
 • Wooshik, Edward, Eddie.
 • Születési idő
 • 1990. március 26.
 • Születési hely
 • Seoul, South Korea
 • Foglalkozás
 • Színész
 • Családi állapot
 • hajadon
 • Magasság
 • 181 cm
 • Eredeti hajszín
 • Fekete
 • Szemszín
 • Fekete
 • Csillagjegy
 • Kos
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Tilda Swinton Paul Dano Ahn So Hee Park Hyung Sik Park Jin-young (II) Park Jin Young Kim Tae Hyung Jackson Wang Song Kang Ho Park Seo Jun Gong Yoo

Choi Woo Shik életrajza

ALAPADATOK

Születési ideje: 1990. március 26.
Születési helye: Szöul, Dél-Korea.
Nemzetisége: koreai-kanadai.
Vértípusa: -
Csillagjegye: Kos.
Magassága: 183 cm.
Foglalkozása: színész.
Tanulmányai: Chung-Ang University - Cultural Studies; Pinetree Secondary School; Simon Fraser University.
Ügynökség: Management SOOP. 

KORAI ÉVEK

Choi Woo Shik 1990. március 25-án született Dél-Korea fővárosában, Szöulban. Ötödik osztályos korában a családjával Kanadába emigráltak, élete elkövetkező 10 évét ott töltötte, gimnáziumi éveit is ott kezdte meg a Pinetree Secondary School falai között. Mivel az angol neve Edward, a kortársai előszeretettel becézték Eddie-nek. 2011-ben az akkor 21 éves Woo Shik úgy döntött, ott hagyja a Simon Fraser University-t, és hazatér Dél-Koreába, hogy színészi karriert csinálhasson. Azonnal elkezdett meghallgatásokra járni, gyakornokként felvételt nyert a JYP Entertainmenthez, és hamarosan meg is kapta első filmszerepét. Mindeközben egyetemi tanulmányait sem hagyta abba: beiratkozott a Chung-Ang University-re, tanulmányai végén itt szerzett diplomát kulturális tanulmányok szakon.

ÉRDEKESSÉGEK

— van egy bátyja. 
—  első szerződését a JYP Entertainment-tel kötötte meg, de amikor az 2018. november 7-én lejárt, úgy döntött, nem újítja meg: ekkor kötelezte el magát jelenlegi ügynöksége, a Management SOOP mellett.
—  az igazi népszerűséget a Train To Busan című film hozta meg számára.
—  nagyon jó barátságot ápol Park Hyung Sik-kal, Park Seo Joon-nal és Kim Tae Hyung-gal (BTS). Közösségi oldalaikon gyakran posztolnak róla, hogy szeretik együtt tölteni szabadidejüket. 
—  élete első szerepét az akkori barátnőjének köszönheti: ő protezsálta be a castingra, ahol végül neki ítélték a munkát. Bár a kapcsolat végül végetért, Woo Shik színészi karrierje ekkor indult be. 
—  2015-ben kisebb nézeteltérése volt a nagyérdeművel: a Ho Goo's Love című drámában alakított meleg karaktere miatt azt hitték, ő is ilyen identitású. A rajongók össze is boronálták Park Seo Joon-nak, akivel (barátságuk miatt) sok időt töltöttek együtt. A két férfi egy televíziós műsorban tisztázták a félreértést, és megerősítették, hogy csak barátok, továbbá hogy egyikük sem meleg.
—  Női ideálja: nagyon kedveli a széles csípőjű és szép mosolyú/ajkú hölgyeket, de számára a külsőségeken túl a legfontosabb tulajdonság, hogy tudjuk beszélgetni egy lánnyal. Saját bevallása szerint ha valakivel nem tud mélyre ható, komoly beszélgetéseket folytatni, akkor esélytelen, hogy az a lány utat találjon a szívéhez. 
—  Az ideális randihelyszín szerinte a túrázás: ilyenkor úgy érzi, ő is, és a lány is teljesen szabadok, senki nem ér el hozzájuk, és háborítatlanul, a teljes szabadság érzésével lehetnek kettesben.
—  Nem számított rá, hogy élete első film szerepéért azonnal díjjal fogják jutalmazni: "Nagyon vágytam az elismerésre, de nem gondoltam volna, hogy megkapom. Mint néző, megnéztem a többi filmet, amiket jelöltek a kategóriámban: láttam, mennyire jó filmek, és azt gondoltam: nem fogom megnyerni. Le vagyok nyűgözve, hogy ilyen fantasztikus színészek között mégis engem tartottak érdemesnek az elismerésre, ennek ellenére még mindig nem tudtam felfogni."
—  Egy darabig próbálkozott a breakdance-szel, de rájött, hogy nem neki való ez a tevékenység.
—  Színészi példaképe Park Yoo Chun, akivel a Rooftop Prince forgatása alatt dolgozott együtt.
—  Hivatalos Instagram fiókjának elérhetősége: @dntlrdl.

2011-2015: KARRIERJE KEZDETEI

Woo Shik 2011-ben debütált, a The Duo című sorozatban. Ezután különböző, kisebb szerepekben tűnt fel, majd rámosolygott a szerencse: szerepet kapott Special Affairs Team TEN című bűnügyi drámában, ő alakíthatta Park Min Ho nyomozót. 2013-ban visszatért a sorozat második évadában, ugyanebben a szerepben. Filmes debütálására ugyanebben az évben került sor: mellékszerepet kapott a Secretly, Greatly című filmben. Ezután újabb sorozat szerepeket vállalt el: játszott többek között a Rooftop Prince, a You Are My Destiny és a Pride and Prejudice című drámákban. 

2014-ben kapta meg első filmes főszerepét, a Set Me Free című műben. Young Jae karakterét alakította, egy 16 éves diák fiút, aki praktikus okokból papnak készül. A film nagyszerű fogadtatásban részesült, a kritikusok dícsérték Woo Shik játékát, és azt, ahogy megelevenítette, kifejezte Young Jae belső vívódásait, feszültségeit. Teljesítményét számos neves díjjal jutalmazták, ilyen elismerés volt például a Busan International Film Festival-on neki ítélt 'Az év színésze' díj. Ez év végén újabb filmben bizonyította tehetségét: a Big Match című akció-komédiában osztották rá a zseniális hacker, Guru szerepét. Ezután egy sorozat főszerepét kapta meg: a Hogu's Love című romantikus komédia sorozatban játszott. A sorozatot 2015. február 9-én kezdték sugározni az országos televízióban. Az év folyamán játszott még az In The Room című, Hong-kongi-szingapúri koprodukcióban. A film a különböző, züllött életű karakterek életútját mutatja be, egy szingapúri szállodában.

2016-NAPJAINKIG: NÖVEKVŐ NÉPSZERŰSÉG ÉS NEMZETKÖZI ÁTTÖRÉS

Nemzetközi szinten először 2016-ban figyelt fel rá a világ, amikor szerepet kapott a Train to Busan című zombie horror filmben. Karakterét Yong Guk-nak hívták, és baseball játékos volt. A filmet először a 2016-os Cannes-i Filmfesztivál keretein belül mutatták be május 13-án, és elsöprő sikert aratott mind a kritikusok, mind a nézők körében. A film bevétele világszinten meghaladta a 93 millió dollárt. Ezután egy kisebb, ám annál emlékezetesebb szerepe volt az Okja című filmben, amiben egy teherautó sofőrt alakított. Ez volt Woo Shik első együttműködése Bong Joon Ho rendezővel, aki a filmjébe olyan nemzetközi sztárokat is castingolt, mint Tilda Swinton vagy Paul Dano. A filmet több moziban is műsorra tűzték, nemzetközi szinten pedig a Netflix műsorában lett elérhető. Ezután több másik szerepben folytatta munkáját, láthattuk példuál a The Princess and the Matchmaker-ben, vagy a Monstrum-ban. 

2018-ban lehetőséget kapott, hogy a The Witch: Part 1. The Subversion című akció filmben alakítson egy rejtélyes assasin-t, aki a Nobleman névre hallgat. Nobleman sötét karaktere éles váltás volt Woo Shik eddigi kedves, bolondos szerepeihez képest. Egy interjúban Park Hee Soon, akivel együtt forgatta a filmet, azt mondta, szerinte Nobleman volt Woo Shik egyszer-az-életben karaktere, olyan, amilyet többet nem fog eljátszani. 

2019-ben újra lehetősége volt együtt dolgozni Bong Joon Ho rendezővel, ezúttal a Parasite című fekete komédia, pszicho thriller filmet forgatták együtt. Woo Shik kapta Ki Woo szerepét, aki egy szegény és motiválatlan család idősebbik gyermeke. A film elején szolgálatba áll egy gazdag családhoz, mint magántanár, és hamarosan az eléri, hogy az egész családja ott dolgozzon, különböző munkakörökben. A film végére kiderül, hogy túlvállalták magukat, és mindössze 8 perc alatt felborul a tökéletes tervük, hogy aztán a film az elkerülhetetlen tragikus csúcspontban teljesedjen ki. A rendező Woo Shik-et hívta meg először, hogy szerepeljen a filmjében, és mindössze egyetlen kikötése volt: hogy maradjon sovány a forgatás teljes ideje alatt. A filmet 2019. május 21-én mutatták be a Cannes-i Filmfesztiválon, ahol mindent elsöprő sikert aratott: nem elég, hogy a film végén a teljes közönség 5 percig állva tapsolta és ünnepelte a filmet, első dél-koreai filmként elhozta a készítőknek a fesztivál legrangosabb elismerését, az Arany Pálma-díjat. A film számos díjat nyert meg, azonban a legnagyobb győzelmet a 92. Oscar Gálán aratta: a film összesen hat jelölést kapott különböző kategóriákban, ezek közül pedig négyet díjra is váltott. Így első koreai filmként megkapta a Legjobb filmért járó elismerést, a Legjobb idegennyelvű filmnek járó díjat, valamint a Legjobb rendezésért járó szobrot és a Legjobb forgatókönyvért járó elismerést is Bong Joon Ho kapta, a Parasite-ért. Mindezen túl Woo Shik énekelte fel a film egyik betétdalát, a 'A Glass of Soju'-t, ami helyet kapott az Oscar legjobb betétdalai között. 

2021 decemberében debütált a dél-koreai televíziók és a Netflix műsorán a Choi Woo Shik és Kim Da Mi főszereplésével forgatott "Our Beloved Summer" című romantikus vígjáték.

2022. január 12-én megjelent a "The Policeman's Lineage" című film, amiben szintén főszerepet alakított. Emellett szerepet kapott a "Wonderland" című fantasy filmben is.

DÍJAK ÉS JELÖLÉSEK

Év Díjátadó  Kategória Jelölt munka Eredmény
2014 19th Busan International Film Festival  Actor of the Year  Set Me Free ✓ 
2015 10th Max Movie Awards  Best New Actor  Set Me Free  ✘ 
2015 16th Busan Film Critics Awards  Best New Actor  Set Me Free  ✓ 
2015 2nd Wildflower Film Awards  Best New Actor  Set Me Free  ✓ 
2015 24th Buil Film Awards  Best New Actor  Set Me Free  ✘ 
2015 35th Korean Association of Film Critics Awards  Best New Actor  Set Me Free  ✓ 
2015 36th Blue Dragon Film Awards  Best New Actor  Set Me Free  ✓ 
2015 The Korea Film Actors' Association Awards  Popular Actor Award  Set Me Free  ✓ 
2016 11th Max Movie Awards  Rising Star Award  - ✓ 
2017 22nd Chunsa Film Art Awards  Special Popularity Award  - ✓ 
2019 24th Chunsa Film Art Awards  Best Actor  Parasite
2019 28th Buil Film Awards  Best Actor  Parasite
2019 18th Korea First Brand Awards  Best Actor (Film) -
2020 25th Critics' Choice Awards  Best Acting Ensemble  Parasite 
2020 26th Screen Actors Guild Awards  Outstanding Performance by a Cast in a Motion Picture  Parasite 


Choi Woo Shik teljes életrajzát a Wikipédia és egyéb portálok alapján fordította, megfogalmazta és megformázta: Dalnim
A szöveg részét vagy egészét másolni a szerző megkédezése nélkül tilos!

FILMEK

Év A film címe Szerep
2011 Etude, Solo  -
2012 Circle of Crime – Director's Cut  -
2013 Secretly, Greatly   Yoon Yoo Joon 
2014 Secretly, Greatly   Young Jae 
2014 Big Match  Guru
2015 In the Room  Min Jun
2016 Train To Busan Yong Guk
2017 Okja Kim Woo Shik
2018  Golden Slumber  Joo Ho
2018  The Princess and the Matchmaker  Nam Chi Ho
2018  The Witch: Part 1. The Subversion  Nobleman
2018  Monstrum  Officer Hur
2019 Rosebud  fiatal Soung Cheol
2019  Parasite Kim Ki Woo/Kevin (ugyanaz a szereplő)
2019 The Divine Fury  Choi atya
2020 Time to Hunt  Ki Hoon
2022 The Policeman's Lineage Choi Min Jae
? Wonderland  

SOROZATOK

Év A sorozat címe A karaktere neve Csatorna
2011 The Duo  fiatal Gwi Dong MBC
2011 Living in Style  Na Joo Ra SBS
2011 Deep Rooted Tree  fiatal Jung Gi Joon / Ga Ri On SBS
2011 Special Affairs Team TEN  Park Min Ho OCN
2012 Rooftop Prince  Do Chi San SBS
2012 Shut Up Family  Yeol Woo Bong KBS2
2012 Drama Special – "Culprit Among Friends"  fiatal Do Hyun KBS2
2013 Special Affairs Team TEN Season 2  Park Min Ho OCN
2013 Who Are You?  Hee Koo tvN
2013 Drama Festival – "Principal Investigator: Save Wang Jo-hyun!"  Boo Joong Shik MBC
2014 You're All Surrounded  Choi Woo Shik SBS
2014 You Are My Destiny  Lee Yong MBC
2014 Pride and Prejudice  Lee Jang Won MBC
2014 Dr. Frost  Kim Jung Hoon OCN
2015 Dream Knight  - Naver TV Cast
2015 Hogu's Love  Kang Ho Gun tvN
2015 My Fantastic Funeral  Park Dong Soo SBS
2017 Fight for My Way  Park Moo Bin KBS2
2017 The Package  Kim Gyung Jae jTBC
2017 The Boy Next Door Park Gyu Tae Dingo Studios
2021 Our Beloved Summer Choi Woong / Go Oh tvN, Netflix

VARIETY MŰSOROK

Év Műsor címe Csatorna
2012 Real Mate in Australia, Rooftop Prince Trio  QTV
2013-2014 Beating Hearts  SBS
2015 Law of the Jungle in Nicaragua SBS
2020 Summer Vacation  
2021 Youn's Stay  
2022 In the Soop: Friendship Trip  

MV MEGJELENÉSEK

Év A dal címe Művész
2014 "My Old Story" IU
2015 "Congratulations" DAY6
2017 "That Moment" Im Seulong
2017 "You Were Beautiful" DAY6

SINGLE KIADÁSOK

Év A dal címe Megjegyzés
2017 "Some Guys" (with Jang Ki-yong)  From an OST of the web series The Boy Next Door 
2019 "Soju One Glass"  From the OST of the movie Parasite
2021 "Poom" (with Peakboy) -

Utolsó frissítés: 2022.06.17. 00:12 Dalnim által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace