Starity

Daniel Radcliffe

Daniel Radcliffe Daniel Radcliffe nemzetisége 60. 4209rajongó 383vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 94%
 • stílus: 85%
 • szimpátia: 87%
 • Születési név
 • Daniel Jacob Radcliffe
 • Becenév
 • Dan
 • Születési idő
 • 1989. július 23.
 • Születési hely
 • Hammersmith, Egyesült Királyság
 • Foglalkozás
 • színész
 • Családi állapot
 • nőtlen
 • Magasság
 • 165 cm
 • Eredeti hajszín
 • barna
 • Szemszín
 • kék
 • Csillagjegy
 • Oroszlán
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Emma Watson Gary Oldman Ralph Fiennes Tom Felton Rupert Grint J. K. Rowling

Daniel Radcliffe életrajza

KORAI ÉVEK
Daniel Jacob Radcliffe 1989. július 23-án született a hammersmith-i Sarolta Királyné Kórházban, az Egyesült Királyságban, Marcia Jeannine Gresham (leánykori nevén Jacobson) és Alan George Radcliffe egyetlen gyermekeként. Édesanyja zsidó, Dél-Afrikában született és az essexi Westcliff-on-Sea-ben nevelkedett. Édesapja az észak-írországi Banbridge-ben nevelkedett, munkásosztály-beli protestáns családban - anyai ősei lengyel és orosz zsidó bevándorlók voltak. Gyerekként mindkét szülő színészkedett; édesanyja casting ügynök, és a BBC több projektében is közreműködött, köztük a Linley felügyelő nyomoz című sorozatban, vagy a Walk Away and I Stumble című filmben. Édesapja irodalmi ügynök.

Öt éves kora óta színészkedni akart, s debütálására végül 1999 decemberében került sor a BBC One által Charles Dickens regényéből készült kétrészes minisorozatban, a Copperfield Dávidban, ahol a főszereplő fiatal énjét alakította. Tanulmányait két magániskolában folytatta: Chelsea-ben, a Cadogan Square-en található Sussex House Schoolban, valamint a City of London Schoolban, mely a Temze északi partján, London pénzügyi negyedében (a City-ben) áll. Az első Harry Potter film bemutatója után nehézzé vált számára az iskola látogatása, sok tanuló ugyanis ellenségesen bánt vele, bár saját bevallása szerint inkább csak szerettek volna "bemosni egyet a gyereknek, aki Harry Pottert játssza", nem voltak féltékenyek rá.

Ahogy színészi karrierje átírta az időbeosztását, Daniel a forgatáson tartózkodó magántanárok segítségével folytatta a tanulást. Bevallotta, hogy sosem ment jól neki az iskola, "nagyon nehéz" munkának és haszontalannak tartotta. 2006-ban tette le a három AS-szintű vizsgát, amelyeket kitűnő eredménnyel teljesített, de úgy döntött, abbahagyja a tanulást, így nem ment főiskolára vagy egyetemre. Érvelésének része volt, hogy már tudta: színészkedni és írni szeretne, ráadásul nehézkes lenne valódi egyetemi életet élni. "A paparazzik imádnák" - mondta a Details magazinnak 2007-ben - "ha valahol lenne egy party, egész biztosan megtudnák, hová menjenek."

KARRIER

HARRY POTTER
2000-ben David Heyman producer kérésére jelentkezett Harry Potter szerepére, J. K. Rowling brit írónő világszerte sikeressé vált könyvének filmadaptációjába, a Harry Potter és a bölcsek kövébe. Rowling egy ismeretlen brit színészt szeretett volna a szerepre, és amint a rendező, Chris Columbus meglátta Danielt a Copperfield Dávidból kivágott felvételen, arra gondolt: "Pontosan ezt akarom. Ő itt Harry Potter." Rengeteg meghallgatással és nyolc hónappal később kiválasztották a szerepre. Rowling is támogatta a választást: "Nem hiszem, hogy Chris Columbus jobb Harry-t találhatott volna. Daniel szülei először visszautasították az ajánlatot, ugyanis azt mondták neki, a szerződés hat filmre szól, amelyeket Los Angelesben fognak leforgatni. Ehelyett a Warner Bros. két filmre szóló szerződést ajánlott, az Egyesült Királyságban zajló forgatással; Danielnek akkoriban fogalma sem volt, hogy két filmnél többet készíthet majd.

2001-ben került sor a Harry Potter és a bölcsek köve bemutatójára - Daniel hét számjegyű fizetést kapott a szerepért, de elárulta, a pénz "nem volt olyan fontos" számára; szülei úgy döntöttek, befektetik számára a pénzt. A film hatalmas sikert aratott, és pozitív kritikákat kapott: "Radcliffe minden olvasó képzeletének megtestesülése. Csodálatos egy ilyen fiatal hőst látni, aki úgy néz ki, akár egy tudós, tele van kíváncsisággal és valódi érzelmekkel, ami mély intelligenciával és a család iránti vágy felfedezésének örömével párosul" - írta Bob Graham, a San Francisco Chronicle kritikusa.

2002-ben került sor a második rész, a Harry Potter és a titkok kamrája bemutatójára - a kritikusok ismét kiemelték a színészek teljesítményét, de magát a filmet nem magasztalták annyira, mint az első részt. A 2004-ben bemutatott Harry Potter és az azkabani fogoly volt a harmadik a sorban. A New York Times kritikusa, A. O. Scott ezúttal lehúzta Daniel játékát, s azt írta, Emma Watsonnak kellett elvinnie az előadást. 2005-ben mutatták be a negyedik részt Harry Potter és a tűz serlege címmel, amely akkor a második legnagyobb bevételt hozó film lett a sorozatban; Daniel kiemelte a film humorát, mint a film kreatív sikerének okát.

A franchise jövője veszélybe került, amikor Daniel és két főszereplő-társa, Emma Watson és Rupert Grint azon hezitáltak, aláírják-e a szerződést az utolsó két részre; végül Daniel 2007 márciusában aláírta a szerződést, ezzel pontot tett a sajtó "spekulációjára, amely szerint Daniel az Equusban való szereplése miatt nem folytathatja szerepét", a darabban ugyanis meztelenül játszott a színpadon. 2007-ben mutatták be a sorozat ötödik részét Harry Potter és a Főnix rendje címmel, s Daniel úgy nyilatkozott, David Yates rendezőnek és Imelda Staunton színésznőnek köszönhetően ennek a résznek a forgatását élvezte legjobban. Alakításáért számos díjat nyert, és még többre jelölték, köztük övé lett a 2008-as National Movie Award, legjobb színészi alakítás kategóriában. A sorozat sikerének köszönhetően Daniel, Emma és Rupert otthagyták kéz-, láb- és pálcanyomukat a hollywoodi Grauman's Chinese Theatre-ben. 2009 júliusában mutatták be a hatodik filmet, a Harry Potter és a félvér herceget, s alakításáért Danielt legjobb színész és nemzetközi szupersztár kategóriában is jelölték a 2010-es MTV Movie Awardson.

Pénzügyi és forgatókönyvi okokból az utolsó könyvet két filmre osztották, és egyszerre forgatták le, ami a rajongók nemtetszését váltotta ki. Daniel maga is megvédte a két részre osztást, ugyanis lehetetlen lett volna az utolsó regényt egyetlen filmben rendesen adaptálni. Hozzátette, hogy az utolsó film rendkívül gyors ütemű lesz, sok akcióval, míg az első része inkább nyugodt, és a karakterfejlesztésre fókuszál majd. Azt is elmondta, ha kombinálták volna a kettőt, utóbbi nem éli túl a vágóasztalt. A forgatás 2010 júniusában kezdődött és egy teljes évig tartott - az utolsó napon a stáb egészével együtt maga Daniel is sírva fakadt.

A franchise záródarabját, a Harry Potter és a Halál ereklyéi 2. részét 2011 júliusában mutatták be. Danielt és a filmet is elismerték a kritikusok: Ann Hornaday azt írta a The Washington Post hasábjain: "Ki gondolta volna, hogy Radcliffe, Grint és Watson ilyen jó színészekké válnak?" Hozzá hasonlóan Rex Reed azt írta: "Őszintén szólva sajnálom, hogy elbúcsúzunk [Radcliffe-től]". Peter Travers, a Rolling Stone kritikusa csak annyit üzent Daniel számára: "Nagyszerűen játszott, uram." Roger Ebert nagyon pozitív hangnemben írt a filmről, de úgy érezte, Radcliffe, Grint és Watson játékát "háttérbe szorították a mellékszereplők."

Daniel maga is bevallotta, hogy néhány ember sohasem lesz képes különválasztani őt a karakterétől, de ő maga "büszke, hogy mindörökre ehhez a filmsorozathoz kötik majd". Bár pozitív emlékek fűzik a sorozathoz, nem kíván több Harry Potter filmben részt venni. Miután Rowling úgy nyilatkozott, talán ír egy nyolcadik könyvet a sorozathoz, Danielt több interjúban is megkérdezték, vállalná-e benne újra Harry szerepét, s erre úgy reagált: "Nagyon kétlem. Szerintem tíz év nagyon hosszú idő egyetlen karakterrel." Annak ellenére, hogy mennyi időt szentelt a sorozatnak, nem hagyta ki a gyermekkorát, mint a legtöbb gyerekszínész: "Sokkal jobb perspektívát kaptam az életről azzal, hogy Pottert játszhattam."

2001-TŐL 2009-IG
Daniel filmes debütálására 2001-ben került sor A panamai szabóban, John le Carré 1996-os kémregényének adaptációjában, és mérsékelt kereskedelmi sikerré vált. 2002-ben szerepelt először színpadon: a Kenneth Branagh által rendezett The Play What I Wrote sztárvendégeként tűnt fel. (Maga Branagh a Harry Potter második részében színészkedett.) 2007 szeptemberében mutatták be Fiúk a parton című filmjét, amely egy ausztrál csládi dráma négy árváról. A filmet még 2005-ben forgatták le. Szintén 2007-ben került bemutatása az Édes fiam, Jack című életrajzi-történelmi TV film, amelyben Rudyard Kipling fiát alakította Carey Mulligan, David Haig és Kim Cattrall oldalán. A film pozitív fogadtatásban részesült, többen is kiemelték Daniel alakítását a 18 éves, a háborúban eltűnt katona szerepében. "Sok korombeli embernek az I. világháború csak egy tétel a történelemkönyvben. Engem mindig is lenyűgözött a téma, és szerintem ma is ugyanannyira aktuális, mint korábban volt" - nyilatkozta Daniel a filmről.

Tizenhét évesen úgy döntött, ideje megmutatnia az embereknek, hogy felkészült a felnőtt szerepekre, ezért szerepet vállalt Peter Shaffer darabjában: az Equust 1973-as első bemutatója óta senki sem állította színpadra, és Daniel a főszereplő Alan Strang, egy istállós-fiú bőrébe bújt, aki megszállottan rajong a lovakért. Az előzetes jegyeladásból 1,7 millió font bevétel keletkezett és a média különös érdeklődéssel várta a bemutatót, Daniel ugyanis meztelen jelenetet vállalt a darabban. Az Equus 2007. február 27-én nyitott és egészen június 9-ig volt műsoron. Daniel alakítását pozitívan fogadták a kritikusok, lenyűgözte őket Daniel szerep-ellenes alakításának mélysége. Charles Spencer, a The Daily Telegraph írója szerint Daniel "drámai erővel és felvillanyozó színpadi jelenléttel rendelkezik, amely hatalmas ugrást jelent előre." Hozzátette: "Sohasem hittem volna, hogy a kicsiny (de tökéletes formázott) Radcliffe-et valaha baljós figurának tartom majd, de Alan Strangként... vannak pillanatok, amikor valóban ijesztőnek tűnik dühében és zavarodottságában. A produkció 2008 szeptemberében a Broadwayre költözött, s természetesen Daniel maradt főszerepben. Daniel úgy nyilatkozott, nagyon ideges volt a szerep megismétlése miatt, az amerikai közönséget ugyanis sokkal megkülönböztetőbbnek gondolta a londoninál. Alakításáért Drama Desk-díjra jelölték.

2010-TŐL NAPJAINKIG
2010-ben szinkronhangként vendégszerepet kapott A Simpson család egy epizódjában, majd J. Pierrepont Finch szerepében tűnt fel a How to Succeed in Business Without Really Trying című Broadway-darabban, 2011-ben. A szerepet korábban olyan Broadway-veteránok tudhatták magukénak mint Robert Morse vagy Matthew Broderick. A darabban John Larroquette, Rose Hemingway és Mary Faber is részt vettek. Maga Daniel és a produkció is kedvező kritikákat kapott, az USA Today szerint "Radcliffe elképesztő sikert arat, de nem azzal, hogy beárnyékolja színésztársait, hanem azzal, hogy lelkiismeretes harmóniában dolgozik velók - és ő a robbanás a folyamatban." Alakításáért Drama Desk-díjra, Drama League-díjra és Outer Critics Circle-díjra is jelölték. Maga a darab később kilenc Tony-jelölést kapott, s Daniel 2012. január 1-jéig szerepelt benne.

Az első Harry Potter utáni filmje A fekete ruhás nő című horror volt, Susan Hill 1983-as regényének adaptációja. A filmet 2012. február 3-án mutatták be az Egyesült Államokban és Kanadában, s egy héttel később az Egyesült Királyságban. Daniel egy ügyvédet alakít, akit egy épp elhunyt, titokzatos nő jogi ügyeinek a rendezésére küldenek ki, és megérkezése után nem sokkal különös események és egy fekete ruhás nő szellemének kísértésével kell szembenéznie. Elmondása szerint "hihetetlenül izgalmas", hogy része lehetett a filmben, és a forgatókönyvet "gyönyörűen megírtnak" érzi.

2013-ban Allen Ginsberg amerikai költő szerepében láthattuk az Öld meg kedveseid című thriller-drámában, John Krokidas rendezésében. Ugyanebben az évben Michael Dowseand filmjében, a The F Word című romkomban szerepelt, amelyet TJ Dawe és Michael Rinaldi Toothpaste and Cigars című darabjából Elan Mastai írt. Ezt követően az amerikai Szarvak című dark fantasy horror főszerepévben láthattuk, Joe Hill regényének adaptációjában, Alexandre Aja rendezésében. Mindkét filmet a 38. Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon mutatták be.

Szerepet vállalt a Noël Coward Theatre-ben újra színpadra küldött The Cripple of Inishmaanben, Martin McDonagh sötét humorú vígjátékában, a főszereplő Billy Claven szerepében, amiért megnyerte a WhatsOnStage díjat, legjobb színész kategóriában. 2015-ben Igor szerepében láthattuk a Victor Frankenstein című sci-fi horrorban, Paul McGuigan rendezésében. A forgatókönyvet Max Landis készítette Mary Shelley 1818-as Frankenstein című regénye alapján. Ugyanebben az évben Sam House, a Rockstar Games alapítójának szerepében láthattuk a The Gamechangers című életrajzi drámában.

2016-ban Manny-t, a beszédes hullát alakította Az ember, aki mindent tudott címá indie filmben. Ugyanebben az évben Walter Mabry megformálója volt a Szemfényvesztők 2. című akció kalandfilmben, ironikusan egy olyan technikus csodagyereket alakítva, aki ellenzi a mágiát. Szintén szerepelt az off-Broadway-n, a The Public Theater-ben egy dokumentumszerű színházi darabban, a Privacy-ben tűnt fel, Az Író szerepében. Szerepelt a 2016-ban bemutatott Imperiumban, mint Nate Fosterm egy idalista DBI ügynök, aki álruhát ölt, hogy lebuktasson egy radikális csoportot, akik a fehérek felsőbbrendűségét hirdetik.

2017-ben a Woody Harrelson által írt és rendezett Lost in London című vígjáték-drámában önmagaként tűnt fel, majd Rosencrantzot alakította a Rosencrantz és Guildenstern halott című darabban, a Brit Nemzeti Színházban. Ezt követően főszerepet játszott a Dzsungel című életrajzi kalandfilmben. 2018-ban a Beast of Burden című független akció-thrillerben egy pilótát alakított, aki drogot csempész át a határokon.

2019-ben vendégszerepelt a 2 Dope Queens című sorozat egy epizódjában, majd Steve Buscemi oldalán főszerepet játszott a Csodatévők első évadában. A második évadot 2020 januárjában vetítik. Ugyanebben az évben szinkronszínészként működött közre a Playmobil: A filmben, majd feltűnt a Guns Akimbo című akció-vígjátékban is. 2020-ban főszerepben láthatjuk majd az Escape from Pretoria című thrillerben. 

MAGÁNÉLET
2008-ban kiderült, hogy Daniel neurológiai rendellenességgel küzd, méghozzá mozgáskoordinációs zavarral (DCD). Ez néha olyan egyszerű tevékenységek elvégzését nehezíti meg számára, mint az írás vagy a saját cipőfűzőjének bekötése. "Nehéz időszakom volt az iskolában, olyan értelemben, hogy mindenben gagyi voltam, nem volt fellelhető tehetségem" - nyilatkozta. 2010 augusztusában abbahagyta az alkohol fogyasztását, miután rádöbbent, hogy kezdett függővé válni.

2007 novemberében Jacob Gershon írói álnév alatt jelentetett meg néhány verset a Rubbidh nevű underground divatmagazinban. A név eredete Daniel középső neve, valamint édesanyja leánykori nevének zsidó változata. Közeli barátságot ápol Harry Potter-beli kollégáival, Tom Feltonnal és Emma Watsonnal, mindemellett pedig szorosan összefonódott kapcsolata a családjával, akik állítása szerint a földön tartják.

A források eltérnek annak tekintetében, vajon mekkora személyes vagyonnal rendelkezhet Daniel - nagyjából 1 millió fontot kapott az első Harry Potter-filmért, és kb. 15 millió fontot a hatodik részért. 2006-ban szerepelt a Sunday Times gazdag embereket felsorakoztató listáján, akkori vagyonát 14 millió fontra becsülték, ezzel ő számított a leggazdagabb fiatalnak az Egyesült Királyságban. 2009 márciusában a Forbes magazin a "Legértékesebb Fiatal Sztárok" nevű listájának első helyét szerezte meg, áprilisban pedig a The Daily Telegraph nettó vagyonárt 30 millió fontra becsülte, ezzel a 12. legfiatalabb brit személynek tekintve őt. Ugyanebben az évben Anglia leggazdagabb tinédzsereként tartották számon. 2010 februárjában őt nevezték a 6. legjobban fizetett hollywoodi férfi sztárnak, és 5. lett a Forbes decemberi listáján, amiben a legtöbbet hozó hollywoodi színészeket vették górcső alá - itt a hozzá köthető filmes bevétel 780 millió dollárt volt, főként annak köszönhetően, hogy a Harry Potter és a Halál ereklyéi abban az évben került bemutatásra.

Van egy otthona az alsó manhattani West Village-ben, New York City-ben. 2012 októberében az amerikai Erin Darke-vel randevúzott, akivel a Kill Your Darlings forgatásán ismerkedett meg. 2014 közepén lehetséges eljegyzésről szóltak a pletykák, de 2014 decemberében a hölgy édesapja, Ian Darke tagadta, hogy lettek volna ilyen tervei a párosnak.

Vallás
2012-ben egy interjúban az alábbiakat nyilatkozta: "Sosem volt [vallási] hit a házunkban. Magamra zsidóként és írként tekintek, annak ellenére, hogy angol vagyok." Hozzátette: "Mi karácsonyfát állító zsidók voltunk", valamint hogy "nagyon büszke vagyok arra, hogy zsidó vagyok."

Mindemellett azonban a következőket is mondta: "Ateista vagyok, és egy harcos ateista, amikor a vallás kezd hatással lenni a jogszabályokra." Egy másik interjúban pedig ezt mondta: "Nagyon fesztelen vagyok. Nem terjesztem, hogy ateista vagyok, de hatalmas tiszteletet érzek az olyan emberek iránt, mint amit Richard Dawkins tesz. Bármit, amit a televízióban tesz, meg fogom nézni."

Nézetek és aktivizmus
Az angol Munkáspárt támogatója. 2012-ig nyilvánosan is a Liberális Demokratákat támoagtta, és a 2010-es választások előtt helyeselte Nick Clegg munkásságát, a libdem vezetőt. 2012-ben azonban inkább a munkásokhoz fordult, miután csalódottságát fejezte ki Nick Clegg akcióival, valamint a libdemek kormányzati tevékenységével kapcsolatban, és elismerte a Munkások vezetőjének, Ed Milibandnek jelentőségét. 2015 szeptemberében Jeremy Corbynt támogatta a vezetőségi választáson, hogy Miliband sikerrel járjon. A brit köztársaság támogatója. 2006. oktüber 13-án a Stuart Pearson Wright által rajzolt portjéját leplezték le a Királyi Nemzeti Színház egyik új kiállításán, amit később átvitték a Nemzeti Portégalériába, ezzel ő lett a legfiatalabb nem-királyi származású (akkor 16 éves volt), akinek saját portréja lett a NPG-ben.

2009-ben a The Trevor Project számára leforgatott néhány közszolgálati bejelentést, amikben a homofóbia ellen szólalt fel, kiemelve a meleg tinédzserek által elkövetett öngyilkosságok számát. Elsőként akkor hallott a szervezetről, mikor 2008-ban a Broadway-en az Equus-on dolgozott, és már akkor pénzügyi támogatást nyújtott nekik. "Mindig is utáltam azt, aki nem toleráns a meleg férfiakkal, a leszbikusokkal vagy a biszexuálisokkal szemben. Most nagyon szerencsés helyzetben vagyok, amikor tényleg segíthetek vagy tehetek valamit ellene" - nyilatkozta 2010-ben egy interjúban. Ugyanezen interjú során beszélt a közszereplők fontosságáról abban a tekintetben, hogy kiálljanak az egyenlő jogokért. Bevonódását úgy tartja számon, mint az egyik legfontosabb dolgot a karrierjében, és a szervezettel való együttműködéséért pedig Hero Awardban részesült 2011-ben.

Számos jótékonysági szervezetet támogat. Ő tervezte a Cu-Bedet a Habitat's VIP Kids választékában, ami egy nyolc kisebb kockából álló nagy kocka, amiből ágyat, padokat vagy széket is lehet kialakítani. A különleges bútordarabból származó bevételt egyenesen kedvenc alapítványának, a Demelza House Children's Hospice-nak utaltatta, akik Sittingbourne-ben, Kent megyében tartanak fenn gyermekek számára hospice házat. Daniel arra ösztönzi rajongóit, hogy ahelyett, hogy neki küldenének karácsonyi ajándékokat, inkább adakozzanak a Candle for Care program számára. 2008-ban számos más híresség mellett odaajándékozta régi szemüvegét egy kiállítás számára, ami a Holokauszt áldozatainak emlékére készült. Az Equus Broadway-előadási alatt elárverezett egy farmernadrágot, valamint más, a műsorban hordott ruhadarabokat, hogy a befolyt összeget a New York-i székhelyű Broadway Cares/Equity Fights AIDS nevű szervezet kapja meg, valamint szerepelt a 2011-es Gypsy of the Year (az év cigánya) versenyen. Mindemellett pénzt adományozott a Get Connected UK-nek: a londoni székhelyű szervezet ingyenes titkos nemzeti segélyvonalat tart fenn fiatalok számára.

ÉRDEKESSÉGEK
- Tíz éves korában szerette megviccelni színésztársait: egyszer átállította Robbie Coltrane mobiltelefonját török nyelvűre, máskor Emma Watsonnal közösen a hátára tűztek egy cédulát "Üss meg!" felirattal, majd azon nevettek, ahogy a stáb össze tagja nagyokat paskol a színész hátán.
- Van két boder terrierje, Binka és Nugget.
- Nyolc évesen elkezdte elolvasni az első Harry Potter könyvet, de nem tudta befejezni. Amikor kiválasztották a film főszerepére, kiolvasta a könyvet; a Harry Potter és az azkabani fogoly a kedvence a sorozatból, míg forgatókönyvek közül a Harry Potter és a Tűz Serlege a kedvence.
- Kedvenc zeneszerszáma a basszusgitár; a Harry Potter forgatása alatt Gary Oldmantől tanult néhány új akkordot.
- Imádja a rockzenét, kedvenc előadói a Strokes, Libertines, Pixies, Sex Pistols, Futureheads, Red Hot Chilli Peppers, Killers, Distillers, Audioslave, Nirvana, Zutons, Cribs, Stereophonics, Rolling Stone, Modest Mouse, Stranglers, Undertonmes, David Bowie, Coldplay, Blur, Editors és a Dogs.
- Részt vett a Red Hot Chilli Peppers 2004 júniusi londoni koncertjén.
- Azt tervezte, hogy a filmforgatások után ő és Rupert Grint egy rockbandát alapítanak.
- Neurológiai betegséggel küzd, amelynek a neve dyspraxia.
- Kétszer kapott fülgyulladást a Tűz Serlege víz alatti jeleneteinek forgatása közben.
- Többször is kijelentette, hogy nem nézi meg sem a filmjeit (a körtelező díszbemutatók kivételével), sem a tévéinterjúit. Első nagyjátékfilmjét, a 2001-es A panamai szabót még soha nem látta.
- A Tizenkét dühös ember (1957) az első fekete-fehér film, amelyet életében látott, és mai napig a kedvenc filmje is egyben.
- Nagy rajongója a Fulham Football Clubnak, bár ő maga nem szeret focizni. 

2020 Untitled Unbreakable Kimmy Schmidt Special (TV Movie) (post-production)
2020 Escape from Pretoria (completed) ... Tim Jenkin
2019 Guns Akimbo ... Miles
2019 Playmobil: A film ... Rex Dasher (voice)
2019 Csodatévők (TV sorozat, 7 epizód) ... Craig
2019 2 Dope Queens (TV sorozat, 1 epizód)
2010-2018 A Simpson család (TV sorozat, 3 epizód) ... Daniel Radcliffe / Diggs / Edmund
2018 Beast of Burden ... Sean
2012-2017 Robot Chicken (TV sorozat, 2 epizód) ... Gareth / Thomas the Tank Engine / Mullet Kid
2017 Dzsungel ... Yossi Ghinsberg
2017 National Theatre Live: Rosencrantz & Guildenstern Are Dead ... Rosencrantz
2017 Lost in London ... Daniel Radcliffe
2016 Imperium ... Nate Foster
2016 Szemfényvesztők 2 ... Walter Mabry
2016 Az ember, aki mindent tudott ... Manny
2015 Victor Frankenstein ... Igor
2015 The Gamechangers (TV Movie) ... Sam Houser
2015 BoJack Horseman (TV sorozat, 1 epizód) ... Daniel Radcliffe (hang)
2015 Kész katasztrófa ... The Dogwalker
2012-2013 A Young Doctor's Notebook & Other Stories (TV sorozat, 8 epizód) ... Young Doctor
2013 The F Word ... Wallace
2013 Szarvak ... Ig Perrish
2013 Öld meg kedveseid ... Allen Ginsberg
2012 A fekete ruhás nő ... Arthur Kipps
2011 Harry Potter és a Halál ereklyéi 2. rész ... Harry Potter
2011 David Letterman-show (TV sorozat, 1 epizód) ... J. Pierrepont Finch
2010 Harry Potter és a Halál ereklyéi 1. rész ... Harry Potter
2010 Harry Potter and the Forbidden Journey (rövidfilm) ... Harry Potter
2009 Harry Potter és a félvér herceg ... Harry Potter
2007 Édes fiam, Jack (TV Movie) ... John Kipling
2007 Fiúk a parton ... Maps
2007 Harry Potter és a Főnix rendje ... Harry Potter
2006 Futottak még... (TV sorozat, 1 epizód) ... Daniel Radcliffe
2006 The Children's Party at the Palace (TV Special) ... Harry Potter (Harry Potter)
2005 Harry Potter és a tűz serlege ... Harry Potter
2004 Harry Potter és az azkabani fogoly ... Harry Potter
2002 Harry Potter és a titkok kamrája ... Harry Potter
2001 Harry Potter és a bölcsek köve ... Harry Potter
2001 A panamai szabó ... Mark
1999 Copperfield Dávid (TV minisorozat, 2 epizód) ... Dávid fiatalon 

2016 Az ember, aki mindent tudott
- Cotton Eye Joe
- Jurassic Park
- History Of The Universe
- Fetishes
- When I Think About Mom
- Talk To Her
- Love Love (Manny's Song)
- Montage
- River Rocket
- Treetops
- Goodbye/Hello

2014 The Tonight Show Starring Jimmy Fallon (1 epizód)
- Alphabet Aerobics

2013 The Oscars (TV Special)
- High Hopes
- Be Our Guest

2011 The 65th Annual Tony Awards (TV Special)
- Brotherhood of Man

2011 David Letterman-show (1 epizód)
- Brotherhood of Man

2001 Friday Night with Jonathan Ross (1 epizód)
- Daniel 

Utolsó frissítés: 2019.12.14. 21:09 duracell által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace