Starity

Im So Eun "NC.A"

Im So Eun Im So Eun nemzetisége 8339. 22rajongó 4vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 100%
 • stílus: 100%
 • szimpátia: 100%
 • Születési név
 • Im So Eun (임소은)
 • Becenév
 • NC.A (앤씨아)
 • Születési idő
 • 1996. október 07.
 • Születési hely
 • Dél-Korea
 • Foglalkozás
 • Énekesnő, Színésznő, Műsorvezető
 • Családi állapot
 • hajadon
 • Magasság
 • 162 cm
 • Eredeti hajszín
 • Barna
 • Szemszín
 • Barna
 • Csillagjegy
 • Mérleg
 • Linkek
 • Twitter-oldal
 • Facebook-oldal
 • Starity RSS-csatorna

Im So Eun életrajza

 

Születési név: Im So Eun (임소은)
Művésznév: NC.A (앤씨아)
Születési idő: 1996. október 07.
Születési hely: Dél-Korea
Magasság: 162 cm
Csillagjegy: Mérleg
Kínai csillagjegy: Patkány
Ügynökség: J Planet Entertainment
Család: szülei
Amihez ért: remekül beszél japánul.

NC:A középiskolásként kezdett el zene akadémiára járni, ahol egy róla felvett majd az internetre feltöltött videó segítette a hírnév útjára. Ugyanis a róla feltöltött videó a JJ Holic Media vezérigazgatójához Chae Jong Ju-hoz került, aki ezek után behívta So Eun-t egy meghallgatásra. A fiatal lány pedig sikeresen véve az akadályt bekerült a céghez gyakornokként.
So Eun 2012-ben még gyakornokként Yurisangja-val lépett fel közösen aki szintén a JJ Holic alatt dolgozik.


ZENEI KARRIER

2013: debütálás & Oh My God
2013. augusztus 11-én végül hivatalosan is debütált My Student Teacher című dalával, ám a dalhoz tartozó egyik klipben sem volt látható. Persze saját neve helyett ő is felvett egy színpadi nevet az NC.A-t melyet a cég vezérigazgatója javasolt neki. Színpadi neve pedig jelentéssel is bír ugyanis neve a 'New Creative Artist' kezdőbetűiből áll össze.
Második kislemeze november 15-én jelent meg Oh My God címmel, melynek már teljesen más hangulata volt, mint debütáló dalának.

2014: Hello Baby, Scent Of NC.A, Crazy & Hoo Hoo Hoo
2014. március 21-én Hello Baby című kislemezével tért vissza, amit április 9-én végül első mini albuma követett Scent Of NC.A címmel. Az album vezető kislemezeként az I'm Different jelent meg, a vezér dal mellett pedig NC.A eddig megjelent dalai kaptak helyet az albumon.
Szeptember 2-án pedig ugyan klippel nem, de egy új digitális kislemezzel meglepte rajongóit. A dal a Crazy címet kapta és az M.I.B egyik rappere SIMS is szerepet vállalt a dalban.

December 18-án pedig megérkezett következő kislemeze a Hoo Hoo Hoo. A dalhoz tartozó kllip pedig hűen a decemberhez, igazán téliesre sikeredett.

2015: Coming Soo, Cinderella Time & Vanilla Shake
Az új évet január 5-én nyitotta meg Coming Soon dalával, ami továbbra is a téli hangulatot őrizte. Két hónappal később március 26-án Cinderella Time dala is megérkezett, de ez már egy sokkalta komolyabb oldalát mutatta az énekesnő, mint korábbi dalaiban.
Július 20-án megjelenő Vanilla Shake dala, pedig egy igazán üdítő nyárias szerzemény lett. December 11-én pedig How long Time címet viselő dala is megjelent, melynél Shin Ji énekes-színésznő is közre működött. A dal egy egyszerűbb klipet is kapott.

2016: U In Me, Time to be a Woman & Playing With Fire
Előzetes dalként február 5-én kiadta U In Me kislemezét, melynél a BtoB-ból jól ismert Sung Jae is közreműködött.
Nyolc hónapnyi csendet követően október 28-án pedig első stúdió albumával is elő állt a fiatal énekesnő, mely Time to be a Woman címmel került a boltok polcaira. Az album vezér dalaként pedig a Next Station jelent meg, mely egy közepes tempójú ballada dal.
Az évet pedig december 26-án zárta Playing with Fire dalával. 

2017-2018: Love Me, So Do You & I'm Fine
Közel fél éves csend után NC.A június 30-án kiadta Love Me-re keresztelt kislemezét, melynél Sugarbowl is közreműködött. 
2018. február 27-én került kiadásra a So Do You szerzemény, melyet a BtoB énekesével Seo Eun Kwang-al közösen hoztak össze. 
Október 13-án pedig megjelent legújabb kislemeze a fiatal énekesnőnek, mely az I’m Fine címet kapta.

2019-től jelenleg 
Fél éves kihagyást követően a fiatal énekesnő május 10-én tért vissza, sorban második mini albumjával, mely a Some címet kapta. A lemez összesen 6 dalt tartalmazott, vezető kislemezként pedig az Awesome breeze jelent meg.
A fiatal énekesnő ősszel hallatott ismét magáról mikor is megjelent Hynn-vel közös dala a No You, No Me. Majd ezt a szerelmes balladát december 12-én egy könnyedebb pop dal követte a Stay Home, melynél Josub működött közre.

2020. május 21-én megjelent Tikitik, Yoo Jun Ho és Jiannal közös dala a Flashback.
 

 

 UNI.T (2018)

A program egy úgymond második lehetőséget nyújt azoknak az idoloknak, akik debütáltak ugyan, de nem kapták meg még a hírességeknek járó nagyobb figyelmet. Bárki részese lehet a műsornak, aki albumot, kislemezt adott már ki vagy valaha szerepelt bármilyen televíziós műsorban.
Hiszen a műsor célja, hogy platformot, teret biztosítsanak azoknak az előadóknak, akiknek nem volt még lehetőségük, hogy teljes körűen megmutathassák tehetségüket.

Persze itt sem nyújtják tálcán az elismerést, hiszen a jelentkezők közül csak kilenc lány (G-Unit) és kilenc fiú (B-Unit) kap egy második esélyt. A KBS pedig ezt követőn egy 7 hónapos szerződést köt a szerencsésekkel.

A műsor mentorai: HyunA; Hwang Chi Yeol; Jo Hyun Ah; San E; Lee Tae Min & Kim Hwa Young.

A győztesek:
UnitG: Eui Jin (Sonamo); Baek Ye Bin (DIA); NC.A; Yoon Jo (ex Hello Venus tag); Hyun Joo (ex April tag); Ji Won (ex Spica tag); Woo Hee (DalShabet); ZN (Laboum); Lee Su Ji (The Ark)
UnitB: Chan (A.C.E); Kim Ki Joong (IM); Dae Won (ex MadTown tag); Han Sol (NewKidd); Marco (H.B.Y); Feeldog (Bigstar); Ho Jeong (Hotshot); Eui Jin (Bigflo); Jun (U-Kiss)

UNITG

A műsor legtehetségesebb kilenc lánya közé került NC.A is, így ő is megkapta a lehetőséget, hogy az UnitG tagjaként újra megmutathassa magát. A lányok promotálása már április végén megkezdődött, majd május 14-én megérkezett vezető kislemezükhöz a No More-hoz forgatott klip. A dalt írta és szerezte a már jól ismert Shinsadong Tiger és Design88. A lányok első mini albuma május 18-án Line címmel került a boltok polcaira.  

A projekt csapat tavaszi megjelenését követően ősszel újabb minivel örvendeztette meg rajongóit. Ám kilenc helyett már csak nyolcan voltan, ugyanis ZN a Laboum-os tevékenységei miatt nem tudott részt venni a projekt csoport újabb megjelenésénél. Viszont szeptember 18-án megjelent Begint whit the End minijük a második és egyben utolsó albumuk is volt. Hiszen projekt csapatként nem örökéletű a formáció…

 


TV-s TEVÉKENYSÉGEI
Viszont már debütálása előtt egy kisebb vendég szerepet is össze szedett a Reply 1994-ben, ugyanis a sorozat egyik készítője látott róla egy fotót és végül behívta NC.A-t egy meghallgatásra. Végül NC.A itt is jól teljesített, így egy apróbb szerep erejéig bele kóstolhatott a színész világba.

Emellett áprilisban az MBC őt választotta műsorvezetőnek az A-Prince-es Sungwon mellé a Ranking Reformat zenés showba. 

Négy év után 2018 júliusában egy két részes special dramaban a To.Jennyben szerepelt a kisképernyőn. A KBS2 romntikus drámájában Eileen karakterében láthattuk.

Írta: BeJoyful 

Sorozatok 
2018: To.Jenny – Eileen 
2014: Struck by Lighting 2 – NC.A
2013: Reply 1994 – cameo (ep.6.)


Műsorvezetői munkái
2014: Ranking Reformat (with Sungwon -A-Prince-)


Videó klipekben való megjelenései
 
2017: Kim Kihyun - Dream's Gone Away
2015: The Shorties – Wonder About You

Stúdió albumok
2016: Time to be a Woman 

Mini albumok
2014: Scent Of NC.A 
2019: Some 

Egységes digitális kislemezek
2013: My Student Teacher
2013: Oh My God
2014: Hello Baby
2014: Crazy
2014: Hoo Hoo Hoo
2015: Coming Soon
2015: Cinderella Time 
205: Vanilla Shake 
2015: How Long Time
2016: U in Me
2016. Playing With Fire 
2017: Love Me 
2018: So Do You
2018: I’m Fine
2019: No You, No Me
2019: Stay Home
2020: Flashback 

Együttműködései
2016: 이세준 20주년 기념앨범 (with. Lee Se Joon & Ali) 

Sorozat, film dalok 
2019: Kiss Me (Perfume OST)
2018: Mora and More (Risky Romance OST) 
2015: Even If a Memorable Day Comes (Reply 1988 OST)
2015: Just 5 More Minutes (with. Yanoo, Sangdo – The Girl Who Sees Smells OST-)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UnitG megjelenések

Mini albumok
2018: Line
2018: Begin with the End 

Utolsó frissítés: 2020.07.19. 12:12 BeJoyful által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace