Starity

Kim Dong Hyuk "DK"

Kim Dong Hyuk Kim Dong Hyuk nemzetisége 4401. 97rajongó 2vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 100%
 • stílus: 100%
 • szimpátia: 100%
 • Születési név
 • Kim Dong Hyuk (김동혁)
 • Becenév
 • Dong Dong, CFW, Dong-To-Pi
 • Születési idő
 • 1997. január 03.
 • Születési hely
 • Szöul, Dél-Korea
 • Foglalkozás
 • Énekes
 • Magasság
 • 173 cm
 • Eredeti hajszín
 • Fekete
 • Szemszín
 • Sötétbarna
 • Csillagjegy
 • Bak
 • Linkek
 • Hivatalos weblap
 • Twitter-oldal
 • Facebook-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Kim Han Bin Kim Ji Won (II) Kim Jin Hwan Koo Jun Hoe Jung Chan Woo Song Yun Hyeong

Kim Dong Hyuk életrajzaALAPADATOK

Születési neve: Kim Dong Hyuk (김동혁).
Művészneve: DK.
Becenevei: Dong Dong, CFW, Dong-To-Pi.
Születési ideje: 1997. január 03.
Születési helye: Szöul, Dél-Korea.
Csillagjegye: Kos.
Magassága: 173cm
Testtömege: 62 kg.
Vércsoportja: 0.
Ügynökség: YG Entertainment.
Hivatalos Instagram profilja: @_dong_ii
Hivatalos Twitter profilja: @D_dong_ii

ÉLETE ÉS SZEMÉLYES KARRIERJE

Kim Dong Hyuk, művésznevén DK 1997. januárjának 3. napján látta meg a napvilágot Dél-Korea fővárosában, Szöulban. Édesanyjával, édesapjával és húgával együtt nőtt fel, azonban mindössze 8 éves volt, amikor el kellett szenvednie az egyik legnagyobb traumát, amit egy kisfiú elszenvedhet: elvesztette az édesapját. 

Igazi győztes típus: mielőtt a YG Entertainment gyakornokai közé csatlakozott volna 2012 novemberében, márciusban egy verseny keretein belül felvételt nyert a JYP Entertainmenthez is, illetve a Def Music & Dance Academy oszlopos tagja is volt, mindössze 16 évesen. 

Donghyuk híres az aritmetikus tudásáról, valamint a pontos és gyors kérdésanalizáló képességéről is. Iskolás korában mindig nagyon komolyan vette a tanulmányait, mindig magas elvárásokat állított maga elé. Ezen kívül meghatározó vezéregyéniség is volt: OSIS managerként tevékenykedett, később része lett az iskolai szervezőbizottságnak, illetve diáktanács elnökként is kipróbálta magát.

Kitartó és maximalista személyiség: ezen tulajdonságai hozzásegítették, hogy mostanra profi szinten dobol, gitározik és zongorázik, illetve egyes források szerint néhány tradicionális koreai hangszer használatát is elsajátította mát. Tánctudásával fontos alapköve a banda fellépéseinek is: B.I, a csapat vezetője (mára ex tag) minden alkalommal Donghyukra támaszkodik, ha egy pillanatra elfelejti a koreográfiát, vagy kiesik a ritmusból.

Személyiségét illetően a csapattagok és a rajongók is egy rendkívül érzékeny, figyelmes és törődő személyiséget ismerhettek meg benne, aki ezen finom tulajdonságai mellett rendkívül határozott és elkötelezett is: céljai mellett mindig maximálisan kitart, és a célja felé vezető útján sosem néz hátra.

ÉRDEKESSÉGEK

- mivel nagyon intelligens, és mindig nagyon komolyan vette a tanulmányait, a többiek soha nem értették, miért akart énekes lenni.
- 8 évesen vesztette el édesapját.
- van egy húga.
- gyerekkorában élt egy darabig az Egyesült Államokban.
- 2012. márciusában megnyerte a JYP Trainee Search eseményét, ezt követően ez év novemberében került a YG gyakornokai közé.
- a WIN ideje alatt a B csapat tagja volt.
- a többiek szerint igazi divat-megszállott.
- Bobby állítása szerint veszélyes.
- a tagoktól kapta a CFW becenevet, ami annyit tesz, Crazy For Wine (azaz: bolondul a borért).
- a Dong-To-Pi becenevet a rajongóitól kapta (jelentése: Donghyuk megint duzzog), mert a fanmeetingek alkalmával gyakran durcássá válik, amikor a rajongókkal beszél.
- nagyon magabiztos a testi adottságait illetően, kedvenc testrésze magán a combjai.
- a YG főigazgatójának lánya, Jang Yu Jin nagy rajongója.
- nem akart saját szobát, mert könnyen elmagányosodik, és azt nehezen viseli.
- Bobby-val van a legközvetlenebb és legközelibb viszonya.
- írt egy levelet Hanbinnak, amiben mindent megköszönt neki, amit vezetőként és csapattagként, barátként érte tett.
- női ideálja: egy olyan, 158 centi magas lány, akinek aranyos kisugárzása van és sokat aegyozik.

(iKON; 아이콘)
(2015. óta aktív)


  tagok balról jobra: Song, Chan, DK, Jay, Bobby, Ju-ne. (2020) 

ALAPADATOK

Ügynökségek:
- Dél-Korea: YG Entertainment.
- Japán: Avex INC.
Debütálás:
- Dél-Korea: 2015. szeptember 15.
- Japán: 2016. január 16.
Hivatalos rajongói klubjuk neve: iKONIC.
A csapat hivatalos színe(i): narancssárga-piros.
A csapat mottója: "Get ready? Show time!"

TAGOK
Jelenlegi tagok:
- Kim Jin Hwan "Jay": fővokalista és vezértáncos.
- Song Yung Hyeong "Song": vezérvokalista és visual.
- Kim Ji Won "Bobby": fő rapper, vokál, a csapat arca.
- Kim Dong Hyuk "DK": fő táncos, vokál.
- Koo Jun Hoe "Ju-ne": fővokál, vezértáncos.
- Jung Chan Woo "Chan": maknae, vokál.
Volt tag(ok):
- Kim Han Bin "B.I": leader, vezér rapper, vezér táncos, vokál és center.  


A CSAPAT TÖRTÉNETE, A KEZDETEKTŐL NAPJAINKIG

2009 – 2014: DEBÜTÁLÁS ELŐTT

Az együttes debütálása előtt, 2009-ben B.I szerepelt MC Mong „Indian Boy” című dalában. Részt vett MC Mong 2009-es Dream Concertjén és Yoo Hee-yeol's Sketchbook című zenei talk showban is láthattuk.
Jinhwan 2011. január 3-án, Bobby pedig egy héttel később rá csatlakozott a YG Entertainmenthez, mint gyakornok. Három évig képezték őket, amíg a Team B-be nem kerültek. 2012. április 18-án Junhoe és Yunhyeong is csatlakozott a Team B-be, majd Donghyuk követte őket utolsó tagként 2012. november 5-én.

2013-ban a hat tagú Team B (melynek végül tagjai: B.I, Bobby, Jinhwan, Junhoe, Donghyuk és Yunhyeong) részt vett az Mnet által közvetített túlélő műsorban, a WIN: Who Is Next-ben. A műsorban a Team A és a Team B tagjai versenyeztek egymás ellen azért, hogy végül melyikük debütálhasson WINNER néven. A műsor programja három fordulóból állt, ahol az előadásokat és a nyilvános szavazást vették figyelembe. A Team B végül veszített és a Team A debütálhatott. A programok során a Team B tagok kiadtak két kislemezt melyek a ’Just Another Boy’ és a ’Climax’ nevet kapták.

2014-ben Bobby és B.I részt vett a Show The Money rap verseny tévéműsor harmadik évadában és a Mix & Match túlélő showban is. B.I kiesett úgy, hogy benne volt a legjobb nyolcban, míg Bobby lett a szezon bajnoka. A műsor alatt mindketten adtak ki önálló dalokat amelyek hazai sikereket aratott.
Április 12-13-án a Team B elmehetett egy Japán Turnéra Oszakába ahol a Kyocera Dome stadionban léptek fel.

Júniusban a Team B megjelent a Mix & Match túlélő műsorában. A program lényege az volt, hogy meghatározza a végső felállást az iKON nevű csapatba. Jinhwan, Bobby és B.I már biztos tagja volt, végül a Team B többi tagja, illetve Chanwoo is tagja lett az iKON-nak. A végső felállás döntését követően szeptemberben több mint 40.000 japán és 50.000 kínai rajongó ment el a rajongói találkozójukra.

2014. december 15-én az iKON előzenekara volt a BIGBANG japán turnéján.

2015: DEBÜTÁLÁS & WELCOME BACK

Többszöri elhalasztást követően a YG Entertainment végül kihirdette a hivatalos honlapján az iKON hivatalos debütálását, melyet 2015. szeptember 15-re tűztek ki. Kiderült,hogy a csapat debütáló albuma, a ’Welcome Back’ két részből áll. A második részt október 1-én adták ki, majd az egész albumot pedig november 2-án. B.I és Bobby részt vett az albumon lévő dalok szövegeinek írásában, illetve Junhoe a „Rhythm Ta”-ban. A csapat első hivatalos élő megjelenésére szeptember 26-án került sor a MBC Music Core-on. Szeptember 30-án már a YouTube-ra is felkerült a „Rhythm Ta” és az „Airplane” videoklipje. Első koncertjük október 3-án volt a Seoul Olympic Gymnastics arénában. Több mint 13.000 jegy fogyott el, illetve a Naver V appon keresztül is nézhették a rajongók. Október végén bezsebelték az első díjukat; a MelOn All-Kill népszerűségi díjat. November 16-án két digitális kislemez és videoklip jelent meg, ’Apology’ és az ’Anthem’ néven. Az utóbbi B.I és Bobby duója. December 24-én újabb három kislemezt adtak ki, melyeknek neve ’Dumb & Dumber’, ’What's Wrong?’ és ’I Miss You So Bad’ volt.

2016: JAPÁN DEBÜTÁLÁS, ELSŐ TURNÉ & MOBB

Január 16-án az együttes hivatalosan is debütált Japánban ’Welcome Back’ albumuk japán verziójával. Az eladást megkezdését követő héten az album közel 70.000 példányszámban kelt el.
Március 17-én a YG meghirdette az iKON első ázsiai turnéját, melynek hét állomása lesz; Tajvan, Kína, Hong Kong, Thaiföld, Szingapúr, Malajzia és Indonézia. Május végén a csapat kiadott egy digitális kislemezt, a ’#WYD’-t. Július 1-én az ügynökség bejelentette, hogy japán turnéra indul az együttes. Öt városba látogattak el és 14 koncertet tartottak a turné alatt, többek között Tokióban nagy népszerűségnek örvendhettek, hiszen nagy igényt tartottak a jegyekre. Augusztus 10-én a csapat kiadta az első eredeti japán kislemezét, a ’DUMB&DUMBER’-t. A kislemezt szeptember 28-án kiadták CD+DVD és CD változatban is. Augusztus 29-én a YG hivatalosan is bemutatta az első teasert Bobby egyéni debütálásáról. Debütáló dala a „Holup!”, amely szeptember 7-én jelent meg. Szeptember 5-én a YG kiadta a Bobby és Mino (WINNER) által alakult duó dalát, a „Hit Me”-t. A duó neve MOBB. Egy napra rá a második daluk is megjelent „Full House” néven. A két videóklip szeptember 9-én jelent meg pontban éjfélkor.

2017 – 2018: ÚJABB TURNÉ, NEW KIDS & RETURN

2017 február 11-én az együttes ismét japán turnéra indult, amelyet többek között a Kyocera és a Seibu Prince stadionban tartottak meg több, mint 90.000 nézőközönséggel. Június 18-án huszonkét koncertet tartottak nyolc különböző japán városban, amelyekre közel 300.000 fő vásárolt jegyeket.
Május 16-án a YG Entertainment felfedett egy képet a csapat visszatérésére utalva, amely május 22-re volt megtervezve. 17-én megtudtuk, hogy az új albumuk neve a ’New Kids: Begin’ nevet kapta, ami arra utal, hogy az iKON új stílussal, koncepcióval fog előállni. Másnap közölték az album vezető dalát, a „Bling Bling”-et. A dal írásába segédkezett Bobby és B.I, valamint a cég újonc gyakornoka, Millenium is. Aznap egy újabb képet posztoltak, amin szerepelt az album második vezető dala, melynek címe „B-DAY”. 21-én a YG Entertainment közzé tette a tagok új művészneveit; Bobby és B.I neve maradt, ám Junhoe a Ju-ne elnevezést kapta, illetve Jinhwan pedig a Jay-t. Chanwoo egyszerűen csak maradt Chan, Donghyuk neve DK lett végül Yunhyeong-e pedig vezetékneve a Song. Az ígért időpontban, május 22-én megjelent 7 inaktív hónap után a formáció kislemeze. Augusztus 16-án megjelent a „B-DAY” és a „Bling Bling” daluk japán változata is, valamint két új dal, a „Perfect” és a „Worldwide”.

2018. január 6-án bejelentették visszatérésüket, 13-án már a címadó dal nevét is megtudhattuk, mely a „Love Scenario” lett. Emellett arról is értesítették rajongóikat, hogy a lemezük január 25-én jelenik meg. A „Love Scenario” dalukat B.I és Bobby írta, illetve B.I és Millenium komponálta. 22-én már meg is jelent a dal előzetese a csapat hivatalos YouTube csatornáján. Végül kilenc hónappal az előző visszatérésük után a boltok polcaira került a ’Return’ címre keresztelt stúdió albumuk. A címadó dallal óriási sikereket értek el, eddig ez lett a legnépszerűbb szerzeményük pályafutásuk alatt.
Pár hónapra az áttörő népszerűséget hozó visszatérésük után a YG Entertainment bejelentette, hogy most egy középlemezzel szeretnének kedveskedni a rajongóknak, melynek címe ’New Kids: Countinue'. A középlemez megjelenésének és a címadó dal, azaz a „Killing Me” klipjének megjelenésének dátumát augusztus 2-ára tűzték ki, addig is feltöltöttek egy kis ízelítőt a videóból, illetve a koreográfiából. A tagok megint csak kitettek magukért, hiszen a „Kiling Me”-t maga B.I komponálta, valamint szerezte annak szövegét.
Október 1-én az együttes ismét visszatért „Goodbye Road” dalukkal, ezzel egyidőben megjelent ’New Kids: The Final’ középlemezük, amely a New Kids szériájuk harmadik és egyben utolsó része. A címadó dal ismét B.I és Bobby kezei által íródott és B.I komponálta.

2019: NEW KIDS REPACKAGE: THE NEW KIDS

Január elején az együttes rövid hiátus után ismét visszatért ’New Kids Repackage: THE NEW KIDS’ albumukkal, amely magában foglalja a New Kids szériájuk alatt megjelenő dalaikat, újdonságként pedig ezzel egy időben megjelent „I'M OK” daluk is.
Február 27-én megjelent első japán stúdió albumuk, a ’New Kids’.
Június 12-én B.I egy saját maga által Instagram fiókján közétett levélben elnézést kérve rajongóitól egy három évvel ezelőtti rendőrségi ügye miatt jelentette be távozását az együttesből. Futózűzként terjedt a hír, miszerint a fiatal rapper állítólag tudatmódosító szereket próbált vásárolni, ami végül mint kiderült nem valósult meg és a drogtesztjei is negatívak lettek.

2020: VISSZATÉRÉS; iDECIDE

B.I távozását követően a csapat egy darabig nem hallatott magáról, azonban 2020. elején megtört a jég, és bejelentették visszatérésüket, immáron 6 tagra redukált csapatlétszámmal. Visszatérő lemezük az 'iDECIDE' címet kapta, és 2020. február 6-án jelent meg a rajongók számára. Az albumon helyet kapó 'Dive' című számukhoz készült videoklip ugyan azon a napon vált megtekinthetővé a legnagyobb videomegosztó platformon. A klip kevesebb, mint egy hónap alatt meghaladta a 15 millió megtekintést.   

ELÉRHETŐSÉGEK

Facebook │ Instagram │ YouTube │ Weboldal │ Weibo │ Twitter │ Spotify │ iTunes │ VLive

A csapat történetét 2019-ig írták: sori és sunmi.
Kim Dong Hyuk életrajzát és az érdekességeket a kprofiles és egyéb portálok bejegyzései alapján fordította, megfogalmazta és megformázta: Harlow.
A csapat történt nagyrészt a Wikipédia és egyéb portálok bejegyzései alapján frissen tartja 2020-tól: Harlow.
A szöveg részben vagy egészben való másolása a szerző(k) megkérdezése nélkül tilos!
Utoljára frissítve: 2020. július 2.

SOROZATOK:
[2018] YG Future Strategy Office ... Saját maga

VIDEÓKLIPEK:
[2013] Ringa Linga – Taeyang
[2014] Wait For Me – TEAM B

REALITY MŰSOROK:
[2013] WIN: WHO IS NEXT?
[2014] Mix & Match
[2016] Heroes of Remix
[2017] Idol School Trip
[2018] iKON TV
[2018] iKON Heart Racing Youth Trip

 iKON
(2015 – )

DÉL-KOREA

STÚDIÓ ALBUMOK:
[2015.12.24] WELCOME BACK
[2018.01.25] RETURN
[2019.01.07] The New Kids (Repackage)

KÖZÉPLEMEZEK:
[2018.08.02] NEW KIDS : CONTINUE
[2018.10.01] NEW KIDS : THE FINAL

KISLEMEZEK:
[2017.05.22] NEW KIDS : BEGIN

DIGITÁLIS KISLEMEZEK:
[2013.10.28] Final Battle (WIN)
[2014.09.12] Gidaryeo (Wait for me) (기다려) (Team B)
[2015.09.15] Chwihyang Jeogyeog (취향저격; My Type)
[2016.05.30] Oneul Mohae (오늘 모해; #WYD)
[2018.03.05] Gomujuldaligi (고무줄다리기; Rubber Band)

LIVE ALBUMOK:
[2016.05.04] iKoncert Showtime Tour in Seoul Live CD

JAPÁN

STÚDIÓ ALBUMOK:
[2019.02.27] NEW KIDS

KÖZÉPLEMEZEK:
[2017.08.16] NEW KIDS : BEGIN

KISLEMEZEK:
[2016.09.28] Dumb & Dumber

DIGITÁLIS KISLEMEZEK:
[2018.06.21] LOVE SCENARIO

VÁLOGATÁSOK:
[2016.12.28] iKON Single Collection


KÍNAI

KISLEMEZEK:
[2015.12.31] My Type 

Utolsó frissítés: 2020.07.02. 20:08 Harlow által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace