Starity

Jung Il Hoon

Jung Il Hoon Jung Il Hoon nemzetisége 1763. 308rajongó 13vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 100%
 • stílus: 100%
 • szimpátia: 95%
 • Születési név
 • Jung Il Hoon (정일훈)
 • Becenév
 • Il Hoon (일훈)
 • Születési idő
 • 1994. október 04.
 • Születési hely
 • Szöul, Dél-Korea
 • Foglalkozás
 • Rapper, Táncos, Énekes, Dalszövegíró
 • Családi állapot
 • nőtlen
 • Magasság
 • 176 cm
 • Eredeti hajszín
 • Fekete
 • Szemszín
 • Barna
 • Csillagjegy
 • Mérleg
 • Linkek
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Peniel D. Shin Yook Sung Jae Lee Min Hyuk Seo Eun Kwang Lim Hyun Sik Lee Chang Sub

Jung Il Hoon életrajza

Jung Il Hoon 1994. október 4-én született Dél-Koreában. Az általános iskolát Seongteo-nban és Bongeun-ben járta ki, majd a Hanlim Művészeti Középiskolában folytatta tovább, ahol 2013. február 7-én átvehette az érettségijét, ám nem egyedül ugyanis JongUp -B.A.P.-, SeJoon -SPEED-, AhReum -T-Ara- és SuBin -Dal Shabet- is ugyan ezen a napon vehette át az érettségit.
Szülein kívül még van egy nővére Min Joo, aki még 2008-ban énekesnőként debütált JOÓ néven a JYP Ent. alatt. De mint színésznő is egyre sikeresebb. Il Hoon négy évvel nővére után 2012. márciusában debütált a BtoB (Born to Beat) tagjaként a Cube Entertainment alatt. A csapatban, mint fő raper van jelen, de mint szövegíró is egyre nagyobb teret kap a cégnél hisz a csapat debütáló számánál az Insane szövegírásánál is aktívan közre működött csapattársával Min Hyuk-al együtt. 

2015-ben pedig színészi szárnyait is elkezdte próbálgatni, ugyanis a Tundra Show című web drámában kapott szerepet. 


ZENEI TEVÉKENYSÉGEI

Il Hoon első hivatalosan megjelenő dalát a Fancy SHoes-t 2017. május 30-án tette közzé ügynöksége egy különleges album a Piece of BtoB Vol.2 kiadásával. Az albumon ugyanis minden tag egy-egy szóló dallal képviselteti magát.
Emellett Il Hoon augusztus 24-én kiadta Baesisi dalát, melynél a Rainbbow-os Jisook volt a duet partnere. 

2018. február 12-én jelentette be a Cube, hogy Il Hoon hamarosan szólóban fog debütálni. Több előzetes kiadást követően pedig március 8-án a dél-koreai rapper kiadta első mini albumát, mely a Big Wave címet viseli. 
2019. február 21-én megjelent legújabb lírai balladája a Spoiler, melynél Babylon is közreműködött.


DROG BOTRÁNYA

2020. december 21-én nagy port kavart a hír mikor kiderült Il Hoon ellen a Szöul-i Rendőr Kapitányság vizsgálatot folytat marihuána fogyasztás gyanújával. A rendőrség később beszámolt arról, hogy a rapper tettestársai tanúvallomása és a bankszámlájának ellenőrzése révén kiderült, hogy 4-5 évvel ezelőttől egészen tavalyig többször vásárolt marihuánát és vélhetőleg fogyasztott is.
Előállításakor hajmintát véve tőle ki tudták mutatni, hogy valóban használt az idol az elmúlt időszakban tiltott szert.
Emellett a rendőrségnek állítólag bizonyítéka van arról is, hogy Il Hoon a rendőrséget megpróbálva kikerülni kriptovalutával fizetett a drogért. Ügyét júliusban továbbították az ügyészségre.

Mivel Il Hoon jelenleg sorkatonai szolgálatát tölti, sokan úgy vélik, hogy a májusi bevonulásának köze volt a függőben lévő rendőrségi nyomozáshoz. A Cube ezen vádakat tagadta, miszerint csak is a covid-19 miatt volt késleltetve a bevonulása és így lett a márciusból május.
A cég december 21-én kiadott közleményében megerősítette, hogy valóban behívták a rappert a rendőrségre tanúvallomást tenni.
Tíz nappal később december 31-én a Cube Entertainment meglepő híreket hozott napvilágra. A Soompin keresztül a cég egy közleményében közölte, hogy Il Hoon kilép a csapatból mert nem szeretne negatívan hatni a csapat megítélésére. Illetve a rapperrel közös megegyezés szerint azonnal szerződést is bontott a vállalat.

2021. június 10-én újabb fordulatot vett az ügy, ugyanis a bíróság 2 év börtönbüntetésre és 130 millió won pénzbüntetésre ítélte Il Hoont. Mind ezt azért, mert 2016 és 2019 között 161 alkalommal fogyasztott marihuánát.
Június 14-én az ítélet ellen Il Hoon fellebbezést nyújtott be. Ügyvédje szerint a vádlott mindent nagyon bán, valamint az is napvilágra került, hogy azzal védekezett, hogy a marihuánával a szórakoztató ipar miatti stresszt igyekezett könnyíteni. 
A fellebbezési tárgyalást a szöuli Legfelsőbb Bíróság 13-as büntetőosztálya szeptember 2-án tartotta meg. Ám a hírek szerint ezelőtt július 9. és augusztus 18. között IlHoon 28db bocsánatkérő levelet nyújtott be. Ezzel próbálva meg kifejezni legmélyebb megbánását az üggyel kapcsolatban.

December 16-án zárult le az idol ellen még tavaly indított bírósági tárgyalás, melyet még a 2016 júliusa és 2019 január közti időszakban vásárolt és elfogyasztott marihuána miatt indítottak ellene.
A legfelsőbb Bíróság végül 2 év börtönbüntetésre ítélte, melyet 3 évre felfüggesztettek, illetve kötelezően részt kell vennie egy 40 órás mentálhigiéniás rehabilitáción.

December 23-án a rapper egy kézzel írt levelet tett közzé, melyben kifejezte mély és őszinte bocsánatkérését.


ÉRDEKESSÉGEK

~ Kedvenc filmje A zongorista
~ Legtöbb idejét a gyakorló teremben tölti.
~ Miután Il Hoon a Weekly Idolban kitalálta a Cutie Player játékot azóta már sok más dél-koreai híresség is kedvet kapott az Il Hoon által kitalált játékhoz.
~ Nem igazán szereti a fizikai kontaktust, ami a Weekly Idol egyik részéből derült ki.
~ A Dynamic Duo csapat tagjait tekinti példaképeinek, az ő dalaikból is szerez legtöbbször inspirációt dal írásnál.
~ Mikor a Céci thaiföldi interjúján megkérdezték a nő ideáljáról ezt válaszolta: "Az olyan lányokat szeretem, akik egyedülállóak és nincs szükségük mások segítségére. Mert néha szeretném azt mondani neki, hogy fáradt vagyok. Viszont az ilyen hallatán a legtöbb lány dühös lesz. Úgyhogy én egy olyan lányt szeretnék, aki megért és önállóan fenn tudja tartani magát"
~ Elmesélte, hogy általános iskolásként az első szerelme miatt csatlakozott ahhoz a cserkész csapathoz, ahol a kiszemelt lány is volt, csak azért, hogy több időt tölthessen vele. A történet viszont csalódásként ért véget, ugyanis később megtudta, hogy a kiszemeltje egy idősebb fiúba szerelmes aki egy másik cserkész csapatban volt.
~ Jó barátságban Jiyeon-al (t-ara) és Rap Monster-el (BTS).
~ Rengeteget beszél, sok közmondást ismer.
~ A TVCUBE egy részében elmondta, hogy a rajongói szeretete és támogatása ad neki erőt és ezért minden Melody-t nagyon szeret.
~ Van egy kutyája, akit Tori-nak hívnak.
~ Sokakhoz hasonlóan ő is alá vetette magát a lézeres szemműtétnek, hogy így javítsa rövidlátását.
~ Tetoválásai:
        1. mellkasán egy spanyol felirat: „Senki sem lehet olyan, mint Isten”
        2. Ball csuklóján három kutya tappancs (ugyan ilyen tetoválással rendelkezik Kang Jun és Ray –C-Clown- is)
~ Mindig azt mondja, hogy az ő angol neve a Michael, mert ez egyenértékű az Il Hoon-al Koreában.
~ Kiderült, hogy a Way back Home klipjük felvételén egyik csapattársa Hyun Sik az imitált verekedés közepette valóban behúzott egyet véletlenül Il Hoon-nak, akinek ettől felrepedt az alsó ajka.

 

 

BtoB (Born to Beat) (2012 - 2020)

Debütálás és taglista változás: nyolc helyett hét tag
A csapat a Cube Entertainment alatt ál a banda tagjai pedig a JTBC csatornán egy I live in Cheongdamdong című showban mutatkoztak be. A shownak az volt a témája, hogy ők mint gyakornokok álmodoznak arról, hogy híresek lesznek.
Végül a Cube 2012. március 13-án bejelentette legújabb csapatának debütálását és elárulta a csapat nevét is, ami Born to Beat vagyis BtoB lett.
A Cube-nak elsődleges célja a BtoB fiúkkal egy új stílus és előadásmód megteremtése, legfőbb célja pedig, hogy felül múlja az eddigi csapatokat és, hogy világ színvonalra törjön.
A csapat végül március 21-én egy 1 órás show keretein belül mutatkozott be, ahol debütáló dalukat az Insane-t is előadták

A csapat végül 24-én hivatalosan is debütált és ekkor a Cube azt is bejelentette, hogy a srácok első mini albuma április 3-án fog megjeleni. Rengeteg online oldalon kívül Dél-Korea egyik legnagyobb könyváruházában a Kyobo-ban is kikerült a boltok polcaira a cd. Az albumon olyan neves zeneszerző működött közre mint Jörgen Elofsson, aki Britnie Spears-el is dolgozott már együtt.
Azért is ők heten debütálhattak, hogy a Cube megmutassa, hogy nagyon is verseny képes, de volt a debütálás előtt némi feszültség, mert Lee Min Woo is rajta volt a csapat listán, akit végül lehúztak és emiatt sok rajongó fejezte ki nemtetszését. De a Cube kiadott egy közleményt melyben Minwoo egészségi állapotára hivatkozva nem hagyták a csapatban és, hogy marad a cégnél gyakornok, de a későbbi debütálás esélyeit is fenntartják. /azóta már a C-Clown tagjaként debütált Min Woo -nem a Cube-nál-/

További megjelenések és ázsiai promóciók
Az Insane után nem sokkal májusban két újabb dallal jelentkeztek, az első dal 2-án Father címmel jelen meg, majd nem sokkal ezután Irresistible Lips címmel 22-én megjelent következő videójuk.
Ezeknek a videóknak a megjelenése után a csapat pedig elindult első ázsiai promóciós útjukra, így többek között ellátogattak Szingapúrba, ahol közel 800 ember gyűlt össze, majd másnap részt vettek a Music Matters Live 2012 nevű öt napos fesztiválon, ahol 18 országból 40 előadó lépett színpadra. Ezután következő állomásuk Indonézia volt, ahol az egyik kereskedelmi csatornának a OneTV-nek adtak interjút valamint június 21-én a jakartai Mandarin Oriental Hotelben megtartották első indonéz koncertjüket. Indonéziai látogatásuk után pedig Japánba indultak, ahol július 29-én öt további k-pop csapattal együtt részt vettek a Tokyo Dome-ban megtartott K-Dream Live koncerten. Valamint augusztus 1-én a Sapporo Dome-ban vettek részt a K-Pop Nonstop Live 2012 In Sapporo redezvényen.

Második mini album, stílus váltás és újabb Ázsia körút
2012. szeptember 12-én a csapat kiadta második mini albumát Press Play címmel, melynek vezető dalaként a Wow jelent meg, ami mind hangzásilag, mind stílusban teljesen eltért a BtoB előző számaitól. Később október 18-án pedig megjelent következő singlejük I Only Know Love címmel, majd miután befejeződtek a promóciók újra megkezdték külföldi megjelenéseiket.

December 1-én a csapat részt vett a Szingapúrban megtartott Sundown fesztiválon, ahol dél-koreai, kínai, hongkongi, tajvani és japán előadók léptek fel. Később december 11-én, mint elő zenekar léptek fel a 2012 Asia Super showcase eseményen Kuala Lumpurban. Két nappal később 13-án pedig Bangkoki Convention Centerben léptek fel, ezek után pedig közel 70 riporter előtt tartottak sajtótájékoztatót.

2013: 2nd Cofession és harmadik mini album 
2013. február 2-án a csapat részt vett első United Cube koncertjén melyet a szöuli Jamsil Indoor Stadionban tartottak mintegy 7000 hazai és külföldi rajongó előtt. Ugyan így az United Cube részeként Yokohamában is felléptek, majd április 10-én megtartották első fan találkozójukat Tajvanon --> a fan találkozóval egy napon pedig megjelent visszatérő kislemezük a 2nd Cofession melyhez a hivatalos videón kívül készült egy „pizsamás” verzió is melyet április 17-én tettek közzé a fiúk hivatalos YouTube oldalán. 

Augusztus 23-án a Cube kiadott a csapat minden tagjáról egy teaser fotót, majd pár nappal később a képekhez tartozó videó is megjelent When I Was Your Man címmel, mely a csapat harmadik mini albumának előfutáraként jelent meg. Nem sokkal később pedig közelgő mini albumuk minden daláról fölkerült hivatalos youtube csatornájukra egy tíz másodperces előzetes, majd további három teaser és néhány kép jelent meg az album vezető kislemezéről, mely végül szeptember 5-én Thriller címmel teljes egészében elérhetővé vált, valamint 9-én ugyan csak Thriller címmel megjelent a csapat harmadik mini albuma is. 

2014: Beep Beep, Move és japán debütálás
A csapat hamar elkezdte az új évet, ugyanis február 17-én a fiúk kiadták 4. mini albumukat Beep Beep címmel, valamint ugyan ezen a napon megjelent a címadó dala klipje is.
A Cube már egy héttel az album előtt elkezdte promóciózni a csapat új albumát egy busszal, mely Szöul fő útvonalain közlekedett. A busz érdekessége, hogy animációk tarkítják, mely a csapat egyik tagjának HyunSik bátyjának a keze munkája, aki már korábban is segédkezett a csapatnak a promóciókban.
Az albumon öt szám kapott helyet, többek között a Hello Mello és a Melody melyeknek különlegessége, hogy a tagok saját maguk írták a szöveget és a dalt is mellé. A dalokkal két táborra is szakadtak, ugyanis a Hello Mello dalt MinHyuk, IlHoon és Peniel adják elő, míg a Melody az EunKwang, ChangSub, SungJae és HyunSik munkája, valamint ők is adják elő.

A csapat újabb visszatérésére az év 2. feléig kellet várni, szeptember 29-én pedig meg is jelent legújabb daluk You're So Fly címmel. A dal mellett pedig megjelent 5. mini albumuk is Move címmel, amin újra voltak csoport bontások és Il Hoon nővére JOO is szerepet kapott egy dal erejéig.
Október 31-én és november 1-én pedig megtartották első önálló koncertjüket Hello Melody címmel au Olimpiai Stadionban Szöulban.
November 12-én pedig debütáltak Japánban is, első klipjükként pedig a Wow japán verziója jelent meg. A japán egységes kislemezen a Wow mellett pedig a Second Confession japán verziója is felkerült.

December 4-én viszont legújabb albumok elő futáraként kiadták a You Can Cry című dalt, amit 22-én az album címadó dala a The Winter's Tale is követett. A dalok és maga a mini album is igazán télies hangulatú lett. A karácsonyi hangulat mellett az album másik különlegessége, hogy a dalok írását és az album összeállítását is nagy részben a csapat tagjai végezték. Valamint ez az albumuk is kapott egy különleges reklámot, ugyanis ország szerte olyan tréleres kamionok reklámozzák a csapat új albumát amit Rudolf képére matricáztak fel és a téli hangulata miatt a Gift Trailer nevet kapta.

2015: Japán tevékenységek, első stúdió és 7. mini album   
Március 5-én a BtoB fellépett az M! Contdown különkiadásában, ahol a Shinhwa - Brand New című dalát adták elő.
A tavalyi Hello, Melody szöuli koncertjük annyira sikeresnek bizonyult, hogy március 11-én hivatalos rajongói oldalukon jelentették be, hogy újabb koncertet tartanak április 4-én a Busanban található KBS Csarnokban.
Március 21-én pedig a rajongók világszerte ünnepelték a csapatot, hisz 3 éve pont ezen a napon debütáltak.

Március 22-én már viszont Japánban léptek föl az 'Ikebukuro Sunshine' fesztiválon, ahol legújabb dalukat a Future-t is előadták. Három nappal később március 25-éb pedig hivatalosan is megjelent 2. japán kislemezük, mely Future (Tomorrow) címmel került a boltok polcaira. A srácok új kislemeze olyannyira sikeres volt, hogy a megjelenésének napján már 70 ezer példányt értékesítettek. Így nem is csoda, hogy a kislemez megjelenése óta egyre több ottani zenei ranglistán kerül a top 3-ba. 

Június 29-én felkerült a srácok hivatalos YouTube csatornájára legújabb It's Okay címet viselő koreai kislemezükhöz készült kisfilm. A dal rövid időn belül nagy sikernek örvendett, ami lényegében a fiatalok küzdelmeiről szól. A csapat mind a hét tagja egy külön történetet mesél el, a klip végére pedig mind túllendülnek a kezdeti nehézségeken. A klipet pedig másnap a csapat első stúdió albuma is követte, mely a Complete címet kapta.
Nyári visszatérésüket ezután Japánban folytatták, ugyanis augusztus 9-én megjelent a Summer Color MY GIRL (夏色 MY GIRL)-höz tartozó klip. A srácok 2. eredeti japán kislemeze pedig hivatalosan augusztus 19-én került a boltok polcaira. 

A srácok viszont ősszel sem pihennek, hisz október 12-én koreai idő szerint pontban éjfélkor megjelenik immáron 7. mini albumuk I Mean címmel. 

2016: Dear Bride, Remember That, L.U.V,  I Want To Vacation & New Men
A Kissent. YouTube csatornájára február 14-én kikerült a srácok legújabb japán videó klipje, mely Dear Bride című dalukhoz készült. A sorban 4. japán kislemezüket Dear Bride címmel hivatalosan február 24-én dobták piacra. 
A japán rajongók után pedig végre hazai rajongóik is örülhetnek, ugyanis március 28-án pontban éjfélkor a csapat kiadta Remember That címmel 8. mini albumukat.

Május 11-én újabb japán dalukhoz forgatott videó jelent meg. L.U.V című 5. japán kislemezük hivatalosan június 15-én jelent meg.
Augusztus 6-án pedig első koreai digitális kislemezüket is kiadták, mely az I Want To Vacation címet kapta.
A nyári kislemezt követően a srácok végül november 7-én immáron 9. mini albumukat dobták piacra, amely a New Men címet kapta. 

Ám még év vége előtt december 7-én a srácok kiadták első japán stúdió albumukat, melyet 24/7 címmel dobtak piacra.

2017: Feel’em & Brother Act
Február 4-én jelentette be a Cube a csapat visszatérését, ami végül március 6-án meg is történt. Legújabb mini albumuk a Feel’em címet kapta, a lemez vezető kislemezeként pedig a Movie jelent meg. 
Valamint április 26-án felkerült legújabb videó klipjük, amely Movie kislemezük japán verziójához készült. A klip mellett május 3-án pedig elérhetővé vált a srácok 6. japán kislemeze is.  Ezt nyár végén újabb japán kislemez követte a Brand New Days, melyet augusztus 30-án adtak ki.

Közel két év fél év után viszont a srácok október 16-án kiadták immáron 2. stúdió albumukat, mely a Brother Act címet kapta. 

2018: This Is US & Hour Moment
A srácok fél éves csendet követően június 18-án visszatértek és immáron 11. mini albumukat a This Is US-t is piacra dobták. Az album vezér dalának pedig az Only One For Me-t választották.  

November 12-én pedig újabb a sorban 12. mini albumukat dobták piacra Hour moment címmel. Az album vezető kislemezeként pedig a Beautiful Pain jelent meg.

2020: Il Hoon távozása a csapatból
A sorkatonai szolgálatok miatt évek óta inaktív csapat decemberben hat tagúra csökkent. Jung Il Hoont a csapat fő rapperét marihuána fogyasztása és birtoklás vádjával a rendőrség december 21-én vizsgálatot indított és előállíttatta. A híreket 31-én a Cube Entertainment megerősítette, illetve közleményében kijelentette, hogy a rapperrel folytatott megbeszélés után úgy döntöttek, hogy a helyzetre való tekintettel Il Hoon elhagyja a csapatot, hogy védje annak további jó megítélését. Illetve a cég azonnali hatállyal felbontotta vele a szerződését.

írta:BeJoyful

Sorozatok
2015 
~ Tundra Show
– web dráma
2013
~ Play Guide ( vendég szerep -4- ep.-)
~ The Heirs (vendég szerep -4. ep. with BtoB-)
~ When A Man Loves (vendég szerep –8.ep.-)


Videó klipekben való megjelenései
 
~ South Club – Outcast /2018/
~ 2Yoon – 24/7 /2013/  

Mini albumok
2018:
Big Wave

Egységes digitális kislemezek
2017:
Piece of BtoB Vol.2
2017:
Baesisi
2019:
Spoiler

Együtt működések
2020:
할많하않 (with. Yook Sung Jae)
2018:
Cookies (feat. Lee Hong Ki)
2018:
Hug Me (feat. U Sung Eun)
2018:
It’s Obvious (feat. Hwan Hee)
2016:
Chamisma (with CLC)
2015:
Roll Deep (with HyunA)
2015:
2Limes (feat. Minhyuk, Peniel, Inoran)
2014:
Just Pass By (feat. Subin -Dal Shabet-)
2013:
Oops! (ft. G.NA)
2013:
Nightmare (feat. 2Yoon)
2012:
Unripe Apple (ft. HyunAh)
2012:
My Love Be My Side (Heo GaYoon -4minute-)

Sorozat/film dalok
2019:
It Was Love (feat. Min Ah –My Absolute Boyfriend OST)
2013:
Bye Bye Love (feat. ChangSub, YoSeob & DongWoon –When A Man Loves OST-)

 

BtoB (Born to Beat) 2012 - 2020

Koreai kiadások

Stúdió albumok
~ Complete /2015.06.30./
 
~ Brother Act /2017.10.16./

Mini albumok
~ Born TO Beat /2012.04.03./
~ Press Play /2012.09.12./
~ Thriller /2013.09.09./
~ Beep Beep /2014.02.17./
~ Move /2014.09.29./
~ The Winter's Tale /2014.12.22./
~ I Mean /2015.10.12./
 
~ Remember That /2016.03.28./ 
~ New Men /2016.11.07./ 
~ Feel’em /2017.03.06./ 
~ This Is US /2018.06.18./ 
~ Hour Moment /2018.11.12./

Egységes digitális kislemezek
~ Insane /2012.03.24./
~ Father /2012.05.03./
~ I Stole Those Lips /2012.05.24./
~ Second Confession /2013.04.10./
~ You Can Cry /2014.12.03./
~ I Want To Vacation /2016.08.06./
~ Someday /2017.02.20./
~ The Feeling /2018.06.11./
~ Frined /2018.10.23./

Egyéb albumok
~ Born to Beat Special Asia Edition /2012/

Együtt működések
~ Christmas Song (with Cube Artist) /2013/


Japán kiadások

Stúdió albumok
~ 24/7 /2016.12.07./

Egységes digitális kislemezek
~ WoW /2014.11.12./
~ Future (Tomorrow) /2015.03.25./
~ Summer Color MY GIRL (夏色 MY GIRL) /2015.08.19./
~ Dear Bride /2016.02.24./
 
~ L.U.V /2016.06.15./ 
~ Movie /2017.06.15./ 
~ Brand New Days /2017.09.12./

Utolsó frissítés: 2021.12.30. 13:01 BeJoyful által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace