Starity

Jung Woo Sung

Jung Woo Sung Jung Woo Sung nemzetisége 9527. 19rajongó 1vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 100%
 • stílus: 100%
 • szimpátia: 100%
 • Születési név
 • Jung Woo Sung (정우성)
 • Születési idő
 • 1973. március 20.
 • Születési hely
 • Szöul, Dél-Korea
 • Foglalkozás
 • Színész, Modell
 • Családi állapot
 • nőtlen
 • Magasság
 • 186 cm
 • Eredeti hajszín
 • Fekete
 • Szemszín
 • Barna
 • Csillagjegy
 • Kos
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Starity RSS-csatorna

Jung Woo Sung életrajza

 

Woo Sung Szöulban született, majd annak az egyik legszegényebb kerületében Sadang-ban nőtt fel. Tanulmányaival pedig csak a középiskola első évéig jutott, ugyanis egy év után ott hagyva a középiskolát színészi álmait követte inkább. – Sokszor elmondta már, hogy egyáltalán nem bánta meg ezt a döntését. – Viszont ő már az általános iskolában is kilógott igen magas termetével, ezért is kezdte végül modellként pályafutását, mert többen is eltanácsolták amiatt, hogy színésznek túl magas.
Így Woo Sung modellkedni kezdett a 90’-es évek elején, majd 94’-ben sikeresen debütált színészként is a The Fox with Nine Tails című filmmel, melyben Ko So Younggal forgatott együtt.

Miután 94’-ben debütált színészként a filmvásznon, ezt követően két kisebb szerepben feltűnt a kisképernyőn is 95’-ben és 96’-ban.
Egy kisebb kitérő után Woo Sung visszatért a filmek világába és a 97’-es Beattel elkezdődött csillagának emelkedése. A filmnek köszönhetően az egyik legkeresettebb férfi kereskedelmi modellé avanzsálódott, illetve ezzel a filmmel ágyazott meg „A-listás” színészi státuszának is.
A Beatet 99’-ben a City of the Rising Sun követte ahol egy fiatal bokszolót alakított, majd jött a Phantom: The Submarine, ahol egy haditengerészeti hadnagyot alakított, a Love-ban pedig, mint maratoni futót láthattuk.
Az ezred fordulót követően 2001-ben adták ki a Musa the Warrior című epikus filmet, amely kasszasiker lett és máig az egyik legkiemelkedőbb szerepének tartják.
2002-ben főleg videó klipek rendezésével foglalatoskodott, de emellett szerepet vállalt a Mutt Boy-ban, amellyel így már ötödik alkalommal dolgozott együtt Kwak Kyung Taek rendezővel.

A következő években Woo Sung egy romantikusabb oldalát is megmutatta, hős szerelmes alakításaival. Ilyen filmjei voltak a Moment the Remember, melyben egy építészt játszik, akinek a feleségénél korai Alzheimer-kórt diagnosztizáltak. Az ezt követő Daisy-ben ugyan bérgyilkost alakít, még is karaktere beleszeret egy utcai művészben, akit Jeon Ji Hyun alakított.
Továbbá hasonló romantikus elemekkel rendelkezett a Sad Movie, az A Good Rain Knows, a The Restless és a Reign of Assassins is.

2008-ban bemutatásra került új filmje is a The Good, The Bad, The Weird és bár sokszor csak, mint a Kimchi westernt emlegetik, a film kijutott a 2008-as Cannes-i Filmfesztiválra, ahova Woo Sung kísérte el, mint a film sztárja. Kimagasló alakításáért pedig a 3. Asia Film Awards-on és a Hawaii International Film Festivalon is díjjal jutalmazták.
A film végül egy limitált kiadásban kapható volt Amerikában, illetve 2008-ban a második legtöbb bevételt hozó film lett Dél-Koreában.

Filmes sikerei mellett 14 év után a 2010-ben műsorra tűzött Athena: Goddess of War sorozattal tért vissza a kisképernyőre, ahol a férfi főszereplőt Lee Jung Woo-t alakítja. Az SBS-nek eme nagyköltségvetésű kém sorozata lényegében (mely 17 millió dollárt emésztett fel) a 2009-es IRIS újragondolása. Emiatt viszont mai napig sokan bele futnak abba a tévedésbe, hogy az Athena az IRIS folytatása, de ez nem igaz. A sorozatnál nem igazán éltek stúdiói kényelemmel, mindent próbáltak eredetiben leforgatni, így a stáb forgatott Olaszországban, Új-Zélandon, Japánban és az Egyesült Államokban is. A sorozat végül 22.8%-os nézettséget produkált, valamint 2011-ben egy két órás filmet is összevágtak, mely Athena: The Movie címmel került a mozikba.

Kisebb kitérő után visszatért a filmezéshez, 2011-ben leforgatta Los Angelesben a The Killer film feldolgozását, a filmet John H. Lee és John Woo rendezték, akikkel már dolgozott együtt korábbi filmek kapcsán.
2012-ben több reklám filmet is rendezett, így az ő munkáját dicsérhetjük az XTM kábelcsatorna és a Samsung Galaxy S4 promóciós kisfilmjében is. Utóbbi 1,8 millió nézettséggel zárt a YouTube-on.
2013-ban a mozikba került a Cold Eyes című akció-thriller filmje is, amelyet igazán jól fogadott a közönség. Valamint Woo Sungnak ez volt az első olyan filmje amiben negatív karaktert alakított.
2014-ben aztán többek között részt vett egy Hong Kong-i gyártású rövidfilmben a Three Charmed Lives-ban, amely részt vett a Hong Kong-i Nemzetközi Filmfesztiválon.
Július 3-án a The Divine Move filmje is mozikba került, valamint az október 4-én mozikba kerülő Scarlet Innocence filmjének a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon volt a világ premierje és igen csak jól fogadták a kritikusok a filmet, amiben Woo sung egy házasságtörő egyetemi tanárt alakított. De a november megtartott 9. Londoni Koreai Filmfesztiválon is részt vett.

2016. január 7-én került a mozikba Remember You címmel legújabb melodráma filmje, melyben Kim Ha Neullel került főszereposztása. Maga a film pedig egy feldolgozása a 2010-es Remember O Goddess rövidfilmnek. Illetve szeptember 28-án a mozikba került az Asura: The City of Madness című film. Az akció-krimiben ezúttal olyan nagy nevekkel került főszerepbe, mint Joo Ji Hoon, Hwang Jung Min, Kwak Do Won és Jeong Man Sik.
Valamint még két filmje a Jakseoui Byeon és a The King fog hamarosan megjelenni, ám ezeknek pontos megjelenési dátuma még nincs.


Tevékenységei az ENSZ Menekültügyi Intézményén (UNHCR) belül

Woo Sung lett 2014 májusában az első dél-koreai híresség, aki hivatalos támogatója lett az ENSZ menekültügyi intézményének (UNHCR). Június 17-én ki is nevezték Nemzeti jószolgálati nagykövetnek, ennek keretein belül pedig Nepálba is ellátogatott. Az itt korábban április 25-én földrengést elszenvedőknek pedig 50 millió wont adományozott. 2015-ben Dél-Szudánba látogatott, majd 2016. március első felében pedig Libanonba utazott, ahol szíriai menekültekkel találkozott.


ÉRDEKESSÉGEK

- 2016 májusában Lee Jung Jae színész társával létrehozták saját kezelő cégüket Artist Company névvel.
- Már több filmfesztiválon is részt vett, mint bíráló tag.  Logikusan Woo Sung saját ügynöksége alatt tevékenykedik.
- Lee Jung Jae színész az egyik legjobb barátja, kapcsolatuk már 1999 óta tart.
- Ismert róla, hogy nem nagyon engedi be a nyilvánosságot magánéletébe. Eddigi egyetlen kapcsolata került reflektor fénybe, amely viszonylag rövid ideig kötötte össze Lee Ji Ah színésznővel.
- Azon kivételek közé tartozik, akinek makulátlan a magánélete, soha egyetlen botrány sem volt köthető a nevéhez.
- Munkatársai kivétel nélkül dicsérik, hogy mennyire jól együtt lehet vele működni, valamint fiatal kollégáival szemben is nagyon segítőkész.
- Forgatásokon gyakran vendégeli meg az egész stábot.

Írta: GomNaNa 

Sorozatok
2011 – 2012: Padam Padam… The Sound of His and Her Heartbeats – Yang Kang Cheol
2011: Good Life / Arigatou, Papa. Sayonara – Dr. Lee (ep. 6-7.)
2010 – 2011: Athena: Goddess of War – Lee Jung Woo
1996: 1,5
1995: Dream Racers

Filmek
2016: The King – Han Kang Sik
2016: Jakseoui Byeon – Yoon Gyeom
2016: Asura: The City of Madness – Han Do Kyung
2016: Remember You – Yeon Seok Won
2014: Scarlet Innocence – Hak Kyu professzor
2014: The Divine Move – Tae Suk
2013: Cold Eyes – James
2011: Athena: The movie – Lee Jung Woo
2011: The Killer
2010: Reign of Assassins – Jiang A-sheng
2009: A Good Rain Knows – Dong Hwa
2008: The Good, The Bad, The Weird – Park Do Won (The Good)
2006: The Restless – Yi Gwak
2006: Daisy – Park Yi
2005: Sad Movie – Lee Jin Wook
2004: A Moment to Remember – Cheol Su
2003: Mutt Boy – Cha Cheol Min
2001: Musa the Warrior – Yeo Sol
1999: Love – Myung Soo
1999: Phantom: The Submarine – Number 431
1997: Beat – Min
1997: Motel Cactus – Lee Mi Ku
1996: Born to Kill – Kil
1996: Shanghai Grand – Ryu So Hwang
1994: The Fox with Nine Tails – Hyuk

Produceri munkái
2016: Remember You

Rendezői munkái
2000: g.o.d – After You Left (MV)
2002: g.o.d – You Just Don’t Know (MV)
2002: g.o.d – Sad Love (MV)
2002: g.o.d – A Fool (MV)
2012: EGO
2013: Love (rövid film)
2013: Beginning of a Dream (rövid film)
2014: The Killer Behind the Old Man (rövid film) 

Utolsó frissítés: 2016.11.08. 14:02 által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace