Starity

Jung Yoon Oh "Jaehyun"

Jung Yoon Oh Jung Yoon Oh nemzetisége 4709. 107rajongó 1vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 100%
 • stílus: 100%
 • szimpátia: 100%
 • Születési név
 • Jung Jae Hyun (정재현)
 • Becenév
 • Jeffrey
 • Születési idő
 • 1997. február 14.
 • Születési hely
 • Szöul, Dél-Korea
 • Foglalkozás
 • énekes, rapper, táncos, műsorvezető
 • Családi állapot
 • nőtlen
 • Magasság
 • 181 cm
 • Eredeti hajszín
 • fekete
 • Szemszín
 • sötétbarna
 • Csillagjegy
 • Vízöntő
 • Linkek
 • Hivatalos weblap
 • Facebook-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Lee Tae Yong Nakamoto Yuta Ten Chittaphon Seo Young Ho Kim Dong Young Moon Tae Il Mark Lee Park Ji Sung (II) Lee Dong Hyuck Dong Si Cheng Qian Kun Na Jae Min Huang Ren Jun Lee Jeno Zhong Chenle Huang Xu Xi Kim Jung Woo (II) Xiao De Jun Liu Yang Yang Huang Guan Heng

Jung Yoon Oh életrajza

AZ ÉLETRAJZ FOLYAMATOS FRISSÍTÉS, ILLETVE SZERKESZTÉS ALATT ÁLL - A LEGFRISSEBB INFORMÁCIÓKÉRT KÉRLEK GYERE VISSZA KÉSŐBB!

Név: Jaehyun (재현)
Teljes név: Jung Jae Hyun (정재현) (születési név) / Jung Yoon Oh (정윤오) (legálisan változtatott név)
Születési idő: 1997. február 14.
Születési hely: Szöul, Dél-Korea
Magasság: 181 cm
Súly: 63 kg
Vércsoport: A
Család: anya, apa
Beszélt nyelvek: koreai, angol
Oktatás: Seoul School of Performing Arts (2016)
Gyakornoki idő: 3 év
Alegységek: NCT U, NCT 127

Jung Jae Hyun 1997. február 14-én született Dél-Korea fővárosában, Szöulban. Családjában pedig ő az egyedüli gyermek.

Négy évet töltött Amerikában, mivel az apja elment tanulni Connecticut államba, így vele utazott. Jaehyun ennyi idő alatt elsajátította az angol nyelvet. Később visszautaztak Koreába, ahol Jaehyun folytathatta tanulmányait, ám időközben legálisan megváltoztatta nevét Jung Yoon Oh-ra.

Jaehyun az iskolájában okosnak számított, de sose vette komolyan azt, hogy rendesen figyeljen a tanórákon, helyette jobban érdeklődött a „szabadság” iránt, inkább kosarazott volna a barátaival.

15 évesen az SM Entertainment felvette gyakornoknak, 16 évesen a cég beválogatta az SMRookies predebut csapatba, ahol egy ideig ő volt a maknae, vagyis a legfiatalabb tag. 2015-ben műsorvezetőként is kipróbálhatta magát jövendőbeli csoporttársával, Doyounggal a Show Championban.

2016-ban befejezte tanulmányait a szöuli School of Performing Arts-nál, ez év áprilisában az SM Entertainment legújabb fiúcsapatával debütálhatott, az NCT-vel, azon belül is az NCT U alegységgel Taeillel, Taeyonggal, Tennel, Doyounggal és Markkal. Jaehyun a csapatban a fővokalista szerepet tölti be, valamint a U-n kívül még az NCT 127-nek a tagja.

Érdekességek
- Nevét még azelőtt változtatta meg Yoonohra, mielőtt bekerült az SM-hez. Állítása szerint azért döntött emellett, mert a Jaehyun kínaiul nem jelent semmit, és ez zavarta őt. Ám mikor kiderült, hogy debütálni fog, vissza kellett vennie születési nevét mint "művésznév", nehogy a "Yoonoh" alatt U-know Yunho-t értsék az emberek, aki szintén az SM-nél van és ő is idol.
- Egyik beceneve a(z) Woojae, ami a „mi Jaehyununk”-ból ered koreaiul (mi =” uri” első szótagja (u=woo) + Jaehyun), de Jeong Jaeyuknak is becézik, ami egy koreai fogás és rímel a nevére.
- Jól tud kosarazni.
- Magabiztos a testét és kezeit illetően.
- Erős, de érzékeny is.
- Kedvenc Disneys meséje a Szépség és a Szörnyeteg.
- Könyvben a fantáziát, míg filmben a thrillert preferálja.
- Szereti a tavaszt.
- Kedvenc virágja a rózsa.
- Nyolcadikos osztályában lett az SM Entertainment gyakornoka, míg az SMRookies tagja 2013. december 10-én.
- Segédkezett a Firetruck dalszövegének megírásában.
- Középiskolás korában építészmérnök akart lenni.
- Két gyermeket szeretne, ha megházasodik.
- Legszívesebben sasként születne újjá.
- Szeretne IU énekesnővel duettezni.
- Hat másodperc alatt le tudja futni az 50 m-t.
- Taekwondoból feketeöves.
- Ha természetfeletti ereje lenne, az a teleportálás lenne.
- Gyakori alvási szokása álmában ölelgetni a párnát.
- Az angol neve Jay, melyet Amerikában is használt, míg kinn élt 4 évet.
- Hisz az űrlények létezésében.
- Tud rament főzni, valamint fűszeres sertéshúst sütni.
- Van 2 gödröcskéje.
- Fehér bőre miatt ragasztották rá a Casper nevet.
- Tud rappelni és zongorán játszani.
- Taeyong állítása szerint ő a legizmosabb az NCT-ben, amire Jaehyun büszke is.
- Mark szerint Jaehyun jól tud gondoskodni a nála fiatalabb tagokról.
- Nagyon korán szokott felkelni.
- Doyoung szerint Jaehyun nagyon szeret enni, olykor „ellopja” a tagok kajáját is.
- Állítása szerint 10 év múlva azt szeretné csinálni, ami boldoggá teszi.
- Szerinte magán a szemöldökei a legszebbek.

/ 에스엠루키즈 ; 2013-2018 /


A tagok balról jobbra, fentről lefele: Irene, Seulgi, Wendy & Yeri (Red Velvet); Taeil, Taeyong, Doyoung, Ten, Jaehyun, Mark, Yuta, WinWin, Haechan, Jeno, Jaemin, Jisung, Johnny, Kun, Jungwoo, Lucas, Xiaojun, Hendery & YangYang (NCT); NingNing (aespa); Herin, Hansol, Yiyang, Lami, Koeun & Hina.

Aktív időszak: 2013-2018.
Ügynökség: SM Entertainment.
Zenei műfajok: k-pop, mandopop.

TAGOK, AKIK MÁR DEBÜTÁLTAK:

- Irene, Seulgi, Wendy és Yeri (Red Velvet).
- Taeil, Taeyong, Doyoung, Ten, Jaehyun, Mark, Yuta, WinWin, Haechan, Jeno, Jaemin, Jisung, Johnny, Kun, Jungwoo, Lucas, Xiaojun, Hendery és Yangyang (NCT).
- NingNing (aespa).

VOLT TAGOK:

- Herin, Hansol, Yiyang, Lami, Koeun és Hina.

Az S.M. Rookies egy, az SM Entertainment alatt képződő gyakornokokból alakított pre-debüt csapat. Olyan ígéretes tehetségek kaptak helyet a formációban, akiknek debütálása még váratott magára. A csapatból kivált, debütált tagok olyan csapatokban kaptak végül helyet, mint a Red Velvet (négyen), az NCT (tizenkilencen) vagy az aespa (egy).

2013-2017: MEGALAKULÁS, A RED VELVET ÉS AZ NCT DEBÜTÁLÁSA

Az SM Entertainment 2013. december 23-án jelentette be, hogy egy csapatba akarják verbuválni azokat a tehetséges gyakornokaikat, akik még nem készültek fel teljesen a debütálásra. Az S.M. Rookies névre keresztelt formáció először három taggal indult: elsőként Seulgi (ma: Red Velvet), Jeno és Taeyong (ma: NCT) csatlakoztak. December 9-én mutatták be Irene-t (ma: Red Velvet), Jaehyhun-t (ma: NCT) és Lami-t (kilépett). December 16-án Mark és Jisung (ma: NCT), valamint Hansol (kilépett) kerültek bemutatásra, őket pedig Johnny, Ten és Yuta (ma: NCT) követték, december 23-án.

Wendy kilétére 2014. március 13-án derült fény: ő a "Because of You" című számmal mutatkozott be a nagyérdeműnek, amit a "Mimi" című drámához vett fel. Hat nappal később, 19-én megjelent egy cover videó, amin Wendy Taylor Swift "Speak Now" című számát énekli. Áprilisban elstartolt a projekt hivatalos honlapja is, amit az SM Entertainment egy, az ügynökség YouTube csatornájára feltöltött videóval jelentett be. Július 16-án megjelent Seulgi és Irene tánc videója, amiben az S.E.S legendás csapat "Be Natural" című számára táncolnak, SR14G néven. 2014. július 17-én Donghyuck (ismertebb nevén Haechan) is bemutatkozott a nyilvánosságnak, július 21-én pedig Taeyong adott ki egy videoklipet "Open The Door" címen. Július 22-én Donghyuck és Mark is szerepet kaptak az SM Station Project első videoklipjében. Még ugyanebben a hónapban a kiadó megerősítette a híreszteléseket, miszerint új lány csapatot terveznek debütáltatni, Red Velvet néven, a csapatnak pedig Wendy, Irene és Seulgi is a tagjai lesznek. Augusztus 14-én Yeri is rivaldafénybe került: szerepelt a Rookies Station harmadik videoklipjében, Taeyong, Yuta, Jaehyun, Mark, Donghyuck és Jeno oldalán, 21-én pedig a negyedik klip is napvilágot látott. Augusztus 24-én kiadták Johnny, Taeyong és Hansol tánc cover videóját: SR14B név alatt táncoltak a "Super Moon" című számra. Szeptember 16-án kiadták a hatodik Rookies Station klipet is, ezúttal Johnny, Yuta, Ten és Jaehyun szereplésével. Október 9-én Taeyong is szerepelt a Red Velvet "Be Natural" című számában.

2015. január 16-án bejelentették, hogy Doyoung és Jaehyun lesznek az MBC Music csatornán futó "Show Champion" című műsor vezetői. Februárban kiszivárgott az információ, hogy a Red Velvet Yeri-vel közösen forgat videoklipet. A következő hónap során az SM Entertainment hivatalos keretek között is bejelentette, hogy Yeri a Red Velvet ötödik tagjaként fog debütálni, az "Ice Cream Cake" című számukkal. Március 6-án Hansol, Johnny, Taeyong, Yuta, Ten és Jaehyun SR15B néven adtak ki egy tánc videót, a "Bassbot" című számra. Áprilisban Jaemin-t is hivatalosan bemutatták a nagyközönségnek, aki addigra már számos SM Rookies tevékenységben vett részt. Július 8-án a rajongók megismerkedhettek Koeun-nel, Hiná-val és Herin-nel is, mint a "mouskeeters" trióval: a lányok ugyanis Mark, Jeno, Jaehyun, Donghyuck, Jisung és Lami oldalán szerepet kaptak a dél-koreai Disney Chanel "The Mickey Mouse Club" című műsorában. Július 26-án az SM Entertainment a fiú tagok rajongóinak kedvezett: bejelentették ugyanis az "SM Rookies Show"-t, ami a fiú tagoknka jelentett fellépési lehetőséget. Július 30-án újabb táncos videóval örvendeztette meg rajongóit az SR15B. Október 13-án, több SM Rookies eseményen való részvételt követően végre Taeil-t is bemutatták a rajongóknak. Novemberben a formáció lány tagjai adtak ki egy táncvideót, "ROOKIES ENTERTAINMENT APP LAUNCHING" címen. December 18-án bemutatták Kun-t is. December 22-én Lami, Hina és Park Jungyeon is szerepeltek a Winter Garden 2015 teaser videóiban.

2016. január 5-én hivatalosan is bemutatták WinWin-t. Január 26-án Taeil önálló single lemezt adott ki "Because of You" címen - a dalt a "The Merchant: Gaekju 2015" című sorozat hivatalos betétdalaihoz vették fel. Nem sokkal ezt követően Lee Soo Man, a cég vezérigazgatója egy sajtótájékoztatón hozta nyilvánosságra, hogy egy egészen újszerű koncepción alapuló fiú csapatot tervez debütáltatni: az elképzelés szerint a nagy létszámú formációt több alegység fogja alkotni, ami lehetővé teszi, hogy a fiúk egyszerre, egy időben, több különböző országban vagy kontinensen is promotálhassanak. Áprilisban bemutatták az NCT első alegységét, az NCT U-t, és az első tagokat: elsőként Taeil, Taeyong, Doyoung, Ten, Jaehyun és Mark kaptak helyet a debütálni készülő csapat soraiban. Júliusban az új tagokkal (Yuta, WinWin és Donghyuck, azaz Haechan) együtt bejelentették az új alegységet is, NCT 127 néven. Augusztusban a harmadik alegység is bejelentésre került: ebben a formációban, az NCT Dream név alatt már helyet kapott Jaemin, Jeno és Jisung is. 2016 szeptemberében az SM Entertainment az SM Rookies két új tagját mutatta be a nyilvánosságnak, NingNing és Yiyang személyében - bemutatásuk mellett egyúttal megerősítették megjelenésüket a "MySMT" című online valóságshowban. Decemberben mutatták be az NCT 127 új tagját, Johnny-t.

2017. Április 5-én bemutatták Lucas-t, akit Jungwoo követett április 17-én. Jungwoo és Koeun szerepeltek a szintén SM Entertainment előadó Yesung új videoklipjében, amit a "Paper Umbrella" című számához forgattak. Júniusban bejelentették, hogy Herin szerepet kapott az Mnet új tehetségkutató műsorában, az "Idol School"-ban, emiatt pedig elhagyja az SM Rookies csapatát, valamint az ügynökséget is. Hansol októberben követte a példáját, kilépése után pedig próbára tette tehetségét a KBS "the Unit" című tehetsékutatójában.

2018: ÚJ NCT TAGOK, DEBÜTÁL A WAYV, TÁVOZÁSOK ÉS A PROJEKT TETŐZÉSE

2018 januárjában az SM Entertainment egy grandiózus új projekt bejelentésével kezdte az évet: az összes NCT alegységet felölelő projekt az NCT 2018 fantázianevet kapta. Ezzel egy időben a tagok egy részét szemfüles rajongók nem máshol, mint Ukrajnában kapták lencsevégre, forgatás közben - ezzel a srácok visszatérését illető pletykák egyre nagyobb intenzitással kaptak lángra. Itt figyeltek fel először Jungwoo és Lucas jelenlétére is, így bizonyítást nyert a rajongók reménye, miszerint a következő munkában már a két új tag is szerepet kapott.

A pletykák ellenére a hivatalos bejelentés január 30-ig váratott magára: az SM Entertainment ekkor erősítette meg, hogy az SM Rookies soraiból Kun, Lucas és Jungwoo is az NCT soraiban folytatják karrierjüket. Február 13-án azt is megosztották a rajongókkal, hogy Lucas és Jungwoo az NCT U már helyet kaptak közelgő visszatérésében: feltűntek az alegység "Boss" című számához forgatott videoklipben, illetve az album feléneklésében is részt vettek. A videoklip és az album is február 18-án láttak napvilágot.

Július 17-én az ügynökség három új, ezúttal kínai tagot mutatott be a nagyéreműnek: személyükben Hendery-t, Xiaojun-t és YangYang-ot ismerhettük meg. Október 1-én közleményben tudatták a rajongókkal, hogy Yiyang szerződést bontott a kiadóval, és visszatért Kínába, ahol szerepet kapott a "The Next Top Bang" című tehetségkutató műsorban.

December 31-én az év zárásaként az SM Entertainment új NCT alegységet mutatott be, amiben már a három új, kínai tag is helyet kapott: a kifejezetten kínai zenei piacra szánt WayV formáció tagjai a három újoncon kívül Kun, Lucas, Jisung, és az egyetlen thai származású tag, Ten lettek.

2020: ÚJABB TAGOK TÁVOZÁSA, MEGALAKUL AZ AESPA

2020 februárjában felreppentek a pletykák, miszerint Koeun és Lami is távoztak az SM Entertainment-től - február 24-én azt az ügynökség is megerősítette, a két fiatal gyakornok profilját pedig eltávolították a hivatalos honlapjukról. Októberben aztán Hina is távozott: a hírt ő maga erősítette meg, miután megnyitotta saját Instagram profilját.

2020. október 26-án a cég bejelentette új, készülő lánycsapatát: az aespa névre kresztelt, négy tagú lány csapat november 17-én debütált, "Black Mamba" című single lemezével. A formáció egyetlen SM Rookies tagja NingNing volt: őt harmadikként mutatta be az SM.

Az SM Rookies 30 tagja közül 24-en sikeresen debütáltak egy-egy csapat tagjaként, a fennmaradó 6 tag pedig elhagyta az ügynökséget. Az utolsó tag, NingNing debütálásával így pont került az SM Rookies hat éves történetének végére.

/ 엔시티 - NEO CULTURE TECHNOLOGY ; 2016-NAPJAINKIG /


Tagok, balról jobbra: Taeil, Sungchan, Xiaojun, Jaemin, Doyoung, Haechan, Yuta, Ten, Shotaro, YangYang, Taeyong, Mark, Jaehyun, Lucas, Jisung, Renjun, Chenle, Hendery, Jeno, Jungwoo, WinWin, Kun & Johnny.

ALAPADATOK

A csapat nevének jelentése: Neo Culture Technology, ami a csapat tagok meghatárohatatlan számát jelképezi (nincs fix létszám, folyamatosan új tagokkal bővülnek).
Hivatalos debütálásuk Dél-Koreában:

... NCT U: 2016. április 9.;
... NCT 127: 2016. július 7.;
... NCT Dream: 2016. augusztus 24;
... WayV: 2019. január 17.

Jelenlegi tagok száma: 23.
Fanclubjuk neve: NCTzen.
Hivatalos színük: pearl neo champagne.
Hivatalos kiadó: SM Entertainment.
Hivatalos közösségi oldalak: Instagram | Twitter | Facebook | weboldal | V Live
Alegységek:

NCT U
NCT 127
NCT Dream
WayV

Tagok, a csapatban betöltött szerepük, és az alegység(ek), ami(k)ben tevékenykednek:

Taeyong: leader, vezető rapper, táncos, vokalista, center, visual // NCT U, NCT 127.
Taeil: vokalista // NCT U, NCT 127.
Johnny: táncos, rapper, vokalista // NCT 127.
Yuta: táncos, vokalista, rapper // NCT 127.
Kun: leader (WayV), vokalista // NCT U, WayV.
Doyoung: vokalista // NCT U, NCT 127.
Ten: táncos, rapper, visual // NCT U, WayV.
Jaehyun: vokalista, táncos, rapper, visual // NCT U, NCT 127.
Win Win: táncos, vokalista, visual // NCT U, NCT 127, WayV.
Jungwoo: vokalista, táncos // NCT U, NCT 127.
Lucas: rapper, vokalista, visual, center (WayV) // NCT U, WayV.
Mark: rapper, táncos, vokalista // NCT U, NCT 127, NCT Dream.
Xiao Jun: vokalista // WayV.
Hendery: táncos, rapper // WayV.
Renjun: vokalista, táncos // NCT Dream.
Jeno: táncos, rapper, visual // NCT Dream.
Haechan: vokalista, táncos // NCT U, NCT 127, NCT Dream.
Jaemin: rapper, táncos, visual // NCT Dream.
YangYang: rapper, táncos // WayV.
Chenle: vokalista // NCT Dream.
Jisung: táncos, vokalista, rapper, maknae // NCT Dream.
Shotaro: ? // NCT Dream.
Sungchan: ? // NCT Dream.

HÁTTÉRTÖRTÉNET

2016 januárjában Lee Soo Man, az SM Entertainment alapítója és egyik producere az SM Coex Atriumban tartott egy prezentációt, "SMTOWN : New Culture Technology" címen, melynek keretein belül bejelentette, hogy új fiú csapatot tervez debütáltatni a közeljövőben. A csapat koncepciója tökéletesen illeszkedik az ügynökség kereskedelni politikájába, valamint nagyratörő terveibe: a meghatározatlan, folyamatosan bővülő csapatszámú formáció több alegységre bontva egyszerre, akár több kontinensen is tudja promotálni ugyanazt a csapatot, valamint ezek az alegységek akár kollaborálhatnak, együtt is működhetnek egymással. Nem sokkal később bejelentették, hogy a prezentáció után a csapat a címadó szavakból összeállított NCT név alatt fognak tevékenykedni. Az NCT volt az SM Entertainment első csapata a 2014 augusztusában debütált Red Velvet, valamint az első fiú csapat a 2012-ben felbukkant, minden idők egyik legnépszerűbb koreai-kínai fiúcsapata, az Exo után.

2013-2016: MEGALAKULÁS ÉS PRE-DEBÜT.

2013 decemberében az SM Entertainment új projektet tárt nyilvánosság elé: bemutatták az SM Rookies elnevezésű formáció első tagjait, akik mind a kiadó égisze alatt voltak gyakornokok. A csapatban helyet kapott Taeyong és Jeno is, akik később az NCT első generációjának tagjai lettek. Ezt követően 2016 januárjáig fokozatosan bemutatták mind a tizenhat fiatalt, akik később az NCT csapat tagjaiként debütáltak. A tagok egy részét hivatalos meghallgatások keretein belül válogatták ki: Johnny, Yuta, Ten, Mark és Renjun az SM Global Auditions utolsó fordulóját követően jutottak be az ügynökséghez. A többieket fejvadászok fedezték fel az utcán, helyi tehetségkutató műsorokban, illletve ismerősök ajánlásai alapján.

2016 januárjában Lee Soo Man megtartotta a már korábban említett ominózus prezentációt, amivel bejelentette a csapat megalakulását, és elindította a srácokat a debütálás felé vezető úton.

2016: HÁROM ALEGYSÉG DEBÜTÁL - BEMUTATKOZIK AZ NCT U, AZ NCT 127 ÉS AZ NCT DREAM.

2016. április 4-én az SM Entertainment hivatalosan is bemutatta az NCT első alegységét, NCT U (U=United) néven, ami akkor még hat tagból (Taeil, Taeyong, Doyoung, Ten, Jaehyun & Mark) állt. Debütáló single lemezük a "The 7th Sense" címet kapta, és Taeyong, Doyoung, Ten, Jaehyun és Mark énekelték fel. Ezt követte április 9-én a "Without You" című single, rögtön két változatban is: a koreai verziót Taeil, Doyoung és Jaehyun énekelték fel, a kínai változat pedig az SM Rookies csapatából csatlakozott Kun-nal egészült ki.

Első nyilvános szereplésükre 2016. április 9-én került sor: a csapat V Live csatornáján közvetített "NCT On Air" című élő adásban jelentek meg. Műsorvezetőnek a szintén SM Entertainment alatt dolgozó Kim Hee Chult-t (Super Junior) kérték fel. Ugyanezen a napon került sor első élő fellépésükre is: a kínai 16th Music Feng Yun Bang Awards keretein belül léptek fel, kiegészülve Kun-nal és WinWin-nel, a két kínai tagukkal. Április 15-én a dél-koreai televíziók képrenyőjén is debütáltak, a Music Bank című műsor színpadán. Ezt követően három évadot forgattak le az "NCT Life" című valóságshowjukból, amiben több SM Rookies tagot is bemutattak a nézőknek.

A következő, NCT 127 névre keresztelt alegység debütálását július 1-én jelentették be: a nevükben szereplő "127" a dél-koreai főváros, Szöul koordinátáira utal, ami a csapat központja lett tevékenységeik során. Hét taggal debütáltak: kezdetben Taeil, Taeyong, Yuta, Jaehyun, WinWin, Mark és Haechan alkották a formáció legénységét. Július 7-én került sor első nyilvános fellépésükre az M Countdown színpadán: első szerzeményeiket, a "Fire Truck"-ot és a "Once Again"-t adták elő. Debütáló középlemezük digitális formában látott napvilágot július 10-én, "NCT #127" címen, fizikai formátumban pedig július 11-én foghatták először kezükbe a rajongók. Július 29-én újabb single látott napvilágot: a Coca Colával együttműködésben született meg a "Taste The Feeling" című számuk. Mindeközben lankadatlan lendülettel promotálták a "Fire Truck"-ot: olyan televíziós műsorokban léptek fel, mint például az Inkigayo, a Music Bank vagy a Show Champion.

Az NCT Dream debütálására sem kellett sokáig várni: augusztus 18-án őket is bemutatták a rajongóknak. Kezdetben ők is hét taggal indultak: Mark, Jaemin, Renjun, Jeno, Chenle, Jisung és Haechan alkották az alegységet. Debütáló számuk "Chewing Gum" címen jelent meg augusztus 24-én, következő nap pedig az M Countdown színpadán élő fellépéssel is megerősítették a piaci és zenei jelenlétüket.

December 6-án az NCT öt tagja, Yuta, Taeyong, Jaehyun, Mark és WinWin a W magazinnal együttműködésben kiadtak egy különleges performance videót a "Good Thing" című számhoz. A szerzemény végül az NCT 127 következő középlemezésre, a "Limitless"-re került fel. December 20-án új videoklipjük jelent meg, ezúttal a "Switch" című számukhoz. Érdekesség, hogy ezt a szerzeményt eredetileg az NCT 127 debütáló középlemezére szánták, és együttműködött rajta az SM Entertainment másik, gyakornokokból álló csapata, az SR15B is.

2017: NCT 127 ÉS NCT DREAM PROMÓCIÓS IDŐSZAK.

2016. december 27-én a kiadó bejelentette, hogy az NCT 127 két új taggal bővülve visszatérést tervez: a srácokhoz csatlakozott az eddig NCT U-ból ismert Doyoung, illetve egy teljesen új tag, Johnny személyében. Új középlemezükhöz 2017. január 5-én ízelítőként megjelentettek két videoklipet: mindkettő a "Limitless" című számhoz készült. Az azonos című középlemez egy nappal később, január 6-án jelent meg digitális, január 9-én pedig fizikai formában is. A korong első helyen debütált a Billboard World Albums Chart-ján, a címadó dal pedig az év egyik legjobb k-pop dalaként került említésre a Dazed magazin hasábjain.

2017. február 1-én újabb bejelentéssel szolgált az SM Entertainment: az NCT Dream a debütálás óta első visszatérését tervezi, méghozzá egy már fizikai formátumban is beszerezhető single lemezzel. A single "The First" címen február 9-én jelent meg. Az ügynökség azonban szomorú hírrel is szolgált: közleményükben tudatták a rajongókkal, hogy Jaemin egészségügyi okokra hivatkozva nem fog részt venni a comeback promóciós munkálataiban. A csapat színpadi visszatérése sem váratott sokáig magára: az M Countdown színpadán léptek fel a "My First and Last" című számukkal, illetve a lemez B-side trackjével, ami a "Dunk Shot" címet kapta. Február 14-én szerezték meg első zenei műsorban aratott győzelmüket: a The Show című műsor 100. epizódjában vihették haza a trófeát. Ezzel ők lettek az első NCT alegység, akinek sikerült győzelmet aratnia egy zenei műsorban. Ezenkívül mégy egy óriási megtiszteltetés érte a srácokat ebben az évben: ők lettek a 2017 FIFA U-20 World Cup hivatalos nagykövetei. A projekthez készített számuk "Trigger The Fever" címen jelent meg, március 15-én.

Március 8-án megerősítették a hírt, hogy Jaehyun és Johnny (NCT 127) lesznek az SBS Power FM két dj-je az új műsorban, ami az "NCT Night Night" címet kapta. A műsort március 20-án kezdték sugározni. Kettejükön kívül Doyoung is tiszteletét tette dj-ként a műsorban, habár ő csak hetente egyszer, minden szombaton.

Június 14-én az NCT 127 új középlemezt adott ki "Cherry Bomb" címen. Első élő fellépésükre ismét az M Countdown műsorában került sor: a "Cherry Bomb" és a "0 Mile" című számaikat adták elő. Később az Idolator és a Billboard is az év egyik legjobb k-pop számaként hivatkozott a "Cherry Bomb"-ra.

Augusztus 17-én adta ki első középlemezét az NCT Dream, "We Young" címen. Azon kívül, hogy középlemezről van szó, másnak is örülhettek a rajongók: Jaemin felépült a sérüléséből, és ehhez a promócióhoz már ő is csatlakozott. Ezen kívül decemberben kiadtak első különleges karácsonyi singlejüket, "Joy" címen.

2018: ÚJ TAGOK (KUN, JUNGWOO & LUCAS), EGYÉB PROJEKTEK ÉS NCT 2018.

2018 januárjában Taeil, Doyoung és Jaehyun az NCT U képviseletében felénekelték a "Timeless" című számot az SM Station egyik projektjéhez.

Január közepe táján lehullt a lepel az ügynökség első, a teljes NCT-t megmozgató projektjéről: a vezetőség bemutattata az NCT 2018-at. A koncepció szerint az új egységet mind az akkor 18 tag képviselni fogja, és mindannyian kiveszik a részüket a felvételekből, valamint a promóciós időszakból is. Január 30-án a csapat hivatalos közösségi oldalain megjelent az "NCT 2018 Yearbook #01" című videó, amiben szerepet kapott az összes korábbi tag, illetve bemutatták a három újoncot is, akik ennél a projektnél kapcsolódtak be a csapatba: bennük Kun-t, Lucas-t és Jungwoo-t ismerhette meg a közönség. Szintén az NCT 2018 projekt keretein belül, februárban több online dokumentum videót is feltöltöttek a közösségi oldalaikra, amik az "NCTmentary" címet kapták.

Március 14-én jelent meg az NCT 2018 prezentálásában a csapat első studio albuma, "Empathy" címen. Az albumon hat single is helyet kapott, amik mind egy-egy alegységet képviseltek: "Boss", "Baby Don't Stop" és "Yestoday" (NCT U), Go (NCT Dream), "Touch" (NCT 127) és "Black On Black" (NCT 2018).

Május 5-én az NCT a Billboard Emerging Artists listájának élére került: ezzel ők lettek az első k-pop csapat, akik elérték ezt az eredményt, és akiknek ebben a megtiszteltetésben volt részük.

Szeptember 3-án jelent meg az NCT Dream második középlemeze, "We Go Up" címen: a kamerák ezúttal is az azonos című számhoz készült videokliphez forogtak. A lemezkiadással egyidőben az ügynökség bejelentette, hogy mivel Mark elérte a húsz/huszonegy éves korhatárt, a csapat koncepciója szerint "leérettségizik", mint az NCT Dream alegység tagja, és a promóciók végeztével elhagyja a formációt, hogy a többi NCT-beli munkájára koncentrálhasson.

Október 12-én jelent meg az NCT 127 első studio albuma, "Regular-Irregular" címre keresztelve. Videoklipet az azonos című "Regular"-hoz forgattak. Ehhez a visszatéréshez már csatlakozott Jungwoo is: ezzel az NCT 127 hivatalosan is 10 főre nőtt. A csapat az albummal kapcsolatos promóciót ezúttal az amerikai zenei piacra tervezte: számos amerikai műsorban, rádióadásban megjelentek.

November 23-án adták ki a "Regular-Irregular" újracsomagolt verzióját, "Regulate" címen. Címadó dalnak a "Simon Says" című szerzeményt választották. Ekkor már megerősítették, hogy WinWin nem vesz részt az előkészületekben, sem az album megjelenését követő promóciókban, mert a tervezett kínai alegység, a WayV tagjeként a debütálásukra készül.

Az NCT Dream december 28-án újabb karácsonyi különlegességgel lepte meg a rajongóit: az SM Station projekt keretein belül kiadták a "Candle Light" című számukat.

2019: DEBÜTÁL A WAYV, NCT 127 KONCERT TURNÉ, PROJEKTEK A TÖBBI ALEGYSÉGNEK.

2018. december 31-én az SM Entertainment bejelentette, hogy 2019-ben útnak indítja az NCT új, kínai piacra szánt alegységét, WayV (威神V) néven. A csapat főleg kínai promóciókban vesz részt, és hét taggal indult hódító útjának: Kun, WinWin, Ten és Lucas mellé három új tag is csatlakozott, YangYang, Xiaojun és Hendery személyében. A WayV a Label V, kínai központú ügynökség alá tartozik, ami az SM Entertainment-tel együttműködésben igazgatja az alegység zenei karrierjét. A srácok 2019. január 17-én debütáltak, az NCT 127 "Regular" című számának kínai verziójával. Debütáló digitális single albumuk "The Vision" címmel vált elérhetővé, és a "Regular"-on kívül helyet kapott rajta a "Come Back" (NCT 127) kínai változata, illetve a srácok egy saját dala, "Dream Launch" címen.

2019. január 26-án az NCT 127 "Neo City - The Origin" című turnéjuk keretein belül felkerekedett, és végig koncertezték Dél-Korea, Japán, Észak-Amerika és Európa több nagyvárosát is. A koncertsorozat közben még időt szakítottak egy új single kiadására is: "Wakey-Wakey" című szerzeményük március 18-án látott napvilágot. Ez a szám a később, április 17-én megjelent első japán studio albumukon kapott helyet, ami az "Awaken" címet kapta. Ezt követően sem tétlenkedtek sokáig: május 24-én kiadták negyedik középlemezüket, "We Are Superhuman" címen. Címadó dalnak a "Superhuman" című szerzeményt választották.

Május 9-én megjelent a WayV első középlemeze, "Take Off" címre keresztelve. Az azonos című vezető daluk hatalmas sikert aratott a rajongók körében, megalapozva a WayV azóta is felfelé ívelő népszerűségét.

Június 6-án az NCT Dream egy nyugati kollaborációval szolgált a fanoknak: az amerikai HRVY-val működtek együtt a "Don't Need Your Love" című közös szerzeményük erejéig. A dal az SM Station 3. évadában kapott helyet.

Július 26-án megjelent az NCT Dream harmadik középlemeze, "We BOOM" címen. A "Boom" című számukhoz készült videoklipben a srácok egy sokkal érettebb, felnőttesebb oldalukat mutatták meg.

Október 29-én ismét a WayV rukkolt elő újdonsággal: megjelent második középlemezük, ami a "Take Over the Moon" címet kapta. A címadó dalnak választott "Moonwalk"-hoz forgattak videoklipet, illetve később a szám angol változatát is kiadták.

December 13-án a Taeil, Doyoung, Jaehyun és Haechan képviselte NCT U is újdonsággal szolgált a rajongóknak: az SM Station X projekt keretein belül kiadták a "Coming Home" című számukat.

2020: NCT 127 PROJEKTEK, AZ NCT DREAM ÚJRASZERVEZÉSE, ÚJ TAGOK ÉS NCT 2020.

Január 27-én az NCT 127 egy kis meglepetéssel kedveskedett a rajongóknak, és kiadtak egy videoklipet a "Dreams Come True" című számukhoz, ami második studio albumukon, a március 6-án megjelenő "Neo Zone"-on kapott helyet. Címadó dalnak a "Kick It" című szerzeményt választották, ami elképesztő népszerűségre tett szert: megjelenése óta több hivatalos remixet is készítettek hozzá, neves művészekkel. Ennek az albumnak a promóciója volt zsinórban a harmadik, amiben WinWin a WayV-vel való munkálatai miatt nem vett részt. Ezen kívül azonban ez volt Jungwoo visszatérése is, aki eddig egészségügyi okokra hivatkozva hiátuson volt. Április 7-én azt is bejelentették, hogy kiadják a "Neo Zone" újracsomagolt változatát, "Neo Zone - The Final Round" címen. A megjelenésre május 19-én került sor, ekkor került nyilvánosságra a "Punch" című számhoz forgatott videoklip is.

Április 14-én az NCT Dream bejelentette, hogy kiadják negyedik középlemeüket "Reload" címen. A bejelentésen kívül azonban egyéb izgalmas, a csapat háza táján történt változásról is tájékoztatták a rajongókat: bejelentették, hogy ez az utolsó visszatérésük hat fős csapatként (Jaemin, Renjun, Jisung, Jeno, Chenle és Haechan), mert ezt követően eltörlik az NCT Dream 20 éves korhatárát (ekkor kell "leérettségizniük" a csapatból, és továbblépni másik alegységbe), és Mark hivatalosan is visszatér hetedik tagként.

2020 májusában három alegység is részt vett az SM Entertainment és a Nevr közös online koncertsorozatában, ami a "Beyond LIVE" címet kapta. A WayV, NCT Dream és NCT 127 alegységek fellépéseire május 3-án, május 10-én és május 17-én került sor.

Június 9-én megjelent a WayV első studio albuma, "Awaken The World" címen. Címadó dalnak a "Turn Back Time" című szerzeményt választották.

Szeptember 15-én bombaként robbant a hír, hogy az SM Entertainment új projektet tervez: az NCT 2020 elnevezésű projekt egyesíti az összes alegységet, illetve a 21 fős létszám 23-ra nő két új tag bemutatásával: a japán származású Shotaro és a dél-koreai Sungchan is csatlakozik hozzájuk. A projekt gyümölcsének nevezhető studio album a "Resonance Pt. 1" címet kapta, és október 12-én fog megjelenni.

2021: AZ NCT DREAM ELSŐ NAGYLEMEZE, BEMUTATKOZIK AZ NCT HOLLYWOOD ÉS NCT 2021

Január 13-án egy, a dél-koreai Star1 magazinnal készített interjú során Sungchan megszellőztette a hírt, hogy az év során a későbbiekben egy újabb NCT alegység tervez debütálni.

Február 17-én az NCT 127 kiadta második japán középlemezét, "Loveholic" címen.

A WayV március 10-én adta ki harmadik középlemezét, amit "Kick Back" címre kereszteltek - az azonos című címadó dalhoz forgatott videoklipet ugyanezen a napon töltötték fel a csapat YouTube csatornájára.

Május 6-án robbant a hír, miszerint az SM Entertainment szerződést kötött az amerikai MGM Worldwide Television Group nevű vállalattal - a két cég közösen fog fiatal tehetségeket toborozni az Amerikai Egyesült Államokból, hogy a folyamat végén debütáltassák az NCT új, amerikai alegységét, NCT Hollywood címen.

Május 10-én az NCT Dream kiadta első nagylemezét, "Hot Sauce" címen. A lemez különlegessége, hogy 2018 óta ez volt az első projekt, amiben mind a hét tag szerepelt. A korongra több, mint 1.7 millió eladási számban érkeztek előrendelések. Június 28-án kiadták stúdió albumuk újracsomagolt változatát, "Hello Future" címen.

Június 11-én lett nyilvános a hír, hogy Kun és Xiaojun lesznek a WayV első alegysége - projektjük a "Back to You" című minialbum 3 új dalt tartalmazott, és június 16-án jelent meg. Őket Ten és YangYang követte, "Low Low" című, angol nyelvű single lemezükkel.

Június 28-án az SM bejelentette az NCT az év második felére vonatkozó terveit: az NCT 127 harmadik nagylemezét és annak újracsomagolt változatát, az NCT U megújult felállással, valamint a teljes formáció NCT 2021 címen készült új projekttel visszatérni.

Az NCT 127 harmadik koreai nagylemezét szeptember 17-én adta ki, "Sticker" címen, ami 11 teljesen új számot tartalmazott.

NCT 127

VALÓSÁG SHOW-K
2016: NCT Life: in Paju
2017-2018: NCT 127 Road To Japan

 

JAEHYUN 

RÁDIÓ SHOW
2017-2019: NCT Night Night (SBS Radio; Johnny és Jaehyun)

TV MŰSOROK
2014: EXO 90:2014 (első három epizód)
2015: Show Champion (MC Doyoung-al)
2016: M! Count Down Special (MC Doyoung-al)
2017: Law Of The Jungle
2018: Happy Together (Ep. 562 Taeyong-al)

VIDEOKLIPEKBEN VALÓ MEGJELENÉSEI
2014: Luhan - The Last Game
2017: Baek A Yeon & Wendy - The Little Match Girl

JAEHYUN

DIGITÁLIS KISLEMEZEK
2017.11.24: Try Again (feat. D.Ear)


 NCT U

DIGITÁLIS KISLEMEZEK
2016.04.09: The 7th Sense
2016.04.10: Without You
2018.01.12: Timeless
2018.02.19: Boss

NCT 127

KOREAI

KÖZÉPLEMEZEK
2016.07.10: NCT #127
2017.01.06: Limitless
2017.06.14: Cherry Bomb
2019.05.24: We Are Superhuman

DIGITÁLIS KISLEMEZEK
2016.07.29: TASTE The Feeling
2019.02.22: NCT 127, Lay & Jason Derulo - Let's Shut Up & Dance
2019.07.19: Highway To Heaven (angol verzió)  

STÚDIÓ ALBUMOK
2018.10.12: Regular-Irregular
2020.03.06: NEO ZONE 

ÚJRACSOMAGOLT ALBUMOK
2018.11.27: NCT #127 Regulate
2020.05.19: NCT #127 Neo Zone: The Final Round  

 

JAPÁN

ALBUMOK
2019.04.17: Awaken

KÖZÉPLEMEZEK
2018.05.23: Chain

DIGITÁLIS KISLEMEZEK
2018.10.04: Touch

NCT 2018

ALBUMOK
2018.03.14: NCT 2018 Empathy


Utolsó frissítés: 2021.09.29. 22:10 Dalnim által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace