Starity

Huang Guan Heng "Hendery"

Huang Guan Heng Huang Guan Heng nemzetisége 10179. 23rajongó 0vélemény
 • Születési név
 • Won Kunhang/Huang Guanheng
 • Becenév
 • Uborka, Szamár, Erik herceg
 • Születési idő
 • 1999. szeptember 28.
 • Születési hely
 • Makaó, a Kínai Népköztársaság különleges közigazgatási területe
 • Foglalkozás
 • rapper, táncos
 • Családi állapot
 • nőtlen
 • Eredeti hajszín
 • fekete
 • Szemszín
 • barna
 • Csillagjegy
 • Mérleg
 • Linkek
 • Twitter-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Ten Chittaphon Dong Si Cheng Qian Kun Huang Xu Xi Xiao De Jun Liu Yang Yang

Huang Guan Heng életrajza

HUANG GUAN HENG / 黄冠亨

ALAPADATOK

Születési neve: Wong Kunhang (黃冠亨)/Huang Guanheng (黄冠亨)
Művészneve: Hendery (헨데리)
Koreai neve: Hwang Kwan Hyung (황관형)
Születési ideje: 1999. szeptember 28.
Születési helye: Makaó, Kínai Népköztársaság.
Csillagjegye: Mérleg.
Testtömege: -
Magassága: -
Vértípusa: 0.
Hivatalos közösségi oldalai: Instagram | Weibo.

ÉRDEKESSÉGEK HENDERYRŐL

- Makaóban született, a Kínai Népköztársaság területén.
- három nővére van.
- a kínai Beijing városában tanult színészetet, mert eredeti célja az volt, hogy komikus legyen.
- 2018. július 17-én mutatták be, mint az SM Rookies egyik tagját.
- legkedvesebb szabadidő tevékenysége a zenehallgatás sétálás közben.
- gyermekkorában egy nagy gépezetet szeretett volna építeni.
- kedvenc dala a 'Love Yourself' Justin Biebertől.
- kedvenc színe a rózsaszín.
- kedvenc étele a csirkeláb. 
- szeret kosárlabdázni, billiárdozni és sétálni.
- kedvenc növénye a kaktusz.
- kedvenc városa Tangshan.
- kifejezetten kifinomult érzékenységgel reagál az érintésre.
- kedvenc száma a 4.
- kedvenc szava a hanker, azaz a sóvárog ige.
- kedvenc napszakja a délután 6-7 óra.
- szokása, hogy táncikál, miközben sétál.
- kedvenc film/könvy karaktere Chris Gardner (The Pursuit of Happiness).
- gyakorlatilag teljesen folyákonyan beszél angolul.
- ő tanítja kínaiul beszélni Ten-t.
- minden edzés, gyakorlás után hazaérkeztekor az az első dolga, hogy banános tejet iszik.
- szereti a csípős ételeket, de nem tudja megenni őket.
- tériszonya van.
- retteg a békáktól, rájuk nézni sem bír.
- első emléke: "Négy éves voltam; a nagymamám jött értem az iskolába/óvodába, és hazavitt engem."
- mottója: "Work hard to create the future."
- 2018. december 31-én jelentették be, hogy ő is debütálni fog a WayV tagjaként.
- jelenleg a közös lakhelyükön Ten és Hendery lakik egy szobában. 

WAYV / 威神V / 웨이션브이


A tagok balról jobbra: Xiaojun, Ten, WinWin, Kun, Lucas, YangYang, Hendery.

Hivatalos debütálás: 2019. január 17.
Tagok száma: 7 (5 kínai, 1 thai és 1 német származású)

TAGOK
Kun (Vezető, fővokalista és rapper)
Ten (Főtáncos, vezérrapper és vokalista)
Win Win (Vezértáncos, vokalista és visual)
Lucas (Főrapper, vokalista és visual)
Xiao Jun (Fővokalista és rapper)
Hendery (Vezértáncos, rapper, vokalista és visual)
Yangyang (Főrapper, vezértáncos, vokalista és maknae)

*visual = a csapat leghelyesebb tagja*
*maknae = a csapat legfiatalabb tagja*

2016-2018: A MEGALAKULÁS ÉVEI.

A WayV mind a hét tagja eredetileg az SM Rookies elnevezésű projekt tagja volt: a csapatot olyan gyakornok alkották, akik az SM Entertainment égisze alatt várták a debütálásukat. Lee Soo Man, a kiadó alapítója és egyik producere 2016. januárjában jelentette be, hogy új fiúcsapat elindítását tervezi, NCT néven.

Ten, a csapat egyetlen thai származású tagja 2016. április 9-én debütált az NCT U nevű alegység tagjaként. Kun részt vett a csapat "Without You" című számának kínai verziójának feléneklésében, azonban debütálása 2018-ig váratott magára, amikor Lucas oldalán ő is bekerült az NCT 2018 nevű egységbe, és részt vettek a csapat első studio albumának munkálataiban illetve promóciójában is. Az album az "Empathy" címet kapta, és mind az akkor még 18 tag részt vett benne. WinWin 2017. július 7-én debütált az NCT 127 tagjaként. 2018. augusztus 13-án a kiadó megerősítette, hogy a kínai piacon is teret szeretne hódítani magának, ehhez pedig egy kínai tagokból álló alegység elindítását tervezik, NCT China projektnév alatt.

A csapat megalakulását végül december 31-én jelentették be a formáció hivatalos Weibo oldalán keresztül. Az eredeti tagok közül négyen (Ten, Kun, WinWin és Lucas) kerültek be, hozzájuk pedig három új tag csatlakozott, Hendery, Xiaojun és YangYang személyében. A tagokon kívül megerősítették, hogy az alegység az SM Entertainment új, exkluzív kínai leányvállalata, a Label V elnevezésű ügynökség égisze alatt fog tevékenykedni.

Habár a csapat az NCT egyik alegysége, promóciójukat nem ez alatt a név alatt folytatják. Egyes újságírók találgatásai arra engednek következtetni, hogy a név változtatás mögött a Kína és Dél-Korea között kialakult, viszályokkal terhelt politikai és társadalmi helyzet állt. Mindennek ellenére a kiadó vezérigazgatója, Chris Lee személyesen is megerősítette, hogy a névvel kapcsolatos különbségek ellenére a WayV az NCT egyik alegységeként lép a kínai piacra.

2019: DEBÜTÁLÁS, ELSŐ SIKEREK ÉS NÖVEKVŐ NÉPSZERŰSÉG.

2019. január 17-én került sor a WayV debütálására, a "The Vision" című középlemezzel, amin helyet kapott többek között az NCT 127 nevéhez köthető "Regular" című szám kínai változata is, amit a lemez vezetődalának neveztek ki. A lemezen helyet kapó mindhárom dal az első 10 hely valamelyikét szerezte meg a Billboard World Digital Songs listáján. A csapat negyedik helyen debütált a Billboard Social 50 elnevezésű rangsorán: ezzel övék lett a legjobb debütáló hely XXXTentacion 2018. júniusára datálható első megjelenése óta.

Május 9-én jelent meg "Take Off" című első olyan középlemezük, amin már csak saját szerzeményeik kaptak helyet. A lemez hetedik helyen debütált a Billboard World Albums listáján, valamint 30 régióban birtokolta az első helyet az iTunes összesítése szerint. Mindeközben a vezető single, a "Take Off" második helyen startolt a kínai QQ Music heti népszerűségi listáján.

2019. augusztusában és szeptemberében a fiúk a Youtube, valamint a Youku képernyőin tűntek fel: 12 epizódon keresztül szerepeltek saját valóságshowjukban, ami a "Dream Plan" címet kapta.

Október 29-én jelent meg második saját középlemezük, "Take Over the Moon" címen. Címadó dalnak a "Moonwalk" című szerzeményt választották. Hendery és YangYang első alkalommal kaptak lehetőséget, hogy megcsillogtathassák dalszövegírói tehetségüket: a "King of Hearts", valamint a "We Go Nanana" című dalok végleges szövegeihez is az ő munkájukat használták fel. Lemezük 24. helyen debütált a Billboard Heatseekers Albums listáján, valamint 5. helyen a Gaon Album listán. Első koreai fellépéskre október 30-án került sor az MBC Music által forgalmazott "Show Champion" című zenei műsor színpadán.

"Love Talk" című szerzeményük angol verziója november 30-án jelent meg. A dal harmadik helyen debütált és végzett a Billboard World Digital Song Sales listáján. Ezen kívül ezzel a számukkal robbantak be a QQ Music Weekly Digital Sales listájára, a második helyen.

2020-ban jelenítették meg az album újracsomagolt verzióját, "Take Over the Moon : Sequel" címen. Az eredeti dallistához hozzáadták még a "Love Talk" angol változatát, valamint egy új szerzeményüket is, "WayV.oice#1" címen. Ezt követően a WayV promóciós koncertsorozatra indult, melynek keretein belül felléptek Kína, Dél-Korea és Thaiföld nagyobb városaiban is.

2020-NAPJAINKIG: ELSŐ STUDIO ALBUM ÉS NCT 2020.

2020-ban a WayV volt a második együttes az SM Entertainment-től, akik részt vettek a "Beyond LIVE" elnevezésű online koncertsorozatban. Első önálló koncertjük a "WayV - Beyond the Vision" címet kapta, és május 3-án került megrendezésre. A koncert keretein belül korábbi szerzeményeiket adták elő, valamint a "Bad Alive" és a "Turn Back Time" című számaik egy mashup verzióját is bemutatták: a két szám első alkauló studio albumukon, az "Awaken The World" című lemezükön kapott helyet. Az említett korong öt héttel később, június 9-én jelent meg.

A lemezt egy online játék előzte meg: a játékosok az applikáció segítségével, különböző kihívások teljesítésével oldhatták fel az albumot népszerűsítő előzetes képeket. Ezt követően az egyes tagokról forgatott egyéni videók is felkerültek a csapat több közösségi oldalára is. A tervek szerinti megjelenés azonban egy kisebb hiba miatt csúszott: a rajongók a promóciók során olyan komprommitáló részletekre lettek figyelmesek a használni kívánt outfitekkel kapcsolatban, amiket az ügynökség azonnali hatállyal eltávolított, emiatt azonban későbbre tevődött az album megjelenése. A nehézségekkel terhelt comeback után az album azonnal a Tencent's Music UNI listájának élére tört, valamint a Gaon Album Charton is elfoglalta az első helyet. Kilencedik helyen végzett a Billboard World Albums listáján, míg a címadó dal, a "Turn Back Time" a 12. helyet szerezte meg ugyanezen vállalat World Digital Songs Sales listáján. Mindezeken túl az "Awaken The World" volt a csapat első albuma, ami a japán zenei listákat is meghódította: előkelő helyet szerzett a Billboard Japan Hot Albums listáján, valamint az Oricon Weekly Albums Chart-ján is.

A fiúk nem pihentek sokat: hamarosan kiadták a "Turn Back Time" koreai verzióját is, amihez igen látványos videoklipet is forgattak. Június 29-én a "Bad Alive" angol verzióját is kiadták, mint önálló single lemezt. A szám első helyen végzett a QQ Music Daily Digital Sales listáján, valamint néhány órával a megjelenését követően hivatalosan is arany minősítést kapott. A heti listán végül hatodik helyen zárt.

2020. szeptemberében hatalmas hírrel rukkolt elő az SM Entertainment: bejelentették, hogy új NCT projektbe vágják a fejszéjüket, NCT 2020 címmel. A projekthez csatlakozik a teljes WayV (ezzel Henderynek, YangYangnak és Xiaojunnak ez az első lehetősége, hogy az NCT-vel együtt promotáljon), illetve két új tag, a japán származású Shotaro és a koreai Sungchan is. A két újonc a továbbiakban az NCT Dream legyénségét fogják majd erősíteni. Mindezen túl 2020. szeptember 21-én jelent meg a srácok első koreai valóságshowja az SM C&C forgalmazásában, "WayVision" címen. A műsort a Seezn elnevezésű csatornán sugározzák, illetve ezzel párhuzamosan a thai TrueID is vetíti.

DÍJAK ÉS JELÖLÉSEK

Év Díjátadó Kategória Jelölt munkájuk Eredmény
2019 21st Mnet Asian Music Awards A legjobb új ázsiai előadók - nyert

NCT / 엔시티


A tagok balról jobbra: Doyoung, Taeil, Xiaojun, Chenle, Shotaro, Renjun, Haechan, Kun, Jeno,  WinWin, Jaehyun, Taeyong, Lucas, Jaemin, Sungchan, Ten, Jungwoo, YangYang, Mark, Hendery, Yuta, Jisung & Johnny.

ALAPADATOK

A csapat nevének jelentése: Neo Culture Technology, ami a csapat tagok meghatárohatatlan számát jelképezi (nincs fix létszám, folyamatosan új tagokkal bővülnek).
Hivatalos debütálásuk Dél-Koreában: 2016. április 9. (NCT U); 2016. július 7. (NCT 127); 2016. augusztus 24 (NCT Dream); 2019. január 17. (WayV).
Jelenlegi tagok száma: 23.
Fanclubjuk neve: NCTzen.
Hivatalos színük: pearl neo champagne.
Hivatalos kiadó: SM Entertainment.
Hivatalos közösségi oldalak: Instagram | Twitter | Facebook | weboldal | V Live
Alegységek:

- NCT U
- NCT 127
- NCT Dream
- WayV

Tagok, a csapatban betöltött szerepük, és az alegység(ek), ami(k)ben tevékenykednek:

- Taeyong: leader, vezető rapper, táncos, vokalista, center, visual // NCT U, NCT 127.
- Taeil: vokalista // NCT U, NCT 127.
- Johnny: táncos, rapper, vokalista // NCT 127.
- Yuta: táncos, vokalista, rapper // NCT 127.
- Kun: leader (WayV), vokalista // NCT U, WayV.
- Doyoung: vokalista // NCT U, NCT 127.
- Ten: táncos, rapper, visual // NCT U, WayV.
- Jaehyun: vokalista, táncos, rapper, visual // NCT U, NCT 127.
- Win Win: táncos, vokalista, visual // NCT U, NCT 127, WayV.
- Jungwoo: vokalista, táncos // NCT U, NCT 127.
- Lucas: rapper, vokalista, visual, center (WayV) // NCT U, WayV.
- Mark: rapper, táncos, vokalista // NCT U, NCT 127, NCT Dream.
- Xiao Jun: vokalista // WayV.
- Hendery: táncos, rapper // WayV.
- Renjun: vokalista, táncos // NCT Dream.
- Jeno: táncos, rapper, visual // NCT Dream.
- Haechan: vokalista, táncos // NCT U, NCT 127, NCT Dream.
- Jaemin: rapper, táncos, visual // NCT Dream.
- YangYang: rapper, táncos // WayV.
- Chenle: vokalista // NCT Dream.
- Jisung: táncos, vokalista, rapper, maknae // NCT Dream.
- Shotaro: ? // NCT Dream.
- Sungchan: ? // NCT Dream.

HÁTTÉRTÖRTÉNET

2016 januárjában Lee Soo Man, az SM Entertainment alapítója és egyik producere az SM Coex Atriumban tartott egy prezentációt, "SMTOWN : New Culture Technology" címen, melynek keretein belül bejelentette, hogy új fiú csapatot tervez debütáltatni a közeljövőben. A csapat koncepciója tökéletesen illeszkedik az ügynökség kereskedelni politikájába, valamint nagyratörő terveibe: a meghatározatlan, folyamatosan bővülő csapatszámú formáció több alegységre bontva egyszerre, akár több kontinensen is tudja promotálni ugyanazt a csapatot, valamint ezek az alegységek akár kollaborálhatnak, együtt is működhetnek egymással. Nem sokkal később bejelentették, hogy a prezentáció után a csapat a címadó szavakból összeállított NCT név alatt fognak tevékenykedni. Az NCT volt az SM Entertainment első csapata a 2014 augusztusában debütált Red Velvet, valamint az első fiú csapat a 2012-ben felbukkant, minden idők egyik legnépszerűbb koreai-kínai fiúcsapata, az Exo után.

2013-2016: MEGALAKULÁS ÉS PRE-DEBÜT.

2013 decemberében az SM Entertainment új projektet tárt nyilvánosság elé: bemutatták az SM Rookies elnevezésű formáció első tagjait, akik mind a kiadó égisze alatt voltak gyakornokok. A csapatban helyet kapott Taeyong és Jeno is, akik később az NCT első generációjának tagjai lettek. Ezt követően 2016 januárjáig fokozatosan bemutatták mind a tizenhat fiatalt, akik később az NCT csapat tagjaiként debütáltak. A tagok egy részét hivatalos meghallgatások keretein belül válogatták ki: Johnny, Yuta, Ten, Mark és Renjun az SM Global Auditions utolsó fordulóját követően jutottak be az ügynökséghez. A többieket fejvadászok fedezték fel az utcán, helyi tehetségkutató műsorokban, illletve ismerősök ajánlásai alapján.

2016 januárjában Lee Soo Man megtartotta a már korábban említett ominózus prezentációt, amivel bejelentette a csapat megalakulását, és elindította a srácokat a debütálás felé vezető úton.

2016: HÁROM ALEGYSÉG DEBÜTÁL - BEMUTATKOZIK AZ NCT U, AZ NCT 127 ÉS AZ NCT DREAM.

2016. április 4-én az SM Entertainment hivatalosan is bemutatta az NCT első alegységét, NCT U (U=United) néven, ami akkor még hat tagból (Taeil, Taeyong, Doyoung, Ten, Jaehyun & Mark) állt. Debütáló single lemezük a "The 7th Sense" címet kapta, és Taeyong, Doyoung, Ten, Jaehyun és Mark énekelték fel. Ezt követte április 9-én a "Without You" című single, rögtön két változatban is: a koreai verziót Taeil, Doyoung és Jaehyun énekelték fel, a kínai változat pedig az SM Rookies csapatából csatlakozott Kun-nal egészült ki.

Első nyilvános szereplésükre 2016. április 9-én került sor: a csapat V Live csatornáján közvetített "NCT On Air" című élő adásban jelentek meg. Műsorvezetőnek a szintén SM Entertainment alatt dolgozó Kim Hee Chult-t (Super Junior) kérték fel. Ugyanezen a napon került sor első élő fellépésükre is: a kínai 16th Music Feng Yun Bang Awards keretein belül léptek fel, kiegészülve Kun-nal és WinWin-nel, a két kínai tagukkal. Április 15-én a dél-koreai televíziók képrenyőjén is debütáltak, a Music Bank című műsor színpadán. Ezt követően három évadot forgattak le az "NCT Life" című valóságshowjukból, amiben több SM Rookies tagot is bemutattak a nézőknek.

A következő, NCT 127 névre keresztelt alegység debütálását július 1-én jelentették be: a nevükben szereplő "127" a dél-koreai főváros, Szöul koordinátáira utal, ami a csapat központja lett tevékenységeik során. Hét taggal debütáltak: kezdetben Taeil, Taeyong, Yuta, Jaehyun, WinWin, Mark és Haechan alkották a formáció legénységét. Július 7-én került sor első nyilvános fellépésükre az M Countdown színpadán: első szerzeményeiket, a "Fire Truck"-ot és a "Once Again"-t adták elő. Debütáló középlemezük digitális formában látott napvilágot július 10-én, "NCT #127" címen, fizikai formátumban pedig július 11-én foghatták először kezükbe a rajongók. Július 29-én újabb single látott napvilágot: a Coca Colával együttműködésben született meg a "Taste The Feeling" című számuk. Mindeközben lankadatlan lendülettel promotálták a "Fire Truck"-ot: olyan televíziós műsorokban léptek fel, mint például az Inkigayo, a Music Bank vagy a Show Champion.

Az NCT Dream debütálására sem kellett sokáig várni: augusztus 18-án őket is bemutatták a rajongóknak. Kezdetben ők is hét taggal indultak: Mark, Jaemin, Renjun, Jeno, Chenle, Jisung és Haechan alkották az alegységet. Debütáló számuk "Chewing Gum" címen jelent meg augusztus 24-én, következő nap pedig az M Countdown színpadán élő fellépéssel is megerősítették a piaci és zenei jelenlétüket.

December 6-án az NCT öt tagja, Yuta, Taeyong, Jaehyun, Mark és WinWin a W magazinnal együttműködésben kiadtak egy különleges performance videót a "Good Thing" című számhoz. A szerzemény végül az NCT 127 következő középlemezésre, a "Limitless"-re került fel. December 20-án új videoklipjük jelent meg, ezúttal a "Switch" című számukhoz. Érdekesség, hogy ezt a szerzeményt eredetileg az NCT 127 debütáló középlemezére szánták, és együttműködött rajta az SM Entertainment másik, gyakornokokból álló csapata, az SR15B is.

2017: NCT 127 ÉS NCT DREAM PROMÓCIÓS IDŐSZAK.

2016. december 27-én a kiadó bejelentette, hogy az NCT 127 két új taggal bővülve visszatérést tervez: a srácokhoz csatlakozott az eddig NCT U-ból ismert Doyoung, illetve egy teljesen új tag, Johnny személyében. Új középlemezükhöz 2017. január 5-én ízelítőként megjelentettek két videoklipet: mindkettő a "Limitless" című számhoz készült. Az azonos című középlemez egy nappal később, január 6-án jelent meg digitális, január 9-én pedig fizikai formában is. A korong első helyen debütált a Billboard World Albums Chart-ján, a címadó dal pedig az év egyik legjobb k-pop dalaként került említésre a Dazed magazin hasábjain.

2017. február 1-én újabb bejelentéssel szolgált az SM Entertainment: az NCT Dream a debütálás óta első visszatérését tervezi, méghozzá egy már fizikai formátumban is beszerezhető single lemezzel. A single "The First" címen február 9-én jelent meg. Az ügynökség azonban szomorú hírrel is szolgált: közleményükben tudatták a rajongókkal, hogy Jaemin egészségügyi okokra hivatkozva nem fog részt venni a comeback promóciós munkálataiban. A csapat színpadi visszatérése sem váratott sokáig magára: az M Countdown színpadán léptek fel a "My First and Last" című számukkal, illetve a lemez B-side trackjével, ami a "Dunk Shot" címet kapta. Február 14-én szerezték meg első zenei műsorban aratott győzelmüket: a The Show című műsor 100. epizódjában vihették haza a trófeát. Ezzel ők lettek az első NCT alegység, akinek sikerült győzelmet aratnia egy zenei műsorban. Ezenkívül mégy egy óriási megtiszteltetés érte a srácokat ebben az évben: ők lettek a 2017 FIFA U-20 World Cup hivatalos nagykövetei. A projekthez készített számuk "Trigger The Fever" címen jelent meg, március 15-én.

Március 8-án megerősítették a hírt, hogy Jaehyun és Johnny (NCT 127) lesznek az SBS Power FM két dj-je az új műsorban, ami az "NCT Night Night" címet kapta. A műsort március 20-án kezdték sugározni. Kettejükön kívül Doyoung is tiszteletét tette dj-ként a műsorban, habár ő csak hetente egyszer, minden szombaton.

Június 14-én az NCT 127 új középlemezt adott ki "Cherry Bomb" címen. Első élő fellépésükre ismét az M Countdown műsorában került sor: a "Cherry Bomb" és a "0 Mile" című számaikat adták elő. Később az Idolator és a Billboard is az év egyik legjobb k-pop számaként hivatkozott a "Cherry Bomb"-ra.

Augusztus 17-én adta ki első középlemezét az NCT Dream, "We Young" címen. Azon kívül, hogy középlemezről van szó, másnak is örülhettek a rajongók: Jaemin felépült a sérüléséből, és ehhez a promócióhoz már ő is csatlakozott. Ezen kívül decemberben kiadtak első különleges karácsonyi singlejüket, "Joy" címen.

2018: ÚJ TAGOK (KUN, JUNGWOO & LUCAS), EGYÉB PROJEKTEK ÉS NCT 2018.

2018 januárjában Taeil, Doyoung és Jaehyun az NCT U képviseletében felénekelték a "Timeless" című számot az SM Station egyik projektjéhez.

Január közepe táján lehullt a lepel az ügynökség első, a teljes NCT-t megmozgató projektjéről: a vezetőség bemutattata az NCT 2018-at. A koncepció szerint az új egységet mind az akkor 18 tag képviselni fogja, és mindannyian kiveszik a részüket a felvételekből, valamint a promóciós időszakból is. Január 30-án a csapat hivatalos közösségi oldalain megjelent az "NCT 2018 Yearbook #01" című videó, amiben szerepet kapott az összes korábbi tag, illetve bemutatták a három újoncot is, akik ennél a projektnél kapcsolódtak be a csapatba: bennük Kun-t, Lucas-t és Jungwoo-t ismerhette meg a közönség. Szintén az NCT 2018 projekt keretein belül, februárban több online dokumentum videót is feltöltöttek a közösségi oldalaikra, amik az "NCTmentary" címet kapták.

Március 14-én jelent meg az NCT 2018 prezentálásában a csapat első studio albuma, "Empathy" címen. Az albumon hat single is helyet kapott, amik mind egy-egy alegységet képviseltek: "Boss", "Baby Don't Stop" és "Yestoday" (NCT U), Go (NCT Dream), "Touch" (NCT 127) és "Black On Black" (NCT 2018).

Május 5-én az NCT a Billboard Emerging Artists listájának élére került: ezzel ők lettek az első k-pop csapat, akik elérték ezt az eredményt, és akiknek ebben a megtiszteltetésben volt részük.

Szeptember 3-án jelent meg az NCT Dream második középlemeze, "We Go Up" címen: a kamerák ezúttal is az azonos című számhoz készült videokliphez forogtak. A lemezkiadással egyidőben az ügynökség bejelentette, hogy mivel Mark elérte a húsz/huszonegy éves korhatárt, a csapat koncepciója szerint "leérettségizik", mint az NCT Dream alegység tagja, és a promóciók végeztével elhagyja a formációt, hogy a többi NCT-beli munkájára koncentrálhasson.

Október 12-én jelent meg az NCT 127 első studio albuma, "Regular-Irregular" címre keresztelve. Videoklipet az azonos című "Regular"-hoz forgattak. Ehhez a visszatéréshez már csatlakozott Jungwoo is: ezzel az NCT 127 hivatalosan is 10 főre nőtt. A csapat az albummal kapcsolatos promóciót ezúttal az amerikai zenei piacra tervezte: számos amerikai műsorban, rádióadásban megjelentek.

November 23-án adták ki a "Regular-Irregular" újracsomagolt verzióját, "Regulate" címen. Címadó dalnak a "Simon Says" című szerzeményt választották. Ekkor már megerősítették, hogy WinWin nem vesz részt az előkészületekben, sem az album megjelenését követő promóciókban, mert a tervezett kínai alegység, a WayV tagjeként a debütálásukra készül.

Az NCT Dream december 28-án újabb karácsonyi különlegességgel lepte meg a rajongóit: az SM Station projekt keretein belül kiadták a "Candle Light" című számukat.

2019: DEBÜTÁL A WAYV, NCT 127 KONCERT TURNÉ, PROJEKTEK A TÖBBI ALEGYSÉGNEK.

2018. december 31-én az SM Entertainment bejelentette, hogy 2019-ben útnak indítja az NCT új, kínai piacra szánt alegységét, WayV (威神V) néven. A csapat főleg kínai promóciókban vesz részt, és hét taggal indult hódító útjának: Kun, WinWin, Ten és Lucas mellé három új tag is csatlakozott, YangYang, Xiaojun és Hendery személyében. A WayV a Label V, kínai központú ügynökség alá tartozik, ami az SM Entertainment-tel együttműködésben igazgatja az alegység zenei karrierjét. A srácok 2019. január 17-én debütáltak, az NCT 127 "Regular" című számának kínai verziójával. Debütáló digitális single albumuk "The Vision" címmel vált elérhetővé, és a "Regular"-on kívül helyet kapott rajta a "Come Back" (NCT 127) kínai változata, illetve a srácok egy saját dala, "Dream Launch" címen.

2019. január 26-án az NCT 127 "Neo City - The Origin" című turnéjuk keretein belül felkerekedett, és végig koncertezték Dél-Korea, Japán, Észak-Amerika és Európa több nagyvárosát is. A koncertsorozat közben még időt szakítottak egy új single kiadására is: "Wakey-Wakey" című szerzeményük március 18-án látott napvilágot. Ez a szám a később, április 17-én megjelent első japán studio albumukon kapott helyet, ami az "Awaken" címet kapta. Ezt követően sem tétlenkedtek sokáig: május 24-én kiadták negyedik középlemezüket, "We Are Superhuman" címen. Címadó dalnak a "Superhuman" című szerzeményt választották.

Május 9-én megjelent a WayV első középlemeze, "Take Off" címre keresztelve. Az azonos című vezető daluk hatalmas sikert aratott a rajongók körében, megalapozva a WayV azóta is felfelé ívelő népszerűségét.

Június 6-án az NCT Dream egy nyugati kollaborációval szolgált a fanoknak: az amerikai HRVY-val működtek együtt a "Don't Need Your Love" című közös szerzeményük erejéig. A dal az SM Station 3. évadában kapott helyet.

Július 26-án megjelent az NCT Dream harmadik középlemeze, "We BOOM" címen. A "Boom" című számukhoz készült videoklipben a srácok egy sokkal érettebb, felnőttesebb oldalukat mutatták meg.

Október 29-én ismét a WayV rukkolt elő újdonsággal: megjelent második középlemezük, ami a "Take Over the Moon" címet kapta. A címadó dalnak választott "Moonwalk"-hoz forgattak videoklipet, illetve később a szám angol változatát is kiadták.

December 13-án a Taeil, Doyoung, Jaehyun és Haechan képviselte NCT U is újdonsággal szolgált a rajongóknak: az SM Station X projekt keretein belül kiadták a "Coming Home" című számukat.

2020: NCT 127 PROJEKTEK, AZ NCT DREAM ÚJRASZERVEZÉSE, ÚJ TAGOK ÉS NCT 2020.

Január 27-én az NCT 127 egy kis meglepetéssel kedveskedett a rajongóknak, és kiadtak egy videoklipet a "Dreams Come True" című számukhoz, ami második studio albumukon, a március 6-án megjelenő "Neo Zone"-on kapott helyet. Címadó dalnak a "Kick It" című szerzeményt választották, ami elképesztő népszerűségre tett szert: megjelenése óta több hivatalos remixet is készítettek hozzá, neves művészekkel. Ennek az albumnak a promóciója volt zsinórban a harmadik, amiben WinWin a WayV-vel való munkálatai miatt nem vett részt. Ezen kívül azonban ez volt Jungwoo visszatérése is, aki eddig egészségügyi okokra hivatkozva hiátuson volt. Április 7-én azt is bejelentették, hogy kiadják a "Neo Zone" újracsomagolt változatát, "Neo Zone - The Final Round" címen. A megjelenésre május 19-én került sor, ekkor került nyilvánosságra a "Punch" című számhoz forgatott videoklip is.

Április 14-én az NCT Dream bejelentette, hogy kiadják negyedik középlemeüket "Reload" címen. A bejelentésen kívül azonban egyéb izgalmas, a csapat háza táján történt változásról is tájékoztatták a rajongókat: bejelentették, hogy ez az utolsó visszatérésük hat fős csapatként (Jaemin, Renjun, Jisung, Jeno, Chenle és Haechan), mert ezt követően eltörlik az NCT Dream 20 éves korhatárát (ekkor kell "leérettségizniük" a csapatból, és továbblépni másik alegységbe), és Mark hivatalosan is visszatér hetedik tagként.

2020 májusában három alegység is részt vett az SM Entertainment és a Nevr közös online koncertsorozatában, ami a "Beyond LIVE" címet kapta. A WayV, NCT Dream és NCT 127 alegységek fellépéseire május 3-án, május 10-én és május 17-én került sor.

Június 9-én megjelent a WayV első studio albuma, "Awaken The World" címen. Címadó dalnak a "Turn Back Time" című szerzeményt választották.

Szeptember 15-én bombaként robbant a hír, hogy az SM Entertainment új projektet tervez: az NCT 2020 elnevezésű projekt egyesíti az összes alegységet, illetve a 21 fős létszám 23-ra nő két új tag bemutatásával: a japán származású Shotaro és a dél-koreai Sungchan is csatlakozik hozzájuk. A projekt gyümölcsének nevezhető studio album a "Resonance Pt. 1" címet kapta, és október 12-én fog megjelenni.

Huang Guan Heng életrajzát, valamint a WayV teljes történetét a Wikipédia és egyéb portálok alapján fordította, megfogalmazta és megformázta: Harlow.
A szöveg részben vagy egészben való másolása a szerző megkérdezése nélkül tilos!
Utoljára frissítve: 2020. szeptember 26.

Videoklipek

2019

WayV - Regular
WayV - Dream Launch
WayV - Take Off

WAYV

Single

2019

- The Vision


Mini Album

2019

- Take Off

Utolsó frissítés: 2020.10.31. 12:12 Harlow által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace