Starity

Lee Hyo Ri

Lee Hyo Ri Lee Hyo Ri nemzetisége 2243. 184rajongó 15vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 93%
 • stílus: 94%
 • szimpátia: 90%
 • Születési név
 • Lee Hyo Ri
 • Becenév
 • Hyorish, Hyolee
 • Születési idő
 • 1979. május 10.
 • Születési hely
 • Cheongwon, Dél-Korea
 • Foglalkozás
 • Énekesnő, színésznő, táncosnő, modell, tervező
 • Családi állapot
 • férjezett
 • Partner
 • Lee Sang Soon
 • Magasság
 • 167 cm
 • Eredeti hajszín
 • Fekete
 • Szemszín
 • Barna
 • Csillagjegy
 • Bika
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Hivatalos weblap
 • Twitter-oldal
 • Facebook-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Park Bom Sandara Park TaeYang Choi Seung Hyun Kang Dae Sung G-Dragon Lee Jun Ki Park Gyu Ri Jung Nicole Han Seung Yeon Kim Sung Hee Yang Ji Won Kim Bo Hyung Park Na Rae Lee Jin Park Joo Hyun

Lee Hyo Ri életrajza


A sztáradatlapot jelenleg nem szerkeszti senki, ezért hiányos, helytelen információkat is tartalmazhat.

Lee Hyo Ri életrajza

Élete

Lee Hyo Ri 1979. május 10-én született a Dél-Chungcheong tartományban található Cheongwon-ban. Karrierje mellett pedig arra is volt ideje, hogy két diplomát is szerezzen. Az egyiket a Gukmin Egyetemen szerezte a másikat pedig a Kyung Hee Egyetemen társadalom-, és média tudomány szakon.

Egy időben sokszor összehozták a híres dél-koreai énekessel Rain-el, de ez csak pletyka volt. 2011 óta Lee Sang Soon-al alkot egy párt, amit Hyo Ri kezelő társasága is megerősített.
2013. július 3.-án elindult egy pletyka Hyoriról, miszerint ideiglenes párja Lee Sang Soon megkérte a kezét. Nem sokkal később Hyo Ri bejelentette az örömhírt, hogy valóban hamarosan férjhez fog menni.
Az énekesnő végül szeptember 1-én egy zártkörű szűk családi esküvőn mondta ki párjának a boldogító igen a Jeju-szigeten található villájukban.

Színészi munkái
2005. januárjában Hyo Ri megmutatta színészi vénáját is a Trhee Leaf Clover című sorozatban, ahol olyan híres színészek mellett tűnt fel, mint Ryu Jin, Kim Jung Hwa vagy épp Kim Kang Woo. A 16 részes dráma nézettsége igen alacsony volt (kevesebb, mint 10%), Hyo Ri pedig megbukott, mint színésznő ugyanis a nézők igen csak bírálták alakítását.

2007-ben Hyo Ri újra próbált, mint színésznő is érvényt szerezni ugyanis elfogatta az If in Love… Like Them szerepajánlatát, így Lee Dong Gun oldalán újra esélyt kapott, hogy bizonyítson. Bár eredetileg egy epizódosra tervezték, végül négy részesre bővült, melyet az Mnet sugárzott, majd később egy két részes változata az SBS-en is vetítésre került. Ugyan pedig maga a mini sorozat nézettségileg egész sikeres volt a Koreai Műsorszolgáltatási Bizottság döntése alapján a sorozat semmilyen formában, soha nem került újbóli vetítésre, mivel a sorozat több hirdetési irányelvet megsértett azzal, hogy több esetben volt látható benne nyílt termékelhelyezés.

A bizottság döntése viszont csak országon belül volt hatályos, így a Fuji TV felvásárolta és leadta Japánban. Erre az időszakra természetesen Hyo Ri is Japánban tartózkodott, hogy ott promóciózza sorozatát.

2014. április 2.-án az SBS bejelentette, hogy Hyo Ri és a színésznő Moon So Ri ad otthont egy talkshow-nak, a Magic Eye-nak. A show forgatása áprilisban kezdődött.

Érdekességek
~ Hyo Ri-n évek óta elkötelezett állatbarát/vedő amit mi sem tükrözhet jobban, hogy Hyo Ri már hosszú évek óta vegetáriánus, de nem csak etikai hanem egészségi okok miatt se fogyaszt állati húst.
~ 2012-ben kiadott egy saját fotósorozatos könyvet, melyben mindennapjait mutatja be Soonshim nevű kutyájával, akit még egy állatmenhelyről fogadott be.
A könyvben Hyo Ri gondolatait is leírta az állatjogokról, állatmenhelyekről és a szőrmebundáról. A könyv eladásából származó 87.000 dollár bevételről pedig lemondott egy állatjogi szervezet számára.

Szóló zenei karrierje
Egy évvel, hogy a Fin.KL kiadta 4. stúdió albumát, 2003. szeptemberében Hyo Ri is kiadta első stúdió albumát Stylish…E címmel. Hyo Ri az albummal és a külön kiadott kislemezekkel végül besöpörte a legtöbb Bonsang és Daesang díjakat a különböző díjátadókról, ami azért is olyan nagy dolog, mert a díjátadókon ezek számítanak a legrangosabb elismeréseknek. Mivel Hyo Ri ilyen sikereket ért el a 2003-as évet a koreai média elkeresztelte "Hyori szindrómának", illetve a "Hyori éve" címmel is illették.

Három év elteltével 2006. februárjában jelentette meg következő albumát Dark Angel címmel, vezető kislemezeként a Get Ya! jelent meg, amit nem sokkal megjelenése után plágiummal vádoltak, ugyanis Britney Spears dalszerzői szerint a dél-koreai énekesnő dala nagyon hasonlít Britney Do Somethin kislemezére. A plágiu vád ellenére viszont Hyo Ri zenei karrierje továbbra is emelkedett, amit az Mnet Media-val (akkoriban Mnet Ent.) kötött 2,2 milliárd wonos szerződése is bizonyított. Evvel a lépésével pedig abban az évben ő lett a legjobban fizetett énekesnő.

2008. július 14-én kiadta 3. stúdió albumát I'ts Hyorish címmel, melynek U-Go-Girl című dala lett a vezető kislemeze, ami a lejátszási listákon és a show műsorokban is az élre tört.
Az év végén december 20-án pedig Hyo Ri megtartotta első önálló koncertjét Lee hyori the Incincible címmel a Jamsil arénában. A koncertre a jegyek rekord idő alatt keltek el, ugyani csupán öt perc kellett hozzá, hogy teljes teltház legyen.

2009. novemberében az Mnet kihírdette, hogy a Hyo Ri-val kötött szerződésük hamarosan lejár, valamint az énekesnő már tervezte, hogy a B2M ügynökséghez áll, ám 2010. április 12-én megjelenő H-Logic albuma még az Mnet fémjelzésével került ki. Az album előfutáraként március 31-én került ki a Swing melyet Gary-vel adott elő, ezt követően április 8-án az album vezető kislemeze a Chitty Chitty Bang Bang is kikerült. Ugyan pedig a show műsorokban igen nagy sikereket ért el, nem sokkal az album kiadása után kialakult a K-Pop történetében valaha látott legnagyobb plágium botrány...
Az albumon hét olyan dal szerepelt, melyet a producerként dolgozó Hyo Ri és az Mnet Media közösen választotta ki egy újonc dalszerző kétszáz beküldött dala közül. Az album megjelenése után derült ki, hogy a Bahnus művésznevű Lee Jae Hyong minden dala lopott volt, illetve a dalszerző az önéletrajzát és a diplomáit is meghamisította. Bár a lopást a dalszerző követte el, a Chosun Ilbo heves kritikája szerint Hyo Ri és az Mnet Media húzta az időt és nem tett meg mindent azonnal a helyzet tisztázása érdekében és „az orránál fogva vezette a közönséget”.
Az ügy végére végül a Szöuli Központi Kerületi Bíróság rakott pontot, ugyanis Lee Jae Hyong beismerő vallomást tett elismerve a csalást és az okirat hamisítást, így a bíróság 1 év, 6 hónap börtönbüntetésre ítélte.

A botrány következtében Hyo Ri egy időre visszavonult a szerepléstől, saját elmondása szerint hónapokig alkoholba fojtotta a bánatát, majd egy barátja tanácsára pszichológus segítségét kérte. Az énekesnő különböző magazinoknak és újságoknak kezdett cikkeket írni, ahol saját tapasztalatait és a társadalmi eseményekről alkotott véleményét osztotta meg kritikai sikerrel: dicsérték humorát és írói stílusát is. Ugyanebben az időszakban lett vegetáriánus és az állatvédelem szószólója. 2011-ben két kampány dalt is kiadott (Please Stay Behind; Remember), amivel az állatmenhelyeket támogatta.

Három évnyi hallgatás után pedig 2013. május 21-én adta ki 5. stúdió albumát Monochrome címmel. az albumról egyedül álló módon négy dal is meg lett filmesítve (Miss Korea; Bad Girls; Amor Mio; Going Crazy) valamint az élő promóciók során a Holly Jolly Bus is sokszor felhangzott.

2015 - 2017 Kihagyás , Comeback

Májusban bejelentette, hogy bezárja twitter fiókját. Felfüggesztette televíziós aktivitását és két éves kihagyást tartott annak érdekében, hogy legyen ideje magára.
Később 2016 októberében új dalon dolgozott. Novemberben megerősítették, hogy szerződött a Kiwi Media Group ügynökséggel és új 2017-es albumon dolgozik.
2017 áprilisában új variety showban szerepel együtt férjével, melynek címe Hyori's Home Stay. 

Írta: GomNaNa, Niki0718

Filmográfia


Sorozatok
2012
~ Reply 1997 (vendég szerep)
2007
~ If in Love… Like Them (Lee Na)

Show műsorok

2014

~ Magic Eye
2013
~ Korea's next Top Model
~ You Hee-yeol's sketchbook
~ X Sistar
~ StoryOn Woma Show
~ Hwasin - Controllero f the Heart
~ Hello Counselor
~ Happy Together
~ Thank You
~ Dancing with the Stars
~ Get It Beauty 2013
~ Radio Star
~ Barefooted Friends
~ 2hyori Show
~ Infinite Challenge
~ Our Sole Earth
2012
~ Show Me the Money
~ Healing Camp, Aren't You Happy
~ Golden 12
~ Happy Together
~ Jung Jae-hyung & Lee Hyori's You and I
2011
~ Animal Farm
2010
~ Running Man
~ Haha Mong Show
~ Kim Jung-eun's Sketchbook
~ You Hee-yeol's sketchbook
~ happy Together
~ Infinite Challenge
2008 - 2010
~ Family Outing
2009
~ Infinite Challenge
~ Superstar K
~ Yoo Jae-suk & Kim Won-hee's Come to Play
2008
~ Yoo Jae-suk & Kim Won-hee's Come to Play
~ Change
~ Sang Sang Plus
~ On Air
~ Orr the Record: Lee Hyori
2007
~ Infinite Challenge
~ Yoo Jae-suk & Kim Won-hee's Come to Play
2006 - 2007
~ Happy Together Friend
2006
~ Infinite Challenge
2005
~ Three Leaf Clover
2003
~ Fort Boy
2002 - 2003
~ Time Machine
2001 - 2003
~ Happy Together
1997
~ The generation of Sensiblility

Videó klipekben való megjelenései
~ Spica - Tonight /2013/
~ Honey-G - My Love /2013/
~ Spica - Potently /2012/
~ Wiber Pan - As Long as I Love You /2009/
~ LeeSsang & Jung In - The Girl Who Can't Break Up, the Boy Who Can't Leave /2009/
~ Wheesung - Fading Star /2008/
~ Davichi - Sad Promise, a Sad Love Song /2008/
~ Davichi - I Love You Even Though I Hate You /2008/

Diszkográfia


Stúdió albumok


~ Stylish /2003.08.13./
~ Dark Angel /2006.02.11./
~ It's Hyorish /2008.06.24./
~ H-Logic /2010.04.08./
~ Monochrome /2013.05.21./

Kislemezek


~ 10 minutes /2003/
~ Hey Girl /2003/
~ Remember Me /2003/
~ Get ya! /2006/
~ Shall We Dance? /2006/
~ Straight Up /2006/
~ U-Go-Girl /2008/
~ Hey Mr. Big /2008/
~ Swing /2010/
~ Chitty Chitty Bang Bang /2010/
~ Please Stay Behind /2011/
~ Remember /2011/
~ Miss Korea /2013/
~ Bad Girls /2013/
~ Holly Jolly Bus

Promóciós kislemezek


~ As Long as I Love You (feat. Wilber Pan -Hyundai i30-) /2009/
~ Anystar (feat. Lee Jun Ki & Park Bom -Samsung Anycall-) /2006/
~ Anymotion (feat. Eric Mun -Samsung Anycall-) /2005/
~ Anyclub (feat. Teddy Park & Kim Ji Eun -Samsung Anycall-) /2005/

Együtt működései

~ Going Crazy (feat. Ahn Young Mi) /2013/
~ Amor Mio (feat. Baek Ji Young) /2013/
~ Love radar (feat. Beenzino) /2013/
~ Memory (feat. Bizzy) /2010/
~ Get 2 Know (feat. Double K) /2010/
~ Higlight (feat. Bizzy) /2010/
~ Love Sing (feat. Mighty Mouth) /2010/
~ How Did We Get (Daesung -BagBang-) /2010/
~ Bring it Back (feat. bekah -After School- & JiYoon -4minute-) /2010/
~ Pretty (feat. Yoon Gun) /2009/

Sorozat/film dalok

~ Cat on the Roof (Off the Record: Lee Hyori OST) /2008/
~ Toc Toc Toc (If in Love… Like Them OST) 2007/

Utolsó frissítés: 2018.02.15. 07:07 Niki0718 által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace