Starity

Kim Jong Kook

Kim Jong Kook Kim Jong Kook nemzetisége 8427. 27rajongó 1vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 100%
 • stílus: 100%
 • szimpátia: 100%
 • Születési név
 • Kim Jong Kook (김종국)
 • Becenév
 • Tiger, Commander, Kookie, Sparta Kook, Mr. Capable, Entrenador Kook
 • Születési idő
 • 1976. április 25.
 • Születési hely
 • Hapcheon, Dél-Korea
 • Foglalkozás
 • énekes, színész, MC
 • Családi állapot
 • nőtlen
 • Magasság
 • 178 cm
 • Eredeti hajszín
 • Fekete
 • Szemszín
 • Barna
 • Csillagjegy
 • Bika
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Hivatalos weblap
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Jung Ji-Hoon Yoon Eun Hye Song Ji Hyo Yoo Jae-Suk Song Joong Ki Kim Woo Bin Kang Hee Gun Lee Kwang Soo Ha Dong Hoon

Kim Jong Kook életrajzaSzületési név:
Kim Jong Kook
Születési hely: Hapcheon, Dél-Korea
Születési idő: 1976. április 25.
Magasság: 178cm
Súly: 78kg
Csillagjegy: Bika
Kínai csillagjegy: Sárkány
Ügynökség: CJ Music (2001 - 2006)
                    Mnet Media (2007 - 2008)
                   101 Entertainment (2010 - 2011)
                   JK Entertainment (2011 - 2014)
                   Urban Works ENT (2014 - 2015)
                   Maroo Entertainment (2015 -)
Csapat: Turbo (1995 - 2000, 2015 - )

Kim Jong Kook 1976. április 25-én született Hapcheonban. A Myeong Hak Általános Iskolába járt, később a Shin Seong Középiskolába. majd diplomáját a Hansei Egyetemen szerezte meg. A Dankook Egyetemen előadóművészetet tanult mester szakon.

1995-2001, debüt és Turbo

Kim Jong Kook először 1995-ben tűnt fel a koreai szórakoztatóiparban, mint a Turbo nevű duo egyik tagja, amely nagyon népszerű lett a fülbemászó dalaikkal. Miután a duo feloszlott évekkel később szóló énekesi karrierbe kezdett, 2001-ben, főleg balladákra összpontosítva. Szokatlanul magas hangja ellenére, amelyen sok sztár is viccelődött és „szúnyoghangúnak” nevezték, nagyon sok ütős slágert énekelt el, és sok variety show-ban szerepelt, legfőképpen az X-man-ben és a Running man-ben. Ezen kívül izmos teste miatt, az egyik legjobb testűnek tartják a K-pop iparban, amelyet folyamatos edzéssel tart formában.

2001-2005, szóló karrier

Szólókarrierje nehezen indult be, a dalok hiánya miatt, az ügynöksége kevésbé támogatta és a fiatalok megváltozott ízlése miatt az első albuma bukás lett. Ez nem keserítette el Jong Kook-ot, és belekezdett a második lemezébe, amely az Evolution nevet viseli és hatalmas siker lett hazájában. A második album legütősebb száma a Han Namja (One man) lett, mely ezek után az énekes védjegye lett és nagyon mély nyomot hagyott a közönségében.

Továbbá a botránya Yoon Eun Hye-vel, aki ekkor szintén állandó tagja lett az X-man-nek szintén a köztudatban tartotta őt. Azt beszélték, hogy van közöttük valaki, ami közelebb hozta őket egymáshoz, s így a show keretein belül elkezdtek úgy viselkedni, mint egy pár.

2005-ben az egyik legnépszerűbb énekes volt hazájában még 10 éves munkássága után is, és még nagyobb sikereket aratott a harmadik lemeze, amelyből több, mint 300ezer darabot adott el, és az egyik legjobban eladott album lett az évben. Ebben az évben besöpörte a Best Artist of The Year címet az SBS, KBS és MBC-s tévécsatornánál is. Ezzel ő lett a második, akinek mindez sikerült, Jo Yong Phil 1980-as évekbeli díjáradata óta. A harmadik albuma top slágere a Loveable lett, de több szám is szerepelt a lemezről a toplisták élén, többek között a Pump It Up, az Audition Online a Walking in One Spot és a Star, Wind, Sunshine and Love című dalai.

2006 - 2008, Shootdori, kötelező katonai szolgálat és comeback

2006 január 21.-én Jeon Hye Bin-nel, és Im Tae Kyung-gal felléptek Kaliforniában a Thuy Nga's Paris by Night 81 vietnami esten, ahol Jong Kook előadta a To her man című számát is a harmadik albumáról.

A KBS csatorna által indított Shootdori c. programjának első évadában megkapta a vezető szerepet. A program fiatal gyerekeket szerepeltetett, és focitudásukat tesztelték, aki jól teljesített azt bevették a csapatba. Az első meccsükön 21-0-ra kikaptak, és Kim Jong Kook félt, hogy bukás lesz a műsor, de a csapat sok kemény edzése után javult a teljesítményük és sok szeretetet kaptak a nézőktől is. Sajnos el kellett hagynia a csapatot sorkatonai szolgálata miatt, de énekelt nekik egy számot a negyedik albumán, a Kim Jong Kook's Fourth Letter-ön, a Toward A Dream című dalt. A szolgálatbalépése előtti napot is a gyerekekkel töltötte, és a végén könnyek között búcsúzott tőlük, nagyon sajnálta, hogy nem fejezheti be velük ezt az évadát a programnak.

Miután leszerelt, a KBS2TV Immortal Musical Classics című műsorban kezdte meg visszatérését, ahol a stáb összegyűjtötte neki a Shootdori csapatát és újra összehozták a srácokat Kim Jong Kook-kal. Ahogy meglátta a gyerekeket, könnyekkel a szemében ölelte magához őket és énekelték el együtt a Loveable című kedvenc számukat. 2006 Márciusától 2008 Május 23.-áig teljesítette a sorkatonai szolgálatát. Ezév Októberében kiadta ötödik stúdió albumát, a Here I am-et, amelynek vezető dala a Today More than Yesterday és a Thank you lett.

2008 - 2010, Family Outing és hatodik album

Visszatérése után állandó tagja lett a Family Outing c. variety shownak, amely nagy sikernek örvendett. Hatodik lemeze 2010 Január 27.-én jelent meg, The Eleventh Story címen és debütáló száma az albumról a Don't Be Good to Me volt. A dal klippjében szerepelt Park Ye Jin, akivel „botránya” volt a Family outing-beli románcuk miatt.
Ekkor kezdte meg adását a Running man, amely hatalmas siker lett és sikere a műsornak azóta is töretlen. 

2011 - , Running Man, Turbo comeback és közreműködések

 2010 Augusztus 27.-én egy műtéten kellett átesnie. de ettől még folytatta szereplését a Running man-ben. A running man tette legnépszerűbbé a koreai variety showk világában. Több nevet is ráaggattak a műsor alatt, olyanokat, mint "SpartaKook" és "Mr.Capable". Ezt is bizonyítva megnyerte a SBS Entertainment Awards - Best TV Star Award on 2011.

2012 November elsején három év után visszatért a hetedik lemezével, a Journey Home-mal. Running man-es társai, Haha és Gary is közreműködtek az albumon, valamint másik társa, Song Joong Ki szerepelt az album vezető dalának klippjében, a Men Are All Like That-ben. A 2013-as MAMA díjátadón ő lett a műsorvezető, Running man-es társával, Song Ji Hyo-val együtt. Tovább folytatta vetélkedős szerepléseit a Running man-ben és a Escape Crisis No.1-ben. Hatalmasra nőtt eddigre rajongó tábora és már nem csak hazai viszonylatban, hanem egész ázsiaszerte. Szingapúrban például 2013-ban az első lett akire a legtöbbet rákerestek a neten. A youtube kínai megfelelőjén a Tudou-n is első lett egy népszerűségi szavazáson, 1.75 millio szavazattal, maga mögé taszítva olyan sztárokat, mint G-dragon, Kim Hyun Joong, és Lee Hyori, meglepően nagy fölénnyel. 2014-ben a Running man hatalmas sikere miatt eljutottak Ausztráliába is, ahol vendégük Bi Rain volt és Kim Woo Bin. 2014-ben szerepelt a Zhejiang Tv-ben, a Hurry Up, Brother elnevezésű varieté showban.

2015-ben hivatalosan is debütált, mint színész a The Producers sorozatban. Szeptemberben lejárt az Urban Works ENT-tel kötött szerződése, és októberben egy exkluzív szerződést írt alá a Maroo Entertainment-tel. Decemberben bejelentették, hogy Kim Jungnam-mal és Mikey-vel visszatérnek, mint Turbo alakulásuk 20. évfordulójának alkalmából. December 21-én megjelent albumuk Again címmel, aminek címadó dalában Yoo Jaesuk is közreműködött. Megjelenését követően egyből a zenei listák élére került. 

2016. augusztus 23-án hivatalosan is debütált Kínában a Hate That Happiness Came kislemezzel, amit JJ Lin szerzett és Vincent Fang írta a dalszövegét. 2017 elején bejelentették, hogy ő és Song Ji Hyo elhagyják a Running Man varieté műsort a nézők legnagyobb döbbenetére. Majd nem sokra rá, a műsor szerkesztői hozzátették, hogy valószínűleg a műsor utolsó része februárban kerül adásra. Január 30-án újabb információk került nyilvánosságra, amikből kiderült, hogy ő és Song Ji Hyo mégis maradnak valamint a műsor is folytatódik.

Érdekességek
- Nagyon jó barátságot ápol Cha Taehyunnal, Hong Kyungmin-nal és Jang Hyuk-kal. Ők hárman alkotják a 'sárkányok klubját', mivel mind a hárman '76-osak.
- 2010-ben porckorongsérvvel megműtötték.
- 2011-ben részt vett Yoo Seung Jun esküvőjén, akit 2002-ben kitiltottak Dél-Koreából, amiért kijátszotta a kötelező katonai szolgálatot.ű
- Nem iszik kávét.
- Szigorúan odafigyel, hogy mit eszik.

Díjai
1995–1998
-KBS 가요대상 (KBS Music Awards)
-SBS 가요대전 (SBS Music Awards)
-MBC 가요대전 (MBC Music Awards)
-Seoul Music Awards
2004
-KBS 가요대상 (KBS Music Awards) 본상
-SBS 가요대전 (SBS Music Awards) 본상
-MBC 10대 가수가요제 (MBC Best 10 Music Awards) 본상
-서울가요대상 (Seoul Music Awards) 본상
-Golden Disk Awards: Popularity Awards
2005
-MBC 가요대제전 (MBC Music Awards) 최고인기가수상 (Most Popular)
-KBS 가요대상 (KBS Music Awards) 대상 (Best Artist)
-SBS 가요대전 (SBS Music Awards) 대상 (Best Artist)
-KBS 연예대상 (KBS Entertainment Awards) Best Entertainer
-Golden Disk Awards: Bonsang Award
-MNET Best Male Solo Artist
-Korean Entertainer Awards Ballad Award
2006
-Golden Disk Awards: Bonsang Award
-Melon Music Awards: Album Of The Year
2008
-BBF Popular Singer Award
2009
-Seoul Music Awards: Bonsang Award
2010
-SBS Entertainment Awards - Best TV Star Award
2011
-SBS Entertainment Awards: Excellence Award (Variety Category)
2012
-Eat your Kimchi Awards: BEST BROHOHO VIDEO (Men Are All Like That)
2013
-Yahoo! Asia Buzz Awards 2013 - Asia’s Most Charismatic Korean Host
-KBS Entertainment Awards - Best Entertainer Award (Show/Entertainment) - Kim Jong Kook ('Escape Crisis No. 1')
-SBS Entertainment Awards 2013 - Excellence Awards (Male)
-SBS Entertainment Awards 2013 - Viewers Choice Popularity Award (Running Man) 
2014
-SBS Entertainment Awards - High Excellence Award
-SBS Entertainment Awards - Sohu China Netizen Popularity Award
2015
-SBS Entertainment Awards - Sohu China Netizen Popularity Award
-Korean Popular Culture and Arts Awards - Prime Minister′s Award
2016
-2nd Annual KU Music Asian Music Awards - Asia's Most Focused Artist Award
-4th Annual DramaFever Awards - Best Bromance (Running Man)

Hivatalos daum oldala: jongkook
Hivatalos instagram oldala: jongkook

írta: Misuzu86
kibővítette: bae hee yeon

Varietéműsorok
2001–2003: KBS Dream Team
2002: Star Survival
2004–2006: SBS X-Man
2004–2006: KBS Happy Sunday Shootdori
2005–2006: SBS Real Situation Saturday Love Letter
2008–2010: SBS Family Outing
2010–: SBS Running Man
2012–: KBS2 Crisis Escape No. 1 
2014: Zhejiang Television Hurry Up, Brother

Tv-s szereplések
2004: SBS's Banjun Drama, (special appearance)
2004: MBC's Special TV Story
2005: Old Miss Diary (special appearance)
2005 to 2006: KBS's 슟돌이 Shootdori (coach)
2008: Kim Jung Eun's Chocolate [080903]
2008: KBS2TV Immortal Musical Classics [080907]
2008: Happy Together [081106]
2008: KBS2 Star Golden Bell [081202]
2008: MBC Golden Fishery [081203]
2010: KBS2 Yoo Heeyeol’s Sketchbook [100129]
2010: Kim Jung Eun's Chocolate [100206] & [101010]
2010: Happy Together [100211]
2010: KBS2 Star Golden Bell [100312]
2011: KBS 2TV ‘Yoo Heeyeol’s Sketch Book’ [110715] (ft. Mikey)
2012: KBS Yoo Heeyeol's Sketch Book
2013: JTBC Hidden Singer
2014: Zhejiang TV Hurry Up, Brother
2014: JTBC Everybody
2014: KBS God of the Dining Table
2014: MBC Infinite Challenge
2015: MBC Infinite Challenge
2015: SBS Healing Camp, Aren't You Happy
2015: Shenzhen TV The Amazing Race 2 (China)
2015: CCTV Ding Ge Long Dong Qiang
2016: KBS Happy Together
2016: Zhejiang TV Hurry Up, Brother
2016: SBS Fantastic Duo
2016: KBS Talents for Sale
2017: JTBC My House Appeared
2017: Mnet I Can See Your Voice
2017: TV Chosun Let's Go With Mum

Film
2012: Wonderful Radio - cameo 
2015: Hurry Up Brother Film - cameo

Zenei videoban szereplése
2011 - HaHa - Rosa
2016 -  Mighty Mouth feat Soya - NICE 2 MEET U

Szólólemezek
Volume 1 - Renaissance (2001)
Volume 2 - Evolution (2004)
Volume 3 - This Is Me (2005)
Volume 4 - Kim Jong Kook's Fourth Letter (2006)
Volume 5 - Here I am (2008)
Volume 6 - Eleventh Story (2010)
Kim Jong Kook Remake Album 'Song' (2010)
Volume 7 - Journey Home (2012) 

Digitális kislemezek
December 1, 2005: Big4 Of Voices In My Dream (Kim Jong Kook, SG Wannabe, Vibe and M to M): Gone With The Wind
December 11, 2006: Kim Jong Kook and SG Wannabe: Only Wind, Only Wind
December 2005: Kim Jong Kook and Mikey: White Love
November 23, 2007: Turbo & Kim Jong Kook Digital Mini Album "2007 Hwesang (Recollection)" (part1)
January 4, 2008: Turbo & Kim Jong Kook Digital Mini Album "2007 Hwesang (Recollection) " (part2)
March 5, 2009: Kim Jong Kook ft. Shorry J (MM): Happy Virus
April 13, 2009: Kim Jong Kook: Give To Me
December 21, 2012: Kim Jong Kook ft. Sangchu (MM) and Joosuc: 2012 Remake: Reminiscene
September 16, 2013: Kim Jong Kook: How Come You Don't Know for Good Doctor OST Part 5
March 10, 2014: Kim Jong Kook: Tear Marks for Love in Memory 2 - Dad's Notes OST 

--------------------------------
Turbo

Albumok
1995 - 280 km/h speed
1996 - New sensation
1996 - X-Mas Dance Party Mix with Turbo
1997 - Turbo Summer Remix
1997 - Born Again
1998 - Perfect love
1999 - Millennium Turbo Dance Megamix
2000 - E-Mail My Heart
2001 - History  

Utolsó frissítés: 2017.03.23. 00:12 Bae Hee Yeon által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace