Starity

Jung Chan Woo "Chan"

Jung Chan Woo Jung Chan Woo nemzetisége 7056. 85rajongó 0vélemény
 • Születési név
 • Jung Chan Woo (정찬우)
 • Becenév
 • Channie, Chanumon, Nicest Maknae, Evil Maknae, Baby Chanu, Satanwoo
 • Születési idő
 • 1998. január 26.
 • Születési hely
 • Yongin, Gyeonggi, Dél-Korea
 • Foglalkozás
 • Énekes, Színész
 • Magasság
 • 180 cm
 • Eredeti hajszín
 • Fekete
 • Szemszín
 • Sötétbarna
 • Csillagjegy
 • Vízöntő
 • Linkek
 • Hivatalos weblap
 • Twitter-oldal
 • Facebook-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Kim Han Bin Kim Ji Won (II) Kim Jin Hwan Koo Jun Hoe Kim Dong Hyuk Song Yun Hyeong

Jung Chan Woo életrajza

JUNG CHAN WOO "CHAN"


ALAPADATOK

Születési neve: Jung Chan Woo (정찬우).
Színpadi neve: Chan.
Becenevei: Channie, Chanumon, Nicest Maknae, Evil Maknae, Baby Chanu, Satanwoo.
Születési ideje: 1998. január 26.
Születési helye: Yongin, Gyeonggi, Dél-Korea.
Csillagjegye: Vízöntő.
Magassága: 181cm.
Testtömege: -
Vércsoportja: A.
Ügynökség: YG Entertainment.
Hivatalos Instagram profilja: @chan_w000/
Hivatalos Twitter profilja: @ikon_chan_w000
Hivatalos YouTube csatornája: @Chan's Life

ÉLETE ÉS SZEMÉLYES KARRIERJE

Jung Chan Woo 1998. január 26-án látta meg a napvilágot, a dél-koreai Gyeonggi tartományban található Yongin városában. Fiatalkorát szüleivel, és néla néhány évvel idősebb bátyjával töltötte. Nagyon hamar bekerült a szórakoztatóipar mókuskerekébe: mindössze nyolc éves volt, amikor 2006-ban szerepelt az elismert fiúbanda, a TVXQ 'Balloons' című számának videóklipjében: Max fiatalkori énjét alakította.

2008-ban sor került a hivatalos filmes debütálására is: a 'Lost and Found' című filmben kapott szerepet. Még ugyanebben az évben újabb lehetőséget kapott: a 'The Great King, Sejong' című drámában bizonyíthatta tehetségét, mint Yang Nyung herceg fiatalkori énje. Az ezt követő, 2009-es évben négy sorozatban is láthatták a nézők: játszott a 'Cain and Abel'-ben, a 'The Slingshot'-ban, a 'Boys Over Flowers'-ben (Lee Min Ho fiatalkori énjét alakította), valamint a 'Heading to the ground / top'-ban is. 

Következő filmes szerepe 2012-ig váratott magára: ekkor a 'Gabi' című műben tűnt fel. Legsikeresebb szerepét 2013-ban kapta meg, ekkor is Lee Min Ho fiatalkori énjét alakította a 'The heirs' című drámában. 

A YG Entertainment szárnyai alá 2014-ben került be, ekkor kezdték meg vokál- és tánc képzését is. A Mix & Match után ő is debütált az iKON-nal, mint hetedik tag.

2017-ben csatlakozott a YG színészei közé, a YG STAGE-hez.

2018. júliusában megnyitotta a saját Youtube csatornáját, 'Chan's Life' néven. A csatorna mindössze öt nap alatt nyerte el a 100.000 feliratkozásért járó ezüst plakettet, jelenleg több, mint 512.000 feliratkozóval rendelkezik. Chan ezen a csatornán elsősorban gameplayeket és a mindennapjait érintő tartalmakat oszt meg népes követőtáborával. 

ÉRDEKESSÉGEK

- ő az egyetlen tag, aki nem a B, hanem az A csapat tagja volt a WIN során.
- 2005 és 2010 között a Kids Planet Entertainment, majd 2010 és 2014 között a Fantagio Entertainment égisze alatt tevékenykedett.
- MBTI személyiségtípusa: ISTJ.
- nagyon szeret videójátékozni.
- finnyáskodás és válogatás nélkül mindent megeszik, amit elé raknak. 
- amikor elöször találkozott a többiekkel, B.I-tól tartott a legjobban, mostanra azonban Bobbytól.
- különleges képessége, hogy könnyen felbosszantja az embereket maga körül: ezzel mindig az a célja, hogy felvidítsa a környezetét, és ez többnyire megy is neki.
- a legszívesebben B.I-t piszkálja, azonban szerinte Song heccelésében nincs semmi móka, mert nem lehet felidegesíteni.
- gyermekkori barátja Moonbin (Astro), azóta is szoros barátságban vannak.
- a többiek szerint neki van a legaranyosabb pofija.
- amikor lerészegedik, hirtelen folyékonyan kezd angolul beszélni, mert oldódnak a gátlásai.
- ő maga vallotta be, hogy nem bírja elviselni, ha figyelik, miközben sír, ezért soha nem sír mások előtt.
- mindig rendetlenséget hagy maga utána a szobában, ám Song ahelyett, hogy finoman jelezné neki a problémát, mindig nyakon veri érte.
- a rajongók Chanyeol (Exo) hasonmásaként tartják számon.
- soha nem késik el.
- Bobby szerint nagyon okos, azonban vigyázni kell vele, mert ravasz is.
- 2019. április 8-án 10 millió wont adományozott a Gangwon-i tűzeset áldozatainak. 
- női ideálja: valaki, aki fiatalabb nála, és oppának szólítja.

iKON / 아이콘

(2015 - )


tagok balról jobra: Song, Chan, DK, Jay, Bobby, Ju-ne. (2020) 

ALAPADATOK

Ügynökség:
Dél-Korea: YG Entertainment
Japán: Avex Inc.
Debütálás:
Dél-Korea: 2015. szeptember 15.
Japán: 2016. január 16.
Hivatalos rajongói klub: iKONIC
Hivatalos szín: narancssárga-piros
Mottójuk: Get ready? Show time! 

TAGOK 
Kim Jin Hwan – Jay (fő vokál, vezér táncos)
Song Yun Hyeong – Song (vezér vokál, visual)
Kim Ji Won – Bobby (fő rapper, vokál, a csapat arca)
Kim Dong Hyuk – DK (fő táncos, vokál)
Koo Jun Hoe – Ju-ne fővokál, vezér táncos)
Jung Chan Woo – Chan (vokál, maknae)

VOLT TAGOK
Kim Han Bin – B.I (leader, vezér rapper, vezér táncos, vokál és center)

2009 – 2014: DEBÜTÁLÁS ELŐTT

Az együttes debütálása előtt, 2009-ben B.I szerepelt MC Mong „Indian Boy” című dalában. Részt vett MC Mong 2009-es Dream Concertjén és Yoo Hee-yeol's Sketchbook című zenei talk showban is láthattuk.
Jinhwan 2011. január 3-án, Bobby pedig egy héttel később rá csatlakozott a YG Entertainmenthez, mint gyakornok. Három évig képezték őket, amíg a Team B-be nem kerültek. 2012. április 18-án Junhoe és Yunhyeong is csatlakozott a Team B-be, majd Donghyuk követte őket utolsó tagként 2012. november 5-én.

2013-ban a hat tagú Team B (melynek végül tagjai: B.I, Bobby, Jinhwan, Junhoe, Donghyuk és Yunhyeong) részt vett az Mnet által közvetített túlélő műsorban, a WIN: Who Is Next-ben. A műsorban a Team A és a Team B tagjai versenyeztek egymás ellen azért, hogy végül melyikük debütálhasson WINNER néven. A műsor programja három fordulóból állt, ahol az előadásokat és a nyilvános szavazást vették figyelembe. A Team B végül veszített és a Team A debütálhatott. A programok során a Team B tagok kiadtak két kislemezt melyek a ’Just Another Boy’ és a ’Climax’ nevet kapták.

2014-ben Bobby és B.I részt vett a Show The Money rap verseny tévéműsor harmadik évadában és a Mix & Match túlélő showban is. B.I kiesett úgy, hogy benne volt a legjobb nyolcban, míg Bobby lett a szezon bajnoka. A műsor alatt mindketten adtak ki önálló dalokat amelyek hazai sikereket aratott.
Április 12-13-án a Team B elmehetett egy Japán Turnéra Oszakába ahol a Kyocera Dome stadionban léptek fel.

Júniusban a Team B megjelent a Mix & Match túlélő műsorában. A program lényege az volt, hogy meghatározza a végső felállást az iKON nevű csapatba. Jinhwan, Bobby és B.I már biztos tagja volt, végül a Team B többi tagja, illetve Chanwoo is tagja lett az iKON-nak. A végső felállás döntését követően szeptemberben több mint 40.000 japán és 50.000 kínai rajongó ment el a rajongói találkozójukra.

2014. december 15-én az iKON előzenekara volt a BIGBANG japán turnéján.

2015: DEBÜTÁLÁS & WELCOME BACK

Többszöri elhalasztást követően a YG Entertainment végül kihirdette a hivatalos honlapján az iKON hivatalos debütálását, melyet 2015. szeptember 15-re tűztek ki. Kiderült,hogy a csapat debütáló albuma, a ’Welcome Back’ két részből áll. A második részt október 1-én adták ki, majd az egész albumot pedig november 2-án. B.I és Bobby részt vett az albumon lévő dalok szövegeinek írásában, illetve Junhoe a „Rhythm Ta”-ban. A csapat első hivatalos élő megjelenésére szeptember 26-án került sor a MBC Music Core-on. Szeptember 30-án már a YouTube-ra is felkerült a „Rhythm Ta” és az „Airplane” videoklipje. Első koncertjük október 3-án volt a Seoul Olympic Gymnastics arénában. Több mint 13.000 jegy fogyott el, illetve a Naver V appon keresztül is nézhették a rajongók. Október végén bezsebelték az első díjukat; a MelOn All-Kill népszerűségi díjat. November 16-án két digitális kislemez és videoklip jelent meg, ’Apology’ és az ’Anthem’ néven. Az utóbbi B.I és Bobby duója. December 24-én újabb három kislemezt adtak ki, melyeknek neve ’Dumb & Dumber’, ’What's Wrong?’ és ’I Miss You So Bad’ volt.

2016: JAPÁN DEBÜTÁLÁS, ELSŐ TURNÉ & MOBB

Január 16-án az együttes hivatalosan is debütált Japánban ’Welcome Back’ albumuk japán verziójával. Az eladást megkezdését követő héten az album közel 70.000 példányszámban kelt el.
Március 17-én a YG meghirdette az iKON első ázsiai turnéját, melynek hét állomása lesz; Tajvan, Kína, Hong Kong, Thaiföld, Szingapúr, Malajzia és Indonézia. Május végén a csapat kiadott egy digitális kislemezt, a ’#WYD’-t. Július 1-én az ügynökség bejelentette, hogy japán turnéra indul az együttes. Öt városba látogattak el és 14 koncertet tartottak a turné alatt, többek között Tokióban nagy népszerűségnek örvendhettek, hiszen nagy igényt tartottak a jegyekre. Augusztus 10-én a csapat kiadta az első eredeti japán kislemezét, a ’DUMB&DUMBER’-t. A kislemezt szeptember 28-án kiadták CD+DVD és CD változatban is. Augusztus 29-én a YG hivatalosan is bemutatta az első teasert Bobby egyéni debütálásáról. Debütáló dala a „Holup!”, amely szeptember 7-én jelent meg. Szeptember 5-én a YG kiadta a Bobby és Mino (WINNER) által alakult duó dalát, a „Hit Me”-t. A duó neve MOBB. Egy napra rá a második daluk is megjelent „Full House” néven. A két videóklip szeptember 9-én jelent meg pontban éjfélkor.

2017 – 2018: ÚJABB TURNÉ, NEW KIDS & RETURN

2017 február 11-én az együttes ismét japán turnéra indult, amelyet többek között a Kyocera és a Seibu Prince stadionban tartottak meg több, mint 90.000 nézőközönséggel. Június 18-án huszonkét koncertet tartottak nyolc különböző japán városban, amelyekre közel 300.000 fő vásárolt jegyeket.
Május 16-án a YG Entertainment felfedett egy képet a csapat visszatérésére utalva, amely május 22-re volt megtervezve. 17-én megtudtuk, hogy az új albumuk neve a ’New Kids: Begin’ nevet kapta, ami arra utal, hogy az iKON új stílussal, koncepcióval fog előállni. Másnap közölték az album vezető dalát, a „Bling Bling”-et. A dal írásába segédkezett Bobby és B.I, valamint a cég újonc gyakornoka, Millenium is. Aznap egy újabb képet posztoltak, amin szerepelt az album második vezető dala, melynek címe „B-DAY”. 21-én a YG Entertainment közzé tette a tagok új művészneveit; Bobby és B.I neve maradt, ám Junhoe a Ju-ne elnevezést kapta, illetve Jinhwan pedig a Jay-t. Chanwoo egyszerűen csak maradt Chan, Donghyuk neve DK lett végül Yunhyeong-e pedig vezetékneve a Song. Az ígért időpontban, május 22-én megjelent 7 inaktív hónap után a formáció kislemeze. Augusztus 16-án megjelent a „B-DAY” és a „Bling Bling” daluk japán változata is, valamint két új dal, a „Perfect” és a „Worldwide”.

2018. január 6-án bejelentették visszatérésüket, 13-án már a címadó dal nevét is megtudhattuk, mely a „Love Scenario” lett. Emellett arról is értesítették rajongóikat, hogy a lemezük január 25-én jelenik meg. A „Love Scenario” dalukat B.I és Bobby írta, illetve B.I és Millenium komponálta. 22-én már meg is jelent a dal előzetese a csapat hivatalos YouTube csatornáján. Végül kilenc hónappal az előző visszatérésük után a boltok polcaira került a ’Return’ címre keresztelt stúdió albumuk. A címadó dallal óriási sikereket értek el, eddig ez lett a legnépszerűbb szerzeményük pályafutásuk alatt.
Pár hónapra az áttörő népszerűséget hozó visszatérésük után a YG Entertainment bejelentette, hogy most egy középlemezzel szeretnének kedveskedni a rajongóknak, melynek címe ’New Kids: Countinue'. A középlemez megjelenésének és a címadó dal, azaz a „Killing Me” klipjének megjelenésének dátumát augusztus 2-ára tűzték ki, addig is feltöltöttek egy kis ízelítőt a videóból, illetve a koreográfiából. A tagok megint csak kitettek magukért, hiszen a „Kiling Me”-t maga B.I komponálta, valamint szerezte annak szövegét.
Október 1-én az együttes ismét visszatért „Goodbye Road” dalukkal, ezzel egyidőben megjelent ’New Kids: The Final’ középlemezük, amely a New Kids szériájuk harmadik és egyben utolsó része. A címadó dal ismét B.I és Bobby kezei által íródott és B.I komponálta.

2019: NEW KIDS REPACKAGE: THE NEW KIDS, B.I TÁVOZÁSA

Január elején az együttes rövid hiátus után ismét visszatért ’New Kids Repackage: THE NEW KIDS’ albumukkal, amely magában foglalja a New Kids szériájuk alatt megjelenő dalaikat, újdonságként pedig ezzel egy időben megjelent „I'M OK” daluk is.
Február 27-én megjelent első japán stúdió albumuk, a ’New Kids’.
Június 12-én B.I egy saját maga által Instagram fiókján közétett levélben elnézést kérve rajongóitól egy három évvel ezelőtti rendőrségi ügye miatt jelentette be távozását az együttesből. Futózűzként terjedt a hír, miszerint a fiatal rapper állítólag tudatmódosító szereket próbált vásárolni, ami végül mint kiderült nem valósult meg és a drogtesztjei is negatívak lettek.

2020: VISSZATÉRÉS; iDECIDE

B.I távozását követően a csapat egy darabig nem hallatott magáról, azonban 2020. elején megtört a jég, és bejelentették visszatérésüket, immáron 6 tagra redukált csapatlétszámmal. Visszatérő lemezük az 'iDECIDE' címet kapta, és 2020. február 6-án jelent meg a rajongók számára. Az albumon helyet kapó 'Dive' című számukhoz készült videoklip ugyan azon a napon vált megtekinthetővé a legnagyobb videomegosztó platformon. A klip kevesebb, mint egy hónap alatt meghaladta a 15 millió megtekintést.

2021: "WHY WHY WHY" ÉS "KINGDOM"

Hosszas hallgatás és Bobby második solo albuma után az iKON csapatként is visszatért: 2021. március 3-án jelent meg új digitális single lemezük, "Why Why Why" címen. Visszatérésükön kívül megerősítették a hírt, miszerint a srácok csatlakoznak a "Kingdom" című zenei tehetségkutató műsorhoz: az adás folyamán olyan csapatokkal mérik össze tehetségüket, mint az SF9, az ATEEZ, a Stray Kids, valamint a The Boyz.

ELÉRHETŐSÉGEK

Facebook │ Instagram │ YouTube │ Weboldal │ Weibo │ Twitter │ Spotify │ iTunes │ VLive

A csapat történetét 2019-ig írták: sori és sunmi.
Jung Chan Woo életrajzát és az érdekességeket a kprofiles és egyéb portálok alapján fordította, megfogalmazta és megformázta: Harlow.
A csapat történt nagyrészt a Wikipédia és egyéb portálok bejegyzései alapján frissen tartja 2020-tól: Harlow.
A szöveg részben vagy egészben való másolása a szerző(k) megkérdezése nélkül tilos!
Utoljára frissítve: 2020. március 4.

FILMEK:
[2008] Lost and Found ...  Park Dong-shik (fiatal)
[2012] Gabi ... Illichi (fiatal)

SOROZATOK:
[2008] The Great King, Sejong ... Yang-Nyung herceg (fiatal)
[2009] Cain and Abel ... Lee Seon Woo (fiatal)
[2009] The Slingshot ... Do Jae-myeong (fiatal)
[2009] Boys Over Flowers ... Gu Jun-pyo (fiatal)
[2009] Heading to the ground / Heading to the top ... Cha Bong-gun (fiatal)
[2013] The Heirs ...  Kim Tan (fiatal)
[2018] YG Future Strategy Office ... Saját maga

REALITY MŰSOROK:
[2014] Mix & Match
[2016] Heroes of Remix
[2017] Idol School Trip
[2018] iKON TV
[2018] iKON Heart Racing Youth Trip

 iKON
(2015 – )

DÉL-KOREA

STÚDIÓ ALBUMOK:
[2015.12.24] WELCOME BACK
[2018.01.25] RETURN
[2019.01.07] The New Kids (Repackage)

KÖZÉPLEMEZEK:
[2018.08.02] NEW KIDS : CONTINUE
[2018.10.01] NEW KIDS : THE FINAL

KISLEMEZEK:
[2017.05.22] NEW KIDS : BEGIN

DIGITÁLIS KISLEMEZEK:
[2015.09.15] Chwihyang Jeogyeog (취향저격; My Type)
[2016.05.30] Oneul Mohae (오늘 모해; #WYD)
[2018.03.05] Gomujuldaligi (고무줄다리기; Rubber Band)

LIVE ALBUMOK:
[2016.05.04] iKoncert Showtime Tour in Seoul Live CD

JAPÁN

STÚDIÓ ALBUMOK:
[2019.02.27] NEW KIDS

KÖZÉPLEMEZEK:
[2017.08.16] NEW KIDS : BEGIN

KISLEMEZEK:
[2016.09.28] Dumb & Dumber

DIGITÁLIS KISLEMEZEK:
[2018.06.21] LOVE SCENARIO

VÁLOGATÁSOK:
[2016.12.28] iKON Single Collection


KÍNAI

KISLEMEZEK:
[2015.12.31] My Type 

Utolsó frissítés: 2021.03.04. 00:12 Harlow által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace