Starity

Daniel Chae "Drama"

Daniel Chae Daniel Chae nemzetisége 4909. 81rajongó 5vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 100%
 • stílus: 100%
 • szimpátia: 100%
 • Születési név
 • Daniel Chae (채 다니엘)
 • Becenév
 • Daniel, Danny Boy, Drama, Dani
 • Születési idő
 • 1990. december 21.
 • Születési hely
 • Kalifornia, Los Angeles
 • Foglalkozás
 • énekes, modell, MC
 • Családi állapot
 • nőtlen
 • Magasság
 • 177 cm
 • Eredeti hajszín
 • fekete
 • Szemszín
 • sötétbarna
 • Csillagjegy
 • Nyilas
 • Linkek
 • Twitter-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Yang Yo Seob Amber Liu Jang In Tae David Kim Lee Dari Park Ji Su Lee Dongrim Peniel D. Shin Park Junho Kang Hee Gun San E

Daniel Chae életrajza


Születési név: Daniel Chae (채 다니엘)
Születési idő: 1990. december 21.
Születési hely: Los Angeles, Kalifornia
Magasság: 177cm
Súly: 60kg
Csillagjegy: Nyilas
Kínai csillagjegy:
Ügynökség: 2Works
Csapata: DMTN

"Mi mindig alázatosak és hűségesek vagyunk a zenében. Dalmata kutya vau vau vau. Kérlek adj nekünk sok-sok szeretet."

Daniel Chae vagyis korábbi színpadi nevén Drama 1990. december 21-én született Los Angelesben. Meglepte az embereket, hogy fiatalabb kora ellenére nagyon jól kijön a 30-as éveiben járó Inatival. Elmondása szerint Inati sokkal jobban bánik vele, mint a korabeli hyungjai. Kezdetektől fogva előtérbe helyezték Inati férfias megjelenését, míg Daniel kisfiús báját. Daniel áldásnak érezte, hogy csatlakozhatott a Dalmatian formációhoz.

Tetoválások

jobb lábszárán la monogram, hátán arab szó | jobb lábszárán kalifornia államot ábrázoló csontváz kéz

jobb lábszárán a 818-as szám,  hasán az 'Ambition, Desire' szavak | egy csókolózó pár a mellkasán, bal karját betöltő 

Daniel rengeteg tetoválást varratott magára. Korábban csak egy LA monogram díszelgett a jobb lábszárán, majd 2012. június végén egy Kalifornia államot ábrázoló csontváz kezet varratott mellé. 2012. májusában szintén a jobb lábszárára varratott, ezúttal egy '818 '-as szám látható (körzetszám - Los Angeles, Kalifornia, szülővárosa). 2011 márciusa körül került hátára arabul a 'one love' kifejezés. 2012. októberében a Gurupop 13. részében mutatta meg a hasán látható varratot, 'Ambition, Desire' (ambíció, vágy). 2015. júniusában a teljes bal karját betöltő tetoválást varratott magára. Ez év augusztusában mutatta meg először a teljes mellkasát betöltő tetoválását, ami egy csókolózó pár látható. Sajnos a jelentését nem tudni.

Érdekességek

- A Safety Zone megjelenése előtt megsérült a bal lába.
- Amber az egyik legjobb barátja, már azelőtt is ismerték egymást, hogy Koreába jöttek volna. Együtt lövették át a fülüket és ott volt vele, mikor tetoválást csináltatott. Amber adta neki a Drama becenevet.
- 2011. február 25-ei Music Bank fellépésük közben Inati véletlenül megütötte (1:19), majd később az ajkán apró vér is látszik (2:01 - 2:09). >>megnézem<<
- A Gurupop műsorban elárulta, hogy eddig 6 barátnője volt.
- Minden hyungjához szoros kapcsolat fűzi, különösen Inatihoz és Simonhoz ragaszkodik.
- Közeli barátok Yoseob-bal (Beast) mindketten az M-Boat cégnél voltak gyakornokok (hétfői koncertek) és rengetegszer énekeltek együtt a Soulmate nevű kávézóban. 2011-ben közös dal készítettek "First snow and first kiss" néven. Daniel az MV végén sírt, mert most más cégeknél vannak, így nem láthatják egymást olyan gyakran, mint régen. A dal a régi együtt töltött időkre emlékeztet.  
- Pop Seoul és Gurupop műsor MC-je volt. A PS-ban Peniel jött a helyére.

Botránya

2013. március 8-án Daniel ellen elfogatóparancsot nyújtottak be a rendőrségen, marihuána értékesítés és használat gyanújával. Azonban a rendőrségi tesztek nem mutattak ki marihuánát a szervezetében. Ugyanezen a napon további haj vizsgálatok pozitív eredményt mutattak, majd Daniel elismerte, hogy segített forgalmazni, ugyanakkor ő és az ügynökség is megerősítette, hogy nem élt vele és nem is adta el. Azonban kiderült, hogy tizenkétszer szerepet játszott marihuána eladásban és négyszer ő adott el. Egy év börtönre és 7,160,000 koreai won (=1483253.06 FT) pénzbírságra ítélték.  Kim Joo Hyun bíró később módosította az ítéletet 3 év próbaidőre, 120 óra közhasznú munkára és 80 óra rehabilitációra. "Módosítottuk az ítéletet, mert Daniel nővére megígérte, hogy oda fog figyelni rá és Daniel nem mutatott ellenállást a vizsgálatok során." Daniel bocsánatot kért; "Ha megkegyelmeznek az ország hasznára leszek. Bocsássanak meg nekem." A húga visszaköltözött vele az Egyesült Államokba és odafigyel rá, hogy Daniel bejárjon az egyetemre.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Tagok
Inati (leader, rapper)
Dari (rapper)
Simon/Jakops (énekes, rapper)
Donglim/Trap (énekes)
Jeesu/Kixs (énekes)
Daniel/Drama (maknae, énekes)

Ex-tag
DayDay (rapper, 2010 - 2012)

2009, pre-debüt

Az akkori formációt négy fiú, Dari, DayDay, Inati és Simon alkotta. Debütálásuk előtt segédkeztek MC Mong ötödik albumán, mely a Humanimal nevet viseli, azon belül is a Dalmatian Love számon. Röviddel ezután Jeesu csatlakozott a négy fiúhoz, s immár öttagú lett a Dalmatian. 
A héttagú formációról kiderült, hogy minden tag rendelkezik korábbi tapaszlattal. Inati modellként dolgozott, olyan márkáknak, mint McDonald's, Sky Sky és LG070, valamint tagja volt a People Crew-nek MC Mong-gal együtt. Dari, DayDay, Simon és Jeesu már mind szerepeltek korábban MC Mong albumain és feltűntek a koncertjein. Dari közreműködött MC Mong negyedik és ötödik albumán is. DayDay korábban a JYP Entertainment gyakornoka volt, valamint olyan kpop legendákkal dolgozott együtt, mint Lee Hyori , Wonder Girls , Son Dambi , Uhm Junghwa , Wheesung és Baek Jiyoung. Daniel feltűnt Yang Yoseob, How to Seduce Mr. Daniel videójában.

2010, debüt és Daniel duó dala

Maga a Dalmatian formáció 2009 végén került felfedésre, azonban az első treaser képek és videók 2010. augusztusában jelentek meg. A debütáló kislemezük, Round 1 néven 2010. szeptember 1-jén jelent meg, melynek dalszövegét MC Mong és Kim Do Hoon írta. Simon nem sokkal a debütálás után kilépett személyes okokra hivatkozva. 2010. november 26-án Daniel és Yang Yoseob duóként kiadta a First Snow, First Kiss nevű kislemezüket, melyhez zenei videó is készült. 

2011 - 2012, első mini-album és State of Emergency visszatérés

A visszatérést megelőzően az ügynökség kiadott egy nyilatkozatot, miszerint a Dalmatian hivatalos fanklubja a Dalmates nevet viseli és Daniel nem használja többi a Drama művésznevét. 2011. február 14-én kiadták első mini-albumukat, Dalmatian: 1st Mini Album néven, s maga a mini-album két dalt tartalmaz. Nem sokkal a megjelenést követően mindkét dalhoz felkerült egy-egy zenei videó is. A promóciók végeztével, 2011. április 25-én Dari megkezdte kötelező katonai szolgálatát. Időközben DayDay kilépett személyes okok miatt, s a tagok megkérték Simon-t, hogy csatlakozzon. 2012. május 15-én, az  öttagú formáció kiadta második mini-albumát, State of Emergency néven.  2012. novemberében lejárt a szerződésük az IS Entermedia Group-pal, így átszerződtek a 2works Entertainment-hez.

2013, névváltoztatás, Safety Zone visszatérés és Daniel drogbotránya

2013-ban a névváltozatás mellett döntöttek, mely egy mozaik szó lett, a DMTN (Desire. Motivation. Timing. Now). Az ügynökség így kommentálta a névváltoztatást; "ritka, hogy egy csapat kezdeményezze a névváltoztatást. Azonban azért született meg ez a döntés, mert egy teljesen különböző és egy sokkal érettebb képet szeretnének kialakítani". A névváltozatást követően Donglim is bejelentette, hogy nem használja többé a Youngwon művésznevet. Január 21-én megjelentek az első teaser képek, majd január 28-án a visszatérő zenei videó is, s a mellé társuló single-vel, Safety Zone néven. 2013. március 8-án Daniel ellen elfogatóparancsot nyújtottak be a rendőrségen, marihuána értékesítés és használat gyanújával. Azonban a rendőrségi tesztek nem mutattak ki marihuánát a szervezetében. Ugyanezen a napon további haj vizsgálatok pozitív eredményt mutattak, majd Daniel elismerte, hogy segített forgalmazni, ugyanakkor ő és az ügynökség is megerősítette, hogy nem élt vele és nem is adta el. Azonban kiderült, hogy tizenkétszer szerepet játszott marihuána eladásban és négyszer ő adott el. Egy év börtönre és 7,160,000 koreai won (=1483253.06 FT) pénzbírságra ítélték. Kim Joo Hyun bíró később módosította az ítéletet 3 év próbaidőre, 120 óra közhasznú munkára és 80 óra rehabilitációra. "Módosítottuk az ítéletet, mert Daniel nővére megígérte, hogy oda fog figyelni rá és Daniel nem mutatott ellenállást a vizsgálatok során." Daniel bocsánatot kért; "ha megkegyelmeznek az ország hasznára leszek. Bocsássanak meg nekem". A húga visszaköltözött vele az Egyesült Államokba és odafigyel rá, hogy Daniel bejárjon az egyetemre. Az ügynökség a csoport szüneteltetése mellett döntött, míg a tárgyalások folynak, azonban megerősítették, hogy Daniel nem lépett ki a csapatból, ahogy a tagok is "sose gondoltunk arra, hogy Danny nélkül folytatnánk". Októberben Dari, Inati és Jeesu kiadott egy dalt, I Like You néven, amit Jeesu írt.

2014 - , szünet és szólótevékenységek

A tagok Daniel botránya óta szólótevékenységeikre koncentrálnak. Simon Jakops néven producer és dalszerző, DayDay feltűnt a Show me the money 4 évadában versenyzőként, Donglim Trap néven underground rapperként tevékenykedik, Jeesu KIXS néven szólótáncos, Dari is szólókarrierjére koncentrál, Inati a színészkedést helyezi előtérbe, valamint 2014. augusztus 18-án megnyitotta saját pubját. 

Hivatalos naver oldaluk
Hivatalos daum oldaluk
Hivatalos instagram oldala
Hivatalos twitter oldala

írta: bae hee yeon

TV műsorok
2012 - 2013: Pops in Seoul (MC)
2012: GURUPOP Show (MC)
2011: KBS Let's Go Dream Team! Season 2 (68. rész)

Zenei videók
LeeSsang - Tears

Kislemezek
2010: First Snow and First Kiss (ft. Yang Yo Seob)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mini-albumok
2012: State of Emergency (2012)
2011: Dalmatian: 1st Mini Album (2011)

Kislemezek
2013: Safety Zone
2012: E.R 
2011: That Man Opposed (remix)
2011: Lover Cop 
2011: That Man Opposed 
2010: Round 1 

Utolsó frissítés: 2017.04.24. 12:12 Bae Hee Yeon által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace