Starity

Dan Howell

Dan Howell Dan Howell nemzetisége 2024. 200rajongó 15vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 94%
 • stílus: 95%
 • szimpátia: 94%
 • Születési név
 • Daniel James Howell
 • Becenév
 • Dan
 • Születési idő
 • 1991. június 11.
 • Születési hely
 • Wokingham, Berkshire, Anglia
 • Foglalkozás
 • vlogger, szinkronszínész, író
 • Magasság
 • 192 cm
 • Eredeti hajszín
 • barna
 • Szemszín
 • barna
 • Csillagjegy
 • Ikrek
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Twitter-oldal
 • Facebook-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Phil Lester Anthony Padilla Chris Kendall Felix Kjellberg

Dan Howell életrajza

   DANIEL HOWELL 1991. június 11-én született a Berkshire-beli Wokinghamben, Winnershben nevelkedett. Van egy öccse, Adrian. Mielőtt regisztrált volna a YouTube-ra, a Focus DIY és az Asda üzletekben dolgozott. 2009-ig a Forest Schoolba járt, majd egyetem előtt kihagyott egy évet, ekkor töltötte fel első videóját. 2010-ben jogot kezdett tanulni a Manchester University-n, de egy év után abbahagyta, mert nem kötötte le az érdeklődését, helyette inkább a média felé fordította a figyelmét.

YOUTUBE KARRIER

   Első videóját, ami a Hello Internet címet kapta, 2009. október 16-án töltötte fel. Barátai, köztük Phil Lester unszolására döntött úgy, hogy folyamatosan tartalmat fog gyártani. Mára már 6.5 millió feliratkozóval büszkélkedhet, megtekintéseinek száma meghaladta a 640 milliót. A csatornája neve eredetileg danisnotonfire volt, amit 2017 májusában változtatott meg Daniel Howell-ra.

   Második csatornája, a danisnotinteresting ad helyet élő adásainak, valamint baki videókat tölt fel ide. Közel két millió feliratkozóval rendelkezik itt is.

   2014-ben Phil Lesterrel közösen létrehozta a DanAndPhilGAMES csatornát, ahol video- és társasjátékokkal foglalkoznak. A csatorna jelenleg bizonytalan ideig szünetel.

     2015. április 1-jén jött létre a DanAndPhilCRAFTS, ami egy áprilisi viccként készült. Ezt még két videó kövötte 2016. és 2017. április elsején, majd bejelentették, hogy többet nem foglalkoznak ezzel a csatornával.

   Phil Lester, PJ Liguori (KickThePJ) és Chris Kendall (crabstickz) mellett a Fantastic Foursome tagja volt. A csapat feloszlott, amikor Phil és Chris kapcsolata megromlott.

   Az ő nevéhez fűződik a 7 seconds challenge applikáció, amit Phillel közösen készített. Van egy közös társasjátékuk is, a Truth Bombs, amit TomSka és Hazel Hayes társaságában mutattak be videojátékos csatornájukon.

   Jelenleg bizonytalan ideig inaktív.

BBC RADIO 1

   2012 novemberében jelentette be a BBC, hogy 2013 januárjától Dan és Phil rendszeresen szerepelni fognak a vasárnapi esti adásban. A duó már korábban is dolgozott együtt a rádióval, készítettek videókat a YouTube csatornájukra és karácsonyi adásokat is levezényeltek már. A műsor nemzetközileg elérhető volt. 2014 augusztusában szerepeltek utoljára ebben az adásban, bejelentették, hogy a hétfő esti The Internet Takeover műsorban fognak innentől szerepelni más vloggerekkel együtt. 2016 áprilisában hallhattuk az utolsó adást. Rádiós munkásságukért Sony Awards díjat nyertek 2013-ban.

THE AMAZING BOOK IS NOT ON FIRE & THE AMAZING TOUR IS NOT ON FIRE

   2015. március 25-én a csatornáján bejelentette, hogy Phillel közösen írt egy könyvet, ami a The Amazing Book Is Not On Fire címet kapta. Az Egyesült Királyságban 2015. október 8-án adták ki, rá egy hétre a nemzetközi piacon is megjelent. A könyv New York Times Bestseller lett.

   Ugyanebben a videóban közölték, hogy 2015 októberében és novemberében körbeutazzák az Egyesült Királyságot a The Amazing Tour Is Not On Fire turné keretein belül. Többek között ezen a turnén adták elő a The Internet Is Here névre hallgató dalukat, aminek későbbi bevételeit a Stand Up To Cancer alapítványnak adományozták. A dal aranylemez lett.

   2016-ban a turnét az Egyesült Államokban folytatták, ami áprilisban kezdődött és júniusban ért véget. Ez volt a legnagyobb és legsikeresebb turné a YouTube turnék közül. Augusztusban Ausztráliába látogattak el, majd három európai nagyvárosba.

YOUTUBE RED & DAN AND PHIL GO OUTSIDE

   Szintén 2016-ban, októberben a The Amazing Tour Is Not On Fire filmként felkerült a YouTube Red-re egy dokumentumfilmmel együtt, ami a Dan and Phil's Story of TATINOF nevet kapta. Ők voltak az első brit youtuberek, akik helyet kaptak a YouTube Red platformon.

    A film mellett megjelentették második könyvüket, a Dan And Phil Go Outside-ot, ami képekben meséli el a turné történetét. Szintén New York Times bestseller lett.

INTERACTIVE INTROVERTS

   2017 novemberében Dan és Phil bejelentették második turnéjukat, az Interactive Introverts-t, egy világkörüli turnét, ami 2018 áprilisától szeptemberig tartott. Tizennyolc országban összesen nyolcvanszor szerepeltek, ezzel ez lett a legnagyobb youtuber turné. A BBC-vel együttműködve az egész turné elérhető DVD-n, Blu Ray-en és digitális formában, bónusz jelenetekkel és a rendező kommentárjaival kiegészítve.


YOU WILL GET THROUGH THIS NIGHT 

 2020 szeptemberében jelentette be, hogy inaktív időszakát írással töltötte. Könyve, mely a You Will Get Through This Night címet kapta, elsősorban a mentális egészségről szól: az önéletrajzi elemek mellett professzionális tanácsokat is tartalmaz, melyek szakemberektől származnak. 2021. május 16-án Dan John Greennel beszélgetett a könyvről egy virtuális esemény keretein belül. A könyv május 18-án jelent meg.

 

 

MAGÁNÉLET

   2017 októberében posztolt egy videót Daniel and Depression címmel, melyben elárulta, hogy depresszióval küzd. A videót a mentális egészség világnapján töltötte fel, melyben ő és Phil is a #HelloYellow projektet támogatták, ami az Egyesült Királyság-beli YoungMinds szervezetnek köszönhetően jött létre. Dan a YoungMinds egyik követe, rendszeresen adományt gyűjt nekik és több eseményükön is részt vesz.

     Dan 2011 augusztusától kezdve él együtt Phil Lesterrel, összesen négy otthonuk volt már. 2019. június 15-én coming outolt queerként a 45 perces, Basically I'm Gay című videójában, amiben Phillel való kapcsolatáról is ejtett pár szót, de a részleteket nem akarják kiteregetni a nyilvánosság elé. Dan a 2019-es londoni pride-on a Stonewall jótékonysági szervezet nevében jelent meg. 2021. június 25-én a YouTube Pride keretein belül, egy jótékonysági élő adásban válaszolta meg a nézők kérdéseit. 

ÉRDEKESSÉGEK

 — Kedvenc együttese a Muse, kedvenc albuma az Origin of Symmetry.
 — Zongorán játszik.
 — Balkezes.
 — Sokan gondolják úgy, hogy hasonlít Anthony Padillára, ezzel kapcsolatban készítettek egy közös videót Stop saying we look alike címmel.
 — 2018-ban a Stop, Speak, Support! kampány keretein belül Vilmos herceg oldalán az internetes bántalmazásról beszélt a Kensington Akadémián.
  — Angol, ír és skandináv felmenőkkel rendelkezik.
  — Természetesen göndör haja van, amit sokáig utált. 2017-ben hagyott fel azzal, hogy minden nap kivasalja.

DÍJAK

Sony Awards: Dan and Phil on BBC Radio 1 — Golden Headphones Award (2013)
Lovie Awards: Az év internetes személyisége (2014)
Summer in the City Awards: The Amazing Book Is Not On Fire — Az év youtuber könyve (2016)
British Online Creator Awards: The Amazing Tour Is Not On Fire Official Movie — Az év filmje (2016)
British Online Creator Awards: Phil is not on fire 7 — Az év kollaborációja (2016)

írta: bees knees

Doubles (2013)
The Forever Train (2013) 
— Newspaper Daisy
Big Hero 6 / Hős6os (2014) 
— technikus #1 (szinkronhang)
Asdfmovie9 (2015) (szinkronhang)
Oscar's Hotel for Fantastical Creatures (2015) 
— Brie (szinkronhang)
Smosh Babies (2015-2016) 
— Baby Dan (szinkronhang)
Rejects (2016) 
— önmaga
Sanders Shorts (2016) 
— önmaga
The Lion Guard / Az Oroszlán őrség (2016) 
— Majinuni (szinkronhang)
Asdfmovie10 (2017) (szinkronhang)
First Contact (2017) 
— önmaga

The Internet Is Here ft. Phil Lester (2016)

Utolsó frissítés: 2021.06.27. 19:07 bees knees által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace