Starity

Inna

Inna Inna nemzetisége 162. 3124rajongó 310vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 89%
 • stílus: 87%
 • szimpátia: 87%
 • Születési név
 • Elena Alexandra Apostoleanu
 • Becenév
 • Inna
 • Születési idő
 • 1986. október 16.
 • Születési hely
 • Mangalia, Románia
 • Foglalkozás
 • Énekesnő
 • Családi állapot
 • hajadon
 • Magasság
 • 170 cm
 • Eredeti hajszín
 • Fekete
 • Szemszín
 • Barna
 • Csillagjegy
 • Mérleg
 • Linkek
 • Hivatalos weblap
 • Twitter-oldal
 • Facebook-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Flo Rida Pitbull Puya Alexandra Stan Antonia Yandel Juan Magan Eric Turner J Balvin Lariss

Inna életrajza

KARRIER:

1986–2007: Korai évek
Elena Alexandra Apostoleanu néven látta meg a napvilágot 1986. október 16-án, Mangaliában, de Neptun falucskában nevelkedett, mely közigazgatásilag Mangaliához tartozik. Édesanyja, nagyanyja és nagyapja is alkalmi énekesek voltak, így nem is csoda, hogy ő maga is hamar elkezdett érdeklődni a zene iránt. Tinédzserként számos zenei stílus közel állt hozzá, mint például az europop vagy az electro house. Olyan előadókért rajongott, mint Beyoncé, Christina Aguilera, Céline Dion vagy Whitney Houston. Közgazdaságtani főiskolába járt Mangaliában, később pedig az Ovidius Egyetemen tanult politológiát, Constanţa városában. Ebben az időben részt vett számos zenei fesztiválon, valamint énekórákat is vett. Miután nem sikerült bekerülnie a román A.S.I.A bandába, eladónőként dolgozott Neptun-ban, ahol papucsokat árult.

Ezidőtájt irodában is tevékenykedett. Mikor menedzsere meghallotta őt énekelni, azonnal értesítette a Play & Win producercsapatot, hogy dolgozzanak vele. Ekkor változtatta nevét Alessandrára, s jelentkezett a 2008-as Eurovízióra két dalával (Goodbye, Stay), ám nem őt választották Románia képviselőjének a neves zenei versenyen. Goodbye dalát előadta főműsoridőben a Teo! nevezetű tévéműsorban is; ez volt első televíziós szereplése. Egy évvel később újabb névváltás következett, nevét Alessandráról Innára változtatta. Elárulta, hogy ezt a nevet azért választotta, mert egyrészt könnyű memorizálni, másrészt pedig nagyapja így szokta őt hívni kiskorában. Inna elsősorban pop-rock dalokat jelentetett meg, később pedig a house stílus felé fordult. News of the World-nek adott interjújában elárulta, hogy nagy hatással volt rá a svéd House Mafia, a The Black Eyed Peas és Jessie J is.

2008-2011: Hot & I Am the Club Rocker
2008 augusztusában debütált a Hot. A dal első helyen végzett a romániai top 100-as listán, az év téli hónapjaiban. Az énekesnő ekkoriban számos nightclubban tartott előadást. Debütáló dalának köszönhetően Európa-szerte ismert előadónő lett. A 2010-es év elején a szám a Billboard Hot Dance Airplay listájának tetején landolt. Ezt követte a 2009-es Love, mely negyedik lett a toplistákon Romániában. Ebben az évben kapta meg első jelölését Hot daláért a lengyel Eska Music Awards-tól, ám a díjat mégsem sikerült elnyernie. Kiadója, a romániai székhelyű Roton kapcsolatba lépett az amerikai Ultra Records-szal 2009 áprilisában - utat vettek a világhírnév felé.

Inna 2009-ben Bob Taylor román énekessel működött közre, így jelent meg a Déjà Vu. A dal megosztó lett Romániában, ugyanis eredetileg a Play & Win készítette Anca Baidu énekesnek, ő pedig megvádolta Innát azzal, hogy ellopta a számot. Az ügy azonban nem sokkal ezután tisztázódott. Az incidensektől eltekintve nagy sikereket könyvelhetett el ez a dal is: első lett a román top 100-as listán, mégpedig negyedik dala, az Amazing mellett. 2009 augusztusában debütált az énekesnő Hot albuma, melyről az utolsó szám (10 Minutes) 2010-ben jelent meg. A korong aranylemez minősítést szerzett Romániában és Hollandiában, Franciaországban pedig platinalemez lett. 2011 májusára elérte az egymilliós eladási számot világszerte. 2009-ben elnyerte a Best Romanian Act díjat, valamint a 2010-es MTV Europe Music Awards-ról is hazavihetett egy díjat. Ezáltal ő lett az első román énekesnő, aki elnyerte minkét elismerést két egymást követő évben. 2010-ben jelölték továbbá a Best European Act díjra is.

2010 júniusában megjelent a Sun Is Up, mely második helyen végzett a romániai top 100-as listán. A dal nemcsak az énekesnő hazájában, hanem Európa-szerte is sikeres lett: arany minősítést szerzett Olaszországban és Svájcban, ezüstöt pedig az Egyesült Királyságban. Díjat is sikerült vele bezsebelnie Innának, mégpeig az Eurodanceweb Award-ot; ez volt az első alkalom, hogy Románia ilyen díjat szerzett.

2011 januárjában egy félszert vásárolt az énekesnő 25 ezer dollárért. Ugyanebben a hónapban a Black Eyed Peas énekese, will.i.am személyesen gratulált, valamint sok sikert kívánt neki az amerikai zeneiparban a 2011-es NRJ Music Awards díjátadón.

Második stúdióalbuma, az I Am The Club Rocker 2011 szeptemberében debütált. A korong tartalmazott europopot, dancepopot és technót is. A Roton kiadó úgy becsülte, hogy az év egyik legjobb albuma lehet. Romániában és Lengyelországban is aranylemez lett. Ekkor vette kezdetét Inna első turnéja, az I Am The Club Rocker Tour, amely során ellátogatott Európa városaiba és az Egyesült Államokba is. Legnagyobb sikert Mexikóban ért el, ahol interjúk tucatjai vártak rá. A turné egészen 2012-ig tartott. Első jelentősebb koncertjét a Bukarestben, az Arenele Romane színpadán adta, ahová egy helikopteren érkezett meg.

Az album második dala, a Club Rocker közepes sikereket ért el. Robert Ramirez spanyol énekes bíróság elé állt, és azzal vádolta meg a Play & Win-t, hogy a Club Rocker az ő A Minute of Life c. számának refrénjének másolata. A korongról később megjelent az Un Momento, a Wow és az Endless, utóbbi ötödik lett a román top 100-as listán. 2011 decemberében felajánlották neki, hogy szerepeljen egy francia filmben, ám az ajánlatot visszautasította arra hivatkozva, hogy nem vállal meztelen jeleneteket.

2012-2014: Party Never Ends & Cola Song
A 2012-es év elején a The Televiziunea Română javasolta neki, hogy képviselje Romániát az Eurovízión, az énekesnő viszont túlságosan elfoglalt volt, így nem vállalta a felkérést. Ezt követően megjelent új száma, a Caliente. A Hit Cannel Greece-nek elárulta, hogy a dalt mexikói rajongóinak készítette. Egy évvel később egy román nyelvű dalt jelentetett meg, ez a Tu şi eu címet kapta. A szám az ötödik helyezést érte el Romániában. Ezt követte egy másik toplistás szám, az Inndia. Újévkor Dubai-ban adott koncertet, egy fesztivál keretein belül.

A román csillag harmadik stúdióalbuma a Party Never Ends név alatt debütált 2013 márciusában. Rajta szereplő két dal, nevezetesen a More Than Friends és az In Your Eyes különösen nagy sikert ért el. Az énekesnőt azonban ismét plágiummal vádolták, azt állították, hogy Pitbull, Akon és David Rush Everybody Fucks c. számát másolta le. Az albumról megjelent két másik promóciós dal is, az Ok és a Spre Mare. A korong tizedik helyre került fel Mexikóban, valamint a Romanian Music Awards-on 2013-ban és 2014-ben is a „Legjobb Album” díjra jelölték. 2013 márciusában a Carla’s Dreamsszel működött közre, a P.O.H.U.I számot alkották meg. Eme dal szintén sikeres lett: Romániában harmadik volt a listákon, majd az év dalának nyilvánították a román Top Hits Awards-on. 2013 vége felé az amerikai rapper Pitbull All the Thing c. számánál segédkezett.

2014-ben szerződést írt alá az Atlantic Recordsszal. A Cola Song 2014 áprilisában jelent meg, melyben J Balvin hangját is hallhatjuk felcsendülni. A szám a vártnál sokkal nagyobb sikereket ért el, Európában hatalmas kedvenc lett, Spanyolországban még platina minősítést is kapott a Productores de Música de España által. A 2014-es FIFA Világkupa egyik promóciós dala lett, később pedig az amerikai Spy komédiafilmben hallhattuk, ezen kívül a Just Dance videójáték is felhasználta 2017-es verziójához. Szintén 2014-ben debütált az énekesnő Pitbullal közös dala, a Good Time, melyet a Tökéletes hang második részében is hallhattuk többek között.

2015- 2016: Inna & G Girls
A román csillag negyedik stúdióalbuma, az Inna 2015 októberében debütált. A felvétel egy másik verziója, mely a Body and the Sun nevet kapta, 2015 júliusában került a japán boltok polcaira. Ekkortájt az énekesnő elnyerte a „Best Romanian Act” díjat, valamint jelölve lett a „Best European Act” díjra is. Diggy Down c. dala az albumról első helyen végzett Romániában. A szám a „Best Dance” kategória győztese lett a Media Music Awards-on. Június elején Daddy Yankee és Alexandra Stan közreműködésével jelent meg a nyár slágere, a We Wanna. A kisfilm három nap elteltével már az egymilliós nézettséget is meghaladta. Szintén ebben az évben debütált a Bop Bop, eme szám második helyezést ért el az énekesnő hazájában. Ezt követte a már 2016-os Rendez Vous, mely arany minősítést szerzett Lengyelországban. 2016 júniusában megjelent a Heaven, ez negyedik lett Romániában. Augusztusban Inna nyitotta az Untold fesztivált.

Inna 2016-ban csatlakozott a G Girls négyes felállású formációhoz. A banda a Global Records megbízásából jött létre. Tagjai még Antonia, Lori C. és Lariss is; Alexandra Stan nem sokkal az első dal megjelenése után távozott a bandából. Legelső daluk, a Call the Police 2016-ban debütált, legújabb számuk, a Milk & Honey pedig 2017. március 3-án került fel a legnagyobb videómegosztóra.

2017-jelenleg: Nirvana & YO

2016 októberében az énekesnő bejelentette, hogy egy román nyelvű stúdióalbumon dolgozik Irina Rimes román énekesnő közreműködésével. 2017 februárjától a Vocea României Junior gyermek tehetségkutató egyik zsűrije. Ebben a hónapban jelent meg Gimme Gimme c. száma, mely egy hét alatt meghaladta az ötmilliós nézettséget a YouTube-on. Nyáron került fel a világhálóra Ruleta és a Fade Away című dala. Ősszel végre-valahára megtörte a csendet ötödik stúdióalbumával kapcsolatosan; kiderült, hogy a Nirvana címet választotta korongjának. Ezen szereplő három dala, a Heaven, a Gimme Gimme és a Ruleta nemzetközi sikereket ért el (főképp hazájában és Törökországban). Később egy interjúban azt nyilatkozta, szívesen képviselné hazáját vagy akár Törökországot is az elkövetkezendőkben az Eurovíziós Dalfesztiválon. 2018 februárjában új videoklipet töltött fel YouTube-csatornájára, mely a Me Gusta címet kapta. Erre az évre is vissaztért a román Voice gyermek tehetségkutató műsorba. Az év szeptemberében debütált No Help című dala videoklippel.

Októberben megtudhattuk, hogy egy spanyol nyelvű albumon dolgozik, melynek a Yo nevet választotta. A korong 2019. május 31-én debütált. Az album stílusa merőben eltér az énekesnőtől eddig megszokottaktól. 2018 szeptemberében kiadta első dalát a korongról, a Ra-t, melyet az Iguana című szám követett. Előbbi dala nemzetközi sikereknek is örvendett: az énekesnő a 2018-as Latin Grammy Díjátadón is előadta. Amellett, hogy tiszteletét tehette a neves díjátadón, a Rolling Stone és a latin amerikai Vogue címlapján is láthattuk az arcát. 2019 januárjában kiadta "Sin Ti" című dalát, amit márciusban a "Tu Manera" követett. Májusban a "Gitana" és a "Te Vas" című dalaihoz debütált klip, nyáron pedig kiadta "La Vida" és "Locura című számait. 

EMBERBARÁTSÁG:

A román énekesnő 2011 novemberében csatlakozott egy zaklatás ellenes kampányhoz, a „Durerea nu este iubire”, azaz „a fájdalom nem szeretet” mottóval, annak érdekében, hogy segítsen olyan nőknek, akik állandó bántalmazásnak vannak kitéve otthonukban. Szintén ebben az évben aláírt egy petíciót, hogy a román kormány javítsa meg a törvényt, miszerint minden családon belüli erőszak elkövetőét meg kell büntetni, és e tetteket bűncselekménynek kell nyilvánítani. Inna emellett csatlakozott a Bring Sun in My Life nevezetű kampányhoz, mely szintén a bántalmazott nőkért áll ki. 2015-ben egy jótékonysági eseményen vett részt (Marató de TV3), ahol a Tu tens la força dalt adta elő, mely a Freed from Desire 1996-os dal feldolgozása.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2015-ben több más híresség oldalán nyílt levelet írt az LGBT közösségnek, támogatva a román Ortodox Egyház által jóváhagyott intézkedéseket, hogy azonos neműek is köthessenek házasságot.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Inna gyermekjogi aktivista, az UNICEF támogatója. Tagja az „Ambassador of Anti-bullying“ zaklatás ellenes kapmánynak, mely a Cartoon Network és a Telefonul Copilului által jött létre. A kampány arra hívja fel figyelmünket, hogy az iskolában zaklatásnak kitett gyermekek beszéljenek tanáraikkal, szüleikkel problémáikról, ha pedig tartanak ettől, hívják a 116 111-es telefonszámot. Az énekesnő a Powerpuff Girls román nyelvű változatát adat elő az eseményen.

EGYÉB TEVÉKENYSÉGEK:

AVON (2017)
Az énekesnő hivatalos weboldalán blogot is vezet, itt fejtette ki bővebben véleményét a kampánnyal és a márkával kapcsolatban.

„Mi nők szeretjük gyönyörűnek érezni magunkat. Örülök, hogy én promotálhatom a Mark-termékeket […] friss, bátor és vicces! Az első szépségápolási eszközöm egy szempillafesték volt az Avontól. Emlékszem rá, milyen boldog voltam, mikor édesanyám megvette nekem, és amikor viselhettem. Otthon az összes Mark-termékem megvan, és folyamatosan tesztelem őket a barátaimmal. […] Bevallom, nagyon szeretem őket, és mindig is viselni fogom. Az abszolút kedvencem a szemceruza, amely annyira precíz, hogy még az autogramokat is írhatok vele!
Ez egy új kihívás számomra, és nagyon elégedett vagyok, hogy az Avon nagykövete lehetek. Szeretek ennek a márkának részese lenni, ami nők millióit inspirálja.”

L’ORÉAL (2016)
Inna 2016 márciusában, nőnapon csatlakozott a L’OREAL #FEMEIPENTRUFEMEI kampányához.
Az énekesnő pozitív gondolatokat osztott meg a kihívásokról, a sikerről, arról, hogy milyen is nőnek lenni, vagy éppenséggel arról, hogy bízni kell saját erőnkben. A kampányvideót a YouTube-on is meg lehet tekinteni.

COCA COLA (2018) - Az év februárjában jelent meg a román 'Coca Cola Zero Zahar' reklámja az énekesnővel főszerepben. A Zahar szó magyarul cukrot jelent.

MAGÁNÉLET:

Az énekesnő magánéletéről nem sokat tudni, ugyanis nem nyilatkozik ehhez kapcsolódóan. Az egyik internetes oldal szerint 2013 óta kapcsolatban van Stefan Lucian-nal, biztosabb információ azonban nem áll rendelkezésünkre.

INNA MAGYARORSZÁGON

A román csillag 2014-ben ismét részt vehetett a magyar Comet-gálán, ezáltal exklúzív interjúk sora készült vele, s kiderült, mit gondol Budapestről, vagy hogy melyik szavakat tanulta meg nyelvünkön.

„Nagyon örülök, hogy itt lehetek, imádom Budapestet! […] sétáltam a Lánchídon, és megnéztem a Parlamentet is.” - vallotta az egyik híroldalnak.

Elárulta, hogy ismeri az ‘igen’, a ‘nem tudom’ és a ‘köszönöm’ szavakat, valamint el tud énekelni pár sort az ‘Az a szép, az a szép, akinek a szeme kék’ kezdetű dalból.

◆ Az énekesnő 2017-ben a Szegedi Ifjúsági Napok egyik sztárvendége volt. A rendezvényt augusztus 23. és 26. között tartották. A csillag Instagram-profilján számolt be arról, mennyire jól érzete magát hazánkban, és elárulta, hogy nagy örömmel töltik el a koncerten készült fotóihoz fűzött pozitív hozzászólások.

STÍLUS:

Tetoválások:
Innának összesen 6 tetoválása van:

◆ egy piros szivet ábrázoló kártyalap tarkója alatt
◆ a peace, azaz a béke szimbóluma ujján
◆ „Pura vida” feirat lábán, mely tiszta életet jelent
◆ hangjegy lábfején
◆ két mandala jobb és bal lábszárán

ÉRDEKESSÉGEK:

~ Görögkeleti vallású.
~ Netes kereste 8 és 10 millió euró között mozog.
~ Nem dohányzik.
~ Egy Porsche Carrera 911 tulajdonosa.
~ 52 kiló.
~ Szív alakú arca van.
~ Ha szuperereje lehetne, akkor a gondolatolvasást választaná.
~ Szívesen meghívná Angelina Jolie-t egy vacsorára.
~ Szereti a mangákat és a Pokémont.
~ Nagyon rajongója Beyoncé-nek, egyik legnagyobb kedvence tőle az If I Were a Boy.
~ A Cola Song klipjét Barcelonában is forgatták, ahol akkor mindössze négy fok volt.
~ Odáig van Románia tengerpartjaiért.
~ Szereti a tésztás ételeket.
~ Egyik kedvenc étele a lazac.
~ A Cola Song klipjét John Perez rendezte, aki Beyoncéval és Shakirával is dolgozott már együtt.
~ Szereti a salátákat.
~ A Successful Women Award díjat 2009-ben és 2011-ben is elnyerte.
~ Kedvenc saját dala a Sun is Up.
~ Szeretne egyszer együtt koncertezni Pinkkel.
~ Kedvenc itala az ásványvíz és a tej.
~ Kedvenc színe a kék és a zöld.
~ Van egy kutyusa, Bobo.
~ Szereti a mézes édességeket.
~ Egyik kedvenc filmje a Gladiátor.
~ Szereti megkóstolni az adott ország hagyományos ételeit.
~ 2011-ben megnyerte a VIVA Comet Special International Award díját.
~ Általában kettő vagy három bőrönddel utazik.
~ A mindennapokban farmert és fehér vagy fekete pólót visel.

ELÉRHETŐSÉGEK:

Facebook: Inna
Weboldal: innaofficial
Instagram: innaofficial
Twitter: inna_ro

Menedzsmentjének címe:
Stefan Lucian – Manager
Mail: stefan.lucian@inna.ro
&
Inna Online Management & Press Inquiries
Marian Dorobantu – Creative Director
Mail: marian.dorobantu  

írta: LeerdammerGirl

Másolása szigorúan tilos!

Soundtrack-ek:
2015: Pitch Perfect 2 (Good Time)
2015: Spy (Cola Song)

TV műsorok:
2017-2018: Vocea Romaniei Junior (zsűri) 

Albumok:
2009: Hot
2011: I Am the Club Rocker
2013: Party Never Ends
2015: Inna

2017: Nirvana

2019: Yo (spanyol nyelvű) 

EP lemezek:
2014: Summer Days

Kislemezek:
2009: Amazing
2009: Love
2009: Deja Vu feat. Bob Taylor
2009: Hot
2009: I Need You for Christmas
2010: 10 Minutes
2010: Sun is Up
2011: Club Rocker
2011: Un Momento
2011: Endless
2012: WOW
2012: Caliente
2012: Crazy Sexy Wild
2012: Tu si Eu
2012: INNdiA ft. Play & Win
2013: More Than Friends feat. Daddy Yankee
2013: P.O.H.U.I feat. Carla’s Dreams
2013: Dame Tu Amor ft. Reik
2013: Spre Mare
2013: Shining Star
2013: Be My Lover ft. Juan Magan
2013: In Your Eyes ft. Yandel
2014: Cola Song ft. J Balvin
2014: Good Time feat. Pitbull
2014: Fata din Randul Trei
2014: Diggy Down feat. Marian Hill & Yandel
2015: Bop Bop feat. Eric Turner
2015: Yalla
2015: Bamboreea
2016: Bad Boys
2016: Rendez Vous
2016: Heaven
2016: Say It With Your Body
2017: Gimme Gimme

2017: Ruleta feat. Erik

2017: Fade Away feat. Sam Feldt X Lush & Simon

2017: Nirvana

2018: Me Gusta

2018: No Help

2018: Ra

2018: Iguana

2019: Sin Ti

2019: Tu Manera

2019: Gitana

2019: Te Vas

2019: La Vida

2019: Locura

Közreműködések:
2013: Brian Cross - Boom Boom
2013: DJ Bobo - Everyday
2013: Andreas Schuller - Piñata 2014
2013: Pitbul - All the Things
2014: Puya - Strigă!
2014: Dara, Antonia & Carla’s Dreams - Fie ce-o fi
2014: Morandi - Summer In December
2014: 3 Sud Est - Mai stai
2015: Alexandra Stan & Daddy Yankee - We Wanna

2017: Marco & Seba - Show Me the Way

2018: The Motans - Pentru Ca

G Girls:
2016: Call the Police
2017: Milk & Honey

ELISMERÉSEK:
Inna 71 jelölésből 38 díjat nyert el. Íme a legfontosabb elnyert díjak:

Balkan Music Awards - 2011: Wordwire Breakthrough; Best Female Artist in the Balkans for 2010; Best Song in the Balkans from Romania for 2010 (Sun Is Up)
- 2012: Best Female Artist in the Balkans for 2011; Best Song in the Balkans from Romania for 2011 (Endless)

Elle Style Awards Romania - 2012: Best Female Music Artist
- 2013: Best Music Artist
- 2016: Best Personal Style

Media Music Awards - 2015: Best Dance (Diggy Down)

MTV Europe Music Awards - 2009: Best Romanian Act
- 2015: Best Romanian Act

Eska Music Awards - 2010: Artist of the year

Romanian Music Awards - 2010: Best Album; Best Website (inna.ro); Best Female; Best International Artist

- 2011: Best Female; Most Popular Artist

- 2012: Best Borderbreaker  

Utolsó frissítés: 2019.08.23. 21:09 LeerdammerGirl által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace