Starity

Kari Matchett

Kari Matchett Kari Matchett nemzetisége 8478. 55rajongó 0vélemény
 • Születési név
 • Kari Matchett
 • Becenév
 • Kar
 • Születési idő
 • 1970. március 25.
 • Születési hely
 • Spalding, Saskatchewan, Canada
 • Foglalkozás
 • színésznõ
 • Családi állapot
 • elvált, 1 gyermek
 • Magasság
 • 168 cm
 • Eredeti hajszín
 • szõke
 • Szemszín
 • kék
 • Csillagjegy
 • Kos
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Twitter-oldal
 • Facebook-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Piper Perabo Lisa Sheridan Oded Fehr Anne Dudek Christopher Gorham Aidan Quinn Peter Gallagher Gage Golightly MacKenzie Porter

Kari Matchett életrajza

Kari Matchett 1970 március 25-én született Spaldingben, Saskachewan tartományban, Kanadában. A Lethbridge Collegiate Insitute iskolába járt Alberta tartományban, majd ezután a National Theatre Iskolában folytatta tanulmányait Montréalban, illetve a Moscow Theatre Iskolában. Matchett sok időt töltött el iskolai fellépésekkel, s ezen kívül három évet szerepelt folyamatosan az ontarioi Stratford Shakespeare fesztiválon is.

Karrierje

Film szereplései
1996-ban kapta meg élete első szerepét a The Rez című filmben, ahol Tanya Nanibush Beakhert alakította. Még ugyanebben az évben szerepet kapott a Undue Influence című amerikai filmben, ahol Marcie Reed szerepét kapta meg.

1997-ben szerepet kapott a What Happened to Bobby Earl? neveztű filmben, ahol Nicki Corlis-t alakította. Még ugyanebben az évben szerepet kapott A zsaru családja 2. - A hitszegők című filmben, ahol Marina-ként tűnt fel.

1998-ban szerepelt a Papertrailben, ahol Alison Enola szerepében tűnt fel. Még ugyanebben az évben szerepet kapott A Marriage of Convenience-ban, ahol Elizabeth-ként tűnt fel. A következő évben csak egy filmben kapott szerepet, a Rembrandt - Apák és fiúk című kanadai-cseh családi filmben, ahol Tom McCamus mellett alakított.

2000-ben szerepet kapott a Boldogság telefonhívásra című kanadai romantikus vígjátékban, ahol Saraht alakította. Romantikus komédia egy Ben Riddick nevű újságíróról, akinek legújabb megbízása révén boldogtalan házassága nehézségeivel kell szembe néznie. A férfinek a telefonos társkereső szolgáltatásokról kell cikket írnia, melynek során feleségével, Sarah-val folytatott kapcsolatának újraértékelésére kényszerül. Még ugyanebben az évben szerepet kapott a Task Force: Caviar című filmben, ahol Linda-ként tűnt fel.

2001-ben feltűnt a A Colder Kind of Death című kanadai filmben, ahol Maureen Gault alakította. Még ugyanebben az évben megkapta Candace szerepét az Angyali szemekben, ahol Jennifer Lopez mellett alakított.

2002-ben szerepet kapott a Men with Brooms amerikai vígjátékban, ahol Linda Bucyk-t alakította. Donald Foley utolsó kívánsága, hogy az általa vezetett curlingcsapat megnyerje a bajnokságot és övék legyen az Aranyseprű. Igen ám, de eltelt már 10 év, mióta nem játszottak a fiúk. A négy srácnak három hete van, hogy összekapják magukat, bár senki nem veszi őket komolyan. Edzőjüknek a különc öregurat, Chris apját kérik fel. A fiúk az esélytelenek nyugalmával indulnak a versenyen...A következő film, amiben szerepet kapott a Kocka 2. – Hiperkocka, ahol Kate Filmore szerepébe bújt. Nyolc idegen egy kocka alakú szobában találja magát. Hamarosan rájönnek, hogy csapdába kerültek - egy négydimenziós kocka, a Hiperkocka tartja őket fogva. Ahogy a foglyok megpróbálnak keresztüljutni a végeláthatatlan és egymásba kapcsolódó szobákon, halálos csapdákkal találják szembe magukat: az Időfogaskerék, a Borotvagömb és a Fény kockája állja útjukat. Az egyik fogoly azonban birtokában van a titoknak, mely kijuttathatja őket a csapdából. De csak egy valaki élheti túl a hiperkockát.Megkapta Allison szerepét az Örökifjakban is, ahol csak mellékszereplőként volt jelen. Szerepelt a 19 Months című filmben, ahol Page szerepét nyerte el. Még ugyanebben az évben szerepet kapott a Cyber című filmben, ahol Diane-ként tűnt fel.

2004-ben szerepet kapott az 5 nap az élet című amerikai drámában, ahol Claudia Whitney-t alakította. Amikor J. T. Neumeyer, a szeretetre méltó egyetemi tanár a saját halálának körülményeiről kap bizonyítékot, először azt hiszi, hogy az egyik diákja tréfálta meg. Később már a véletlen egybeesések is azt sugallják, hogy komolyan kell, hogy vegye a baljós és elkerülhetetlen jóslatot. J. T.-nek mindössze öt napja van arra, hogy megválaszolja a kérdést, ami napok óta álmatlan éjszakákat okoz neki. Vajon ki és miért akarja megölni? Még ugyanebben az évben szerepet kapott A Very Married Christmas című filmben, ahol Donna-ként tűnt fel. Csak egy hosszú házasság után jön rá az ember, mi is az igaz szerelem. Vidám karácsonyi történet egy férfiról, akinek hirtelen megváltozik addig unalmas élete, amikor rájön, felesége megcsalja, ezért el akar válni. Amikor találkozik Durning-gal, végre megérzi, milyen is egy valódi karácsonyi csoda.

2005-ben szerepet kapott a Plague City: SARS in Toronto című kanadai filmben, ahol Amy-t alakította. Egy kínai hentest megharap egy cibetmacska. A harapást követően kórházba kerül, köhögésével megfertőzi a körülötte dolgozókat. Egy Torontóban élő kínai asszony is elkapja a vírust és hazatérve megfertőzi családját, valamint a kórházi dolgozókat és a többi beteget. Néhány napon belül a járvány elszabadul, a SARS vírus gyorsan végez áldozataival. Az egészségügyi dolgozók emberfeletti küzdelmet vívnak, hogy megakadályozzák egy világjárvány kialakulását. Az Egészségügyi Világszervezet beutazási tilalmat rendel el, Toronto a nyugati világ páriájává válik.

2006-ban szerepet kapott a Goose on the Loose című filmben, ahol Donna Archer-t alakította, a Civic Duty-ban, ahol Marla Allen-t, illetve a Intimate Stranger című filmben, ahol Karen Reese-t alakította.

2009-ban szerepet kapott a The National Tree-ben, ahol Faith-ként tűnt fel. Rá egy évre feltűnt a Meteor Storm-ban, ahol Michelle-t alakította.

2012-ben szerepet kapott a The Riverbankban, ahol Kate Mason ként tűnt fel. Illetve még ebben az évben feltűnt a The Horses of McBride című filmben, ahol Avril Davidson-t alakította.

Sorozat szereplései
1996-ban szerepet kapott A vámpírzsaru című sorozatban, ahol Alyssa de Brabant alakította egy részen keresztül. Még ugyanebben az évben szerepet kapott az Aki bújt, aki nem című sorozatban, ahol Sheila Ramone alakította hat részen keresztül.

1997-ben szerepet kapott az Y-aktákban, ahol egy epizódban szerepelt. Még ugyanebben az évben feltűnt a Száguldó viperában, ahol Beatrice-t alakította.

1998-ban feltűnt a Rablóból pandúr című sorozatban, ahol Claire Hollandot alakította egy részen keresztül mellékszereplőként. Még ugyanebben az évben szerepet kapott  A bolygó neve – Föld című rövid minisorozatban, ahol Siobhan Beckettet és Rho'ha-t alakította felváltva hét részben. A következő sorozat, amiben szerepelt a Power Play volt, ahol Colleen Blessed-ként tűnt fel 26 epizódban.

2001-ben feltűnt A Nero Wolfe Mystery című sorozatban, ahol tizenhét részen keresztül személyesítette meg Lily Rowant. Ebben az évben kapott szerepet a Blue Murder kanadai rendőr filmsorozatban, ahol Elaine Bender nyomozót alakította.

2004-ben szerepet kapott a Wonderfallsban, mint Beth. A rá következő évben, 2005-ben mellékszerepeket vállalt az Oknyomozóban, ahol Corrina Mallett-et alakította, a Puppets Who Kill-ben, ahol Laura volt, a Wild Cardben, ahol pedig Gigi Germain-ként tűnt fel.

2005-ben leszerződtették a Rejtélyek városa című misztikus filmsorozatra, ahol Dr. Marial Underlayt alakította. Russell Varon a floridai Homestead kisváros parkőre. Két gyermeke Jesse (és Rose legtöbb idejüket anyjukkal, Dr. Mariel Underlayel töltik, aki orvosként dolgozik a helyi kórházban. Mariel már Tom Underlayel seriff felesége akinek előző házasságából szintén van egy lánya, Kira.Russel is újra házasodott, a helyi televízió riporternőjét, Larkin Groves vette el aki Russell harmadik gyermekét hordja a szíve alatt. Larkin bátyja, Dave egy rendes, bár kissé bohókás figura. Őrült összeesküvés-elméleteket gyárt, amik pl. a természeti katasztrófák számának megnövekedését azzal magyarázzák, hogy azokat mesterségesen hozzák létre, egy magasabb szintű összeesküvés elfedése céljából. A sorozat csak egy évadot élt meg, a sorozatot 2006-ban kaszálták

2007-ben szerepet kapott a 24 című amerikai sikersorozatban, ahol Lisa Millert alakította tíz epizódon keresztül. A következő sorozat, amiben szerepelt A színfalak mögött című sorozatban, ahol Mary Tate-t alakította öt részben. Még ugyanebben az évben szerepet kapott a Heartland című sorozatban, ahol Kate Armstrongot alakította. Vendégszereplő lett a Vészhelyzet sorozatban, ahol Dr. Skye Wexler orvosnőt alakította.

2008-ban ismét mellékszerepeket vállalt: Ki ez a lány? című sorozatban, ahol Dr. Wallace-t alakította, a The cleaner - A független, ahol Shelly Mullins volt, illetve a Gyilkos elmék, ahol pedig Amy Bridges-ként tűnt fel. Ebben az évben kapott szerepet az Ütközések című sorozatban, ahol Jules-ként tűnt fel hat részen keresztül.

2010-ben szerepet kapott a Miami Trauma című sorozatban, ahol Dr. Helena Sable-t alakította két részben. Még ebben az évben szerepet kapott a USA által készített amerikai kémsorozatban, a Kettős ügynökben, ahol Joan Campbell-t alakítja. Joan, a DPD feje, Annie Walker felettese, illetve Arthur Campbell, a CIA főnökének a felesége. A sorozat immáron negyedik évadnál jár, amely majd 2013 nyarán fog vetítésre kerülni.

2012-ben szerepet kapott a Saving Hope-ban, ahol Dr. Kendra Watt-ot alakította.

2013-ban szerepet kapott egy rész erejéig a Sherlock and Watson címá soorozatban, ahol Kathrynt alakította.

Magánélete
Kari a film forgatáson ismerkedett meg a rendezői székben ülő T.W. Peacocke-kal, akivel később össze is házasodott. Ismeretlen okok miatt azonban a pár nem sokkal később jelentette be, hogy különválnak.43 évesen született meg első gyermeke Jude Lyon Matchett 2013. júniusában, a kisfiú apja a nő ex-barátja.
 

Írta: AmyVie

SOROZATOK  
Kettős ügynök (2010-2014) - Joan Campbell (69 epizódban szerepelt)
Sherlock és Watson (2013) - Kathryn Drummond (egy részben szerepelt)
Saving Hope (2012) - Dr. Kendra Watt (egy részben szerepelt)
Lépéselőnyben (2009-2012) - Maggie Collins (négy epizódban szerepelt)
Miami Trauma (2010) - Dr. Helena Sable (két részben szerepelt)
Ütközések (2008-2009) - Jules(hat részben szerepelt)
Világvándor (2009) - Renee Adams (egy részben szerepelt)
Elit egység (2009) - Delia Semple (egy részben szerepelt)
Gyilkos elmék (2008) - Amy Bridges (egy részben szerepelt)
The cleaner - A független (2008)  - Shelly Mullins (egy részben szerepelt)
Ki ez a lány? (2008) - Dr. Wallace (egy részben szerepelt)
Vészhelyzet (2007-2008) - Dr. Skye Wexler (öt részben szerepelt)
Heartland (2007) - Kate Armstrong (9 epizódban szerepelt)
A színfalak mögött (2007) - Mary Tate (öt részben szerepelt)
24 (2007) - Lisa Miller  (10 részben szerepelt)
Shark - Törvényszéki ragadozó (2006) - Monica Tanner (egy részben szerepelt)
Rejtélyek városa (2005-2006) - Dr. Mariel Underlay (22 részben szerepelt)
Wild Card (2005) - Gigi Germain (egy epizódban szerepelt)
Puppets Who Kill (2005) - Laura (egy epizódban szerepelt)
Oknyomozók (2005) - Corrina Mallett  (egy epizódban szerepelt)
Wonderfalls (2004)  - Beth (három epizódban szerepelt)
Blue Murder (2001-2004) - Det. Elaine Bender / Carol Clark / Christina Kondeatis (14 részben szerepelt)
A Nero Wolfe Mystery (2001-2002)  - Lily Rowan / Carla Lovchen / Celia Grantham (17 részben szerepelt)
All Souls (2001) - Dr. Stefani Volette (egy epizódban szerepelt)
Power Play (1998-2000)  - Colleen Blessed (26 epizódban szerepelt)
A bolygó neve - Föld (1998) - Siobhan Beckett / Rho'ha (hét részben szerepelt)
Poltergeist: The Legacy (1998) - Caroline Crane (egy részben szerepelt)
Rablóból pandúr (1998) - Claire Holland (egy epizódban szerepelt)
Száguldó vipera (1997) - Beatrice
Y-akták (1997) - Mary O'Brien (egy epizódban szerepelt)
Aki bújt, aki nem (1996-1997) - Sheila Ramone (hat epizódban szerepelt)
A vámpírzsaru (1996) - Alyssa de Brabant (egy részben szerepelt)

FILMEK
The Horses of McBride (2012) - Avril Davidson
The Riverbank (2012) - Kate Mason 
Meteor Storm (2010) - Michelle
The National Tree (2009) - Faith
Intimate Stranger (2006) - Karen Reese
Civic Duty (2006) - Marla Allen
Goose on the Loose (2006) - Donna Archer
Plague City: SARS in Toronto (2005) - Amy
A Very Married Christmas (2004) - Donna
5 nap az élet (2004)  - Claudia Whitney
Betrayed (2003)- Judy Bryce
Cypher (2002) - Diane
19 Months (2002) - Page
Örökifjak (2002)  - Allison
Kocka 2. - Hiperkocka (2002) - Kate Filmore
Men with Brooms (2002) - Linda Bucyk
Angyali szemek (2001) - Candace
A Colder Kind of Death (2001) - Maureen Gault
Task Force: Caviar (2000) - Linda
Apartment Hunting (2000) - Sarah
Rembrandt - Apák és fiúk (1999) - Saskia van Rijn
A Marriage of Convenience (1998) - Elizabeth
Papertrail (1998) - Alison Enola
A zsaru családja 2. - A hitszegők (1997) - Marina
What Happened to Bobby Earl? (1997) - Nicki Corlis
Undue Influence (1996) - Marcie Reed
The Rez (1996) - Tanya Nanibush Beakhert

Utolsó frissítés: 2014.12.23. 13:01 Elekes_Emese által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace