Starity

Kwon So Hyun

Kwon So Hyun Kwon So Hyun nemzetisége 2058. 253rajongó 11vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 100%
 • stílus: 100%
 • szimpátia: 100%
 • Születési név
 • Kwon So Hyun (권소현)
 • Becenév
 • Sohyun (소현)
 • Születési idő
 • 1994. augusztus 30.
 • Születési hely
 • Szöul, Dél-Korea
 • Foglalkozás
 • Énekesnő, Rapper, Színésznő
 • Családi állapot
 • hajadon
 • Magasság
 • 162 cm
 • Eredeti hajszín
 • Fekete
 • Szemszín
 • Barna
 • Csillagjegy
 • Szűz
 • Linkek
 • Twitter-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Kim Hyun Ah Heo Ga Yoon Son Ji-Hyun Jeon Ji Yoon

Kwon So Hyun életrajza

So Hyun első jelentősebb szereplése a szórakoztató iparban 2005-ben volt, mikor is megalakult az Orange nevezetű fiatal lány együttes. A trió november 18-án adta ki, első és egyetlen kislemezét We Are Orange címmel. Vezér dalként pedig a Our Star-t promóciózták.
A rengeteg anti rajongók és internetes zaklatások miatt viszont a fiatal lányok csillaga hamar leáldozott és még szintén 2005-ben feloszlatták a csapatot.

A fiatal tehetség viszont nem adta fel a zenei karrierjét és középiskolásként sok ügynökség meghallgatásán vett részt. Volt többek között a JYP gyakornoki gárdájának is a része, majd az egyik ilyen meghallgatáson felfigyelt rá a Cube egy képviselője, így került az ügynökséghez.
2009-ben végül debütálthatott az 5 tagú 4Minute lány banda tagjaként, ahol ő volt a csapat legfiatalabbja azaz a maknae.
Hét év után viszont 2016. június 16-án a Cube szomorú hírt közölt, ugyanis lejárt a lányok szerződése és So Hyun is azok között volt, aki nem újított. Így végül mivel csak egy tag maradt a cégnél a csapatot hivatalosan is feloszlatták.

So Hyun több csapat társához hasonlóan a mikrofont szövegkönyvre cserélte. Első jelentősebb megjelenése még a csapat fennállása idején 2014-ben volt, mikor is október 16-án mozikba került a Yellow Dog című film. Itt a női főszereplőt Mi Soo-t formálta meg.
2017. november 2án tért vissza a mozivásznon a My Last Love című családi, dráma filmmel. Itt fő szereposztásban láthattuk Kim Dal Nim karaktereként.
2019. április 3-án jelent meg a Birthday című film, melyben csak egy kisebb szerep erejéig volt látható. De ebben az évben végre sikerült a kisképernyőre is betörnie. Jelentősebb szerepben láthattuk a május 6-án, az SBS csatornáján elindlt The Secret Life of My Secretary, majd ezt követően július 17-én az OCN is műsorra tűzte Class of Lies című sorozatát.
November 13-án mozikba került a Black Money is, amit december 4-én az A Little Princess című családi film követett.

2020. május 28-án került mozikba legújabb dráma filmje a Run Boy Run, majd augusztus 27-én egy 6 részes mini sorozattal a Strange School Tale-el tért vissza.
 

 

4MINUTE (2009-2016)

A 4minute egy öt tagú dél-koreai lánycsapat akik 2009-ben debütáltak a Cube Etertainment által. Nevük jelentése egyszerű, hisz a4minute annyit tesz, hogy minden tag a legjobbat próbálja nyújtani minden percben és másodpercben. A csapat hivatalos fanclubja pedig a 4Nias nevet viseli mely a 4Minute+ Mania kombinációból jött létre.
A cube májusban kezdte el a csapatról kiszivárogtatni az infókat, majd két tagot be is mutattak: JiHyunt és Hyunah-t, a csapat másik három tagjáról pedig június 12-én hullt le a lepel. Az ez előtti napon június 11-én viszont már megjelent egy rövid teaser a lányokról viszont azon csak a sziluettjük volt látható, ezzel is fokozva az izgalmat. Végül 12-én megjelent első kislemezüknek a Hot Issue-nak a teaser-je amiben a lányok már láthatóak voltak, majd június 18-án a hivatalos debütálás is meg volt az Mnet M! Countdown című showjában. Augusztus végén pedig első mini albumuk a Muzik is megjelent.
Ebben az évben szerepeltek még Mario karácsonyi kislemezén a Jingle Jingle-n, amelyből zenei videó is készült aminek december 3-án volt a premierje.

2010-ben a Cube bejelentette, hogy az Universal Music Group lesz a segítségük, hogy a lányok elindulhassanak a nemzetközi piacon. Még évelején januárban elindultak egy ázsiai turnéra ahol a célállomások közt szerepelt:Tajvan, a Fülöp-szk., Thaiföld, Hong Kong és Japán is. Végül a lányok 2010 május 8-án megtarthatták életük első önálló koncertjüket Japánban ahol Hyunah is bemutatkozott első önálló számával a Change-el amit a Beast-es JunHyung-al adott elő.
Második mini albumuk a Hit Your Heart pedig május 19-én látott napvilágot, majd az első teljes japán albumuk a Diamond is megjelent 2010 december 15-én.

2011 január 13-án a Beast-el és G.NA-val együtt a 4minute is részt vett a DiGi Live K-Pop Party-n Malajziában. Majd 19-én bejelentették, hogy a lányok kiadját 4. japán kislemezüket a Why-t.
Január 12-én a Cube bejelentette, hogy egy teljes albummal fognak a lányok vissza térni. De nem sokkal előtte a harmadik mini albumuk a Heart to Heart is megjelent, majd egy kicsit az igértnél később április 5-én kiadták az első teljes koreai albumukat, mely a 4Minutes Left címet viseli. Az album promóciójára nagy energiát fektettek, sőt a Mirror Mirror-nak a koreográfiáját is teljes egészében megkellett változtatni a sok negatív kritika miatt.
A lányok együtt működtek még Thelma Aoyama japán énekesnő Without You című számánlá, bár a klipben ténylegesen nem szerepelnek.
Még ebben az évben az egyik csapat tag HyunAh is kiadta első önálló mini albumát a Bubble Pop-ot, mely hatalmas sikert aratott.
Október elsején megjelent a hatodik japán kislemezük a Ready Go, mely egy japán dráma sorozat(Welcome to the El-Palacio) betét dala lett.

2012: Volume Up & Love Tension
A Cube még 2011-ben 2012. januárjára mondta a lányok visszatérését, ám ez a dátum utána márciusra tolódott el, majd március 19-én újabb közleményt adott ki a társaság, hogy a comeback április közepére várható. Azt hogy ilyen sokat tolódott a dátum avval magyarázták, hogy a dalokon még igazítottak, valamint a mini album címadó dalát is sokáig tartott kiválasztani.
Végül március végén kiderült, hogy a készülő mini album címadó dala a Volume Up. Április 3-án bejelentették, hogy 9-én fog megjelenni a lányok mini albuma, valamint egy teaser fotó is napvilágra került. Végül április 9-én a címadó dal videója a Volume Up és maga a mini album is megjelent. Az élő debütálás pedig az SBS Inkigayo showjában történt április 20-án, majd megkezdődtek a hazai promóciók és album népszerűsítés.

A lányokat kezelő cég július 9-én közölte a jó hírt a japán közönséggel, hogy nem sokára új kislemezt bocsátanak ki a szigetországban. Végül a klip augusztus 22-én jelent meg Love Tension címmel.

Október 13-án pedig részt vettek a KCON 2012 koncerten, melyet Kaliforniában rendeztek meg.

2013: Name is 4Minute
Március végén jelentette be a Cube, hogy a lányok megkezdték az új albumuk felvételeit. A cég azt is elárulta, hogy a lányok az album teljes folyamatában részt vettek a dalok kiválasztásától, a koreográfián át, egészen a stílusig mindenben.
Végül az első teaser képek április 17-én kerültek nyilvánosságra, majd 19-én megjelent What’s Your Name című daluk első teaser videója, melyet még több követet. A dal tejes klipje végül a meghirdetettnél egy nappal később április 26-án jelent meg.

Két hónappal visszatérésük után pedig június 28-án megjelent soron következő kislemezük „Is It Poppin?” címmel. A dalt pedig nem más, mint a híres dél-koreai producer és dalszerző Brave Brothers készítette.

2014 - 2015: 4minute World & Crazy
A lányok hosszabb kihagyás után március 17-én kiadták 5. mini albumukat 4minute World címmel, melyről vezető kislemezként a Watcha Doin' Today jelent meg.

Közel egy éves hallgatás után a lányok 2015. február 9-én adták a sorban 6. mini albumukat, mely a 'Crazy' címet kapta. Megjelenése előtt az album összes daláról megjelent egy-egy teaser, ám klipet végül csak a címadó dalhoz, a Crazyhez forgattak. A vezető kislemezhez mérten pedig az album többi dala is élesen eltér a lányok eddigi könnyed stílusától és egy sokkal inkább hip-hop, R&B stílusú vonalat követ.

2016: Act.7, a csapat feloszlása
Majdnem egy év elteltével utolsó megjelenésüket követően 2016. február 1-jén koreai idő szerint pontban délben kiadták 7. mini albumukat, amely az Act.7 címet kapta. Az album vezető kislemezeként a Hate jelent meg. A dal és maga az album is a korábban megjelent Crazy hangzás világát vitte tovább.

 Az év eleji visszatérésüket követően június 12-én hivatalosan bejelentették a 4minute feloszlását. Június hónapban mindegyik lány szerződése lejárt, megújítás mellett pedig egyenlőre csak HyunA döntött. A többi négy lány pedig szóló karrierjére összpontosítva más-más ügynökségnél egyengetik tovább karrierjüket. 

Írta: BeJoyful

Sorozatok
2020: Strange School Tale – 8 Years – Kim Hye Mi
2019: Class of Lies – Seo Yoon Ah
2019: The secret Life of My Secretary – Ha Ri Ra
2017: Criminal Minds – Kwon Soo Jin (ep. 6-7.)
2009: High Kick Through The Roof – cameo
2004: Sweet Buns
2004: Lovers in Paris
2004: Jang Gil San
2003: Dae Jang Geum


Filmek
2020: Run Boy Run – Ji Woo
2019: Birthday – Eun Bi
2017: The Love That’s Left – Kim Dal Nim
2014: Hwanggu
2005: Love Predicative


Videó klipekben való megjelenései
2012: Teen Top – Crazy 

4minute megjelenések

Koreai kiadások

Stúdió albumok
2011: 4minute Left

Mini albumok
2009: For Muzik
2010: Hit Your Heart
2012: Volume Up
2013: Name Is 4Minute
2014: 4minute World
2015: Crazy
2016: Act.7

Digitális kislemezek
2009: Hot Issue
2010: Superstar
2011: Heart To Heart
2013: Is It Poppin?
2015: Cold Rain

Együtt működések
2013: Christmas Song (feat. Cube Artist)
2011: Silly Boy (ft. 015B & Jun Hyung)
2010: Heard ’Em All –remix-(ft. Amerie & Jun Hyung)
2010: World Cup Song (ft. BEG)
2009: Jingle Jingle (ft. Mario & Amen)

Sorozat,film dalok
2013: Welcome to the School (School 2013 OST)
2010: Dreams Come True (Master of Study OST)
2010: Sarang Mandeulgi (Personal preference OST)
2010: Chaos AD (The Fugitive Plan B OST)
2010: Home Run (Rolling stars OST)
2010: One Thing (It’s Okay, Daddy’s Daughter OST)

Japán kiadások

Stúdió albumok
2010: Diamond

Mini albumok
2011: Heart To Heart

Válogatás albumok
2012: Best of 4minutee

Digitális kislemezek
2010: Muzik
2010: I My Me Mine
2010: First
2011: Why
2011: Ready Go
2012: Love Tension

Együtt működések
2011: Without U (ft.Thelma Aoyama)
2011: Why (Akuto-Juuhanzai Sousa Han)   

Utolsó frissítés: 2022.02.04. 12:12 BeJoyful által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace