Starity

Kim Tae Hee

Kim Tae Hee Kim Tae Hee nemzetisége 4130. 87rajongó 7vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 100%
 • stílus: 100%
 • szimpátia: 100%
 • Születési név
 • Kim Tae Hee (김태희)
 • Becenév
 • Tae Hee, Angel
 • Születési idő
 • 1980. március 29.
 • Születési hely
 • Busan, Dél-Korea
 • Foglalkozás
 • Színésznő, Modell
 • Családi állapot
 • férjezett
 • Partner
 • Jung Ji-Hoon
 • Magasság
 • 165 cm
 • Eredeti hajszín
 • Barna
 • Szemszín
 • Barna
 • Csillagjegy
 • Kos
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Hivatalos weblap
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Jung Ji-Hoon Lee Wan Lee Ha Nui

Kim Tae Hee életrajza

 

Születési név: Kim Tae Hee
Becenév: Tae Hee, Angel
Születési idő: 1980. március 29.
Születési hely: Busan, Dél-Korea
Magasság: 165 cm
Testsúly: 45 kg
Vércsoport: 0
Csillagjegy: Kos
Kínai csillagjegy: Majom
Ügynökség: Namoo Actors (2005-2010); Lua Entertainment (2010-től jelenleg)
Család: szülei, 1 nővér (Hee Won), 1 öcs (Lee Wan) és jelenlegi párja: Rain
Oktatás: Ulsan Girls High School, Seoul National University (divattervezés/végzés éve:2005)
Vallása: római katolikus (keresztelő neve: Bereuda)

Tae Hee kicsi volt még mikor családjával Ulsanba költözött, a középiskola elvégzése után, ahol egyébként kitűnő tanuló volt, 1999-ben Szöulba költözött, hogy ott járjon egyetemre. Tanulmányait 2005-ben fejezte be, a Szöul Nemzetközi Egyetem divattervező szakán. --> (Gyakran említik Dél-Korea legnehezebb és legkiemelkedőbb egyetemének)

>> Kapcsolata Rain-el <<

2013. január 2-án cikkek jelentek meg miszerint Tae Hee és Rain randizgatnak. Később a Tae Hee-t kezelő ügynökség megerősítette ezt a hírt, de leszögezték, hogy a két híresség egyenlőre még csak ismerkednek egymással.
Ám az év végére a két híresség olyannyira egymásra talált, hogy Rain nem félt kapcsolatukról nyilvánosan is beszélni, mondván Tae Hee-vel erős kötelék alakult ki közöttük és habár mindkettőjük időbeosztása elég zsúfolt rendszeresen találkoznak és telefonon is sokat hívják egymást.
--> Rain a közelmúltban barátnője kedvéért még az átkeresztelkedést is vállalta, emiatt pedig pletykák kezdtek terjedni egy esetleges esküvőről, Rain ügynöksége a Cube szerint viszont szó sincs esküvőről.

2017. Január 17-én Rain hivatalos Instagram oldalán tett közzé egy kézzel írt levelet, melyben színésznő kedvesével Tae Hee-vel bejelentették, hogy nég év után összekötik az életüket. A fiatal pár végül két nappal később 19-én a Szöuli Székes egyházban fogadtak egymásnak örök hüséget rokonaik és legközelebbi barátaik jelenlétében. 
Valamint május 23-án az is napvilágot látott, hogy az ifjú pár első gyermekét várja. Ugyanis Tae Hee kezelő cége hivatalosan tette közé miszerint a színésznő 15 hetes terhes.


KARRIER

2000-2004: modell karrier és kezdeti színészi sikerei
2000-ben Tae Hee-nek egy reklámszakember kínált modell állást, amikor meglátta a lányt a metrón. Mivel Tae Hee nem tudta mihez kezd majd az egyetem után, így modellként kezdett el részmunkaidőben dolgozni az egyetem mellett és sorra jelent meg különböző tévés reklámokban és plakátokon.

2001-ben a Last Present című filmben Tae Hee színésznőként is debütált. A filmben Lee Young Ae karakterének középiskolás változatát alakította.
Csupán néhány év alatt sikerült egy viszonylag stabil népszerűséget kiépítenie amihez a 2003-as Stairway to Heaven, továbbá a 2004-es Foridden Love és a Love Story a Harvard is hozzá járult.
Utóbbi két sorozat hatalmas sikereket aratott valamint a sorozatokban nyújtott remek alakításaiért Tae Hee megkapta a legjobb női felfedezettje díjat.

2005-2009: szakmai kritikák és sikeres visszatérés
Tae Hee kivételes szépsége miatt hamar ismert lett, de emellett okos is volt hisz 2005-ben lediplomázott a Szöuli nemzeti Egyetemen. Ennek ellenére rengeteg kritikát kapott a közönségtől és a kritikusoktól is, hogy ő csak egy top CF sztár, de egyáltalán nem komoly színésznő. Tae Hee-t ezek a kritikák mélyen lesúlytották és bizonytalan lett a színészi képességeit illetően. Nem is szerepelt 2008-ig csak két filmben, a 2006-os The Restless-ben (melynek magyar címe: A nyughatatlan lélek) és a 2007-es Venus and Mars-ban.

Közel öt éves szünet után pedig 2009-ben ismét sorozat szereppel tért vissza. Az IRIS akció sorozat hatalmas siker volt egész ázsiai szerte, aminek köszönhetően Tae Hee színészi képességeiről is sokkal jobb kritikák születtek. A sorozattal kapcsolatban a színésznő egy interjúban elárulta, hogy a sorozat rendezője Yang Yun Ho kényelmes környezetet teremtett és a gyakori próbáknak köszönhetően a karakter érzelmeit is sokkal jobban megtudta érteni. Így az Iris nem csak visszatérést, de fordulópontot is jelentett Tae Hee karrierjében.

2010-2013: ügynökség váltás és újabb sorozat szerepek
2010 januárjában Tae Hee elhagyta eddigi kezelő ügynökségét a Namoo Actors-t és csatlakozott a Lua Entertainment-hez, melyet ő az öccsével Lee Wan-al közösen alapított.
Ebben az évben kapta meg a Grand Prix főszerepét, melyet a film rendezője Yang Yun Ho ajánlott fel neki, akivel már az Iris kapcsán együtt dolgozott Tae Hee. A filmben Seo Joo Hee-t alakította, aki egy női zsoké volt, ám ez kezdetben felvetett némi problémát ugyanis Tae Hee félt a lovaglástól, de ahogy telt a forgatás úgy egyre jobban megszerette ezt a sportot a színésznő. Viszont a forgatás közepette más probléma is felmerült, ugyanis egy hónapnyi forgatás után ugyanis Lee Jun Ki-t azonnal berendelte a Honvédelmi Minisztérium, így a férfi főszerepet végül Yang Dong Kun vette át. A film végül szeptember 16-án került a mozikba ám hatalmas kereskedelmi csalódás volt.

Emellett november 22-én megjelent az Iris film változata is, és így ez volt az első, hogy egy koreai sorozatból film is készült. A filmet korábban március 21-én a Hong Kong-i Nemzetközi Film Fesztiválon is bemutatták még a hivatalos premierje előtt. Valamint 2011. január 8-án a japán mozik is bemutatták.

2010 második felében tae Hee elfogadta a My Princess női főszerepét, aminek a forgatása még ez év augusztusában el is kezdődött. A sorozatot végül 2011. január 5-én tűzte műsorra az MBC Tae Hee pedig együtt játszott többek között Song Seung Heon-al, Paek Ye Jin-el és Ryu Soo Young-al is.
2011-ben megkapta élete első japán sorozat szerepét a Boku to Star no 99 Nichi-ben Nishijima Hidetoshi japán színész mellett.

Egy év szünet után 2013-ban pedig megkapta első történelmi dráma szerepét a Jang Ok Jung, Live for Love-ban, amiben a híres királyi ágyast Jang Hui Bint alakítja. A sorozat forgatása márciusban kezdődött, majd április 8-án az SBS műsorra tűzte a 24 részes sorozatot. Emellett Tae Hee a sorozatban olyan színészekkel játszott együtt, mint Yoo Ah In, Hong Soo Hyun Jae Hee vagy Lee Sang Yeob.

2014-től napjainkig:
Tae Hee 2014-ben elvállalta a Sage of Calligraphy Wang Xi Zhi (书圣王羲之) női főszerepét, mely a színésznő első kínai projectje. A kínai sorozatot 40 részesre tervezik és 2015 nyarán tervezik a levetítését. Előzetes hírek szerint Tae Hee egy híres kínai kalligráfus feleségét fogja alakítani a sorozatban.

2015. június 25-én Tae Hee újra Dél-Koreában kezdett el forgatni, ugyanis elvállalta a Yong Pal női főszerepét. Az SBS új sorozatát augusztus 5-én tűzi műsorra és Tae Hee mellett olyan színészek kaptak szerepet, mint Joo Won, Jo Hyun Jae, Chae Jung An és Jung Woong In.


ÉRDEKESSÉGEK

~ Közeli barátságot ápol Lee Ha Nui színésznővel, akivel még egy egyetemre is járt.
~ Legjobb barátnője pedig Choi Ji Won, akivel még a Stairway to Heaven sorozat forgatásán kötött barátságot.
~ 2011. április 20-án a Koreai Kereskedelmi és Kutató Intézet felmérést végzett, hogy kik a legnépszerűbb művészek Dél-Koreában. A top 10-es színésznő listán pedig első helyezet lett Kim Tae Hee, 2. Ha Ji Won, a 3. pedig Shin Min Ah..
~ G-Dragon Kim Tae Hee-t jelölte meg, mint ideális típust, hogy szerepeljen Crayon című MV-jében.
~ 2010. szeptember 13-án a "Yoo Jae-seok & Kim Won-Hee's Come to Play" című varieté műsorban Tae Hee elárulta, hogy gyerekként elég csendes volt. Viszont öccsével és más a környéken élő fiúkkal is gyakran verekedett.
~ Osztálytársai a középiskolában ráragasztották a "Headbanger" becenevet, ugyanis Tae Hee-ra jellemző volt az éjszakába nyúló tanulás így viszont sokszor álmosodott el az osztályteremben. Ezt kiküszöbölve ilyenkor mindig megrázta a fejét, ami hasonló volt, mint a heavy metal rajongók ún. headbanger mozgása.


DÍJAK, ELISMERÉSEK

2015: SBS Drama Awards – Top Excellence Award [Yong Pal]
2015: SBS Drama Awards – Top 10 Stars [Yong Pal]
2015: SBS Drama Awards – Best Couple Award (with Joo Won) [Yong Pal]
2015: 8th Korea Drama Awards – Top Excellence Award [Yong Pal]
2013: Cosmo Beauty Awards – Asia Dream Star
2009: KBS Drama Awards – Excellence Award [IRIS]
2009 KBS Drama Awards – Best Couple Award (with Lee Byung Hun) [IRIS]
2007: André Kim Best Star Awards – Female Star Award
2007: 28th Blue Dragon Film Awards – Popular Star Award [The Restless]
2007: 44th Grand Bell Awards – Overseas Popularity Award [The Restless]
2007: 43rd Paeksang Arts Awards – Most Popular Actress [The Restless]
2007: 3rd Pyeongtaek Film Festival – New Currents Movie Star – Best New Actress [The Restless]
2005: 41st Paeksang Arts Awards – Most popular Actress [Love Story in Harvard]
2004: SBS Drama Awards – Netizen Popularity Award [Love Story in Harvard]
2004: SBS Drama Awards – Top 10 Stars [Love Story in Harvard]
2004: KBS Drama Awards – Best New Actress [Forbidden Love]
2003: SBS Drama Awards – New Star Award [Stairway to Heaven]  

Írta: BeJoyful

Sorozatok
2015: Yong Pal
2015: Sage of Calligraphy Wang Xi Zhi (书圣王羲之) 
2013: Jang Ok Jung, Live for Love
2011: Boku to Star no 99 Nichi
2011: Ma Princess
2009: IRIS
2004: Love Story in Harvard
2004: Nine Tailed Fox
2003: Stairway to Heaven
2003: A Problem At My Younger Brother’s House
2003: Screen
2002: Let’s Go
1998: Mister Q

Filmek
2010: Grand Prix
2010: IRIS: The Movie
2007: Quarrel / Venus and Mars
2006: The Restless / Nyughatatlan lélek
2001: Last Present 

Videó klipekben való megjelenései:
2014: Korean Catholic celebrities - Koinonia
2010: Rain - Love Song
2004: Park Yong Ha – Don’t Go Away
2003: The Jun – Only
2002: G.o.d – Letter
?: Joy – Project

Utolsó frissítés: 2017.07.15. 13:01 Niki0718 által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace