Starity

Jung Jin Young

Jung Jin Young Jung Jin Young nemzetisége 1858. 283rajongó 17vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 99%
 • stílus: 99%
 • szimpátia: 99%
 • Születési név
 • Jung Jin Young
 • Becenév
 • Jinyoung
 • Születési idő
 • 1991. november 18.
 • Születési hely
 • Chungju, Észak-Chungcheong tartomány, Dél-Korea
 • Foglalkozás
 • Énekes, színész, dalszövegírő és zeneszerző
 • Családi állapot
 • nőtlen
 • Magasság
 • 178 cm
 • Eredeti hajszín
 • Fekete
 • Szemszín
 • Barna
 • Csillagjegy
 • Skorpió
 • Linkek
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Lee Jung Hwan Shin Dong Woo Cha Sun Woo Gong Chan Shik Henry Lau Kim Yoo Jung Min Hyo Rin Lee Sun Mi Park Bo Gum

Jung Jin Young életrajza

B1A4 (2011 - 2018)

2011: Debütálás, Let'S Fly és It B1A4
A csapatot a WM Entertainment rakta össze és debütáltatta két éves képzés után. 2011. április 11-én a tagokról kikerültek ilyen animált képregényszerű képek. Kezdetben azt hitték az emberek, hogy ez egy vegyes csoport lesz, ugyanis a csapat nevében lévő "A"-ról azt gondolták, hogy egy női nevet az Annát rejti, ám később ez a hibás találgatás zátonyra futott.
Ugyan ezen a napon mikor kikerültek azok a fotók a cég felfedte a csapat vezetőjét Jin Young-ot, majd 12-15. között a többi tag kilétére is fény derült.
Debütáló kislemezük teaser-je pedig április 19-én látott napvilágot "OK" címmel, majd 21-én megjelent a teljes videó és első mini albumuk is mely a Let's Fly címet kapta. 23-án pedig megtartották első élő showss fellépésüket a Music Core-ban.
Két hónappal később pedig megjelentették második Only Learned the Bad Things címre hallgató kislemezüket, majd a június 22-től vetített Match Up show műsorban is feltűntek a Block B mellett.

Augusztus 31-én bejelntetták, hogy a csapat hamarosan kiadja 2. mini albumát, majd egjelent több teaser kép is és a vezető kislemezről a Beautiful Target-ről is bemutattak egy kisebb részletet, majd végül szeptember 15-én megjelent a teljes videó, valamint az It B1A4-ra keresztelt mini albumukat is kiadták. Később november 18-án az album egyik másik dalát a My Love-ot is elkezdték népszerűsíteni.

Még októberben pedig bejelentette a cég, hogy jövő év elején a Pony Canyon alatt a srácok végre debütálnak a japán piacon is. Ehhez mérten pedig elkezdték az előkészületeket, ugyanis december 9-én megtartották első koncertjüket B1A4 - Japan Showcase Live 2011 címmel. A koncertre a jegyek rekord időn belül elkeltek, hiszen 1 percen belül vették meg az összeset, ami egy újonnan debütált csapattól igen csak nagy bravúr. A koncertet végül több mint ezer ember előtt tartották meg, majd a Japan's K-Pop Lovers! 2011-es díjátadón nekik ítélték a Rookie of the Year díjat.

2012: Japán debütálás és hazai megjelenések
Mielőtt a japán munkálatokba bele kezdtek volna rögtön év elején január 25-én kiadtak egy válogatás az albumot az országban, mely az eddig kiadott két albumukat foglalta magában. Ám ezek után a hazai munkálatokra figyeltek, ugyanis március 5-én kiadták This Time Is Over címre keresztelt kislemezüket, mely a csapat első stúdió albumának előfutáraként jelent meg. Majd 14-én a vezető kislemez a Baby I'm Sorry megjelenésével első stúdió albumuk is megjelent Ignition címmel. Az album később újra csomagolt változatban Ignition: Special Edition címmel május 23-án újra kiadták, valamint az albummal együtt következő Baby Good Night címre keresztelt kislemezük is megjelent.

Június 27-én pedig végre japán rajongóik örülhettek ugyanis megjelent első kislemezük a Beautiful Target japán verziója, mely az Oricon heti lejátszási listáján mindjárt a 4. helyen nyitott, valamint a kislemez több, mint 32 ezer példányban kelt el csak az első héten.
Ezt követően a fiúk nem sokkal később hazájukban újra láthatóak voltak ugyanis július 25-én velük indult a Hello Baby 6. évada, ahol is most rajtuk volt a sor, hogy megmutassák milyen apák is tudnak lenni.
Viszont nem hagyták japán rajongóikat sokáig magukra, hisz augusztus 29-én megjelent a Baby Good Night japán verziója, mely szintén a 4. helyen nyitott az Oricon heti lejátszási listáján, ám ezt a kislemezt már több, mint 35 ezer példányban kelt el. Október 24-én pedig kiadták első japán stúdió albumukat 1 címmel, ami szintén igen nagy népszerűségre tett szert, hisz 5. helyen debütált az Oricon heti album listáján, valamint több mint 20 ezer példányban kelt el.

November 12-én újra a hazai rajongóké volt a terep, ugyanis ezen a napon kiadták a srácok In The Wind névre hallgató 33. mini albumukat, melynek vezető kislemezeként a Tride to Walk jelent meg.
Ám az albumot megelőzően már jó hírrel szolgált a WM Ent. ugyanis még október 12-én közölték a rajongókkal, hogy a csapat hamarosan megtartja első önálló koncertjét BABA B1A4 címmel. A koncert partnerei a CJ E & M és az M-live volt, valamint október 18-án a jegyeket is elkezdték árusítani, ami nem kis kereslet volt, hisz 8000 jegyet adtak el 5 perc leforgása alatt. A koncertre végül december 8-9-én volt aminek a SK Olimpiai Kézilabda Gimnázium adott otthont.

2013: What's Happening? & AMAZING STORE
A 2013-as év jól indult a srácoknak ugyanis január 7-én mindjárt két díjjal is jutalmazták őket a 27. Golden Disk Awards-on Japánban.
Április 20-án a csoport hivatalos oldalára kikerült egy sejtelmes teaser fotó, amit követően elindult a találgatás, hogy a fiúk esetleg hamarosan visszatérnek. Végül a hazai visszatérést a három nappal később JinYoung-ról megjelent teaser képpel erősítették meg, majd május 8-án megjelent 4. mini albumuk "What's Happening?" névvel valamint a címadó dal videója is. A dalnak nagy sikere lett, hisz a csapat debütálása óta először május 18-án vehetett át díjat zenei showból, ugyanis a Music Core-ban egészen az első helyig tornázta fel magát a daluk.

Június 19-én jelentette be, hogy a csapat hamarosan megtartja második szóló koncertjét AMAZING STORE címmel, ahol új koncepcióval és élő zenekarral várják a rajongókat. A jegyeket június 26-án kezdték el árusítani, de mintegy 5 perc alatt el is fogyott mind a 10 ezer jegy, így augusztus 7-től 11-ig tartó koncert rendezvény teltházzal zajlott.

2014: Who Am I, Solo Day & 2014 Road Trip Tour
A csapat 7 hónapos pihenő után mindjárt az év elején megörvendeztette rajongóit ugyanis Lonely címmel január 11-én kiadták legújabb kislemezüket, melyet 13-án 2. stúdió albumuk is követett Who Am I címmel.
Az év eleji visszatérésüket követően július 14-én 5. mini albumukat is kiadták Solo Day címmel. Az album vezető kislemeze is ugyan úgy Solo Day címmel jelent meg, melyet a csapat vezetője Jin Young írt és hangszerelt, valamint az album többi dalánál is közreműködött és a produceri munkákból is kivette a részét. De több dalnál CNU és Baro is közre működött.
Szeptember 1-jén pedig megjelent a Solo Day daluk japán verziója is.

Augusztus 23-án Tajvanon elkezdték a srácok első világkörüli turnéjukat "Road Trip" címmel. A turné utolsó koncertjét pedig október 11-én San Franciscóban tartották.
Decemberben pedig részt vettek egy jótékonysági rendezvényen ahol azt a pénz alapot kívánták növelni amiből a rászorulóknak biztosítottak fűtőanyagként szolgáló szén brikettet. A csapat mellett a rendezvényen részt vett még K.Will, Kim So Eun, az A Pink, Hello Venus, Jo Se Ho, Kim Tae Woo Sunmi, a Got7 és Yoo Jae Suk.

2015: White Miracle, Sweet Girl & 6th Japan Single
Rögtön év elején január 23-án a srácok kiadták legújabb japán kislemezüket White Miracle (Shiroi Kiseki) címmel.
Fél éves csend után végül egy nyári visszatéréssel örvendeztették meg rajongóikat, ugyanis koreai idő szerint augusztus 10-én éjfélkor megjelent legújabb kislemezük klipje, mely a Sweet Girl címet kapta. Valamint ugyan ezzel a címmel 6. mini albumuk is megjelent.

Október 27-én a ponycanyon YouTube oldalára felkerült legújabb klipjük a Happy Days, amely már sorban a 6. japán kislemezük. Maga a kislemez hivatalosan november 18-án került kiadásra.

2016 - 2017: Good Timing & Rollin
Közel másfél éves csend után a csapat vezetője Jin Young volt az, aki november 5-én bejelentette az örömteli hírt miszerint a B1A4 hamarosan visszatérését teszi hazai terepen. A hónap második felében 21-én pedig az első teaser kép is megjelent, valamint nyilvánosságra került, hogy a srácok 3. stúdió albumával fog visszatérni. Az album a Good Timing címet kapta és november 28-tól vált elérhetővé, és az albummal egy napot jelent meg vezető kislemezüknek megválasztott A Lie-hoz tartozó videó klip.

Közel egy éves csendet követően 2017 szeptember elején a WM Entetainment örömhírrel jelentkezett miszerint a srácok még ebben a hónapban visszatérésüket teszik.
A bejelentéshez hűen pedig szeptember 25-én immáron 7. mini albumuk is a boltok polcaira került, mely a Rollin címet viselte. A vezető kislemezük pedig ezúttal a címadó dal lett.

2018: Jin Young és Baro távozása
Tavasszal minden tag szerződése lejárt kezelő cégükkel a WM Entertainmenttel. A srácok és az ügynökség ezt követően két hónapos tárgyalás után június 30-án hivatalosan is bejelentették, hogy ötből csak hárman (Sandeul, CNU, Gongchan) újítanak a céggel szerződést, míg a csapat vezetője JinYoung és a fő rapper Baro nem kívánják folytatni sem a céggel, sem a csapattal.
A cég leírta, hogy tiszteletben tartják a fiúk döntését és sok sikert kívánnak nekik a továbbiakban. Arról viszont eyenlőre nincsenek információk, hogy a három tag folytatja-e majd tovább trióként, ugyanis annyit lehet tudni, hogy egy időre a csapatot ők is szögre akasztják.   

Filmek
2019: The Dude In Me –
Kim Dong Hyun
2014: Miss Granny –
Ji Ha (Mal Soon unokája)


Sorozatok
2021: Police University –
Kang Sun Ho
2019: My First First Love 2 –
Do Hyun
2019: My First First Love –
Do Hyun
2019: Wind-Bell –
Daniel
2017: Drama Special: If We Were a Season –
Oh Dong Kyung
2016: Love in the Moonlight –
Kim Yoon Sung
2015: Warm and Cozy –
Jung Poong San
2015: Persevere, Goo Hae Ra –
Kang Se Chan
2013: She is Wow –
Kong Min Kyu
2012: The Thousandth Man 

B1A4 megjelenések

Koreai kiadások

Stúdió albumok
2012:
Ignition
2014:
Who Am I
2016:
Good Timing

Mini albumok
2011:
Let's Fly
2011:
It B1A4
2012:
In The Wind
2013:
What's Happening?
2014:
Solo Day
2015:
Sweet Girl
2017:
Rollin

Válogatás albumok
2012:
Let's Fly/It B1A4
2015:
Miracle Radio-2.5kHz

Live Albumok
2012:
1st BABA B1A4 Concert

Egységes digitális kislemezek
2012:
This Time Is Over
2015:
It’s christmas Time

Együttműködések
2016:
Fingertips Love (with. EunKwang & ChangSub (of BtoB); Young Ji, A-JAX; APRIL; Oh My Girl & Kassy)
2015:
Family (with. GOT7 & CLC)
2012:
Win The Day (feat. Nichkhun & Junho -2PM-, 4minute, Dal Shabet, MBLAQ, Miss A, Nine Muse & ZE:A)

Sorozat/film dalok
2013:
With You (Reply 1994 OST)
2013:
Sunshine (We Got Married Global Edition)
2012:
Hey Girl (The Thousandth Man OST)
2012:
Sky (Take Care of Us, Captain OST)


Japán kiadások

Stúdió albumok
2012:
1
2014:
2

Kislemezek
2012:
Beautiful Target
2012:
Oyasumi Good Night
2013:
What's Happening? What - Why?
2014:
Solo Day
2015:
Shiroi kiseki (White Miracle)
2015:
Happy Days


Tajvani kiadások

Válogatás albumok
2012:
Super Hits -Asian Edition-   

Utolsó frissítés: 2022.01.11. 13:01 BeJoyful által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace