Starity

Jeon Jung Kook "JungKook"

Jeon Jung Kook Jeon Jung Kook nemzetisége 299. 1344rajongó 86vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 99%
 • stílus: 97%
 • szimpátia: 98%
 • Születési név
 • Jeon Jung Kook /전정국/
 • Becenév
 • Jungkook /정국/, Golden Maknae, JK, Nochu, Kookie, Jungkookie, JAYKAY
 • Születési idő
 • 1997. szeptember 01.
 • Születési hely
 • Busan, Dél-Korea
 • Foglalkozás
 • Énekes, táncos
 • Családi állapot
 • nőtlen
 • Magasság
 • 178 cm
 • Eredeti hajszín
 • Fekete
 • Szemszín
 • Fekete
 • Csillagjegy
 • Szűz
 • Linkek
 • Hivatalos weblap
 • Twitter-oldal
 • Facebook-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Kim Nam Joon Park Ji Min Jung Ho Seok Min Yoon Gi Kim Seok Jin Kim Tae Hyung

Jeon Jung Kook életrajza

JEON JEONG KOOK (전정국)
Színpadi név: Jungkook (정국) 

Születési hely, idő: Busan, Dél-Korea, 1997. szeptember 1.
Magasság: 178 cm
Súly: 61 kg
Vércsoport: A
Család: Szülők és egy báty (Jeon Jung Hyun)
Hang: Tenor (a legmagasabb fekvésű férfihang)
Hangtartomány: G2 ~ Bb5 (3 oktáv, 1 hangjegy és 1 félhang)
Ügynökség: Big Hit Entertainment Co. későbbiekben HYBE Co.

Tanulmányok:

Baiyang Általános Iskola
Baiyang Középiskola
Shingo Középiskola
School of Performing Arts Seoul (2017 februárjában végzett)

ÉRDEKESSÉGEK

- Hobbijai közé tartozik a rajzolás, tájak fényképezése, tánc, videójátékokkal való játszás és képregények olvasása.
- Kedvenc színei a fekete, fehér és a piros.
- Allergiás a macskákra.
- Imádja a lisztes ételeket (Pizza, tészta, kenyér stb.)
- Furcsa szokásai, hogy sokat szipog, illetve, hogy az ujjait "csavargatni" szokta, főleg, ha izgul.
- 41-es a cipő mérete.
- Kedvenc száma az 1.
- Szeret és tud is főzni.
- Utája az ízetlen ételeket, bogarakat, sérüléseket és a tanulást.
- Ennek ellenére szereti a szarvasbogarakat, kiskorában volt is egy neki, de nem gondozta őt így meghalt.
- Gyűjti a bluetooth hangszórókat.
- A koreai nyelven kívül beszél alapfokon japánul és angolul is.
- Taekwondo-ból feketeöves.
- Mielőtt a csapat tagja lett volna kézilabdázott.
- Szereti a napos, szeles időjárást.
- Tíz év múlva szeretne nyitni egy éttermet, ahol főként kacsahúst lehet kapni vagy egy tetováló szalont.
- Mikor középiskolás volt jelentkezett a Superstar K meghallgatására, ahol IU "Lost Child" című számát énekelte el, de nem jutott tovább. Ennek ellenére kilenc különböző ügynökség kereste meg őt tehetségének köszönhetően. Ekkor döntött úgy, hogy a Big Hit Entertainment-et választja.
- Mottója: "Szenvedély nélkül élni olyan, mintha halott lennél."
- Már van jogosítványa.
- Nagy rajongója A vasember című filmnek.
- Iskolában az összes tantárgyat utálta a tesi, rajz és az ének óra kivételével.
- Véleménye szerint a csapatból V hasonlít rá a legjobban: "V egy igazán random ember, a humorunk is egyezik, szerintem a személyiségünk elég hasonló."
- Tagja a "97 liners" csoportnak, melyben benne van BamBam és Yugyeom (GOT7), The8, DK és Mingyu (Seventeen), Jaehyun (NCT) és Eunwoo (Astro) is.
- Dolgok amiket el akar "lopni" a tagoktól: RM és Suga tudását, J-Hope optimistaságát, Jimin kitartását, V természetes tehetségét és Jin széles vállait.

KORAI ÉVEK

Jeon Jung Kook 1997. szeptember 1-jén született Dél-Koreában, Busan-ban. Korában a Baekyang Általános Iskola és Középiskolában járt Busan-ba. Gyakornoksága miatt kénytelen volt otthagynia busani iskoláját és Szöulban találni egy számára megfelelő középiskolát, így a Singu Középiskolára esett választása. Kiskorában legnagyobb álma az volt, hogy híres tollaslabdázó legyen, de miután látta G-Dragon "Heartbreaker" című klipjét a televízióban érdeklődése inkább az énekesi hivatás felé húzott. 
Jungkook 2011-ben elment a Superstar K tehetségkutató meghallgatására Daegu-ban. Sajnos nem került be a legjobbak közé, de ennek ellenére hét ügynökségtől kapott ajánlatot. Végül úgy döntött, hogy a Big Hit Entertainment gyakornoka szeretne lenni, miután látta RM-et. Tánctudása csiszolása érdekében 2012 nyarán ellátogatott Los Angelesbe, ahol a Movement Lifestyle tánciskolában gyakorolt. Még ebben az évben láthattuk őt Jo Kwon "I'm Da One" zenés videójában, valamint háttértáncosként is tevékenykedett a Big Hit lánycsapata, a Glam néhány koreográfiájában. Tanulmányait úgy döntött inkább egy hozzá közelebb álló, művészi iskolában végzi el, még pedig a Seoul's School of Performing Arts-nál, ahol 2017-ben végzett.  

SZÓLÓKARRIER

2015 szeptemberben Jungkook részt vett a "One Dream, One Korea" kampányban, ahol számos koreai előadóval kollaborált a Koreai háború emlékére. A dal szeptember 24-én jelent meg, valamint október 15-én adták elő Szöulban a One K Koncert keretein belül.
2016-ban látható volt a "Flower Crew" utazós-valóság show-ban, illetve a "Celebrity Bromance varieté műsorban is. Mindezek mellett a "King of Mask Singer" 72. részében is megjelent "Fencing Man" névvel. Ebben az évben még Jinnel és Suga-val elénekelték a "So Far Away" című szám alternatív változatát, mely eredetileg Suga Agust D mixtape-jén szerepel Suran együttműködésével. 
2018 novemberben egy speciális együttműködésben vett részt az MBC Plus X Genie Zenei Díjátadón Charlie Puth-al, ahol előadták a "We Don't Talk Anymore" című dalt. A számot Jungkook korábban már kétszer is felvette, egyszer egyedül énekelte el, másodszorra pedig Jiminnel. 
2021. október 28-án debütált Harry Styles "Falling" című dalának feldolgozása.

BEFOLYÁSOK ÉS HATÁSOK

A Gallup Korea által végzett 2019-es felmérésben Jungkook az év harmadik legkedveltebb hírességének lett titulálva Dél-Koreába. Először 2016-ban jelent meg ezen a listán 20. helyezettként, majd 2017-ben 17. és 2018-ban 8. helyre került.
2018-ban első helyezettként lett számon tartva 10 héten keresztül a kínai Hi China Magazin sorozatának tíz legkedveltebb hírességek listáján.
2018 októberben Jungkook egyéni VLive-ja rekordot döntött, hiszen több, mint 3.7 milióan követték figyelemmel élő közvetítését szerte a világon.
2018 decemberben megjelent egy videó, melyben Jungkook énekel stúdiójában, ez akkora népszerűségnek örvendett, hogy az év legretweetelt tweetje lett Dél-Koreában.
Számos előadó, mint például Kim Dong Han és Hyeongseop X Euiwoong példaképként tekint rá.
Népszerűsége rengeteg mindent befolyásol, 2019 januárjában Jungkook elárulta, hogy a Downy szövetlágyítót használja ruhái mosásához, a kijelentés után a márka eladásaiban váratlan növekedést észleltek, egy nap alatt 11%-al emelkedett a társaság részvényértéke. Ide lehetne még sorolni azt az esetet is, amikor a VLive elő adásában bort ivott (Merlot March) ez után nem sokkal el is fogyott az összes ilyen bor. De volt olyan eset is, amikor kiderült, hogy Jungkook Kim Soo Hyun "I Decided to Live as Me" könyvét olvasta, ennek hatására a szerzemény best-seller lett, vagyis a legjobban fogyó könyv Dél-Koreában, illetve Japánban is.   

TETOVÁLÁSAI

Összesen 14 tetoválásáról tudni, melyek nagy részét 2019-ben szerezte meg. A nyílvánosság nem igazán preferálja, hogy tetoválásai vannak, így van, hogy leretusálják őket a fotókról, illetve próbálják eltakarni kesztyűkkel, vagy olyan szögből fotózni őt, hogy a jobb keze ne látszódjon a képeken.

1. Az alkarján található tigrisvirág a születési hónapjának, vagyis a szeptember virága, ez mögött pedig a "please love me" ("kérlek szeress" felirat olvasható.
2. Erről a tetoválásról sajnos nem található fotó, így nem igazán lehet meghatározni mi is lehetne az.
3. A jobb karján egy csontváznak a keze rejlik.
4. A hüvelykujja alatt a BTS debütálási dátuma, azaz a június 13 szerepel.
5. Erre a tetoválásra először a csapat "On" Kinetic Manifesto Film videóban akadtak rá 2020 februárjában. A szóbeszéd szerint valószínűleg ez egy közös tetoválás Yugyeommal és Markkal a GOT7-ből. A "Truth" feliratot varratta magára, amely magyarul azt jelenti igazság.
6. Ezt a tetoválást a rajongók először 2019 szeptember 19-én vették észre a repülőtéren amikor Jungkook hazatért nyaralásáról. A jobb kézfejére az "ARMY" szót tetováltatta, melynek két jelentése is van. Az egyik a BTS rajongói táborának neve, a másik pedig a csapat tagjaira utal: A (vagyis V), R (RM), MY (Min Yoon - Suga), JM (Jimin) és a J betű (Jungkook, Jin, J-Hope).
7. Szintén a jobb kézfején található egy lila szív, mely az "I purple you"-t jelképezi. A lila szín a BTS és a rajongóik szimboluma.
8. A jobb karján a mottója található, amely a Nirvana "Stay Away" dalszövegében található: "rather be dead than cool".
9. A jobb kezén az ujjai között három + jel lelhető fel, ami azt jelenti, hogy a BTS és az Army-k örökké együtt lesznek.
10. A jobb kezén található középső ujján egy emoji látható.
11. A jobb karján három fekete félkövér csík látható, amely Dél-Korea zászlójnak a része, ezzel mutatva származását.
12. Megint csak a jobb mutatóujján található egy korona, amivel az Armyknak üzen, hogy ők a királyok.
13. A jobb kezén az Armyk logója szerepel.
14. A jobb felkarján is van egy nagyobb méretű tetoválás, melynek kinézete és jelentése sajnos a mai napig ismeretlen.  

 

BTS / Bangtan Boys / Beyond The Scene / 방탄소년단 / Bangtan Sonyeondan / 2013-

Tagok balról jobbra: RM, Jin, V, Suga, Jimin, Jungkook és J-Hope 

Csapat nevének jelentése: 2017 júliusáig a fiúk neve Bangtan Sonyeondan / Bangtan Boys ("golyóálló cserkészfiúk") volt, ezzel egyetemben a logójuk is egy golyóálló mellény volt, mellyel arra akartak célozni, hogy a tinikre irányuló rengeteg kritikát és elvárásokat ki kell védeni. Majd a kiadó bejelentette, hogy a csoport logója és nevének jelentése megújúl, ezentúl Beyond The Scene ("túl a realitáson") néven tevékenykednek tovább, arra utalva, hogy a fiúk koncepciót váltottak, valamint, hogy a jövőbe tekintenek.
Tagok száma: 7 koreai származású fiú
Fanclubjuk neve: ARMY
Fanclubjuk nevének jelentése: "Adorable Representative M.C for Youth"
Hivatalos debütálásaik:

Dél-Koreában: 2013.június 12.
Japánban: 2014.június 04.
USA-ban: 2017.november 19.

Hivatalos színük: Fekete és fehér
Műfaj: Hip-Hop, R&B, EDM
Ügynökségeik:

Dél-Koreában: Big Hit Entertainment, később HYBE Co.
Japánban: Tristone Entertainment
USA-ban: Columbia Records

TAGOK
Rap Monster "RM" (Leader és Főrapper)
Jin (Vokalista és Visual)
Suga (Vezérrapper)
j-hope (Főtáncos, Rapper és Vokalista)
Jimin (Főtáncos és Vezérvokalista)
V (Vezértáncos, Vokalista és Visual)
Jungkook (Fővokalista, Vezértáncos, Rapper, Maknae és a csapat arca)

*leader = vezető*
*maknae = a legfiatalabb tag*
*visual = a leghelyesebb tag*

DEBÜTÁLÁS ELŐTT

A csapat eredetileg 2010-ben debütált volna "Hit It" néven, de végül négy tag is elhagyta a csapatot :Iron, i11evn, Kidoh, és Supreme Boi. Ennek következtében a debütálás elmaradt. A jelenlegi tagok: Jungkook, Jin, Jimin, V, Rap Monster, J-Hope és Suga. A debütálás előtt J-Hope a Neuron nevű utcai tánc csapat tagja volt, amellyel számos díjat nyert a Gwangjuban rendezett táncfesztiválokon. Jimin modern tánc szakra járt a Busan Gimnáziumban, Jin filmművészeti iskolába járt, Rap Monster pedig már ekkor is számos dalt készített többek között a Block B csapatból ismert Zicoval is. Jungkookot pedig már 7. osztályos korában felfedezték. A médiában először J-Hope neve tűnt fel, ugyanis a 2AM együttesből is ismert Jo Kwon "Animal" című dalában működött közre.
A debütálás előtt a srácokat csapatokra osztva mutatták be a rajongóknak. Először RapMon, Jin és Suga dolgozta fel egy számot, amely a School Of Tears címet kapta, majd következett Jungkook, J-Hope és Jimin, akiknek a Graduation Song címre keresztelt daluk jelent meg. A dalokhoz videóklipp is készült. Az utolsó tag V volt, akit nem ismerhettek meg a rajongók csak a debütálás előtti képeken, ehhez képest elég nagy rajongótáborra tett szert rövid idő alatt.

2013: DEBÜTÁLÁS A "2 COOL 4 SKOOL" KÖZÉPLEMEZZEL, VISSZATÉRÉS A "O!RUL8,2?" MINIALBUMMAL

A BTS a Bangtan Sonyeondan (koreai nyelven) rövidítése, angol nyelven pedig Bangtan Boys-ként ismerte meg őket a világ. A srácok 2013. június 12-én debütáltak az úgynevezett "School Trilogy" első részével, amely a 2 Cool 4 Skool nevet kapta. Az albumon található "No More Dream" számukhoz MV is készült, amely már július 11-én megjelent. A fiúk június 9-én bejelentették, hogy a hivatalos rajongói klubjuk neve ARMY lett (a BTS rajongóit is így nevezik). Július 16-án megjelent a We Are Bulletproof című videójuk is.
A srácok ismét csapatokra bontva dolgoztak fel dalokat. Jungkook, J-Hope, Jimin és V Mariah Carey Beautiful című számát dolgozták fel, a másik csapat Jin, Suga és Rap Monster az "Adult Child" című dalt dolgozták fel.

A debütálás után három hónappal az ügynökség bejelentette, hogy már készülnek a visszatérésre. Szeptember 11-én megjelent első mini albumuk O! RUL8,2 ? néven, amelyhez még egy concept videót is forgattak a rajongók legnagyobb örömére. A lemezen lévő N.O című számukhoz MV készült, amely szeptember 10-én jelent meg.

2014: "SKOOL LUV AFFAIR", "DARK & WILD" ÉS JAPÁN DEBÜTÁLÁS

A "School Trilogy" utolsó részeként adták ki második mini albumukat "Skool Luv Affair" címmel 2014. február 12-én. Az albumon szereplő "Boy In Luv" című dalukhoz klipp is készült, amely február 11-én jelent meg. Nem sokkal később április 6-án a szintén az albumon található
"Just One Day" számukhoz is készítettek egy videoklippet. A dalban a fiúk megmutatták szerelmes és aranyos oldalukat is, hiszen ez a szám lágyabb volt az eddig kiadott dalaikhoz képest, viszont a stílusuk nem változott.

Később április 15-én megjelent a Skool Luv Affair repack albuma, amelyen már szerepelt egy új dal is mégpedig a "Miss Right". 2014-ben japánban is debütáltak a srácok. Elkészítették a "No More Dream", a "Boy In Luv" és a "Danger" japán verzióját.
Elérkezett a srácok első évfordulója is, amelyen So For More dalt adták elő az ARMYK-nak. A fiúk Los Angelesbe utaztak, ahol az American Hustle Life showt forgatták. Itt készült el a Boy In Luv amerikai változata is.

Első stúdióalbumuk augusztus 20-án jelent meg DARK & WILD címmel. Az albumon található "Danger" számhoz MV is készült, amely augusztus 19-én látott napvilágot. Az album több mint 109.098 példányban kelt el. Október 21-én pedig újabb videoklippet forgattak a "War Of Hormone" dalukhoz. Nem sokkal később december 24-én jelent meg első japán albumuk is Wake UP címmel.
A srácok felléptek a 2014-es Mnet Asian Music Awardson, ahol a Block-B-vel közösen léptek színpadra. 2014-ben elindult a RED BULLET EPISODE II. turnéjuk is. Felléptek többek között Koreában, a Fülöp-Szigeteken, Szingapúrban, Japánban, Thaiföldön és Malajziában is.

2015: "THE MOST BEAUTIFUL MOMENT IN LIFE, PT. 1 ÉS 2", JAPÁN TEVÉKENYSÉGEK

A fiúk 2015 áprilisában kiadták harmadik mini abumukat The Mood Of Love címmel. Az albumról az I Need U dalukhoz videoklipp is készült, amelyet majdnem 4 millióan néztek meg a Youtube-on két hét leforgása alatt. Ezzel rekordot is döntöttek a srácok.

Júniusban megjelent a 4. Japán Albumuk is amelyet, For You címmel adtak ki. A srácok japánban is igen népszerűek. Az album azonnal az Oricon listák élére került.

Később június elején megjelentek az első teaser képek a legújabb albumokon (3rd mini album) található Sick/Dope című dalukohoz. A rajongók tűkön ülve várták a videóklipp megjelenését. A várva várt klipp június 23-án jelent meg. 1 hónap elteltével csaknem 9 milliós nézettséget ért el a videó.

A fiúk még szeptemberben kiadtak egy 12 perces comeback trailer videót, amelyben már hallható volt három dal részlet is az új albumról. November 22-én és 23-án pedig megjelentek az album concept képei is. Hivatalosan 2015 november 30-án jelent meg a srácok The Most Beautiful Moment In Life című albumuknak a második része. A 'RUN' című dalukhoz MV is készült, amelyet kevesebb mint egy nap alatt 1 200 000 -ren néztek meg. A RUN című dalukkal ismét nagy sikert arattak, hiszen ismét öt alkalommal első helyen végzett a dal.

2015 decemberében a Mnet Asian Music Awardson is felléptek a Got7 bandával együttműködve. A rajongók élőben hallhatták a nemrégen megjelent "Run" című dalukat. Az eseményen két kategóriában is jelöltek voltak, de végül elnyerték a WORLD BEST PERFORMERC AWARD díjat, amely igazán nagy megtiszteltetés.

2016: HATODIK JAPÁN KISLEMEZ, "YOUNG FOREVER" SPECIÁLIS ALBUM, "WINGS" STÚDIÓ ALBUM

2016 januárjában a Nexon bejelentette, hogy a tagokról mintázza a karaktereket az Elsword játékhoz. Nem sokkal később egy reklámot forgattak a Puma Blaze arcaiként, majd februárban az SK Telekom új modelljei lettek.
Március 15-én jelenik meg hatodik japán kislemezük "Run" címmel, amelyhez már a concept képek is megjelentek.
A Most Beautiful Moment In Life albumukkal 2016-ban is taroltak a díjkiosztókon valamint uralták a slágerlistákat is. Ismét rekordot döntöttek, hiszen a Most Beautiful Moment in Life Pt2 albumuk a megjelenése óta uralja a Billboard Album Chart listát. Tavaly november óta a top 10-ben foglal helyet. 11 héten át meg sem mozdult. Február 27-én még mindig 7. a rangsorban.
Összesítve a BTS az első k-pop csapat a világon, amely ilyen sok időt töltött az első helyen a rangsorban. Ezzel rekordot is döntöttek.

Május másodikán megjelent a srácok új albuma The Most Beautiful Moment in Life című album széria harmadik és egyben befejező részeként. Az albumhoz készítettek 2 kisfilmet is. Az első április 19-én jelent meg Young Forever címmel, majd másodikán kiadták második klipjüket is amely a Fire címet kapta. A teljes album május másodikán jelent meg.

2017: YOU NEVER WALK ALONE, NOT TODAY, TURNÉ

Februárban útjára indult a 2017 BTS LIVE TRILOGY EPISODE III: The Wings Tour nevezetű turnéjuk. Február 13-án megjelent új albumuk, amely a WINGS újracsomagolt változata. Az album a You Never Walk Alone címet kapta, amelyhez MV-t is forgattak méghozzá a Spring Day című dalhoz. Az új album összesen 18 dalt tartamaz, melyek közül 4 teljesen új. Február 20-án egy újabb videoklipet adtak ki a srácok, amelyet a Not Today című szerzeményükhöz készítettek.  

A fiúk nem sokat pihentek, hiszen szeptember 18-án megjelent ötödik középlemezük Love Yourself 承 'Her' címmel. Az album vezető dala a DNA, amelyhez videóklip is készült. Később óriási lehetőséget kapott a csapat, hiszen felléphettek az Amerikan Music Awardson.

2018: A LOVE YOURSELF ERA

Április 4-én megjelent harmadik japán nagylemezük, a Face Yourself. A lemez 43. lett az amerikai Billboard 200-as listán.  

A "Tear" a Love Yourself 承 ‘Her’ című középlemez folytatása, amelyhez még 2018. április 14-én megjelent egy, a sorozathoz tartozó kisfilm, melynek címe Theme of Love Yourself 'Wonder. Később május 6-án egy újabb előzetes került fel a Youtube-ra egy videoklip, amelyben V énekel (Singularity). Végül 2018 május 18-án jelent meg a formáció harmadik stúdióalbuma, amely a Love Yourself: Tear címet viseli. Az album 11 dalt tartalmaz. A srácokat Billboard Music Awardson jelölték a 'Top Social Artist' kategóriában, amelyet meg is nyertek. Az album első helyen debütált a Billboard 200-as listán. Ez a lemez az első K-pop-album, mely vezette az amerikai albumlistát, és a valaha volt legmagasabb helyezést elérő ázsiai lemez lett a listán.

2018 augusztusában elindult a Love Yourself világturnéjuk.

2019: VISSZATÉRÉS A "MAP OF THE SOUL: PERSONA" KÖZÉPLEMEZZEL

Március 12-én éjfélkor a csapat bejelentette, hogy hamarosan visszatérnek a "Map of the Soul: Persona" címre keresztelt középlemezükkel. Előzetesen már meg lehetett rendelni az albumot március 13-án, de hivatalosan április 12-én került a boltok polcaira.
Március 27-én a Big Hit Entertainment megjelentetett a hivatalos oldalán egy három perces előzetes videót "Persona" névvel, melyben RM szerepelt, és a klip elérte rövid időn belül a 45 milliós megtekintést.
Április 8-án közzétették az album dallistáját, melyről megtudhattuk, hogy a vezető dalnak a címe "Boy With Luv", melyben a híres amerikai énekesnő, Halsey is közremüködik. Végül az ígért időpontban, április 12-én megjelent a videó megosztó oldalakon a "Boy With Luv" videoklipje, mely 24 órán belül elérte a 74.6 millió kattintást ezzel egy újabb rekordot felállítva.

2020: "MAP OF THE SOUL: 7" STÚDIÓ ALBUM MEGJELENÉSE, NEGYEDIK JAPÁN ALBUM, ELSŐ ANGOL NYELVŰ KISLEMEZ

Január 8-án éjfélkor a Big Hit Entertainment bejelentette, hogy a fiúk hamarosan egy teljes albummal fogják meglepni rajongóikat, melynek a "Map Of The Soul: 7" címet adtak. Ekkor már megtudhattuk a kiadásának dátumát, ami február 21-re esett, emellett pedig január 9-étől már elő is lehetett rendelni azt. Két napra rá közzétettek egy előzetes videót "Shadow" címmel, melyben Suga szerepel.
Január 17-én digitális kislemez formában elérhetővé vált az album egyik fontos dala, a "Black Swan". Ezután számtalan teaser fotót és videót osztottak meg velünk, végül a várt időpontban meg is jelent az album, valamint annak főcímdalának táncos videója, az "On". A dal hivatalos videoklipje február 27-én jelent meg, mely igazán filmszerűre sikeredett, felismerhetjük benne a Trónok harcát, Az útvesztőt, Noé bárkáját és Az éhezők viadalát is. Március 5-én megjelent a "Black Swan" zenés videója is, amiben a tagok fekete, illetve fehér ruhában egy színházban vannak.

Május 7-én megtudhattuk, hogy a csapat július 15-én adja ki negyedik japán stúdió albumát "Map of the Soul:7 – The Journey" névvel. A lemez négy verzióban érhető el (A,B,C és D verzió), illetve 13 dalt tartalmaz, köztük a "Stay Gold" a "Rasen no Meikyu" című japán dráma betétdalának lett kiválasztva.

Augusztus 3-án az a hír érkezett, miszerint a csoport augusztus 21-én kiadja első angol nyelvű kislemezét, melynek a címe "Dynamite". Egy korábbi interjúban RM úgy nyilatkozott, hogy nem fognak kiadni angol nyelvű számokat, de végül a nagy nemzetközi sikernek köszönhetően ez a pillanat is eljött. Az ígért időpontban elérhetővé is vált számunkra a dal, mely stílusa igencsak távol áll az eddik tőlük megszokottaktól, de pozitív értelemben. Ezt mutatja az is, hogy a vidám, táncos, élénk szerzemény az első 24 órában 101 millió kattintást kapott, ezzel a "Dynamite" klipje lett a legnézettebb videoklip az első 24 órában, maga mögé küldve "BlackPink - How You Like That" -jét. 

2020: BE STÚDIÓ ALBUM MEGJELENÉSE

2020. november 20-án megjelent a csapat ötödik koreai albuma BE (Deluxe Edition) címmel. Az albumba a csapat a COVID-19 pandémia hatására kialakult helyezetet, ennek következményeként a lemondott Map of The Soul: 7 világkörüli turnét, érzéseiket, vigasztalásukat írták bele. Igazi gyógyító albumnak szánták az ARMY számára, hiszen ahogy az album vezető kislemezdala a "Life Goes On" is mondja az élet megy tovább.

2020: GRAMMY AWARDS JELÖLÉS

2020. november 24-én kihírdették a 63. Annual Grammy Awards jelölteket. A csapatot első koreai előadóként jelölték a Best Pop Duo/Group Performance kategóriában a "Dynamite"-al.

2021–JELENLEG: BTS, THE BEST JAPÁN ALBUM, "BUTTER", "PERMISSION TO DANCE", "MY UNIVERSE", PROOF ANTOLÓGIA

2021. március 14-én került megrendezésre a 63. Annual Grammy Awards, a csapat sajnos nem nyerte meg a "Dynamite" dalukkal a kategóriájukat (Ariana Grande és Lady Gaga közös szerzeménye a Rain On Me nyerte a díjat), de első koreai előadóként előadhatták saját dalukat igaz élő közvetítés keretében a Grammy Awards-on, de ez mégis hatalmas megtiszteltetés a csapat számára. Az élő közvetítés után a csapat VLive keretében megköszönte a támogatást az ARMY-nak és ígérték, hogy ezután mégjobban fognak dolgozni, hogy az ARMY büszke lehessen.

2021. április 2-án megjelent a második japán válogatás album a BTS, the Best vezető dala a "Film Out", melynek szövegét Iyori Shimizu és Jungkook írta. Érdekessége, hogy ez a Signal című japán sorozat vége főcímdala lett. A BTS, the Best album 2021. június 16-án jelent meg.

2021. május 21-én a csapat kiadta második angol nyelvű kislemezüket "Butter" címmel. A csapat újabb rekordot döntött meg. 24 óra leforgása alatt a "Butter" lett a legnézettebb Youtube videó összesen 113 millió megtekintéssel. Ez 12 millióval több mint a Dynamite volt, így megdöntötték saját rekordjukat. A Rolling Stone magazin így írt róla: "Tiszta, lendületes dance-pop Bruno Mars retró jegyeiben, Jam és Lewis-stílusú szintetizátorokkal." RM így nyilatkozott: "[nagyon] energikus és nagyon nyárias...". A csapat a Butter három féle "Hotter", "Sweeter", and "Cooler" remix változatát is kiadták videóklipekkel együtt. Megan Thee Stallion amerikai rapper is készített hozzá egy remix változatot.

2021. július 9-én a cd változat megjelenésével egyidőben a csapat kiadta a "Permission to Dance" kislemezt, melyet ismételten Ed Sheeran írt számukra, Johnny McDaid, Steve Mac és Jenna Andrews-al. Ed Sheeran-nel már a csapat dolgozott korábban együtt a "Make it Right" daluknál.

2021 júliusában Moon elnök kinevezte őket a jövő generációiért és kultúrájáért felelős elnöki különmegbízottnak. Megbízotti szerepükben hozzájárulnak „a jövő nemzedékei számára a globális napirendek, például a fenntartható fejlődés tudatosságának felkeltéséhez, valamint a nemzet diplomáciai hatalmának erősítéséhez világszerte". Megbízottként szeptember 13-án és 14-én Amerikában megrendezett Egyesült Nemzetek Szervezetének 76. Közgyűlésén képviselték Dél-Koreát.

2021. szeptember 24-én megjelent a csapat és az angol Coldplay együttes közös szerzeménye a "My Universe", mely a Coldplay következő nagylemezén a Music of the Spheres-en kapott helyett, de megjelent kétféle kislemez változatban is angol és koreai dalszöveggel. A kiadás napján harmadik helyen landolt a UK Single Charton és számos országban köztük Magyarországon is első helyen kezdett.

2021. november 23-án kihírdették a Grammy Awards jelölteket. A csapat a "Butter" kislemezzel megszerezte a második Grammy-jelölését.

2022. január 15-én megjelet a csapat Webtoonja, mely a "7Fates: Chako" címet kapta. A Variety arról számolt be, hogy „meghaladta a 15 milliós megtekintést mindössze két nap alatt a globális megjelenés után..." 

2022. június 10-én jelent meg a csapat antológia (válogatás) albuma, mely a PROOF címet kapta. Az album egy compact (kisebb) és egy standard (nagyobb) változatban jelent meg. Mindkettő tartalmazza a 3 cd-t, melyből az egyikre a legismertebb dalaik demo verziója került fel, például: Epiphany, Euphoria, Spring Day, DNA, Tony Montana. Az első albumuk melyre felkerült a "Born Singer" című számuk. Tartalmaz továbbá két új számot is a "Yet to Come"-ot és a "For Youth"-t.

2022. június 13-án (a videó 14-én került fel a youtube csatornájukra) a 9. évfordulós vacsorájukon bejelentették, hogy csapatként szünetet tartanak és mindenki az egyéni karrierjére összpontosít.

2022. június 24-én érkezett Charlie Puth-tal közös szerzeménye a "Left and Right".

 LÉNYEGESEBB DÍJAK, MELYEKKEL BÜSZKÉLKEDHETNEK

2013: Melon Music Awards - New Artist of the Year

2014: Gaon Chart Music Awards - Best New Artist (Male Group)
2014: Golden Disc Awards - Rookie of the Year
2014: Seoul Music Awards - Best New Artist Award
2014: YinYueTai V Chart Awards - Rookie Award

2015: Gaon Chart Music Awards - World Rookie Award
2015: Golden Disc Awards - Rookie of the Year
2015: Melon Music Awards - Best Male Dance (I Need U)
2015: Mnet Asian Music Awards - Best World Performer
2015: Seoul Music Awards - Bonsang Award
2018: MTV Europe Music Awards - Best Korean Act

2016: Asia Artist Awards - Best Icon Award – Music
2016: Asia Artist Awards - Best Artist Award – Music
2016: Golden Disc Awards - Disc Bonsang (The Most Beautiful Moment In Life, Part 1)
2016: Korean Popular Culture and Arts Awards - Cultural Minister Award
2016: Melon Music Awards - Album of the Year (The Most Beautiful Moment in Life: Young Forever)
2016: Melon Music Awards - Top 10 Artists
2016: Mnet Asian Music Awards - Best Dance Performance – Male Group (Blood, Sweat & Tears)
2016: Mnet Asian Music Awards - HotelsCombined Artist of the Year
2016: Seoul Music Awards - Bonsang Award

2017: Gaon Chart Music Awards - Album of the Year – 4th Quarter (Wings)
2017: Gaon Chart Music Awards - V Live Global Popularity Award
2017: Golden Disc Awards - Disc Bonsang (Wings)
2017: Golden Disc Awards - Global K-Pop Artist Award
2017: Melon Music Awards - Top 10 Artists
2017: Melon Music Awards - Global Artist
2017: Melon Music Awards - Song of the Year (Spring Day)
2017: Melon Music Awards - Music Video Award (DNA)
2017: Mnet Asian Music Awards - Best Music Video (Spring Day)
2017: Mnet Asian Music Awards - Qoo10 Artist of the Year
2017: Mnet Asian Music Awards - Best Asian Style in Hong Kong
2017: Seoul Music Awards - Bonsang Award
2017: Seoul Music Awards - Best Male Dance Performance Award
2017: Seoul Music Awards - Album of the Year (Wings)
2017: Seoul Music Awards - Best Music Video Award (Blood, Sweat & Tears)
2017: Billboard Music Awards - Top Social Artist
2017: Teen Choice Awards - Choice International Artist

2018: Gaon Chart Music Awards - Album of the Year – 1st Quarter (You Never Walk Alone)
2018: Gaon Chart Music Awards - Album of the Year – 3rd Quarter (Love Yourself: Her)
2018: Asia Artist Awards - Popularity Award – Music
2018: Asia Artist Awards - Korean Tourism Appreciation Award
2018: Asia Artist Awards - Fabulous Award – Music
2018: Asia Artist Awards - Artist of the Year – Music
2018: Asia Artist Awards - Daesang Award – Music
2018: Genie Music Awards - Artist of the Year
2018: Genie Music Awards - Album of the Year (Digital) (Love Yourself: Answer)
2018: Genie Music Awards - Dance Track (Male) (Idol)
2018: Genie Music Awards - Best Music Video (Idol)
2018: Genie Music Awards - Male Group Award
2018: Genie Music Awards - Genie Music Popularity Award
2018: Genie Music Awards - Idol Champ Global Popularity Award
2018: Genie Music Awards - Best Style
2018: Genie Music Awards - Best Fandom
2018: Golden Disc Awards - Disc Bonsang (Love Yourself: Her)
2018: Golden Disc Awards - Disc Daesang (Love Yourself: Her)
2018: Golden Disc Awards - Digital Bonsang (Spring Day)
2018: Korean Music Awards - Musician of the Year
2018: Korean Popular Culture and Arts Awards - Order of Cultural Merit
2018: Korea Popular Music Awards - Bonsang Award
2018: Korea Popular Music Awards - Best Album of the Year (Love Yourself: Answer)
2018: Melon Music Awards - Top 10 Artists
2018: Melon Music Awards - Netizen Popularity Award
2018: Melon Music Awards - Kakao Hot Star Award
2018: Melon Music Awards - Global Artist
2018: Melon Music Awards - Artist of the Year
2018: Melon Music Awards - Album of the Year (Love Yourself: Tear)
2018: Melon Music Awards - Best Rap/Hip Pop (Fake Love)
2018: Mnet Asian Music Awards - Mwave Global Fans' Choice (Fake Love)
2018: Mnet Asian Music Awards - TikTok Best Music Video (Idol)
2018: Mnet Asian Music Awards - Favorite Music Video (Idol)
2018: Mnet Asian Music Awards - Artist of the Year
2018: Mnet Asian Music Awards - Worldwide Icon of the Year
2018: Mnet Asian Music Awards - Worldwide Fans' Choice Top 10
2018: Mnet Asian Music Awards - Favorite Dance Artist (Male)
2018: Mnet Asian Music Awards - Best Asian Style
2018: Mnet Asian Music Awards - Album of the Year (Love Yourself: Tear)
2018: Seoul Music Awards - Bonsang Award
2018: Seoul Music Awards - Artist of the Year
2018: American Music Awards - Favorite Social Artist
2018: Billboard Music Awards - Top Social Artist
2018: BBC Radio1 Teen Awards - Best International Group
2018: BBC Radio1 Teen Awards - Social Media Star
2018: E! People's Choice Awards - Group of the Year
2018: E! People's Choice Awards - Social Celebrity of the Year
2018: E! People's Choice Awards - Song of the Year (Idol)
2018: E! People's Choice Awards - Music Video of the Year (Idol)
2018: iHeartRadio Awards - Fan Fave Duo or Group
2018: iHeartRadio Awards - Best Fan Army
2018: iHeartRadio Awards - Best Boy Band
2018: MTV Europe Music Awards - Biggest Fans
2018: MTV Europe Music Awards - Best Group
2018: Radio Disney Music Awards - Best Duo/Group
2018: Radio Disney Music Awards - Fiercest Fans
2018: Radio Disney Music Awards - Best Song That Makes You Smile (DNA)
2018: Radio Disney Music Awards - Best Dance Track (Mic Drop)
2018: Teen Choice Awards - Choice International Artist
2018: Teen Choice Awards - Choice Fandom

2019: Gaon Chart Music Awards - Album of the Year – 2nd Quarter (Love Yourself: Tear)
2019: Gaon Chart Music Awards - Album of the Year – 3rd Quarter (Love Yourself: Answer)
2019: Gaon Chart Music Awards - K-pop Contribution Award
2019: Genie Music Awards - The Male Group
2019: Genie Music Awards - The Performing Artist Male
2019: Genie Music Awards - The Top Artist
2019: Genie Music Awards - The Top Video
2019: Genie Music Awards - Genie Music Popularity Award
2019: Genie Music Awards - Global Popularity Award
2019: Golden Disc Awards - Disc Bonsang (Love Yourself: Answer)
2019: Golden Disc Awards - Disc Daesang (Love Yourself: Answer)
2019: Golden Disc Awards - Digital Bonsang (Fake Love)
2019: Golden Disc Awards - Popularity Award
2019: Golden Disc Awards - Most Popular K-pop Star
2019: Golden Disc Awards - Global V Live Best Artist Award
2019: Korean Music Awards - Song of the Year (Fake Love)
2019: Korean Music Awards - Best Pop Song (Fake Love)
2019: Korean Music Awards - Musician of the Year
2019: Seoul Music Awards - Bonsang Award
2019: Seoul Music Awards - Artist of the Year
2019: Seoul Music Awards - Album of the Year (Love Yourself: Tear)
2019: Billboard Music Awards - Top Social Artist
2019: Billboard Music Awards - Top Duo/Group
2019: Bravo Otto Awards - Best Group/Duo
2019: iHeartRadio Awards - Best Fan Army
2019: Radio Disney Music Awards - Global Phenom Award

2020: Gaon Chart Music Awards - Album of the Year – 2nd Quarter (Map of the Soul: Persona)
2020: Gaon Chart Music Awards - Retail Album of the Year (Map of the Soul: Persona)
2020: Gaon Chart Music Awards - Social Hot Star of the Year
2020: Song of the Year – April (Boy With Luv)
2020: Golden Disc Awards - Digital Bonsang (Boy With Luv)
2020: Golden Disc Awards - Digital Daesang (Boy With Luv)
2020: Golden Disc Awards - Disc Bonsang (Map of the Soul: Persona)
2020: Golden Disc Awards - Disc Daesang (Map of the Soul: Persona)
2020: Golden Disc Awards - Music Fans' Choice K-pop Star Award
2020: Golden Disc Awards - Popularity Award
2020: Japan Gold Disc Awards - Best 5 Singles (Lights/Boy with Luv)
2020: Japan Gold Disc Awards - Best Asian Artist
2020: Japan Gold Disc Awards - Best Music Video (BTS World Tour: Love Yourself)
2020: Japan Gold Disc Awards - Song of the Year by Download (Lights)
2020: Nickelodeon Kids' Choice Awards - Favorite Music Group
2020: NME Awards - Music Moment of the Year
2020: Seoul Music Awards - Album Daesang (Map of the Soul: Persona)
2020: Seoul Music Awards - Bonsang Award (Map of the Soul: Persona)
2020: Spotify Awards - Most Listened K-pop Male Artist 

CSAPAT KÖZÖSSÉGI OLDALAI
Hivatalos koreai oldal: https://www.ibighit.com/bts
Hivatalos japán oldal: https://bts-official.jp/
Facebook: @bangtan.official
Twitter (hivatalos koreai): @bts_bighit
Twitter (személyes): @BTS_twt
Twitter (hivatalos japán): @BTS_jp_official
YouTube: BANGTANTV
YouTube (japán): BTS JAPAN OFFICIAL
Instagram: bts.bighitofficialabcdefghi__lmnopqrstuvwxyz
VLive: BTS

Írta: Niki0718 és sunmi, korrigálta, bővítette: Funny18.

BTS

VIDEOKLIPEK
2013: No More Dream
2013: We Are Bulletproof Pt.2
2013: N.O

2014: Boy In Luv
2014: Just One Day
2014: Danger
2014: War Of Hormone

2015: I Need U
2015: Dope
2015: Run

2016: Young Forever
2016: Fire
2016: Save Me
2016: Blood, Sweat & Tears

2017: Spring Day
2017: Not Today
2017: DNA
2017: Mic Drop (Feat. Steve Aoki)

2018: Fake Love
2018: Idol

2019: Boy With Luv (Feat. Halsey)
2019: Airplane Pt.2
2019: Lights

2020: On
2020: Black Swan
2020: Stay Gold
2020: Dynamite
2020: Life Goes On

2021: Butter
2021: Permission to Dance

2022: Yet to Come

DVD-K
2015.05.20: BTS 1st Japan Tour 2015 Wake Up: Open Your Eyes
2015.06.10: BTS Documentary DVD Package
[BTS MEMORIES OF 2014] (Japanese Ver.)
2015.06.16: BTS Documentary DVD Package
[BTS MEMORIES OF 2014] (Korean Ver.)
2016.01.13: BTS Japan Official Fanmeeting Vol.2 - Undercover Mission

VALÓSÁG SHOW-K
2013: SBS MTV Bangtan Rookie King
2014: MNET BTS American Hustle Life
2016: BTS Bon Voyage (VLive)
2017: BTS Bon Voyage Season 2 (VLive)
2018: Burn The Stage (YouTube Red)
2018: BTS Bon Voyage Season 3 (VLive)
2019: BTS Bon Voyage Season 4 (Weverse)
2020: Break The Silence (Weverse)
2020: In the SOOP BTS ver. (Weverse - JTBC)
2021: In the SOOP BTS ver. Season2 (Weverse)

FILMEK
2018: Burn the Stage: The Movie
2019: Love Yourself in Seoul
2019: Bring the Soul: The Movie  

 

JUNGKOOK

VIDEOKLIPEKBEN VALÓ MEGJELENÉSEI
2012: Jo Kwon - I'm Da One
2020: Agust D - Daechwita
2022: Charlie Puth - Left and Right

BTS

KOREAI KIADÁSOK

ALBUMOK
2014.08.20: Dark & Wild
2016.10.10: Wings
2018.05.18: Love Yourself 轉 'Tear'
2020.02.21: MAP OF THE SOUL: 7
2020.11.20: BE (Deluxe Edition)
2022.06.10. PROOF (Anthology)

SPECIÁLIS ALBUMOK
2016.05.02: The Most Beautiful Moment In Life: Young Forever
2017.02.13: WINGS : You Never Walk Alone
2018.08.24: LOVE YOURSELF 結 'Answer'
2019.06.28: BTS WORLD OST

KÖZÉPLEMEZEK
2013.09.11: O!RUL8,2?
2014.02.12: Skool Luv Affair
2015.04.29: The Most Beautiful Moment In Life Pt. 1
2015.11.30: The Most Beautiful Moment In Life Pt. 2
2017.09.18: Love Yourself: 承 'HER'
2019.04.12: MAP OF THE SOUL: PERSONA

ÚJRACSOMAGOLT KÖZÉPLEMEZEK
2014.05.14: Skool Luv Affair (Special Addition)

KISLEMEZEK
2013.06.12: 2 COOL 4 SKOOL

DIGITÁLIS KISLEMEZEK
2014.11.21: Danger (Mo-Blue Remix)
2017.07.04: Come Back Home
2017.11.24: Mic Drop (Steve Aoki Remix)
2018.06.04: FAKE LOVE (Rocking Vibe Mix)
2019.06.07: Dream Glow - BTS World OST pt. 1
2019.06.14: A Brand New Day - BTS World OST pt. 2
2019.06.21: All Night - BTS World OST pt. 3
2019.10.18: Make It Right
2019.11.01: Make It Right (EDM Remix)
2019.11.08: Make It Right (Akusztikus remix)
2020.01.17: MAP OF THE SOUL: 7 (Black Swan)

EGYÜTTMŰKÖDÉSEK
2010: Lim Jeong Hee - 재
2010: 2AM - Love U, Hate U
2011: Lee Hyun - Bad Girl
2011: Kan Mi Youn - 바보 같은 여자 라
2011: Lee Seung Gi - 널 웃게 할 노래
2018: Steve Aoki - Waste It On Me
2020: Lauv - Who
2021: Coldplay - My Universe

JAPÁN KIADÁSOK

ALBUMOK
2014.12.24: Wake Up
2016.09.07: Youth
2018.04.04: Face Yourself
2020.07.14: MAP OF THE SOUL: 7 - THE JOURNEY
2021.06.16: BTS, THE BEST

KISLEMEZEK
2014.06.04: No More Dream (Japanese Ver.)
2014.07.16: Boy In Luv (Japanese Ver.)
2014.11.19: Danger (Japanese Ver.)
2015.06.17: For You
2015.12.08: I Need U (Japanese Ver.)
2016.03.15: Run (Japanese Ver.)
2017.05.10: Blood, Sweat & Tears (Japanese Ver.)
2017.12.06: Mic Drop / DNA / Crystal Snow
2018.11.07: Fake Love / Airlplane Pt. 2
2019.07.03: Lights / Boy With Luv

TAIWANI KIADÁSOK

ALBUMOK
2015.03.08: Dark & Wild -Taiwan Limited Edition-

ANGOL KIADÁSOK

DIGITÁLIS KISLEMEZEK
2020.08.21: Dynamite
2021.05.21. Butter
2021.07.09: Permission to Dance   

JUNGKOOK

EGYÜTTMŰKÖDÉSEK
2022: Charlie Puth - Left and Right

Utolsó frissítés: 2022.07.09. 23:11 funny18 által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace