Starity

Logan Lerman

Logan Lerman Logan Lerman nemzetisége 246. 2032rajongó 194vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 97%
 • stílus: 95%
 • szimpátia: 97%
 • Születési név
 • Logan Wade Lerman
 • Születési idő
 • 1992. január 19.
 • Születési hely
 • Beverly Hills, Amerikai Egyesült Államok
 • Foglalkozás
 • színész
 • Családi állapot
 • nőtlen
 • Partner
 • nem publikus
 • Magasság
 • 173 cm
 • Eredeti hajszín
 • barna
 • Szemszín
 • kék
 • Csillagjegy
 • Bak
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Hivatalos weblap
 • Twitter-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Jennifer Connelly Kristen Bell Emma Watson Christian Bale Mel Gibson Nicolas Cage Pierce Brosnan Russell Crowe Gerard Butler Leven Rambin Greg Kinnear Nathan Fillion Nina Dobrev Lily Collins Alexandra Daddario Jake Abel Douglas Smith Mae Whitman Darren Aronofsky Ezra Miller

Logan Lerman életrajza

KORAI ÉVEK & CSALÁD
Logan Wade Lerman 1992. január 19-én született Beverly Hills-ben, Kaliforniában, az Amerikai Egyesült Államokban. Édesanyja, Lisa (leánykori nevén Goldman) az ő menedzsereként, míg édesapja, Larry Lerman üzletemberként és ortopédusként dolgozik. Két testvére van, Lindsey és Lucas, mindketten idősebbek nála. Logan és a családja is zsidó vallásuak. Családja legtöbb tagja orvosi pályán helyezkedett el. Családjuk birtokában áll a Lerman & Son nevű vállalat, melyet jelenleg apa nagyszülei, Mina (Schwartz) és Max Lerman üzemeltetnek, s melyet dédnagyapja, Jacob Lerman alapított 1915-ben. Logan családja az 1930-as években hagyta el Európát a náci rezsima miatt, és az 1940-es években telepedtek le Kaliforniában.

Logan saját bevallása szerint egy igazi "filmbuzi", akit "a filmek alakítanak" és ettől válik "kreatív személyiséggé". Kifejtette érdeklődését "mindennel kapcsolatban, ami egy film készítéséhez kötődik", például az írás, a producerkedés és a rendezés. Kedvenc rendezői közé tartozik Paul Thomas Anderson, Stanley Kubrick, David Fincher, vagy éppen Peter Bogdanovich, kedvencei filmjeinek pedig az Amerikai szépség, a Tranzit a mindenhatóhoz, illetve az Egy makulátlan elme örök ragyogása című filmeket tartja. Logan önmagát "visszahúzódónak és csandesnek", "otthonülőnek", és olyannak tartja, aki "nem rajong a sportokért". A Beverly Hills High School-ban érettségizett. 2010-ben jelentkezett a New York University kreatív írás szakára, ám később mégsem döntött az egyetem mellett.

KARRIER
Már egészen fiatalkorában volt egyfajta szenvedélye a filmek iránt, bár állítása szerint "csak a móka" kedvéért kezdett színészkedni, no meg azért, "hogy addig se kelljen suliban lennie". Az 1990-es évek végén kezdett el meghallgatásokra járni, először reklámokban tűnt fel. Az első film, melyben debütált, a 2000-es A hazafi volt, melyben Mel Gibson karakterének legkisebb fiát, William Martin-t alakította. Ugyanebben az évben ismét Mel Gibson oldalán játszott a Mi kell a nőnek? című filmben, ahol Nick Marshall - vagyis Mel Gibson karakterének - fiatalabb énjeként láthattuk. A 2001-es Fiúk az életemből-ben Drew Barrymore fiát alakította. Logan később úgy nyilatkozott ezekről a korai szerepekről, mint olyan eseményekről, melyeken "nem tudta, hogy mit csinál vagy mi folyik ott", illetve "nem szerzett jó tapasztalatokat".

2003-ban a 9 éves Luke Chandler-t alakította a CBS TV-filmjében, A festett házban, mely John Grisham író gyermekkoráról szól az '50-es évek beli Black Oak-ban, Arkansasban. A filmet 2002-ben forgatták Lepantoban és Clarksdale-ben, Missisipi államban. A Boston Globe kritikájában "ígéretes tehetségnek" írja le Logant, a Telegraphban pedig "csendes, ám hatásos" karakterként írnak róla. A szerep Young Artist Award-ot hozott számára. 2004-ben a Pillangó-hatás című filmben Ashton Kutcher karakterének 7-éves énjét alakította, Evan Trebornt. A digitallyOBSESSED kritikájában egy "határozottan szemügyrevaló gyerekszínésznek" nevezte Logan-t.

A 2000-es évek elején, tíz éves korában egy évre abbahagyta a színészkedést. 12 éves korában határozottan kijelentette, hogy a színészkedést választja hivatásaként, hiszen nagyon érdekelte a filmkészítését. 2004-ben szerepet kapott a Jack & Bobby című sorozat egyik címszerepében, így ő alakította Robert "Bobby" McCallister-t, egy olyan 12 éves "rendkívűl érdekes, társadalmi beilleszkedésre képtelen" Missouri-beli kissrácot, aki arra hívatott, hogy felnőttként az Egyesült Államok elnökévé váljon. A show a The WB Television Network-ön futott a 2004-2005-ös évadban, alacsony minősítést és néhány pozitív kritikát magávalhozva. Annak ellenére, hogy Logan újabb Young Artist Award-ot nyert az alakításáért, a műsort törölték az adásból. A show után kijelentette, hogy "elkezdi komolyan venni a dolgokat" a karrierjével kapcsolatban. A Boston Herald kritikája szerint Logan alakítása a "sebezhetőség és az erősség keveréke", az Entertainment Weekly szerint "Lerman egyfajta megviselt optimizmust ad Bobbynak".

Filmes munkáihoz visszatérve, Logan megkapta élete első filmes főszerepét egy gyerek-kalandfilmben, a Bagolyvédőkben. Karaktere, Roy Eberhardt Floridaból Montanaba, ahol veszélyeztetett baglyokat próbál megmenteni. Logan szerint a film üzenete, hogy "bármilyen korban hozhatsz változást". A filmet 2005 júliusában forgatták Dél-Floridaban és 2006. május 5-én mutatták be, alakításáért 2007-ben pedig elnyerte harmadik Young Artist Award-ját. A The Washington Post véleménye szerint "Lerman mutatott egy kis életet Royként", annak ellenére, hogy a karakteréből "hiányzott bármiféle érdekesség". A San Francisco Chronicle kritikájában nem kedvelte Logan alakítását.

2007-ben Logan Jim Carrey karaktere, Robin Sparrow fiaként tűnt fel a 23-as szám című thrillerben. Szintén ugyanebben az évben szerepelt a kritikusan lelekesen fogadott western remake-ben, a Börtönvonat Yumába című filmben. Logan William Evans karakterét játssza a filmben, aki felnéz a bűnős Ben Wade-re (Russell Crowe) miközben segít az apjának (Christian Bale), egy olyan karaktert, aki az eredti sztoriban nem szerepelt. Alakításáért ismét Young Artist Award-ra jelölték, ám a díjat végül más vihette haza. Az USA Today kijelentette, hogy Logan a film "legjobb alakítói" közt volt.

2008-ban ő volt az egyik főszereplő a Bill című vígjátékban, mint Kid (a karakterét sosem említik név szerint a filmben), aki egy Bill (Aaron Eckhart) által mentorált tinédzser. A filmet 2006 júniusában forgatták Missouri-ban és a 2007-es Torontoi Filmfesztiválon mutatták be először, majd 2008. április 4-én a mozikban is. Bár a Hollywood.com szerint Logan "kiemelkedő alakítást nyújt", a film viszont egyenlőtlen. 2009-ben a Gamer - Játék a végsőkig című sci-fiben tűnt fel Simonként, egy tinédzser játékosként, aki az egyik karaktert irányítja abban a videójátékban, melyben élő emberek életével játszanak ( a filmet 2007 novemberében forgatták). Ugyanebben az évben Renée Zellweger oldalán láthattuk a My One and Only című vígjátékban, ahol George Hamilton színészről mintázott karakter szerepében tűnt fel - akit egy törekvő íróként festettek le, aki, miután szülei elváltak, édesanyjával és nővérével egyik országból utazik a másikba, míg végül Hollywoodban kötnek ki. A Bloomberg és a Los Angeles Times kritkusai is egyet értettek abban, hogy Logan karaktere egy "olyan dühös tinédzsert mutat be, aki az egyre növekvő szókincsét arra használja, hogy a szülőjét sértegesse vele."

2009 tavaszán főszerepet kapott a Rick Riordan könyve alapján készült Percy Jackson és az Olimposziak: A villámtolvajban. A filmet 2009-ben forgatták Vancouverben és 2010 februárjában mutatták be. Logan bevallotta, hogy a forgatókönyv olvasásakor még nem ismerte a könyvsorozatot. Logan és Harry Potter karaktere közti hasonlóságokat illetően így nyilatkozott egy interjúban: "Őszintén szólva semmi közös sincs az én karakterem és Harry Potter között, amellett, hogy egy olyan valószínűtlen hős, aki érdekes szituációkba kerül." Logan további két Percy Jackson filmre is leszerződött, egy nyilatkozatban pedig azt is elárulta, szívesen szerepelne mind az öt könyv adaptációjában. A sorozat második részét, a Percy Jackson és az Olimposziak: Szörnyek tengerét 2012 áprilisától júliusig forgatták, premierje 2013. augusztus 16-ra várható.

2010-ben részt vett a "Change the Odds" című társadalmi célú hírdetésben, melyet egy rákellenes szervezet, a Stand Up to Cancer készített. A videóban többek között Dakota Fanning, Zac Efron és Andrew Garfield is feltűntek.

Logan-t a Creative Artists Agency képviseli. Tinédzserévei alatt a szülei és maga Logan is csak úgy tekintettek a színjátszásra, mint "egy hobbira az egyetem előtt", ám 2010-ben Logan színészi karrierje úgy fellendült, hogy a család élete ezáltal sokkal komfortosabbá vált.

Logan alakította D'Artagnan-t Paul W. S. Anderson A három muskétás 3D-s feldolgozásában, melyet 2010 augusztusától novemberig forgattak és 2011. október 21-én mutattak be az USA-ban. Logan-t meghallgatás nélkül válogatták be a szereplőgárdába. D'Artagnan alakításáért három hónapon keresztül tanult karddal vívni, valamint a haját is hosszúra növesztette. Logan szerint D'Artagnan a "legkülönlegesebb karakter, akit valaha jástzottam". A filmet negatív kritikák fogadták, a Chicago Tribune-ban pedig így írnak Loganről: "Lerman túl van egy pár kemény alakításon... de itt csak olyan, mint egy üres pala."

2012-en Stephen Chbosky regénye, az Egy különc srác feljegyzései főszerepében láthattuk Charlieként. A filmet 2011 májusában kezdték forgatni és a nyár vége után végeztek vele. Logan szerint a film egy "életeposz" és "egy pár hónapig kínozta magát, hogy Charlie fejébe láthasson". A film pozitív kritikákat kapott, ahogy Logan alakítása is, Leonard Maltin leírásában Logan-t és a többi szereplőt "lélekkel telinek" nevezte, amely "felemeli a filmet a változó-kori sztorik normája fölé". Alakításáért a Broadcast Film Critics Association Legjobb fiatal színész kategóriában jelölte.

Logan alakította Lou-t a Bízz a szerelemben! című független drámában, melyben Greg Kinnear, Jennifer Connelly, Lily Collins és Kristen Bell is feltűnnek. A filmet 2012 tavaszán forgatták Észak-Karolinában, majd szeptemberben mutatták be a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon, Writers címmel. Új címét az USA-premiernek köszönheti, a filmet limitált ideig vetítették néhány kijelölt moziban, 2013. június 14-től. 

2012-ben kapta meg Ham, vagyis Noé próféta fiának szerepét a Darren Aronofsky által rendezett bibliai filmben, a Noéban. A forgatás 2012 júliusában zajlott New York-ban és Izlandon, amerikai bemutatóját 2014. március 28-án tartották. Szerepet kapott David Ayer II. világháborús filmjében, a Haragban, melyben egy amerikai katonát alakít, aki a náci erőkkel szemben harcol. A filmet, melyben Brad Pitt és Shia LaBeouf szintén főszerepben játszanak, 2013 szeptemberében kezdték forgatni, és 2014 őszén mutatták be. 

Logan alakítja Marcus Messner-t, a főszereplőt Philip Roth 2008-as Düh című regényének filmváltozatában, James Schamus rendezésében. Karaktere egy tanuló, akinek az antiszemitizmussal és a szexuális kifejezéssel kell megbirkóznia az 1950-es évek egyetemi világában, Ohioban. A forgatás 2015 júniusában kezdődött, és Logan egyben a film egyik executive producere is volt. A bemutatóra 2016 júliusában került sor az Egyesült Államokban. 2016 áprilisában került bejelentésre, hogy Logan főszerepet kapott Shawn Christensen új filmjében, a Sidney Hall eltűnésében, amelyet még ugyanebben a hónapban forgatni kezdtek New York Cityben, és Logan az executive produceri teendőket is elvállata. A film bemutatójára 2017. január 25-én került sor a Sundance Filmfesztiválon, mozipremierjére azóta sem került sor.

2018-ban Robert Conroy hangját kölcsönözte a Sgt. Stubby: An American Hero című animációs filmben. 2019-ben főszerepet játszott az End of Sentence című drámában. 2020-ban a Shirley című életrajzi drámában láthattuk Elisabeth Moss és Michael Stuhlbarg oldalán. Az év elején került bemutatásra a Hunters című, misztikus krimisorozat az Amazon prime-on, amelyben szintén főbb szerepet jászik. A sorozat folytatásáról egyelőre nem született döntés.

Logan még 2011-ben szerződött le a The Only Living Boy in New York című független filmre, melynek forgatókönyvét Allan Loeb jegyzi, a rendező pedig Marc Webb lesz. A sztori egy változókori dráma, melyben Logan karakterének apja viszonyt folytat egy nővel. 2011 októbere óta egyelőre nincs információ a filmről, még a forgatás sem zajlott le.

EGYÉB MUNKÁK
Logan nagyon jó barátságot ápol a szintén színész Dean Collins-szal, aki annak idején legjobb barátját alakította a Jack & Bobby-ban, majd együtt szerepelt a Bagolyvédőkben is. Szabadidejükben rövid vígjátékokat forgatnak. Nem csak a szereplői, hanem ők maguk írják, rendezik és forgatják a videókat, gyakran a családjuk és barátaik segítségével. A rövidfilmeket "monkeynuts1069" nevű YouTube csatornájukra szokták feltölteni.

2006-ban Logan és Dean Collins Daniel Pashman társaságában megalapították az Indigo nevű bandát. Dean az énekes, Logan szintetizátoron és gitáron játszik, Daniel pedig dobol. 2011-ben Logan úgy nyilatkozott az Indigoról, hogy "a banda nem túl komoly ebben a pillanatban" és azt mondta, a film után a zene a legnagyobb szenvedélye. Zongorán is játszik és nagy rajongója a filmzenék komponálóinak. Szabadidejében szeret szöveget írni különböző sztorikhoz.

A Blackbook így írt róla: "Logan arra törkeszik, hogy egy nap majd egy (film)stúdió fejévé váljon".

2020 Hunters (TV sorozat, 10 epizód) ... Jonah Heidelbaum
2020 Shirley ... Fred
2019 End of Sentence ... Sean Fogle 
2018 Sgt. Stubby: An American Hero ... Robert Conroy (hang)
2017 Sidney Hall eltűnése ... Sidney Hall
2016 Indignation ... Marcus Messner
2014 Harag ... Norman Ellison
2014 Noé ... Ham
2013 Percy Jackson: Szörnyek tengere ... Percy Jackson
2012 Bízz a szerelemben! ... Lou
2012 Egy különc srác feljegyzései ... Charlie
2012 The Scribe (short) ... Jordan
2011 A három testőr ... D'Artagnan
2010 Percy Jackson és az olimposziak - Villámtolvaj ... Percy Jackson
2009 Gamer - Játék a végsőkig ... Simon Silverton
2009 My One and Only ... George Devereaux
2007 Bill ... The Kid
2007 Börtönvonat Yumába ... William Evans
2007 A 23-as szám ... Robin Sparrow
2006 Bagolyvédők ... Roy Eberhardt
2004-2005 Jack és Bobby (TV series) ... Bobby McCallister
2004 Pillangó-hatás ... Evan 7 évesen 
2003 10-8: veszélyes őrjárat (TV series) ... Bobby Justo
2003 Hallmark Hall of Fame (TV series) ... Luke Chandler
2003 The Flannerys (TV movie)
2001 Fiúk az életemből ... Jason 8 évesen 
2000 Mi kell a nőnek? ... Nick Marshall fiatalként
2000 A hazafi ... William Martin

Utolsó frissítés: 2020.05.01. 21:09 duracell által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace

Letartóztatták Cole Sprouse-t

Letartóztatták Cole Sprouse-t

Instagramon mesélte el a sztorit a sztár.