Starity

Eddie Guerrero

Eddie Guerrero Eddie Guerrero nemzetisége 4092. 65rajongó 12vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 89%
 • stílus: 87%
 • szimpátia: 87%
 • Születési név
 • Eduardo Gori Guerrero Llanes
 • Becenév
 • Latino Heat
 • Élt
 • 1967.10.09 – 2005.11.13.
 • Születési hely
 • El Paso, Texas, USA
 • Foglalkozás
 • Pankrátor
 • Családi állapot
 • nős, 3 gyermek
 • Magasság
 • 173 cm
 • Eredeti hajszín
 • Barna
 • Szemszín
 • Barna
 • Csillagjegy
 • Mérleg
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Starity RSS-csatorna

Eddie Guerrero életrajza

1967. október 9-én született El Paso-ban, a mérleg jegyében.


Kétszer lett ECW champion,többször volt Cruserweight champion,United States champion,WWE champion és Intercontinental champion is,valamint Chavo Guerreroval és Rey Misteryoval többször voltak csapatbajnokok.
 A legendás Gory Guererrero fiaként természetes volt, hogy három másik testvérével együtt a pankráció világában próbálkoznak meg karriert építeni.
1987-ben Mascara Magica néven debütált Mexicoban.Tag Team-ben szerepelt testvéreivel,majd nem sokkal később szólókarrierbe kezdett,megmutatván valódi tehetségét a lucha libre világában.
 Majd átköltözött Japánba, ahol is Black Tiger néven harcolt.Itt ismerkedett meg legjobb barátjával Chris Benoit-tal.
Miután visszatért Mexikóba csapatba állt El Hijo del Santo-val.Később szétváltak, Eddie pedig új duót alakított meg Art Barral. A páros minden idők egyik legizgalmasabb riváliáját játszotta le El Santo ellen, amely során Guerrero és Barr elvesztettek egy hair vs. hair meccset 1994 novemberében.
Nem sokkal ezután az ECW-ben debütált.
Eddie legyőzte 2 Cold Scorpiót az ECW övért,amely övet kétszer is a magáénak mondhatott.

Ezután került a WCW-be.Eddie 4 éven át volt a WCW tagja,ahol olyan emberekkel küzdött,mint Booker T, Rey Mysterio, Dean Malenko, Ric Flair, illetve az unokaöccse Chavo Guerrero.
1996 december 29-én Eddie legyőzte Diamond Dallas Page-t,amivel United States bajnok lett.
Ezenkívül többször megszerezte a Cruserweight övet is.
2000. január 31.-én a RAW műsorában megjelent a 4 korábbi WCW-s pankrátor(Eddie Guerrero,Chris Benoit,Perry Saturn és Dean Molenko).Többször harcoltak együtt és ezek a Tag Team-ek indították be Eddie karrierjét.
2000. április 3-án megszerezte a WWE övet Jericho legyőzésével,majd 2001-ben megnyerte ugyanezt a címet.


Miután a csapata tagjai szétváltak egy új kapcsolat kezdett kialakulni közte és Chyna közt.
2000-ben legyőzte Chyna-t és Interkontinentális bajnok lett.
2001-ben több alkalommal is kényszerpihenőt tartott, személyes okok miatt.
2002-ben visszatérése után újra Interkontinentális bajnok lett,most azonban RVD legyőzésével.
Átrakták őt a Smackdownra, ahol is közös csapatba állt az unokaöccsével Chavoval, és közösen megszerezték a tag-team övet.Ebben az évben még többször lett Tag Team és United States bajnok.
2004. február 15-én Brock Lesnart legyőzésével WWE bajnok lett.


Később szövetséget kötött egy másik régi barátjával, Rey Mysterioval, majd a duó megnyerte a tag-team öveket 2005 elején. Ez volt Eddie utolsó bajnoki érme amit magánál tarthatott,mert a páros összekapott.Viszályukat szenzációs meccsek követték végig.
2005. október 9.-én, Eddie 38.-adik születésnapján összebarátkozott Batistával,amikor Batista vezetésével a közönség elénekelte neki a Happy Birthday-t Eddie-nek.
November 11-én lejátszotta utolsó meccsét,amellyen legyőzte Mr. Kennedy-t.
2005.november 13-án meghalt.
2006-ban A Hall of Fame tagja lett.


Eddie Guerrero 1967-ben született, Mexikó első pankrátorcsaládjának tagjaként. A legendás Gory Guererrero fiának Eddie-nek természetes volt, hogy három másik testvérével együtt a pankráció világában próbálkoznak meg karriert építeni. A pankráció Eddie vérében volt, a felkészítő edzéseket egészen fiatal korában kezdte. Ami azt illeti, Guerrero három éves korára már tökéletes dropkickeket tudott adni bárkinek.

1987-ben Eddie kilépett a családi keretek közül, és csatlakozott a profik közé, amikor is "Mascara Magica", azaz "Mágikus Maszk" néven debütált Mexikóban. Tag-teamben szerepelt testvéreivel, majd nem sokkal később szólókarrierbe kezdett, megmutatván valódi tehetségét a lucha libre világában. Majd átköltözött Japánba, ahol is Black Tiger művésznéven verekedett. Itt ismerkedett meg legjobb barátjával, Chris Benoit-val.

Miután visszatért Mexikóba teljes idejű pankrátorként, Eddie csapatba állt El Hijo del Santo-val, aki az öreg Gory Guerrero egykori partnerének, El Santo-nak a fia volt. Eddie és Santo aztán szétváltak, Eddie pedig új duót alakított meg Art Barral. A páros minden idők egyik legizgalmasabb riváliáját játszotta le El Santo ellen, amely során Guerrero és Barr elvesztettek egy hair vs. hair meccset 1994 novemberében.

Nem sokkal ezután Eddie az ECW-ba ugrott, ahol is bemutatkozhatott az amerikai nagyközönségnek. Nem sokkal az ECW-s debütálása után Eddie legyőzte 2 Cold Scorpiót az ECW television éremért, amely érmet kétszer is magáénak mondhatott, mielőtt aztán a WCW-ba ugrott. A legemlékezetesebb meccse az ECW-ban talán az a meccse, amelyet Dean Malenko ellen játszott, közvetlenül ECW-s távozása előtt. A meccs után - mely meccsre sokan úgy tekintenek, mint a valaha lejátszott legjobb ECW-s meccs - a közönség kimutatta tiszteletét Eddie felé azzal, hogy álló ovációval búcsúzott tőle.

Guerrero 4 éven át volt a WCW tagja. Mialatt ott volt, rengeteg emlékezetes csatája volt, olyan pankrátorokkal, mint Booker T, Rey Mysterio, Dean Malenko, Ric Flair, illetve az unokaöccse Chavo Guerrero.

1996 december 29-én Eddie legyőzte Diamond Dallas Page-t egy tournament fináléjaként, ahol is megkoronázták új United States Bajnoknak. Ezen felül több alkalommal megszerezte a Cruserweight érmet a WCW-ban, mialatt ott volt.

2000. január 31.-én négy új arc tűnt fel a Monday Night RAW-on, akik meglepték a nagyközönséget. A korábbi WCW-s pankrátorok voltak, vagyis Chris Benoit, Dean Malenko, Perry Saturn és Eddie Guererro - vagyis a Radicalz. A csapat rövid idő eltelte után már meccset játszott az Outlaws, valamint Al Snow és Steve Blackman párosa ellen, mely meccs elindította Eddie karrierjét.

A következő 5 évben Eddie mindent megtett, hogy a csúcsra jusson. Az első, Outlaws elen vívott meccsében Eddienek megsérült a könyöke, de rövid idő alatt felépült. 2000. április 3-án megszerezte első WWE aranyérmét, amikor legyőzte Chris Jerichot, a European Championship éremért. 2001-ben úgyszintén megnyerte ugyanezt az érmet.

Miután a Radicalz tagjai külön utakra tértek, Eddie új partnert talált magának, egy új kapcsolat kezdett kialakulni közte, és "Mamacita", vagyis Chyna között. Sőt ami azt illeti, Chyna lett az, akit Eddie legyőzött 2000 szeptemberében, az Intercontinental éremért. Miután ez a kapcsolat végetért, Eddie belső démonai nekiálltak tönkretenni őt. 2001-ben több alkalommal is kényszerpihenőt tartott, személyes okok miatt.

2002-beli visszatérésekor Eddie karrierje új ívet kapott. Ismételten megnyerte az Intercontinental érmet 2002 májusában, ezúttal Rob Van Damtől. Átrakták őt a Smackdownra, ahol is közös csapatba állt az unokaöccsével Chavoval, és közösen megszerezték a tag-team érmeket. Ugyanezt az érmet karrierje későbbi részében még háromszor visszanyerte, akárcsak a United States bajnoki érmet. Azonban karrierjének legszebb pillanata 2004 februárjában jött el.

2004. február 15-én San Francisco-ban ugyanis Guerrero legyőzte Brock Lesnart a No Way Outon, és ezzel ő lett az új WWE bajnok. Elérte a maximumot, amit egy pankrátor elérhet, és nevével fémjelezték a következő Wrestlemaniát, a 20.-at. Ellenfele Kurt Angle volt. Soha senki sem felejti el az adás zárójeleneteit, amikor Eddie csatlakozott a legjobb barátjához, Chris Benoit-hoz, és együtt ünnepelték a pillanatot, hogy Chris Benoit világbajnok lett.

Később Eddie szövetséget kötött egy másik régi barátjával, Rey Mysterioval, majd a duó megnyerte a tag-team öveket 2005 elején. Ez volt Eddie utolsó bajnoki érme amit magánál tarthatott, mert a duó szétment a Wrestlemania 21-en, és egy komoly viszály alakult ki a két fél között, mely riváliát szenzációs meccsek fémjelezték.

2005. október 9.-én, Eddie 38.-adik születésnapján, új barátra, új amigora lelt Batista személyében. Bár nem tudta elnyerni tőle a bajnoki érmet, azonban barátságukat mégis megpecsételték, amikor a közönség Batista vezetésével kezdte elénekelni a Happy Birthday-t Eddie számára. Valamivel több, mint egy hónappal később Guerrero lejátszotta élete utolsó televíziós meccsét, a november 11.-ei Smackdownon, ahol is legyőzte Mr. Ken Kennedy-t.

2005. november 13-án a reggeli órákban, tragikus hirtelenséggel hunyt el.

Az életrajzot írta: Brian21

Utolsó frissítés: 2016.09.02. 11:11 által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace