Starity

Kang Tae Hyun

Kang Tae Hyun Kang Tae Hyun nemzetisége 7239. 23rajongó 4vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 97%
 • stílus: 90%
 • szimpátia: 93%
 • Születési név
 • Kang Tae Hyun (강태현)
 • Becenév
 • Taehyun, Loveable, Rich Tae, Squirrel, English Boy
 • Születési idő
 • 2002. február 05.
 • Születési hely
 • Gangnam, Szöul, Dél-Korea
 • Foglalkozás
 • énekes, színész
 • Családi állapot
 • nőtlen
 • Magasság
 • 177 cm
 • Eredeti hajszín
 • fekete
 • Szemszín
 • barna
 • Csillagjegy
 • Vízöntő
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Hivatalos weblap
 • Twitter-oldal
 • Facebook-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Choi Soo Bin Huening Kai Choi Yeon Jun Choi Beom Gyu

Kang Tae Hyun életrajza

Születési név: Kang Tae Hyun (강태현)
Művésznév: Taehyun (태현)
Angol név: Terry
Születési idő: 2002. február 5.
Születési hely: Gangnam, Dél-Korea
Csillagjegy: Vízöntő
Magasság: 179 cm
Vércsoport: A
MBTI: ESTP
Család: apa, anya, nővér
Tanulmányok:

elemi iskola: Seoul Hakdong Elementary School
felső középiskola: Hanlim Multi Art School

 

ÉRDEKESSÉGEK

- Hobbijai az úszás és a futball.
- Reprezentatív állata a feketesapkás papagáj, virága a nárcisz.
- Nagyon szereti az édes dolgokat, főleg a karamellás frappuccinót.
- Egy olyan embernek gondolja magát, aki inkább a jelenben él és nem aggódik a jövő miatt.
- Nem szereti a mentás csokoládés fagylaltot és a csípős ételeket.
- Szereti a fényképészetet, a természet illatát és a karamellás popcornt.
- Jobban szereti a cidert, mint a kólát.
- Balkezes.
- Sokszor szokott nyitott szemmel aludni. Soobin egyszer megjegyezte, amikor Taehyun lefekvéshez készülődik, meg kell győződni róla, hogy tényleg alszik-e már.
- Tud beszélni angolul. Kisgyerekként angol nyelvű oktatóvideókat nézett.
- Szerinte ő egy érett, magabiztos fiú.
- Yeonjun szerint Taehyun szenvedélyes, és ő gondoskodik a divatról a csapatban.
- Három évig volt gyakornok.
- Beomgyuval egy iskolába jártak. Az iskola tanulói szerint egyikük sem említette korábban, hogy hamarosan debütálnak egy együttesben, ez csak az első előzetes képüknél derült ki.
- Óvodában a napocska jelű csoportban volt.
- Van egy Hobak (=tök) nevű macskája és egy Aengdu (=cseresznye) nevű albínó gabonasiklója.
- A tagokat "A legédesebb Big Hit tag"-ként, "A Big Hit leghelyesebb tagja"-ként, stb...-ként mentette el a telefonja névjegyzékébe.
- Taehyun és Beomgyu korán kelők.
- Ha lány lenne, a tagok közül magával randizna.
- Az új dormjukban Huening Kai-jal lakik egy szobában.
- Kedvenc filmjei az Eredet és a Schindler listája.
- Kedvenc színe a citromsárga.

 

Taehyun aláírása

 

  TXT (TOMORROW X TOGETHER)

Balról jobbra: Soobin, Yeonjun, Huening Kai, Beomgyu & Taehyun.

Csapat nevének jelentése: Te és én együtt, ugyanazokkal az álmokkal és célokkal.
Tagok száma: 5 (4 koreai és 1 amerikai)
Hivatalos debütálás: 2019. március 4.
Fanclubjuk neve: MOA
Fanclubjuk nevének jelentése: Egy angol mozaikszó, a "Moment of Alwaysness" (a mindenség pillanata) rövidítése.
Mottójuk: "ONE DREAM! Hello, we are Tomorrow X Together!"
Ügynökségük:

Dél-Korea: Big Hit Entertainment
USA: Republic Records

 

TAGOK

Soobin (vezető, vokalista)
Yeonjun (főrapper)
Beomgyu (vokalista, főtáncos)
Taehyun (vezérvokalista)
Huening Kai (maknae, fővokalista)

*maknae = a csapat legfiatalabb tagja*

 

DEBÜTÁLÁS ELŐTT

A BTS rajongókat már évek óta foglalkoztatta, hogy ugyan mikor fog a Big Hit Entertainmet egy másik csapatot is bemutatni. A várakozók örömére szolgált a Big Hit 2018 november 29-én, hiszen bejelentette, hogy hat év után 2019 elején tervez debütáltatni egy öt tagból álló fiúcsapatot. 2019 január 11-én bemutatásra került az első tag, aki nem más, mint a legidősebb tag, Yeonjun. Őt követte három nap múlva Soobin, mint a formáció vezetője, majd két nap elteltével Hueng Kai-t is megismerhettük, negyedik tagként Taehyun-t ismerhettük meg, végül ötödik, vagyis végső tagként Beomgyu-t mutatták be. A fotók alapján arra lehetett következtetni, hogy a fiúk egy cuki koncepcióval fognak előrukkolni, sejtésünk be is bizonyosodott.

2019: DEBÜTÁLÁS A "THE DREAM CHAPTER: STAR" NEVEZETŰ KÖZÉPLEMEZZEL, "THE DREAM CHAPTER: MAGIC" 

Február 7-én a Big Hit Entertainment beharangozta, hogy a TXT március 4-én fogja kiadni bemutatkozó lemezét "The Dream Chapter: STAR" névvel, valamint az Mnet Debut Celebration Show keretein belül fognak színpadra állni. Végezetül az ígért időpontban elérhetővé vált számunkra a mini album dalai, melyen összesen öt számra lelhetünk, köztük a "Crown" is, amely a vezető dalként van jelent. A "Crown" igen sikeresnek bizonyult, hiszen YouTube-on egy hét alatt elérte a 40 milliós kattintást.  A lemezen szereplő "Blue Orangeade"-hez keszítettek egy dalszöveges videót, valamint a rajongók kérésére a "Cat & Dog"-hoz forgattak egy egyszerű, de aranyos videoklipet, amit április 24-én tettek közzé. Nemsokkal a klip megjelenése után a Big Hit elárulta a TXT rajongók hivtalos nevét, mely a Young One, viszont nem biztos, hogy a legjobb választás ez volt, hiszen Tiffany is így nevezi rajongói táborát. Azóta viszont ezt a nevet már megváltoztatták MOA-ra.

A Big Hit Entertainment megerősítette, hogy a TXT ki fogja adni stúdió albumát "The Dream Chapter: Magic" címmel október 21-én. Október 2-án már előzetesen meg lehetett rendelni az albumot.
Végül a várt időpontban meg is jelent a lemez vezető dalának, a "Run Away" videoklipje. Az album összesen nyolc dalt foglal magába, köztük mindenféle stílussal találkozhatunk. 

2020: JAPÁN DEBÜTÁLÁS, "THE DREAM CHAPTER: ETERNITY" ÉS "MINISODE1: BLUE HOUR" 

2019 november 26-án a fiúk bejelentették, hogy 2020 január 15-én debütálni fognak Japánban. Bemutatkozó kislemezüknek a "Magic Hour" címet adták, amelyen összesen három dal található, köztük a már korábban koreaiul megjelent "Run Away", "Crown" és "Angel Or Devil". Az albumnak négy egyedi verziója van, a limitált kiadású A, B és C, valamint a "regular" vagyis normál verziójú.

Április 23-án a Big Hit Entertainment elárulta, hogy a TXT májusban készül visszatérni, április 28-án éjfélkor meg is jelent egy rövid előzetes, amelyről kiderült, hogy a várható szerzeményük címe "The Dream Chapter: ETERNITY", ami május 18-án jelenik meg. Számos koncepció fotó és videó közzététele után ki is adták a várt középlemezt, melynek vezető dalának a "Can't You See Me"-t választották. Szokásukhoz híven a lemezen szereplő két dal kivételével az összes számhoz forgattak zenés videót.

Június 24-én a csapat bejelentette, hogy auguszus 19-én kiadják második japán kislemezüket "Drama" címmel, mely az előzőhöz hasonlóan három dalt tartalmaz. A lemez előrendelései június 24-én már meg is kezdődtek, hat különböző változatban érhetőek el, A, B, C, normál és a Weverse exkluzív limitált kiadásban.

Éppen hogy a tagok befejezték japán promócióját be is jelentették, hogy októberben megjelenik harmadik középlemezük "Minisode1: Blue Hour" névvel. A szokásos előzetes videós és fotós procedúra után október 26-án kiadták mini albumukat, melyre vezető dalnak a "Blue Hour"-t választották ki.

2021: "STILL DREAMING", "THE CHAOS CHAPTER: FREEZE", "THE CHAOS CHAPTER: FIGHT OR ESCAPE" ÉS "CHAOTIC WONDERLAND"

Az együttes első japán stúdióalbumja, a "Still Dreaming" január 20-án jelent meg. Az albumon helyett kapott a "Force" című dal, ami a World Trigger című anime második évadának főcímdalaként szolgál.

Április 22-án felszínre került, hogy a banda május végén új koreai megjelenéssel tér vissza. A második stúdióalbumjuknak, a "The Chaos Chapter: FREEZE"-nek a kiadására május 31-én került sor, s a címadó dalában, a "0X1=LOVESONG (I Know I Love You)" című munkában Seori, dél-koreai szólóénekesnő hangja is felcsendül.

Augusztus 17-én jelent meg a csapat első újracsomagolt lemeze, a "The Chaos Chapter: FIGHT OR ESCAPE", amelyre az előző kiadványuk dalain kívül három újdonság is felkerült: a "LO$ER=LOVER", amelyhez videoklip is forgott, a "MOA Diary (Dubaddu Wari Wari)" illetve a "0X1=LOVESONG (I Know I Love You)" emocore változata. A "MOA Diary (Dubaddu Wari Wari)", mint a címéből is kiderül, egy rajongóknak szóló dal, melynek írásában a tagok is kivették a részüket.

A banda az első japán középlemezének, a "Chaotic Wonderland"-nek a megjelenését november 10-ére datálta. A korongon összesen négy dal foglal helyet: a "0X1=LOVESONG (I Know I Love You)" japán változata – amelyben a Yoasubi nevű japán duó énekese, Ikuta Lilas működött közre –, a "MOA Diary (Dubaddu Wari Wari)" japán változata, illetve az "Ito" és "Magic" című szerzemények. Az "Ito" a japán Greeeen nevezetű rockegyüttes által íródott, és a "Spiral Labyrinth – DNA Forensic Investigation" című dráma főcímdalaként fog szolgálni.

2022: WEBTOON MEGJELENÉS, "MINISODE 2: THURSDAY'S CHILD" ÉS ELSŐ VILÁGTURNÉ

Január 17-én a Wattpad nevű történetíró platformon megjelent egy, az együttesről szóló webtoon "The Star Seekers" elnevezéssel.

Május 9-én a fiúcsapat kiadta negyedik középlemezét "Minisode 2: Thursday's Child" néven, melyről a "Good Boy Gone Bad" című szerzeményhez forgattak videoklipet. A lemezen továbbá helyet kaptak az "Opening Sequence", "Trust Fund Baby", "Lonely Boy" és a "Thursday's Child Has Far to Go" című dalok. A lemez promóciója érdekében a csapat megkezdte első világturnéját "Act: Lovesick" néven, július 2-án.

Július 22-én a TXT diszkográfiája egy angol nyelvű kislemezzel bővült, mely a "Valley of Lies" címet kapta, melyben a puerto ricó-i rapper, Iann Dior is közreműködött. Július 30-án, mint első kpop együttes léptek fel a Lollapalooza fesztiválon.

Augusztus 31-én megjelent a "Good Boy Gone Bad" japán verziója a csapat ugyanazon című harmadik japán kislemezén, két másik dallal, amik a "Hitori no Yoru" és "Ring" címet kapták. Az utóbbi a "Heart Signal Japan" betétdala lett, ami a koreai "Heart Signal" című valóságshownak a szigetországbeli remake-je.

December 31-én a TXT fellépett Dick Clark újévi műsorában.

2023: "THE NAME CHAPTER: TEMPTATION" ÉS MÁSODIK VILÁGTURNÉ

A csapat január 27-én kiadta ötödik minialbumát "The Name Chapter: TEMPTATION" címmel, melynek címadó dalául a "Sugar Rush Ride" című szerzeményt választották. A korongon ezen kívül további négy dal kapott helyet, amely közül a "Happy Fools"-ban Coi Leray is közreműködött. Január 16-án bejelentésre került, hogy "ACT: SWEET MIRAGE" címmel a csapat újabb világturnéja kezdődik március 25-én.

Február 22-én a csapat kiadta a "Goodbye now" című dalt, ami a "Love Revolution" című webtoon betétdalaként szolgál.

 

DÍJAK, ELISMERÉSEK

Zenei műsoros első helyezések

Dal címe Győzelmek száma
Crown 3
Run Away 1
Can't You See Me? 2
Blue Hour 1
0X1=LOVESONG (I Know I Love You) 4
LO$ER=LOVER 2
Good Boy Gone Bad 1
Sugar Rush Ride 4

Díjak

Év Díjátadó Díj Jelölt munka
2019.  Asia Artist Awards  "Év újonca"  
2019. The Fact Music Awards "Következő vezetői díj"  
2019. Gaon Chart Music Awards  "Év új előadója – album"  
2019. Genie Music Awards "Új férfi előadó"  
2019. Melon Music Awards "Év új férfi előadója"  
2019. Mnet Asian Music Awards "Nemzetközi rajongók választása Top 10"  
2019. Mnet Asian Music Awards "Legjobb új férfi előadó"  
2019. Soribada Best K-Music Awards "Év új előadója"  
2019. BreakTudo Awards "Legjobb nemzetközi debütáló videoklip" "Crown"
2019. Brand of the Year Awards "Év új férfi előadója"  
2019. VLIVE Awards "Nemzetközi újonc Top 5"  
2020. The Fact Music Awards "Legjobb előadó"  
2020. Golden Disk Awards "Év újonca"  
2020. Mnet Asian Music Awards "Kedvenc tánc fellépés – férfi"   
2020. Mnet Asian Music Awards "Nemzetközi rajongók választása Top 10"  
2020. Seoul Music Awards "Új előadói díj"  
2020. Soribada Best K-Music Awards "Új koreai előadói díj"  
2020. Radio Disney "A nyár dala" "Can't You See Me?"
2021. Golden Disk Awards "Album Bonsang" "The Dream Chapter: ETERNITY"
2021. Seoul Music Awards "Bonsang"  
2021. Melon Music Awards "Év videóklipje"  
2021. Mnet Asian Music Awards "Nemzetközi rajongók választása Top 10"  
2021. The Fact Music Awards "Bonsang"  
2021. Brand of the Year Awards "Feltörekvő férfi előadó"  
2022. BandLab NME Awards "Év hőse"  

*bonsang = main prize = fődíj (több előadó is elnyerheti egyszerre) 

 

KÖZÖSSÉGI OLDALAK

Instagram: @txt_bighit
Twitter (hivatalos): TXT_bighit
Twitter (személyes): @TXT_members
Twitter (Japán): @TXT_bighit_jp
YouTube: TOMORROW X TOGETHER OFFICIAL
VLIVE: TOMORROW X TOGETHER
Hivatalos Fan Community: TXT
Weboldal: txt.ibighit.com
Facebook: TXT

Írta és kiegészítette: sunmi., heecasso
Az adatlapot 2021-től szerkeszti: heecasso.

KOREAI

VIDEOKLIPEK
2019. 03. 04: Crown
2019. 04. 24: Cat & Dog
2019. 06. 05: Nap of a Star
2019. 07. 12: Our Summer
2019. 10. 21: Run Away
2019. 11. 17: Magic Island
2019. 11. 28: Angel or Devil 
2020. 05. 18: Can't You See Me?
2020. 06. 03: Puma
2020. 06. 28: Eternally 
2020. 10. 26: Blue Hour
2020. 11. 12: We Lost The Summer
2021. 02. 14: Way Home 
2021. 05. 31: 0X1=LOVESONG (I Know I Love You)
2021. 06. 11: Magic
2021. 08. 17: LO$ER=LOVER
2021. 09. 10: 0X1=LOVESONG (I Know I Love You) feat. Mod Sun
2021. 10. 27: Frost
2022. 05. 09: Good Boy Gone Bad
2023. 01. 27: Sugar Rush Ride

VALÓSÁGSHOW MŰSOROK
2019: ONE DREAM.TXT
2021: TO DO X TOMORROW X TOGETHER
2021: Playground

RÁDIÓMŰSOROK
2019: Tomorrow X Together Show, Naver Now
2021: Listen

JAPÁN

VIDEOKLIPEK
2020. 01. 14: Run Away (Japán verzió)
2020. 08. 19: Drama (Japán verzió)
2021. 01. 19: Blue Hour (Japán verzió)
2021. 11. 09: 0X1=LOVESONG (I Know I Love You) feat. Ikuta Lilas (Japán verzió)
2022. 08. 30: Good Boy Gone Bad (Japán verzió)

ANGOL

VIDEOKLIPEK
2019. 05. 03: Cat & Dog (Angol verzió)

KOREAI

ALBUMOK
2019. 10. 21: The Dream Chapter: MAGIC
2021. 05. 31: The Chaos Chapter: FREEZE
2021. 08. 17: The Chaos Chapter: FIGHT OR ESCAPE

KÖZÉPLEMEZEK
2019. 03. 04: The Dream Chapter: STAR
2020. 05. 18: The Dream Chapter: ETERNITY
2020. 10. 26: Minisode1: Blue Hour
2022. 05. 09: Minisode2: Thursday's Child
2023. 01. 27: The Name Chapter: TEMPTATION

DIGITÁLIS KISLEMEZEK
2019. 05. 23: Our Summer (Akusztikus verzió)
2021. 06. 25: 0X1=LOVESONG (I Know I Love You) feat. pH-1, Woodie Gochild, Seori
2021. 09. 10: 0X1=LOVESONG (I Know I Love You) feat. Mod Sun

BETÉTDALOK
2020. 11. 24: Your Light (Live On OST)
2021. 05. 24: Love Sight (Doom at Your Service OST)
2022. 09. 19: Free Falling (The Star Seekers OST) 
2023. 02. 22: Goodbye now (Love Revolution OST)

ANGOL

DIGITÁLIS KISLEMEZEK
2019. 05. 03: Cat & Dog (Angol verzió)
2022. 07. 22: Valley of Lies

JAPÁN

KISLEMEZEK
2020. 01. 15: Magic Hour
2020. 08. 19: Drama
2022. 08. 31: Good Boy Gone Bad

ALBUMOK
2021. 01. 20: Still Dreaming

KÖZÉPLEMEZEK
2021. 11. 10: Chaotic Wonderland

BETÉTDALOK
2020. 08. 19: Everlasting Shine (Black Cover OST)
2021. 01. 09: Force (World Trigger OST)
2022. 08. 31: Ring (Heart Signal OST)

Utolsó frissítés: 2023.03.27. 18:06 heecasso által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace