Starity

Jung Byung Hee "G.O."

Jung Byung Hee Jung Byung Hee nemzetisége 1828. 316rajongó 11vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 100%
 • stílus: 100%
 • szimpátia: 98%
 • Születési név
 • Jung Byung Hee (정병희)
 • Becenév
 • G.O. (지오)
 • Születési idő
 • 1987. november 06.
 • Születési hely
 • Changwon, Dél-Gyeongsang tartomány, Dél-Korea
 • Foglalkozás
 • Énekes, Táncos, Színész
 • Családi állapot
 • nőtlen
 • Partner
 • Choi Ye Seul
 • Magasság
 • 177 cm
 • Eredeti hajszín
 • Fekete
 • Szemszín
 • Barna
 • Csillagjegy
 • Skorpió
 • Linkek
 • Hivatalos weblap
 • Twitter-oldal
 • Facebook-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Lee Joon Bang Cheol Yong Cheon Doong Yang Seung Ho Kim Sang Bae

Jung Byung Hee életrajza

 

Születési név: Jung Byung Hee (정병희)
Művésznév: G.O (지오 )
Születési idő: 1987. november 06.
Születési hely: Changwon, Dél-Gyeongsang, Dél-Korea
Magasság: 177 cm
Testsúly: 65 kg
Vércsoport: A
Csillagjegy: Skorpió
Kínai csillagjegy: Nyúl
Ügynökség: J.Tune Camp (2009-től jelenleg is)
Csapat: M3LAQ
Pozíció: főénekes
Család: szülei, 2 nővér
Oktatás: Gukje Digital University
Amihez ért: tánc, ének

Byung Hee a Dél-Gyeongsang tartományban található Changwonban született. Később szüleivel és két nővérével Szöulba költözött, így ott nőtt fel.
Iskolásként tagja volt egy zenekarnak, ahol természetesen az énekesi posztot töltötte be, majd később részt vett egy országos énekversenyen, ahol a 2. helyig jutott (az első helyet az SNSD-s Taeyeon szerezte meg).

2007-ben pedig sikeresen debütált a TyKeys trió tagjaként, a banda egy vegyes csoport volt, így a két lány mellett G.O volt az egyetlen férfi énekes. Viszont a csapat nem volt hosszú életű ugyanis a cég csődbe ment a bíróság határozata alapján pedig a TyKeys is feloszlatásra került. G.O első sikertelen debütálását követően az SM-nél lett gyakornok és sokan úgy sejtették, hogy végül a cég debütáltatja valamelyik csapatával ám ez elmaradt.
G.O az SM után került a J.Tune Camp ügynökséghez, ahol kezdetben remélte, hogy szólóban debütálhat, mert szeretett volna olyan híres előadó lenni, mint Rain vagy épp Justin Timberlake. A cég viszont végül G.O-t is betette készülő öt fős csapatába és így végül 2009-ben az MBLAQ tagjaként debütált immáron másodszor. A csapat első dalaként az "Oh Yeah" jelent meg G.O pedig a csapat fő énekesi posztját töltötte be, valamint ekkor vette fel a G.O művésznevet is.

2010-ben G.O önállóan is elkezdett mozgolódni ugyanis két dalnál (Because You Sting; I Can't Tell you this is the End) is együtt működött a BEG énekesnőjével JeA-val, majd Nassunnal is együtt működött az O-IWI-O és a One dalnál.
De a november 11-12-én tartott szöuli G20 csúcstalálkozó megrendezése miatt ő is benne volt abban a húsz előadóban akik felénekelték a találkozó kampány dalát a Let's Go-t, amihez klip is készült, ami angol illetve koreai verzióban is megjelent.
2011-ben felkérték, hogy énekelje fel a Mr. Idol című film egyik betét dalát a Believe-t, emellett pedig megjelent első szóló kislemeze is az Even In My Dreams, a dalnál csapattársa Mir is közreműködött.
2012-ben ismét több sorozat dalhoz is felkérték, valamint ugyan ebben az évben megalakult az MBLAQ első és ez idáig egyetlen alegysége is a GO & Mir. A fiúk egyetlen dalaként a Wild jelent meg, ami a The Blaq% Tour albumon is helyet kapott. Ezt követően 2013-ban pedig megjelent 2. szóló dala is a Lay That Song aminél ezúttal Yiruma és 2face segédkeztek.
2014-ben pedig újabb sorozat dalokhoz az I Need Romance és a Doctor Stranger egy-egy dalához is felkérték.

 G.O karrierjében 2016-ban lett egy kis szünet, ugyanis az énekes február 18-án bevonult, a négy hetes alapképzést követően pedig a Honvédelmi Minisztérium PR részlegén teljesíti a kötelező katonai szolgálatot. Ugyanis G.O a narkolepsziája (alvás-ébrenlét zavar) miatt nem lehetett aktív szolgálatos katona.

2018. február 18-án leszerelt és kisebb pihenő után újra énekesi karrierjét egyengeti tovább.
Rögtön leszerelése után február 23-án jelent meg a Sweet Day #3 Good Dream kislemez, melynél a S.I.S-ből ismert Dal-lal dolgozott együtt.
Visszatérése után első egyéni kislemeze április 27-én került a közönség elé After Spring címmel, majd nyár végén augusztus 17-én megérkezett legújabb Nowadays, I Have A Dream címre keresztelt szerzeménye.

Hosszabb csendet követően pedig 2019. január 4-én Forever Love digitális kislemeze is napvilágot látott.


MAGÁNÉLETE

2018. január 2-án hivatalos megerősítést nyert, hogy már 6 hónapja egy párt alkot Choi Ye Seul színésznővel.
Egy évvel kapcsolatuk hivatalos bejelentését követően 2019. január 17-én újabb örömhírt osztottak meg rajongóikkal miszerint kapcsolatuk szintet lépett, így összeköltöztek.  


SZÍNÉSZ ÉS MUSICAL KARRIERJE

2012-ben két vendég szerep után a szintén ebben az évben leadott Ghost-ban kapott helyet ahol a főszereplők táborát erősítette So Ji Sub, Lee Yeon Hee és Choi Daniel mellett.
2013-ban kisebb szerepekkel tért vissza, ugyanis ő lett a Rainbow-os WooRi házastársa a Love and War 2 egy részében ami lényegében a folytatása volt a már korábban leadott speciális epizódnak amiben hivatásos színészek helyett idoloké volt a főszerep, majd a Pure Love-ban is látható volt egy darabig ugyanis az egyik főszereplő (Choi Min Soo) fiatalkori énjét alakította.

A tévé képernyő mellett viszont a színház, pontosabban a musical világban is próbál áttöréshez jutni. Első musical szerepét még a Gwanghwamun Sonata-ban kapta, a darabot kétszer is előadták, először 2012. november 11-16 között (Oszakában), majd 2013. január 12-15 között (Tokióban) is megnézhették az arra kíváncsiak.
2014-ben a Seopyeonje musicalban kapott újabb szerepet, ahol DongHo-t alakította. A darabot Szöulban tekinthették meg március 20-a és május 11-e között. Az alakítása pedig olyannyira jól sikerült, hogy a 8. The Musical Awardon még egy díjjal is kitüntették érte.
Május 11-től a The Kingdom of the Winds musical is kezdetét vette, melynek csak 20-ig voltak előadásai, itt HoDong szerepében láthatták a nézők, a Seoul Arts Centerben.


ÉRDEKESSÉGEK

~ Narkolepsziában szenvedett, ami az alvás-ébrenlét szabályozásának egyik zavara. Legfőbb jellemzője az állandó fáradtság és álmosság érzés, leküzdhetetlen nappali alvásrohamokkal.
~ Az éneklés és táncolás mellett még a főzés tartozik a főbb hobbijai közé.
~ Jelenleg két hüllőt tart házi állatként, ugyanis allergiás az állatszőrre.
~ Kedvenc énekese Eric Benet.
~ Hivatalos rajongói klubja a G.Orgeous.
~ Ő és Mir alkotják az MBLAQ első és eddig egyetlen alegységét.
~ Tisztaság mániás, ami elég komoly, mert ha alkalma van akkor óránként is képes elmenni fürödni.
~ Gyerekként sokszor viccelte meg nővéreit, egyszer az egyikük szobájába pl. berakott egy rákot.
~ Jó barátságot ápol a Miss A lányokkal főleg Minnel és Suzyval van közeli barátságban.
~ Balkezes.
~ Művészneve a G.O még Raintől származik.
~ Mirrel van a legközelebbi kapcsolatban, G.O szerint jó hallgatóság.
~ A Pati Pati japán magazinban beszélt arról, hogy imádja a krokodilokat és régóta vágyik arra, hogy tarthasson egy kis aligátort háziállat gyanánt.
~ G.O állítása szerint Mir kényelmetlenül érzi magát lány csapatok és azok tagjai veszik körül.
~ Szinte már sportot űz abból, hogy Mir-t ijesztgeti avval, hogy azt meséli neki milyen érzés a vérvétel. Ez azért hat ennyire Mirre, mert retteg a tűtől.


DÍJAK, ELISMERÉSEK

2014: 8th The Musical Award - Best Newcomer Actor [Seopyenje musical] 

 

MBLAQ

Debütálásuk
Két éves gyakornoki képzés után pedig Lee Joon is tagja lett a J.Tune Camp első fiú csapatának az MBLAQ-nek (Music Boys Live in Absolute Quality), ahol, mint énekes és fő táncos van jelen.
A csapat első nyilvános „szereplése” a 2009.szeptember21-éntörtént Nylon magazin fotózása volt, majd később Rain Legend of Rainism címet viselő koncertjén tűntek fel.
2009.október 12-én pedig debütáltak Oh Yeah című dalukkal, ezzel egy időben pedig első mini albumuk is megjelent Just Blaq címmel. A csapat azonnal a figyelem középpontjába került, Oh Yeah című daluk pedig minden hazai lejátszási lista csúcsát meghódították. Ám ők sem úszták meg a hasonlítgatást mivel debütálásuk után nem sokkal már úgy emlegették őket, mint a következő DBSK.
Nem sokkal hazai debütálásuk után december elején már Japánban voltak, hogy fellépjenek Rain rajongói találkozóján, ám a kint létükről készült egy dokumentum film is.
A csapat ezek után hazatértek és elkezdték promóciózni következő dalukat a G.O.O.D Luv-ot, ami december 10-én jelent meg. A számhoz két videó is készült: egy hivatalos és egy nem hivatalos.

Második mini és első stúdió album
2010. május 13-án megjelent soron következő daluknak a Y-nek az első teaser videója, majd 17-én megjelent a csapat második mini albuma Y címmel, magát a vezető kislemezt teljes egészében Rain írta valamint a koreográfia is az énekes munkáját dicséri. Végül a már korábban közzé tett teaser-t 19-én a teljes klip is követte, de volt némi vita ugyanis a klipben Lee Joon lelövi barátnőjét. A cég végül egy közleményben bocsánatot kért és leírták, hogy kivágják a klipből ezt a jelenetet.
Végül a dal promóciói május 20-án el is kezdődtek, valamint az album egyik másik dala is a One Better Day-t is elkezdték támogatni, ám maga a dal se külön, se klip formájában nem jelent meg.
A Y promóció végeztével a J.Tune novemberre ígérte a fiúk visszatérését, ám végül ez elmaradt és decemberben a cég újabb közleményt adott miszerint 2011. januárjában várható a fiúk újbóli megjelenése. Valamint az is kiderült, hogy a csapat első stúdió albumát is kiadja, mely a Blaq Style nevet kapta és, hogy maguk a tagok is intenzíven részt vesznek az album munkálataiban.
Az ígért visszatérés végül időben meg is történt, mivel január 3-án napvilágot látott az album első dala a Cry. Maga a vezető kislemez pedig január 11-én Stay címmel jelent meg, a két dal között 10-én pedig maga az album is elérhetővé vált. Valamint a Stay megjelenésével egy napon a J.Tune bejelentette, hogy májusban a fiúk szerződést írnak alá a Sony Music Japan céggel, ezzel elősegítve a jövőbeni japán debütálást.
Végül a hivatalos visszatérés január 13-án történt, majd február 22-én megjelent a stúdió album újra csomagolt változata, amin az eredeti 13 dal mellett három új is helyet kapott (Can’t Come Back, You, Again)

Japán debütálás és további hazai megjelenések
2011. január vége felé a J.Tune tartott egy sajtótájékoztatót, ahol a csapat japán debütálásáról és a további jövőbeni tevékenységeikről számolt be.
Április 11-én végül megjelent a csapat első japán kislemeze Your Love címmel. Május 3-án elkezdődtek a promóciók aminek keretein belül különböző rendezvényeken és showkban vettek részt. A dal pedig szinte minden eladási csúcsot megdöntött, valamint júniusban bejelentették, hogy az egyik anime adaptációhoz a Marvel Comics „Blade”-hez is felhasználják a dalt.
Persze a japán promóciók során hazai rajongóikról se feledkeztek meg, így július elején bejelentették, hogy hamarosan kiadják 3. mini albumukat Mona Lisa címmel. A címadó dal 12-én jelent meg és innentől kezdve már a mini album is elérhető volt online, majd 15-én már a boltok polcaira is kikerült. Az album igen csak furcsa stílusú volt, ugyanis a tagok egy általuk kiválasztott történelmi hírességet „parodizáltak ki”. (Mir – The Beatlis; Joon – Zorro; Thunder – Boy George; G.O – James Dean; Seungho – Papillon)
Ezek után pedig július 15-től elkezdődtek a promóciós munkák. A dal pedig rövid időn belül nem csak a hazai, de a különböző nemzetközi lejátszások élét is birtokba vette, köztük a német Viva és a bolgár Popcore TV listáját is.
Szeptemberben pedig bejelentették 2. japán kislemezük érkezését, mely a Baby U címet kapta. A dal végül október 26-án jelent, melyet újra osztatlan sikerrel fogadott a japán közönség. Valamint egy Belzebub nevű anime betét dala is lett a szám. Az újabb kislemezzel újra uraltak minden lejátszási és eladási listát, valamint kisebb japán körúttal minden nagyobb városba ellátogattak, hogy népszerűsítsék a dalt.

2012: 4. mini album, első japán válogatás album
2012. január elsején került ki az MBLAQ következő teaser-je, mely 4. mini albumuknak a „100% Ver.” előfutáraként jelent meg. Majd 10-én napvilágot látott az album vezető kislemeze a This Is War. A J.Tune igazgatójának elmondása szerint maga az album cím annak minőségét jelenti, hogy ez most egy tényleg 100%-osan jó lemez lett, valamint elmondta, hogy a tagok maguk is sok energiát fektettek az albumba.
A befektetett energián pedig az eredménye is igen kedvező lett ugyanis a kislemezzel egy napon megjelent mini albumra közel 40.000 előrendelés érkezett, valamint a klipet egy hét alatt több, mint 1 millióan tekintették meg.
Március 7-én a csapat megjelentette első válogatás albumukat a szigetországban, mely az MBLAQ Memories – Best in Korea címet kapta. Az album nagy népszerűségnek örvendett, mert már megjelenésének napján a 9. helyen nyitott az Oricon listán.
Júniusban Mir és G.O, mint a csapatnak egy alegysége kiadták első kislemezüket Wild címmel, valamint júliusban Thunder is bizonyatott első szóló számával mely a Don’t Go címet viselte.

2013: Sexy Beat & Love Beat
2013. május 28-án majdnem másfél év után a csapat visszatért soron következő kislemezük teaser videójával, mely a Smoky Girl címet kapta. A klip maga június 4-én látott napvilágot, valamint ezen a napon megjelent a csapat 5. mini albuma is Sexy Beat címmel.
Hosszú idő után várt debütálásukat viszont hamar újabb követte, ugyanis augusztus 12-én kiadták 5. speciális mini albumukat Love Beat címmel, melynek vezérdalához a No Love-hoz egy kellemes hangulatú klip is készült.

2014: Broken, Winter és a csapat szétszakadása
Fél éves szünet után az újévet március 24-én nyitották Broken címet viselő 6. mini albumukkal, melynek vezér dalául a Be A Man-t választották.

Október 13-án jelentek meg az első hírek, hogy Lee Joon és Thunder kiszáll a csapatból mivel lejárt a szerződésük a céggel. A J.Tune a hírek megjelenése után közleményt adtak ki melyben tagadták, mondván ez pletyka hisz a két fiúval még tárgyalnak a szerződéssel kapcsolatban.
Közben november 20-án kiadták 7. mini albumukat Winter címmel, ami végül a csoport jelenlegi felállásában az utolsó kiadás is volt, ugyanis december 16-án már hivatalosan is bejelentették, hogy az MBLAQ három tagra redukálódott. A cég és a srácokat képviselő ügyvédi iroda is kiadott egy nyilatkozott, mely tartalmilag ugyan az volt vagyis Lee Joon színészi karrierje miatt, míg Thunder tanulmányai miatt döntött a távozás mellett.

Ezt követően a J.Tune újabb közleményben értesítette a rajongókat, hogy 2015-ben egyenlőre trióként fog visszatérni a banda, de elég nagy a valószínűsége, hogy feltölti a cég az üresen maradt helyeket…

2015: Mirror
Hosszabb várakozás után június 9-én a srácok kiadták sorban 8. mini albumukat Mirror címmel, melynek vezérdala a címadó dal lett. Emellett az album megjelenésének napján tartottak egy sajtótájékoztatót is, ahol meséltek az új albumról és elárulták azt is, hogy az MBLAQ mostantól trióként működik tovább. Ugyanis a cég arra a következtetésre jutott, hogy nincsenek igazán trió fiú bandák így ezen a téren még nagy a piaci rés. Seung Ho hozzá tette még azt is, hogy a két volt tagot, Thunder-t és Lee Joon-t szinte lehetetlen pótolni.
A csapat trióként való tovább működéséről pedig a csapat nevének módosított változata is erre utal ugyanis a "B"-ből 3-ast csináltak így lett az 'M3LAQ'  

2016-2017: Szünet, Seung Ho távozása és a J.Tune Camp csődje
A trióból elsőként G.O vonult be, hogy teljesítse állampolgári kötelességét és, így február 18-án bevonult a négy hetes alapképzését követően pedig a Honvédelmi Minisztérium PR részlegére parkoltatták le. Július 14-én pedig Mir is bevonult, így a csapat tevékenységei hivatalosan is szüneteltetve van a következő évekre.
Ám 2017 áprilisában a trióból duó lett, ugyanis a csapat vezetője Seung Ho nyolc év után az ügynökség mellett a csapatot is ott hagyta, hogy ezentúl színészi karrierjére tudjon összpontosítani.
Arról egyenlőre nincs hír, hogy a két megmaradt tag leszerelésük után tovább viszi-e a csapatot duóban vagy ezzel az MBLAQ is feloszlásra kerül…

Seung Ho távozását megelőzően februárban G.O nyílt levélben közölte a rajongókkal, hogy a J.Tune Camp zárja kapuit. A rövid magyarázat, hogy a cég nem tudta magát fenn tartani. Illetve, hogy konkrétan „elfogytak” az ott dolgozók, lassan, de sorra mondott fel az ott dolgozók nagy része.

2018: A duó leszerel
G.O február 17-én hivatalosan is leszerelt és nem sokkal később Mir is befejezte a katonai szolgálatot, ezt követően pedig talán világos válaszokat kaphatunk a még a csapattal szembeni nyitott kérdésekre. Melyik ügynökségnél és, hogy egyáltalán a duóvá avanzsálódott két srác kívánja-e fenn tartani csapatuk szellemét.

Írta: BeJoyful 

Sorozatok
2013: Pure Love (fiatal Choi Min Soo)
2013: Couple Clinic - Love and War 2 (ep. 72.)
2012: Strongest K-Pop Survival (vendég szerep)
2012: Ghost
2012: Salamander Guru and the Gang (vendég szerep)

Musicalek
2014: The Kingdom of the Winds
2014: Seopyeonje
2012-13: Gwanghwamun Sonata

Videó klipekben történt megjelenései
2012: Ailee - I Will Show You 
2011: G20 - Let's Go 
2010: Nassun (with G.O) - O-IWI-O 

Egyéni megjelenései

Egységes digitális kislemezek
2011: Even in My Dreams
2013: Play That Song
2018: After Spring
2018: Nowadays, I Have A Dream
2019: Forever Love

Együtt működései
2018: Sweet Day #3 Good Dream (feat. Dal –S.I.S-)
2014: No Diet (feat. Damiano)
2013: Bye U (feat. Outsider)
2012: Tearfully Beautiful (Feat. Dramatic Blue)
2012: I'm Back (feat. Primary, Yankie & Double K)
2010: Because You Sting (feat. JeA)
2010: One (feat. Nassun)
2010: Let's Go (feat. G20)

Sorozat, film dalok
2016: Numbness (Madam Antoine OST)
2014: As If Tomorrow Won't Come (Doctor Stranger OST part 4)
2014: You (I Need Romance 3 OST part 3)
2013: What a fool I am (with Mir - Iris 2 OST part 5- )
2012: Because It's Heaven/Winter Rain (with Mir - The King of Dramas OST part 4- )
2012: I Knew (with Mir - Strongest K-pop Star Survival OST part 1- )
2011: Believe (Mr. Idol OST part 14)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 

MBLAQ diszkográfia

Koreai megjelenések

Mini albumok
2009: Just Blaq
2010: Y
2011: Mona Lisa
2013: Sexy Beat 
2013: Love Beat
2014: Broken 
2014: Winter 

Albumok
2011: Blaq Style 

Újra csomagolt albumok
2012: 100% Ver.

Sorozat/filmdalok
2012: I Already Knew (K-Pop Best Survival)
2012: We Were Both In Love (Ghost OST) 
2012: Winter Rain (The King Of Dramas OST) 
2011: I Belong ToYou (Lie ToMe)
2011: You & I (Scent of a Woman)
2010: Running & Running (Fugitive OST) 
2010: Bang Bang Bang (FugitiveOST) 

Japán kiadások

Válogatás album
2012: Blaq Memories 

Kislemezek
2011: Your Luv
2011: Baby U!
2013: Mona Lisa 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 

G.O & MIR Unit

Kislemezek
2012: Wild

Utolsó frissítés: 2019.03.15. 21:09 BeJoyful által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace