Starity

Jang Hyun Seung

Jang Hyun Seung Jang Hyun Seung nemzetisége 610. 843rajongó 53vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 97%
 • stílus: 96%
 • szimpátia: 96%
 • Születési név
 • Jang Hyun Seung (장현승)
 • Becenév
 • Hyun Seung (현승), Rancho, So-1, JS(Jay Stomp), 4D, Prince Jang, Best Dancer
 • Születési idő
 • 1989. szeptember 03.
 • Születési hely
 • Suncheon, Jeollanam tartomány, Dél-Korea
 • Foglalkozás
 • Énekes, Táncos, Musical színész
 • Családi állapot
 • nőtlen
 • Magasság
 • 177 cm
 • Eredeti hajszín
 • Fekete
 • Szemszín
 • Barna
 • Csillagjegy
 • Szűz
 • Linkek
 • Hivatalos weblap
 • Twitter-oldal
 • Facebook-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • TaeYang Choi Seung Hyun Kang Dae Sung G-Dragon Seung Ri Yang Yo Seob Kim Hyun Ah Yoon Doo Joon Yong Jun Hyung Son Dong Woon Lee Gi Kwang

Jang Hyun Seung életrajza

 

Születési név: Jang Hyun Seung (장현승)
Becenév: Hyun Seung (현승), Rancho, So-1, JS(Jay Stomp), 4D, Prince Jang, Best Dancer
Születési idő: 1989. szeptember 03.
Születési hely: Suncheon, Jeollanam, Dél-Korea
Magasság: 177 cm
Testsúly: 59 kg
Vércsoport: B
Csillagjegy: Szűz
Kínai csillagjegy: Kígyó
Ügynökség: Cube Entertainment (2009-től jelenleg is)
Oktatás: Anshan Information Industry High School; Dongshin Főiskola - ösztöndíjas - (alkalmazott zenei szakirány)
Család: édesanyja és a húga (GeuRim) {Édesapja 2012. szeptember 20-án a kora reggeli órákban szívrohamban elhunyt.}
Amihez ért: tánc, éneklés

Hyun Seung 2004-ben mindössze 14 évesen részt vett a YG Entertainment egy meghallgatásán. Ugyan pedig a harmadik fordulóban kiesett a cég vezérigazgatója Yang Hyuk Suk látott benne lehetőséget, így felvette gyakornoknak Hyun Seungot.
Később, pontosabban 1 év és 4 hónap gyakornokság után a cég őt is betette készülő új fiú csapatába a Big Bang-be. A csapat alakulásáról a YG show műsort indított el Big Bang Documentary címmel amit az MTV-n követhettek az arra kíváncsiak. Hyun Seung-nak ebben az időben "SO-1" volt a színpadi neve. Az utolsó részekben végül a korábban kiejtett Seung Ri-val kellett versenyeznie, de sajnos nem tudta legyőzni társát. Yang Hyun Suk ugyanis még nem tartotta elég érettnek Hyun Seung-ot a színpadra.

Később Hyun Seung a YG-nél töltött időre úgy utalt, hogy fontos tapasztalatokat szerzett hogyan fejlessze magát, mint művészt.
A YG-s kudarcát követően viszont találkozott későbbi csapattársával Yang Yo Seob-al, aki akkoriban már a Cube Entertainment-nél volt, mint táncos. Ő volt az aki javasolta Hyun Seung-nak, hogy vegyen részt a cég egy meghallgatásán. Hyun Seung-ot végül felvette a Cube és nem sokkal később bekerült a cég készülő fiú csapatába a BEAST/B2ST-be. 2009-ben sikeresen is debütált a Cube új hat tagú fiú csapatában, ahol mint fő táncos és vezető énekes kapott helyet.

2016. április 19-én a Cube hivatalosan is bejelentette, hogy Hyun Seung kilépett a BEAST-ből és a továbbiakban szóló karrierjét egyengeti. Ugyan pedig távozott a csapatból továbbra is a Cube alatt tevékenykedik tovább, illetve a Trouble maker többet nem kapcsolódik a BEAST-hez, de arról nincs hír, hogy Hyun Seung innen is kiszállt volna. 


MAGÁNÉLETE

2018. január 5-én ügynöksége hivatalból is megerősítette a hírt, miszerint Hyun Seung és a profi bowling játékos Shin Soo Ji valóban egy párt alkotnak. A hírek szerint a fiatalok még tavaly ősszel találkoztak és a bowling iránti szeretetük hozta őket egymáshoz közel.
Április 24-én viszont szomorú hír látott napvilágot, ugyanis a páros kapcsolata hét hónap után véget ért. A hivatalos közlemény szerint Hyun Seung a zenére, míg Soo Ji a bowlingra szeretne összpontosítani.

2018-ban Hyun Seungot is utolérve a koreai hadkötelezettség az alapképzést követően július 24-én megkezdte katonai szolgálati idejét aktív szolgálatban. 2020. március 13-án leszerelt.


ZENEI KARRIER

Hyun Seung a musicaleket követően 2015-ben végre kiadhatta első szóló albumát is, így Yo Seob és Jun Hyung után ő volt a 3. tag akinek egyéni lehetőséget biztosított a cég.
Debütáló mini albuma május 8-án jelent meg Ma First címmel, első videó klipje pedig szintén ezt a címet kapta, a dalnál pedig Giriboy is közreműködött. 

2017: Home
Két éves csend után és először mióta kivált a BEAST-ből, júliusban megérkezett Hyun Seung első kislemeze, mely Home címmel július 27-én jelent meg.


SZÍNHÁZI MUNKÁI

2012. július 10-én debütált, mint musical színész is, a "Mozart!" című darabban, melynek bemutatójára a Sejong központban került sor. Hyun Seung magát a címszereplőt Mozartot játszotta kettős szereposztásban.

Legújabb musical munkája pedig a Bonnie and Clyde egyik vezető karaktere, ahol többek között olyan hírességekkel játszik együtt, mint Key -SHINee-, Park Hyung Sik -ZE:A-, Park Kahi és Oh So YeonTROUBLE MAKER

A duó a cég első alegységeként jelent meg 2011. december 1-én Trouble Maker címet viselő kislemezükkel és ugyanezt a címet viselő mini albumukkal. A B2ST-ből már jól ismert Jang Hyun Seung és a 4minute üdvöskéje Kim Hyun Ah által alkotott páros azonnal az érdeklődés középpontjába került. Az élő showból pedig kivétel nélkül mindegyikből elvitték legalább egyszer az első díjat, sőt az Mnet-nél egymást követő háromhéten keresztül volt a daluk lista vezető így a dal ott elérte a "hármas korona" jelzést. Ám a sikereik ellenére a koreai média igen csak bírálta a páros koreográfiáját annak túlzott szexualitását. A Cube erre válaszképp módosította a duó koreográfiáját, így a továbbiakban már egy finomított verzióval léptek föl.
A 2012-es év folyamán pedig több nagyobb díjátadóról is díjjal távoztak.

Végül a párosról 2013. október 4-én adta hírül a Cube, hogy még ebben hónapban visszatér a duó, ami végül október 27-én meg is történt ugyanis ekkor került ki a cég hivatalos YouTube oldalára a páros Now című visszatérő dala, melyben elődjéhez hasonlóan újra csak úgy forr a levegő. Másnap pedig Chemistry címmel 2. mini albumuk is napvilágot látott. 

2016 áprilisában Hyun Seung kiszállt a BEAST-ből, így a duó elvesztette alegység státuszát, de arról egyenlőre nincs hír, hogy feloszlatnák a duót.

 

 

B2ST/BEAST (2009-2016)

Kezdetek
A Cube még a fiúk debütálása előtt meghirdette, hogy B2ST (Boys to Search for Top) néven fog debütáltatni egy csapatot, ám a nevet végül Beast-re (Boys of the East Standing Tall) változtatták, de az eredetit is megtartották főleg a promóciók miatt. A csapat hivatalos fanklubja a B2uty (Beauty) nevet viseli, mely a szépség és a szörnyeteg (Beauty and the Beast) meséből jött.
A csapat hat tagból áll, Yong Jun Hyung (fő rapper), Yoon Doo Joon (csapat vezetője), Jang Hyun Seung ( fő táncos, vezető énekes), Lee Gi Kwang (ének, vezető táncos), Yang Yo Seob (fő énekes) és Son Dong Woon (maknae, ének).
A csapatot az elején sokan csak egy újrahasznosított bandának hitték, mivel a csapat majdnem minden tagját korábban már más cég „kiszuperálta”, így nem jósoltak nagy sikert a srácoknak. Ám az első sikerek után már nem a kudarcokat látták a csapatban, hanem a lehetőségeket.

Debütálás és első sikerek
2009. októberében a csapat hivatalosan is debütált a KBS Music Bank showban ahol Bad Girl című debütáló számukat adták elő. Első mini albumuk is ekkor jelent meg Beast is the B2ST címmel, melyen öt szám szerepel, ám a Yet című számukat betiltották Junhyung rap része miatt.
2010. januárjában a Beast és a Cube másik csapata a 4minute aláírtak egy szerződést az Universal Music Group-al, majd a promóciós terveket Tajvanra is kiterjesztették. Márciusban a csapat kiadta második mini albumát Shock a New Era címmel, viszont egy nappal korábban adták ki a tervezetnél, mert a csapat teljes albuma valahogy felkerült a Youtube-ra. Az albumnak ugyan hatalmas sikere volt, de a fiúk nem pihentek, majd március 17-én első stúdió albumukat is kiadták Fiction and Fact címmel.

Közel fél éves hallgatás után, pedig szeptemberben harmadik mini albumukat is kiadták Mastermind címmel. A címadó dal (Breath) hatalmas sikert aratott köszönhetően az egyedi koreográfiájának. A csapat ezzel a mini albummal is jó pár díjat bezsebelt köztük 2010. október 23-án azt a díjat is melyet az Asia Influential Artist Award-on osztottak ki nekik. A díj különlegessége, hogy csak azok az előadók kapják meg akik az év folyamán hatalmas figyelemre és népszerűségre tettek szert Ázsia szerte. Kicsivel később novemberben megjelent negyedik mini albumuk is Lights Go On Again címmel, melynek, mind az öt száma lista vezető volt. Az első videó a Beautiful című számból készült, mely rendelkezett egy folytatással, ám ezt csak hónapokkal később mutatták be. Ezzel a „félbe hagyott történettel” hatalmas figyelemre tettek szert, de nem csak hazájukban, hanem a tengerentúlon is. Végül a szám „másik fele” is megérkezett I Like the Best címmel.

December 12-én pedig első önálló koncertjükre is sor került melyet a szöuli Jamsil Indoor Stadionban tartottak. Koncertjük a Welcom to the Beast Airline címet viselte.
Kicsivel később december 21-én megjelent következő mini albumuk My Story címmel. A CD különlegessége, hogy a tagok kettesével összeállva egy-egy saját szerzeményt énekeltek fel az albumra.
Japán tér hódítás, terjeszkedés és világkörüli turné
November 24-én kiadták első japán albumukat Beast – Japan Premium Edition címmel. A CD-t reklámozó kirakatokban, mindben a következő felirat szerepelt: The Legend of Beast Vol. 1. A srácok az első promócióra helikopterrel érkeztek, ám a gépből kinézve nem várt látvány fogadta őket, ugyanis az ott „szobrozó” rajongók a csapat nevét megformálva álltak, mint egy üdvözlő felirat gyanánt. Ezen a sajtótájékoztatón jelentették be a csapat jövő februári Japánban való debütálását is.

Első japán kislemezük hivatalosan végül március 16-án jelent meg, ami az Oricon heti listáján a második helyen nyitott. Ám az erős kezdés hamar meghanyatlott ugyanis egy sajnálatos földrengés miatt az egész 2011-es japán promóciós munkák törölve lettek, de június közepén ettől függetlenül megjelentették második japán kislemezüket Bad Girl címmel.
Július folyamán pedig egyetlen koreai csoportként felléptek Malajziában az MTV World Stage koncerten.

2012: Világkörüli turné "Beautiful Show" & Midnight Sun
2012-ben a csapat megkezdte első nagy szabású turnéját, mely összesen 12 országot valamint azon belül 17 várost érintett. A turné a Beautiful Show címet kapta és koncerteztek Ázsiában, Európában valamint Dél-, és Észak-Amerikában is felléptek.
Július 11-én éjfélkor a tagok tartottak egy kisebb fajta „sajtótájékoztatót amit a google+-on végig lehetett követni. A „virrasztás” oka tulajdonképpen a Beast 1000 napos évfordulója miatt volt, ahol rengeteg kérdésre válaszoltak. Az időeltolódás ellenére is összesen 50 országból képviseltették magukat rajongók így is mutatva szeretetüket a banda iránt.

A csapat jó fél éves szünet után 2012. július 12-re ígérték visszatérésüket és egy új mini albumot, végül kissé megcsúszva, de július 21-én megjelent az album valamint a vezető kislemez Beautiful Night címmel. Az album a Midnight Sun címet kapta és szinte az összes dal igen rangos helyeket ért el a különböző zenei listákon.
Közben július 26-án tartottak egy random koncertet a Gwanghwamun plázánál ahol közel 4 ezer ember gyűlt össze, magát a koncertet pedig az Inkigayo zenei show is közvetítette.
Augusztus 16-án pedig elnyerték az M! Coutdown show úgynevezett "Triple Crown" címét, ugyanis a csapat Beautiful Night című dala három egymás követő héten volt listavezető a műsorban.

2013: ’Will You Be Alright?’, B2UTY More project & Hard To Love, How To Love
Május 27-én a Cube kiadott egy közleményt melyben megerősítette, hogy a csapat júliusban visszatér, hisz már kész van az új album. A bejelentést nem sokkal pedig a ’Will You Be Alright?’ dal követte, mely a csapat B2UTY More névre elkeresztelt projektjének első dala, melyet kisebb koncert sorozat követ júniusban. Ennek keretein belül adták ki következő dalukat I’m Sorry címmel, melyhez a koncertekből kivágott részletekből egy klip is készült, valamint a videóban a fiúk rajongóiknak is üzentek.

A bejelentéshez hűen végül a csapat július 16-án megjelentették visszatérő albumuk vezér dalának a Shadow-nak a teaser videóját, majd 19-én a teljes klip mellett a csapat 2. stúdió albuma is napvilágot látott, mely a Hard To Love, How To Love címet kapta.

 2014: Adrenaline, Good Luck & Time
Április 10-én hosszú évek után újra show műsorban tekinthetünk be a csapat mindennapjaiba, ugyanis Showtime Burning The Beast címen elindult legújabb műsoruk, amit rajongóik az MBC every1 csatornáján láthattak.

Május 6-án pedig idei első visszatérésük előzetese is napvilágot látott, ugyanis legújabb japán kislemezüknek az Adrenaline-nak ezen a napon került fel a teaser-je az Universal Music Japan hivatalos youtube csatornájára. Ugyan pedig a kislemezt május 28-án adták ki,de a videó klipet végül már 20-án feltöltötték.

Közben megkezdődtek a hazai visszatérésük előkészületei is. Június elején már fény derült a csapat új logójára is melynek megrajzolásában/megtervezésében mindannyian részt vettek. A sorban 6. mini albumuk megjelenési dátumát pedig június 16-ra tűzték ki, ám előtte június 10-én már örülhettek a rajongók, ugyanis ezen a napon adták ki a No More című dalukhoz készült videó klipet. Ezután naponta jelent meg minden tagról egy-egy rövid teaser 16-án pedig a teljes klip megjelent Good Luck címmel. Az album szintén a Good Luck címet viseli melyen összesen 7 szám kapott helyet, köztük a Sad Movie koreai verziója.

A nyári promóciókat követően viszont a srácok továbbra sem pihentek, ugyanis október 20-án megjelent Time címmel 7. ún. speciális mini albumuk. A mini album vezér dalaként a 12:30 jelent meg, mely hangulatba továbbra is a Good Luck koncepcióját erősítette.
Valamint október 29-én japán rajongóikat is megörvendeztették egy újabb kislemezzel ami a Kimi wa Do? (キミはどう?) címet kapta. 

2015: BEAST MUSIC & Ordinary
2015 márciusában a srácok bejelentették, hogy BEAST MUSIC néven létre hozták saját lemez cégüket Japánban. A céget a srácok főként azért hozták létre, hogy a japán zenei piacon is aktívabban részt vegyenek. A lemez cég megalakulásának megünneplésére pedig a csapat 10 hónapon keresztül minden hónapban kiad egy kislemezt egészen decemberig.

Július 27-én a csapat kiadta sorban 8. koreai mini albumukat, Ordinary címmel. Az album megjelenése előtt egy héttel megjelent a Gotta Go To Work című klipjük, majd az album megjelenésével egy napon a vezető kislemeznek választott YeY dal klipje is napvilágot látott.

2016: Guess Who?, Hyun Seung távozása
Miután a csapat 2015-ben 10 hónapon keresztül havonta kiadott egy-egy japán kislemezt, most ezeket a megjelent dalokat, plusz a Guess Who? című számukat egy albumra gyűjtve március 9-én három különböző kiadásban is piacra dobták. Így új japán stúdió albumuk - Regular Edition (CD) - Limited Edition (CD + DVD) - Members’ Solo Jacket Editions (CD) - formában is boltok polcaira került.

Április 19-én több hónapos pletyka és találgatás után a Cube nem tagadta tovább és hivatalos közleményben erősítette meg a hírt, miszerint Jang Hyun Seung kilépett a csapatból. Így a banda öt taggal készül idei visszatérésükre.

Írta: BeJoyful

Musicalek
2014.04.15-től június 29-ig
~ Bonnie and Clyde 
 – Clyde 
2012. július-augusztus
- Mozart!
 – Mozart 


DVD-k
~ The Beautiful Show In Seoul Live DVD /2012.11.21./
~ BEAST – MIDNGIHT SUN SPECIAL EDITION DVD /2012.10.24./
~ BEAST – The 1st BEAST fan Meeting Asia Tour /2012.08.09./
~ BEAST Complete History Boksz /2012.08.08./
~ BEAST for U/ BEAST MERRY CHRISTMAS /2012.05.09./
~ The Special Selection of BEAST Premium Edition /2012.02.29./
~ BEAST The 1st Concert: Welcom to Beast Airlane /2012.01.18./
~ Genesis of BEAST /2011.03.02./


Könyvek
~ THE BEAUTIFUL SHOW IN SEOUL MAKING BOOK /2012.08.29./
~ BEAST The 1st Concert Making Book: Welcom to Beast Airline /2011.09.06./
~ FICTION.WRITTEN BY BEAST /2011.08.16./ 

Egyéni megjelenések

Mini albumok
~ Ma First /2015.05.08./

Egységes digitális kislemez
~ HOme /2017.07.27./

Együtt működések
~ One Year Ago (ft. Jung Eun Ji & Kim Nam Joo) /2013/

Sorozat/film dalok
~ Hateful Person (ft. YoSeob, Dong Woon, Doo Joon & GiKwang –Big OST-) /2012/
~ Loving U (feat. DooJoon & YoSeob –All My Love-) /2011/
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Trouble Maker megjelenések

Mini albumok
~ Trouble maker /2011.12.01./
~ Chemistry /2013.10.28./

Együtt működések
~ Smile Again (feat. G.NA & Ryu Hyun Jin) /2013/
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 

B2ST/BEAST megjelenések

Koreai kiadások

Mini albumok
~ Beast Is the B2ST /2009.10.14./
~ Shock of the New Era /2010.03.01./
~ Mastermind /2010.09.28./
~ Lights Go On Again /2010.11.09./
~ Midnight Sun /2012.07.22./
~ Good Luck /2014.06.16./
~ Time /2014.10.20./
~ Ordinary /2015.07.27./

Stúdió albumok
~ Fiction and Fact /2011.05.17./
~ Hard To Love, How To Love /2013.07.19./

Egységes digitális kislemezek
~ My Story /2010.12.21./

Együtt működések
~ Christmas Song (with Cube Artist) /2013/
~ 5! My Baby (ft. A Pink) /2013/
~ Niji (The Best Bang! –Asia Limited Bang!-) /2011/
~ Skinny Baby (ft. A Pink) /2011/
~ Who’s Next? (ft. 4minute) /2010/

Sorozat/film dalok
~ Black Paradise (IRIS II OST) /2013/
~ Because Of You (My Princess Ost) /2011/
~ Ready Go (Master of Study OST) /2010/
~ Loving U (All My Love OST) /2010/
~ Crazy (Attack Of The Gas Station OST) /2009/ 


Japán kiadások

Stúdió albumok
~ So Beast /2011.08.10./
  
~ Hard To Love, How To Love – Japan Edition /2013.10.31./
~ Beast Japan Best /2014.09.17./

~ Guess Who? /2016.03.09./

Mini albumok
~ Good Luck – Japan Edition /2014.09.17./

Válogatás albumok
~ BEAST – Japan Premium Edition /2010.11.11./

Egységes digitális kislemezek
~ Shock /2011.03.16./
~ Bad Girl /2011.06.15./
~ Midnight Sun /2012.10.17./
~ Sad Movie /2013.12.18./
~ Adrenaline /2014.05.28./
~ Kimi Wa Dou? /2014.11.14./
~ The Last Word /2015.11.16./

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Utolsó frissítés: 2020.04.10. 16:04 BeJoyful által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace