Starity

Lee Chae Ryeong

Lee Chae Ryeong Lee Chae Ryeong nemzetisége 7764. 27rajongó 2vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 95%
 • stílus: 95%
 • szimpátia: 90%
 • Születési név
 • Lee Chae Ryeong /이채령/
 • Becenév
 • Chaeryeong /채령/, Chocolate Holic
 • Születési idő
 • 2001. június 05.
 • Születési hely
 • Yongin, Dél-Korea
 • Foglalkozás
 • énekesnő, táncosnő, rapper
 • Családi állapot
 • hajadon
 • Magasság
 • 168 cm
 • Eredeti hajszín
 • fekete
 • Szemszín
 • barna
 • Csillagjegy
 • Ikrek
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Hivatalos weblap
 • Twitter-oldal
 • Facebook-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Shin Ryu Jin Lee Chae Yeon Hwang Ye Ji Shin Yu Na Choi Ji Soo

Lee Chae Ryeong életrajza

ALAPADATOK

Születési név: Lee Chae Ryeong /이채령/.
Művésznév: Chaeryeong /채령/.
Angol név: Judy Lee.
Születési idő: 2001. június 5.
Születési hely: Yongin, Dél-Korea.
Csillagjegye: Ikrek.
Kínai csillagjegye: kígyó.
Magasság: 166 cm.
Súly: 46 kg.
Vércsoport: B.
Nemzetiség: dél-koreai.
Család: apa, anya és két lány testvér.
Ügynökség: JYP Entertainment.
Tanulmányok:

Yongin Seocheon Middle School (elvégezte)
Yongin Seocheon High School (elvégezte)
Hanlim Entertainment Arts High School (jelenleg itt tanul)

KORAI ÉVEK

Lee Chae Ryeong 2001. június 5-én született a dél-koreai Yongin városában. Gyermekkorát szüleivel és két testvérével, ChaeYeon-nal és ChaeMin-nel töltötte. Már egészen fiatal korában belekóstolt a showbusiness világába: 2014-ben nővérével, ChaeYeon-nal karöltve jelentkezett a "K-Pop Star" című tehetségkutató műsorba, ahol azonnal mindenki szívébe belopták magukat kislányos bájukkal és hajmeresztő tehetségükkel. A műsor végeztével nem kisebb kiadótól kaptak visszautasíthatatlan ajánlatot, mint a JYP Entertainment-től, amit habozás nélkül el is fogadtak. ChaeRyeong esetében nem ez az ügynökség jött először szóba: mielőtt a JYP Entertainment felfedezte volna őt a testvérével, együtt, a fiatal lány elment a Fantagio Entertainment egyik meghallgatására, ott azonban nem nyerte meg a zsűrit, és nem került be az ügynökséghez.

Miután csatlakoztak Dél-Korea egyik legnagyobb zenei kiadójához, nem tétlenkedtek sokáig: a JYP indította őket is a "Sixteen" elnevezésű túlélő showban, ahol a kiadó legjobbjai küzdöttek meg egymással a debütálásért. Sajnos vagy nem sajnos, ChaeYeon elsőként, ChaeRyeong pedig ötödikként esett ki a megmérettetés során, így a debütálásuk a távolabbi jövőbe tolódott. ChaeYeon a vereséget követően elhagyta a kiadót, de megmaradt a zeneiparban: a Produce 48 első tizenkét versenyzőjének egyikeként debütált később az IZ*ONE elnevezésű projekt csapatban. ChaeRyeong ezzel szemben kitartott a JYP Entertainment mellett, és készült tovább a nagy lehetőségre. Ő is részese volt annak a lánycsapatnak, ami a Stray Kids reality showjában harcba szállt a kilenc fiúval a debütálásért, azonban alulmaradtak, így nem mutatkoztak be a nagyközönségnek lánybandaként. 

Végül azonban ChaeRyeong nagy napja is eljött: 2019. február 12-én, öt év gyakornokoskodás után debütált az öt tagú ITZY főtáncosaként, vezérrapereként és vokalistájaként, Lia, Ryujin, Yeji és Yuna oldalán.

ÉRDEKESSÉGEK

- egyik beceneve a Chocolate Holic.
- még a gyakornoki évei alatt megnyert egy Japán utazást, aminek keretein belül lehetősége volt jazz táncot tanulni.
- rettenetesen ijedős.
- a meghallgatása során Beyonce "End of Time", és Ledisi "Lose Control" című számára táncolt.
- hobbijai a film- és sorozat nézés, az alvás, az evés, illetve szeret koncertfelvételeket nézni nála tapasztaltabb előadókról.
- specialitásai az írás és a zeneszerzés.
- kedvenc zenei műfaja a ballada.
- nem kedveli a telet.
- gyakran birizgálja a haját.
- kedvenc dala a "Because of You" Ne-Yo-tól.
- közeli barátja Yuri (IZ*ONE), a Twice tagok, Jeon Somi, Lee Dae Hwi (AB6IX) és Jiwon (fromis_9).
- az ITZY-vel közös lakásukban saját szobával rendelkezik.
- elalvás előtt majdnem két órán keresztül ASMR videókat néz.
- nagyon szeret táncokat feldolgozni és megtanulni a koreográfiákat.
- mottója: "Olyan ember szeretnék lenni, aki tudja, mi kell neki."

/ 있지 ; 2019-NAPJAINKIG /


Tagok balról jobbra: Lia, Ryujin, Yeji, Chaeryeong & Yuna.

ALAPADATOK

A csapat neve: ITZY.
A csapat nevének jelentése: minden, amit akarsz, megvan bennük (everything you want it'z in us, ITZY).
Tagok száma: 5.
Debütálásuk időpontja Dél-Koreában: 2019. február 12.
Fanclubjuk neve: MIDZY.
Mottójuk: "All in us, We are ITZY."
Ügynökség: JYP Entertainment.

Tagok, és a csapatban betöltött szerepük 
Yeji (Vezető, főtáncos, vezérvokalista és vezérrapper)
Lia (Fővokalista)
Ryujin (Főrapper, vezértáncos, vokalista és center)
Chaeryeong (Főtáncos, vezérrapper és vokalista)
Yuna (Vezértáncos, vezérrapper, vokalista, visual és maknae)

*visual = a csapat legszebb tagja*
*maknae = a csapat legfiatalabb tagja*
*center = középpont*

PRE-DEBÜT

Chaeryeong 2013-ban részt vett a "K-Pop Star" 3. évadában. 2015-ben a JYP Entertainment "Sixteen" címre keresztelt műsorában tette próbára magát a debütálás reményében. Erőfeszítései ellenére ötödikként esett ki, így esélye sem volt debütálni a nyertes, később Twice névre keresztelt lánybandában. 2018-ban Ryujin részt vett a JTBC csatornán futó "MIXNINE" című műsorban, ahol bár a lányok közül győztesként került ki, "csatát" vesztett a fiú csapattal szemben, akik így Stray Kids néven debütálhattak. Yeji szintén egy televíziós műsorban, az SBS csatorna "The Fan" című műsorában próbálgatta szárnyait, azonban az ötödik epizódban kiesett.

Lia kivételével mindannyian versenyre keltek a Stray Kids ellen a "Stray Kids" című túlélő showban, a fiúkk győzelme miatt azonban akkor még debütálhattak. Ezen kívül Yuna és Ryujin szerepeltek a BTS "Love Yourself" Highlight Reel videóiban, előbbi Jungkook, utóbbi pedig Jimin és j-hope partnereként.

A JYP Entertainment új lánycsapatának debütálását sokan várták már, amikor 2019. január 14-én megérkezett a várva várt hír, miszerint a csapat befejezte a debütáló számuk videoklipjének forgatását, és a tervek szerint februárban minden tagok bemutatnak a nagyérdeműnek. Nem sokkal a hír robbanása után az ügynökség meg is erősítette ezt, és hozzátette, hogy habár pontos dátum még nincs, már nem kell sokat várni a lányok bemutatkozására.

2019: DEBÜTÁLÁS, "IT'Z DIFFERENT" SINGLE LEMEZ ÉS VISSZATÉRÉS AZ "IT'Z ICY"-VAL

A lányok hivatalos bemutatkozására végül 2019. január 21-én került sor: a JYP Entertainment hivatalos YouTube csatornáján egy pár perces videót osztottak meg, amiben mind az öt tag bemutatkozott a nyilvánosságnak.

Debütálásukra végül ez év február 12-én került sor: ekkor jelent meg "It'z Different" címre keresztelt single lemezük, illetve a címadó dalhoz, a "Dalla Dalla"-hoz készült videoklip is. A dal olyan EDM alműfajokkal operál, mint a future house és a bass house. Az erőt adó, motiváló dalszöveg különösen pozitív visszhangra lelt a közönség részéről. A csapat minden idők egyik legmagasabb helyezését érte el a Billboard listáján, mint debütáló k-pop csapat, illetve a "Dalla Dalla" 3. helyen debütált a "World Digital Song Sales" listán, onnan pedig a 2. helyig jutott. Az újító szellemiségű önbizalom-himnusz február 14-ig több, mint 2000 letöltést zsebelt be az Amerikai Egyesült Államokban a Nielsen Music statisztikái szerint, ezzel pedig a "Dalla Dalla" lett a hét legnépszerűbb k-pop száma az Államokban. A "Dalla Dalla" mellett kiadott másik single, a "Want It?" 8. helyen került a listára, 1000 letöltéssel. A vezető dal minden népszerűsége mellett magáénak tudhatta a második legnépszerűbb videó címet a YouTube-on.

Később a Billboard megerősítette, hogy a videoklip 24 óra alatt átlépte a 17,1 millió megtekintést, kiérdemelve magának a minden idők legnépszerűbb debütáló videoklipje címet. Február 21-én, mindössze nyolc nappal a debütálásukat követően sor került az első, zenei műsorban aratott győzelmükre is: az M Countdown heti győzteseként ők lettek a debütálásukat követően leggyorsabban győzelmet bezsebelt lánycsapat. A szám ezt követően további kilenc műsorban hozott győzelmet a lányoknak. Mindemellett a videoklip lett minden idők leggyorsabban 100 milliós nézettségig jutott k-pop debütáló klipje a YouTube történelmében.

2019. július 29-én megjelent a lányok első középlemeze, "It'z Icy" címen. Ugyanezen a napon felkerült a YouTube-ra a címadó dalhoz, az "Icy"-hoz forgatott videoklip is. Kereskedelmi szempontból az album hatalmas sikert aratott, a Gaon Album Chart-on végül a harmadik helyet szerezte meg magának. Az "Icy" önmagában is nagy sikert aratott: 12 győzelmet hozott a lányoknak különböző zenei műsorokban, beleértve a The Show keretein belül elért tripla koronát is. Szeptember 22-én a stabil sikereken felbuzdulva az ITZY turnét jelentett be: az "Itzy? Itzy!" címre keresztelt koncert sorozat Jakartából indult november 2-án, december végéig megfordult Ázsia több nagyvárosában, majd 2020 januárjától az Amerikai Egyesült Államokban is, öt műsor erejéig.

2019 novemberében a "Dalla Dalla" átlépte a 100 millió streamet a Gaon Music Chart rendszerében, ezzel a csapat megszerezte első platina minősítését. Az elismerés azért is bírt nagy jelentőséggel, mert ez volt az első debütáló k-pop szám, ami a Korea Music Content Association-től megkapta ezt a minősítést, a kategória 2018 áprilisi bejelentése óta. Ezen kvül a dal 8. helyen végzett a Dazed "The 20 Best K-pop Songs of 2019" listáján. A magazin elismerően nyilatkozott a szerzeményről, kiemelve, hogy "a csapat biztos kézzel kormányoz a szórakoztató elemek és színes vizuális káosz örvényében", illetve úgy hivatkoztak az ITZY-re, mint "a csapat, aki igazi vérfrissítésként hat a K-pop-ra". A "Dalla Dalla" és az "Icy" is felkerült a legnépszerűbb koreai videoklipek listájára, 2. és 7. helyen. Az év végén számos "Best New Female Awards"-szal ismerték el az ITZY teljesítményét, például a 2019-es Melon Music Awards-ról és a 2019-es Mnet Asian Music Awards-ról is a kategória győzteseként távoztak.

2020: AMERIKAI KONCERTSOROZAT, "IT'Z ME" ÉS "NOT SHY"

Az ITZY az amerikai turnéjukkal kezdte az évet, a január 17-én Los Angelesben megrendezett fellépés keretein belül. Az amerikai koncertsorozat összesen öt állomást foglalt magába.

2020. március 9-én a formáció kiadta második középlemezét, "It'z Me" címen. Videoklipet a "Wannabe" című számhoz forgattak. Az albumon olyan producerek dolgoztak, mint Sophie és Oliver Heldens, és elsősorban az EDM hangzásvlágából merítettek ihletet. Az albumon helyet kapott dalok szövegei elsősorban a szellemi szabadság és az önmegvalósítás témakörök köré épültek. A korong első helyen debütált a Gaon listáján, ezzel ez lett a formáció első, dél-koreai zenei listás első helye. Ezen kívül ötödik helyen végzett a Billboard World Albums Chart-ján, ezt a helyet pedig még azóta sem sikerült felülmúlniuk a listán. A "Wannabe" összesen nyolc győzelmet hozott a lányoknak a különböző zenei műsorokban.

2020. augusztus 17-én kiadták harmadik, "Not Shy" címre keresztelt középlemezüket, az azonos című címadódalhoz készült videoklippel együtt. Habár a csapatra jellemző "teen-crush" hangzást megtartották, a dalszöveg esetében témát váltottak, és az önmegvalósítás mezejéről belekóstoltak a szerelmes dalok világába. Az újdonság ez alkalommal is első helyen debütált a Gaon listáján, több, mint 219 ezres eladási számot produkálva. Ez volt a második olyan kiadványuk, ami felkerült a Gaon Album Chart-ra. A "Not Shy" single összesen öt zenei műsoros győzelmet hozott az ITZY konyhájára.

2021: VISSZATÉRÉS - "GUESS WHO"

2021. március 20-án új digitális single-t adtak ki, "Trust Me (Midzy)" címen: a dalt a rajongóik tiszteletére adták ki, a nemzetközi online rajongói találkozók és élőadások keretein belül. Nem sokkal ezt követően bejelentették, hogy visszatérésükre készülnek.

Negyedik középlemezük "Guess Who" címen került a boltok polcaira, 2021. április 30-án. Az album vezető dalául a "마.피.아. In The Morning" cíű számot választották.

Szeptember 1-én bejelentették, hogy hamarosan sort kerítenek debütálásukra a japán nyelvű piacon is: "What'z Itzy" című középlemezük a Warner Japan gondozásában fog a boltok polcaira kerülni.

Szeptember 24-én kiadták első nagylemezüket, ami a "Crazy In Love" címet kapta, címadó dalnak pedig a "LOCO" című szerzeményt választották - az ehhez a számhoz forgatott videoklip ugyanezen a napon került fel a csapat hivatalos YouTube csatornájára.

2022: JAPÁN VISSZATÉRÉS - "VOLTAGE"

2022. január 23-án bejelentették, hogy a lányok japán visszatérésükre készülnek, első, eredeti japán single lemezükkel, a "Voltage"-dzsel. A lemez 2022. április 6-án jelent meg.

FONTOS DÍJAK, MELYEKKEL BÜSZKÉLKEDHETNEK

2019: Asia Artist Awards - Rookie of the Year
2019: Genie Music Awards - The Female New Artist
2019: Melon Music Awards - Best New Artist (Female)
2019: Mnet Asian Music Awards - Best New Female Artist
2019: Soribada Best K-Music Awards - The Rookie Award
2019: Brand of the Year Award - Female Rookie Idol of the Year
2019: Gaon Chart Music Awards - New Artist of the Year (Digital)
2019: Korea First Brand Awards - New Female Artist
2019: Sports Donga Awards - Idol Expected to Grow Well
2019: The Fact Music Awards - Next Leader
2019: V Live Awards - Global Rookie Top 5 

2020: Asia Artist Awards - Hot Issue Award
2020: Asia Artist Awards - Choice Award
2020: Gaon Chart Music Awards - Rookie of the Year
2020: Golden Disc Awards - Digital Bonsang (Dalla Dalla)
2020: Golden Disc Awards - Rookie of the Year
2020: Seoul Music Awards - New Artist Award
2020: Soribada Best K-Music Awards - New K-Wave Artist Award
2020: The Fact Music  Awards - Best Performer

 

A CSAPAT KÖZÖSSÉGI OLDALAI

Hivatalos honlap: itzy.jype.com
Facebook: ITZY
Instagram: @itzy.all.in.us
Twitter: @ITZYOfficial
VLive: ITZY
YouTube: ITZY
TikTok: @itzyofficial 

Lee Chae Ryeong életrajzát, valamint az ITZY teljes leírását a Wikipédia, a kprofiles és egyéb portálok írásai alapján fordította, megfogalmazta és megformázta: Dalnim.
A szöveg részben vagy egészben való másolása a szerző megkérdezése nélkül tilos!

TV MŰSOROK

Év Cím Csatorna
2019 Itzy? Itzy! Naver TV Cast, V Live, YouTube
2019 I See Itzy Naver TV Cast, V Live, YouTube
2019 A to Z "Itzy in Paris" M2
2019 Itzy It'z Tourbook Naver TV Cast, V Live, YouTube
2020 100 Hours of Romantic Travel "Paris et Itzy" M2
2020 Bu:QUEST of ITZY U+ Idol Live, Youtube
2020 ITZY in Korea M2
Év Cím Megjegyzés
2017 Stray Kids Lia kivételével; 1. epizód
2019 Master In The House -
2019 Knowing Brother 188. epizód
2019 Idol Room 61. epizód
2019 Weekly Idol 419. epizód
2019 Madia Game In Prison 21. és 22. epizód


 

TV MŰSOROK

Év Cím
2014 K-Pop Star
2015 Sixteen

VIDEOKLIPEKBEN VALÓ MEGJELENÉSEI

Év Cím Előadó
2014 Only You Miss A
2015 Cheer Up Twice

NAGYLEMEZEK

A megjelenés időpontja Cím
2021. szeptember 24. Crazy In Love

KÖZÉPLEMEZEK

Dél-Koreai kiadások

A megjelenés iőpontja Cím
2019. július 29. It'z Icy
2020. március 9. It'z Me
2020. augusztus 17. Not Shy
2021. április 30. Guess Who

Japán kiadások

A megjelenés időpontja Cím
2021. ? ? What'z Itzy

SINGLE LEMEZEK

Év Cím Album
2019 "Dalla Dalla" It'z Different
2019 "Icy" It'z Icy
2020 "Wannabe" It'z Me
2020 "Not Shy" Not Shy
2021 "마.피.아. In The Morning" Guess Who
2021 "LOCO" Crazy In Love

EGYÉB ISMERT SZÁMOK

Év Cím Album
2019 "Want It?" It'z Different
2019 "Cherry" It'z Icy
2020 "Don't Give A What" Not Shy
2020 "Be In Love" Not Shy
2020 "Surf" Not Shy

Utolsó frissítés: 2023.12.21. 19:07 Pavia által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace