Starity

Joshua Hong

Joshua Hong Joshua Hong nemzetisége 3519. 143rajongó 3vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 100%
 • stílus: 100%
 • szimpátia: 100%
 • Születési név
 • Joshua Hong / Hong Ji Soo (홍지수)
 • Becenév
 • Joshua (조슈아)
 • Születési idő
 • 1995. december 30.
 • Születési hely
 • Los Angeles, Kalifornia, USA
 • Foglalkozás
 • énekes, táncos
 • Családi állapot
 • nőtlen
 • Magasság
 • 177 cm
 • Eredeti hajszín
 • Fekete
 • Szemszín
 • Sötétbarna
 • Csillagjegy
 • Bak
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Hivatalos weblap
 • Twitter-oldal
 • Facebook-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Hansol Vernon Chwe Wen Junhui Yoon Jeong Han Choi Seung Cheol Boo Seung Kwan Jeon Won Woo Kim Mingyu Xu Ming Hao Lee Chan Lee Seok Min Lee Ji Hoon Kwon Soon Young

Joshua Hong életrajza

JOSHUA HONG / HONG JI SOO (홍지수)

Születési név: Joshua Hong
Születési év: 1995. december 30.
Születési hely: Los Angeles, California, USA
Magasság: 177 cm
Súly: 60 kg
Vércsoport: A
Csillagjegy: Bak
Kínai csillagjegy: Disznó
Alegység: Vocal Team
Tanulmányok: General Equivalency Diploma
Nyelvek: Angol (anyanyelv), koreai (felsőfok), kínai (alapszint) és spanyol (alapfok)
Vallás: Keresztény
Hobbik: Éneklés, gitározás, anime nézés és főzés
Kedvenc szín: Fekete és fehér
Kedvenc étel: Csirke
Hangszerek: Ukulele és gitár
Kedvenc előadói: 2BiC, Chris Brown, Usher, Tupac, Gabe Bondoc, AJ Rafael és Jeff Bernat
Példaképei: Szülei, Eminem, Gabe Bondoc és a Shinhwa 

Joshua 1995 december 30-án született Los Angelesben. Mivel a szülei koreai származásúak, így az angol mellett nagyon hamar elsajátította a koreai nyelvet is. Elég fiatalon elkezdett a zene iránt érdeklődni, hamar megtanult gitározni, illetve az egyik templom kórusának is a tagja volt. A Pledis Entertainment épp Los Angelesben tartott egy koreai fesztivált, ahol Joshua gitározott, és pár hónap elteltével az ügynökség felkereste őt egy meghallgatásra, mivel láttak benne valami pluszt, ami megfogta őket. Ennek köszönhetően 2012 végén Dél-Koreába költözött és elkezdte gyakornoki életét a Pledis-nél. Három hónappal a Seventeen debütálása előtt még visszament az USA-ba, hogy befejezze tanulmányait és ledimplomázzon. Végül 2015 május 26-án hivatalosan is bemutatkozott a 12 tagú Seventeen fiúcsapattal, ahol a vokál alegység tagja Seungkwan, DK, Jeonghan és Woozi mellett.

INSTAGRAM OLDALA: @joshuahong951230

SEVENTEEN /세븐틴/ 2015- 

ALAPADATOK

A csapat központja: Szöul, Dél-Korea.
Műfajok, amikben alkotnak: k-pop × synthpop × hiphop × r&b
Aktív évek: 2015-napjainkig.
Kiadó: Pledis Entertainment
Hivatalos honlap: itt érhető el.
________________________
Fandom név: Carat.
A csapat színei: rose quartz és serenity.
A csapat debütálásának dátuma: 2015. május 26.
Hivatalos elérhetőségek:
→ Instagram: @saythename_17
→ Twitter: @pledis_17
→ Facebook: seventeennews
→ vLive: Seventeen channel
→ FanCafe: Pledis-17
→ Youtube: Seventeen
→ Spotify: Seventeen

Tagok és a csapatban betöltött szerepük:
→ S.Coups: leader, hip hop alegység leader, fő rapper, vokalista.
→ Jeonghan: vezető vokalista.
→ Joshua: vezető vokalista, visual.
→ Jun: vezető táncos, sub vokalista.
→ Hoshi: performance alegység leader, fő táncos, vezető vokalista, sub-rapper.
→ Wonwoo: vezető rapper, sub vokalista.
→ Woozi: vokál alegység leader, vezető vokalista.
→ DK: fő vokalista.
→ Mingyu: vezető rapper, sub vokalista, visual, a csapat arca.
→ The8: vezető táncos, sub vokalista, rapper.
→ Seungkwan: fő vokalista, a csapat arca.
→ Vernon: fő rapper, vokalista, visual, a csapat arca.
→ Dino: fő táncos, sub vokalista, vezető rapper, maknae.

2013-2015: MEGALAKULÁS ÉS KORAI ÉVEK

Seventeen TV
2013-tól kezdve, a Seventeen rendszeresen megjelent a Seventeen TV című műsorban, amit a UStream nevű szolgáltatón keresztül sugároztak. A sorozat számos évadot élt meg, amiknek keretein belül a nézők betekintést nyerhettek a srácok próbáiba, a hétköznapjaikba, kicsit jobban megismerhették őket, majd végül minden évad egy koncerttel zárult, ami a Like Seventeen címet viselte.

Big Debut Plan
A debütálás érdekében a Seventeen egy másik valóság show keretein belül is bizonyított: ez a Seventeen Project: Big Debut Plan címet viselte. A sorozatot 2015. május 2. és 26. között sugározták az MBC csatornán. A sorozat már összeköttetésben állt a csapat nagy debütáló fellépésével is.

Debütálás
A Seventeen végül 2015. május 26-án debütált egy fellépés keretein belül, amit az MBC csatorna közvetített. Ők voltak az első fiú banda, akik egy egy órás, élő televíziós közvetítés keretein belül debütáltak. Az este házigazdái, azaz műsorvezetői Lizzy és Raina voltak. Három nappal később jelenítettek meg első lemezük digitális változatát, ami a 17 Carat címet viselte. Ez a lemez volt a leghosszabb ideig trendelő K-pop album az Egyesült Államok listáin, és ez volt az első rookie album, ami feltűnt a Billboard "10 Best K-pop Albums of 2015" listáján.

Szeptember 10-én jelent meg következő lemezük Boys Be címmel, ami a hatalmas népszerűségnek hála az év legtöbb eladással rendelkező rookie albuma lett. Az album népszerűségének köszönhetően a srácok olyan díjak büszke tulajdonosai lettek, mint a Golden Disk Awards, a Seoul Music Awards vagy a Gaon Chart K-Pop Awards. Ezen kívül a Seventeen volt az évben az egyetlen K-pop csapat a Billboard "21 Under 21 2015: Music's Hottest Young Stars" listáján.

Az év végének megünneplése céljából, a Seventeen egy rövid, négy koncertből álló turnét tartott december 24. és 26. között, 2015 Like Seventeen – Boys Wish címmel. Ennek sikerén felbuzdulva, két további koncertet tartottak 2016. februárjában, "Like Seventeen – Boys Wish Encore Concert" címen.

2016: MÉRSÉKELT SIKEREK ÉS ELSŐ TURNÉ

2016. április 25-én az együttes megjelentette első teljes albumát, Love & Letter címen. A hazai sikerek mellett az album a japán listák élére is hamar felkerült. Az album vezető számával, a Pretty U-val szerezték meg első győzelmüket egy zenei műsorban.

Július 4-én, új köntösbe bújtatták a Love & Letter albumot, és kiadtak egy új változatot, aminek vezető dala a Very Nice című számuk volt. A promóciós időszak végeztével a Seventeen azonnal felkerekedett, és megkezdték első ázsiai turnéjukat, ami a 1st Asia Tour 2016 Shining Diamonds nevet viselte. A turné olyan állomásokat tartalmazott, mint Dél-Korea, Japán, Szingapúr, Ausztrália és Kína.

December 5-én új lemezt adtak ki, Going Seventeen címmel.

2017-2018: ÁTTÖRŐ NEMZETKÖZI SIKEREK ÉS KERESKEDELMI ÁTTÖRÉS

Február 15. és 24. között a Seventeen összesen hat koncertet adott Japánban, a 17 Japan Concert: Say The Name #Seventeen japán turné keretein belül. Bár a csapat még hivatalosan nem debütált Japánban, a koncertsorozatuk megközelítőleg 50.000 embert vonzott. Április elsején ők váltak az első idol csapattá, akikkel második évadot forgatott a One Fine Day. Az új évad a One Fine Day in Japan címet kapta, mivel a forgatás a Japánban való tartózkodásuk alatt zajlott, és a koreai MBC és a japán Music On! TV csatornák együttműködésének keretein belül került forgalmazásra.

A negyedik lemezük Al1 címen került a rajongók elé 2017. május 22-én, és nemcsak azonnal a koreai listák élére került, hanem 344.000-es eladási számot is produkált. Egy videó-sorozat (2017 Seventeen Project) és három MV Chapter 0.5 Before AL1 címmel már a lemez megjelenése előtt feltöltésre kerültek az együttes Youtube csatornájára.

Első, 2017 Seventeen 1st World Tour "Diamond Edge" névre keresztelt világturnéjukat is ebben az évben fejezték be, aminek keretein belül összesen 13 várost látogattak meg Ázsiában és Észak-Amerikában.

November 6-án megjelent következő teljes studió albumuk, Teen, Age címen. Az album vezető száma a Clap lett. Ez az album hozta meg a Seventeennek a második Billboard World Album Chart első helyezést. A későbbi, újracsomagolt változat vezető dala a Thanks lett, ez a szám pedig meghozta az első Melon Chart győzelmet a csapatnak. Az újracsomagolt változat a Director's Cut címet viselte, megjelenési dátuma: 2018. február 5. Bár ez a változat az eredeti album minden dalát tartalmazta, mégsem újracsomagolt, hanem speciális albumként kezdték értékesíteni. Az album megközelítőleg 600.000 eladással rendelkezik. A Melon Chart győzelmen kívül a Thanks 29 ország iTunes listáján trendelt az első helyen, Észak-Amerikából, Dél-Amerikából, Ázsiából és Európából is. A promóciós időszakukban a Time magazin az egyik legjobb K-pop csapatnak nevezte a Seventeent.

A Seventeen végül hivatalosan debütált Japánban is: 2018. május 30-án jelent meg a We Make You című, első japán nyelvű mini albumuk.

Ötödik lemezüket You Make My Day címmel adták ki, július 16-án. Ez volt az első albumuk, ami platina minősítést szerzett, A promóciós időszak azért is alakult nehezen ehhez az albumhoz, mert a Szöuli Ideal Cut koncertek és az egyéb ázsiai helyszínek közötti szabad idejükben népszerűsítették az új munkájukat.

2019-NAPJAINKIG: TOVÁBBI SIKEREK ÉS AN ODE

Január 26-án megjelent hatodik lemezük, "You Made My Dawn" címen. A címadó dal, a "Home" az eddigi legnépszerűbb számuk, a heti zenei díjátadó műsorokban összesen tíz díjat hozott nekik. A lemez magáénak tudhat továbbá két tripla koronát, ami három különböző heti zenei díjátadó első helyezésből áll, illetve egy 'grand slam'-et, amihez egy népszerűsítési időszakban szerzett Music Bank, Inkigayo, MCountdown, Show! Music Core és Show Champion győzelmek szükségesek.

Május 29-én jelent meg az első japán single lemezük, a "Happy Ending". Az új kiadványuk első helyet ért el a Oricon Daily Singles Chart-on, valamint platina minősítést szerzett a RIAJ-tól.

Augusztus 5-én jelent meg a csupán digitális formában elérhető "Hit" című single. Ez a szám a következő studió albumuk előfutáraként jelent meg, ami az "An Ode" címet viseli, és szeptember 16-án jelent meg. Az An Ode a csapat eddigi legnépszerűbb albuma, több, mint 700.000 eladással már a megjelenést követő első héten, illetve meghozta a Seventeennek első daesang díjukat, az Év albuma kategóriában.

Ez év novemberében a csapat Twitter fiókján kersztül erősítette meg, hogy 2020-ban olyan világ turnéra indul, ami a várakozásoknak eleget téve Európát is érinti, négy különböző nagyvárosban. A négy érintett európai város Madrid, London, Párizs és Berlin, a koncertekre pedig 2020 márciusában kerül sor. A turné az Ode To You címet viseli.

2020-ban a csapat kiadója nagy bejelentést tett: hosszas egyezkedéseket követően a Pledis Entertainment szerződést írt alá a Big Hit Entertainment vezetőségével, így a kiadó óriás gyakorlatilag felvásárolta a Pledist. A Pledis, mint kiadó, a "Big Hit Labels" elnevezésű kiadólánc egyik elemét alkotja, a Source Entertainment-tel közösen.

2020. április1-én jelent meg a formáció második japán single lemeze, "Fallin' Flower" címen. A megjelenést követő első egy héten belül több, mint 400,000 példány kelt el az említett lemezből, ezzel pedig bebiztosította magának a Billboard Japan Hot 100 Chart-jának első helyét.

Május 13-án megjelent a "Hit The Road" című dokumentum sorozatuk, a csapat hivatalos Youtube csatornáján. Ezt a dokumentumsorozatot a formáció "Ode To You" címet viselő turnéjának behind-the-scenes epizódjai követték.

Június 22-én megjelent a csapat hetedik középlemeze, "Heng:garæ" címen. A korong vezető dala a "Left and right" címet viseli: a jó hangulatú számhoz készült mókás videoklip jelenleg több, mint 42 milliós megtekintéssel rendelkezik a legnagyobb videómegosztó oldalon.

2020. július 6-án a csapat hivatalos, japán nyelvű Twitter fiókján keresztül jelentették be, hogy épphogy vége a koreai promócióknak, a fiúk japán visszatérésükre készülnek. Második japán mini albumuk a "24H" címet kapta, és 2020. szeptember 9-én jelent meg.

Október 19-én megjelent második különleges albumuk, ami a "Semicolon" címet kapta. A lead single a "Home;Run" című szerzemény lett, ehhez forgattak videoklipet is, ami szintén október 19-én került fel a csapat YouTube csatornájára. Az album elképesztő népszerűségnek örvend: csupán az előrendelési időszakban több, mint egy millió példány kelt el belőle - ezzel a "Semicolon" lett a második albumuk ekkora népszerűséggel.

2021: VISSZATÉRÉSEK, NAGYLEMEZ, THE8 ÉS JUN HIÁTUS

2021. április 21-én a Seventeen új japán mini albummal örvendeztette meg a rajongókat: "Not Alone" című lemezük több, mint 500.000 eladott példányszámmal büszkélkedhetett a megjelenést követő első hónapban.

Japán visszatérésüket követően bejelentették, hogy új, hosszútávú projektben vágják fejszéjüket: a projekt a Power of 'Love' címet kapta. Az első, ehhez az albumhoz köthető újdonság Mingyu és Wonwoo nevéhez fűzödik: a duó Lee Hi-vel közösen adta ki a "Bittersweet" című single lemezt. Wonwoo és Mingyu projektje után a srácok közösen is visszatértek: nyolcadik mini albumuk 2021. június 18-án jelent meg, "Your Choice" címen.

2021. július 29-én a Pledis Entertainment bejelentette, hogy miután mind a 13 tag szerződése lejárt, hosszas tárgyalásokat követően mindannyian megújították a szerződésüket.

2021. szeptember 6-án a srácok bejelentették, hogy közös projektbe vágnak a Cigna nevű vállalattal, hogy a tevékenységükkel segítsék a fiatalokat céljaik elérésében. A személyes coaching platform, a TUNE H keretein belül a programjuk célja a résztvevőket edzésre, egészséges életmódra, megfelelő alvásra, ásványi anyag bevitelre és hidratálásra ösztönözni, valamint arra, hogy fordítsanak nagyobb figyelmet a mentális egészségükre.

2021. október 22-én a Seventeen kiadta 9. kislemezét, "Attacca" címen. Ugyanezen a napon jelent meg a címadó dalhoz, a "Rock with you"-hoz forgatott, rendkívül látványos videoklip is. Habár az album felvételében, valamint a videoklip forgatásán is jelen voltak, Jun és The8 bejelentették, hogy a lemezt népszerűsítő programokon és fellépéseken nem lesznek jelen: hazautaztak Kínába, hogy a magánéletükre és a családjukra tudjanak fókuszálni.

Joshua Hong életrajzát és a Seventeen teljes leírását a Wikipédia és egyéb portálok írásai alapján fordította, megfogalmazta és megformázta: Harlow.
A szöveg másolása szigorúan tilos!

SEVENTEEN

DVD-K
2017.03.14: Like SEVENTEEN Shining Diamond Concert
2017.08.23: 17 Japan Concert "Say The Name SEVENTEEN" 

VALÓSÁG MŰSOROK
2015: Seventeen Project: Debut Big Plan
2015: Where Is My Friend's Island?
2015: The Ranking is Up To Me.
2016: Seventeen's One Fine Day: 13 Castaway Boys
2017: One Fine Day In Japan
2018: SVT Club

TV MŰSOROK
2015.06.04: Let's Dance
2015.06.30: After School Club
2015.09.10: The Qmentary
2015.09.26: SNL Corea
2015.10.28: Weekly Idol
2015.11.01: Running Man
2015.12.06: #Hashtag
2016.02.13: The Boss is Watching
2016.02.16: My Kiss
2016.06.02 & 06.25: My Little Television
2016.07.09: Yoo Hee Yeol's Sketchbook
2016.10.17: Star Show 360
2016.12.06: Let's Dance
2016.12.10: Yoo Hee Yeol's Sketchbook
2016.12.29: Yang and Nam Show
2017.02.12 & 02.25: Immortal Songs 2
2017.01.30: Idol Star Athletics Championships
2017.02.21: Weekly Idol
2018.02.14: Weekly Idol
2018.07.17: Idol Room
2019.01.22: Idol Room
2019.06.02: 300 X2
2019.08.10: Knowing Brother

 

JOSHUA

TV MŰSOROK
2016: Battle Likes
2018: Weekly Idol (Ep. 350)
2018: Idol Hits 
  

SEVENTEEN

KOREAI KIADÁSOK

ALBUMOK
2016.06.25: Love & Letter
2017.11.06: Teen, Age
2019.06.16: An Ode 

ÚJRACSOMAGOLT ALBUMOK
2016.07.04: 'Love & Letter' Album Repackaged

SPECIÁLIS ALBUMOK
2018.02.05: Director's cut

KÖZÉPLEMEZEK
2015.05.29: 17 CARAT
2015.09.10: Boys Be
2016.12.05: Going Seventeen
2017.05.22: Al1
2018.07.16: You Make My Day
2019.01.21: You Made My Dawn

KISLEMEZEK
2015.12.12: Q&A (S.Coups, Woozi, Vernon feat. Ailee)
2016.02.12: Chocolate (Yoon Jong Shin & vokál egység)
2017.01.21: Highlight
2019.08.05: Hit

MIXTAPE-K
2016.11.01: Check-In (Hip-Hop egység)


KÍNAI KIADÁSOK

ALBUMOK
2016.10.21: 17 HITS


JAPÁN KIADÁSOK

KÖZÉPLEMEZEK
2018.05.30: We Make You

KISLEMEZEK
2019.05.30: Happy Ending 

Utolsó frissítés: 2022.04.15. 18:06 Dalnim által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace