Starity

Hwang Ye Ji

Hwang Ye Ji Hwang Ye Ji nemzetisége 7168. 30rajongó 2vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 100%
 • stílus: 50%
 • szimpátia: 80%
 • Születési név
 • Hwang Ye Ji /황예지/
 • Becenév
 • Yeji /예지/, Hidden Weapon, Yaetteong
 • Születési idő
 • 2000. május 26.
 • Születési hely
 • Jeonju, Dél-Korea
 • Foglalkozás
 • táncosnő, vokalista, rapper
 • Családi állapot
 • hajadon
 • Magasság
 • 170 cm
 • Eredeti hajszín
 • fekete
 • Szemszín
 • barna
 • Csillagjegy
 • Ikrek
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Shin Ryu Jin Shin Yu Na Lee Chae Ryeong Choi Ji Soo

Hwang Ye Ji életrajza

SZERKESZTÉS ALATT.

ALAPADATOK

Születési név: Hwang Ye Ji (황예지)
Művésznév: Yeji (예지)
Angol név: Lucy Hwang.
Születési idő: 2000. május 26.
Születési hely: Szöul, Dél-Korea.
Csillagjegy: Ikrek.
Magasság: 167 cm.
Testtömeg: 46 kg.
Vértípus: A.
Nemzetiség: dél-koreai.
Család: nővér, anya és apa.
Ügynökség: JYP Entertainment.
Tanulmányok: ?

ÉRDEKESSÉGEK

- Habár Szöulban született, Jeonju városában nőtt fel.
- Van egy nővére.
- Kiváló rapper, táncos és énekes.
- A meghallgatásán a szintén JYP Entertainment alatt tevékenykedő Twice nevű lánybanda "Like Ohh Ahh" című dalával lopta be magát a bizottság szívébe.
- Beszéli a thai nyelvet, emellett pedig tud koreaiul és angolul is.
- Jelenleg Ryujin-nal lakik egy szobában.
- Közeli barátja Lee Dae Hwi (Wanna One, AB6IX).
- Kedvenc ételei a rágcsálnivalók és a csokoládé.
- Kedvenc színe a fekete.
- Kínai csillagjegye a sárkány.
- Van egy kiskutyája, aki a Hongsam névre hallgat.
- 2019-ben a TC Candler "100 Most Beautiful Faces 2019" listáján 86. helyen végzett.
- A rajongói szerint kísértetiesen hasonlít Hyunjin-ra (Stray Kids) és Yuqi-ra ((G)I-dle).
- Egy úgynevezett atópia nevű rendellenességgel él együtt. Ez egy krónikus gyulladással járó bőrbetegség, aminek következtében viszkető ekcémás területek keletkeznek a bőrön, a hiányzó bőrfelszíni lipidek miatt.
- Mindössze nyolc éves (koreai számítás szerint) korában egyszerre három, potenciálisan halálos kimenetelű betegséget kapott el: az egész egy megfázással kezdődött, ami az atópiája miatt tovább romlott, és végül egyszerre szenvedett tüdőgyulladás, csontvelőgyulladás és szepszis, azaz vérmérgezés miatt.
- Az imént említett állapota miatt egy évig kórházban volt, mire felépült és hazamehetett.
- Ő és Ryujin a "Not Shy" című számukhoz készült videoklip kedvéért szerezte meg a jogosítványát.

/ 있지 ; 2019-NAPJAINKIG /

Tagok balról jobbra: Lia, Ryujin, Yeji, Chaeryeong & Yuna.

ALAPADATOK

A csapat neve: ITZY.
A csapat nevének jelentése: minden, amit akarsz, megvan bennük (everything you want it'z in us, ITZY).
Tagok száma: 5.
Debütálásuk időpontja Dél-Koreában: 2019. február 12.
Fanclubjuk neve: MIDZY.
Mottójuk: "All in us, We are ITZY."
Ügynökség: JYP Entertainment.

Tagok, és a csapatban betöltött szerepük
Yeji (Vezető, főtáncos, vezérvokalista és vezérrapper)
Lia (Fővokalista)
Ryujin (Főrapper, vezértáncos, vokalista és center)
Chaeryeong (Főtáncos, vezérrapper és vokalista)
Yuna (Vezértáncos, vezérrapper, vokalista, visual és maknae)

*visual = a csapat legszebb tagja*
*maknae = a csapat legfiatalabb tagja*
*center = középpont*

PRE-DEBÜT

Chaeryeong 2013-ban részt vett a "K-Pop Star" 3. évadában. 2015-ben a JYP Entertainment "Sixteen" címre keresztelt műsorában tette próbára magát a debütálás reményében. Erőfeszítései ellenére ötödikként esett ki, így esélye sem volt debütálni a nyertes, később Twice névre keresztelt lánybandában. 2018-ban Ryujin részt vett a JTBC csatornán futó "MIXNINE" című műsorban, ahol bár a lányok közül győztesként került ki, "csatát" vesztett a fiú csapattal szemben, akik így Stray Kids néven debütálhattak. Yeji szintén egy televíziós műsorban, az SBS csatorna "The Fan" című műsorában próbálgatta szárnyait, azonban az ötödik epizódban kiesett.

Lia kivételével mindannyian versenyre keltek a Stray Kids ellen a "Stray Kids" című túlélő showban, a fiúkk győzelme miatt azonban akkor még debütálhattak. Ezen kívül Yuna és Ryujin szerepeltek a BTS "Love Yourself" Highlight Reel videóiban, előbbi Jungkook, utóbbi pedig Jimin és j-hope partnereként.

A JYP Entertainment új lánycsapatának debütálását sokan várták már, amikor 2019. január 14-én megérkezett a várva várt hír, miszerint a csapat befejezte a debütáló számuk videoklipjének forgatását, és a tervek szerint februárban minden tagok bemutatnak a nagyérdeműnek. Nem sokkal a hír robbanása után az ügynökség meg is erősítette ezt, és hozzátette, hogy habár pontos dátum még nincs, már nem kell sokat várni a lányok bemutatkozására.

2019: DEBÜTÁLÁS, "IT'Z DIFFERENT" SINGLE LEMEZ ÉS VISSZATÉRÉS AZ "IT'Z ICY"-VAL

A lányok hivatalos bemutatkozására végül 2019. január 21-én került sor: a JYP Entertainment hivatalos YouTube csatornáján egy pár perces videót osztottak meg, amiben mind az öt tag bemutatkozott a nyilvánosságnak.

Debütálásukra végül ez év február 12-én került sor: ekkor jelent meg "It'z Different" címre keresztelt single lemezük, illetve a címadó dalhoz, a "Dalla Dalla"-hoz készült videoklip is. A dal olyan EDM alműfajokkal operál, mint a future house és a bass house. Az erőt adó, motiváló dalszöveg különösen pozitív visszhangra lelt a közönség részéről. A csapat minden idők egyik legmagasabb helyezését érte el a Billboard listáján, mint debütáló k-pop csapat, illetve a "Dalla Dalla" 3. helyen debütált a "World Digital Song Sales" listán, onnan pedig a 2. helyig jutott. Az újító szellemiségű önbizalom-himnusz február 14-ig több, mint 2000 letöltést zsebelt be az Amerikai Egyesült Államokban a Nielsen Music statisztikái szerint, ezzel pedig a "Dalla Dalla" lett a hét legnépszerűbb k-pop száma az Államokban. A "Dalla Dalla" mellett kiadott másik single, a "Want It?" 8. helyen került a listára, 1000 letöltéssel. A vezető dal minden népszerűsége mellett magáénak tudhatta a második legnépszerűbb videó címet a YouTube-on.

Később a Billboard megerősítette, hogy a videoklip 24 óra alatt átlépte a 17,1 millió megtekintést, kiérdemelve magának a minden idők legnépszerűbb debütáló videoklipje címet. Február 21-én, mindössze nyolc nappal a debütálásukat követően sor került az első, zenei műsorban aratott győzelmükre is: az M Countdown heti győzteseként ők lettek a debütálásukat követően leggyorsabban győzelmet bezsebelt lánycsapat. A szám ezt követően további kilenc műsorban hozott győzelmet a lányoknak. Mindemellett a videoklip lett minden idők leggyorsabban 100 milliós nézettségig jutott k-pop debütáló klipje a YouTube történelmében.

2019. július 29-én megjelent a lányok első középlemeze, "It'z Icy" címen. Ugyanezen a napon felkerült a YouTube-ra a címadó dalhoz, az "Icy"-hoz forgatott videoklip is. Kereskedelmi szempontból az album hatalmas sikert aratott, a Gaon Album Chart-on végül a harmadik helyet szerezte meg magának. Az "Icy" önmagában is nagy sikert aratott: 12 győzelmet hozott a lányoknak különböző zenei műsorokban, beleértve a The Show keretein belül elért tripla koronát is. Szeptember 22-én a stabil sikereken felbuzdulva az ITZY turnét jelentett be: az "Itzy? Itzy!" címre keresztelt koncert sorozat Jakartából indult november 2-án, december végéig megfordult Ázsia több nagyvárosában, majd 2020 januárjától az Amerikai Egyesült Államokban is, öt műsor erejéig.

2019 novemberében a "Dalla Dalla" átlépte a 100 millió streamet a Gaon Music Chart rendszerében, ezzel a csapat megszerezte első platina minősítését. Az elismerés azért is bírt nagy jelentőséggel, mert ez volt az első debütáló k-pop szám, ami a Korea Music Content Association-től megkapta ezt a minősítést, a kategória 2018 áprilisi bejelentése óta. Ezen kvül a dal 8. helyen végzett a Dazed "The 20 Best K-pop Songs of 2019" listáján. A magazin elismerően nyilatkozott a szerzeményről, kiemelve, hogy "a csapat biztos kézzel kormányoz a szórakoztató elemek és színes vizuális káosz örvényében", illetve úgy hivatkoztak az ITZY-re, mint "a csapat, aki igazi vérfrissítésként hat a K-pop-ra". A "Dalla Dalla" és az "Icy" is felkerült a legnépszerűbb koreai videoklipek listájára, 2. és 7. helyen. Az év végén számos "Best New Female Awards"-szal ismerték el az ITZY teljesítményét, például a 2019-es Melon Music Awards-ról és a 2019-es Mnet Asian Music Awards-ról is a kategória győzteseként távoztak.

2020: AMERIKAI KONCERTSOROZAT, "IT'Z ME" ÉS "NOT SHY"

Az ITZY az amerikai turnéjukkal kezdte az évet, a január 17-én Los Angelesben megrendezett fellépés keretein belül. Az amerikai koncertsorozat összesen öt állomást foglalt magába.

2020. március 9-én a formáció kiadta második középlemezét, "It'z Me" címen. Videoklipet a "Wannabe" című számhoz forgattak. Az albumon olyan producerek dolgoztak, mint Sophie és Oliver Heldens, és elsősorban az EDM hangzásvlágából merítettek ihletet. Az albumon helyet kapott dalok szövegei elsősorban a szellemi szabadság és az önmegvalósítás témakörök köré épültek. A korong első helyen debütált a Gaon listáján, ezzel ez lett a formáció első, dél-koreai zenei listás első helye. Ezen kívül ötödik helyen végzett a Billboard World Albums Chart-ján, ezt a helyet pedig még azóta sem sikerült felülmúlniuk a listán. A "Wannabe" összesen nyolc győzelmet hozott a lányoknak a különböző zenei műsorokban.

2020. augusztus 17-én kiadták harmadik, "Not Shy" címre keresztelt középlemezüket, az azonos című címadódalhoz készült videoklippel együtt. Habár a csapatra jellemző "teen-crush" hangzást megtartották, a dalszöveg esetében témát váltottak, és az önmegvalósítás mezejéről belekóstoltak a szerelmes dalok világába. Az újdonság ez alkalommal is első helyen debütált a Gaon listáján, több, mint 219 ezres eladási számot produkálva. Ez volt a második olyan kiadványuk, ami felkerült a Gaon Album Chart-ra. A "Not Shy" single összesen öt zenei műsoros győzelmet hozott az ITZY konyhájára.

2021: VISSZATÉRÉS - "GUESS WHO"

2021. március 20-án új digitális single-t adtak ki, "Trust Me (Midzy)" címen: a dalt a rajongóik tiszteletére adták ki, a nemzetközi online rajongói találkozók és élőadások keretein belül. Nem sokkal ezt követően bejelentették, hogy visszatérésükre készülnek.

Negyedik középlemezük "Guess Who" címen került a boltok polcaira, 2021. április 30-án. Az album vezető dalául a "마.피.아. In The Morning" cíű számot választották.

Szeptember 1-én bejelentették, hogy hamarosan sort kerítenek debütálásukra a japán nyelvű piacon is: "What'z Itzy" című középlemezük a Warner Japan gondozásában fog a boltok polcaira kerülni.

Szeptember 24-én kiadták első nagylemezüket, ami a "Crazy In Love" címet kapta, címadó dalnak pedig a "LOCO" című szerzeményt választották - az ehhez a számhoz forgatott videoklip ugyanezen a napon került fel a csapat hivatalos YouTube csatornájára.

2022: JAPÁN VISSZATÉRÉS - "VOLTAGE"

2022. január 23-án bejelentették, hogy a lányok japán visszatérésükre készülnek, első, eredeti japán single lemezükkel, a "Voltage"-dzsel. A lemez 2022. április 6-án jelent meg.

FONTOS DÍJAK, MELYEKKEL BÜSZKÉLKEDHETNEK

2019: Asia Artist Awards - Rookie of the Year
2019: Genie Music Awards - The Female New Artist
2019: Melon Music Awards - Best New Artist (Female)
2019: Mnet Asian Music Awards - Best New Female Artist
2019: Soribada Best K-Music Awards - The Rookie Award
2019: Brand of the Year Award - Female Rookie Idol of the Year
2019: Gaon Chart Music Awards - New Artist of the Year (Digital)
2019: Korea First Brand Awards - New Female Artist
2019: Sports Donga Awards - Idol Expected to Grow Well
2019: The Fact Music Awards - Next Leader
2019: V Live Awards - Global Rookie Top 5

2020: Asia Artist Awards - Hot Issue Award
2020: Asia Artist Awards - Choice Award
2020: Gaon Chart Music Awards - Rookie of the Year
2020: Golden Disc Awards - Digital Bonsang (Dalla Dalla)
2020: Golden Disc Awards - Rookie of the Year
2020: Seoul Music Awards - New Artist Award
2020: Soribada Best K-Music Awards - New K-Wave Artist Award
2020: The Fact Music Awards - Best Performer

A CSAPAT KÖZÖSSÉGI OLDALAI

Hivatalos honlap: itzy.jype.com
Facebook: ITZY
Instagram: @itzy.all.in.us
Twitter: @ITZYOfficial
VLive: ITZY
YouTube: ITZY
TikTok: @itzyofficial

Hwang Ye Ji  életrajzát, valamint az ITZY teljes leírását a Wikipédia, a kprofiles és egyéb portálok írásai alapján fordította, megfogalmazta és megformázta: Dalnim.
A szöveg részben vagy egészben való másolása a szerző megkérdezése nélkül tilos!

ITZY

TV MŰSOROK
2017: Stray Kids (Lia kivételével ; 1. epizód)
2019: Master In The House
2019: Knowing Brother (Ep. 188)
2019: Idol Room (Ep. 61)
2019: Weekly Idol (Ep. 419)
2019: Madia Game In Prison (Ep. 21. és 22) 

 

YEJI

SOROZATOK
2015: Twenty Again (cameo; 8. epizód)

TV MŰSOROK
2018: The Fan

KISLEMEZEK
2019.02.12: IT'z Different

KÖZÉPLEMEZEK
2019.07.29: IT'z ICY
2020.03.09: IT'z ME

Utolsó frissítés: 2022.11.30. 11:11 Dalnim által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace