Starity

Heo Sol Ji

Heo Sol Ji Heo Sol Ji nemzetisége 4561. 92rajongó 3vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 95%
 • stílus: 95%
 • szimpátia: 95%
 • Születési név
 • Heo Sol Ji (허솔지)
 • Becenév
 • Solji (솔지), Soul-G, Mama, Sool-ji, Divat Hercegnő, az MBC lánya
 • Születési idő
 • 1989. január 10.
 • Születési hely
 • Szöul, Dél-Korea
 • Foglalkozás
 • énekesnő, táncosnő
 • Családi állapot
 • hajadon
 • Magasság
 • 170 cm
 • Eredeti hajszín
 • Fekete
 • Szemszín
 • Sötétbarna
 • Csillagjegy
 • Bak
 • Linkek
 • Twitter-oldal
 • Facebook-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Park Jung Hwa Ahn Hyo Jin Ahn Hee Yeon Seo Hye Rin

Heo Sol Ji életrajza


Születési név: Heo Sol Ji (허솔지)
Becenevek: Solji (솔지), Soul-G, Mama, Sool-ji, Divat Hercegnő, az MBC lánya
Születési idő: 1989. január 10.
Születési hely: Szöul, Dél-Korea
Magasság: 170cm
Súly: 51kg
Vércsoport: 0
Család: Anyja és egy bátyja
Oktatás: Dong Ah Intézet – média és művészet szak
Beszélt nyelvek: koreai, angol és kínai
Hobbik: Zenehallgatás, doramák nézése, ügyességi játékok
Pozíció: Leader, vezető énekes, táncos

Heol Solji 1989. január 10-én született Szöulban, Dél-Korea fővárosában. Először 2006-ban debütált a 2NB elnevezésű ballada duóban. Ezt követően vokál tanár volt, majd nem sokkal később az EXID nevű lánybanda leadereként debütált. 

__________________________________________________________________________________________

- karrier -

Solji eredetileg a "NB nevű ballada duó tagja volt, Gabin (Blady) oldalán. Első single albumukat 2008-ban adták ki, és egészen 2012-ig, a feloszlásukig alkottak közösen. Mielőtt debütált volna az EXID leadereként, vokál- és hangképzés órákat adott a tagoknak, azaz eredetileg tanárként vette ki a részét az EXID debütálásából. 2012 áprilisában a kiadó közleményben hozta nyilvánosságra, hogy az eredeti tgok közül hárman, név szerint Dami, Yuji és Haeryeong mégsem debütálnak. Solji ezt követően csatlakozott a csapathoz, Hyerin oldalán.

szerkesztés alatt.

- érdekességek - (cr. lA-dONNA)
⊱ Solji ideális típusa Kim Soo Hyun színész és modell.
⊱ Mindenkivel szoros kapcsolatban áll a csapatból, de különösen Hyerin-el.
⊱ A csapattársaira és rajongóikra úgy tekint, mint a családjára.
⊱ Annak ellenére, hogy ő a legidősebb a csapatból, sokszor szokott aegyo-zni (cukin viselkedni), és van egyfajta természetes bája.
⊱ LE-vel együtt szeretik mások hangjait utánozni.
⊱ Mindig odafigyel és gondoskodik a többiekről, ezért ő számít az anyukának a csapatban.
⊱ Nagy rajongója a One Piece-nek.
⊱ Sokan őt tartják a legjobb énekesnek az EXID-ben.
⊱ Tud zongorázni, és sokszor énektanárkodik; megesik, hogy más k-pop idoloknak is segít az éneklés és zene tanulásában.
⊱ Megnyerte a King Of Mask Singer versenyét, ami Koreában a legelismertebb énekverseny.
⊱ Mindig nagy gondot fordít a bőrápolásra és a megjelenésre, de ez néha csorbát szenved, mert a sok gyakorlástól és eséstől sokszor vannak sebek és horzsolások a lábán.
⊱ Kedvenc része magán az ajkai.
⊱ Egyik kedvenc elfoglaltsága a karaoke.
⊱ Junghwa-val tud mindig a komoly dolgokról beszélgetni, mert Solji szerint annak ellenére, hogy ő a maknae, nagyon is érett gondolkodású.
⊱ Nagyon érzékeny személy, aki azonban ha elhatároz valamit, nagyon harcos típussá is tud válni. Ezt bizonyítja, hogy már milyen régóta próbált érvényesülni énekesnőként, ami végül az EXID-del megvalósulhatott.
⊱ Sokak szerint hasonlít Lim Won Hee-re.
⊱ Tiniként tanulta a hapkido és a taekwondo harcművészeteket, ahol piros öves volt.
⊱ Jó barátai a Hello Venus-os Lime, a Fiestar-os Yezi és a Wa$$up-os Dain.
⊱ LE szerint Solji az a csapatból, aki a legkönnyebben és leghamarabb megszeret egy személyt.
⊱ Nem veti meg az alkoholt, kedvence a soju, ami miatt Sool-ji-nek becézik.
⊱ Van egy Choco nevű kutyája.
⊱ Kedvenc csapatai a SHINee és a Shinhwa.

이엑스아이디


A tagok balról jobbra: Hani, Hyerin, Solji, Jeonghwa és L.E.

» tagok száma: 5
» hivatalos debütálás Koreában: 2012.02.16.
» hivatalos debütálás Kínában: 2016.12.20.
» hivatalos debütálás Japánban: 2018. augusztus 22.
» fanclubjuknak neve: Leggo (vagy L.E.G.G.O)
» fanclubjuknak nevének jelentése: A "Let's Go"-ból ered. Ezt a nevet LE találta ki arra utalva, hogy a rajongók és a lányok mindig együtt maradnak.
» csapat színe: Eclipse, a három pasztell szín, a sárga, a rózsaszín és a kék egybevéve (Pantone 7499c, Pantone 7432c, Pantone 272c)
» üdvözlésük: "Whoz That Girl? EXID! Hello, We are EXID!"
» műfajok, melyeket képviselnek: K-pop, retro, ballada, hip-hop
» ügynökség, mely alatt tevékenykednek: Banana Culture Entertainment

- tagok -
LE - 엘리 - (főrapper)
Hani - 하니 - (vezérvokalista, vezértáncos, *visual és a csapat arca)
Hyerin - 혜린 - (vezérvokalista)
Jeonghwa - 정화 - (főtáncos, vezérrapper, vokalista, visual és **maknae)
Solji - 솔지 -(Vezető és fővokalista) 

- inaktív tagok -
-

- volt tagok -
Dami (vezérvokalista)
Yuji (vezető, fővokalista és vezértáncos)
Haeryung (vezértáncos és vokalista)

 *visual = a legszebb tag, a csapat arca
**maknae = a legfiatalabb tag

Az EXID (Exceed In Dreaming) egy 2012-ben alakult, koreai lánybanda. Jelenleg öt aktív taggal rendelkeznek, ők Solji, LE, Hani, Hyerin és Jeonghwa. A csapat 2012. február 16-án debütált, a "Whoz That Girl" elnevezésű számukkal. Bár a debütálásuk egész nagy figyelmet kapott, az igazi áttörés 2014-ig váratott magára. Ekkor adták ki ugyanis az "Up & Down" címet viselő slágerüket, ami első helyezést ért el a Gaon Singles Chart-on négy hónappal a megjelenés után. A hatalmas népszerűséget egy rajongó által felvett élő fellépés hozta meg nekik. Az együttes ez után 2015-ben jelentette meg "Ah Yeah" címet viselő korongját, ami szintén nagy sikert hozott. 2016-ban adták ki első studió albumukat, "Street" címen, ezt pedig a 2017-es "Eclipse" és "Full Moon" korongok követték. 2018-ban is visszatértek, ekkor a korongjuk a "Lady" címet kapta. 2018. április 10-én az EXID megszerezte az első helyet a The Show-ban. A csapat az évek alatt nem csak Dél-Koreában, hanem 2016-ban Kínában, 2018-ban pedig Japánban is debütált. Bár a létszám nem állandó (Solji betegsége miatt volt távol egy évig), a lányok népszerűsége töretlen, mind közösen, mind egyesével.

2011: MEGALAKULÁS

2011 májusában az AB Entertainmentnél dolgozó egyik producer, Shinsadong Tiger számos JYP gyakornok lányt figyelt meg, új lánybanda alapítás céljából. Egy Yuji nevű lány volt az első, aki csatlakozott a projekthez, miután a JYP lánybanda debütáltatása kudarcba fulladt. Yuji felvette a kapcsolatot Hanival, Haeryeonggal és Jeonghwával, hogy menjenek el egy meghallgatásra az AB Entertainmenthez. A meghallgatás sikeres volt, mind a hárman bekerültek a kiadó szárnyai alá. Amikor Shinsadong Tiger felfedezte LE-t, őt is azonnal hozzáadta az alakuló csapathoz, mint ötödik tagot. LE ekkortájt egy underground rapper és dalszövegíró volt, aki Elly név alatt alkotott. A hatodik, és egyben utolsó tag egy AB gyakornok volt, Dami. A formáció eredeti neve "WT" lett volna (Who's That), azonban néhány hónappal a debütálás előtt hirtelen nevet változtattak, így lettek ők az EXID. Ez év decemberében LE közreműködött Huh Gakkal a művész új albumán, a "Whenever You Play That Song"-on, ami több koreai zenei listán is megjelent. A lányok eredetileg 2012. januárjában debütált volna, azonban a dátumot el kellett tolni, mert LE gyakorlás közben megsérült, sokáig tartó problémái adódtak a lábával. Február 3-án a kiadó megerősítette, hogy az EXID 2012. február 16-án fog debütálni, első albumvezető daluk pedig a "Whoz That Girl" címet kapta. A teaser képek és mv trailerek hamar elérhetővé váltak online is, és ezzel megkezdődött az EXID pályafutása.


 az EXID debütöt népszerűsítő egyik képe az eredeti fotósorozatból /2012
a tagok balról jobbra: Yuji, Jeonghwa, Hani, Dami, Haeryung, LE.

2012: KEZDETEK, DEBÜTÁLÁS ÉS ELSŐ SIKEREK

2012. február 16-án nyilvánosságra került a formáció első száma a "Holla" címre keresztelt digitális albumról, a "Whoz That Girl". Az első élő fellépésükre az M!Countdown színpadán került sor, ezt követően pedig felléptek a Music Core-on és az Inkigayon is. A "Whoz That Girl" 36. helyen végzett a Gaon Single Chart-on, és 840,000 digitális másolat kelt el belőle. 

2012 áprilisában az AB Entertainment hivatalosan is megerősítette, hogy három tag, Yuji, Dami és Haeryung elhagyja a bandát. Yuji és Dami a hivatalos közlemény szerint a tanulmányaira akart koncentrálni, míg Haeryung a színészi karrierjére. A helyükre került Solji, aki eredetileg a 2NB elnevezésű vokál duóban munkálkodott, és Hyerin, aki pedig az eredeti felállás szerint is tag lett volna, de aztán a kiadó másképp döntött, és nem debütáltatta februárban a többiekkel. Az új tagokkal az öt tagra redukálódott EXID ez év augusztus 22-én tért vissza, a második számukkal, ami az "I Feel Good" elnevezést kapta. A szám a csapat első középlemezén, a "Hippity Hop"-on kapott helyet. Az album 13. helyen debütált a Gaon Albums Chart-on, 1,500 digitális másolat kelt el belőle. Októberben a lányok újabb digitális albumot adtak ki, ami a "Every Night" címet viselte. Az album vezető száma egy alternatív változata volt egy LE által írt számnak, a "Phone Call"-nak, ami a debütáló középlemezükön volt felvéve. Az "Every Night" a 43. helyig jutott a Gaon Singles Chart-on, 105,000 digitális eladással. 

Október 11-én a banda kiadta a "Hey Boy" címre keresztelt dalukat, ami a MBC-n futó szitkomhoz, a "The Thousandth Man"-hez készült. A dal a lányváltozata az eredeti, B1A4 által felénekelt dalnak, a "Hey Girl"-nek. Shinsadong Tiger producer egyfajta "reggae stílusba" ültette át a számot, hogy az eredeti B1A4 számtól valamiben különböző számot hozzanak létre. 

November 30-án látott napvilágot a hír, hogy az EXID együtt fog dolgozni a Big Starral és a D-Unittal, együtt hoznak létre egy albumot, és ezzel együtt terveznek egy speciális év végi partyt is. A nagy koncertet december 22-én tartották meg a V-Hallban, ami Szöul Hongdae kerületében található. Az esemény a "The Bugs Show Vol. 1" nevet kapta.

December 6-án a lányok elnyerték a rookie díjat a 20. Korea Culture & Entertainment Awards-on.


 a lányok a december 6-án elnyert rookie díjjal, a Korea Culture & Entertainment Awards után. /2012
a tagok balról jobbra: Solji, Jeonghwa, Hani, LE, Hyerin.

2013: ÚTON A SIKER FELÉ, AVAGY "UP & DOWN" ÉS DASONI

2013 februárjában a csapat kiadta az "Up&Down" névre hallgató számot, az Incarnation of Money soundtrackjéből. Ez nem sokkal azután került ki, miután a csapat alegysége, a Dasoni (Solji és Hani) debütált. A duó debütmunkája, ami február 15-én jelent meg a "Goodbye" címet kapta, a párhuzamos szám pedig a "Said So Often" nevet viseli.

2014: AZ ÁTTÖRŐ SIKER ÉVE

2014. júniusban kiderült, hogy a lányok egy speciális szerződést kötöttek a Yedang Entertainment-nél, és hogy Shinsadong Tigerrel közösen comebackre készülnek. Augusztus 24-én volt a comeback fellépésük az Ilchi Art Hall-ban, ahol az "Up&Down"-nal léptek fel. A szám és a hozzá tartozó videóklip augusztus 27-én lett elérhető, azonban a várakozásoknak ellentétesen nem ért el olyan áttörő sikert, mint amit reméltek, és nem került be a Gaon Chart top 100 listájába sem, azonban a belföldi listán a 94. helyig jutott. Azonban lassan de biztosan népszerűsödött a szám. A folyamat októberre teljesedett ki, amikor egy rajongó által felvett videó körbejárta az internetet. A videó Haniról készült egy fellépésen, amikor az "Up&Down"-t adták elő. A videót több, mint 26 millióan tekintették meg. Ez a számnak is meghozta az eredetileg számított népszerűséget, és felfelé mászva a listákon meg sem állt a top10-ig, az áhított Gaon Chart-on szintén a top10-be került. A videó elképesztő népszerűségének hála a csapatot visszahívták promotálni, annak ellenére, hogy a hivatalos népszerűsítési időszak már hónapokkal korábban véget ért. A számot első helyre jelölték a Show! Music Core-on, a The Music Trend-en és az M!Countdown-on, ahol 2015. január 8-án meg is szerezték első győzelmüket a debütjük óta. A formáció január 9-én megszerezte 2. győzelmét a KBS Music Bank-en, január 11-én pedig a harmadikat is az SBS Inkigayon.

2015: "AH YEAH", "HOT PINK" ÉS TOVÁBB NÖVEKVŐ NÉPSZERŰSÉG

2015 februárjában Solji részt vett a King of Masked Singer egyik fordulójában, amit meg is nyert. A nézők imádták a hangját és a fellépését, ennek köszönhetően ez még nagyobb népszerűséget és rajongótábort vont a lányok köré. Érdekesség, hogy Hani is ott volt a műsorban, nézőként. Amikor Solji (már a maszk nélkül) elénekelte a "Maria" című számot, Hani elsírta magát meghatottságában. Április 13-án megjelentették az "Ah Yeah" című számhoz készült MV-t. Április 26-án és május 3-án első helyet nyertek ezzel a SBS Inkigayon, valamint ugyan ezeken a napokon a Show Championon is.

Májusban léptek fel először az Amerikai Egyesült Államokban, a kaliforniai Los Angelesben megrendezett Korean Music Festival keretein belül. Júliusban önálló évadot kaptak az MBC Every1 reality showjában, a Showtime-ban.

November 7-én a lányok megnyerték az MBC Music Star Awardot a MelOn Music Awardson. November 17-én jelent meg a "Hot Pink" című számukhoz forgatott videóklip. Ezt a számot is számos műsorban jelölték első helyre. Első győzelmüket a "Hot Pink"-kel november 25-én szerezték meg a Show Championon, míg a másodikat december 6-án az Inkigayon.


  a formáció 2015-ös, Hot Pink címre keresztelt visszatérését népszerűsítő egyik kép /2015
balról jobbra: Solji, Hani, Hyerin, Jeonghwa, LE.

2016: KÍNAI DEBÜT, ELSŐ SZÓLÓALBUM ÉS A BEJELENTÉS

2016. január 11-én az EXID aláírt egy speciális szerződést a kínai Banana Projekt-tel, hogy a csapat népszerűsége Koreán kívül is elterjedjen, illetve ne lankadjon. Ez sok kérdést vetett fel a csapat további dél-koreai tevékenységeivel kapcsolatban; azonban a Banana Culture Music vezérigazgatója, Wang Sicong tájékoztatta róla a rajongókat, hogy a lányok következő albuma Koreában és Kínában is egyaránt meg fog jelenni.

Március 2-án az EXID kiadója megváltoztatta a nevét Banana Culture-ra, ezzel is kifejezve, hogy csatlakoztak a Banana Project-hez. Március 18-án a lányok megtartották az első kínai fanmeetingjüket, 'EXID's LEGGO Show In Shanghai' néven.

Június 1-én megjelent az első studió albumuk 'Street' címe, aminek vezető dala az L.I.E lett. Az album 12 számot tartalmaz, amiknek a nagy részét komponálta és / vagy producálta a csapat vezető rappere, LE. Ezen az albumon kapott helyet Hani és Solji solo száma is, a 'Hello' és a '3%'. Az album a második helyig menetelt a Gaon Album Chart-on, míg a vezető szám, az L.I.E az ötödik helyig jutott. Június 8-án első helyet nyertek a Show Champion-on, és nem sokkal később első helyen végeztek az Inkigayo-n és a The Show-n is.

December 20-án került nyilvánosságra az első teljesen kínai albumuk 'Cream' címen, ami a hatodik helyet szerezte meg a Billboard China V Chart-on. Azonban mindössze egy nappal később a kiadó közleményt adott ki, amiben bejelentették, hogy a formáció vezér vokalistájánál, Soljinál pajzsmirigy-túlműködést diagnosztizáltak, így minden tevékenységével fel kell hagynia a 2016-17-es időszakra. A csapat jövőjéről a közlemény úgy nyilatkozott, hogy a csapat négy főre csökkenve ugyan, de folytatja a promóciót.

2017: A "NÉGYES" PROMÓCIÓ, "DDD" ÉS 'EXID ASIA TOUR 2017'

2017. január 10-én megjelent egy újabb japán single, az 'Up & Down' kínai változata. Még ugyan ezen a napon feltöltöttek egy szerkesztett verziót a klip helyére, az eredetit pedig törölték. Sok kínai fan azt gondolta, hogy tiszteletlenség, hogy a lányok az eredeti klip tanúsága szerint a Tiltott Városban is táncoltak, míg megint mások szerint ez teljesen normális és semmi probléma sincs vele. Mindenesetre mára csak a második, szerkesztett videó található meg a kiadó Youtube csatornáján.

Március 7-én a lányok már négyre csökkent létszámmal fellépett a Mexi City Arenában, a mexikói rendezésű KCon music festival keretein belül, ahol HAni előadta a mexikói duó, Jesse & Joy egyik számát is, a "Ecos De Amor"-t.

Solji egészségügyi állapota miatt a visszatérést áprilisig húzták. Az ügynökség márciusban jelentette be, hogy az EXID addig fog négy tagúként működni, amíg Solji fel nem épül a betegségéből. Április 10-én a hosszas megelőző várakozás után végre megjelent a harmadik középlemezük, ami az "Eclipse" címet kapta, míg a címadó dal a "Night Rather Than Day" címet viselte. Az "Eclipse" negyedik helyen debütált a Billboard World Albums Chart-on, ezzel a lányok az eddigi legjobb helyezésüket szerezhették meg. Április 25-én a "Night Rahter Than Night" is első helyet hozott nekik a The Show keretein belül. Ezt követte második győzelmük a következő nap a Show Championon, aztán pedig május 2-án a harmadik, szintén a The Show-n.

Május 12-én a kiadó bejelentette, hogy a csapat egy promóciós turnéra indul a nyár folyamán Ázsiában. Az "EXID Asia Tour 2017" névre keresztelt turné keretein belül számos ázsiai országba látogattak fel, a lista Hong Kongban és Szingapúrban kezdődött. A szöuli fellépés napján felkerült egy kép az internetre, amin mind az öt tag szerepelt. A rajongók ebből arra következtettek, hogy Solji ezen a napon, a szöuli koncerten fog visszatérni. Solji tényleg feltűnt a koncerten: a "Summer, Fall, Winter, Spring" című számuk közben tűnt fel a tömegben, felsétált a színpadra és végigénekelte a számot a többiekkel. Ez azonban még nem a hivatalos visszatérése volt, csak egy kedves gesztus a rajongók felé. Ekkor Solji már 8 hónapja volt hiátuson. Az esetről készült szívmelengető videó ezen a linken megtekinthető.

November 7-én jelent meg a lányok negyedik mini albuma, "Full Moon" címmel. Itt már Solji visszatérése is egyre biztosabb volt, azonban ezen az albumon még csak a hangja hallatszik: a promócióban és a klipben sem vett részt. Az album címadó dala a "DDD" címet viseli, amivel november 21-én első díjat nyertek a The Show keretein belül.

2017-től folyamatosan osztottak meg képeket a közösségi oldalaikon, amik a re:flower névre hallgató projekt keretein belül készültek. A projekt célja olyan számaik népszerűsítése volt, amik nem voltak címadó dalok, és mv sem készült hozzájuk.

2018: "RE: FLOWER" PROJEKT, VISSZATÉRÉS A "LADY"-VEL, SOLJI HIVATALOS VISSZATÉRÉSE, "I LOVE YOU"

Április 2-án az EXID még mindig csak négy taggal tért vissza, mert Solji még lábadozott a műtétje után. Az új single album a "Lady" címet kapta, a címadó dal szintén erre a címre lett keresztelve. Április 10-én a Lady-vel első helyet nyertek a The Show-n.

Május 11-én a Banana Culture megerősítette, hogy létrehozták az EXID hivatalos japán honlapját, ami egy szintén hivatalos japán fanclub létrehozását is jelentette. Ez szinte előre borítékolta a közelgő japán debütöt is, amire nem is kellett sokat várni. Június 27-ére bejelentettek egy nyitó koncertet Tokióban. Ezen a koncerten a lányok maguk erősítették meg, hogy augusztus 22-én debütálnak Japánban az "Up & Down" japán verziójával, illetve augusztus 23 és 25 között megtartják az első hivatalos, japán turnéját. Továbbá megerősítést nyert a tény, hogy a japán debüttel együtt Solji is hivatalosan visszatér. A japán single album 15. helyen debütált az Oricon napi listáján.

Október 22-én a csapat bejelentette, hogy november 21-én visszatérnek, ezúttal pedig már mind az öten képviseltetik magukat. A visszatérésükre ez év november 21-én, koreai idő szerint este hat órakor kerül sor, a címadó dal pedig az "I Love You" címet viseli. A dal ez év novemberében 5. helyen nyitott a Billboard's World Digital Song Sales chart-on.

2019-NAPJAINKIG: JAPÁN AKTIVITÁS, "WE", LEVÁLÁS A BANANA CULTURE ENTERTAINMENT-TŐL, JAPÁN TURNÉ ÉS "B.L.E.S.S.E.D"

 2019 februárjában került sor az EXID második japán turnéjára, "2019 EXID Valentine Japan Live Tour" címen. Ez alatt a fellépéssorozat alatt adták elő először az új japán albumukat, ami a "Trouble" címet viselte. Az album 2019. április 3-án jelent meg. Az Oricon Album Chart-on 12., míg a Billboard Japan's Hot Album-on 23. helyen debütált. A Billboard Japan's Top Album Sales listáján 10. helyre került, 4831 eladással az első héten.

2019. május 3-án a csapat kiadója bejelentette, hogy az EXID május 15-én visszatér egy új albummal. A bejelentésben szerepelt továbbá, hogy Hani és Jeonghwa nem újították meg a lejáró szerződésüket a Banana Culture Entertainment-tel. A két fiatal tehetség új kiadókhoz fog szerződni, a csapat pedig szünetet tart. A kiadó azonban azt nyilatkozta, hogy minden tőlük telhetőt megtesznek azért, hogy az EXID a szünet után ismét egy csapatként térhessen vissza. Azt is bejelentették, hogy az EXID még egy évig minden japán aktivitást együtt fog végigcsinálni, és bejelentettek egy japán turnét is 2019. augusztusi kezdéssel, "2019 EXID Summer Live Tour" címen.

2019. decemberében jelent meg új japán lemezük, "Bad Girl For You" címmel.

2020. januér 15-én bejelentették, hogy Hyelin is elhagyta a Banana Culture Entertainment-et. Őt Solji követte, távozását 2020. február 5-én erősítették meg. 

Áprilisban jelentették be, hogy a kiadófüggetlen formáció japán turnére indul: a "Bad Girl For You" címre keresztelt turné négy helyszínen, június 6-tól 13-ig szerzett felejthetetlen élményeket a japán rajongóknak.

2020. június 27-én a hosszas bizonytalanság után a kiadó japán visszatérést jelentett be: a lányok augusztus 19-én térnek vissza, "B.L.E.S.S.E.D" címre keresztelt japán lemezükkel.


 Solji hosszú betegsége után az első közös comeback teaser képe. a comeback az 'I Love You" címet viseli.
a tagok balról jobbra: LE, Jeonghwa, Solji, Hani, Hyerin.

Solji & Hani


 balról jobbra Hani és Solji, a duó két tagja.

 TAGOK
- Solji (Vezető, fővokalista és vezértáncos)
- Hani (Főtáncos, vezérvokalista, a csapat arca és maknae)

Az EXID az év elején bejelentette, hogy egy új alegységet terveznek debütáltatni, melynek a DASONI nevet adták. A rajongók ekkor még csak találgatni tudtak, hogy valószínűleg Hani és Solji lesz a tagja. Keringtek olyan pletykák is, miszerint Dami, a csapat korábbi tagja is részt vesz az új formációban, ám ezek a felvetések hamisnak bizonyultak. 2013 február 9-én az EXID közzétett egy képet, melyen a csoport vezetője, Solji szerepel elegáns öltözékben. Ezzel nyílvánalóvá tették a rajongóknak, hogy gyaníthatóan ő is a Dasoni tagja, mivel a fotó az új videoklip forgatásán készült.
Később az AB Entertainment bejelentette, hogy az alcsoport február 14-én fog debütálni, továbbá elárulták, hogy tényleg Hani és Solji fog részt venni ezekben a munkálatokban.
Végezetül a lányok videoklipje felkerült a videómegosztó poltálokra, illetve első fellépésük is lezajlott az M!Countdown színpadán. A digitális kislemez, azaz a "Good Bye" , mellyel bemutatkoztak összesen három dalt foglal magába, köztük a Said So Often, a névadó dal vagyis a "Good Bye" és ennek instrumental változata. 

Három év kihagyás után a duú 2016-ban visszatért egy újabb digitális kislemezzel, melynek címe "Only One". A lemez egy ajándéknak készült a LEGGO-k számára, mely 2016 március 2-án jelent meg. Visszatérésükkel egyetemben azt is bejelentették, hogy mostantól nem Dasoni-ként fognak tevékenykedni, hanem szimplán csak Solji & Hani néven. 


 
 
Az érdekességeket írta: ?.
Kiegészítette, megformázta és újrafogalmazta: Harlow.
Az életrajzot és a csapat teljes leírását a wikipédia és egyéb portálok írásai alapján fordította, megfogalmazta és megírta: Harlow.
Utolsó frissítés: 2020. július 5.
A másolás a szerző megkérdezése nélkül tilos! 

Valóságshow-k:
2012: ▹ EXID - BUTBUT TV
2013: ▹ EXID - BUTBUT TV
2014: ▹ EXID - BUTBUT TV
2015: ▹ EXID Showtime

TV műsorok:
2014: ▹ Weekly Idol
2015: ▹ 100 Songs Challenge
           ▹ 100 People, 100 Songs
           ▹ 1000 Songs Challenge
           ▹ Moon Hee Jun Prue 15+
           ▹ War Of Words
           ▹ My Little Television
           ▹ Witch Hunt
           ▹ 1 VS. 100
2016: ▹ Baek Jong Won's 3 Great Chefs
           ▹ Healing Camp
           ▹ The Boss Is Watching
           ▹ Duet Song Festival
           ▹ Let's Go Food Star
           ▹ National Idol Contest
           ▹ Bon Boon Olympic
           ▹ The Capable Ones
           ▹ King Of Masked Singer
           ▹ Weekly Idol
           ▹ Battle Trip 

EXID

Mini albumok
~ Hippity Hop /2012/
~ Ah Yeah /2015/

Stúdió album
~ Street /2016/

Single-k
~ Whoz That Girl? /2012/
~I Feel Good /2012/
~ Every Night /2012/
~ Up & Down /2014/
~ Ah Yeah /2015/
~ Hot Pink /2015/
~ L.I.E /2016/                                                                                                                                
~ Cream /2016/

Betétdalok
~ Hey Boy – The Thousandth Man OST /2012/
~ Up & Down – Incarnation Of Money OST Pt.2 /2013/

 

Dasoni

Singles
~ Goodbye /2013/
~ Siad To Often (Stage Ver.) /2013/
~ Only One /2016/

Solji

Mini albumok
~ In Jongno /2008/
~ Feels Like The First Time /2008/

Singlek
~ The Day I Loved /2008/
~ Challenge /2009/
~ Shouldn't Have Treated You Well /2015/
~ Don't Worry Music Vol.1 /2015/

Közreműködések
~ Goodbye My Love – feat. Hyesung /2009/
~ First Love – feat. A-In /2010/
~ Shut Up – feat. BaeChiGi /2015/

Betétdalok
~ Love Shake – The Lawyers Of The Great Republic Korea OST /2008/
~ Wife Is Back – Wife Returns OST /2010/
~ Love Sweet – Producer OST /2015/

 

 2NB


Single
~ The First Fragrance /2006.03.31./

Albumok
~ Noonsiwool /2007.02.06./
~ 2comfortable /2009.11.05./

Utolsó frissítés: 2020.07.05. 18:06 Pavia által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace