Starity

Jang Ye Eun

Jang Ye Eun Jang Ye Eun nemzetisége 6917. 37rajongó 3vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 100%
 • stílus: 100%
 • szimpátia: 100%
 • Születési név
 • Jang Ye Eun (장예은)
 • Becenév
 • Ye Eun (예은)
 • Születési idő
 • 1998. augusztus 10.
 • Születési hely
 • Dongducheon, Dél-Korea
 • Foglalkozás
 • Rapper, Énekes, Táncos
 • Családi állapot
 • hajadon
 • Magasság
 • 166 cm
 • Eredeti hajszín
 • Fekete
 • Szemszín
 • Barna
 • Csillagjegy
 • Oroszlán
 • Linkek
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Sorn Oh Seung Hee Choi Yu Jin Jang Seung Yeon Kwon Eun Bin Elkie

Jang Ye Eun életrajza

Jang Ye Eun 1998. augusztus 10-én született Dél-Koreában.
2015-ben a CLC (Cristal Clear) tagjaként kapott esélyt a debütálásra másik négy lány mellett. A lányokat a Cube Entertainment menedzseli, első kislemezükként pedig a 'Pepe' jelent meg március 19-én. 98'-as születésű, ám fiatal kora ellenére viszont remek rap tehetség így nem véletlen kapta meg a fő rapperi posztot. 

2020. május 14. óta az Mnet-en futó Good Girl reality műsor állandó tagja lett. A műsor július 2-án ért véget.


ÉRDEKESSÉGEK
~ Oktatás: Dongbo Elementary School; Dongduk Women's Junior High School; Dongdukchon High School; Seoul Performing Arts High School (gyakorló zenei osztály)
~ Amihez ért: taakgi, ütőhangszerek

 

 CLC (2015 - 2022)
(CrystaL Clear)

2013-14: Háttérmunkálatok és adománygyűjtés
2013-ban a Beast fő énekesével Yang Yo Seob-al működtek legelőször együtt a Cube 'Voice Project'-jének keretein belül. A dalt Parfume címmel jelentették meg, a lányok pedig akkor, mint 'Cube Girls' voltak feltűntetve. Valamint gyakornoki időszakuk alatt több a cégnél tevékenykedő előadó és csapat klipjeiben tűntek fel.
2014 szeptemberétől viszont a Cube kiterelte a lányokat Szöul Hongdae negyedébe. Szöulnak ez a negyede híres indie szelleméről, a rengeteg utcai előadóról, underground zenekarokról és több mára befutott zenekarok is innen indultak, mint pl.: Jaurim, Crying Nut és a Peppertones.
A lányok megkezdték az utcai zenélést és minden vasárnap kipakoltak Hongdae-ban, ahol az önnépszerűsítésen kívül zenéjükkel adományt gyűjtöttek és figyelmet szereztek a fogyatékkal élő gyermekeknek.

November egy újabb együttműködéssel jelentkeztek, ugyanis a SMART iskolai egyenruhákat gyártó cég új kollekciójához készített Family címmel egy klipet, melyben a Gto7 és a B1A4 srácok mellett a CLC-s lányok is feltűntek.
A Cube végül 2014. december 8-án jelentette be, hogy 2015. év elején debütál első multinacionális lány csapatuk a CLC.

2015: Debütálás, Eighteen & 2nd mini album
2015. március 3-án a Cube egy közleményt adott ki, mely szerint március közepére tervezik a CLC debütálását. Március 16-án meg is jelent az első teaser videójuk is, valamint az első képek. Végül március 19-én jelent meg első videó klipjük 'Pepe' címmel, mellyel egy napon első mini albumuk a 'First Love' is kikerült a boltok polcaira. Debütálásuk napján pedig már az M! Contdown-ban is felléptek, ezzel elindítva a promóciókat.

Egy hónappal debütálásukat követően a lányok április 16-án kiadtak egy speciális kislemezt, mely az Eighteen címet viseli. A dalt minden előzetes bejelentés nélkül adták ki ezzel megköszönve rajongóiknak, hogy a debütálásuk előtt és után is támogatják őket.
Két hónappal a debütálásuk után pedig kiadták 2. mini albumukat Question címmel, az album vezető kislemezének választott Like klipje pedig szintén ezen a napon jelent meg. 

2016: Új tagok érkezése, 3rd Mini album, debütálás Japánban & Nu.Clear
Az eredetileg öt fős lánybandát a Cube 2016-ban két új taggal bővítette. Február 25-én mutatták be hivatalosan az első új tagot Elkie személyében, aki Hong-Kong-i születésű ezzel is tovább utalva arra, hogy a cég a lányokat valóban a nemzetközi piacra szánja. Másnap pedig a másik új tagról Eun Bin-ről is lehullt a lepel. Mivel pedig Eun Bin 2000-es születésű Yee Eun-től átvette a legfiatalabb azaz a maknae szerepét.

Február 29-én pontban éjfélkor (koreai idő szerint) megérkezett a lányok 3. mini albuma Refresh címmel. Címadó dalként pedig a High Heels-hez készült klip. Az albummal egy napon viszont a klipnek csak ún. rövid verziója jelent meg, melyben Eun Bin nem látható. Ennek az volt az oka, hogy Eun Bin ezzel egy időben az Mnet-en futó Produce 101 showban szerepelt, így őt az élő promóciók során sem láthatták a rajongók.
Ám egy hónapos csúszást követően március 30-án felkerült a lányok hivatalos YouTube csatornájára a klip teljes verziója is, melyben már Eun Bin is látható.

Április 13-án High Heels címmel első mini albumukkal is debütáltak a Japán zenei piacon. Valamint japán debütálásukkal egy időben vált hivatalossá, hogy a banda vezér posztja Seung Yeon-ra szállt át. 

Három hónapos csend után a lányok május 30-án kiadták immáron 4. mini albumukat, mely a Nu.Clear Címet kapta. Az album vezető kislemezeként a No Oh Oh jelent meg. 
Hazai visszatérésüket követően július 27-én immáron második japán mini albumuk a Chamisma is a boltok polcaira került.

2017: Crystyle & FREE'SM
December 27-én erősítette meg hivatalosan is a Cube, hogy január közepére várható a lányok hazai visszatérése. Majd január második hetén megérkezetek az első teaser képek is. A lányok 5. mini albuma a Crystyle január 17-én vált elérhetővé.  Az album vezető kislemezeként pedig a Hobgoblin jelent meg.

Az év eleji visszatérésüket követően a lányok egy nyári comebackel készültek rajongóiknak. Július utolsó hetében kezdődtek meg a teaser képek kiadása, melyről jól látszott, hogy a korábbiakhoz képest a lányok egy komolyabb és nőiesebb vonalat hoznak. Legújabb 6. mini albumuk augusztus 3-án került a boltok polcaira FREE’SM címmel.

2018 - 2019: Black Dress - NO.1, Me & Devil
Közel fél éves kihagyás után a lányok év elejére időzítették újabb albumuk kiadását. A lemez előfutáraként február 1-jén jelent meg To the Sky daluk, majd 22-én immáron 7- mini albumuk a Black Dress is kiadásra került. 

Közel egy éves szünetet követően a lányok 2019. január 30-án tértek vissza No.1 címre keresztelt 8. mini albumukkal. 
Négy hónappal később május 29-én pedig legújabb digitális kislemezüket a Me-t is piacra dobták.
A lányok tavaszi visszatérésüket követően kisebb pihenő után ősszel immáron 4. digitális kislemezükkel tértek vissza. Szeptember 6-án vált elérhetővé a lemez, mely a Devil címet kapta.

2020: Új lógó & Helicopter
Augusztus 22-én megjelent a lányok újra tervezett lógója, illetve végre döntés született a csapat hivatalos színeit illetően is.
Egy nappal később megjelent az első teaser kép a lányok idei első visszatéréséről. Legújabb kislemezük a Helicopter végül szeptember 2-án jelent meg.

2021: Elkie és Sorn távozása
Öt év után a csapat egyetlen kínai tagja Elkie február 3-án hivatalosan is távozott a csapatból és az ügynökségtől is. Elkie után még évvégére is jutott egy tag vesztés, ugyanis november 16-án a Cube Entertainment közleményben árulta el, hogy Sorn exkluzív szerződése lejárt és hogy nem csak a cégtől de csapatából is távozott.  

2022: lejáró szerződések, majd a csapat feloszlása
Március 18-án a Cube bejelentette, hogy Yeeun és Seungyeon szerződése lejárt a céggel. A lányok pedig az újítás helyett a távozás mellett döntöttek.

A tavaszi csapás után nyáron ütött be a bomba, mikor is május 20-án az ügynökség bejelentette, hogy június 6-val, 6 év után feloszlik a CLC. Persze a cég közleményben kifejezte sajnálatát és kérték a rajongókat, hogy továbbra is támogasság a lányokat.

Írta: BeJoyful

Show műsorok
2020: Good Girl
2015
: CLC’s Beautiful Mission
2015: CLC's Love Chemistry


Videó klipekben történt megjelenései
 
2016: Kim Jo Han – Y.O.U
2015: Son Dong Woon - Kimishika
2014: B1A4 & Got7 - Family CF
20014: BtoB - Beep Beep
2014: G.NA - G.na's Secret

Egyéni megjelenései

Sorozat, film dalok
2021:
Another Level (with SeungHee & SeungYeon – Be My Boyfriend OST-)
2019:
Really Bad Guy (with SeungHee – My Fellow Citizens OST)

 

CLC megjelenések

Koreai kiadások

Mini albumok
2015:
First Love
2015:
Question
2016: Refresh
2016: Nu.Clear
2017: Crystyle
2017: FREE’SM
2018: Black Dress
2019: NO.1

Egységes digitális kislemezek
2015:
Eighteen
2018:
To the Sky
2019: Me
2019:
Devil
2020:
Helicopter

Együttműködések
20014:
Family (feat. B1A4 & Got7 -SMART CF-)
 

Sorozat, film dalok
2016:
Pounding Love (Choco Bank OST)
2015:
First Love (Midnight’s Girl OST)


Japán kiadások

Mini albumok
2016:
High Heels
2016: Chamisma

Utolsó frissítés: 2022.12.29. 10:10 BeJoyful által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace