Starity

Jung Whee In

Jung Whee In Jung Whee In nemzetisége 4429. 95rajongó 3vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 100%
 • stílus: 100%
 • szimpátia: 100%
 • Születési név
 • Jung Whee In (정휘인)
 • Becenév
 • Wheein (휘인)
 • Születési idő
 • 1995. április 17.
 • Születési hely
 • Jeonju, Jeollabuk, Dél-Korea
 • Foglalkozás
 • Énekesnő, Táncos
 • Családi állapot
 • hajadon
 • Magasság
 • 162 cm
 • Eredeti hajszín
 • Fekete
 • Szemszín
 • Sötétbarna
 • Csillagjegy
 • Kos
 • Linkek
 • Hivatalos weblap
 • Twitter-oldal
 • Facebook-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Kim Heechul Jung Yong Hwa Kang Min Hyuk Gong Chan Shik Lee Jung Shin Lee Jong Hyun K.Will Wheesung Cha Hak Yeon Lee Hong Bin Baek Ji Young Jung Joon Young Ahn Hye Jin Moon Byul Yi Kim Yong Sun Kang Seul Gi

Jung Whee In életrajza

Jung Whee In dél-koreai származású énekesnő, aki a Mamamoo lánycsapat tagjaként vált ismertté még 2014-ben, amikor is a lányok debütáltak az akkor még WA Entertainment szárnyai alatt, ma már pedig, mint Rainbow Bridge World ismert ügynökségük. A csapatot négy lány alkotja: Solar, a csapat vezetője, Moonbyul, a csapat vezető rappere, Wheein aki a vezető énekes, illetve Hwasa aki a maknae vagyis a csapat legfiatalabb tagja és szintén rapper. Wheein a csapatban mint vezető énekes és táncos foglal helyet, valamint ő a második legfiatalabb a tagok közül.

1995. április 17-én született a Dél-Koreában található Jeonju városában, a Jeollabuk tartományban. 2011-ben középiskolájában Hwasa-val együtt egy táncos formációt alkotva jelentkeztek egy táncversenyre. Innentől ismerik egymást, és középiskola óta legjobb barátnők. Így esett, hogy együtt utaztak el Szöulba is, ahol a Core Contest Media meghallgatására is elmentek, és sikeresen felvételt is nyertek a gyakornokságra, ekkor még csak 17 évesek voltak. 2012-ben a Core Contest Media aláírt egy szerződést a WA Entertainment-el, így a lányok ezután hivatalosan is ez alá a cég alá tartoztak. Wheein 2 évvel később Lloyd „Lay It Down” feldolgozását vette fel, ahol énekesi és táncos képességei is megmutatkoztak, ami igen meggyőző volt, így Wheein ezzel tagságot nyert a Mamamoo-ba.

2014 elején a Mamamoo debütálását tehette a WA Entertainment alatt január 09.-én „Don't Be Happy” című dalukkal, melyben remekül előtérbe került a lányok hangi adottsága. A Mamamoo debütálásával valami újat hozott a k-pop zenei palettájára sajátos, jazz popos zenei stílusával.
Február 11-én újabb daluk látott napvilágot „Peppermint Chocolate” címen, melyben olyan elismert előadók működtek közre mint K.Will és Wheesung, a klipben pedig a VIXX fiúcsapatból jól ismert N és Hongbin is feltűntek. Májusban a Geeks-el dolgoztak együtt „Hi Hi Ha He Ho” dalukon, ám ehhez nem készült videoklip.
Június 18-a megérkeztével első mini albumuk került ki „Hello” címen, melyről „Mr. Ambiguous”-t promotálták. Magához a dalhoz készült kisfilm kisebb sztár kavalkádot vonultatott fel, ugyanis több ismert előadó is szerepet kapott benne, többek között az elismert énekesnő, Baek Ji Young vagy a híres fiúzenekar, a CNBLUE gitárosa, Jonghyun is. Az albumon eddig megjelent demójukon kívül másik három dal is helyet kapott, majd július 5-én a lányok megtartották első mini koncertjüket is a Hongik Egyetemen, majd egy sorozat, a Marriage, Not Dating főcímdalát is ők énekelhették fel, a „Love Lane”-t.
Kisebb pihenő után újabb kislemez adtak ki digitálisan november 21-én „Piano Man” címen, a dalhoz tartozó M/V-ben pedig a B1A4-ból jól ismert Gongchan is feltűnik, majd a korong fizikai formátuma is megjelent december 03.-án.

2015 áprilisában a Mamamoo máris soron következő visszatérését tartotta, amikor is 2.-án kiadták új kislemezjüket, az „Ahh Oop!”-ot, melyben a dél-koreai–amerikai származású énekesnővel, eSHa-val működtek közre. Június 19-én a kislemezk után ezúttal második mini albumukat jelentették meg „Pink Funky” címmel, amely 6 dalt tartalmazott, köztük a vezető „Um Oh Ah Yeh” címűt is, melyhez a klip is készült. A promóciók után a lányok megtartották első fantalálkozójukat is 1st Moo Party néven ami Szöul után az USA-ban is állomásozott. Ezután a csapat közreműködött a Show Me The Money műsorában Basic-el, augusztus 29-én pedig az Immortal Song 2-ben is vendég fellépők voltak, ahol Jo Young Nam „Delilah” című dalát dolgozták át. Wheein ezt követően a CNBLUE „2gether” albumán is segédkezett, ahol a „Domino” című számban csendült fel a hangja. Ezt követte a szeptember 16-án megjelent újabb Mamamoo kislemez a „Girl Crush”, mely videoklipjének érdekessége, hogy vertikális szögben forgatták. Október 31-én újra láthatóak voltak az Immortal Song 2-ben, ahol 404 szerzett ponttal és Bae Ho „Backwood's Mountain” című dalával sikerült megnyerniük a műsort.
2016. január 26-án már utalásokat tettek a comebackre, amikor is kiadták „I Miss You” című dalukat, mely első teljes stúdió albumukon, a „Melting”-en kapott helyet, ami február 26-án jelent meg és 12 dalt tartalmazott, köztünk az „I Miss You” mellett a másik promóciós dalt, a „Taller Than You”-t, a vezető „You're The Best” mellett. Első győzelmüket a dallal március 6-án sikerült aratniuk az Inkigayo-ban, amit később követtek a Music Bank, M!Countdown és más műsorok is. Ezt követően, április 4-én újabb kislemezt jelentetett meg a Mamamoo, ez volt a „Woo Hoo”. A dalhoz klip is dukált, melyet egy kamerával forgattak le vágások nélkül, maga a dal pedig az LG G5 & Friends OST-je.
 
Szeptember 21-én New York c. kislemezük is megérkezett, ami a később november 7-én megjelentetett Memory című albumuk egyik dala. Erről a lemezről a ,,Decalcomanie" c. szerzeményt promotálták, ami medium rock műfajban készült. Nem sokkal ezután több év végén tartott díjátadón részt vettek, illetve a Goblin c. dorama LOVE c. dalát énekelték.

A MAMAMOO 5. középlemezének, a PURPLE-nek megjelenését június 22-re tette. Vezérdalként a Yes, I Am-et választották. A dal gyorsan felmászott a Melon listáján, illetve június 27-től sorozatos győzelmeket arattak a The Show-n majd a  Show Champion-ön, M Countdown-on, and Show! Music Core-on.

A 2018-as évet a lányok különleges kislemezzel kezdték, ami a Paint Me címet kapta.

Február 20-án a  közösségi oldalaikon megjelent első előzetesük új lemezükről, ami közölte a március 7-i megjelenési dátumot. A lányok ügynöksége megerősítette, hogy az évben ezen kívül még 4 mini albumot jelentetnek meg minden évszakot, illetve a banda színeit ábrázolva. Az első középlemez a Yellow Flower címet kapta és Hwasát jelképezi.

A következő középlemezről előzetesen megjelentették a Rainy Season c. dalt, ami első helyet zsebelt be a Genie-n, a MelOn-on, az Mnet-en és a Bugs-on. A MAMAMOO hetedik mini albuma július 16-án érkezett meg és a Red Moon címet kapta. Egotistic c. szerzeményükhöz készült videoklip.

Októberben a Victor Eintertainment alatt japánul is kiadták a Decalcomanie-t, ami mérsékelt sikert aratott.

November 27-re elkészült újabb lemezük, a Blue;s. A Wind Flower-t választották vezérdalul.

2019. március 14-én jelent meg az évszakos sorozat utolsó lemeze a White Wind. Novemberben érkezett meg Reality in Black c. középlemezük, amit a HIP c. dallal promotáltak.

2020 októberében prerealse kislemezzel örvendeztették meg rajongóikat, amely a Dingga címet kapta. A november elején megjelenő Travel középlemez második kislemezének az Aya c. szerzeményt választották.

Érdekességek:

⊱ Wheein saját bevallása szerint igencsak rajong a különböző művészetekért, többek között ez késztette arra is, hogy élénkebben elkezdjen foglalkozni a zenével.
⊱ Kedvenc zenei stílusai az urban és az R&B.
⊱ Úgy véli, hogy hangszíne bármilyen zenei stílushoz jól passzolna.
⊱ Nevét a Hercegnő Hableány című regény férfi főhőse (Jo Whee In) ihlette, ugyanis édesanyja nagyon szerette ezt a művet.
⊱ Csapattársain kívül igen jó barátnője még a Red Velvet-es Seulgi, de a csapat többi tagjával is jóban van.
⊱ Részt vett a J Music Ének Iskolában.
⊱ Nevének jelentése: "tündöklő személy".
⊱ Miután Hwasa-val egy iskolába járt és egy városból jöttek, Wheein nagyon természetesnek veszi, hogy vele él egy fedél alatt.
⊱ Úgy találja, a Seventeen fiúcsapat egy nagyon érdekes csoport, és nagy rajongójuknak vallja magát.
⊱ A Duet Song Festival 8 műsorában első helyezett lett.

Hivatalos Instagramja: @wheein__0417

 Írta: lA-dONNA
Szerkesztette: FruFruChan

Valóságshowk:
2014: ▹ Mamamoo TV: The Everyday Life Of Beagle Idols
2015: ▹ Mamamoo TV

TV műsorok:
2014: ▹ Pops In Seoul
          ▹ Hidden Singer 3
          ▹ Hong Kyung Min Healing Talk Concert
2015: ▹ Geeks - Is You [Yoo Hee Yeol's Sketchbook]
          ▹ Immortal Song 2.
          ▹ Yaman TV
          ▹ Pops In Seoul
          ▹ Anjunmou's Music
          ▹ Music's Picnic Live
          ▹ After School Club
          ▹ Bubble Fighter
          ▹ Show Me The Money 4.
          ▹ Weekly Idol
          ▹ 100 People 100 Songs
          ▹ Idol Star Athletics Championship
          ▹ Duet Song Festival 8.
2016: ▹ Duet Song Festival 8.
          ▹ Show Me The Money
          ▹ Immortal Song 2.
          ▹ MTV The Show – műsorvezető
          ▹ Same Bed Different Dreams
          ▹ The Qmentary
          ▹ Weekly Idol
          ▹ Yoo Hee Yeol's Sketchbook
          ▹ Baek Jong Won's Three Great Emperors: Kimbad

Mamamoo:

Stúdió albumok:
2016: ▸ Melting

Mini albumok:
2014: ▸ Hello
2015: ▸ Pink Funky

Singlek:
2014: ▸ Don't Be Happy
          ▸ Peppermint Chocolate – feat. K.Will & Wheesung
          ▸ Mr. Ambiguous
          ▸ Piano Man
2015: ▸ Aah Oop!
          ▸ Um Oh Ah Yeh
          ▸ Girl Crush
2016: ▸ I Miss You
          ▸ Taller Than You
          ▸ You're The Best

Betétdalok:
2014: ▸ This Song – feat. Loco – My Lovely Girl OST
          ▸ Love Lane – Marriage, Not Dating OST
2016: ▸ Woo Hoo – LG G5 & Friends OST

Közreműködések:
2015: ▸ Stand Up – feat. Basick

Wheein:

Együttműködések:
2014: ▸ Under Age's Song – feat. Phantom
          ▸ The Sunlight Hurts – feat. Standing Egg & Yoon Dak
2015: ▸ Domino – feat. CNBLUE

Utolsó frissítés: 2021.02.04. 17:05 FruFruChan által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace