Starity

Corey Taylor

Corey Taylor Corey Taylor nemzetisége 1212. 354rajongó 37vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 96%
 • stílus: 96%
 • szimpátia: 92%
 • Születési név
 • Corey Todd Taylor
 • Becenév
 • Sickness, #8, Great Big Mouth, Todd Tigger, The Boogie Knight, Neck, Plankhead, CMFT
 • Születési idő
 • 1973. december 08.
 • Születési hely
 • Des Moines, Iowa, USA
 • Foglalkozás
 • Zenész
 • Családi állapot
 • nős, 3 gyermek
 • Partner
 • Alicia Dove
 • Magasság
 • 170 cm
 • Eredeti hajszín
 • szőke
 • Szemszín
 • kék
 • Csillagjegy
 • Nyilas
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Hivatalos weblap
 • Twitter-oldal
 • Facebook-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Joey Jordison Paul Gray Chris Fehn Craig Jones Sid Wilson Mick Thomson James Root Shawn Crahan

Corey Taylor életrajza

C O R E Y   T A Y L O R

ÉLETE

Corey Todd Taylor 1973. január 28-án született Iowa fővárosában, Des Moines-ban. Leginkább egyedülálló anyja nevelte fel az Iowa-i Waterloo-ban. Apja oldaláról német és indián származású, anyja oldaláról pedig holland és ír. 1979-ben Taylor és anyja közösen megnézték a Buck Rogers in the 25th Century című sci-fi sorozatot. A sorozat előtt volt egy előzetes az 1978-as Halloween című horrorfilmről, amiről később Taylor úgy nyilatkozott, hogy kifejlesztett önmagában egy egyfajta Slipknot-érzést. Míg a Halloween című film ötleteket adott a maszkokhoz és a horror témákhoz, addig a zene szeretetét nagymamájának köszönheti, aki Elvis Presley lemezeket mutatott neki. Különösen az olyan dalok ragadták meg az érdeklődését, mint a "Teddy Bear", a "The Ghetto" és a "Suspicious Minds". Taylor fiatal korában kezdte el hallgatni a Black Sabbath nevezetű zenekart is, kezdve a régebbi munkáikkal. 

Édesanyjával és nővérével együtt egy régi parasztházban élt, ami elmondása szerint ősszel úgy nézett ki, mint egy Black Sabbath albumborító. 15 éves korában kábítószer-függőség alakult ki nála, és kétszer adagolt túl kokaint. Ekkor Waterloo-ban élt, de később egyedül elindult, és a nagymamája Des Moines-i házába került. Nagymamája felvette a törvényes felügyeleti jogot, hogy továbbra is iskolába tudjon járni, és még zenei felszereléseket is segített vásárolni neki. Amikor Taylor 18 éves lett, elhagyta a nagymamája házát, és Iowa különböző helyeire költözött, Des Moines pedig olyan hellyé vált számára, ahová gyakran visszatért. 

2017-ben szerepelt a The Therapist című televíziós program egyik epizódjában, amelyben kiderült, hogy 10 éves korában szexuálisan bántalmazta egy 16 éves barátja. Kijelentette, hogy 18 éves koráig senkinek nem szólt az esetről, ugyanis a bántalmazója azzal fenyegetőzött, hogy bántani fogja őt is és az édesanyját is. 18 éves korában, amikor Taylor a nagyanyjával élt, túladagolás útján öngyilkosságot kísérelt meg. A volt barátnőjének édesanyja a Des Moines-i kórházba vitte, ahol az orvosok képesek voltak újjáéleszteni. Ezt az életének legalacsonyabb pontjaként írta le. Corey 30 éves korában találkozott először édesapjával, most már tartják a kapcsolatot, bár azt mondta, hogy az útjaik nem keresztezik egymást túl gyakran.  

ZENEI KARRIER

STONE SOUR

Formáció és korai évek (1992–1997)
A Stone Sour-t Corey Taylor – aki később a Slipknot énekese lett –, és a korábbi dobos, Joel Ekman alapította. Taylor régi barátja, Shawn Economaki basszusgitárosként csatlakozott hozzájuk. E formáló évek során a Stone Sour két demószalagot rögzített 1993-ban és 1994-ben. 1995-ben csatlakozott a zenekarhoz Jim Root, aki szintén a Slipknot egyik tagja. 1996-ban ez a felállás egy újabb demó albumot rögzített, melynek dalait 2002-ben felhasználták az önálló, debütáló albumjukon. 1997-ben a zenekar visszavonult, amelynek során Taylor és Root több időt tölthetett a Slipknottal, akiknek újabb és újabb fellépéseik voltak Des Moines-ban, és hamarosan rekordügyletet is szereztek.

Stone Sour és hiátus (2000–2004)
Miután Josh Rand csatlakozott a zenekarhoz, felvették a debütáló albumjukat Cedar Falls-ban. A kiadás után az album a Billboard 200-as listáján a 46. helyre került. A Brother című dal – amely hallható volt a Pókember: Idegenben című filmben –, a második helyet érte el a Mainstream Rock Charton, valamint a negyediket a Modern Rock Tracks-en és az 56-at a Billboard Hot-on 100. A következő dal, az Inhale a Mainstream Rock slágerlistán a 18. helyet kapta. A csoport két Grammy-díj jelölést kapott a legjobb metál előadásért a Get Inside és az Inhale című dalaik számára 2003-ban és 2004-ben. Az album pedig elnyerte az arany minősítést. A zenekar hat hónapon át turnézott, mielőtt ideiglenesen szünetre vonultak volna. Taylor és Root visszatértek a Slipknothoz, hogy csatlakozzanak egy másik album elkészítéséhez és egy újabb turnéhoz.

Come What(ever) May (2005–2007)
A zenekar 2006-ban tért vissza, hogy kiadja a második stúdióalbumját, Come What (ever) May címmel. Elváltak útjaik a dobos Joel Ekman-nel, aki azért lépett ki, hogy gondozni tudja rákos fiát. Később felvették a jelenlegi dobost, Roy Mayorgát. Az album 2006. augusztus 1-jén jelent meg. A kritikusok pozitív véleménnyel fogadták, és az első héten 80 000 példányt értékesítettek, ami lehetővé tette számukra, hogy a Billboard 200-as listáján a negyedik helyen debütálhasson. A zenekar másfél évig turnézott, 2007. augusztus 14-én kiadták a Live in Moscow című albumot, kizárólag az iTunesnak. 

2006-ban a Sillyworld című daluk a Mainstream Rock dallistán a 2. helyet érte el. A Through Class sikeresnek bizonyult, ugyanis elérte az első helyet a Mainstream Rock Chart-on és a másodikat a Modern Rock Tracks-en.
2007-ben még két kislemezt bocsátottak ki, a Made of Scars-t és a Zzyzx Rd. -t. 2006-ban kaptak egy Grammy-díjat a legjobb metál előadásért.

Audio Secrecy (2009–2011)
A zenekar harmadik albumja, az Audio Secrecy Nashville-ben, a Blackbird Studios-ban került felvételre Nick Raskulinecz producerrel, és 2010. szemptember 7-én jelent meg. Corey Taylor szerint ez az album megidézi mindazt, amit akartak, amiért sóvárogtak és amiért harcoltak. „Ez metál, rock, lassú, puha, kemény, gyors, keserű, szép és ami a legfontosabb, ez valóságos. Nem kaphatsz ilyen albumot egy olyan zenekartól, amely nem létezik. Kidobjuk az óvatosságot azon az átkozott ablakon.” 

Felléptek a Rockstar Energy Drink Uproar Fesztiválon az Avenged Sevenfold és a Hollywood Undead mellett. A Stone Sour február végén és március elején a Soundwave Fesztiválon játszott Ausztráliában 2011-ben. Azt is bejelentették, hogy ki fognak adni egy élő DVD-t, amelyet az Egyesült Királyságban, Brightonban forgattak le. A zenekar turnézott az Avenged Sevenfolddal, a New Medicinnel és a Hollywood Undeaddel a Nightmare After Christmas Tour-on 2011-ben. 

2011. április 16-án bejelentették, hogy a basszusgitáros Shawn Economaki személyes okokból elhagyta a turnét. A helyére a turné idejére Jason Christopher került, aki korábban már játszott együtt Corey Taylorral. 2011 májusában a Stone Sour törölte a fennmaradó dátumokat, ugyanis a dobost, Roy Mayorgát egy kisebb stroke érte. Azóta már teljesen felépült. 

House of Gold & Bones (2012–2013)
A zenekar kiadta a The Pessimist című dalt 2012. március 27-én, amely ingyenesen letölthető a Facebook oldalukról. A dal korábban csak az iTunes deluxe verziójában volt elérhető a Transformers 3. számára. Ugyanebben az évben kiadták első DVD-jüket. 

2012. május 3-án Instagramon keresztül bejelentették, hogy a basszusgitáros, Shawn Economaki végleg elhagyta a zenekart. A helyére Rachel Bolan került. A Stone Sour 2012 elején kezdte el felvenni a negyedik stúdióalbumját. Corey Taylor kijelentette, hogy az album vagy dupla, vagy pedig koncepcionális lesz. Majd később bejelentették, hogy az új anyagot két külön albumként fogják kiadni. Az első album, a House of Gold & Bones – Part 1 világszerte 2012. október 23-én jelent meg. A második, a House of Gold & Bones – Part 2 pedig 2013. április 9-én, szintén világszerte. Mindezek mellett a projekt egy négyrészes, albumokhoz tartozó képregénnyel is büszkélkedhet, amely betekintés nyújt az ikerlemezeken szereplő zeneszámok dalszövegei mögé. 

2013-ban felléptek a Soundwave Fesztiválon Ausztráliában, és egyik vasárnap a Download Fesztiválon is. James Root gitáros 2013 tavaszán már nem turnézott a Stone Sour-ral, mivel egy rövid szünetet kellett tartania ahhoz, hogy dolgozhasson a .5: The Gray Chapter-ön a Slipknot-tal. Bár később kiderült, hogy kirúgták őt a bandából, ugyanis azt állította, hogy a zenekar csak a pénzre hajt. 

Burbank (2014–2016)
2014. október 5-én a Stone Sour Facebook-oldalán keresztül jelentette be, hogy a zenekar elkezdte felvenni legújabb középlemezét, amely 2015. április 18-án jelent meg és a Meanwhile in Burbank... címet kapta. A későbbiekben pedig Straight Outta Burbank... címmel egy újabb albumot jelentettek meg. 

Hydrograd (2017–napjainkig)
2016. július 26-án Corey Taylor, a frontember elmondta a Billboard-nak, hogy a hatodik stúdióalbumon 18 zeneszám kap majd helyet.

2017. január 23-án Corey Taylor által kiderült, hogy a zenekar elkezdett dolgozni Hydrograd nevű albumán. Corey Taylor egy interjúban jelezte, hogy az album nemcsak heavy metal elemeket fog magában foglalni, de a punk és a hard rock stílusok is nagyban jellemezni fogják. Az album 2017. június 30-án jelent meg világszerte és viszonylag pozitív visszajelzéseket kapott. 

2018 tavaszán és őszén a Stone Sour csatlakozott Ozzy Osbourne turnéjához. 2019. május 6-án bejelentették, hogy Roy Mayorga csatlakozik a Hellyeah nevű zenekarhoz, mint az új dobos, és ezzel felváltja Vinnie Paulot, aki 2018. június 22-én halt meg.  

SLIPKNOT

Háttér
1991-ben Des Moines legnagyobb metálzenekara az Atomic Opera volt, amelyben Jim Root volt a gitáros. A dobos, Joey Jordison megalapította a Modifidious nevű thrash metál zenekart. A Modifidious előzenekara volt az Atomic Opera-nak 1991. december 1-jén, ezek után a gitárosuk elhagyta a zenekart és az Atomic Opera-ba ment játszani. Jordison helyettesítette őt a helyi gitárossal, Craig Jones-szal. A dobos, Shawn Crahan újabb Des Moines-i zenekart alapított, melyet Heads on the Wall-nak nevezett el. A negyedik Des Moines-i zenekar a Vexx volt, ahol Anders Colsefni dobolt, a basszuson Paul Gray játszott és Josh Brainard volt a gitáros és az énekes. Ez idő alatt Crahan gyakran ment a Runway on Sundays nevű szórakozóhelyre, ahol találkozott más fiatal zenészekkel, hogy együtt zenéljenek. 1993 márciusáig Crahan Colsefni-vel, Gray-jel és Pat Neuwirth gitárossal játszott, a dalokat Gray pincéjében írták és adták elő. Az egyik felvett dal a "Slipknot" címet viseli.

1993-ban Des Moinesban megalakult az Inveigh Catharsis nevű zenekar, Gray basszuson, Brainard gitáron, Colsefni pedig dobokon játszott. Alkalmanként Jordison is csatlakozott hozzájuk. Brainard végül elhagyta a zenekart, hogy csatlakozzon Jordison és Jones együtteséhez, a Modifidious-hoz. 1994 folyamán a Modifidious néha ugyanazokon a showkon játszott, mint a Heads on the Wall. Gray Body Pit néven új zenekart alapított, amely viszonylag rövid idő alatt híressé vált. A Modifidious időközben abbahagyta a zenélést. Graynek nem sikerült rávennie, hogy Jordison csatlakozzon a Body Pithez, de nem sokkal a helyi gitártanár, Mick Thomson felvétele után a zenekar feloszlott. 

1995 szeptemberében Crahan és Gray megalapították a Pale Ones nevű bandát.
Nem sokkal azután, hogy megalakultak, Gray felkérte Jordison-t egy próbára, mert a zenekar szeretett volna kísérletezni további dobelemekkel. Jordison később csatlakozott a zenekarhoz, mint fő dobosa, Crahan pedig az ütőhangszeres lett. Továbbá Colsefni is ütőhangszeres lett, miközben a zenekar énekese is maradt. A zenekar ezután úgy döntött, hogy Brainard-ot a második gitárosukká kívánják tenni, és így már hatan voltak tagok. A zenekar december 4-én debütált, de ezúttal már a Meld nevet használták. 

Demó felvételek és kezdetek (1995–1998)
A zenekar korán megindult fejlődését annak tulajdonították, hogy Gray, Crahan és Jordison késő esti üléseket tartottak a Sinclair benzinkútnál, ahol ekkoriban Jordison dolgozott esténként. Ott történt, 1995 végén, hogy Jordison azt javasolta, cseréjék le az együttes nevét Slipknot-ra az azonos nevű daluk után. Decemberben – immáron Slipknot néven – elkezdtek dalokat felvenni a helybéli SR Audio stúdióban. Mivel nem volt szerződésük, a zenekar önfinanszírozta a projektet, amelynek költsége becslések szerint 40 000 dollár volt. 1996 februárjában a gitáros, Donnie Steele – aki keresztény volt – elhagyta a Slipknot-ot, miután megvitatta a zenekar dalszövegeit Sean McMahonnal. Az SR Audio projektjük keverési fázisai során Craig Jones-t vették fel, hogy helyettesítse Steele-t. A stúdióban töltött idejük alatt azonban a zenekar olyan mintákat vett fel, amilyeneket élőben nem tudtak előállítani. Ezt követően Jones lett a zenekar samplere, Mick Thomson pedig a helyettesítő gitáros. Ezután a bonyolult idő után a banda megjelentette Mate. Feed. Kill. Repeat. albumját 1996. október 31-én, Halloweenkor. 

A demó terjesztése a bandára és a producerre volt bízva, mielőtt 1997 elején átadták az Ismist lemezkiadónak. A Slipknot dalait egy kis mennyiségben lehetett hallani a helyi rádiókon. Azonban ez nem vezetett semmilyen érdeklődéshez más kiadóktól, így a zenekar visszatért a stúdióba, hogy új anyagokon dolgozzon. Ebben az időben a zenekar több melodikus vokált keresett a dalaiba. Ennek eredményeként vették fel Corey Taylor-t. A stúdióban dolgozó Slipknot továbbra is helyi koncerteket adott. 1997 szeptemberében Colsefni bejelentette, hogy elhagyja a zenekart. A rést Greg Welts töltötte be. 1998 elején a Slipknot egy második demót készített, melyen csak öt felvétel található. A zenekar kezdte felkelteni a lemezkiadók érdeklődését, majd 1998 februárjában a producer, Ross Robinson felajánlotta, hogy elkészíti a debütáló albumjukat, miután részt vesznek a próbákon. Nem sokkal ezután a DJ-t, Sid Wilson-t toborozták a zenekar kilencedik tagjává, miután nagy érdeklődést mutatott és lenyűgözte a zenekar tagjait. Június végén a Slipknot kapott egy 500 000 dolláros, hét albumú ajánlatot a Roadrunner Records-tól, a zenekar pedig 1998. július 8-án nyilvánosan aláírta a szerződést. Két nappal korábban Welts-t kirúgták a zenekarból, az esethez a többi tag nem kívánt fűzni semmit. Őt Brandon Darner váltotta fel, de ő sem maradt sokáig. 

Slipknot és megjelenés (1998–2000)
Darner helyére Chris Fehn került, mielőtt a Slipknot Malibu-ba utazott volna, hogy 1998 szeptemberében debütáló albumjukon dolgozzanak. Az album felvételének folyamán a Slipknot karácsonyra visszatért Des Moines-ba. Ebben az időszakban Brainard, a gitáros úgy döntött, hogy elhagyja a bandát, ugyanis nem volt elégedett néhány döntéssel, amit a zenekar hozott. A Slipknot később felvette Jim Rootot, hogy teljessé tegye a felállásukat, majd a zenekar visszatért Malibu-ba, hogy folytassa a már elkezdett munkát az új albumon. Az albummal 1999 elején végeztek, amely lehetővé tette számukra, hogy felléphessenek a 1999-es Ozzfest-en. Az Ozzfest jelentősen megnövelte a Slipknot rajongótáborát és az 1999. június 29-én megjelent album sikerét. A zenekar kiadta az első otthoni videóját, a Welcome to Our Neighborhood-ot, amelyet Thomas Mignone rendezett. Szintén ő rendezte a Wait And Bleed és a Spit It Out videoklipjét is. Ez a két dal a rádióban is hallható volt, a Slipknot pedig gyorsan fejlődött, főként a turné hatására. A zenekar 1999-ben és 2000-ben több országban is fellépett, hogy népszerűsítse az új albumot. 2000 elején a Slipknot első, a Roadrunner Records által kiadott albumja platina minősítést kapott.

Iowa and hiátus (2001–2003)
2001 elején kezdte felvenni a zenekar a Los Angeles-i Sound City és Sound Image stúdiókban a második albumját. Ebben az időben konfliktusok merültek fel a zenekar tagjai között a kiterjesztett turné és a felvételek időbeosztása miatt. Második lemezük felvétele 2001 februárjában véget ért, majd a zenekar megkezdte az Iowa World Tour-t. A Slipknot második albumja, az Iowa 2001. augusztus 28-án jelent meg. a Billboard listáján a harmadik helyen, az Egyesült Királyságban pedig az első helyen állt. Az albumon három kislemez található: The Heretic Anthem, Left Behind és a My Plague – utóbbi hallható volt a Resident Evil című filmben is. 2002-ben a Slipknot feltűnt a Rollerball című filmben, amelyben az I Am Hated című szerzeményüket adták elő. Az album megjelenése és intenzív promóciója számos országban teltházas előadást eredményezett. 

2002 közepén a Slipknot a belső konfliktusok miatt hiátusra ment, a tagok pedig más projektekre koncentráltak. A vokalista, Corey Taylor és a gitáros, James Root újra a Stone Sour-ban zenélt. Joey Jordison megalapította a Murderdolls névre keresztelt bandát, melynek vokalistája Wednesday 13 lett. Az ütőhangszeres Shawn Crahan is együttest alapított, To My Surprise néven, Sid Wilson pedig szólóban folytatta tovább karrierjét DJ Starscream-ként. Egy ideig a Slipknot jövője bizonytalan volt, sok spekuláció volt arról, hogy lesz-e egyáltalán harmadik album, vagy végleg feloszlanak-e. 

Mindazonáltal 2002. november 22-én a Slipknot kiadta a második DVD-jét, a Disasterpieces-t.

Vol. 3: (The Subliminal Verses) és második hiátus (2003–2007)
Számos késés után a Slipknot a Los Angeles-i The Mansion-ba költözött 2003 közepén, hogy elkezdjenek dolgozni a harmadik albumon Rick Rubin producerrel. 2004 elején befejeződtek a lemezen végzett munkálatok, és elindult a The Subliminal Verses World Tour. A Vol. 3: (The Subliminal Verses) 2004. május 24-én jelent meg; második helyen állt a Billboard listáján. Az album hat kislemezt tartalmaz: Duality, Vermilion, Vermilion, Pt. 2, Before I Forget, The Nameless, és The Blister Exists. A Slikpnot rögzítette az első élő albumját 9.0: Live címmel, kiadva pedig 2005. november 1-jén lett. A turné 2004-ben folytatódott, majd 2005-ben ért véget, mielőtt még második alkalommal is hiátusra mentek volna. 

2006-ban a Slipknot megnyerte első Grammy-díjját a „legjobb metál előadás” kategóriában a Before I Forget című daláért. Ez a dal a Guitar Hero III: Legends of Rock nevű játékban is szerepelt. 2006. december 5-én a Slipknot kiadta a harmadik DVD-jét, a Voliminal: Inside the Nine-t. Amíg hiátuson voltak, a tagok ismét másfajta projektekre koncentráltak: Taylor és Root visszatért a Stone Sour-ba, Jordison különféle együttesekkel turnézott, Crahan megalapította a Dirty Little Rabbits nevű zenekart, Wilson pedig ismét DJ Starscream néven tevékenykedett. 

All Hope Is Gone, harmadik hiátus és Gray halála (2008–2010)
A Slipknot negyedik albumjának előkészítése 2007 vége felé kezdődött. A munkálatokat a Sound Farm Studio-ban kezdték el 2008. februárjában Dave Fortman producerrel. Az album júniusban lett kész, a zenekar 2008. július 9-én megkezdte az All Hope Is Gone World Tour-t. A Slipknot negyedik albumját, az All Hope Is Gone-t 2008. augusztus 20-án adták ki, első helyen landolt a Billboard listákon. Öt kislemezt tartalmaz: All Hope Is Gone, Psychosocial, Dead Memories, Sulfur és Snuff. 2009 a Slipknot debütáló albumjának 10. évfordulója volt, hogy megemlékezzenek az eseményről, szeptember 9-én kiadták az album speciális kiadását. 2008-ban turnéra indultak, amely egészen 2009. október 31-ig tartott, amikor is megkezdték harmadik hiátusukat. 

A hiátus során a tagok saját projektjeikre összpontosítottak: Corey megalapította a Junk Beer Kidnap Band nevű együttest és a Stone Sour-ba is visszatért James-szel együtt, Shawn tovább dolgozott a Dirty Little Rabbits együttessel, Joey is visszatért a Murderdolls nevű zenekarjához és Rob Zombie új dobosa lett. A perkás Chris Fehn a Will Haven nevű együttes basszusgitárosa lett, Sid Wilson pedig saját neve után megalapította Sid nevű bandáját.
2010-ben Paul Gray tervezte, hogy turnéra megy a Hail! nevet viselő supergrouppal, de 2010. május 24-én holtan találták egy Urbandale-i szállodában. Halálának körülményei nem voltak azonnal ismertek, a boncolás nem tárta fel az okát. A halála utáni napon a zenekar fennmaradó nyolc tagja egy élő, maszk nélküli sajtótájékoztatót tartott Gray özvegyével és testvérével együtt. Ez a sajtótájékoztató volt az első alkalom, hogy Craig Jones-t maszk nélkül láthattuk. Június 21-én megerősítésre került, hogy a halál oka morfin és fentanil véletlen túladagolása volt. A zenekar habozott bejelentést tenni a Slipknot jövőjét illetően. 

A banda negyedik videóalbumja a (sic)nesses címet kapta és 2010. szeptember 28-án jelent meg. A DVD tartalmazza a Slipknot teljes fellépését a 2009-es Download Festival-on, egy 45 perces filmet az All Hope Is Gone turnéról, illetve a DVD megemlékezésül szolgált Paul Gray számára is.

Vissza a színpadra, Antennas to Hell és Knotfest (2011–2012)
A Slipknot 2011-ben tért vissza turnézni, számos fellépésük volt Európában. Az Iron Maiden és a Metallica mellett felléptek a Festival and Rock-on Rióban, illetve játszottak a Belgium's Graspop Metal Meeting-en is. Donnie Steele helyettesítette Gray-t a koncerteken. 

Elárulták, hogy befejezik és kiadják az ötödik stúdióalbumjukat, és hogy nincsenek terveik Paul Gray helyettesítését illetően. Joey Jordison elmondta, hogy elkezdték megírni az új album dalait, és hogy ő már 17 dalt megírt. 2012-ben felléptek a Mayhem Festival-on. 

2012. május 29-én a Roadrunner Records weblapján közzétételre került az Antennas to Hell előzetese. Később Corey Taylor a Twitteren keresztül közölte, hogy 2012. június 17-én ki fognak adni egy greatest hits albumot. Azt is elmondta, hogy a zenekar még nem vett fel új anyagokat, de demókat már összeállított egy új albumra. 

A Slipknot első saját zenei fesztiválja, a Knotfest 2012. augusztus 17-én került először megrendezésre. A fesztiválon bemutatásra került a Slipknot múzeum is. 2013. június 14-én a Slipknot másodszorra is fellépett a Download Festival-on. A zenekar körülbelül 90 000 ember előtt lépett fel, és kétszer kénytelen voltak megállítani a koncertet – egyszer az egyik dal közepén –, hogy a tömeg nyomására szétnyílt elülső barikádot helyreállítsák. 

Jordison távozása, .5: The Gray Chapter és új tagok (2013–2016)
A zenekar ötödik albumjának elkészítése 2013 végén kezdődött. Jim Root, a gitáros nem vett részt a Stone Sour januári turnéján, hogy anyagokat írhasson a Slipknot számára. 

2013. december 12-én a zenekar hivatalos honlapján került bejelentésre, hogy Joey Jordison 18 év után elhagyja a zenekart, személyes okokra hivatkozva. A hivatalos Facebook oldalán Jordison később azt mondta, hogy nem lépett ki Slipknotból, és hogy ő magát is megdöbbentette a hír. Jordison és a Slipknot egyaránt megígérte, hogy további részleteket tesznek majd közzé ezzel kapcsolatban. Taylor azt mondta, hogy Joey Jordison nem fog játszani az új albumon, ugyanis nem jelent meg egyetlen dalszerzői ülésen sem. 

2014. júliusában a Slipknot elkezdett előzeteseket közzétenni az új albumról a hivatalos honlapján és a szociális médián keresztül. a The Negative One címre keresztelt dal augusztus elsején került kiadásra, ezt követte négy nappal később a videóklip is, amelyet Shawn Crahan rendezett. A videóban egyik tag sem szerepelt. Augusztus 24-én megjelent a The Devil In I, illetve bejelentették az új album címét is. Hollandiában és Ausztráliában október 17-én, az Egyesült Királyságban október 20-án, világszerte pedig október 21-én jelent meg az új album, .5: The Gray Chapter néven.

A Slipknot október 25-én turnézni kezdett Észak-Amerikában az új album népszerűsítésének céljából. A zenekar 2015-ben a Soundwave Festival-on, Ausztráliában is fellépett. Egy basszusgitárost és egy dobost szerveztek be Gray és Jordison helyére, Crahan olyan maszkokat tervezett, amely megkülönböztette őket a bandától. A The Devil In hivatalos videóját, amelyen a zenészek a régi maszkjaiknak módosított változatát viselték – kivéve Taylor-t, Wilsont és Crahan-t, akik teljesen új maszkot viseltek – szeptember 12-én adták ki. A rajongók a videóban feltűnt dobos és basszusgitáros személyazonosságáról spekuláltak, de a zenekar nem nevezte meg őket hivatalosan.
December 3-án a banda egyik egykori személyzeti tagja közzétett egy fényképet és egy névlistát, amely megerősítette, hogy a basszusgitáros Alessandro Venturella és a dobos Jay Weinberg tagjai voltak az együttesnek a turné ideje alatt. 

A The Negative One-t 2014-ben Grammyre jelölték a „legjobb metál előadás” kategóriában.

2015. március 11-én, míg a zenekar nem turnézott, Mick Thomson, a gitáros kórházba került, miután részegen késsel harcoltak a bátyjával saját otthonukban. A testvérpár komoly, de nem életveszélyes sérüléseket szenvedett. 2015. augusztus 2-án a Hartfordban tartott koncert során a zenekar kénytelen volt megállni, miután Venturella-t hirtelen a kórházba kellett szállítani. 20 perc elteltével Taylor, az énekes azt mondta a közönségnek, hogy a zenekar folytatja a koncertet, Venturella nélkül. Később kiderült, hogy Venturella kiszáradás miatt esett össze. A zenekar következő három koncertje alatt Venturella csak a színfalak mögött játszott basszusgitáron, majd augusztus 8-án visszatért a színpadra. 

2016. szeptember 25-én a zenekar ismét fellépett a saját fesztiváljukon, a Knotfesten, ahol bemutatták a teljes Iowa albumot. 2016 novemberében a Slipknot ütőhangszerese, Shawn "Clown" Crahan egy Rolling Stone-i interjúban elmondta, hogy ő és a gitáros, Jim Root 2017 februárjában össze fog állni, hogy új anyagot írjanak az új Slipknot albumhoz. 

Negyedik hiátus, Fehn távozása és We Are Not Your Kind (2017–napjainkig)
A Slipknot énekese, Corey Taylor 2017-ben a másik zenekarával, a Stone Sour-ral csoportosult, majd június 30-án kiadták Hydrograd című albumukat. 2017. decemberében Crahan azt nyilatkozta, hogy a következő Slipknot album lesz számára az utolsó a zenekarral. 

Corey Taylor által 2018. októberében kiderült, hogy a zenekar 2019 elején lép újra stúdióba, és ugyanabban az évben szeretnék kiadni a hatodik albumot, majd világkörüli turnéra menni.

Október 31-én megjelent az All Out Life című zeneszámuk, amit egy videóklip is kísért. 

2019. március 4-én a zenekar bejelentette, hogy a következő album kiadásának dátuma 2019. augusztus 9. lesz, és hogy a Gnotira, a Volbeat és a Behemoth támogatásával fellépnek majd a Knotfest Roadshow-on.
Március 7-én a Slipknot a Metallica nyítózenekara volt a hatodik WorldWired turnéjukon Ausztráliában és Új-Zélandon október 17-től október 31-ig. 

2019. március 14-én Chris Fehn beperelte a zenekart, ugyanis állítólag nem fizettek neki. Fehn kifejezetten azzal vádolta Corey Taylor-t és Shawn Crahan-t, hogy több zenekarhoz kapcsolódó üzleti szervezeteket hoznak létre különböző államokban, amelyek pénzt gyűjtenek a zenekarból. Fehn arra szólította fel őket, hogy végezzenek teljeskörű könyvelést a zenekar összes vállalatával és eszközével kapcsolatban, annak érdekében, hogy megállapítsák az esetleges nyereségeket és károkat. 2019. március 18-án a zenekar bejelentette a hivatalosan honlapján, hogy Chris Fehn már nem tagja a zenekarnak. Néhány nappal később azonban az üzenetet eltávolították a honlapról, Fehn ügyvédje szerint az ütőhangszeres foglalkoztatási státusa a zenekarral nem változott. 2019 májusáig Fehn foglalkoztatási státusza a zenekarral nyilvánvalóan megváltozott, amint azt a zenekar Instagram-posztjaiban az új maszkokkal és Chris Fehn hiányzó nevével is nyilvánvalóvá tette. 

2019. május 16-án felléptek a Jimmy Kimmel Live!-on, illetve az új maszkokról is megosztottak képeket. Ugyanazon a napon kiderült, hogy az album címe We Are Not Your Kind lesz, közzétételre került a dallista, illetve az Unsainted című daluk videóklipje is. Ebben a klipben volt először látható a zenekar kilenc tagjának új maszkja, beleértve a még ismeretlen új ütőst is. 

2019. június 26-án hazánkban is felléptek a VOLT fesztivál keretein belül, ahol egy felejthetetlen koncertet adtak. 

Július 22-én kiadták a második dalt is a közeljövő albumjukról, Solway Firth címmel. Ezt kísérte egy zenei videó is, amely élő felvételeket tartalmazott a 2019-es fellépéseikből, valamint a The Boys című sorozat néhány jelenete is látható volt benne. 

 EGYÉB MUNKÁLATOK

Taylor vendégzenészként olyan előadók albumjain jelent meg, mint a Soulfly, az Apocalyptica, a Damageplan, a Steel Panther és a Code Orange. Részt vett az Anthrax albumjának, a Worship Music-nak a felvételében, de ezek kiadatlanok maradtak. 2005-ben közreműködött a Roadrunner United all-star albumján is, ugyanis énekelt a Rich Man című dalukban. Taylor rövid ideig megjelent a Steel Panther nevezetű együttes néhány dalában is (Death To All But Metal, Eyes Of A Panther és Asian Hooker). 2006-ban megalapította a Great Big Mouth Records-ot. Taylor két albumnál volt producer: a Face Cage egyik albumjánál, illetve a Walls of Jericho Redemption című albumjánál. A Billboard magazinnal készített interjúban 2009. január 13-án Taylor megerősítette, hogy szólóalbumot tervez, majd a Slipknot All Hope Is Gone World Tourja után visszatér a Stone Sour-hoz.

2009. március 30-án megerősítést nyert, hogy Taylor és a Junk Beer Kidnap Band 2009-ben fel fog lépni a Rockfesten.

A csoport 2009. április 24-én a Des Moines-i People's Court-on adott koncerten. Taylor a Dum Fux nevű zenekarával is játszik, ahol 1970-es punk rock és 1980-as évekbeli hair metal slágereket dolgoz fel. Corey Taylor az Audacious P-vel is fellép néha, amely elsősorban Tenacious D dalokat dolgoz fel. A rapper, Tech N9ne megerősítette, hogy Taylor szerepelt volna a K.O.D. című lemezén, de eltávolították őt, mert nem nyújtotta be időben a saját énekét. Corey elismerte, hogy jelentkezett a Velvet Revolver névre keresztelt zenekar énekesi posztjára, de ez nem működött. Egy Billboard-cikk szerint azonban valószínűnek tűnik, hogy ő lesz a Velvet Revolver énekese, bár hivatalos megerősítést nem tettek. Ugyanakkor 10 új dalt rögzített a zenekarral.
2018. június 21-én szerepelt a Code Orange együttes The Hunt című zeneszámában.

SZÍNÉSZI KARRIER

2013. december 4-én csatlakozott a Fear Clinic című horrorfilm stábjához. Bauert játszotta, aki a klinika egyik alkalmazottja volt, és azért küzdött, hogy a dolgokat irányítás alatt tartsa, amikor is elszabadult a pokol. Feltűnt a 2013-as horrorfilmben, a Bullied-ben is. 2015 októberében ő adta Fisher King üvöltését a Doctor Who című sorozatban.  

MAGÁNÉLET

2002. szeptember 17-én Taylor akkori felesége, Scarlett életet adott fiuknak, Griffin Parker-nek. Taylornak az egyik korábbi kapcsolatából van egy lánya, Angeline, aki 1992-ben született. Illetve van még egy lánya; Aravis. Taylor és Scarlett 2004. március 11-én házasodtak össze, majd 2007-ben elváltak. 2009. november 13-án Taylor feleségül vette Stephanie Luby-t a Las Vegas-i Palms Hotelben. 2017. december 28-án Taylor bejelentette Twitteren, hogy ő és Luby elválnak. 2019. április 7-én Instagram-odalán bejelentette, hogy elkötelezte magát a Cherry Bombs nevezetű együttes alapítója, Alicia Dove mellett.

Alkoholizmusban szenvedett, amin Scarlett segítette túl, illetve ő akadályozta meg őt az öngyilkosságban is. 2006-ban Taylor elmondta az MTV-nek, hogy 2003-ban megpróbált kiugrani a The Hyatt nyolcadik emeletének erkélyéről a Sunset Boulevard-on. Egy másik interjúban azt mondta, hogy a barátja Thom Hazaert akadályozta meg őt az ugrásban. Scarlett azután közölte vele, hogy vagy kijózanodik vagy semmisnek nyilvánítja a házasságukat. Mielőtt a Stone Sour elkezdte volna felvenni a Come What(ever) May című albumját 2006. januárban, Corey már józan volt.

2009. augusztus 3-án házigazda volt a Kerrang! Awards-on.

2010 szeptember elején Taylor bejelentette, hogy könyve, a Seven Deadly Sins: Settling The Argument Between Born Bad And Damaged Good 2011. július 12-én jelenik meg.  

ÉRDEKESSÉGEK

▬ célja az első naptól kezdve rockfilmek készítése volt 
▬ szereti a musicaleket, kedvence a Les Miserables 
▬ nagy rajongója Trent Reznor-nek és Dave Grohl-nak
▬ mielőtt csatlakozott volna a Slipkont-hoz az Adult Emporium nevű szexshop-ban dolgozott, hogy pénzt keressen
▬ apja születése előtt hagyta el őket, édesanyja azt kérte tőle, hogy maradjon ki Corey életéből

• volt barátnője, Scarlett felbérelt egy magánnyomozót apja megtalálására
• első találkozásuk nagyon jól sikerült, körülbelül 20 percig sírtak

▬ szereti a Pókembert

• a Stone Sour Brother című dalában látható rajta egy pókemberes gyűrű
• van róla tetoválása is
• fia középső neve Parker lett

▬ az Iowa című dal felvételénél teljesen meztelen volt, egy törött üveggel vagdosta magát, illetve magára hányt

❝ Innen származnak a legjobb dolgok. Meg kell törnöd magad, mielőtt valami nagyszerűt alkotsz.❞ 

KÖNYVEK

▬ The Tiger
2001–2016: Rock Sound
2010–2011: Seven Deadly Sins: Settling the Argument Between Born Bad and Damaged Good
2013: A Funny Thing Happened On The Way To Heaven (Or How I Made Peace With The Paranormal And Stigmatized Zealots & Cynics In The Process)
2015: You're Making Me Hate You: A Cantankerous Look at the Common Misconception That Humans Have Any Common Sense Left
▬ 2017: America 51: A Probe into the Realities That Are Hiding Inside "The Greatest Country in the World"

MASZKOK

     

● Slipknot (1999)
Fentről kinyúló raszta és kifejezéstelen, kísérteties arc. A raszták többnyire a saját hajából készültek, azonban egy idő után fájdalmassá vált számára, így műrasztára váltott.

 Iowa (2001)
Taylor Iowa-maszkja gyakorlatilag ugyanolyan volt, mint a zenekar debütáló albumjánál, kivéve, hogy vastagabb volt és sokkal ütöttebb megjelenése volt. Ehhez is voltak raszták, bár hosszabbak voltak és zöldre voltak festve.

Vol.3: (The Subliminal Verses) (2004)
Sérült latex maszkot viselt, amely lefedte az egész arcát. A maszk sok karcolással, öltéssel és kapcsokkal van ellátva, így nagyon ütötten és torzul nézett ki, az arc kifejezéstelen volt. A maszk főként sötétzöld és barna színű volt, de megtalálható volt rajta a vörös és a szürke szín is. Haját pedig színesre festette.

● All Hope Is Gone (2008)
Jellegzetes maszkot viselt, amely a feje nagy részét eltakarta, kivéve a tetejét. A maszkban nincs sok részlet: egy kis rés volt az orra alatt, egy kivágott terület a szája körül és két különböző méretű szem. 

● .5 The Gray Chapter (2014)
Arca teljes elülső oldalát takarta, és nem volt haja. A maszk alsó része (a felső ajkától lefelé) egy különálló rész, és úgy nézett ki, mintha a felső részre lett volna varrva. A felső rész eltávolítható volt, alatta egy szürke arc volt látható, sötétszürke vénákkal.

● We Are Not Your Kind (2019)
Ugyanúgy megvan a nyitott orr és száj része, mint az All Hope Is Gone ideje alatt, illetve van egy fekete festékcsík a szeme felett. Az új maszkot sok negatív kritika érte, ezért Corey egy kommentben azt írta,  soha nem fogja lecserélni. 

1999: Welcome to Our Neighborhood – önmaga
2001: We Sold Our Souls for Rock 'n Roll – önmaga
2002: Rollerball – önmaga
2006: Voliminal: Inside the Nine – önmaga
2008: Nine: The Making Of All Hope Is Gone – önmaga
2008: Get Thrashed – önmaga
2009: Of the (sic): Your Nightmares, Our Dreams – önmaga
2010: Audible Visions of (sic)nesses – önmaga
2011: Goat – önmaga
2013: Sound City – önmaga
2015: Fear Clinic – Bauer
2015: Doctor Who – Fisher King (üvöltés)
2016: QI - Series N – önmaga
2016: Officer Downe – Headcase Harry
2017: Nostalgia Critic – önmaga
2017: Day of the Gusano: Live in Mexico – önmaga
2018: The Therapist – önmaga
2018: Nostalgia Critic – önmaga 

SLIPKNOT


1997. október 31.: Crowz
Ez egy kevésbé ismert album, amit eredetileg 1997-ben adtak volna ki, de a tagcserék miatt ez elmaradt.

Have leaked
Coleslaw
Interloper (Anders énekhangjával)
May 17th
Windows (Corey énekhangjával)
Windows (Anders énekhangjával)
Untitled 1
Untitled 2
Carve (Corey énekhangjával)
Carve (Anders énekhangjával )
Prosthetics
Me Inside (Corey énekhangjával)
The Me Inside (Anders énekhangjával)
Tattered & Torn
Only One
Slipknot (Corey énekhangjával)
Heartache And A Pair Of Scissors (Anders énekhangjával)
Heartache And A Pair Of Scissors (Corey énekhangjával)


1999. június 29.: Slipknot

742617000027
(Sic)
Eyeless
Wait and Bleed
Surfacing
Spit It Out
Tattered & Torn
Me Inside
Liberate
Prosthetics
No Life
Diluted
Only One
Scissors
(tartalmazza az Eeyore rejtett számot)


2001. augsztus 28.: Iowa

(515)
People = Shit
Disasterpiece
My Plague
Everything Ends
The Heretic Anthem
Gently
Left Behind
The Shape
I Am Hated
Skin Ticket
New Abortion
Metabolic
Iowa


2004. május 25.: Vol. 3 (The Subliminal Verses)

Prelude 3.0
The Blister Exists
Three Nil
Duality
Opium of the People
Circle
Welcome
Vermilion
Pulse of the Maggots
Before I Forget
Vermilion, Pt. 2
The Nameless
The Virus of Life
Danger – Keep Away


2005. november 1.: 9.0 Live
Koncertlemez

CD 1:

The Blister Exists
(sic)
Disasterpiece
Before I Forget
Left Behind
Liberate
Vermilion
Pulse of the Maggots
Purity
Eyeless
Drum Solo
Eyeore

CD 2:

Three Nil
The Nameless
Skin Ticket
Everything Ends
Iowa
The Heretic Anthem
Duality
Spit It Out
People = Shit
Get This
Wait and Bleed
Surfacing


2008. augusztus 26.: All Hope Is Gone

Execute
Gematria (The Killing Name)
Sulfur
Psychosocial
Dead Memories
Vendetta
B"utcher's Hook
Gehenna
This Cold Black
Wherein Lies Continue
Snuff
All Hope Is Gone

Special Edition bónuszok:

Child of Burning Time
Vermilion Pt. 2
Til We Die


2012. július 24.: Antennas to Hell
Válogatásalbum a legnépszerűbb számaikból.

(sic)
Eyeless
Wait and Bleed
Spit It Out
Surfacing
People = Shi
Disasterpiece
Left Behind
My Plague
The Heretic Anthem
Purity
Pulse of the Maggots
Duality
Before I Forget
Vermilion
Sulfur
Psychosocial
Dead Memories
Snuff 2014. október 21.: .5: The Gray Chapter

XIX
Sarcastrophe
AOV
The Devil In I
Killpop
Skeptic
Lech
Goodbye
Nomadic
The One That Kills The Least
Custer
Be Prepared For Hell
The Negative One
If Rain Is What You Want
Override (bonus track)
The Burden (bonus track) 


2017. október 20.: Day of the Gusano: Live in Mexico

koncertlemez

Sarcastrophe
The Heretic Anthem
Psychosocial
The Devil in I
Me Inside
Vermilion
Wait and Bleed
Prosthetics
Before I Forget
Eeyore
Duality
Custer
Spit It Out
Metabolic
742617000027
Iowa
(sic)
People = Shit
Surfacing


2019. augusztus 9.: We Are Not Your Kind

Insert Coin
Unsainted
Birth of the Cruel
Death Because of Death
Nero Forte
Critical Darling
A Liar's Funeral
Red Flag
What's Next
Spiders
Orphan
My Pain
Not Long for This World
Solway Firth

 

STONE SOUR


2002. augusztus 27.: Stone Sour

Get Inside
Orchids
Cold Reader
Blotter
Choose
Monolith
Inhale
Bother
Blue Study
Take a Number
Idle Hands
Tumult
Omega


2003: Stone Sour (Special Edition)


2006. augusztus 1.: Come What(ever) May

30/30-150
Come What(ever) May
Hell & Consequences
Sillyworld
Made Of Scars
Reborn
Your God
Through Glass
Socio
1st Person
Cardiff
Zzyzx Rd.
Suffer (bonus)
The Frozen (bonus)


2007. augusztus 14.: Live in Moscow

30/30-150
Orchids
Take a Number
Reborn
Your God
Inhale
Come What(ever) May
Bother
Through Glass
Blotter
Hell & Consequences
Get Inside


2010. szeptember 7.: Audio Secrecy

Audio Secrecy
Mission Statement
Digital (Did You Tell)
Say You'll Haunt Me
Dying
Let's Be Honest
Unfinished
Hesitate
Nylon 6/6
Miracles
Pieces
The Bitter End
Imperfect
Threadbare2012. október 22.: House of Gold & Bones Part 1

Gone Sovereign
Absolute Zero
A Rumor of Skin
The Travelers - Part 1
Tired
RU486
My Name Is Allen
Taciturn
Influence of a Drowsy God
The Travelers - Part 2
Last of the Real  


2013. április 9.: House of Gold & Bones – Part 2

Red City
Black John
Sadist
Peckinpah
Stalemate
Gravesend
'82
The Uncanny Valley
Blue Smoke
Do Me a Favor
The Conflagration
The House of Gold & Bones


2017. június 30.: Hydrograd

YSIF
Taipei Person/Allah Tea
Knievel Has Landed
Hydrograd
Song #3
Fabuless
The Witness Trees
Rose Red Violent Blue (This Song Is Dumb & So Am I)
Thank God It's Over
St. Marie
Mercy
Whiplash Pants
Friday Knights
Somebody Stole My Eyes
When the Fever Broke

Utolsó frissítés: 2019.10.22. 19:07 ScreamQueen által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace