Starity

Lee Min Hyuk (II)

Lee Min Hyuk (II) Lee Min Hyuk (II) nemzetisége 2594. 190rajongó 6vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 98%
 • stílus: 96%
 • szimpátia: 98%
 • Születési név
 • Lee Min Hyuk /이민혁/
 • Becenév
 • Minhyuk /민혁/, Minmong
 • Születési idő
 • 1993. november 03.
 • Születési hely
 • Gwangju, Dél-Korea
 • Foglalkozás
 • énekes
 • Magasság
 • 179 cm
 • Eredeti hajszín
 • barna
 • Szemszín
 • barna
 • Csillagjegy
 • Skorpió
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Hivatalos weblap
 • Twitter-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Yoo Ki Hyun Shin Ho Seok Lim Chang Kyun Lee Joo Heon Son Hyun Woo Chae Hyung Won

Lee Min Hyuk (II) életrajza

Születési név: Lee Min Hyuk /이민혁/
Születési idő: 1993.11.03
Magasság: 179 cm
Súly: 67 kg
Vércsoport: A
Csillagjegy: skorpió
Fanclubjának neve: Sunshiners
Kedvenc étel: Pizza
Beszélt nyelvek: Koreai (anyanyelv), angol (alapfok) és japán (alapfok)

ÉRDEKESSÉGEK

- Kedvenc előadói J.Cole, Jason Mraz és Bruno Mars.
- Szülei ellenezték, hogy énekessé váljon, de Minhyuk kiállt az álmai mellett amit édesanyja elfogadott és végül támogatta őt.
- 20 éves korában elment keresni részmunkaidős állást, hogy tudja finanszírozni az énekiskolát.
- Mielőtt a Starship Entertainment-hez jelentkezett volna részese volt egy csapatnak.
- Nem szereti az uborkát.
- Az Idol Star Athletics Champonships-en kiderült, hogy Minhyuk nagyon jó az íjászatban.
- Ő volt a "Beautiduk" számuk akusztikus verziójának a klipjének a rendezője.

몬스타엑스 / 2015-


A tagok balról jobbra: Joohoney, Minhyuk, I.M, Hyungwon, Kihyun, Shownu.

 Csapat nevének jelentése: A "MON" egy francia szó, magyarra fordítva "enyém", a "STA" az angol "star" szó rövidítése vagyis "csillag", illetve az "X" a változásra utal.

Tagok száma: 6 koreai származású fiú
Hivatalos debütálás:

Dél-Korea: 2015 május 14.
Japán: 2017 május 17.

Fanclubjuk neve: Monbebe
Fanclubjuk nevének jelentése: A "MON" vagyis "enyém", illetve a "BEBE" szó "baby"-t jelent. Vagyis "My baby".
Hivatalos színük:

- Pantone 2221 - világoskék (The Clan Pt. 1: Lost korszak)
- Pantone Dark Blue C - sötétkék (The Clan Pt. 2: Guilty korszak)
- Pantone 2405 C - rózsaszín (The Clan Pt. 2.5: Beautiful korszak)

Mottójuk: HOOT! MONSTA X!
Ügynökségeik:

Dél-Korea: Starship Entertainment
Kína: Yuehua Entertainment
Japán: Mercury Tokyo
USA: Maverick

TAGOK
Shownu (Leader, főtáncos és vezérvokalista)
Minhyuk (Vokalista)
Kihyun (Fővokalista)
Hyungwon (Vezértáncos, vokalista és visual)
Jooheon (Főrapper és vokalista)
I.M (Vezérrapper, vokalista és maknae)

VOLT TAGOK
Wonho (Vezérvokalista és vezértáncos) 

*leader = a csapat vezetője*
*visual = a csapat leghelyesebb tagja*
*maknae = a csapat legfiatalabb tagja*

DEBÜTÁLÁS ELŐTT: NO MERCY

A "No Mercy" a Starship Entertainment és az Mnet által közös vetélkedő programja, mely részei során a Starship kiválogatja legalkalmasabb gyakornokait egy új fiúcsapat debütálása érdekében. A műsor során 12 gyakornok küzdött meg a formációba való jutásért, köztük Jooheon, Wonho, Shownu, Kihyun, Hyungwon, Minhyuk, Kwangji, Yoosu, Minkyun, Yoonho, #GUN és Seokwon. A sajtótájékoztatón K.Will és Hyorin elárulta, hogy a fiúk különböző művészekkel fognak együtt dolgozni, mint Rhymer, San E és Giriboy és együtt fogják tesztelni tehetségüket. A "No Mercy" 2014 december 10-én indult el, majd 2015 február 11-ig tartott, a nyolcadik részben egy új gyakornokot mutattak be I.M személyében, aki részesévé is vált a végső felállásban. Tehát a Monsta X hivatalos tagjai Jooheon, Wonho, Shownu, Kihyun, I.M, Hyungwon és Minhyuk lett.

2015: DEBÜTÁLÁS A TRESPASS-AL

Április 18-án a Facebook oldaukon közzétettek egy rejtélyes képet, melyen a "1505XX" felirat volt látható, mely a debütálásuk dátumát jelenti, tehát megtudhattuk, hogy valószínűleg májusban lesz.
Május 6-án kiderült, hogy tényleg ebben a hónapban fognak bemutatkozni és készen állnak az albumuk kiadására. A fiúk egy nappal a debütálásuk előtt május 13-án egy mini koncertet tartottak a szöuli Lotte Card Art Center-ben, majd május 14-én a boltok polcaira is került a "Trespass" címre keresztlt középlemezük, melyen összesen hét dalra lelhetünk, köztük lassú, szerelmi, hip-hop és r&b stílusú számokat is meghallgathatunk. A címadó dalukhoz a "Trespass"-hoz természetesen videoklipet is forgattak, valamint a "Honestly" című számukban közreműködött a Sistar egyik tagja, Dasom.
Augusztus 31-én a csapat megerősítette, hogy hamarosan tervezik kiadni a második középlemezüket aminek a neve "Rush". Szeptember 3-án már meg is jelentek az első előzetes fotók a főcímdalról, kiderült az is, hogy Giriboy is közreműödött a létrejöttében. Szeptember 7-én végül megjelent a "Rush" mini album, amely igen változatosra sikerült. Az év még nem ért véget a fiúk számára, hiszen október 1-án a csapat kiadta a "Hero" számukhoz tartozó videoklipet, melyben egy helikopterek számára fenntartott tetőn táncolnak. Mindemellett október 22-én kiadták a "Rush" középlemezük újracsomagolt változatát is.  

2016: "THE CLAN 2,5 PART 1: LOST" ÉS A "THE CLAN 2.5 PART 2: GUILTY"

A csapat március 25-én az Egyesült Arab Emírségekben vett részt a 2016-os KCON-on. Majd Japánban április 9-én, és a később megrendezett Los Angeles-i KCON eseményén is részt vettek július 31-én. A tagokat a Litmus modelljeként láthattuk. A csapat bekerült a 2012-2016-os év 13 legnépszerűbb debütáló banda albumlistája közé, ahol a 10.-ik helyet érdemelték ki. Az első hivatalos fan club-felvétel is felkerült az internetre. A Boy Group Fancafe rangsorában a Monsta X a 23. helyet kapta meg. A visszatérés előtt a csapat tagjai Koreában, Indonéziában, és Japánban dolgoztak a Twitteren. A harmadik mini album a The Clan Part. 1 'LOST' május 18-án lett kiadva, "All In" címmel. Az album az 5.-ik volt a Billboard World Album Chartján, és 2 egymást követő héten rajta is maradt. A videó nézettsége egy nap alatt átlépte a 9milliós megtekintést, ezzel is mutatva az egyre növekvő népszerűséget.

Agusztus 2-án jelentette be a Starship Entertainment, hogy egy új project unit csapat fog hamarosan debütálni. Pár nappal később megtudhattuk a csapat nevét is, ami a Y-Teen lett. Maga a csapat a Monsta X, valamint a Cosmic Girls 7 tagjaiból áll. A csoport fő célja, hogy a KT nevű telefonszolgáltatást reklámozzák, más néven a Y-Teent. Bemutatkozó daluk augusztus 5-én jelent meg Do Better címmel. A zenei videó felülmúlta az 1 millió megtekintést a YouTube-on. Augusztus 7-én a Monsta X kiadott egy új zeneszámot, a Stuck-ot a legújabb albumuktól, amely különleges ajándék lett a Monbebe-nek.

Október elején tértek vissza a negyedik mini albumukkal és a The Clan sorozat második részével, a The Clan 2.5 Pt. 2 'GUILTY'-vel. Az első dalt október 4-én adták ki, "Fighter" néven. Ezzel a Monsta X 3.-ik helyen belépett a Billboard Top 10-es World Album Chartjára. Valamint 2016-ban még megnyerték az Év Breakout Artist-jának járó díjat, a K-Ville Music Awards-on.

2017: "THE CLAN PT. 2.5: THE FINAL CHAPTER", JAPÁN DEBÜTÁLÁS ÉS "SHINE FOREVER"

Március 18-án Mexikóban, a Makuhari Messe-ban, valamint újból Japánban részt vettek a 2017-es KCON-on. Március 21-én megjelentették a The Clan záró részét, "The Clan Part 2.5 The Final Chapter: Beautiful" néven. Három változatot bocsátottak ki hozzá. ("Beautiful", "Beside", "Brilliant") A "Beautiful" az első helyen végzett a Bilboard toplistáján, az USA-ban. 2017 április 14-én kiadták a Rush japán verzióját, ezzel megtörtént a japán debütálás is. Később ugyancsak kiadták a "Stuck" japán verzióját a "Hero" -val együtt.

Június 2-án a Starship bejelentette, hogy a Monsta X kiadja a "The Clan Part 2.5 The Final Chapter: Beautiful" nevű "Shine Forever" újratöltött változatot, amely az album eredeti dalait és két újat, a "Shine Forever"-t és a "Gravity"-t tartalmazza. A "Shine Forever" című zenés videó június 14-én jelent meg. Az albumot június 19-én tették hivatalosan is közzé, röviddel a csapat első óriási turnéja, a "Beautiful in Seoul" előtt.

2017. november 7-én a fiúk kiadtak egy újabb mini albumot, "The Code" névvel. Az album vezetődalához a "Dramarama"-hoz még klippet is forgatott a csapat, amely ugyanazon a napon jelent meg. A dalok szövegeit Drew Ryan Scott, Jooheon és I.M írta. A visszatérés sikerének köszönhetően november 14-én elnyerték az első zenés tréningüket az SBS MTV The Show-n. December 18-án a rajongók legnagyobb örömére kiadták a Lonely Christmast, amelyet JooHeon írt.

2018: "JEALOUSY", NEGYEDIK JAPÁN KISLEMEZ ÉS A "TAKE 1: ARE YOU THERE?"

2018 január 31-én megjelent harmadik japán lemezük az első eredeti japán dalukkal, amely a Spotlight címet kapta. Ezen kívül az album még tartalmazza a Shine Forever japán verzióját is. A csapat kiadta a hatodik lemezüket is a The Link: Dejavu-t, amelyre március 26-án került sor . A korong hét dalt tartalmaz, vezető dal a Jealousy. Április 27-én megkezdődött első élő japán turnéjuk, amelyet Nagoxában kezdtek.

Augusztus 12-én megjelentették a negyedik japán kislemezüket "Livin' It Up" címmel, melynek a kisfilmje már augusztus 1-jén felkerült a videómegosztó oldalakra.
Október 1-jén a csapat a Tony Moly kozmetikai márka modelljeivé váltak, majd három nappal később bejelentették azt is, hogy a Moncler olasz ruházati cég támogatja őket.
Október 7-én az a bejelentés érkezett, miszerint a csapat hamarosan kiadja a második stúdió albumát, melynek a "Take 1: Are You There?" címet adták. Végül az album október 22-én jelent meg.

2019: "TAKE.2: WE ARE HERE", "FOLLOW: FIND YOU", WONHO TÁVOZÁSA

Január 20-án a csapat bejelentette, hogy februárban vissza fog térni a harmadik stúdió albumukkal, melynek a "Take.2 We Are Here" címet adták. Az albumon mindössze tíz dalra lelhetünk, köztük a vezető dala, az "Alligator"-ra, illetve a "Play It Cool"-ra, melyet Steve Aoki szerzett.
Ezt követően a Starship elárulta, hogy a csoportnak lesz egy világkörüli turnéja, mely keretein belül 12 országot és 18 várost fognak meglátogatni.
Június 7-én a Starship megjelentetett egy videót, mely alapján arra következtethettünk, hogy a fiúk hamarosan valamit ki fognak adni. Öt napra rá ki is derült, hogy a Monsta X egy közreműködésben vett részt a híres amerikai rapperrel, vagyis French Montana-val. Másnap bele is hallgathattunk a szerzeménybe, a "Who Do U Love"-ba, rá egy nappal már meg is hallgathattuk magát a dalt, mely angol nyelven íródott. Hivatalosan június 21-én jelent meg a mű valamint annak videoklipje.  

Augusztus 21-én a fiúk meglepték japán rajongóikat a "Phenomenon" címre keresztelt stúdió albummal, amelyen tíz dalra lelhetünk.
Mindemellett más nemzetiségű monbebére is gondoltak, hiszen egyre több angol nyelvű kislemezt adnak ki kezeik közül. Ezúttal a szeptember 20-án megjelent "Love U"-t, valamint az október 4-én kiadott "Someone's Someone"-t dobták piacra.  

A Starship Entertainment szeptember 26-án bejelentette, hogy a fiúk készülődnek hamarosan várható visszatérésükre, amely várhatóan októberben lesz. Két nappal később a csapat közzétett Twitteren egy előzetest "Follow: Find You" szavakkal, amelyről már sejthettük, hogy ez lesz az új középlemezük címe. Október 1-jén megtudhattuk, hogy október 28-án várható a szerzeményük megjelenése. Később pedig elárulták, hogy összesen nyolc dalt fog tartalmazni a mini album, melyek nagy részét Jooheon és I.M írta, valamint Wonho segédkezett a "Mirror" című számuk létrejöttében. Október 10-én közzétették az album egyik dalának előzetes klipjét, vagyis a "Find You"-nak.A fiúk egy újabb stílust próbáltak ki, pörgősebb szám helyett ezúttal egy balladával lepték meg rajongóikat. A dal videoklipjét már október 24-én közzétették, ám a lemez csak négy nappal később, vagyis 28-án kerül a boltok polcaira, illetve a vezető dal, a "Follow" videoklipje is ekkor kerül a videó megosztó oldalakra.  

A Starship Entertainment egy hivatalos nyilatkozatában kifejtette, hogy Wonho véglegesen elhagyja a Monsta X-et és a csapat ezentúl csak hat tagként fog tovább tevékenykedni. Wonho néhány rossz indulatú pletyka miatt döntött a távozás mellett, hogy megvédje a Monsta X-et. A Starship Entertainment megtette a megfelelő jogi lépéseket a pletykák ellen.

December 4-én a csapat fellépett a 2019 Mnet Asian Music Awards keretein belül, a Japánban található Nagoya Dome falai között. A stadion 49 ezer ember befogadására képes, ekkora tömeg előtt adtak koncertet a fiúk is.

2020: JOOHEON HIÁTUSA, VILÁGTURNÉ ÉS A VÁRVA VÁRT VISSZATÉRÉS

2020. január 31-én az ügynökség hivatalos közleményben jelentette be, hogy Jooheon depresszió és egyéb mentális betegségek miatt határozatlan időre szünetelteti a nyilvános megjelenéseit és fellépéseit.

Valentin napon, azaz február 14-én megjelent hatodik studio és első teljesen angol nyelvű albumukat, "All About Luv" címen. Az album nagy népszerűségre tett szert - ezt mi sem mutatja jobban, mint hogy ötödik helyen debütált a Billboard Hot 200 listáján.

Ez év márciusában szárnyra keltek a pletykák, miszerint a Monsta X a legutóbbi, 'FOLLOW' nevet viselő visszatérése után végre ismét hallatni fog magáról, illetve a pletykák között szerepelt az is, hogy Jooheon is visszatér a hiátusról, így a csapat hat taggal fog érvényesülni. A hivatalos megerősítés sem váratott magára sokáig: az ügynökség megerősítette, hogy a csapat 2020. első felére, várhatóan májusra tervezi visszatérését, amihez már Jooheon is csatlakozni fog.

Erre az évre tervbe vettek egy világ méretű turnét is, '2020 MONSTA X World Tour' címen. Sajnálatos módon azonban április 6-án a kiadó megerősítette, hogy a járványhelyzetre való tekintettel a turné kezdetét jelentő, május 9-10-re tervezett szöuli állomásokat törölni kell.

2020. április 13-án megerősítették, hogy a Monsta X május 11-én visszatér 'FANTASIA X' címre keresztelt mini albumukkal. Az album előzetes promóciója sokáig a kijelölt mederben folyt, azonban nem sokkal a hivatalos megjelenés előtt a kiadó bejelentette, hogy a COVID-19 járványra való tekintettel az album megjelenésének időpontját áttették május 26-ra.

Május 26-án végül meg is jelent a "FANTASIA X" címet viselő mini albumuk, ugyanezen a napon pedig megjelent a "Fantasia" címre keresztelt dalhoz készült videoklip is.

A csapat fellépett a Time 100 Talks színpadán, ahol támogatásukról biztosították a Black Lives Matter mozgalmat, valamint felhívták a figyelmet az egészségügyi doolgozók áldozatos munkájára és erőfeszítéseire is.

Szeptemberben megerősítették részvételüket a "Visit Cultural Heritage Campaign"-ban, aminek célja a koreai kultúra nemzetközi népszerűsítése volt. A program keretein belül online túrákat tartottak olyan dél-koreai nevezetességeknél, híres helyeknél, amik az UNESCO világörökség részét képezik.

Októberben bejelentették, hogy novemberben újabb stúdió albummal térnek vissza: a korong a "Fatal Love" címet kapta, a lead single pedig a "Love Killa" című szerzemény lett. Az album november 2-án jelent meg a "Love Killa"-hoz készült videoklippel együtt. Az új albumon kívül egy japán visszatérést is bejelentettek december 16-ra: nyolcadik japán single albumuk tartalmazta a "Fantasia" japán verzióját, illetve egy teljesen új japán dalt is.

Az év végére nyilvánosságra került a hír, hogy a Monsta X lesz a decemberben megrendezésre kerülő 19. International Anti-Corruption Conference nagykövete.

2021: VISSZATÉRÉS ÉS JAPÁN KIADÁSOK - "FLAVORS OF LOVE" ÉS "ON OF A KIND"

2021 januárjában az Urban Decay nevű szépségipari márka bejelentette, hogy a Monsta X lesz a márka új globális nagykövete. Ezen kívül az a hír is napvilágot látott, miszerint a csapat helyet kapott a UNIVERSE nevű alkalmazás platformján: első projektjük az "Area 51 : The Code" címet kapta.

Március 10-én új japán single lemezük jelent meg, "Wanted" címen: a korongon helyet kapott a címadó dalon kívül a "Neo Universe" című szerzemény is. A single megjelenését követően a Monsta X bejelentette, hogy május 5-én kerül a boltok polcaira harmadik japán nagylemezük, "Flavors of Love" címen. A lemezen helyet kap az összes 2020-ban kiadott japán daluk, valamint öt teljesen új, eddig nem hallott japán szám is.

Május 1-én bejelentették, hogy június 1-én kiadják kilencedik koreai nyelvű mini albumukat, "One Of A Kind" címen. Május 3-án egy Twitterre közzétett nyilatkozatban tájékoztatták a csapat rajojongóit, hogy Shownu egy kiújult szemsérülése miatt nem fog részt venni az új koreai mini albumuk promóciójában, és meghatározatlan időre szünetre megy.

A csapat történetét írta: TokyoGhoullel és sunmi.
Kiegészítette és 2020-tól frissen tartja: Harlow.
(Minhyuk életrajzát a Wikipédia és egyéb portálok alapján fordította, megfogalmazta és megformázta: Harlow.)
A csapat történetét főként a Wikipédia bejegyzései alapján frissen tartja: Harlow.
A szöveg részben vagy egészben való másolása a szerző(k) megkérdezése nélkül tilos!
Utoljára frissítve: 2021. május 24.

2014

- No.Mercy

2015

- After School Club (Episode 161)
- 4 Things Show Episode 17 (season 2)
- Afreeca TV (Episodes 1-3)
- Weekly Idol (Episodes 200 & 201)
- Yaman TV (Episode 19)
- Show Me The Money Season 4 - Jooheon (Episode 1-3)
- Hello Counselor - Jooheon (Episode 242)
- Weekly Idol  (Episode 216)
- After School Club (Episode 177)

MONSTA X

ANGOL NYELVŰ KISLEMEZEIK
2018.11.09: Shoot Out
2019.03.25: Play It Cool (feat. Steve Aoki)
2019.06.14: Who Do You Love? (feat. French Montana)
2019.06.20: Love U
2019.10.04: Someone's Someone 

 

KOREAI

ALBUMOK
2017.03.21: The Clan Part 2.5: The Final Chapter
2018.10.22: Take 1: Are You There?
2019.02.18: Take.2 We Are Here

ÚJRACSOMAGOLT ALBUMOK
2017.06.19: Shine Forever

KÖZÉPLEMEZEK
2015.05.14: Trespass
2015.09.07: Rush
2016.05.18: The Clan Part.1: Lost
2016.10.04: The Clan Part.2: Guilty
2017.11.07: The Code: Protocol Terminal
2018.03.26: The Connect
2019.10.28: Follow: Find You 

ÚJRACSOMAGOLT KÖZÉPLEMEZEK
2015.10.22: Rush Repackage 'Hero'

DIGITÁLIS KISLEMEZEK
2016.05.09: Ex Girl
2017.12.18: Lonely Christmas


JAPÁN

ALBUMOK
2018.04.25: Piece
2019.08.21: Phenomenon 

KISLEMEZEK
2017.04.14: Hero
2017.08.23: Beautiful
2018.01.31: Spotlight
2018.09.12: Livin' It Up
2019.03.27: Shoot Out
2019.06.12: Alligator 

Utolsó frissítés: 2021.05.24. 21:09 Dalnim által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace