Starity

Ha Soo Young "Yves"

Ha Soo Young Ha Soo Young nemzetisége 10968. 20rajongó 0vélemény
 • Születési név
 • Ha Soo Young (하수영)
 • Becenév
 • Eebu, Yvesus
 • Születési idő
 • 1997. május 24.
 • Születési hely
 • Busan, Dél-Korea
 • Foglalkozás
 • énekesnő, táncosnő
 • Családi állapot
 • hajadon
 • Magasság
 • 166 cm
 • Eredeti hajszín
 • fekete
 • Szemszín
 • barna
 • Csillagjegy
 • Ikrek
 • Linkek
 • Hivatalos weblap
 • Twitter-oldal
 • Facebook-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Jeon Hee Jin Jo Ha Seul Kim Hyun Jin Im Yeo Jin Viian Wong Kim Lip Jung Jin Soul Choi Ye Rim Kim Ji Woo Olivia Hye Park Chae Won

Ha Soo Young életrajza


Születési név: Ha Soo Young (하수영)
Művésznév: Yves (이브)
Becenevek: Ha Ibeu, Eevie, Hasoo, Sugu 
Ügynökség: BlockBerry Creative
Születési hely: Busan, Dél-Korea
Születés dátuma: 1997. május 24.
Magasság: 166 cm
Cipőméret: 38 (24 cm)
Nemzetiség: koreai
Vércsoport: B
Csillagjegy: Ikrek
Kínai csillagjegy: Ökör
Család: anya, apa, egy idősebb lánytestvér
Tanulmányok: Hyoam High School (elvégezve)


LOONA ADATOK
Szín:
burgundi
Állat: hattyú
Gyümölcs: alma
Szóló dal: new
Alcsapat: LOONA yyxy
Debütálás dátuma: 2017. november 14.
Pozíció: a yyxy vezetője, táncos, vokalista, rapper

 

KORAI ÉVEK
Ha Soo Young 1997. május 24-én született Busanban, Dél-Koreában. A Dance Dream Táncakadémián tanult. Karrierjét modellként kezdte a Marishe ruhát árusító vállalatnál. 

 

ÉRDEKESSÉGEK
– Szerepelt egy a TWICE One More Time koreográfiáját feldolgozó videóban, amit még a Blockberry Creative-hoz való szerződése előtt töltöttek fel a videómegosztóra.
– LOONA-ban kijelölt színe a bordóvörös (burgundy), állata a hattyú. 
– Egy fanmeetingen LOONA-beli kedvencének Chuut nevezte meg.
– Nem kedveli a csótányokat, szellemeket, a diétázást, illetve tériszonya van.
– Szerepelt Chuu "Heart Attack" klipjében, aminek forgatása alatt összesen 1 óra alvást engedhetett meg magának.

 


Yves aláírása

 

tagok balról-jobbra / felső sor: Choerry, Yves, ViVi, Kim Lip, HyunJin, Go Won, HaSeul, Olivia Hye / alsó sor: JinSoul, YeoJin, Chuu & HeeJin

Rajongók neve: Orbit
Leader: HaSeul
Ügynökség: BlockBerry Creative
Aktív évek: 2016–jelenleg
Debütálás dátuma: 2018. augusztus 19.
Nevük jelentése: A hónap lánya (Girl of the Month)
Koreai név: 이달의 소녀 (Idarui Sonyeo)
Japán név: 今月の少女 (Kongetsu no Shojo)

A LOOΠΔ egy dél-koreai lánycsapat a BlockBerryCreative szárnyai alatt, amit 12 tag alkot: HeeJin, HyunJin, HaSeul, YeoJin, ViVi, Kim Lip, JinSoul, Choerry, Yves, Chuu, Go Won és Olivia Hye.

A LOONA különlegessége a koreai nevükben (이달의 소녀; Idarui Sonyeo) rejlik, ami magyarra fordítva: a hónap lánya. A csapat végleges debütálása előtt minden lány kiadott egy-egy kislemezt – havi renszereséggel; igyekezve a nevükhöz tartani magukat –, 2016 októberétől kezdve egészen 2018 júniusáig. Ez idő alatt három alcsapat is debütált: elsőnek az aranyos koncepciójú LOOΠΔ 1/3, majd a girl crush stílust képviselő ODD EYE CICRLE, végül a bibliai történetekre épülő yyxy. A csapat 2018. augusztus 19-én debütált teljes egészében a LOONAbirth névre hallgató koncertjük során, melyen "++"  középlemzük került bemutatásra.

 

TAGOK
01. HeeJin (főtáncos, vezérvokalista, center)
02. HyunJin (vezértáncos, vokalista, visual)
03. HaSeul (leader, fővokalista, LOONA1/3 leader)
04. YeoJin (vezérrapper, vokalista, maknae)
05. ViVi (vokalista, visual)
06. Kim Lip (vezérvokalista, vezértáncos, ODD EYE CIRCLE leader)
07. JinSoul (főrapper, vezérvokalista, visual)
08. Choerry (vezérrapper, vokalista)
09. Yves (főtáncos, vezérvokalista, visual, yyxy leader)
10. Chuu (fővokalista)
11. Go Won (vezérrapper, vezértáncos, vokalista)
12. Olivia Hye (vezértáncos, vokalista) 

*leader = a csapat vezetője   *maknae = a csapat legfiatalabb tagja

 

ALCSAPATOK

 

LOOΠΔ 1/3
HeeJin, HyunJin, HaSeul, ViVi

 

 

ODD EYE CIRCLE
Kim Lip, JinSoul, Choerry

 

 

yyxy (youth youth by young)
Yves, Chuu, Go Won, Olivia Hye

 

 

2014-2016: Az ötlet megszületése, a pre-debüt projekt kezdete: HeeJin, HyunJin, Haseul

A LOONA Jaden Jeong, a lányok korábbi kreatívigazgatójának az ötlete. A "Girl of The Month" projekt terve már 2014-ben készen állt, már csak egy dologra volt szükség a startoláshoz; a megfelelő ügynökségre. Jaden választása végül a Polaris Entertainmentre esett, ahol egy új kiadót alapítottak kifejezetten a LOONA számára. Ez lett később, 2016 elején a BlockBerry Creative. A cél nem csak egy kiemelkedő lánycsapat létrehozása, hanem egy egész identitás, valamint fandom megalkotása volt.

Az ügynökség gyakornokait szintjükhöz mérten három csapatra osztották. Valahányszor eljött az idő az új LOONA tag debütálására mindhárom csoport kiválasztotta a legkiemelkedőbb gyakornokukat, akik táncban és énekben mérték össze tudásukat. A választás során figyelembe vették a gyakornokok személyiségét és karakterességét is. Az első helyezést elérő lány LOONA tag lett, míg a második és harmadik másik kategóriát választhatott.

A Polaris Entertainment igazgatója elárulta, hogy a pre-debüt projektre körübelül 3 milliárd Forintot költöttek. Ez számos nemzetközi szponzor, valamint a kiadóval kapcsolatban álló olajfúró vállalatok segítségével jöhetett létre, akik az ötlet hallatán nagy jövőt láttak a csapatban.

2016. október 2-án a Blockberry Creative a koreai Naver hírportálon jelentette be, hogy első lánycsapatát egy 18 hónapos pre-debüt projekt keretein belül fogja piacra dobni nemzetközileg LOONA, Dél-Koreában pedig Idarui Sonyeo (A hónap lánya) néven. Még ebben a hónapban bemutatták HeeJint, a csapat első tagját, majd 2017 januárjáig további három láynról rántották le a leplet (HyunJin, HaSeul és YeoJin). Mindegyikőjük a saját nevükre keresztelt kislemezzel debütált, rajta egy-egy szóló dallal melyekhez látványos videoklipeket forgattak a világ különböző pontjain.

 

2017: YeoJin, LOOΠΔ 1/3, ODD EYE CIRCLE, Yves és Chuu

Január 4-én bemutatták a negyedik LOONA tagot, YeoJint. Kislemeze 16-án jelent meg, melyen a Kiss Later kapott videoklipet, a korong további két dala HeeJin és HyunJin duettje, a My Sunday, valamint YeoJin és HaSeul verziója a My Melody.

Február 5-én egy új projektbe vágott a BlockBerry Creative, miszerint alegységekre bontják a lányokat egészen a teljes csapat debütálásáig, az első ilyen a LOONA 1/3 volt. Ekkor még csak annyit hoztak nyilvánosságra, hogy három eddigi és egy új tag alkotja majd a formációt. Február 12-én már le is rántották a leplet ViVi-ről, az 1/3 utolsó énekeséről. Két nappal később, azaz Valentín-napon megjelent a lányok Valentine Girl című száma, hozzá egy minimalista klippel. A dal koreai neve 3월을 기다려 volt, ami magyarul azt jelenti "várjatok márciusig", ezzel utaltak a márciusi debütálásra. Nem sokkal később, február 28-án megjelent az alcsapat első előzetes fotója. Március 13-án megjelent a LOONA 1/3 debütáló középlemeze, a Love & Live. Ugyanerre a névre hallgatott a korong címadó dala is, melyet először az SBS Inkigayo színpadán adtak elő a lányok.

Április 5-én megerősítették, hogy ViVi lesz az akkori hónap lánya. Április 17-én megjelent egyéni lemeze, rajta az Everyday I Love You dalának két verziójával, az elsődleges változatban HaSeul működött közre, míg a másodikban JinSoul, egy új lány hangját hallhattuk. Nem sokkal ViVi szóló debütálása után, pontosabban április 23-án máris beharagozták a LOONA 1/3 újracsomagolt albumát, a Love & Evil-t. Négy nappal később megjelent a lemez, amin a Sonatine című dal kapott videoklipet. Az említett album leírásában jelent meg először a LOOΠΔVERSE kifejezés, azaz a lányok által alkotott univerzum neve, illetve az is kiderült, hogy a májusi, a júniusi és a júliusi lány is egy alcsapatot fog alkotni.

Május 15-én lerántották a leplet a LOONA hatodik tagjáról, Kim Lip-ről. Kislemeze 23-án jelent meg, amin az Eclipse kapott klipet. A dal nagy áttörés volt a csapat számára, a hirtelen stílus váltás sok ember figyelmét felkeltette már az előzetes fotók megjelenésekor. A girls crush koncepciót folytatva június 13-án bemutatták JinSoul-t, aki korábban ViVi kislemezén is feltűnt már. Saját korongján a Singin in the Rain nevezetű dalhoz forgattak videót. A hetedik lány debütálása közben elstartolt a LOONA saját web drámája, a Woomanna. Július 12-én megjelent Choerry első előzetes fotója, majd 28-án sor került az ő debütálására is a kislemezével, illetve az ahhoz készült a Love Cherry Motion című klipjével. Choerry koncenpciója nem illett bele az új alcsapat eddigi girl crush tematikájába, ami sok rajongó csalódottságát váltotta ki. Ez az album eladásainak számán is látszott.

Augusztus 30-án felfedték a LOONA második alcsapatát, azaz az ODD EYE CIRCLE-t, melynek tagjai értelemszerűen Kim Lip, JinSoul és Choerry. Szeptember 19-én egy előzetes videót is láthattunk közelgő albumukról, majd egy nappal később a lemez nevéről is lerántották a leplet, ami nem volt más, mint Mix & Match. Végül szeptember 21-én debütált az OEC a Girl Front-hoz forgatott klipjükkel. Eközben HeeJin, HyunJin és HaSeul megjelent a YG MIXNINE című műsorában. Október 18-án az ügynökség bejelentette, hogy az ODD EYE CIRCLE szintén kiad egy újracsomagolt albumot, aminek ezúttal a Max & Match nevet adták. 23-án megjelent az alcsapat LOONATIC című dalának angol verziója, majd 31-én a teljes album került kiadásra, illetve a vezető dalhoz, azaz a Sweet Crazy Love-hoz készült klip, ami koncepciójában már sokkal inkább girl crush volt, mint a Girl Front, viszont hangzásilag nem volt olyan különleges, mint az előző dal.

November 14-én egy új tagot fedtek fel Yves személyében. A korábbi előzetesekkel szemben az ő fotójához a hivatalos weboldal linkjét visszafelé olvashattuk, ez egy Möbius-szalagos oldalhoz vezetett, amin később egy DNS spirált láthattunk "Eden" felirattal. Ezek mind a harmadik alcsapat koncepciójára utaltak. November 28-án sor került Yves debütálására a new c. dalával. Pontosan egy hónappal később, azaz december 14-én bemutatták Chuu-t, mint a csapat tizedik tagját. Az ő lemeze is 28-án jelent meg, rajta a Heart Attackkel, aminek klipjében Yves és ő látható egy LGBT koncepció keretein belül. A lányok nagy figyelmet kaptak egyárant otthon és nemzetközileg, hisz Chuu koncepciója, dala, hangja és személyisége is kiemelkedő volt.

 

2018: Go Won, Olivia Hye, yyxy, végleges debütálás

Január 15-én megjelent a tizenegyedik tag, azaz Go Won előzetes fotója, majd 30-án sor került az ő debütálására is. Kislemezén a one&only kapott kilpet, amiben Yves és Chuu is megjelent, talán ez a videó képviselte leginkább az új alcsapat koncepcióját. Március 17-én lerántották a leplet a LOONA utolsó tagjáról, Olivia Hye-ről. Lemeze 30-án jelent meg, a vezető dalban, azaz az Egoistban JinSoul is közreműködött, valamint klipjében feltűnt az új alcsapat összes eddigi tagja.

Április 27-én megjelent egy videó "youth youth by young" címmel, melyből kiderült, hogy a LOONA-nak lesz egy harmadik alegysége is yyxy névvel. Május 2-án megjelent néhány teaser fotó a lányokról, másnap pedig bejelentették, hogy megérkeztek Budapestre. Magyarországon forgatták újdonsült videoklipjüket, illetve az album fotói is itt készültek. Később további teaser képek láttak napvilágot, majd 30-án megjelent a beauty&thebeat című középlemezük, rajta a love4eva-val, amit az amerikai énekesnő és producer, Grimes szerzett.

Június 2-án sor került a LOONA Line & Up nevezetű koncertjére, amit később Busanban is megrendeztek. 10-én egy "go into Orbit" előzetes látott napvilágot, rajta egy újabb koncert dátumával, ami ezúttal a csapat augusztus 19-i debüt koncertjét jelezte. Július 7-én egy mozis fantalálkozót rendeztek, amin nyilvánosságra nem hozott videókat vetítettek le a rajongóknak. 10-én bejelentették a LOONA rajongók hivatalos nevét, ami nem más lett, mint "Orbit". Később azt is elárulták, hogy a korábban említett debüt koncert LOONAbirth névre fog hallgatni.

A hónap végén egy "+ +" nevű videót is megosztottak a rajongókkal, amiről később kiderült, hogy a csapat debüt albumának a címe. Pár nappal később előre kiadtak az album egyik számához, a favOriTe-hez egy klipet.

Augusztus 16-án megjelent a lányok debüt számának, a "Hi High"-nak az előzetese. 19-én sor került a hivatalos debüt  koncertjükre, a LOONAbirth-re, ahol megjelenésük előtt adták elő első mini-albumuk dalait. Másnap teljes körűen kiadták a [+ +] nevű középlemezüket, illetve az ahhoz tartozó Hi High videoklipet. A csapat először az M!Countdown színpadán lépett fel a promócióik során, augusztus 23-án. Az album utolsó fellépésére, azaz a promotálás végére október 13-án került sor, majd egy napra rá egy új előzetes látott napvilágot [X X] néven. Az év további részében, november 23-25. között Szöulban sor került egy nagyszabású rajongói találkozóra, a LOONA Studiora.

 

2019-2020: "X X" album, "#" középlemez, első győzelem és "12:00" középlemez

Január 1-én megjelent egy "X1X" című videó a LOONA hivatalos YouTube csatornáján, ami a csapat első comebackjét harangozta be. Két nappal később az is kiderült, hogy közelgő korongjuk megjelenése előtt pár nappal tartanak egy koncertet, ahol bemutatják az új dalaikat, akárcsak a debütálásuk előtt. Február 19-én megjelent az "X X" nevű albumjuk, illetve a vezető dal, a Butterfly klipje. Ezt követően a lányok hat héten keresztül promotálták első teljes albumukat. A The Show február 26-i adásában a rajongók új rekordot állítottak fel a műsor előszavazása során, ahol a Butterfly-ra több, mint három millió szavazat érkezett, ám a lányok mégsem vihették haza az első helyezettnek járó trófeát.

Március 31-én egy újabb előzetes került fel a csapat YouTube csatornájára "#" néven, ám az ezt követő teaser csak nyolc hónappal később jelent meg. Az év hátralévő szakaszában a lányok egykori kreatív igazgatója Jaden Jeong megerősítette, hogy a LOONA the Ballad projekt véglegesen el lett törölve, ugyanakkor megemlítette a LOONA dalainak japán piacra dobását is.

Augusztusban sor került a lányok első amerikai fellépésére a KCON színpadán. November 19-én egy újabb nagyszabású rajongói találkozót szerveztek meg Meet & Up néven, ahol lerántották a leplet a csapat közelgő lemezének egyik daláról, a "365"-ról. Az esemény után felkerült egy "#1" nevű teaser videó a csapat közösségi oldalaira. Ezt követően 2020. január 9-én megjelent egy “#2” nevű videó is a LOONA YouTube csatornáján, amit a “#3” kísért két héttel később. Így harangozták be a formáció második középlemezét, mely a "#" címet kapta. Az album munkálataiban ezúttal Lee Soo Man, az SM Entertainment alapítója is részt vett. Megjelenésére február 20-án került sor, rajta a "So What" címadó dallal. Sajnos HaSeul hangját nem hallhattuk a lemezen, hisz tevékenységeit szüneteltette, mint LOONA tag a mentális egészsége érdekében.

Február 24-én megnyílt a csapat hivatalos japán fanklubja, az Orbit Japan. Március 12-én a LOONA bezsebelte első győzelmét az Mnet M!Countdown színpadán a "So What" című dallal, nem kevesebb, mint 540 nappal a debütálásuk után. Június 16-án a BlockBerry Creative felfedte a formáció hivatalos lightstick-jét.

Október 19-én egy újabb mini-albummal jelentkezett a LOONA, amely ezúttal a "12:00" címet kapta, rajta a "Why Not?" vezető dallal. HaSeul továbbra is szüneteltette tevékenységeit, így ezúttal sem vett részt a lemez munkálataiban. Ugyanakkor a korong nagy sikereket ért el, a mai napig ez a csapat egyik legtöbb példányban elkelt albuma, valamint ez volt az első alkalom, hogy a lányok felkerültek a Billboard 200 listájára, méghozzá a 112. helyen. November 18-án megjelent a teljesen angol szövegű "Star" klipje, ami később a Billboard Mainstream Top 40 slágerlista aljára is felkerült.

 

2021-2022: "&" középlemez, HaSeul visszatérése, japán debütálás, Queendom 2

Június 1-én bejelentették, hogy a formácíó ezúttal 12 taggal, tehát HaSeullal együtt fog visszatérni június 28-án. Negyedik középlemezük az "&" címet kapta, rajta a "PTT (Paint the town)" vezető dallal. Még a megjelenés előtt az is kiderült, hogy a lányok hamarosan megcélozzák a japán piacot is, méghozzá legutóbbi címadó számukkal, a "PTT"-vel. Nem sokkal később, július 6-án maguknak tudhatták második győzelmüket a The Show színpadán.

Augusztus végén lerántották a leplet a csapat első japán kislemezéről, amin a "Hula Hoop" és a "Star Seed" kapott helyett. Később mindkét dalhoz megjelent egy-egy videoklip, majd a boltok polcaira is felkerült az album fizikai példánya. Eközben szeptember 3-án megjelent HeeJin, Kim Lip, JinSoul és Yves "Not Friends" című single-je, amit Ryan S. Jhun-nal közösen készítettek el. 

Hosszú csend után, 2022. január 17-én bejelentették a LOONA közelgő online koncertjét, mely a Loonaverse: From nevet kapta. Nem sokkal később kiderült, hogy Chuu nem fog részt venni az eseményen egészségügyi okok miatt. A lányok végül február 11-én, valamint 12-én léptek színpadra a szöuli Jangchung Arénában, ahol az egyik kiadatlan dalukat, a "Playback"-et is elénekelték. A track kifejezetten a rajongók számára készült, a szövegét pedig a tagok írták. Január 25-én bejelentették, hogy a Loona lesz a Fab applikáció első előadója, az alkalmazés által pedig rajongók közelebb kerülhetnek kedvenc csapataikhoz, könnyen kommunikálhatnak velük.

Februárban elkezdtek terjengeni a pletykák, miszerint a formáció is részt fog venni a Queendom második évadában, melyet febuár 21-én meg is erősített a műsor adója, az Mnet. Március 1-jén érkezett a hír, miszerint a csapatból HyunJinon kívül mindenki koronavírus fertőzött lett, így a lányok nem vettek részt a Queendom első részének forgatásán. A műsor végül március 31-én startolt el, epizódjai során pedig olyan lánycsapatok szálltak versenybe a legjobbnak járó trófeáért, mint a Kep1er, a Viviz, a Brave Girls, a WJSN, valamint Hyolyn, mint az egyedüli szólista. Az utolsó epizód élő közvetítésére június 2-án került sor, ahol a LOONA  a "Pose" című számát adta elő, végül pedig második helyen végzett a csapat.

Június 3-án egy titokzatos előzetes videó jelent meg a formáció YouTube csatornáján "The Journey" néven, egy nappal később pedig kiderült, hogy a lányok egy nyári középlemezzel térnek vissza a hónap huszadik napján. A korong és a vezető dala is a "Flip That" címet kapta, eközben pedig elkezdtek a jegyértékesítések folyni első világkörüli turnéjuk amerikai állomásaira. Augusztusban már meg is kezdték a koncertsorozatot az Államokban, melyet európai országok követtek szeptemberben. Amíg a lányok fellépni voltak, addig bejelentették a LOONA második japán kislemezét, a Luminous-t. A szeptember 28-án megjelenő korongon a címadó dalon kívül még kettő track kapott helyet, a What Six Survivors Told egyik betétdala, a "Sick Love", valamint a "Hi High" japán verziója.

 

ESEMÉNYEK
Világkörüli turnék
2022: LOONATHEWORLD

Koncertek
2018.08.19: Loonabirth – "++" Debüt koncert, Szöul
2019.02.16-17: Loonaverse – "X X" Comeback koncert, Szöul
2020.10.20: Midnight Festival
2022.02.11-12: Loonaverse From

Egyéb
2018: LOOΠΔ x Study Group
2018: LOOΠΔ Cinema Theory: Up & Line - Szöul
2018: LOOΠΔ Premier Greeting: Line & Up
2018: LOOΠΔ Cinema Theory: Up & Line - Busan
2018: LOOΠΔ Studio
2019: LOOΠΔ Premier Greeting: Meet & Up

 

DÍJAK, ELISMERÉSEK
Díjak
2018: MTV Europe Music Awards – Best Korean Act
2019: Asia Artist Awards – Popularity Award (Lány csapat)
2019: Asia Artist Awards – Focus Award (Énekes)
2019: Korea First Brand Awards – Most Anticipated Female Rookie Idol
2019: Soribada Awards – Performance Award
2019: MTN Ad Festival Awards – Commercial Star Rookie
2020: Brand Customer Loyalty Awards – Rising Star
2020: Soribada Awards – Rising Star Award
2020: Asia Artist Awards – Popular Star Award
2020: Golden Disc Awards – Next Generation Award
2020: Asia Model Awards – Popularity Award
2021: HallyuLife Awards – Next Big Thing

Zenei műsor győzelmek
2020.03.12: Mnet M!Countdown – "So What"
2021.07.06: SBS MTV The Show – "PTT"
2022.06.28: SBS MTV The Show – "Flip That" 

 


 

HIVATALOS OLDALAK
Weboldal – loonatheworld.com
Facebook – loonatheworld
Instagram – @loonatheworld
Twitter – @loonatheworld 
Fancafé – loonatheworld
YouTube – loonatheworld
V Live – LOONA

 

írta: BlackTae

VIDEOPKLIPEK
2017: Yves - new
2018: Go Won - One&Only
2018: Olivia Hye - Egoist
2018: LOONA yyxy - love4eva
2018: LOONA - favOriTe
2018: LOONA - Hi High
2019: LOONA - Butterfly
2020: LOONA - So What
2020: LOONA - Why Not?
2020: LOONA - Star
2021: LOONA - PTT (Paint The Town)
2021: LOONA - Hula Hoop
2022: LOONA - Flip That 

TV MŰSOROK
2022: Queendom 2

INTERNETES SOROZATOK
2017: LOONA TV
2018: Woomanna
2019: Go Won TV
2020: LOONA The TAM

REKLÁMFILMEK
2018: LOONA: Nature Republic
2018: LOONA: Lotte Department Store Telefonos alkalmazás
2019: LOONA: Skoolooks

LOONA

ALBUMOK
2019: [X X]

KÖZÉPLEMEZEK
2018: [+ +] 
2020: [#]
2020: [12:00]
2021: [&]
2022: [Flip That]

KISLEMEZEK
2018: favOriTe
2019: 365
2021: HULA HOOP / StarSeed 〜カクセイ〜 

CÍMADÓ DALOK
2018: Hi High
2019: Butterfly
2020: So What
2020: Why Not?
2021: PTT (Paint The Town)
2022: Flip That 

 

LOONA YYXY

KÖZÉPLEMEZEK
2018: beauty&thebeat

Utolsó frissítés: 2022.08.08. 21:09 BlackTae által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace